Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.08.2017 12:56 - Измамите на 21 век / инвестиции в ...неизвестното
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1083 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                  100 % чист продукт!   Вярвате ли на това?  
                                   или инвестиция на "зелено" с печалба?  
          



След като лихвите по банковите депозити намаляха драстично, всеки ден сме заливани от тонове информация за нови възможности за инвестиране и обещания за огромна доходност, достигаща до 300% на година. Трябва да сме внимателни, обаче, защото зад лъскавите брошури и „сигурните инвестиции” често стоят измамни схеми, които ще ви вземат парите, без дори да разберете.

Както не трябва да съдите книгата по корицата, така и не трябва да се доверявате само на опаковката на даден инвестиционен продукт. Всъщност, това е и целта на измамниците – да спечелят доверието на техните жертви. Дизайнерските сайтове, големите офиси и професионалните рекламни материали са техните инструменти, с които изглеждат законни и стабилни.

Най-пресният пример е Глобъл маркетс, които се оказа, че работят без лиценз от Комисията за финансов надзор.



Измамни схеми в България, са платените публикации в реномирани бизнес списания. Това, че си си платил, за да излезе интервю с основателите на измамна схема в списание Мениджър или Forbes, нищо не означава. Да, може за заблудиш за кратко хората, които вече са вътре и те да споделят статията в социалните мрежи като зомбита, но рано или късно истината излиза наяве.

Друга измамна схема е телевизионните реклами за тото шанс и лотарийните билети, особенно лотарийните билети когато момичета от екрана рекламират някоя бабка или дядо спечелил 100 000лв или по-голяма сума. То, ако беше лесно и ако беше истина, нямаше българските пенсионери да се оплакват от нещастния си живот. Масово се импровизира и с т.н. фондове за допълнително пенсиониране. Измама е!
Не трябва да се доверявате на инвестиции, просто защото вече някой е спечелил от тях. Това е най-старата измама на света. Да, първите няколко „инвеститори” печелят дори повече от обещаното, за да се похвалят, но скоро приказката свършва. Всеки иска да стане милионер без особени усилия, но освен лотарията, други начини не са толкова законни.


Прочетете съветите и се замислете!
1. Бъдете особено внимателни, ако получите неочаквани телефонни обаждания, имейли или посещения на живо от хора, предлагащи инвестиции или рекламни брошури.

2. Не вярвайте на хора, които предлагат голяма възвращаемост (или печалба) за кратък период от време. Това е основната характеристика на измамните схеми. Всеки от нас би се поблазнил от големи печалби за 1-2 месеца, но в тази ситуация трябва да впрегнете най-големия си актив (мозъкът е нали?) и да бъдете малко по-скептични.

3. Няма риск или има абсолютна гаранция. Това е втората характеристика на измамите и мой любим похват да разбера дали човека, който ми предлага дадена инвестиция е запознат с нея. Просто го питам какъв е рискът и ако ми каже, че няма риск и всичко е сигурно, разговорът приключва на секундата. В досегашната човешка история не е създаден продукт, който има 100% гаранция и няма риск. Колкото по-висока доходност ви обещават, толкова рискът е по-голям и обратно. Всичко останало е доста съмнително.

4. Не вярвайте на рекламите от опаковките - 100% чист продукт, просто не е възможно да съществува, особенно когато се произвежда в завод за храна. Там се прилагат доста невероятни съединения наречени от ЕС - Е240, Е540, Е324 и т.н. консерванти, желета и др.
5. Внимавайте и с инвестиции на "зелено" когато купувате имот, защото рискът от "фалирал търговец-строител" е огромен.
6. Пазете се от хора с „вътрешна информация”. Ако чуете, че някой знае от „сигурни източници” (като лелята на третия им братовчед), че дадена инвестиция ще поскъпне на 100% има дава варианта – или говорите с тотален наивник, който иска да ви направи „добро” или с някой, който иска да изкара лесни пари от хора като вас. Няма „тайни на богатите” или „вътрешна информация, която се знае от малцина”.
7. Внимавайте за схеми, обяснени със сложни термини, които не разбирате. Няма инвестиция на света, която не може да бъде обяснена с прости думи, а и Айнщайн е казал, че ако не можеш да обясниш нещо на 6 годишно дете, значи ти самия не го разбираш.
8. Модерните думи, картините на успешни хора и сложните термини са създадени от измамниците, за да спечелят вашето доверие. Всичко това е за да не погледнете по-надълбоко в тяхната схема.А, когато направите проучване отделно от това, което са ви казали може да разберете че схемите са измама.

Ще ви помоля да споделите тази статия с повече хора, за да не станат и те жертви на различни измамни схеми. Със сигурност те ще са ви благодарни за това.


източници:
http://smartmoney.bg/razpoznavash-li-tezi-10-predupreditelni-signala-za-finansova-izmama/
SmartMoney.bg



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. dalida - Измамени българки, купили си апартамент на зелено
15.08.2017 11:46
1. https://fakti/imoti/165725-izmama-pri-prodajba-na-jilishte-na-zeleno

Публикувано във факти.бг: Периодът на измама е 9 февруари 2007 г. - 18 юни 2011 г.

2. https://petel/Nova-izmama-s-imoti--Kradat-zhilishhe-s-predvaritelen-dogovor__68689

при имотните измами става така:

Мошениците използват вратичка в закона - че предварителните договори не се сключват в присъствието на двете страни пред нотариус, а после стават окончателни с молба до съда.....Като неразделна част от тях се оформя разписка, че е платена част от цената на имота. Обичайно се дават 10-20% от сумата, но във фалшивите разписки се посочва, че измамените са получили почти цялата цена... и одисеята започва.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6200113
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930