Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.02.2016 19:53 - ЗАБЛУДАТА "ЗДРАВОСЛОВНИ" ХРАНИ
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 2246 Коментари: 5 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



                                       Всеки ден от щандовете ни "гледат"
                  с хитри очички нездравословните хранителни продукти





В главите ни съществуват някакви криворазбрани истини за здравословния начин на хранене, с които продължаваме да си живеем и се самозалъгваме, че храната ни е полезна за нас и децата ни. Какво точно имам в предвид? Ето пример – преди година-две бях убедена, че киселото мляко, сиренето и кашкавала са много полезни. Те заемаха основна част в менюто ми. И тогава все се чудих защо имам лениви черва и силно акнеична кожа. Толкова силно ми влияеше рекламите и общоразпространената информация, че въобще не подлагах под въпрос дали те не са причина за това ми състояние. Причините ги търсих във външните дразнители (замърсен въздух, неподходяща козметика), отколкото да се замисля, какво вкарвам в тялото си. Та ето някои храни, които се водят от медиите и болшинството хора за полезни и дори се приемат умишлено в повече, заради предполагаемата полезност.


ПРЯСНОТО МЛЯКО
Прясно мляко, за да си набавим калций за нас и децата ни – не само една статия има в интернет от многото и най-вече коментарите към тях указват защо е вредно прясното мляко. А рекламите с добавения калций са просто смешни за по-образованите хора. Доказано е, че всички изкуствено добавени витамини и минерали към храните и като таблетки, не се усвояват от организма ни и дори се разбират от него като нещо чуждо и непознато и дори утежняват работата на черния ни дроб. Освен това млякото е пастьоризирано (и много често се вари и участва в термично обработени ястия и десерти) и полезният калций вече преминава в неорганичен и така само уврежда кръвоносните съдове и органи.


МАРГАРИН - маргарин с фибри – маргаринът представлява хидрогенирани растителни мазнини или транс-мазнини, които се възприемат много трудно от организма ни, запушват артериите, и дори свързват маргарина със сърдечно-съдови болести.


КРЕМОВЕ - ДЕСЕРТИ - кремчета от нишесте и кисели – още не осъзнавам кой е позволил това подобие на храна да служи като част от захранващото меню на бебенцата и да продължава с години да присъства в менюто в детските градини и училищата. Дори в къщи през ден правим за детето си от тях и добавяме в него бисквити и корнфлейкс, за да ги направим по-хранителни. Нишестето запушва нежните тъкани в черния дроб и действа като лепило, което слепва нечистотиите и така спомага за образуването на чернодробни и жлъчни камъни.

КАФЕТО - ежедневното кафе сутрин и следобед – кафето е много бавно разградимо, образува лош дъх, силно подкиселява организма ни, а от тук: в стремежа си да запазим нивото на РН (което е леко алкално), тялото започва да черпи минерали от запасите си и с течение на времето костите стават чупливи, появява се недостиг на полезните хранителни вещества, липсва ни очакваната енергия.


ХЛЯБЪТ - черен пълнозърнест хляб – голям процент от този хляб се прави от бяло брашно с добавени оцветители, които да имитират по-тъмно брашно. В повечето хлебопекарни се приема като суровина само бяло брашно, а се произвеждат няколко вида хляб. Най-вероятно това не се отнася за всички марки, но истината е, че много се спекулира и в тази сфера. Другата причина, поради която стандартния хляб не е полезен, е, че има термично обработена мая, набухватели, консерванти и подобрители. Защо ли вече хлябът не се прави както едно време, поне тогава не са се използвали толкова изкуствени вредни добавки.


ЛЮТЕНИЦА - кетчуп и лютеница – вече производството на тези любими на всички храни до там се е променило, че дялът на истинските качествени съставки е доста намалял… иначе нямаше да бъдат толкова евтини. Производството на кетчуп е съвсем добило изкуствени измерения – бои, аромати, нишесте, и стари партиди кетчуп и лютеница или изгнили домати.


КОНСЕРВИ - консерви – консервираната храна, било то растителна или животинска, е всъщност канцерогенна, поради метода на консервиране – особено това се отнася за риби, меса, пастети.....


Със сигурност има още много примери за заблуждаващи храни. Ядем ги всеки ден, мислейки, че са полезни за нас, а всъщност истината е съвсем друга. Но рано или късно сами ще достигнем до изводите, коя храна е добра за нас и коя не, като се наблюдаваме малко по-обстойно и повече подлагаме на съмнение.
 



Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. marley - Доказано е че:
25.02.2016 08:32
ПРЯСНОТО МЛЯКО "производителите" го правят от полско или турско "мляко" на прах.
МЕСОТО то се имунизира още когато животното е съвсем малко докато порастне - в тялото на животното се бият стотици антибиотици, срещу т.н. болести.

ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ - се берат когато са зелени, неузрели, седят с дни по складове и фризери - там узряват. През зимата плодове и зеленчуци не се отглеждат в нормални условия, нали? От къде тогава са пълни магазините с тях? - ПАРНИЦИ!! с какви торове се "хранят" тези плодове и зеленчуци в парниците?

Като си зададем тези въпроси - отговорите идват сами!

Например една анкета в Ню Йорк дава представата за хората, как се хранят и с какви продукти. 55 % от тях отговарят - с ГМО храни, които отбягвали КАТО ЧЕТАТ описанията по етикетите на продуктите. Няколко от тях са на мнение че перилните препарати преставляват ОТРОВИ,които не са никак полезни за дишане или пипане с ръка.

ДЕТСКИТЕ ХРАНИ - внимавайте майки с какви химикали храните децата си! Четете етикетите внимателно, отбягвайте Е-тата, консервантите, подсладителите, захарите. По-добре е сами у дома да им приготвяте храните. Преди време нашите родители и баби са дохранвали малките палавници с кашичка от брашно. Моеко поколение израсна здраво, силно и сме доста по-високи отколкото днешното поколение.
цитирай
2. marley - Замислете се за БРАШНОТО
25.02.2016 08:37
колко вида ПШЕНИЦА И ЦАРЕВИЦА ИМАМЕ?
За да има толкова много видове брашно в магазините - от какъв материал са произведени? Какъв вид пшеница или царевица е използван?

Брашната по щандовете дали са направени от пшеница или от ГМО?

Четете, четете и пак четете.....а после и мислете.....ако не знаете - питайте....но направете така, че да не боледувате толкова често от стомашни и чревни зарази.
цитирай
3. elenkokoschkov - Млякото и месото
25.02.2016 12:02
са основните причинители на многото алергии и болести.
Докато лекарствата сеят смърт и разрушение.
цитирай
4. mihala - Колкото по-дълго време кърмите, ...
25.02.2016 12:30
Колкото по-дълго време кърмите, толкова по-добре. Купувайте от български производители, ако сте убедени ,че са такива. Произвеждайте максимално собствени зеленчуци. Използвайте български билки, а не чужди, защото всеки живее в страната ,за която е определен.Поздрав
цитирай
5. golden - Преди да посегнете към рафта с киселото мляко...
25.02.2016 17:59

ЗАЩО боледуваме

Млякото на рафта в магазина…
Малко ЗДРАВЕ всеки ден или все по-МАЛКО здраве всеки ден?

Зависи от източника на информация — рекламите или етикетите.

Ако купувате кисело мляко от магазина, дори да не четете етикетите, важно е да знаете поне как достига до вас, т.е. как се консервира.

Защото, купувайки мляко, вземаме поредната консерва — само различно изглеждаща.
Хомогенизация

Какво представлява процесът?

Използва се машина, наречена хомогенизатор, която механично разбива мастните частици на малки капчици. Млякото се центрофугира и хомогенизира. Всъщност се хомогенизират мастните капчици, които се съдържат в суровото мляко. Крайният продукт от този процес е хомогенизираното мляко.

Защо е нужна хомогенизация?

Най-вече — за визия!

Суровото мляко съдържа около 4% мазнини, но много от тях съществуват под формата на малки капки. Поради това, че мастните частици изплуват по-лесно, колкото са по-големи, ако суровото мляко се остави, мазнините ще образуват слой, който плува отгоре.

„Когато като дете — пише д-р Хироми Шиния — пиех веднъж или два пъти седмично мляко от бутилка, си спомням, че винаги забелязвах под капачката този мазен слой. Тъй като млякото не беше хомогенизирано, тези частици мазнина бяха изплували на повърхността по време на транспортирането.” Да, все още има хора с подобни спомени!

И какъв е проблемът с хомогенизацията?

Докато трае хомогенизацията, мазнините в суровото мляко се свързват с кислорода от въздуха и се превръщат в хидрогенирана /окислена/ мазнина.

Д-р Хироми Шиния я нарича „ръждясала”. Остроумно и тъжно… за консуматорите. Както всички окислени мазнини, и тази в хомогенизираното мляко е вредна за тялото.

Иронията тук е, че млякото бива представено за изключително полезна храна. Говори се за вредата от маргарина, но за млякото — или хубаво, или нищо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156257
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031