Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.11.2017 09:43 - ФАЛШИВИ СТОКИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 701 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                               АДИДАС, НАЙК, ПУМА, ГУЧИ, РИЙБОК...

  или как бг-търговията с ментета заля българските пазари и хвърли в паника контрольорите, комисиите не смогват да правят проверки.... 

Ето ви някои коментари:



Дистрибуторска фирма ни предупреждава:

Легалният търговец: Гледайте цената, кутията и етикета!

Няма как оригинални обувки на световна марка да струват 35 или 50 лева, даже да са от аутлет колекция или в промоция, обясни Гергана Илиева, консултант във фирма „Глобал Партнерс”ООД, която е директен вносител на „Puma”, „Nike” и „Adidas” от Германия.

Компанията има 4 магазина за маркови обувки у нас и в нито един от тях в момента не може да се намери „Puma” под 89 лева. Илиева направи уговорка, че това са останали единични чифтове и затова са намалени. Редовните цени, особено на новите модели, са значително по-високи.

Но, вниманието трябва да е насочено и към мястото където се намира магазина - дали е на центъра, дали попада в район където търговците са с реноме, дали стоките са на ниво. Не се заблуждавайте, че до касата има куп "сертификати" (купуват се от България за 50-70лв/парчето).



МЕНТЕТА



Китай (вкл. Хонконг) остава недостижим световен лидер в производството на фалшиви стоки с дял от 63%, но втората страна в тази класация е Турция с поне 3.3%, сочи доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и равитие (ОИСР).






Гласувай:
6



1. dalida - А, от проверката направена току-що в нета, направо не повярвах колко са стриктни нашите проверяващи
02.11.2017 10:11
и как да не вярваш, че бг-мафията не ни управлява?

Българската мафия (Митьо-очите) вътре в търговията с фалшификати

Тирове с фалшиви маратонки влизат у нас под опеката на Митьо Очите
(медия: разкрития, петел...)
Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите, е сложил ръка върху контрабандния внос на фалшиви спортни стоки, имитиращи едно към едно световни марки като Адидас и Найк – пише в. „Уикенд“. Морският Ал Капоне е основна фигура, стояща на върха на пирамидата в мащабния бизнес с ментета на известни марки, който всяко лято развиват стотици собственици на сергии и магазини по родното Черноморие.

Публична тайна в Бургас и региона е, че в Меката на ментетата – Слънчев бряг, търговията с фалшиви спортни стоки се случва с благословията на местни общински съветници. Наемателите на сергиите пък плащат по 100 лева дневно „такса спокойствие“, която се прибира от приближени хора на Митьо Очите....а, колко плащат търговците от магазините в ГАЛЕРИЯ/Бургас?

За престъпление против интелектуалната собственост - по чл. 172б, ал.1 от НК, Районният съд наложи наказание...Намерените в магазините на подсъдимата спортни артикули са иззети. Според назначената експертиза знаците, поставени върху тях, са идентични с регистрираните оригинални търговски марки, което може да предизвика объркване на потребителите. Пазарната стойност на иззетите спортни стоки е оценена общо на 59 912 лева. ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6200787
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930