Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.01.2020 06:50 - Няма как природата да зависи от правителствата! Писна ми да чета изцепки на разни изперкали журналисти в медиите!
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1778 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 10.01.2020 12:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
              НИКОГА ПРИРОДАТА НЕ Е ЗАВИСИЛА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ!

 интриги, конспирации, фейк - новини, медии на държавна издръжка, перко наумов


                                           ВОДНИЯТ СЕКТОР В БЪЛГАРИЯ


             image


Яко засушаване на Европа за последните 10 години вече е ФАКТ.

Ниско равнище на реки и езера, няма валежи, снегът се топи много бързо, ниските температури са  в колапс - това четем в световните новини.



Положението с водите на България:

От 2004 година насам водите на България се източват правомерно според договорите подписани с ведомствата стопанисващи язовирите на България.

През управлението на БСП, СДС и Тройната коалиция вкл. и ДПС доказаха, че не са способни да се реализират и да усвоят Европейските пари отпуснати за инфраструктура и изграждане на водни басейни за нуждите на българите.

България разполага с над 50 язовира. Част от тях един път в годината се ремонтират и заради тези ремонти министерството на водите заявява че трябва да се изпускат, за да стане ремонта по-качествен. Освен това винаги когато преливниците са на ниво, пак се изпускат. При изпускането обаче се заливат територии, т.н. наводнения на села и посеви.

Спомняте ли си преди 2 - 3 години колко такива наводнения имаше в България и колко язовири бяха изпуснати от Управлението на места - кметовете издаваха заповеди!

Сега положението с водите на язовирите е колапсно, защото няма достатъчно дъжд да навакса изгубените водни ресурси, а и миналата 2019 г беше голяма суша. Как да има вода в язовирите, когато те се използват и за ТЕЦ - енергия за домове и промишлени цели?

Не драматезирайте проблема с водата. Не е законно медиите да политизират водния проблем, който не зависи нито от правителствата нито от политическите нагласи.  ВОДНИТЕ НИ РЕЗЕРВИ ЗАВИСЯТ САМО ОТ ПРИРОДНИТЕ КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ. 
 А, НЕ ОТ ПОЛИТИКАТА НА СТРАНАТА НИ. ЯСНО ЛИ ВИ Е господа политици!!

Нинова и Манолова да се заемат с партийните си вътрешни проблеми, които разцепват партиите на няколко сектора, и да не се месят в природните явления.

ПРИРОДАТА никога не е зависила от Нинова, Манолова или от който и да е политик досега !!

Ясно е, че дъждът не зависи от никой политик. Това е работа на сезоните, дори при доброто желание на всеки да даде от себе си нещо ползотворно за природата, пак няма да има резултат, защото планетата ни е ЖИВ ОРГАНИЗЪМ контролиран от природните явления и цикли - сезони. В света има държави, където дъждовете наводняват територии, отнемат човешки животи - удавени, безследно изчезнали - потънали някъде. Какви действия взимат държавните управления срещу тези природни катаклизми? - никакви. Човекът може единствено да се нагоди към природните катаклизми, за да оцелее.

Да се молим за дъжд, така както преди древните българи са се молили за дъжд, добри реколти и хубав живот !

СВЕТЪТ отправя молитби към БОГ - да прати дъжд - да напои нивите, за да има добра реколта. И древните племена и народи са отправяли молби към Господ да прати дъжд. Винаги е имало липса на вода. Това е природата. Един път има, друг път - няма.

Защо днес никой не отправя такива молби?  - Защото приемаме природата за даденост! Защото приемаме природата и живота си като консуматори на нещо наготово! 





Гласувай:
10



1. dalida - Ето кой отговаря за язовирите в България
08.01.2020 07:27
https://nps/latest-news/
Сайта на "НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ" - БГ

Към момента всички спирателни кранове са затворени към промишлеността и към земеделските производители и вода се подава единствено за нуждите на населението на гр. Ботевград и съседните села.
“Напоителни системи” ЕАД целогодишно следи нивото на язовир „Бебреш“. Установен е завишен разход на вода от МВЕЦ „Бебреш” за периода 20.05 – 28.05.2019 и 18.06 -24.06.2019 г., за което тогава е извършена проверка от Дружеството. Служители на клон “София” са предприели незабавни действия за спиране изразходването на водни маси поради неспазване на разрешената от Басейнова дирекция „Дунавски район” кота. Към посочения период, разрешителното за водовземане, което е издадено от Министерство на околната среда и водите на дружеството, собственик на МВЕЦ „Бебреш” е за 18 003 600 куб. м. годишно. В него е определена кота на най-ниско работно водно ниво от 490,48 м., под която норма не е разрешено водовземане за нуждите на МВЕЦ-а. В периодите 20.05 – 28.05.2019 и 18.06 -24.06.2019 г. водното ниво на яз. „Бебреш” е било под определената минимална кота за водовземане, посочена в разрешителното от 490,48 м. По получена официална информация в “Напоителни системи” ЕАД от дружеството-собственик на МВЕЦ “Бебреш”, разходваната вода е била използвана за профилактика на машините и съоръженията му. За извършената проверка е уведомена Басейнова дирекция „Дунавски район” за предприемане на последващи действия от тяхна страна.
цитирай
2. dalida - Ето ви и адресът на ВИК Перник / ООД - водоснабдяване и канализация
08.01.2020 19:07
Всичко, което ви интересува относно режима на вода, канализация и ремонти :

https://www.vik-pernik/

Тук на този адрес може да се плащат и сметките за вода онлайн.
цитирай
3. dalida - По времето на Живковия режим имахме - режим на тока и на водата
09.01.2020 05:08
и...днес положението не е по-розово от онова време, когато никой българин не смееше да се оплаче от режимите.
Много "политическо говорене" пред медиите има, правят се конспирации, драматизира се положението с тези режими, създава се напрежение,което е излишно.
За осведомение на тези хора на които Географията им куца яко:
р. Камчия
Река Камчия е най-дългата река в България и на Балканския полуостров (244,5 км), която се влива направо в Черно море. В древността е била известна с името Панисус, е през Средновековието я наричали Тича.... гр. Варна снабдява с вода населението си от Камчия, но Бургас "пие" вода от друг източник, не от Камчия - както някои политици говорят пред медиите.
НИСКАТА КУЛТУРА НА НЯКОИ БЪЛГАРИ - ПОЛИТИЦИ ще докара криза в отношенията между управляващи и управлявани.
оТ МИНАЛАТА ГОДИНА "някой" от "белите якички" се опитва да направи "преврат",за да се докопа до големите европари отпуснати от ЕС за 2021 - 2025 г. Това са милиарди евро за усвояване за ИНФРАСТРУКТУРА, КАНАЛИЗАЦИЯ И застрояване на курортните ни местности. Вече има "спечелили" проекти и одобрени от комисиите - става въпрос за 578 милиона евро - на първо време. Но европейските субсидии за инфраструктура за този период са в порядъка на 57. 5 милиарда евро. Ето защо е цялата тази дандания с водните кризи....които ВИК - по райони отричат изобщо да има. Разбрах от сайта novini, че "Възраждане" подава фалшиви сигнали за водоснабдяването на планинските райони....търсят явно реклама за себе си, като вменяват "справедливост" у гражданите ни. Целият този шум в медиите е ПОЛИТИЧЕСКО ГОВОРЕНЕ от хора, които си нямат никаква представа от водоснабдяване и канализация.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157239
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031