Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.11.2017 23:18 - „ОПЕРАЦИЯ „ФЕНИКС”
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1478 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 



       image



На запад мафия наричат организираната престъпност, която е спечелила за своята кауза висши държавници и политици. Така се формира икономиката в сянка, чиито парични потоци имат откровено незаконен произход – разпространение на наркотици, проституция и търговия с човешки органи, контрабанда на луксозни и масови стоки, пране на пари.

МАФИЯТА ОТ БСП И НЕЗАКОННОТО ОБОГАТЯВАНЕ
И когато тази държавна социалистическа собственост натрупа активи за десетки милиарди долари у нас и в чужбина, дойде смяната на собствеността (1989г). Милиардите отидоха в ръцете на онези, които бяха боравили с тях. Или в ръцете на техните синове и дъщери.
Фрапантен е примерът с бившата зам.-министърка на икономиката и енергетиката и настоящ говорител на ВС на БСП КОРНЕЛИЯ НИНОВА, която на 30 години стана собственик на „Техноекспорт”, т.е. на повече от 10 милиона долара. А синовете на генералния директор на „Главболгарстрой” Пешев го наследиха с милиарди. Десетки са милиардите левове, концентрирани понастоящем основно в ръцете на двадесетина български олигарха, които стартираха бизнес и богатство от „куфарчетата на Луканов”.
Една част от тях вече се кипрят в ръководните органи на Българската социалистическа партия, като например свинаря Георги Гергов, комуто харизаха Пловдивския мострен панаир на цената само на една от палатите му. Имаме около 200 крупни милионера, а пионерите на първоначалното натрупване на нелигитимен капитал, които бяха физически ликвидирани, си имат по няколко наследника. Големите грабежи се формираха по линията на приватизацията и контрабандата.
ПОЛИТИКА - БИЗНЕС - ПРЕСТЪПЛЕНИЯ - МАФИЯ
Секретарят в изпълнителното бюро на БСП по кадровата политика и финансите и шеф на митниците в началото на демокрацията Евгений Узунов е бил на служба в банката на основателя на мафиотската групиравка „СИК” – Младен Михалев! Същото се отнася и за главния секретар на БСП Димитър Дъбов. Вижте и още един от младите им секретари в изпълнителното бюро – Кирил Добрев! Едно от новите лица на БСП, което бе арестувано за контрабанда на валута в особено големи размери.
Не бе чак толкова отдавна 2000-та година, когато за 2 месеца синът на бившият министър на вътрешните работи в правителството на Жан Виденов е получил 800 000 американски долара от сръбския наркотрафикант и съратник на Марко Милошевич – Бранислав Зечевич. Контрабандните канали за благозвучност биваха наричани „скрит транзит”. С термина “скрит транзит” или “скрита транзитна търговия” се обозначаваха държавно организираната вносна и износна контрабанда на оръжие, наркотици, алкохол, цигари, злато, сребро и всякакви луксозни стоки. Контролирана от Държавна сигурност, контрабандата носи десетки милиарди долари приходи през тези години.
Под надзора на първия зам.-министър на МВР Григор Шопов, организационното ръководство и функционалното разгръщане на контрабандната дейност е поверено на проверени членове на БКП, бивши партизани, активни борци против фашизма, бивши полковници от Гранични войски и оперативни работници от ДС. Име-легенда в контрабандните схеми е създателят на българския търговски флот и на финансовата империя „Тексим” Георги Найденов – Гето.
МИТНИЦИТЕ - КОРУПЦИЯ С АГЕНТИ ОТ БСП
какво все още не знаем за агентите от БСП - ДС и сивия бизнес
И как моралният катарзис в българските митници се вписва във финансирането на черните политически каси? Случайно ли тези хора (двама заместник-директори на Агенция „Митници” – Румен Божинов и Христо Арабаджиев), бяха избрани за ръководители на Агенция „Митници”? Напротив, те са най-удобните за партията-майка. Не само с принадлежността си към тоталитарните полицейски служби, но и с лоялността си към планираната трансформация на червената политическата власт в икономическа такава след 1989 година- и двамата са дългогодишни служители на Дванадесети отдел от Второ главно управление на тоталитарната Държавна сигурност.
Да се прехвърлим към първия заместник на Кулишев – Румен Божинов. Веднага след промените, той е прикрепен към един от най-ярките червени олигарси и перачи на мръсни партийни пари – Николай Банев. Знаете, че той се сдоби с цяла финансова империя. Банев е мажоритарен собственик на ФИК "АКБ Форес", като в структурата на холдинговото акционерно дружество влизат над 100 компании от целия спектър на икономиката – тежка промишленост, лека промишленост, енергетика, туризъм, финанси, обслужващ сектор.
Другият заместник на Кулишев – Христо Арабаджиев е отговарял за КПП-тата по границите по линия на контраразузнаването. По собствените му самопризнания до 2007 г. е давал юридически съвети на безмитните оператори, през които преминаваше основната контрабанда на спиртни и тютюневи изделия. През 2003 г. е пълномощник на добричката фирма "Панчатантра" по дело срещу Министерството на финансите, свързано с предоставяне и удължаване на лицензи за безмитна търговия на ГКПП „Дуранкулак” и ГКПП „Кардам”. Две години по-късно Арабаджиев защитава благоевградски търговец по спор за вноса на 24 000 кг сурово кафе, влезли необмитени в страната…Според изследванията на неправителствени организации, загубите за България от контрабандата с горива надхвърлят един милиард лева годишно, което би могло да бъде доказано по метода на огледалната статистика. Всъщност, досега никой не е посмял да инициира засечка между изнесените за България петролни продукти и документално отчетените като официално внесени у нас.
КОРУПЦИЯТА И ДЪРЖАВНИТЕ МИТНИЦИ
Упорито се говори в средите на митничарите, че парчетата от баницата, които достигат до най-висшите етажи в Агенция “Митници” са между 200 и 500 хиляди евро месечно. Те идвали главно от Варна чрез Дидо Дънката, от Бургас – чрез директора на РМД Димчо Кирязов, от Свиленград – чрез зам.-началника на митницата Георги Костадинов, от Пловдив – с участието на директора на РМД Павел Тонев, от София – главно чрез МБ „Кремиковци” (включително чрез отдалеченото работно място на зеленчуковата борса в Слатина), от Последващия контрол на РМД-София и отдел”Обмитяване” на Митница-София. В тази връзка напоследък като заместник на Косьо Самоковеца все по често изплува името на Даниел Славов – Дидо Дънката, който с покровителството на Румен Цайса правел във Варненска митница каквото си поиска. Специалните служби знаят, че Дънката е бившата дясна ръка на Косьо Самоковеца по морските митници. Понастоящем бил в явно съдружие с ТИМ и освен с контрабанда се занимавал със заграбване на земи и строителство под безмълвния поглед на Община Варна и държавата.
По отношение на бившия старшина Румен Божинов, на който са лепнали интелектуалния прякор „Цайса”, до мен достигат потресаващи данни. Тяхната достоверност би трябвало да се докаже, но съществуват факти, които не подлежат на съмнение. Безспорно той е силната личност в Агенция „Митници”, нейният „сив кардинал”, назначен там с протекциите на премиера Станишев.
Според моите източници, самият Божинов парадирал с тази близост, като пред свои колеги и подчинени демонстративно провеждал телефонни разговори с министър-председателя, с финансовия министър Орешарски, с шефа на ДАНС Петко Сертов, с депутати от БСП.....
Станалият скандално известен в страната сайт „Опасните новини” тиражира през миналата година версия за реанимирането на контрабандни канали. В разработки на медията се твърдеше, че старите играчи като Златко Иванов-Баретата, Николай Маринов-Маргина и други известни подземни босове били предупредени да стоят настрани от контрабандните канали, които вече се контролирали от ДАНС в лицето на скандално известния Алексей Петров. В тези материали отново бе замесено името на Румен Божинов като един от тарторите на "новите канали", който работел по заръка на най-високо политическо ниво. Божинов, пренасочил трафика на китайското карго и цигари през Варненската митница, използвайки посредничеството на изявения бандит Даниел Славов – Дънката. Няколко дни, след публикуването на тези новина, сайта opasninte.net бе затворен от ДАНС. А считаният за основен автор в него Огнян Стефанов бе зверски пребит с чукове. По-късно през есента Легия „Българска анти-мафия” обяви в декларация до медиите, че баща и син бизнесмени събирали спонсорски пари по митниците от името Румен Цайса. На събирачите били ежемесечно предавани 300 000 евро от Ново село и Капитан Андреево. Отчисленията идвали от контрабанда на стоки менте, амфетамини за Арабския свят и хероин за България и Европа. По трасето минавали фалшиви Версаче, Армани, Найк, Адидас, Пума, Долче и Габана. Нито лев не е влизал в държавната хазна. Според данни на БНБ агрегатният внос през първите 11 месеца на годината е повишен с 25,7 на сто. Всеки може сам да пресметне с колко ръстът на вноса от 25,7 % е по-голям от ръста на митническите вземания в размер на 18,3 на сто през 2008 г.! Това не е повишена събираемост, а повишен спад в събираемостта на митническите приходи! Тази разлика в процентите всъщност е равна на стотици милиони левове загуби на републиканския бюджет.

МИТНИЧАРИ - МИЛИОНЕРИ
В квартала на богатите български митничари са двамата зам.-директори на Агенция „Митници” – Румен Божинов и Красимир Николов, а както се говори и осветения от Румен Петков агент на ДАНС Алексей Петров. Повечето вили са на имената на жените на новобогаташите или на други близки и доверени хора. Повечето от тях, както и Румен Цайса, ползват гръцки карти за мобилните си телефони от съображения за сигурност. По това време на действието на митниците на власт са БСП.Премиерът на България не е неосведомен човек. Всичко, което става в държавата, моментално се свежда до знанието му.Станишев реагира на тях единствено с обещания за промяна. Нищо повече от това! Стилът му се заключава в размотаване, в обвиване на проблемите или с мълчание или с нищонеказващо говорене, в отлагане на тяхното решаване под девиза „Ако му дойде времето”! Затова и доверието към неговото правителство е спаднало под 6 процента, както твърдят социолозите.На практика не остана социална група и професионална прослойка, които да не са осъдили коалицията на тройния грабеж. Станишев върна масовите манифестации по улиците от времето на своя баща, но само че със знак минус. Истината е горчива, но трябва да се каже на висок глас! Разобличението е първата фаза в търсене на отговорност, а клубът на играещите по правилата и все повече събуждащото се у нас гражданско общество ще бъдат коректив на държавата, която от правова се е превърнала в неправова заради алчността и безчестието на нейните политически изнасилвачи. Хазартът „власт-пари” продължава.


Вашият коментар,моля.имате ли мнение за изминалите събития?


източник:
„ОПЕРАЦИЯ „ФЕНИКС” ИЛИ ВЪЗРАЖДАНЕТО НА КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ ОТ ПЕПЕЛТА НА ТОТАЛИТАРНОТО МИНАЛО” автор Петър Христозов(разузнавач):
- "Аз често казвам, че правоохранителната система в България е като паяжина – улавя дребните мушици, а едрите преминават през нея и оставят дупки. По върховете на българските митници стоят персони, които в която и да е страна от Европейския съюз отдавна щяха да търкат затворнически нарове."

отпечатано в " newswriter"/2.08.2012



Гласувай:
8



1. dalida - Постинга е от поредицата "мафията си има държава"
30.11.2017 23:30
А, тройната коалиция беше кръстена "тройната мафия" виновна за българската корупция по високите етажи на политическата власт.От властта на НДСВ,БСП и ДПС държавната хазна е все по-празна, а обикновенните българи все по-бедни!И на всичката тази немотия, министрите си вдигнаха заплатите с 700 лв, предновогодишно!
цитирай
2. dalida - Чета 24 часа и в.Пик и не мога да повярвам. Наистина е имало голяма далавера - как да си присвоиш държавна фирма с банкови пари
06.12.2017 10:16
и защо за едни хора банките дават луди пари като кредити, а за други - не?

част от далаверата тук:

http://pik/бомба-в-пик-аферата-техноимпекс-лъснаха-далаверите-на-корнелия-в-приватизацията-на-костов--news641233
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6190920
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29477
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930