Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.12.2019 16:26 - БСП и Станишев продадоха част от земята на България на Русия -става въпрос за местността Камчия / Варна
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 2671 Коментари: 16 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                Ето защо бяха многото дебати около  държавната собственост на България
продадена на чужденци заради чуждите инвестиции, с които днес правителството
                            на Борисов толкова много се хвали



СХЕМАТА за одържавяване на Камчия е задействана още през 2015 г, а договорът за това е подготвен още през 2008 г. подписан от Емилия масларова - тогавашен министър на  социалната политика и одобрен от правителството на Станишев. КОМПЛЕКСА на КАМЧИЯ е сабственост на правителството на Москва от 9 септември 2010 г.


С участитето на бившия кмет на Москва - Лужков и кабинета "Борисов 2".



Още тогава беше одобрен ТЪРГ на целия комплекс за 66,5 милиона евро.


Подписано и продадено.


Така Българските правителства по пъта на Т. Живков продават парцели българска земя срещу мижави пари за да си напълнят бедния бг - бюджет.


Ето и причината заради която българските правителства НЕ МОГАТ ДА ИЗКАРАТ И 50% от мандата си. 

Дали ще има протести?


Едва ли.


Защото българския народ не знае какво крои зад кулисите вече пропаднали правителства и същото се отнася и за сегашното правителство на Борисов.


По този начин не само НАТО ще има част от Варна, но и Русия ще е собственик на част от земята на България - гр. Варна, града знаем, че е почти собственост на ДПС в лицето на Доган и Пеевски.











Гласувай:
16



1. kvg55 - dalida,
24.12.2019 16:34
Земята не може да се изнесе извън страната, за разлика от полезните изкопаеми.
цитирай
2. dalida - Земята - вярно, че не може да се изнесе, но може да се отдели
24.12.2019 16:39
като собственост на Москва и Русия. Там на това място Москва ще прави база за разпостранение и влияние в ЕС. Това беше мечтата на руснаците и ето че успяха да си купят бг - земя. Нали сме член на ЕС. Представи си че направят нещо като гранична зона, как ще ни се отрази това?
цитирай
3. bojil - Струва ми се че мерзавци, които п...
24.12.2019 16:53
Струва ми се че мерзавци,които продават земите ни на чужди държави трябва да бъдат концлагерирани или разстрелвани!
цитирай
4. lyubomircholakov - Ако е вярно, какво лошо има?
24.12.2019 17:28
Ако не беше Русия, България нямаше да има никаква земя, нямаше да я има и въобще България. А авторката на тази простотия щеше да се казва Айше или Фатме, ако въобше прадядо й и прабаба й бяха оцелели от кланетата, от които ги спаси Русия.
Освен това: колко земя днес се владее от турци, израелци, американци? Защо да не се продаде малко и на страната, благодарение на която въобще съществуваме днес като държава?
И друго: какво означава това "база за влияние"? Авторката на поста дава ли си сметка изобщо за това или е чула по телевизията нещо, което повтаря като папагал?
цитирай
5. dalida - Какво значи "база за влияние" го определи журналист от сайта "свободна европа"
24.12.2019 17:37
lyubomircholakov - Ако е вярно, какво лошо има?

Ако не беше Русия, България нямаше да има никаква земя, нямаше да я има и въобще България. А авторката на тази простотия щеше да се казва Айше или Фатме, ако въобше прадядо й и прабаба й бяха оцелели от кланетата, от които ги спаси Русия.
Освен това: колко земя днес се владее от турци, израелци, американци? Защо да не се продаде малко и на страната, благодарение на която въобще съществуваме днес като държава?
И друго: какво означава това "база за влияние"? Авторката на поста дава ли си сметка изобщо за това или е чула по телевизията нещо, което повтаря като папагал?
-----------------------------------------
Папагалите повтарят заучени думи. Не пропагандирам, а коментирам изнесеното във "Свободна Европа" - там папагали няма. Изнася се актуална информация.
Все пак и въпреки негативите ви към мен, благодаря за мнението ви.
Приятни и весели празници на вас и семейството ви!
цитирай
6. kvg55 - До 2. dalida
24.12.2019 17:49
"гранична зона" - това не може да стане. Руснаците не са глупаци.
цитирай
7. lyubomircholakov - Папагали в "Свободна Европа" няма, така е!
24.12.2019 17:52
Там дресират папагали, които да повтарят казаното от тях, както е в случая под формата на "коментар". Та, не разбрах, какво му е лошото "Русия" да купи земя, както го правят американци, турци и израелци? Или на това в "Свободна Европа" не са те научили какво да "коментираш"?

цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
24.12.2019 18:10
Доколкото разбирам, става дума за спортно -учебния център " Юрий Гагарин" Той е построен, със спортна база и учебни кабинети Мисля ,че беше за 650 деца, обучавани целогодишно
Мой състудент беше управител тогава, ходих му веднъж на гости и ме разведе навсякъде Заинтересовах се от кабинета по история Дадена е с картини и надписи историята на Русия Коректно е посочено, че Света Олга е Българка!
Ивнестициите бяха за 150 милиона долара Изискването е най- високата сграда, да е по- ниска от тополите в района, да не се вижда от пътя!
За спортната база нямам думи, фантастична е!
Бившата номенклатура, Станка Шопова е замесена по някакъв начин, но какъв ,не ми стана ясно-собственик или само директор от Българска страна Отбягвах и да питам, за да не навредя с нещо на бившия колега Че дава информация на външни лица, които не са в играта
Като се върнах, срешнах колежка , от руски произход Възторжен от видяното , споделих с нея Но тя ставаше все по-мрачна, изслушвайки ме докрай, по руски, без да ме прекъсва
Накрая ме попита- Ваня, как мислиш, всяко ли руско дете има възможността да учи там?
Попари ме с вряла вода Ясно е, че отрочета на привилегировани от промяната, само такива, могат да са там!

Весели празници, Тони!
цитирай
9. dalida - Ето и цялата статия с позволението да я отпечатам.
24.12.2019 18:50
Черноморският курортен комплекс "Камчия" да стане собственост на Руската федерация, превръщайки се в "руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа". Такова предложение ще обсъди Съветът за национална сигурност в Москва в присъствието на руския президент Владимир Путин, съобщи "Дневник".

Идеята бе поставена от руски сенатори по време на изслушване на външния министър на страната Сергей Лавров в горната камара на парламента. Поводът за повдигането на темата бяха проблеми около собствеността на комплекса, който се намира на 25 км южно от Варна.

"Съгласен съм, че това е уникален проект. Ако говорим за "мека сила", това е неин идеален образец в най-позитивен смисъл", коментира Лавров, цитиран от руското външно министерство.

Става въпрос за договор за изграждане на Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия", който бе подписан от правителството на тройната коалиция през 2008 г., припомня "Дневник". По думите на Лавров обаче напоследък около обекта са се натрупали много негативни тенденции – "не е съвсем ясна собствеността, има дългове по кредити, натрупани са доста тревожни фактори".

"Под председателството на президента ще стимулираме такова решение и се надявам то да се изпълни бързо, защото по наша оценка ситуацията много бързо деградира", е декларирал руският външен министър пред руските сенатори.

По време на изслушването на Лавров стана ясно, че планът за одържавяване на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" съществува от 2015 г. В момента той представлява еднолично акционерно дружество, собственост на правителството на руската столица Москва.

За да улесни реализирането на руските инвестиции, през 2008 г. Министерският съвет отпусна 7.7 млн. лв. за изграждането на 10.5 км магистрален водопровод. Откриването беше на 9 септември 2010 г. и на него присъстваха бившият кмет на Москва Юрий Лужков и премиерът Бойко Борисов. През февруари 2016 г. компексът обаче беше обявен за продажба.

цитирай
10. kvg55 - До 7. lyubomircholakov
24.12.2019 19:00
Българска земя могат да купуват физически и юридически лица, но не и държави.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Честита Коледа!
25.12.2019 00:44
Всъщност, за това, за което стана дума в коментара ми-спортно- учебният център "Юрий Гагарин" е стара работа- там бях преди десетина години Той е собственост на бившия кмет на Москва Славов спомена, че има идея Лужков да загупи още толкова -мисля че бяха 150 дка терен и да изгради комплекс в него Вероятно в статията станва дума за това
Впрочем ,ще се свържа утре/ днес/ с негои, ако е в Бургас, ще се срещнем

Весела Коледа, Тони!
цитирай
12. dalida - Благодаря за поздравите, Ваньо!
27.12.2019 11:20
Весели празници и на теб и семейството ти!
И нека новата 2020 година да ви е спорна и благословена!
цитирай
13. dalida - И между другото - ето и още един коментар в БНР
27.12.2019 11:25
https://bnr/post/101208604/ilian-vasilev

Илиян Василев: Хуманитарните центрове на Русия са за пропагандно влияние и разузнаване.....
Според Василев този център "Камчия" не може да бъде използван за това, за което Лавров говори, без междуправителствен договор, а той зависи от българското правителство...
цитирай
14. dalida - За тези, които не са запознати със закона за собственост в България
31.12.2019 12:16
ЗАКОН ЗА СОБСТВЕНОСТТА

Отразена деноминацията от 05.07.1999 г........ДВ. бр.107 от 24 Декември 2014г., изм. ДВ. бр.7 от 19 Януари 2018г.

I. ДЪРЖАВНА И ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ
Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 1990 г.) Собствеността принадлежи на държавата, на общините, на кооперациите и други юридически лица и на граждани.
(Изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) Всички видове собственост се ползуват с еднакви възможности за развитие и закрила.
Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Договорите, с които се извършват придобиването и разпореждането с имоти - частна държавна или общинска собственост, се сключват в писмена форма и се вписват по разпореждане на съдията по вписванията по местонахождението на имота. Нотариална форма не е необходима.

II. ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 31 ОТ 1990 Г.)

Чл. 28. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 1990 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) Собственост на физически и юридически лица могат да бъдат всички вещи с изключение на тези, които съгласно Конституцията на Република България са изключителна държавна собственост или по силата на закона са публична държавна или общинска собственост.
Със закон може да се забрани притежаването от физически или юридически лица на имоти и вещи, свързани с дейности, за които е установен държавен монопол.

Чл. 29. (Изм. - ДВ, бр. 26 от 1973 г., изм. - ДВ, бр. 31 от 1990 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 24 от 2007 г.) Чужденци или чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху земя при условията на международен договор, ратифициран по реда на чл. 22, ал. 2 от Конституцията на Република България, обнародван и влязъл в сила, а чужденците - и при наследяване по закон.
Граждани на държавите - членки на Европейския съюз, или на държавите - страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, могат да придобиват право на собственост върху земя при спазване на изискванията, установени със закон, в съответствие с условията на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз.
Юридически лица от държавите - членки на Европейския съюз, или от държавите - страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, могат да придобиват право на собственост върху земя по реда на ал. 2.
Чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху сгради и ограничени вещни права върху недвижим имот в страната, освен ако със закон е установено друго.
Чужда държава или междуправителствена организация може да придобива право на собственост върху земя, сгради и ограничени вещни права върху недвижим имот в страната въз основа на международен договор, на закон или акт на Министерския съвет.
Чужда държава не може да придобива право на собственост върху недвижим имот в страната по наследство
цитирай
15. dalida - Международни договори м/у България и Руската федерация
08.01.2020 05:59
* България и Русия подписаха Програма за съвместни действия в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономическото развитие на Руската федерация за периода 2019-2021 г.
** Договорът за социална сигурност между България и Русия се изпълнява от 2010 г. С него се гарантират социалните права на около 300 000 български граждани, живели и работили на територията на бившия СССР и днешна Русия.
цитирай
16. anonimen65 - ha
08.01.2020 07:36
dali sa samo balgarski grajdani kraibrejieto sa si napravo rusnatsi i iskat ruski uchilishta da im napravim za detsata im
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157000
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031