Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.01.2012 14:19 - ГЛОБАЛНАТА ФИНАНСОВА ИЗМАМА
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 20780 Коментари: 34 Гласове:
35

Последна промяна: 09.04.2015 10:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                    Вавилон, Шумер, Египет, Рим
                                            
                                      ГЛОБАЛНАТА  ФИНАНСОВА  ИЗМАМА
        


Историята ни е  изфабрикувана много сполучливо, затова сме склонни да вярваме на нея - а  не  на  Истината,такава каквато е в действителност. Може би причината е че така ни е удобно или така е по-удобно на стария-нов религиозен монопол.

"Ако Вие приятно да живеете в лъжа, това си е ваша работа. Само хората, които са просветени и с нагласата да "виждат" истината и да четат между редовете, те ще бъдат истински  свободни". - Митът за Христос досега ни е вършил добра работа.” (Папа Лъв Х)


(глава 11 от книгата „Children of the Matrix” на Дейвид Айк, с някои малки съкращения)
От Вавилон до Рим
Матрицата за контрол от религията е оформена и изпипана във Вавилон, в земите на Шумер в Месопотамия. Вавилон е също областта, откъдето е натрапен на света глобалната финансова измама. Тази измама включва даването на хората назаем на пари, които не съществуват и след това облагането им с лихва. Случило се така, че Вавилон станала новата квартира на кръвните линии на Ануннаки, след колапса на шумерската империя. По-късно оперативният им център се преместил в Рим и тогава се развива

Римската империя и се основава католическата църква, която съвсем разбираемо, е била копие на религията на Вавилон. Тя използва същите методи, символи и истории. Интересно е да се отбележи, че думата „базилика”, както например в израза „базиликата на Св. Петър в Рим”, идва от понятие, което има връзка както с смъртоносна змия, така и с кралска. Според Норман Люис в Comprehensive Word Guide (1958) базилиск са наричали „митична змия, гущер или дракон, царят на змиите, чието съскане отпъждало всички останали влечуги и чиито поглед и дихание били смъртоносни”. Именно от „царя на змиите” са се страхували всички останали влечуги. Според The American Heritage Dictionary of the English Language (4-то изд.) думата „базилиск” има от гръцки/латински – „basiliscus, basiliskos или basileus” и означава „цар” или „малък цар”. Тази дума е еволюирала до базилиск в стария френски език. Ето че тук отново наблюдаваме тази връзка между царски особи и змията. Думата базилиск е спомената в 91 псалм, но преди да бъде преведена по заповед на крал Джеймс, референцията вече е променена към „пепелянка”. По-късно думата „базилиск” започва да се свързва с петела и става взаимозаменяема със самата постройката базилиск. Както ще видим базиликата на св. Петър е свързана с петела. Колко подходящо би било централната постройка на щаб- квартирата на Вавилонската църква в Рим да се нарича по името на царска змия.

От Рим до Лондон
Когато кръвните линии на Ануннаки преместват оперативния си център в Лондон след пристигането на Уилям Оранжски през 1688 г., се появява Британската империя. Всъщност империите на Шумер, Вавилон, Рим и Британия – всички те са създадени и контролирани от една и съща сила. Във Вавилон те са използвали същата структура, която и в Шумер – със свещениците, действащи като посредници на „боговете” и по този начин са придобили огромна власт над хората.


Хората  в  прегръдката на ЗМИЯТА (с този символ са отбелязани - човешкото ДНК, символът който носи медицината, символи в металургията и др.)


Като изберете да се отдадете на някое божество или „бог”, вие отваряте психиката си да бъдете обсебени от силата, която божеството или „богът” представят. И божества като „Мария” и „Иисус” представят съвсем различна сила от тази, която си представят тези, които „вярват в тях”. От огромна важност е хората да излязат от религиите и да започнат да придобиват контрол над собственото си съзнание.

Мистерията Вавилон
Мрежата от мистични школи и тайни общества, планирана, за да се подпомогне
приложението на рептилския план, се разширила бързо от времето на Вавилон от около 2000г. пр. н. е. По същото това време Царския двор на Дракона започнал да инфилтрира египетските Мистерии и други властови структури. Еврейският историк Еуполемус пише, че гиганти са построили Вавилон след потопа – обичайната история. Според едни вавилонски текст тези гиганти били Ануннаки. Духовенството на Ануннаки във Вавилон започнало да
съчинява една изцяло нова история и религиозна „истина”, чрез която те можели да  контролират хората – умствено и емоционално, а като последствие и физически. Те  заменили духовните истини с измислени истории относно митични личности, които масите  приемали буквално. Дотогава те все още се обръщали към „боговете” в множествено число, защото манипулацията осъществявана от илюминатите още не била  достигнала стадия, когато Ануннаки и други богове ще бъдат превърнати в един „бог”. Когато тази промяна настъпила, тя щяла да елиминира явните свидетелства за тяхното съществуване.
Еврейското духовенство постигнало това заедно с преводачите на английски на Библията. Религията на Вавилон създала модела, дори истории в детайли… Например къде сте чували това преди? Във Вавилон почитали троицата от Нимрод – бащата, символизиран като риба,Таммуз или Нинус – синът, за когото казвали, че е умрял за да спаси човечеството на 25 декември и царица Семирамида – вавилонската „Изида”, която била символизирана от гълъб. Те казвали, че Нимрод и Таммуз, бащата и синът, били „едно”. Когато Таммуз умрял за греховете на човечеството, свещениците казвали, че бил положен в гробница и след три дена когато махнали камъка от входа, него го нямало там. Всичко това било хиляди години преди християнството и е само една от многото версии на историята за „Иисус”, които са разказвани още много време преди времето, през което се предполага, че е живял „Иисус”.О, да, през пролетните ритуали, когато отбелязвали смъртта и възкресението на Таммуз/Нинус, се предлагали кифлички на които бил изобразен слънчевия кръст – същите кифлички от много по-късното „християнско” празненство наричано „Великден”. Християнството е просто рециклирано „езичество”, което дамгосва „езичниците” като зло.


Какво лицемерие.

В превод "Старият завет" всъщност означава "Старите топки" защото
според преводачът, Авраам накарал слугата си да се закълне върху „бедрата му”, докато всъщност, според еврейската традиция, това трябвало да бъде неговите „висящи атрибути”. Това със сигурност дава ново значение
на израза: „Хванах те за топките”... Така че „Стария завет” всъщност означава „Стари Топки”, а „Новия завет” означава „Нови Топки”. Когато свидетелстваме в съда съдията не ни ли държи символично за топките?


Богове- те  Слънце

сър Лорънс Гарднър заявява, че „истинската” кръвна линия на Меровингите била тази от която произлизал Иисус. Според преданията земята е получила живот от кръвта на Таммуз и той е бил лечител, спасител и пастир.Според преданията земята е получила живот от кръвта на Таммуз и той е бил лечител, спасител и пастир. Той умрял носейки корона от тръни, направена от мирта. Таммуз бил символично принесен в жертва в определен деня като агне. Той бил почитан в Ерусалим, където точно същата история по-късно ще бъде преразказана само че за „Иисус. И сега поеми дълбоко дъх, пасторе, пещерата където се твърди, че се е родил Иисус във Витлеем, е същата, която за която древните твърдели, че се е родил Таммуз - Адонис. „Преводачът” на Библията Джером признава, че Витлеем е бил свещена гробница
посветена на Таммуз, богът на плодородието или „духът на пшеницата”. Витлеем означава Къща на хляба или „Къща на пшеницата”.
 Хор, египетския син на слънцето, е бил роден в„Палата на хляба” и за Иисус казват, че бил „Хлябът на живота”.

Духовенството скрило в символизъм религиозните, езотеричните, астрологическите и астрономическите познания на древен Шумер, както и историите за боговете рептилии. Така истинското им значение останало в тайна.

                                     Изфабрикуваните религии

     Работата на свещеничеството е била да изтегли истинското знание от циркулация и затова те изопачили текстовете на изфабрикуваните си религии, докато знанието, което би помогнало на хората действително да бъдат свободни било представено като „зло”.
    Друга цел на духовенството или „дългите роби”, както ги наричам, е била да развиват истории и теми, които да правят хората безсилни, незначителни и да изпитват страхопочитание пред измислените религиозните божества. Бидейки „посредници” между хората и боговете (по-късно „Бога”) и интерпретатори на „закона”, даден от измислените „божества”, те можели да контролират хората, изпълнявайки волята на своите господари –  демоничните създания.
Затова задачите  на свещениците били - да обещават рай след смъртта за всички, които се подчинявали на „Божествения закон”. С други думи техният закон, законът на Ануннаки. А за тези, които не се подчинявали на „закона”? Вечно проклятие и в ада. Дори думата „грях”,  идва от името на „бог” от Ануннаките.


Юдаизъм / кабала
Текстовете, които образуват Стария Завет в Библията, основата на юдаизма и християнството, са били писани след като свещениците левити на евреите са били държани в плен след 586 г. пр. Хр… и ето че отново стигаме до… Вавилон! Ранните евреи са боготворили змията -  бог на шумерската империя и левитите,които  били наричани „синове на Великата змия”. Техният бог YHVH (Яхве, Йехова) е описван като получовек, полузмия и свещената им книга със скрито (езотерично) познание – Кабала, означава „Мъдростта на Змията”.

Левитите или „синовете на Великата змия” (кръвна линия на Ануннаки) са обожествявали YHVH като дракон, наричан Левиатан; оттук и името „левити”. Змийската форма на YHVH била известна още като Нехущан или „Бронзова (медна) змия” и левитите поставяли златни и бронзови образи на
тяхното божество в олтарите на еврейските храмове. Разкопки откриват бронзови и медни символи на змия в едновремешните левитски храмове.

Митът за Мойсей и бронзовата змия,поставена върху кръст символизира същата тема. Вавилонците са наследили историите и митовете от Египет и Шумер и сега вече те се проявявали в изопачена форма в текстове,
които по-късно стават известни като Стария Завет. „Битие”, „Изход”, „Левити”, „Числа” и „Второзаконие”, които заедно образуват „еврейската” „Тора”, са били написани от левитите, или под тяхно наблюдение, по време или след „пленничеството” им във Вавилон, когато левитите са обединили усилия с мрежата от вавилонското рептилско свещеничество. И така - имаме  шумерската история за цар Саргон, плуващ в реката в едно кошче от тръстика, преразказана от левитите за „Мойсей”.

И имаме  -  шумерския Един – „обиталището на боговете”, което в историите на левитите се превръща в градината на Еден. „Битие” е редактирана версия на шумерски разкази и е пълна с символизъм за богинята. „Небесната
манна”, която уж водените от Мойсей евреи се предполага, че са получили от „Бог” или YHVH, всъщност представлява името на богинята Мана, която също както Ел, управлявала подземното царство. Римляните я знаели като Мана или Мания. Духовете на предците й били наричани „манес”, както при грива на лъв, и са били свързани с култа към змията и коня, свързан с амазонките или валкирите. От името Мана и Мания имаме думата „мания” за обозначаване на безумно поведение. Това е получено от обожествяването на богинята Луна, както в лунна лудост или лунатизъм.

В по-ранни времена Ману бил утробата на богинята.
Левитите, тези посветени във вавилонските мистерии, измислили цялата история за евреите,за да скрият истината и да създадат жестоко наложена структура на религиозен контрол.
Равините продължават тази традиция и днес. Има още много по този въпрос в The Biggest Secret, където съм разяснил начинът по който в тези текстове е кодирано езотерично познание и защо повечето от хората, които днес наричаме „евреи” нямат никаква генетична връзка с Палестина или Израел. Те идват, както потвърждават еврейски източници, от хазарите – народ от Южна Русия и Кавказките планини, които приели масово обръщането в
юдаизъм през VIII в. Термините „еврейски” и „юдейски/староеврейски” се бъркат. Някои от тези, които днес наричаме евреи имат връзка със староевреите от Средния Изток, но повечето нямат. Те идват от Кавказ.


Шумерската империя дава началото на т.н. "евреи".

А между евреите и Египет и Вавилон има съществени връзки. В края на краищата всички, които стават известни като „евреи” са дошли от шумерската империя, която е включвала земите, които сега наричаме Израел или
Палестина. Те са изражение на същата империя и без съмнение духовенството на шумерите, египтяните, евреите и вавилонците, са били свързани със същата мрежа на кръвните линии,която отива назад във времето до Атлантида и Лемурия. Шумерското духовенство са били
посредниците между народа и рептилските „богове” и такива също са били и другите свещеници.

Измислената история в „Изход” е била написана, за да бъде забулена истината за това, което наистина се е случило в Египет и в никакъв друг източник освен в левитските текстове, нито пък и от археологическите  находки, доказват, че изобщо някога се е състоял такъв „екзодус”.

 Между 1967 и 1982 г. когато Израел окупира Синайската пустиня, започва масивно търсене на доказателства за 40-те години, за които се предполага, че евреите са живели там. Какво намерили?    -  Нищо.

 Поражението на египетската армия в Червено море не е
описано в нито един исторически документ и това е абсурдно, ако такова нещо действително се е случило. Гръцкият историк Херодот (485-425 пр. Хр.) е пътувал и изследвал земите и историята на Египет и Близкия Изток и той никога не е чул каквото и да е за цар Соломон, масовото бягство на евреи от Египет или пък за това, че египетската армия е била издавена в Червено море. Нито пък гръцкият философ Платон.


Л. А. Вадел (Waddell), владеещ перфектно санскрит, шумерски и египетски изследвал много детайлно цялата тази област.
Той заключава: „Няма въобще никакви писмени сведения, нито пък древногръцки или римски източници, за съществуването на Авраам или който и да е от еврейските патриарси или пророци от Стария Завет, нито пък за Мойсей, Саул, Давид, Соломон или който и да е от еврейските царе, с изключение на двама или най-много трима от по-
късните царе.”  -  Нито пък има някакви твърдения за съществуването на горепосочените хора допреди   левитите да са били заведени във Вавилон, където е замислен целият този заговор.


Една  история  преразказвана в различни  варианти:

Същата история за Авраам, който бил готов да жертва сина си, може да бъде срещната в Индия. По- ранни версии от типа за „Мойсей” се срещат в Близкия и Средния Изток и Средиземноморието под различни наименования. Във Вавилон казвали, че Бог дал на „Немо, законодателят” скрижалите със закона на върха на планината. След като левитите напуснали  Вавилон те прекръстили Немо в „Мойсей”.

СО-ЛО-МОН
 -  всичките 3 срички Сол-ом-он са различни имена на Слънцето.

Храмът на Соломон никога не е съществувал в действителност на някакво определено място, а има символично значение.

Историкът на масонството Менли Хол пише, че 1 000-та жени и любовници на цар Соломон са символи на Слънцето, луните, астероидите и други небесни тела в „къщата” или „храма” – Слънчевата система.

Историите, подобни на тези за Соломон и Давид могат да се срещнат в Индия много по-рано. И ако няма Соломон и Давид как тогава има кръвна линия към „Иисус”?


Отговорът е, че такава няма. Генеалогията е измислена, за да обслужва определени цели,така както в Стария Завет генеалогията отива назад до „Авраам” в Шумер.



Истинската библия не съществува. На нейно място е измислена нова. от  крал Джеймс.


Версиите в  Библията са осъвременявани от версията на крал Джеймс. В нея са премахнати много бележки, включени в предшестващата я, т. нар. Женевска Библия, публикувана през 1560 г.
Кралят искал да се направи ревизия на Библията, тъй като той, както и неговата майка –Мери Стюърт, вярвал в „божественото право на царете”, според което монархът отговарял единствено само пред „Бога” (боговете).

Женевската Библия включвала изрази, които имали отношение към това „божествено право” и които той не харесвал и затова накарал да бъдат
премахнати. Джеймс е бил сатанист и с кръвна линия на рептилиите, свързана още с египетските фараони. Сексуалните му предпочитания били към малки момченца, като това е документирано в много книги и обществени документи и влечението му да пие кръв изглеждало ненаситно. Когато убиел някое животно той буквално се овалвал в кръвта му........ и .... става  отговорен за смъртта и изтезанията на хиляди „вещици”.Той самият предлагал много
от изтезанията. Ето такъв е бил човекът, който решил какво да пише или да не пише в  Библията.



Той самият предлагал много
от изтезанията. Ето такъв е бил човекът, който решил какво да пише или да не пише в Библията. Сигурно масовото избиване на „вещици” от крал Джеймс и християнската църква е свързано с унищожаването на определени кръвни линии, които са били предавани чрез женското ДНК. Сър Франсис Бейкън е инспектирал превода на този вариант на  Библията. Той също е бил в кръвна връзка с рептилиите и е бил висш посветен в тайно общество като Велик майстор в Ордена на Розенкройцерите. Той е бил рицар тамплиер,
вдъхновител за създаването на франкмасонството и Кралското общество и ключова фигура в екипа на посветени под водачеството на Лорд Драконис, Едуард де Вер, които са създали  Шекспировите пиеси.

Християнството
религия,  основана на същите левитски измислици.


Всъщност до IV в. Няма „Нов Завет”( "Новите топки"). Тези четири  века са един достатъчно дълъг период, за да бъдат формулирани текстове, за една религия, за която се предполага, че се е появила 300 години по-рано. И кой е нагласил всичко това?

Римският император Константин „Велики” след 325 г. Той е бил официалната глава на Римската империя и е бил контролиран от същите тези сили, които по-рано са контролирали  Вавилон, когато са били започнати текстовете на Стария Завет. Дали е само съвпадение? Вендил „Индиана” Джоунс, директор на Института за юдео-християнски проучвания в Арлингтън, Тексас, посочва, че „първоначалните християни” са имали само еврейската Тора,
първите 5 книги от „Мойсей”, 22 книги от пророците, и Свещените Писания, които включвали  -   Псалмите, Премъдростите, Йов, Песен на песните… плюс 14 книги от Апокрифите. Нищо   не  се е споменавало за „Иисус”.


Те се срещали и са богослужели в синагогите заедно с евреите
и не са имали свой собствен „Завет”. Джоунс подчертава, че когато в Новия Завет видим  изрази като: „писанията казват…”, „написано е…”, „какво казва закона…”, „така каза Бог…”или „…както казват пророците”, те се отнасят до писания от Стария Завет. Първите „християни” са базирали своята вяра върху текстовете на левитите, така както правят това и днес.


Голямото „Х” е една голяма лъжа

Християнството е просто един придатък към текстовете и законите, написани от левитите и техните наследници по време на и след „пленничеството” им във Вавилон. И така какво представлява християнството и откъде е дошло? Ако бях християнин, аз бих седнал и бих се привързал здраво. Християнството е основно религия свързана със Слънцето и „Иисус” не е „сина”, а Слънцето. Или това е поне част от неговия символизъм.

Християнският празник „Рождество Христово” е древен езически празник, но под друго име и същото се отнася за Великден. На 25 март, старата дата за Великден, Слънцето влиза според астрологията в знака Овен или агне, и затова се принасяли в жертва агнета при ритуалите, за да омилостивят боговете и да измолят богата реколта. Или казано с други думи, те вярвали, че кръвта на агнето ще подтикне боговете да им опростят греховете.

     Древните изобразявали символично животът на човек като годишния слънчев  цикъл. Те описвали Слънцето като новородено бебе на 25 декември, което започвало да расте, за да стане много голям и силен мъж до лятното слънцестоене. Това е моментът, в който Слънцето е най-силно в северното полукълбо и доминира над тъмнината по време на най-дългия ден.



И ето ви истинското значение на израза „Иисус от Назарет” или „Иисус назареина”.

       Градът Назарет не е съществувал по време на периода, в който се твърди, че е живял Иисус.За него не се споменава в нито едно писание или карта, въпреки че по това време римляните са водели много точни и подробни записки. Този град е бил основан след като започнали да
циркулират историите от Евангелието. Назаретската секта не допускала подрязването на косата освен в някои ритуали, свързани със Слънцето, защото косата представлявала слънчевите лъчи. Може би с това да е свързан и истинският произход на обичая сикхите да не си подстригват косите. Назареите носели черни дрехи така, както и свещениците от
Вавилонското братство и това е наследено от християнската черква. Днес арабската дума за християнин е „назрани” и в Корана те се наричат „назара”. Това идва от еврейската дума „нозрим”, която е от израза „нозрей ха-брит” означаващ „пазачи на завета”. На завета на Ануннаки.


Християнството е създадено чрез преправяне на древни символични истории за Слънцето, с елементи от алегориите от Мистериите и култа към змията, като е представено в исторически  план като нещо случило се наистина..де да беше... но не е!

Някъде около 1 200 години преди „Иисус”,
 
   *   на  изток е казано следното за „езическия спасител” Виришна: той бе роден от девица чрез непорочно зачатие с намесата на Светия дух. По този начин се изпълнило древно предсказание. Когато се родил, управляващият тиранин поискал да го убие. И се наложило неговите родители да бягат и да търсят безопасно място. Всички деца до 2-годишна възраст били убити от владетеля, защото той търсел да убие момчето,което ще наследи трона му.

       • Атис, син на бога на Фригия

Той бил роден на 25 декември от девица. Наричали го „спасител”, единственият син и той умрял за да спаси човечеството. Той бил разпънат в петък – „черния петък” – и кръвта му  била проляна, за да откупи Земята.

    • Кришна (Христос), синът на Бога на Индия

Той бил роден на 25 декември от девица, а баща му бил дърводелец. Звезда ознаменувала раждането му и на него присъствали овчари и ангели. Владетелят избил хиляди невръстни деца, за да го убие, но той бил спасен и по-късно извършил чудеса – изцелявал болни, включително и от проказа, слепи и глухи. Той умрял на около 30 г.


• Дионисий или Бакхус, син на Бога на Гърция

Той бил роден на 25 декември от девица, положен в ясли и повит в пелени. Той бил учител, който пътувал и извършвал чудеса. Той можел да превърне водата във вино (както Слънцето) и триумфално яздил магаре (така, както и египетското божество Сет). Той бил овена или агнеца, Богът на лозата, Бог но боговете и Цар на царете, Единствения… син,този, който понесъл греховете, Освободителят, Миропомазаният, (Христос), Алфата и Омегата. Той бил повесен и разпнат на едно дърво, но възкръснал от мъртвите на 25 март.
През I в. пр. Хр. Евреите в Йерусалим също почитали това божество.


  Иисус – историческият характер


Извън текстовете на Новия Завет никъде няма нищо писано за съществуването на Иисус.

Известно е, че повече от 40 хронисти са отбелязвали събитията Израел/Палестина по времето когато се твърди, че е живял „Иисус” и нито един от тях не го споменава. Платон, който е живял „по времето на
Иисус” и е писал история на юдеите, която покрива целия този период. Филон живял в или наблизо до Ерусалим по времето когато се твърди, че е бил роден Иисус от непорочно зачатие и където по-късно влязъл триумфално в Ерусалим на магаре, бил разпънат на кръст и след това възкръснал. За същия този период, за който се твърди, че цар Ирод бил избил всички невръстни деца, за да убие „спасителя”. Какво казва Филон за всички тези събития?
         
Нищо, една кръгла нула. Същото е и с римските летописи и в писанията на всички живели по това време автори. Има едно просто обяснение на този факт: тези събития никога не са се случвали, защото Иисус не е живял.



Великата проститутка на Вавилон – богинята
Мари-Ана-Ищар. Ритуалът със „святата проститутка” или жрица, която оповестява възкресението на Озирис, Атис, Дионисий и Орфей, точно както Мария Магдалена е първата, която вижда „възкръсналия” Иисус. Всичко това е символизъм от древните мистични религии и е било използвано, за да се създаде един митичен герой за една изфабрикувана религия
затвор.


ЧИСЛОТО  12

Иисус е имал толкова"ученици", същото е било и с Хор, Буда, крал Артур, Митра,Дионисий и толкова много други символи на Слънцето. Якоб има 12 сина, израелските колена са 12 и гърците, и египтяните, и персийците имат по 12 бога.

Тази фиксация върху 12
идва от символизмът свързан със Слънцето, като учениците или последователите представляват месеците в годината и астрологичните знаци.

Християнската религия е създадена в Рим.

Марк, Лука, Матей, и Йоан, от които са евангелията, представляват
четирите кардинални знаци на зодиака. Те са символизирани и в християнските катедрали като човек (Водолей), вол (Телец), лъв (Лъв) и орел (Скорпион), заедно с четирите създания от Откровението.


Джоузеф Уелес пише в „Подправеното в Християнството” (Health Research,
1990):
„…Светите Дванадесет не са съществували в плът и кръв, но тяхната роля е била взета от легендите на Стария завет, те били нарицателни – театрални роли – маска на действащите лица на традицията, както Шекспир и всички драматурзи и фантасти създават образи за актьорите на техните пиеси, очевидни измислици”.

Мистериозните "светии"


Посветените от духовенството взели символичните истории от своите школи по Мистерии и ги представили като  исторически факти, за да създадат религии затвори за умовете на хората. Ритуалите,обредите и темите от култовете към Орфей са същите като в по-късно възникналото  християнство.

Ануннаките (извънземните) са долетели на планетата Земя още преди 400 000 години.


--------------------------------------------

Днес Коледа е празник за.....  търговците, които си изпълняват плана за година напред. Хората се впускат в излишни пазарувания,правейки подаръци с мисълта, че изкупват някакъв "грях" несъществуващ,  но в угода на свещениците и църквите. Чревоугодниците се тъпчат с различни храни и питиета, а малките вандалчета ни бомбардират през цялото време със своите "ноу-хау" бомбички, които могат да пратят някой в гроба преждевременно. Днес "коледата" е пиршество на тялото,  а не на душата, както е било преди измисленият  Исус да се "появи" в писанията на римските свещеници, които само преди 200 - 300 години са забранявали този "празник" на сатаната. и понеже 24 и 25 не са истинските празници за хората, древните българи празнували единствено и само Нова година на 21 срещу 22  декември.

Във Вавилон първият ден на годината е отбелязван с новолунието, най-близо до пролетното равноденствие. В зороастрийския календар на древните иранци новата година е започвала също в деня на пролетното равноденствие – денят Ноуруз (нова година). В Асирия отчитали годините спрямо есенното равноденствие. От 5 век преди Хр. в Древна Гърция началото на годината се отчитала според зимното слънцестоене, което ставало в дните между 21 – 24 декември. В Египет годината е започвала през юли, когато се разлива река Нил. В Древния Рим Новата година започвала на 1 април, когато стъпвали в длъжност новите римски консули.

В много случаи стопанинът е канил предварително "избран полезник", който на 22 декември е идвал с пожеланието "Честита Млада година" и е отправял множество благословии за спорна и честита година. По този начин няма съмнение, че началото на новата година при древните българи е било свързано с деня на зимното слънцестоене.
Нова година. Свързването на този обичай към 21 - 22 декември е характерно само за народите в източните Балкани и може да се счита са наследство от календарна система, чието начало съвпада с деня на зимното слънцестоене. Това може да бъде календарната система на прабългарите.

Има още един блог -  наш съблогер,който също е "прогледнал" към истината и се е освободил от "невежеството" - той е тук:  

23.12.2011 09:30 - Няма такова нещо като "Рождество Христово" на 24 или 25 декември
http://ernest.blog.bg/history/2011/12/23/niama-takova-neshto-kato-quot-rojdestvo-hristovo-quot-na-24-.871185


и още:
№1.
http://www.hera.bg/s.php?n=396

№2.
http://strategic.log.bg/article.php?article_id=49006 - Спрете окупатора Санта Клаус - Дядо Коледа!

  -  Коледа   или  Коледа е всъшност старославянското езическо понятие КолЯда - думата, с която славяните в дохристианската епоха наричали смяната на годините. Значението й не е съвсем конкретно, защото отбелязва цял процес.Той е нещо като (само не се плашете) жертвен ритуал. Това, разбира се е метафора, всъшност никой никого не убива - има се пред вид младата година, която идва и убива старата, за да заеме нейното място. Така, че Коледата няма нищо общо с 25 Декември или 07 Януари, когато се отбелязва христианския празник Рождество. Тези, които твърдят, че празнуват Коледа, а всъщност спазват христианския канон - несъзнателно извършват обединение на езическа символика с христианска.
А,дядо Коледа е.....посочен на линк № 2




Гласувай:
36


Вълнообразно


1. ezitura - Авторът на книгата - Дейвид айк,
08.01.2012 15:51
много добре е хванал ситуацията. Историята е една добре смазана машина от времето на първите поумнели хора с писателски наклонности. Гърци, китайци, индийци, пешущи с чертички и тиренца, много добре са се справили с финансите. Правилата определят живота, а големите алчни финансисти никога няма да се откажат от манипулациите и спекулациите и ще ги озаконямат винаги, когато има възможност.
цитирай
2. watchtowerman - Пропуска се фактът, че освен Библията
08.01.2012 16:06
Джеймс, има превод на Библията на гръцки и български - дело на братята Кирил и Методи.

Освен това, през 49 г. император Клавдий “изгони от Рим иудеите, които по повод на Хрестус се вълнуваха”, пише римският историк Светоний (65-135 г.). Споровете са между “старозаветни” евреи и евреи “християни” относно Христос, тук споменат като “Хрестус”, което разбунва Рим, и Клавдий изгонва “иудеите” от град Рим. Което отново навежда на извода, че римската власт възприема християнските евреи като част от еврейството.
Опустошителен пожар обхваща Рим през 64 г. Слуховете са, че е предизвикан по нареждане на император Нерон (54-68 гг.). За да отклони подозренията от себе си, последният го приписва на “християните” - не на “иудеите”! Но защо именно християните са обвинени за подпалването на Рим? както свидетелства Светоний в биографията си за живота на Нерон: “Наказание бе наложено на християните – група хора, пристрастени към едно ново и опасно суеверие”.
Както се вижда, ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ СОЧИ , че християнството вече е идентифицирано още през 50-65 година ! И няма как да възникне въз основа на НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ИСТОРИЧЕСКИ ЛИЧНОСТ !

Твърде, Твърде много илюминатски публикации напоследък. Което всъщнос много ме радва...
цитирай
3. dalida - Авторът на книгата - Дейвид айк,
08.01.2012 17:35
явно е имал в предвид да ни увери в това, че древните цивилизации са съществували и това което са изобретили тогава, това и са ни завещали. Съвременниците осъвършенствуват тези знания от древността и ги внедряват в живота ни. Авторът може би е искал ние да узнаем истината за тези цивилизации и да ни каже, да не вярваме в измислени религии, защото това ще ни навреди повече отколкото оръдията на съвременните химици и физици.

Книгата явно си заслужава името и вниманието. Но и тя, както и Библията е само една книга, макар че и двете привличат вниманието ни почти еднакво.

Човешката изобретателност е вродена и се доказва с времето. Между нас хората има гении, генийчета и по-малки гении, но всички малко или много сме свързани с химията, с която се храним и физиката, която ни обслужва ини прави живота по-лек и по-удобен.
цитирай
4. dalida - watchtowerman
08.01.2012 17:41
Освен това, през 49 г. император Клавдий “изгони от Рим иудеите, които по повод на Хрестус се вълнуваха”, пише римският историк Светоний (65-135 г.). Споровете са между “старозаветни” евреи и евреи “християни” относно Христос, тук споменат като “Хрестус”, което разбунва Рим, и Клавдий изгонва “иудеите” от град Рим. Което отново навежда на извода, че римската власт възприема християнските евреи като част от еврейството.
-----------------------------
Представям си колко голям като населен град е бил Рим тогава, за да може само един човек да го разбунтува.

По-точно, в миналото градовете -държави не са били по-големи от сегашните и са преставлявали малко по-голамо село с 200 -500 жители.
цитирай
5. dalida - И най-важното
08.01.2012 17:56
преди - по времето на комунизма религиозни хора нямаше или поне не бяха толкова явни. Но, днес същите тези комунисти, които забраняваха религията и забраняваха на хората да посещават църквата или храмовете и манастирите - днес, тези лицемери са най- редовните религиозни "християни" посещаващи религиозните литургии, сякаш са "отраснали" с религията.

Като гледам как такива религиозни партийни(бивши) членове се тъпчат в църквите, и как открито се кръстят, направо не е за вярване. Именно те манипулират наивниците, за да могат по-лесно да живеят на гърба на другите.
цитирай
6. dalida - По моето време имаше дядо Мраз
08.01.2012 18:07
той беше с дълга бяла брада и дълги побелели коси,ходеше тежко(беше много дебел) и със своите червени ботуши потропваше пред старите къщи на село.

Разбира се - ролята на дядо Мраз играеше дякона от църквата, галеше децата по косите и им разказваше кратки приказки. Подаръците бяха купени от нашите родители и всички деца знаехме това, но въпреки всичко, пак се радвахме.

Така беше преди, католическата църква да наложи като герой дядо Коледа.
цитирай
7. germantiger - Гласувах ЗА постинга, но...
08.01.2012 18:31
Дядо Коледа дори не е "дядо" и не е наложен от Католическата църква, защото го празнуват и всички протестантски църкви!

Дядо Коледа се е наложил, защото православните нямате такъв - факт!
"Прототипа" е чудесен, въздейства на децата, привлекателен е за "духа" на празника, за това е популярен. Разбира се, ползват го търговците извън храма за да си правят парите по света.

Някъде в нечий постинг прочетох:

В БИБЛИЯТА НИКЪДЕ НЕ Е ПИСАНО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ПРАВОСЛАВЕН, нали?!
цитирай
8. vippoker - поздравления
08.01.2012 18:43
поздравления
цитирай
9. lff - ?
08.01.2012 20:56
Можеше да пуснеш някой линк, от къде си чела тези неща.
Явно си падаш по теории за конспирацията, но с обратен знак. Самата т.нар. теория за конспирацията е конспирация. Останалото е незнание.
Тук прочетох доста глупости и доста истини.
Най-близкото до коментара ми е за Коледа. Коледа идва от римските календи (направи справка), а славяни - от слейв (роби)... и въобще бла-бла
цитирай
10. dalida - Здравей!
08.01.2012 21:59
lff написа:
Можеше да пуснеш някой линк, от къде си чела тези неща.
Явно си падаш по теории за конспирацията, но с обратен знак. Самата т.нар. теория за конспирацията е конспирация. Останалото е незнание.
Тук прочетох доста глупости и доста истини.
Най-близкото до коментара ми е за Коледа. Коледа идва от римските календи (направи справка), а славяни - от слейв (роби)... и въобще бла-бла


----------------------------
Това е една малка част от 11 глава от книгата на Айк. отбелязано е още в началото на постинга.
цитирай
11. dalida - Поздравления и на теб - честита 2012 година!
08.01.2012 22:04
vippoker написа:
поздравления

цитирай
12. dalida - Не е задължително да си религиозен.
08.01.2012 22:09
germantiger написа:
Дядо Коледа дори не е "дядо" и не е наложен от Католическата църква, защото го празнуват и всички протестантски църкви!

Дядо Коледа се е наложил, защото православните нямате такъв - факт!
"Прототипа" е чудесен, въздейства на децата, привлекателен е за "духа" на празника, за това е популярен. Разбира се, ползват го търговците извън храма за да си правят парите по света.

Някъде в нечий постинг прочетох:

В БИБЛИЯТА НИКЪДЕ НЕ Е ПИСАНО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ПРАВОСЛАВЕН, нали?!

------------------------------

Протестантството или протестантизмът е религиозно движение, възникнало в Европа от католицизма по време на Реформацията през 16 век, което си поставя за цел духовната обнова на християнството. Терминът е използван за първи път през 1529 от последователите на доктрината на Мартин Лутер.

Протестантството днес е едно от трите основни течения в християнството. Терминът покрива разнообразно множество от религиозни виждания, деноминации (изповедания), личности и организации. Въпреки че няма някакви основни, универсални вярвания или практики, с които да се дефинира терминът „протестантство“, най-общата дефиниция е, че „всяко християнско изповедание, което не е Римокатолическо или Източно-православно, е протестантско“.
Така пише в книгите, но аз мисля, че хората които не са религиозни, пак вярват, но в истинския Бог - създателя на всичко. И това са повече от 80%, другите са религиозни до фанатизъм и заради тях стават войните.
цитирай
13. nerez - физик
09.01.2012 08:09
Статията е писана очевидно от дявола по същия начин както Библията от Бога! Ако няма Бог как ще се обеснят много чудеса, напр. ясновидството, което при все, че е с духовен источник не е от Бога а от сатана! Как ще се обесни чудотворното изцеление на искренно вярващи хора? - Никак!
цитирай
14. zaw12929 - Каква е целта на този постинг- мо...
09.01.2012 08:58
Каква е целта на този постинг- можеше да напишете 5, като разгледате различните проблеми, които са най вече проблеми на миналото и тяхното разрешаване днес няма никаква полза за тези, които са ги търпели. На пръв поглед...
Първо: Бог и религия са две съвсем различни неща Бог е един за всички, без разлика как го наричат.
Религиите за периода, който "разкривате" но не разбирате са имали и днес имат положителен ефект над вярващите, като ги дисциплинират срещу престъпления и ги възпитават в добро. Законът е "идвал", като божа заповед и така са управлявани народите до края на феодализма, след което държавите се основават на закони. Които създават модерната епоха в която живеем. На религията остава само функцията да възпитава в добро и във възможностите всеки да постигне мечтите си, ако не вреди на другите. Това дава на вярващите истинска сила и те успяват- защото имат истинска божа закрила. Затова вашето писание по горе е закъсняло и по скоро вредно за Вас и съвсем некомпетентно :

" Като изберете да се отдадете на някое божество или „бог”, вие отваряте психиката си да бъдете обсебени от силата, която божеството или „богът” представят. И божества като „Мария” и „Иисус” представят съвсем различна сила от тази, която си представят тези, които „вярват в тях”. От огромна важност е хората да излязат от религиите и да започнат да придобиват контрол над собственото си съзнание.
1. никой не се отдава на никое божество- ЗАПОМНИ БОГ Е ЕДИН! Мария не е Бог!
ХОРАТА СИ ИЗБИРАТ РЕЛИГИЯТА И ТЯ ТРЯБВА ДА Е НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ. а НИЕ СМЕ ХРИСТИЯНСКА ДЪЪРЖАВА...

2. ВИЕ ЗАСТАВАТЕ В МОМЕНТА НА СТРАНАТА НА БЕЗБОЖНИЦИТЕ АТЕИСТИ- ЖУРНАЛИСТИ, КОИТО АТАКУВАТ ЦЪРКВАТА И ЛЪЖАТ, КАТО НАПРИМЕР НА ТОВА, ЧЕ ЦЪРКВАТА ПРЕДИ ОТРИЧАЛА ИЗКУСТВ. ОПЛОЖДАНЕ, А СЪС ИНТЕРВЮ
ТО НА ЛОВЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ СИ ПРИЗНАЛА ГРЕШКАТА...
ЦЪРКВАТА ИМА САЙТ И ТАМ Е ПОСТАВЕНО МНЕНИЕТО И ТО МНОГО ОТДАВНА.
Второ и най важно:
АКО СТЕ АТЕИСТ, НИКОЙ НЕ ВИ УПРЕКВА, НИТО ОТРИЧА КАК ЦЪРКВАТА Е УПОТРЕБЯВАНА, НО ТОВА, КАТО НЕ ГО РАЗБИРАТЕ, НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ МЛАДИТЕ ХОРА, НА КОИТО СОЦ ВРЕМЕТО ДОСТАТЪЧНО Е НАВРЕДИЛО, КАКТО И ВСЯКАКВИ СЕКТИ ПУСНАТИ ЗНАЕМ ОТ КОГО ДА УНИЩОЖАВАТ ПРАВОСЛАВИЕТО
ПО ДОБРЕ СЪКРАТЕТЕ ТОЗИ ТЪП ПОСТИНГ, ЗАЩОТО ДА СЕ ВРЕДИ НА БОГ Е ГРЯХ!

Не сте прокурор, нито съдия и защо съдите мъртвите- за тях добро или - нищо ?!

Вместо да пишете обвинителни постинги за миналото, потърсете литература и научете, че науката полека и с всякакви научни способи стигна до разкритието, че има БОГ! Може да ви е по голяма ползата, ако разберете, че нещата не стоят така, както ни учеха комунистическите учени и общественици... Приятно четене!
цитирай
15. diadokolio - Много полезно!
09.01.2012 09:16
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за отварянето на опасната тема!
Нямам нужната подготовка и си обяснявам по- обикновено нещата.
Някой се сетил в древни времена, забил пръчка в земята и казал-"...това е мое...".
Замислил се и решил, че страхът ще е достатъчен, за да държи останалите надалече.
Преди, сега, а и в бъдеще, ще се разказват приказки, които ще пораждат страхове. Постепенно са се появили мързеливци, които са се убедили, че от страха се печели.
Винаги са подлагани на изгаряне всеки, който се е вглеждал в Слънцето и се е съобразявал с него.
Много е трудно да вземеш живота си в собствените си ръце, това е невероятна отговорност, защото ще отпадне възможността да се оплакваш.
Много ще прочетат прекрасният материал, ще се впуснат в детайлите, но излизайки на улицата ще бъдат изненадани.
Последните три дена са доказателство, а отговорът бе в първите дни на август.
Обичам математиката, циклите и порядъкът в привидният хаос.
Винаги е имало различни хора, които са се вглеждали в забитата пръчка, в земята и сянката от пръчката. Били са отговорни за продукцията си и са си записвали времето през юли, за да се подготвят, за декември и януари.
Сега залагаме на техниката, но не и конкретното място, което ще бъде подминато.
Страхът пази!
Много съм писал за змиите и няма да досаждам. Пирамидата е реалност в двора ми, слухът за 36-те смока е пуснат, това е достатъчно, за да няма набези.
Това не е мое откритие, това е сърцевината на поднесеният от Вас материал. Всичко опира до приканването на хората, да се страхуват, а после и плащането от тях, за да бъдат допуснати.
Така е било, така е, така и ще бъде!
Пускат се слухове за стоки, валути или болести, а страхуващите се, се втурват и някой се обогатява.
Математиката ме спаси през април 1996г., която реализирах през февруари 1997г.? Семейството ме упрекваше, но после ми благодариха???
Отговорът е в НАС!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
16. dalida - Чудесата са доказателство,че човекът е роден с късмет.
09.01.2012 09:20
nerez написа:
Статията е писана очевидно от дявола по същия начин както Библията от Бога! Ако няма Бог как ще се обеснят много чудеса, напр. ясновидството, което при все, че е с духовен источник не е от Бога а от сатана! Как ще се обесни чудотворното изцеление на искренно вярващи хора? - Никак!

------------------------------------
Нали знаете какво преставлява късмета?

Ето Ви примери:
"Щастлива случайност. Имах късмет, че автобусът дойде навреме. Голям късмет имах – спечелих пари от лотарията".
цитирай
17. demonwind - Религията
09.01.2012 09:29
служи за конТРОЛИРАНЕ на хората... Вярата е нещо съвсем друго.
цитирай
18. dalida - Темата е доста "опасна" , засяга древността и настоящето. Книгата прави връзка между минало, настояще и бъдеще.
09.01.2012 09:29
14. zaw12929 - Каква е целта на този постинг- мо...
08:58
Каква е целта на този постинг- можеше да напишете 5, като разгледате различните проблеми, които са най вече проблеми на миналото и тяхното разрешаване днес няма никаква полза за тези, които са ги търпели. На пръв поглед...
Първо: Бог и религия са две съвсем различни неща Бог е един за всички, без разлика как го наричат.
Религиите за периода, който "разкривате" но не разбирате са имали и днес имат положителен ефект над вярващите, като ги дисциплинират срещу престъпления и ги възпитават в добро. Законът е "идвал", като божа заповед и така са управлявани народите до края на феодализма, след което държавите се основават на закони. Които създават модерната епоха в която живеем. На религията остава само функцията да възпитава в добро и във възможностите всеки да постигне мечтите си, ако не вреди на другите. Това дава на вярващите истинска сила и те успяват- защото имат истинска божа закрила. Затова вашето писание по горе е закъсняло и по скоро вредно за Вас и съвсем некомпетентно :

" Като изберете да се отдадете на някое божество или „бог”, вие отваряте психиката си да бъдете обсебени от силата, която божеството или „богът” представят. И божества като „Мария” и „Иисус” представят съвсем различна сила от тази, която си представят тези, които „вярват в тях”. От огромна важност е хората да излязат от религиите и да започнат да придобиват контрол над собственото си съзнание.

---------------------------
Тук поместих само една малка част от тази книга на Д.Айк. Той засяга точно този СТРАХ който е вселен в човечеството още от панти века.
Църквата не е религия, когато стана въпрос за досиетата и агентите на ДС с раса, църковните отци скочиха до небесата и обвиниха срещу зачеването "ИН витро" - това е доказателство за атеизъм - самите свещеници са такива, каквито са описани в тази книга - атеисти, облечени в черни раса.
цитирай
19. dalida - Страхът пази, това е самата истина. Страхът държи вярващите далеч от истината.
09.01.2012 09:32
diadokolio написа:
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за отварянето на опасната тема!
Нямам нужната подготовка и си обяснявам по- обикновено нещата.
Някой се сетил в древни времена, забил пръчка в земята и казал-"...това е мое...".
Замислил се и решил, че страхът ще е достатъчен, за да държи останалите надалече.
Преди, сега, а и в бъдеще, ще се разказват приказки, които ще пораждат страхове. Постепенно са се появили мързеливци, които са се убедили, че от страха се печели.
Винаги са подлагани на изгаряне всеки, който се е вглеждал в Слънцето и се е съобразявал с него.
Много е трудно да вземеш живота си в собствените си ръце, това е невероятна отговорност, защото ще отпадне възможността да се оплакваш.
Много ще прочетат прекрасният материал, ще се впуснат в детайлите, но излизайки на улицата ще бъдат изненадани.
Последните три дена са доказателство, а отговорът бе в първите дни на август.
Обичам математиката, циклите и порядъкът в привидният хаос.
Винаги е имало различни хора, които са се вглеждали в забитата пръчка, в земята и сянката от пръчката. Били са отговорни за продукцията си и са си записвали времето през юли, за да се подготвят, за декември и януари.
Сега залагаме на техниката, но не и конкретното място, което ще бъде подминато.
Страхът пази!
Много съм писал за змиите и няма да досаждам. Пирамидата е реалност в двора ми, слухът за 36-те смока е пуснат, това е достатъчно, за да няма набези.
Това не е мое откритие, това е сърцевината на поднесеният от Вас материал. Всичко опира до приканването на хората, да се страхуват, а после и плащането от тях, за да бъдат допуснати.
Така е било, така е, така и ще бъде!
Пускат се слухове за стоки, валути или болести, а страхуващите се, се втурват и някой се обогатява.
Математиката ме спаси през април 1996г., която реализирах през февруари 1997г.? Семейството ме упрекваше, но после ми благодариха???
Отговорът е в НАС!
С Уважение, дядо Кольо.

-----------
Ние трябва да променим съзнанието си. Много трудна работа.
цитирай
20. nerez - физик към dalida
09.01.2012 09:46
Аз късмет знам какво е, дори като студент съм изучавал науката изучаваща късмета - теорията на вероятностите и от там знам, че съществува граница на вероятността при която късмета=0 - такъв е шанса за поява на живот от нежива материя изчислен от по умни и от мен хора! Нещо по вече: ДОРИ ПРИ КОНТРОЛИРАНИ УСЛОВИЯ УЧЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ДОРИ ЕЛЕМЕНТАРЕН МИКРООРГАНИЗЪМ !
цитирай
21. nerez - физик
09.01.2012 09:49
Забравих да добавя и още една теорема от теорията на вероятностите, фактически обратна на първата обещаваща ни, че нищо не е случайно:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%87%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0
цитирай
22. zabylgarite - без мисъл за Бога
09.01.2012 09:50
човек е жалък
Библията е смазваща с доказателствата си
и с практиката на вярващия
всеки повярвал бива уверен в Божията близост
това е реално и истинско

пожелавам на всеки да го изпита

Бог е велик!!!!
цитирай
23. nuk - Финикийски знаци
09.01.2012 09:50
Без тях щеше да е по-лек живота.
цитирай
24. dalida - Да променим съзнанието си,
09.01.2012 09:54
да променим начина си на живот, да променим храната си - това е трудна работа, иска се много знания и способност човекът да мисли с горната си глава. Да използва тази глава пълноценно, а не само за красота.

Да приемем,че името Иисус е било доста модерно през онова време и всяко дете от мъжки род е носило това име. Приказките от Назарет го доказват.
цитирай
25. dalida - Късметът - Вие го обяснявате научно
09.01.2012 10:00
nerez написа:
Аз късмет знам какво е, дори като студент съм изучавал науката изучаваща късмета - теорията на вероятностите и от там знам, че съществува граница на вероятността при която късмета=0 - такъв е шанса за поява на живот от нежива материя изчислен от по умни и от мен хора! Нещо по вече: ДОРИ ПРИ КОНТРОЛИРАНИ УСЛОВИЯ УЧЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ДОРИ ЕЛЕМЕНТАРЕН МИКРООРГАНИЗЪМ !

-----------------
А, примерите които Ви дадох са от живота.
цитирай
26. detronator - Всички живеем в Матрицата. Знаеш това, което ТЕ позволят.
09.01.2012 10:13
цитирай
27. nerez - физик
09.01.2012 10:27
Гледах те ли снощи по "Нешънъл джиографик" един филм, който отново може да интерпретирате като късмет: Един парашутист скача от самолет. Парашутът се отваря частично. Камерата закрепена на главата на парашутиста снима пътя му към смърта - вижда се, че всеки момент ще падне в някакво море. Точно преди това да се случи духва страничен вятър и отвява падащия в капинов храст омекотяващ удара и парашутиста оцелява...Късмет? - съмнявам се...
цитирай
28. tutankhamon661 - dalida
09.01.2012 13:58
Стане ли дума за история, трябва да гледаш откъде изгрява слънцето, ден ли e, нощ ли е.
Някои хора доста са поработили с фантазията си.
Поне е интересно да се чете.
цитирай
29. dalida - Наистина е късмет -оцеляването
09.01.2012 14:42
nerez написа:
Гледах те ли снощи по "Нешънъл джиографик" един филм, който отново може да интерпретирате като късмет: Един парашутист скача от самолет. Парашутът се отваря частично. Камерата закрепена на главата на парашутиста снима пътя му към смърта - вижда се, че всеки момент ще падне в някакво море. Точно преди това да се случи духва страничен вятър и отвява падащия в капинов храст омекотяващ удара и парашутиста оцелява...Късмет? - съмнявам се...

------------------------------
и всички,които успешно се справят със ситуациите и проблемите са надарени с късмет, но има и такива, които не успяват.

Доста често "удрям" добра печалба от тотото. Допускам,че съм късметлийка.
Късметлийка съм и за това, че имам прекрасно семейство, добри доходи и съм доста устойчива на негативните явления.
цитирай
30. dalida - искам да ви запозная с авторът на книгата - Дейвид Айк
09.01.2012 14:45
Добре дошли в интернет страницата на Дейвид Айк, свободен бивш журналист и телевизионен водещ от Англия, който прекарва през последните десет години времето си в разкрития около най-голямата тайна - кой реално контролира и управлява света сега и от хиляди години насам.

адресът е : http://www.heliopol.com/rules.html

а статията е - Кой управлява действително света?



цитирай
31. zaw12929 - Отговорът е смешен, неспасяем с...
09.01.2012 19:21
Отговорът е смешен, неспасяем случй е тъпият автор но не продължавай през книгата да сипеш глупости за конкретни обркти...

1. Чудо в клетката! Науката откри Бога! Целият Филм! / VBOX7
vbox7.com/play:m65f8cac79

1 Дек 2011 – Най-големият сайт за видеосподеляне в България.

2. Астрономите откриха подписа на Бога в космоса (Науката доказва)
dreamland-bg.com/index.php?topic=1832.0 - Кеширана версия

1 публикация - 1 автор - Последна публикация: 10 ноем. 2011

Астрономите откриха подписа на Бога в космоса (Науката доказва)

3. Еволюционна психология :: Homo Sapiens и Бог
reason.blog.bg/.../homo-sapiens-razumen-chovek... - Кеширана версия

цитирай
32. kleotemida - Мдаааа, че е Глобална, Глобална е и ...
09.01.2012 20:12
Мдаааа, че е Глобална, Глобална е и то с голямо "Г", но и продължението е пак с "Г" - Глупост. А толкова на един куп не бях чела скоро. Да не говорим за "личната матрица" на автора, която съвсем "късметлийски" е доста печеливша карта в днешно време и сигурно доста добри пари му заработва. Всъщност, адвокатите на Дявола добре си преживяват в този свят... Кофти е само, че ей такива душевни "кифлички" са си смърт за тези, които решат да си подслаждат с тях я сутрешното кафе, я следобедния чай.
И, четейки тези съшити с бели конци "истини", мога от раз да дам отговор на въпроса "Кой управлява действително света?" Ами човешката глупост, онази, за която Айнщайн казва, че заедно с Вселената били безкрайни, макар и за последната да не бил сигурен...
цитирай
33. thrax - На този Айк много добре му пасва изразът "както дяволът чете Евангелието"!
15.05.2012 16:45
Сипе глупости и мръсотии не с кофи, а със самосвал в стремежа си да удави в бълвоч невежите. Няма да се занимавам с всяка една написана от него глупост - би отнело твърде ценно време, каквото не си заслужава да се пилее. Той така се е увлякъл, че сам не забелязва дори и най-фрапиращите несъответствия в брътвежите си, като например че Платон бил съвременник на Иисус (FACEPALM)! Абе, аланкоолу, за тебе ако половин хилядолетие разлика е нищо, ходи си се кланяй на богинята си Мания - тя и днес има храмове, наричат се психодиспансер !
цитирай
34. анонимен - 31, Дори да е така, книгата е много ...
09.06.2012 17:02
31, Дори да е така, книгата е много ценна за нас, българите. Ако искаме истинската ни история да се учи от нашите деца в училище. Просто слагаме Орфей и траките в началото й и даваме на Ренета Инджова резултатите от "човешки геном". Доказвайкис това, че сме наследници на траки, шумери, фриги, прабългари и левити искаме си обратно управлевието на света, което ни принадлежи, но ни е било откраднато. Само трябва инсинуациите с религията да се махнат, че много дразнят вярващите. С две думи да направим с историята това, което левитите - родоначалници са направили според поста - но с тази разлика че ние имаме многобройни доказателства и гвоздеят ще е геном-а. Да си върнем откраснатаат идентичност... Религиите да се оправят сами с вярващите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157201
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031