Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.01.2020 17:36 - АФЕРАТА "МАРЕШКИ"
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 755 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                      ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА МАРЕШКИ

Внасяш от САЩ лекарство на ниска цена за България, реимбурсирана от Здравната каса и после го изнасяш за Германия на два пъти по-висока цена! И българските пациенти остават без лечение.



от Валя Ахчиева | EURACTIV BULGARIA
https://euractiv.bg/section/разследвания/news/mon-cher-веселин-това-е-политически-процес-н/

Валя яхчиева:"..... Защото, аз наистина провеждах от няколко месеца журналистическо разследване за обществената Българска национална телевизия. И бяха излъчени вече няколко издания за паралелния износ на скъпи лекарства от България.

Проследихме цялата схема, при която скъпи животоспасяващи лекарства, реимбурсирани от НЗОК и внасяни в България на много ниски цени, веднага се изнасят от фирми в европейски държави. И там те се продават на цени – в пъти по-високи. В същото време, тези лекарства липсват в аптеките в България. Болните страдат, оплакват се, протестират, гневят се. И те са застрашени от недостига на тези лекарства, предназначени за България и за българските пациенти.

В същото време, някои търговци правят огромни печалби с бързи и точни удари. За сметка на болните.

А моето разследване беше за бизнеса с лекарствата, който от години върти фамилията Марешки. И отидох в Германия, за да покажа в немската компания “Колфарма” едни фактури, според които свързаната с фамилията Марешки фирма “Трейднет България” им е продала лекарството “Хумира” за болни от ревматоиден артрит за 2 395,89 лв.

В Германия “Колфарма” препакетира българската “Хумира” и упътването вече е на немски език. И “Хумира”-та отива в аптеките в Германия на цена от 1862 евро и 11 цента....."

А “Трейднет България”, която прави този износ на лекарствата, е свързана с фамилията Марешки. Ние разкрихме, че рускинята Нина Катченко купува въпросната фирма от майката на политика Марешки – Веска Марешка, и я прави свой пълномощник. Трябва някой да върти бизнеса в България, защото Катченко е на над 70 години и живее в малкото селище Дубовка край Волгоград в Русия на семейни начала с бащата на съпругата на Веселин Марешки – Светлана Марешка.

А “Хумира”-та в България пристига от производителя – американската компания “АБВИ”, на цена от 1823,26 лв.. Вносът е отново чрез фирма, свързана с фамилията Марешки – дистрибутора на лекарства “Фармнет” .

Като се има предвид, че фамилията притежава и веригата аптеки “Марешки” в България, ясно е, за какъв огромен бизнес става дума.
А в две аптеки “Марешки” на пациенти са дали “Хумира”, чиято опаковка е на български език, но на самия инжекционен разтвор има надпис на турски език. Тоест, в аптеки в България е попаднала контрабандна Хумира от Турция.
Забранен е вносът в България на лекарства от Турция, защото тя е държава извън ЕС. И нашето разследване ни отведе и в Турция, където се оказа, че там въпросното лекарство в аптеките е два пъти по-евтино от България…
ПО ДОКУМЕНТИ Марешков вече не е в бизнеса с лекарствата в България, но само по документи
в действителност
Марешки продължава да е в бизнеса заедно с майка си Веска Марешка и рускинята Нина Катченко,КОЯТО.....е на над 70 години и живее в малкото селище Дубовка край Волгоград в Русия на семейни начала с бащата на съпругата на Веселин Марешки – Светлана Марешка.


ВЪПРОСНОТО ЛЕКАРСТВО
“Хумира”-та в България пристига от производителя – американската компания “АБВИ”, на цена от 1823,26 лв.. Вносът е отново чрез фирма, свързана с фамилията Марешки – дистрибутора на лекарства “Фармнет” .

Като се има предвид, че фамилията притежава и веригата аптеки “Марешки” в България, ясно е, за какъв огромен бизнес става дума.



Гласувай:
8



1. morskipesni - Така е- дрънканици на аба...
17.01.2020 18:24
.. а инак- иди при прокурора, ако ти стиска. Понеже ВСИЧКО Е ЗАКОННО- такива са ни БГ законите (а също и европейските)!
цитирай
2. planinitenabulgaria - :Марешки внася всимко от руската мафия.
17.01.2020 21:28
Погреднете в аптеките му къде са произведени част от рекарствата, които сех пхпродават там.
цитирай
3. ivoki - МНОГО ТЪЖНА ИНФОРМАЦИЯ :-(
17.01.2020 21:29
МНОГО ТЪЖНА ИНФОРМАЦИЯ :-(
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156485
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031