Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.05.2018 17:02 - РЕКЛАМИТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ НИ ИМ НОСЯТ МИЛИОНИ ЛЕВЧЕТА ПЕЧАЛБА
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1738 Коментари: 3 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                       КОЛКО СТРУВА РЕКЛАМАТА ЗА 1 МИНУТА ПО ТВ?


Всяка телевизионна програма има своя тарифа. Например: по Бтв 30 секунди реклама струва около 7200 лв. Различните предавания имат свои цени,които се движат между 1200 и 7900 лв. Една реклама върви по 80 - 100 програми на всеки 10 - 15 минути - реклама от най-малко 5 минути събрани в блок от 15 рекламки от по 5 секунди за бройка. Колко пари печелят от реклами телевизиите ни?...милиони в евро или лева...

Направи ми впечатление, че ракламата на прословутата платформа, разследвана от Европейската комисията по конкуренция и пазари заради измами - ТРИВАГО се движи на всеки 10-15 минути от програма, филм, сериал или новини, по всички програми на телевизия М-тел сега вече А1. Същата реклама се излъчва и от другите телевизии на Виваком, RN и др.


Направих справка за цената на една реклама в рамките на 30 секунди (разделено на 5 секунди - би трябвало да се излъчва не повече от 6 пъти на ден) и.. такова излъчване струва на рекламодателя 7904 лв. Рекламата на Триваго обаче се излъчва на всеки 20-25 минути по времето на филм по телевизията с времетраене от 5 секунди - денонощтно и тази реклама е повече тормоз за зрителите, отколкото да представлява интерес, защото дамата която е заснета е не само грозна, но и се облича отвратително. Просто не става за рекламно лице на посредническа платформа като ТРИВАГО.


Ако пресметнем за един ден телевизията ID излъчва реклама в рамките на всеки 20 минути от предаванията си и като сметнем цената на една реклама за 30 излъчвания по 3 секунди (за ден) са 90 секунди. Щом 30 секунди струват 7904 лв, то 90 секунди ще струват 711 360 лв. Дали наистина тази цена плащат собствениците на Триваго? И какви пари печелят от услугите, които предлагат,за да поддържат този имидж с рекламите?

От тук следват въпросите:
- Редовно регистрирана ли е собственикът на фирмата - платформа с име Триваго?
- Какви данъци плащат и къде ги плащат в коя държава?
- Защо Peгyлaтopният opгaн пo ĸoнĸypeнция и пaзapи (СМА) от миналата година пpoвepявa дaли вмecтo дa пoмaгaт нa ĸлиeнтитe cи плaтфopмитe на ТРИВАГО нe ги зaтpyднявaт в избopa им? Защото това, което правят всъщност е намеса в работата на хотели и мотели предлагащи услугите си он-лайн. ТРИВАГО всъщност се явява като НЕРЕГЛАМИРАН ПОСРЕДНИК,който им краде клиентите!!


Ако наистина тези цени се вземат от телевизиите, ето от къде идват милионите, които Бтв предлага за разни пемеливши игри!!


Защото след като излъчват реклама през всеки 20 минути предаване и броят на излъчванията се движи от 30 до 60 пъти на ден по 5 секунди реклама най-малко,тогава нашите телевизии са най-богатите в България. Само от реклами печелят милиони за месец. Защото само една телевизия например Бтв излъчва реклами за цял ден във всички предавания най-малко по 60 пъти и заема време от 1-2 минути за целия ден...колко пари прави това? А, в БГ има поне 10 телевизии излъчващи реклами от по 3 секунди на всеки 20 минути денонощтно от програмното време..без почивен ден!!

НАП имат ли понятие за тези печалби?имали кой да следи за рекламното време излъчвано от Български телевизии?
- Какво прави НАП в този случай? Облагат ли се ТЕЛЕВИЗИИТЕ с данъци и какви са те,кой ги определя и как става това,питат от форумите,хора,които са възмутени от лошата практика на бг-телевизиите - да излъчват дълги реклами в най-гледаното време,особено по време на интересен филм или мач.
20.05.2018 г.



Гласувай:
11



1. dalida - Сигурна съм, че нито телевизиите нито радиата ни са запознати с Националния Етичен Кодекс,
29.05.2018 19:27
който прилага правилата и задълженията на рекламодателите в България и изисква те да се спазват.

НСС - национален съвет на съобщенията. Той е регулиращия орган за реклами онлайн и създаде през 2009 г Националния етичен кодекс!

Националният етичен кодекс е общовалиден за всички участници в рекламната индустрия в Р България - рекламодатели, маркетинг специалисти, рекламни агенции, медии и всички лица, имащи отношение към рекламата и въобще всяка една форма на търговска комуникация и определя правилата на професионално поведение в бранша.

НСС е член на Европейския алианс за стандарти в рекламата (EASA) и е част от неговата система за трансгранични жалби. При трансграничните жалби се прилага принципа "страна на произхода" съгласно който рекламата и всички други търговски съобщения са съобразени с етичния кодекс на страната, където е седалището на излъчващата платформа, а в случаите на интернет/дигитални реклами и др. форми на директен маркетинг – с правилата на страната, в която е седалището на рекламодателя.

http://www.nss-bg/kodeks.php
цитирай
2. dalida - По въпроса за личните данни
29.05.2018 19:34
кодекса засяга и този проблем като забранява на медии, платформи ( фейсбук, туитър, вестници и списания и др) да изискват от потребителите си декларации и да предоставят на трети лица с търговска цел тези данни - чл. 18. т.8. буква Б от кодекса. Изобщо - полезно е за обща култура потребители на мрежата да се запознаят с правата си и когато се наложи да се защитят достойно пред изнудвачите в мрежата. Защото не е тайна, че, Тръмп спечели изборите чрез интернет публикуване на лични данни на хора които дори не живеят в САЩ. Така с крадени лични данни се печелят избори, кворуми и т.н.
цитирай
3. dalida - Като говорим за реклами, сега виждам,че в по-голямата си част рекламодателите са милионери
30.06.2018 06:31
Визирам търсячката ТРИВАГО. Ето малко информация за тази компания:

Кой стои зад ТЪРСАЧКАТА триваго - запазената марка на Експедия?

trivago е немска компания, идеята за която възниква още през 2004 година. Компанията стартира официално през 2005 г. и се разпростира из Европа през 2007 г. Разрастването на търсачката обхваща Северна и Южна Америка през 2009 г., а през 2013 г. е добавен и Азиатско-тихоокеанския регион. Днес, trivago оперира 45 платформи по света. На 21 декември, 2012, Expedia [4] купува мажоритарен дял от компанията с комбинирана парична и стокова сделка на стойност от 546 млн. долара.
ЕКСПЕДИЯ ПРЕДЛАГА - trivago Хотелски мениджър (trivago Hotel Manager)
Сайтът Triwago предлага и платформа за собственици и управителите на хотели, чрез която те могат да управляват своето онлайн присъствие в триваго. trivago Hotel Manager предлага съвети и инструменти на хотелиерите за увеличаването на видимостта и позицията сред резултатите от търсенето......
Сайтът Trivago е обвиняван за имитиране на конкуренция и нарушаване на европейското законодателство за защита на конкуренцията, а също така за налагане на монополни практики.На своята начална страница, сайтът Триваго заявява, че при съпоставяне на цените за хотели използва повече от,,250 източника сайта или платформи за хотелски резервации за сравнение.

В действителност всичките тези повече от 250 сайта ( бел. платформи за хотелски резервации) са собственост на три (3) търговски посредника : Expedia, притежаваща над 100 сайта или платформи за резервации; Priceline Group, притежаваща над 110 платформи за резервации и Web Reservation International Hostelworld,Hostelbookers,Hostels, притежаваща.повече от 60 платформи и сайта за хотелски резервации.Всички тези повече от,,250 сайта" за хотелски резервации се управляват от три интерфейса, собственост на трите търговски посредника : Expedia, Pricline Group, Web Reservation International, които не само не гарантират правото на конкуренция, но и активно я ограничават чрез договорни клаузи, задължаващи собствениците на хотели да не предлагат по-ниски цени на нито един от трите търговски посредника. В договорите с хотелиерите ( бел. договор с общи условия) и трите търговски посредника: Expedia, Priceline Group, Web Reservation International изрично са вписали договорни клаузи, ограничаващи правото на хотелиерите да предлагат по-ниски цени или по-добри условия.
Служителите в триваго разполагат с гъвкаво работно време и работят в международна среда (над 60 националности работят под един покрив в централния офис в Дюселдорф.

повече инфо - https://bg.wikipedia/wiki/Триваго
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6197628
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29481
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930