Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.04.2016 20:00 - КУХИ ФИРМИ - ФАНТОМИ И ФИКТИВНИ СДЕЛКИ
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 2311 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

   В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО ПРЕСТЪПНИЦИ, НО ТЕ ОСТАВАТ ИЗВЪН ЗАКОНА



         image


Петимата - Мартин Джито и дясната му ръка Пламен Цеков - Тлъстуша,Христо Кулишев, Мила Георгиева, Максим Кулишев - брат на Мила, са
участници в организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система и пране на пари все още е на свобода. Групата е действала по схемата буфери – липсващи търговци - брокери, включвайки система от търговски дружества, търгуващи със захар и други хранителни стоки,това са „Бандата на Универсалните".

НЕПОТВЪРДЕНИ ДАННИ (действието се развива през 2011 г)
Според запознати синът на Мила Универсалната и бодигардът му се укриват в Белград при партньора на бандата -сръбски наркобарон на име Ненад.

Въпросният Ненад укривал в имението си и майката на Мартин Джито. Тя бе издирвана заради източване на ДДС и КОНТРАБАНДА НА МЕСО, олио, захар и други хранителни стоки от ПЪРВА необходимост. Мила Георгиева бе арестувана от сръбската полиция при опит да отлети за Дубай при партньора си в далаверите Иван Танев - Универсалния през 2012 г. За "тарторката на престъпниците" в България - Мила Георгиева е шефът на "бандата за мокри поръчки" - България!

Сръбският наркобарон Ненад е в схемата на „Бандата на Универсалните" от години - е доставял кокаин с високо качество на българите -дилъри, които пък са изнасяли в Белград отглеждана в ЛАБОРАТОРИИ - ПАРНИЦИ в София марихуана тип „холандец". С отглеждането на марихуаната се е занимавал синът на Христо Кулишев и доведен брат на Мила Георгиева - Максим Кулишев", разкрива столичен антимафиот.

"Запознат" с аферите на клана Кулишеви разкрива, че тайната лаборатория за отглеждане на марихуана се намира на столичната улица, на метри от Министерството на вътрешните работи.


                   КАК ЕДНА "МОКРА" ПОРЪЧКА НЕ БЕШЕ ИЗПЪЛНЕНА

Всъщност историята е стара - отпреди 5 години. Случката се разиграва през месец юли 2011 г. в чалга заведението „Домби бар" на Слънчев бряг. В онзи период Кубрат все още не е професионален боксьор, но пък е действащ европейски шампион по бокс за аматьори в категория до 91 кг.

Във фаталната вечер Кубрат-кобрата, заедно с още четирима свои приятели, е в едно от ВИП сепаретата на фолк заведението. На съседната маса са настанени люлинският наркобарон Кирчо Руския, Мартин Георгиев - Джито и Георги Станоев - Малката Бирма - гаджето на фолкмадамата Преслава.(През последните месеци Малката Бирма започнал да играе самостоятелно и да назначава свои дилъри на кокаин в столични дискотеки).
Мелето настъпва, когато тогавашната приятелка на Кирчо Руския - брюнетката Зорница, става да танцува. Кубрат Пулев я хваща за ръката и я придърпва към сепарето си. Кирчо Руския опитва да измъкне гаджето си и отправя гневни реплики към Кобрата, който мълниеносно го нокаутирал.

На секундата обаче към него се насочили десетина разгневени мъжаги от групата на Руския, Мартин Джито и Малката Бирма. Значително по-многобройните боксьори и самбисти, които охранявали триото - "руския" и компания, буквално размазали Кубрат и компания. Свидетели видели как 2-ма скачали върху главата на Кобрат. Хвърчали бутилки, столове, маси, заведението навсякъде по стените имало кръв, а клиентите естествено се разбягали. Малко преди Киро "Руския" и компания да се оттеглят в петте си мутренски возила, единият от гардовете му - Росен, си счупил крака в бронежилетката на Кобрата, което не е странно за шампион по бокс да ходи брониран по заведенията, след като е бил предупреден за мократа поръчка срещу него.

След мелето в фолк - дискотеката, Мартин Георгиев е искал да отмъщава още на Кубрат Пулев - кобрата и е опитал да му прати инквизитори, кървавата вендета не се е състояла.

           Убийства, палежи, наркотици, източване на ДДС и на банка ПИП

Мила Георгиева е известна на правоохранителните органи и от разработката „Универсалните“ за източване на ДДС в особено големи размери - 15 лмн. лв. Доведената дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев беше обвинена през 2012 заедно с Иван Георгиев Танев -Универсалния, син на бившия земеделски министър Георги Танев. Тя беше арестувана на летището в Белград и екстрадирана в България, където и беше предявено обвинение за престъпления срещу данъчната система. По-късно Георгиева излезе на свобода, а Иван Танев изчезна,а След арестите на „Бандата на Универсалните" Бирмата напусна България. Съдът ги освободи чрез манипулацията "липса на доказателства".
НЕОКОМУНИСТИ - ПРЕСТЪПНИЦИ
ИВАЙЛО Димитров Мутафчиев (партизанско име на агент - КАМЕН) - Шесто управление на ДС, 02 отдел „Борба с идеологическата диверсия и друга подривна дейност сред младежта и спорта, българските и чуждестранни студенти”; отделение 01 за „Борба с вражеската диверсия и друга подривна дейност във ВУЗ”. 2. ПГУ от 12 септември 1984 г -- Вербуван от:
ОР Валентин Савов.....


ПО ВРЕМЕТО КОГАТО КТБ БЕШЕ ФАЛИРАЛА, СЕ ЗАГОВОРИ И ЗА ФАЛИТ НА ПИБ
Опит за ИЗТОЧВАНЕТО НА ПИБ....ЧРЕЗ безстопанственост при отпускането на кредити за общо 46 627 763 евро на "кухи" фирми чрез ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ не пълно документирани и с много неточности??.... Става въпрос за отпуснати кредити на "Зитера" ООД – в размер на 14 842 800 евро, както и на "Ви Ем Корпорейшън" ЕООД – в размер на 31 784 963 евро. За тези заеми обаче БНБ не знае!!

БНБ ПРАВИ ПРОВЕРКА
Според заключенията на проверяващите от БНБ, въпросните банкови гаранции и кредити са одобрени "без елементарни проверки", без да е посочена целта на единия заем, начина на погасяването му, без да са попълнени задължителни реквизити в заявлението и дори без да са проверени обстоятелствата, описани от кредитоискателя
Другото общо дебело подчертано в доклада на БНБ е, че и по двата договора за заем авалист (поръчител ) е небезизвестният Иван Георгиев Танев, син на бившия земеделски министър в правителството на Любен Беров – Георги Танев.

ПИБ
Ивайло Мутафчиев е един от собствениците на Първа инвестиционна банка (ПИБ)- шефове - Венцислав Йосифов и Валентин Моллов, също са агенти на ДС. Първоначално капиталът се представлява от Ивайло Мутафчиев. Той става съдружник или съучредител на редица други финансово-брокерски къщи (ФБК). В „Ралица” – Пловдив е съдружник с пловдивските брокери Христо Александров и Христо Данов. Името му се среща из документите на ФБК „Пловдив”, ФБК „Ентроп” – София, ФБК „Габрок” – Перник. ПИБ е една от петте най-големи банки в България и според собственото си представяне е най-динамично развиващата се банка в странта. В началото на 2014 г. Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев увеличават дяловото си участие в нея до 85%.
ПИБ има клонове в Кипър и Албания, а през лятото на 2003 г. двамата закупуват като физически лица дела на „Мултгируп“ в „Балканска банка“ – Скопие. Двамата заедно притежават 68 на сто от капитала й. Мутафчиев има участие в австрийското дружество „ЕПИК“, както и в дружествата „Сервфинанс САРЛ“ – Париж и „Надра“ – Украйна. ПИБ е описана като банка с непрозрачни офшорни собственици, стъпила „с единия крак в легалния бизнес”, а с другия „в най-тъмните сфери на престъпния свят”.

СЛУЧАЯТ С КРЕДИТИТЕ
На 25 януари 2013 г. в спецпрокуратурата е получен сигнал от изпълнителните директори на ПИБ , в който те се оплакват от действията на две фирми – кредитополучатели. Според описаните от банкерите обстоятелства "Зитера" ООД е поискала през март 2012 г. от ПИБ да издаде банкова гаранция във връзка с нейно участие в търг на френската държавна агенция за морски храни "ФрансАгриМер" за доставка на храни на хора в неравностойно положение. Банковата гаранция е издадена, а малко по-късно фирмата е поискала друга гаранция – за добро изпълнение, тъй като е спечелила търга.

Няколко седмици след това фирмата иска и получава от банката кредит за 14 842 000 евро. Поръчителят по него Иван Танев обаче няма нищо общо с дружеството. Именно той дава и единственото обезпечение по кредита – запис на заповед. Заемът е усвоен за няколко седмици.

На 19 октомври 2012 г. изтича крайният срок за връщането му, но клиентът на банката не прави плащания по него. Вместо това Иван Танев представя писмо от "ФрансАгриМер", че агенцията все още не е получила предвидените за разплащането по договора средства. Два дни по-късно от банката пишат на французите и разбират, че всъщност "Зитера" ООД никога не е печелила подобен търг, а още по-малко е сключвала договор.

Другата част от сигнала на изпълнителните директори на ПИБ визира "Ви Ем Корпорейшън" ООД, зад което отново стои "универсалният" Танев. Пак през пролетта на 2012 г. фирмата участва в търг, организиран от Румънската агенция за плащания и интервенции в земеделието, чиито предмет е доставка на олио и брашно за социално слаби.

Издадени са банкови гаранции за 31 784 963 евро, които отново са обезпечени само със запис на заповед на името на Иван Танев, който отново е авалист по заема. Изпълнителните директори на ПИБ пишат в сигнала, че нямат информация какво се е случило с договора между фирмата и румънската агенция и дали има направени плащания.

С постановление на прокурор Йордан Грамов, който впоследствие бе назначен за зам.-вътрешен министър, сигналът е присъединен по висящото в спецпрокуратурата разследване за източване на ДДС срещу бандата, за чийто лидер е заподозрян именно Танев. Освен това на 24 април 2013 г. на управление "Банков надзор" в БНБ е възложено да провери процедурите по издаване на банковите гаранции и одобряването на кредитите по случая и да изготви експертен доклад. Той става готов около месец по-късно

НАРУШЕНИЯТА
От ПИБ обясняват на експертите, че не е правен анализ на финансовото състояние на Иван Танев, нито е водена кореспонденция с френската агенция "ФрансАгриМер".На 27 март 2012 г, на бланката за искане на кредит е положен подпис и печат на дружеството, без име. Не е посочена целта на искания кредит и предназначението му, нито как ще се погасява. Банката е приела формуляр "Искане за отпускане на кредит", въпреки че не са попълнени задължителните реквизити от страна на кредитоискателя.
На същата дата са подадени и 3 броя искания за издаване на банкови гаранции за участие в търг, като не е посочено име на лицето, подписало искането. На същият ден по-късно, на 27 март 2012 г. е изготвен финансов анализ на годишния отчет на дружеството от Диан Тишевски – кредитен специалист, който изготвил кратка обосновка на проекта, според която заложената печалба е 20%, като не става ясно въз основа на какво се достига до този извод.

На експертите от БНБ не е бил представен пълният набор от документи. Представили им набор от тръжни документи, като на тях липсва входящ номер, не става ясно как са постъпили в банката и от кого са предоставени.От страна на банката не са представени никакви документи, от които да се установи, че е била извършена предварителна проверка по автентичността и достоверността на документите за поръчката и предстоящия търг – чрез писмена кореспонденция или по друг начин.
Запитани каква е причината ръководството на ПИБ да отпусне два кредита в общ размер на 46 627 763 евро, допускайки нарушения на вътрешните си правила и без да направи "елементарни проверки", както и дали вече са предприети мерки за изясняване на констатацията на БНБ, че Иван Танев е бил привилегирован, от ПИБ - няма отговор!

                      КУХИ ФИРМИ - ФАНТОМИ И ФИКТИВНИ СДЕЛКИ

Проверка в търговските регистри показа, че двете фирми, които са успели скоростно да получат кредити и банкови гаранции от ПИБ, имат класически профил на фантоми. Нито "Зитера", нито "Ви Ем Корпорейшън" имат обявени годишни финансови отчети. В същото време фирмите са регистрирани през 2010 г. и 2008 г. и според закона до този момент е трябвало да впишат в Търговския регистър поне три финансови отчета.

По веригата за изтичане (изпиране) на пари > банката > офшорни компании е "Вейлмес" ООД. Дружеството е в производство по несъстоятелност от 2013 г. Мотивът да поиска да бъде обявено във фалит е невъзможността да плаща задълженията си към ПИБ.
Дружеството "Брандъл сент 2000" се явява второто звено в потока на парите от банката към офшорната компания, свързана с нейните собственици. Дружеството е регистрирано в Елин Пелин на свой ред е създадена на 20 февруари 2006 г. и е регистрирана в Елин Пелин от Павлина Бочева, която се води собственик и управител и до момента. Също като "Вейлмес" и тя не е подала нито един годишен отчет. Данните са, че в края на ноември 2011 г. евровата сметка на "Брандъл сент 2000" показва постъпления от 4 411 868 млн евро и дебит от 4 411 023 млн. евро.Освен преводи от "Вейлмес" дружеството получава и суми кеш, внасяни на гише в ПИБ от Димитър Симеонов Георгиев.Постъпилите по сметките на "Брандъл" средства от "Вейлмес" и Димитър Георгиев не се задържат дълго у получателя. Почти веднага те заминават към сметки в чужбина.Получател на средствата е регистрираната на Британските Вирджински Острови "Санта Фе Трейдинг". През 2011 г. към нея са преведени 1 450 000 евро. Трансакциите продължават и през 2012 г. Формалното основание за тях е договор за внос на 600 тона замразено телешко месо без кост, който приключва на 31 декември 2011 г.Странното е, че купувачът "Брандъл" НЯМА РЕГИСТРАЦИЯ по Закона за ДДС, а Националната агенция за приходите не отговаря на въпросите на сайта за това как при това положение успява да търгува с такива големи количества. Според данните на агенцията през границите на България никога не са минавали пратки от внос на месо за това дружество. Същото важи и за редовния донор на "Брандъл" "Вейлмес", с която дружеството също има договор за доставка на месо.

"САНТА ФЕ ТРЕЙДИНГ" - и свързано кредитиране в банката ПИБ. Дружеството излезе като един от собствениците на "Винпром Елхово", която е получила кредит от 5.7 млн. лв. от ПИБ. Собственик на "Санта Фе Трейдинг" е Евдокия Макламузи. Тя е съсобственик в един куп други фирми заедно с Георгиус Георгиу. Георгиу притежава или управлява компании, които са пряко или непряко свързани със собствениците на ПИБ - Минев и Мутафчиев. Една от тях е офшорката Legnano Enterprises, собственост на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.
Санта Фе Трейдинг" не е единствената фирма получавала пари от "Брандъл". През 2011 г. дружеството е превело 250 000 евро на компанията "Балкан Холидейс Лтд", регистрирана във Великобритания. Парите са преведени на 4 транша на 15 и 16 февруари 2011. В същите дни Димитър Георгиев внася такава сума по сметката на "Брандъл". В основанието за превода е посочено "консултации и покупки на стоки по договор № 013/2010".

"Балкан Холидейс Лтд" е част от туроператора "Балкан холидейс". Собствеността на британското дружество е офшорна, но управител е Радка Минева, съпруга на Цеко Минев. Търговски директор пък е братът на Ивайло Мутафчиев – Георги Мутафчиев.

РУМЪНСКА НИШКА - Аферата в Румъния
"Ви Ем Корпорейшън" има сходен профил. Неин едноличен собственик и управител е Валери Милорадов Петров. Офисът на фирмата е в блок в столичния кв. ".....". От съдебни решения, с които са обжалвани данъчно-ревизионни актове, става ясно, че "Ви Ем Корпорейшън" търгува с месо или поне издава фактури за това
19 януари 2013 г. българската компания е получила по сметката си близо 27 млн. евро,НО ПО ДОГОВОРА ИЗПЪЛНЯВА ЕДВА 30% от доставката на храните.
След като получава парите, дружеството просто изчезва.ПОРЪЧИТЕЛЯТ Иван Танев - също!

22.04.2016. (петък)
tonirus@abv.bg



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. andri - КОЙ КРИВ - КОЙ ПРАВ?
22.04.2016 21:42
РАЗСЛЕДВАНЕТО ОТГОВАРЯ:

Държавен фонд земеделие (ДФЗ) е една от институциите, които най–активно разпределят европейски средства.
Знаете ли какво е да ви споходи корекция по европроект? Това е да вземете едни милиони за европроект, като го калкулирате 3 пъти по-скъпо от реалното, да разпределите и изхарчите парите, включително за рушвети, след което да ви поискат да върнете половината, защото са ви хванали с некоректните разчети. Какво правите? А. Връщате парите, покайвате се за измамата с количествено-стойностните сметки и отивате на съд? Б. Търсите начин да отмените корекцията или поне да я намалите, със съответното материално стимулиране на имащите власт да го направят?Разкрихме и схемите, по които се раздуват и усвояват от правилни фирми европроектите по Програмата за развитие на селските райони (ПСРС). Най-често това става със завишаване на количествено-стойностните сметки за проектите.
Според нашия източник шефът Румен Порожанов е наредил на всички служители, които карат лъскави коли, да идват на работа с по-скромни возила. ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е
„дясната ръка“ на изпълнителния директор на фонда Румен Порожанов ? Името му е - Янаки Червеняков. Той е започнал работа във фонда преди около 10 години. В различните етапи на кариерата си е заемал различни постове в ДФЗ от редови експерт до директор на дирекция. Той кара лъскави лимузини и джипове и живее в луксозен комплекс в полите на Витоша, от затворен тип. Стандарт, който няма как да бъде постигнат със заплата на държавен чиновник...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6198965
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930