Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.01.2020 06:13 - БЕЗ КОМЕНТАР
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1377 Коментари: 5 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                    СТЕНАТА

             
 
              ОЛИГАРСИ ЗАМЕСЕНИ В ИЗТОЧВАНЕТО НА яз.СТУДЕНА

Откъс от „Черна книга на правителственото разхищение в България (за 2018 г. на немската фондация „Фридрих Науман)”:
...."Сушата не е причина, защото съседните язовии са пълни. И загубите по мрежата не са причина – те не само са такива, но дори и по-високи и през предишните години (давам картинка на част от одобрения от Комисията по енергийно и водно регулиране бизнесплан на „В и К – Перник”, приет на закрито нейно заседание с решение № БП-Ц-13 от 09.08.2017 г. )

И въобще не е вярно, че „В и К” нямало как да измерва разхода на вода за различни потребители. И никакви багери не са били необходими да копат, за да откриват евентуални течове – предприятието си има специализирана апаратура за целта. Но багерите са докарани там, за да ахка и пъшка населението от „грижите" към него – от една страна, а от друга – да заличат всякакви следи кой и какви количества вода е крал.

А данни има от системата SCADA, която работи в пернишкото „В и К”. Затова е ясно, че няма престъпно нехайство и бездействие, както твърдят премиерът и министрите му, а СЪУЧАСТИЕ (давам картинка от официална информация за системата в ДКЕВР).

Няколко думи и за изпълнителите на този ремонт и тази модернизация – една от причините община Перник да е на сухо.

Авторският надзор е от "Свеко Енергопроект" АД (много едър играч в тази област), изпълнителят е на първи поглед чуждестранен консорциум „S.C. HIDROCONSTRUCTIA S.A. – HBM Kft – CARPI Association” ("Ейч Си Си" – HCC). Първият партньор в него е румънската компания "Хидроконструкция". Другите двама участници са италианската "Капри" и унгарската "Ейч Би Ем". Строителният надзор и функцията на инженер по ФИДИК поема ДЗЗД „ММЛ-ТК“. Обектът трябва да бъде изпълнен и въведен в експлоатация през януари 2019 г. За управлението му и строителния контрол отговаря ДЗЗД "ММЛ – ТК" – обединение на британската "Мот Макдоналд" и българската "Трансконсулт БГ".

А зад тях на верижката са накачени най-големите олигарси в енергетиката и въобще – например Угърчински, навремето тясно свързан с „Мултигруп” и Доган, политико-бизнес кръга „Велграф” и т.н. Големият реален подизпълнител е фирма „Хелпик” на Володя Лозанов, който е масон и дори е бил Велик майстор на Великата ложа на Старите свободни и приети зидари. Той е и основен фактор в акционерното дружество „Първа частна ловна дружинка” АД.

Споменавам го, понеже в историята накрая ще изплува и един от първите ловци в страната ни – сега е виден политически и държавен фактор зад кулисите, а преди е бил политически и държавен фактор на голямата сцена на България.
Няма как да не отбележа, че в играта е и КЕВР. Най-малкото, защото с новите цени на водата тази за това индустриално предприятие е почти 10.5 пъти по-евтина от онази за гражданите!
Металургичното предприятие си има източник на водозахранване, специално изграден за него – язовир „Пчелина”. За разлика от „Студена”, той е пълен догоре. Пълен е, защото „Стомана индустри” не желае да го използва. Като негов основен клиент ще трябва да плаща ползваната вода – да се бърка за милиони, вместо да ги прибира в джоба си.
А източената вода от язовир „Студена” заради „ремонта и реконструкцията” (повтарям – за 32 млн.) къде отиде?

Ами пак там – в „Стомана”... Тя се изля в приток на Струма и накрая преля в язовир „Лобош”, който е утайник на фирма „Стомана индустри” АД, но си има частен ВЕЦ. И този ВЕЦ почва да бълва киловатчаси като ВЕИ (възобновяем енергиен източник), съответно купувани по свръхвисоките цени за такива източници от НЕК.
Олигарх като лакомият воден змей

И зад двете предприятия – пернишкото и радомирското, и цялата операция за едни пари наднича една много мастита фигура.
На един олигарх. Той владее радомирския „Комбинат за тежко машиностроене” – официално го владее. И се разпорежда с пернишкия комбинат "Стомана индустри” – но неофициално.
ЛАМЯТА
.....лакомия за вода пернишки металургичен змей не е самият холдинг, а негово поделение – белгийското „Сиденор АД”.
2013 година
Беше извършена корпоративната трансформация (сливане), което приключи на 16 ноември 2013 г. с придобиването на Biohalco от белгийската компания Viohalco (която в нашия Търговски регистър е собственикът на пернишкия воден змей) и със съставянето на нотариален акт от 15 ноември 2013 г. от нотариуса в Брюксел Софи Макет.
Според този акт акциите на VIOHALCO SA в SIDENOR, ELVAL, ETEM, HALCOR, Hellenic Cables, SIDMA и Corinth Pipelines бяха отменени след сливането му от VIOHALCO SA / NV. Нотариусът записа, че акционерното участие на VIOHALCO SA, пряко и косвено, в SIDENOR беше нулирано на 74.61% (71.810.557 права на глас), следвайки универсалното му правоприемство от VIOHALCO SA / NV.
2019...и накрая на връзката е - един гръцки „Просал”, който до 2017 е собственост на гръцка компания – чуждестранно юридическо лице, после на гръцката „Сиденор”, която владее „Стомана” и която през 2019 се влива в родната българска компания. Т.е „Стомана” започва да владее формалният си собственик - т.е. самата себе си.
И с тази врътка реално олигархът владее „Стомана”!
Кой е той?
Людмил Стойков!
завършил ВИФ;
бивш неуспешен спортист и успешен барман в „Балкантурист” при социализма;
човек от мутрите, започнал кариерата си с магазинче за сирене, после с късане на пропуските на камионите със скрап на входа на „Стомана”, по-после – като регионален представител на мутренската охранително-застрахователна (рекетьорска) „ВИС”, както твърдят някои медии;
през 2007 г. регистрира модна агенция „Ивет Фешън” и започва да забогатява стремително, като става олигарх;
член на ловната дружинка на експрезидента Георги Първанов, негов финансов спонсор в политиката и първи негов приятел.
Как се крадат и перат европейски пари?

Стайков се прочу и чрез европейската програма „Сапард”, която безвъзмездно финансираше България. Прочу се заедно с партньора си Марио Николов, заради операции, с които от нея бяха отклонени много милиони.
...

„Група за пране на пари от програма САПАРД, създадена от Людмил Стойков и ръководена от Марио Николов, няма!”.
Това е окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС), който в края на 2016 г. сложи точка на десетгодишните напъни на МВР и прокуратурата да доведат до осъдителна присъда многомилионните схеми, чрез които Стойков и Николов са изпирали милиони от еврофондове.

В Германия обаче контрагентите им по тези сделки бяха осъдени, издириха им и им конфискуваха всичко и ги вкараха в затвора със същите обвинения и получени присъди – за кражба на еврофондове и пране на пари.
ЕВРОБИЛД - този, който иска ЧЕЗ
Името на Стайков наскоро изплува и покрай загиналите двама работници и двама ранени на строежа на Националното хранилище за радиоактивни отпадъци. Водещ в проекта за 140 млн. (парите са от международен фонд „Козлодуй”) е немската „NUKEM Technologies” (тя всъщност е руска – на „Росатом”, като я закупи неговото поделение „Атомстройекспорт”) и четири български фирми.
Сред тях е „Евробилд” на този, хм, виден роден „бизнесмен”.
В целия процес се усеща влиянието на Валентин Шайдер, етнически руснак от Латвия, който от 10 години е ръководител на Международния фонд „Козлодуй” и департамент „Ядрена безопасност” на ЕБВР (Европейска банка за възстановяване и развитие). Според експерти в енергетиката, за този период, в който са сключени договори за 380 милиона евро, голямата част от парите са отишли в компании, които поддържат проруски енергийни проекти у нас и които не се церемонят в отклоняването на огромни средства в собствените си джобове.
Всички си мълчат, в целия огромен скандал нито един път не се мерна името на Людмил Стайков – точно както не се мерна и в други скандали с други пари.
Бъдете сигурни, че и представеният ни като принципен до самото дъно на душата си нов главен прокурор Гешев няма да потърси отговори за отговорност от олигарха. Бъдете сигурни, че никой няма да спомене, че наред с водата „Стомана индъстри” се уреди и с тока. Тя закупи огромни количества електроенергия от АЕЦ „Козлодуй” – без официален търг и съответно на безумно евтина цена. Тази цена е по-ниска дори и от абсолютния минимум: референтната пазарна цена на КЕВР за периода от 1 юли 2019 до 30 юни 2020 г. - 89 лв./мВтч. Само да напомня – борсовата, реалната цена е над 100 лева. Загубите за атомната ни електроцентрала от сделката се изчисляват на около 54 милиона.

Но бъдете сигурни, всички ще си мълчат! Защото олигархът работи с руснаците. Най-важните! Онези в енергетиката.
И едни 100 милиона, и един половин милиард

С цел подобряване на водоснабдителните и канализационни услуги на 28 август 2019 г. „Водоснабдяване и канализация“ – Перник подписа договор за изграждане на ВиК инфраструктура по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“ на стойност 106 млн. лв. Близо 40 млн. лв. от тези средства са за обекти, с които ще се направи подмяна на водопроводи и като резултат ще се намалят и прекъсванията на водоподаването от зачестилите аварии......."
ЗНАЕТЕ ЛИ
Знаете ли що е то ДКК? Ако попитате Google, е твърде вероятно да не успее да ви отговори убедително, въпреки че абревиатурата съществува от близо десетилетие, а към края на 2018 г. дружеството, което се крие зад нея – „Държавна консолидационна компания“ ЕАД, е с капитал над 888 млн. лв. – приближавайки се по обем до мастодонт като Националната електрическа компания (НЕК).
ДКК притежава десетки държавни фирми и имоти, а от времето на втория кабинет „Борисов“ трупа все повече и повече. Едноличен собственик е Министерството на икономиката, а разпоредител с имуществото – министърът на икономиката.
ДКК - няма сайт, няма почти никаква информация за нея, те са задкулисните играчи у нас от години и всички по веригата "вода" си мълчат.
Този 1 милиард, който ще се запише официално за УЖ държавния ВИК-холдинг, ще е за ДКК - увеличение на капитала му.
Държавната фирма стана отново актуална през 2018 г., благодарение на Решение No 495 на Министерския съвет от 13 юли. С акта си правителството отпусна половин милиард лева (ония 500 000 млн, които днес Корнелия Нинова търси) към бюджета на Министерството на икономиката. Уж за язовирите. За сравнение – целият бюджет на министерството за същата година е 80 365 000 лв., т.е. над шест пъти по-малко. Целта на решението на правителството е така да се увеличи капиталът на ДКК.

Затова в НС постъпват "проектозакони" за промяна на редица закони у нас - това е обслужване на чужди интереси върху нашия български гръб....ама кой ли го интересува - днес българинът се е заел да си оправи финансовото положение, кой - как намери и другото свързано с правителствата - кой ще е на власт не го интересува, защото от 1990 г унас всъщност ИЗБОРИ НЯМА. Изборите са решени предварително - кой ще седне в креслото за ПРЕМИЕР И ПРЕЗИДЕНТ.

                            ОФИЦИАЛНО ДКК не съществува никъде.


Дъщерните дружества на ДКК са 21, от които седем в несъстоятелност или ликвидация.

Най-големият дял от този половин милиард (над една трета) е пренасочен към “Монтажи” ЕАД – дружество, което се занимава с индустриални и енергийни обекти. Ако не сте разбрали – с парите за вашата недостигаща вода се финансира строителството на газопровод за доставките на синьо гориво на „Газпром” за поделението му в Сърбия. Доскоро наричан у нас „Турски” или „Балкански поток” и газов хъб, а след наложените американски санкции – с още по-евфемистичното „разширение на националната ни транзитна газова мрежа”.

Няма да оплаквам перничани, а и жителите на др. градове с водни кризи. Ако бяха граждани, щяха да са на улиците, ако се наложи и месеци наред, докато отговорните държавници си подадат оставките, а отговорните „бизнесмени” бъдат засъдени. И осъдени.


СЛАВИ Е ПРАВ - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.



Гласувай:
14



1. dalida - Нямаше как да кача картинката на язовира по време на ремонта, явно е защитена.
22.01.2020 08:19
По същата причина не можах да кача и списъците като снимка, от които става ясно, кой и как краде вода от язовира. Извинявам се за това, макар, че вината не е моя.
цитирай
2. zaw12929 - СЛАВИ Е ПРАВ - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
22.01.2020 08:42
СЛАВИ Е ПРАВ - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
цитирай
3. get - До 2. zaw12929 - Има, има ОЩЕ ЕДНА ТАКАВА "ДЪРЖАВА" ... и се нарича Путле-русия ... а ?
22.01.2020 15:40
zaw12929 написа:
СЛАВИ Е ПРАВ - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.


А България се явява по традиция УМАЛЕНИЯТ МОДЕЛ НА ПЪРВАТА!

И двете ОПИТИ за държави - все още са на власт ПАРТИЙНИТЕ БОНЗИ на преминалата в сянка СТАРА ПАРТИЙНА ОЛИГАРХИЯ, ведно с нейните клонинги?

В България, единият от тях е пожарникар-премиера и бивш СИК-джия Бойко "Панкрацки"?
Другият му подобен, е ВИС-джията Людмил Стайков, който перничани умалително наричат Люси - барманчето?

Стопанко на блога, ще ви препоръчам да се разровите и примерно прочетете ЗА БУРНОТО МИНАЛО НА "приватизатора" Люси - барманчето?

- Ето на този Адрес?
http://neocommunistcrimes.blogspot.com/2016/04/blog-post_11.html

От там ще можете да направите съответните изводи - кой стоеше и осъществяваше политически чадър над "барманчето"?

В заключение повтарям: България верният следовник на Русия - е опит за държава!
Защото - липсата на Върховенство на закона ... винаги превръща, и ще превръща, една държавност - в географско понятие!
цитирай
4. mt46 - Слави
22.01.2020 17:23
отпреди 15-20 г. би трябвало да знае за състоянието на държавата ни и накъде върви тя...
цитирай
5. dalida - От последните данни изнесени в "пресата"
24.01.2020 19:59
стана ясно, че държавата се е "отървала" от собствеността си на яз. Студена още преди 2014 г.Дава го на концесия на Л.Стайков, а банката му подари още два завода по това време.Концесията е срещу 6.5 млн.евро. Сега дали държавата ще си направи труда да ремонтира тръбопроводите в срок, (срока е 2 месеца) с помоща на "Строителна камара" и фирмите й. Тъй като дори и на концесия, държавата има 51% собственост от ВИК - системите в Перник.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156393
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031