Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2009 15:45 - Качества на планетите
Автор: kalifornia84 Категория: Други   
Прочетен: 2642 Коментари: 0 Гласове:
0



 СЛЪНЦЕ
Самостоятелност, предприемчивост, сексуалност, ядро на личността, жизнена сила, игра, възпитание на децата, мъжкият принцип 
В игрите и секса се разкрива истинската личност на човека.
Елемент: Огън Янг
Качество: фиксирано
Метал като лечебно средство: Злато
Земен материал на Д-р. Хаушка: Водород 
Слънцето символизира нашето лично ядро или по-точно казано как ние виждаме и дефинираме себе си. То въплъщава нашата самостоятелност, показва какви жизнени цели си поставяме, за да осъществим потенциала си, как се отнасяме към себе си и с какви игри се занимаваме. Слънцето показва и как е минало нашето детство, тъй като това е от решаващо значение за реализацията на личността и самостоятелните действия в живота. В женски хороскоп Слънцето въплъщава образа на мъжа, който тя търси за съпруг, като резултат от отношенията с баща си. Слънцето дава информация за отношението ни към бащата и към мъжкия принцип. От друга страна показва как прекарваме дните си, какво е отношението ни към началниците и шефовете ни, как изживяваме детето в себе си. Чрез положението на Слънцето в хороскопа си можем да разберем как ще намерим себе си в живота.
Злато - Слънце
Златото е елемент, който се съдържа в човешкото тяло, особено в мозъка, който има връзка с централната нервна система, и води до повишена жизненост. Липсата на злато води до депресивни симптоми, които в по-крайните си фази могат да доведат до самоубийство. Златото има отношение към сетивните органи и по-конкретно очите. Според традиционната астрология Слънцето отговаря за дясното око, а Луната за лявото. 
Слънцето е управител на зодиакалния знак Лъв и има отношение към сърцето и кръвообращението. Златото се прилага в случаи на прилив на кръв в главата вследствие на вълнения, при шумове в главата, бучене в ушите, силно сърцебиене, което води до дълбоко поемане на въздух.
Злато се използва с отношение от D4 до D12 (D = Dilution = процентно разреждане). Числото отговаря всеки път на нулите зад единицата, като е D4 е разреждане от 1:10000000 и т.н.
Златото се предписва в различен състав, като например златен сулфат и т.н. 

ЛУНА
Благоразположение, семеен живот, загриженост, дом, нужди, емоции, 
женския принцип
Елемент: Вода Ин
Качество: кардинално
Метал като лечебно средство: Сребро
Земен материал на Д-р. Хаушка: Фосфор
Луната символизира нашата връзка с майката, с родината и показва най-вече какво сме възприели съзнателно и безсъзнателно в родния си дом. Нашето отношение към семейния живот и жилищните условия е формирано под влиянието на родителите ни, особено майката. Луната в хороскопа показва от какво се нуждаем, за да се чувстваме добре и как изразяваме своите нужди, а също така как се грижим за себе си, в кои ситуации се грижим за другите, кога и как се чувстваме като у дома си. В мъжки хороскоп Луната показва отношението към съпругата – въз основа на връзката с майката. В женски хороскоп Луната дава информация за връзката с майката и отношението към майчината роля, както и за развитието на бременността. 
Сребро - Луна
Среброто е лечебно средство и се изписва предимно под формата на Argentum nitricum. Биологичните съответствия на Луната в тялото са стомаха и храносмилателните органи. Като лечебното средство Argentum nitricum се използва за лечение на стомашно чревния тракт, особено при възникващи на нервна почва диария при пътуване, при обществени изяви, изпит или друго състояние на възбуда в очакване на предстоящото. Когато в хороскопа съществува връзка между Луната и Сатурн или Нептун, налице е склонност към хронични стомашни заболявания, които освен от други лечебни средства, могат да бъдат успешно повлияни от Argentum nitricum. 
МЕРКУРИЙ БЛИЗНАЦИ ПРИНЦИП
Способност за комуникация, изразяване и обучение, умствени способности
Елемент: Въздух Янг
Качество: променлив
Метал като лечебно средство: Живак 
Земен материал на Д-р. Хаушка: Сяра 
Принципът Меркурий-Близнаци символизира начина на мислене и изразяване, както и начина, по който се учим. За отношението ни към нашите братя, сестри и съседи, съдим по положението на Меркурий в хороскопа. Меркурий показва как пътуваме през живота чрез мислите си.

МЕРКУРИЙ ДЕВА ПРИНЦИП
Работоспособност, работно място и ежедневие 
Елемент: Земя Ин
Качество: променлив
Метал като лечебно средство: Живак
Земен материал на Д-р. Хаушка: Сяра 
Принципът Меркурий-Дева символизира нашето отношение към работата и организирането на ежедневието, както и аналитичните ни способности. Как въдворяваме ред и как се отнасяме към сътрудниците си е обозначено чрез положението на Меркурий в хороскопа.
Живак - Меркурий
Наименованието Mercurius за елемента живак е емблематично за есенцията на тази планета. В хомеопатията се използва живачния препарат, който е родствен с меркуриус Ханеман. Меркурий управлява централната и периферната нервна система и като лечебно средство, Mercurius се прилага в случай на възбуда на нервната система вследствие на страхове, безпокойство, припряност, раздразнение, при объркване на мислите, страх от загуба на разсъдък, липса на концентрация и способност за размисъл. Този препарат се препоръчва като лечебно средство при заболявания на лицевите нерви, гнойни процеси в ухото и гърлото и при бронхиални катари.
Mercurius се прилага в различни форми: корозивни живачни пари, летлив живачен йодит, живачен бийодит, живачен хлорид и живачен бихромат.

ВЕНЕРА ТЕЛЕЦ ПРИНЦИП
Способност за наслаждаване и осигуряване, финанси, притежание, наслада от живота
Елемент: Земя Ин
Качество: фиксиран
Метал като лечебно средство: Мед
Земен материал на Д-р. Хаушка: Азот
Принципът Венера-Телец символизира нашето отношение към парите, притежанията и начинът, по който се наслаждаваме на живота. Всичко, което е ценно за нас и в което инвестираме, се показва от положението на Венера в хороскопа. Венера показва също какво събираме с удоволствие и какво търсим като облаги. Тя описва и начините, чрез които усвояваме доходите си.
ВЕНЕРА ВЕЗНИ ПРИНЦИП
Способност за любов и осъществяване на контакти и партньорство, срещи, собствения вкус, женска сексуалност
Елемент: Въздух Янг
Качество: кардинален
Метал като лечебно средство: Мед
Земен материал на Д-р. Хаушка: Азот 
Принципът Венера-Везни символизира нашият любовен живот, какво смятаме за красиво в живота, какво е хубавото в другите, което ни привлича. Също така какво предприемаме самите ние, за да привлечем другия, какви любовни похвати и сигнали изпращаме, за да заявим нашата готовност за контакт. Тук намираме отговор и на въпроса какви партньори привличаме и какво искаме да получим от тях. Венера-Везни дава информация и за това как флиртуваме и изразяваме любовта си, какъв е нашия вкус по отношение на избора ни на партньор, както и на музикалните ни предпочитания. Например, предпочитанията към традиционна музика означават традиционно партньорство и т.н. Венера символизира също така и нашите художествени заложби, начинът, по който използваме тези свои таланти. В астромедицината, от положението на Венера получаваме сведения за женските полови органи и женската сексуалност. 
Мед - Венера
Медта е жизнено важен елeмeнт в тялото, намира се в кръвния серум и служи като катализатор за различните ензими в телесното домакинство (организма). Тя е съществена част на протоплазмата в клетките и възбуждат дейността за създаване на кръвни клетки. Медта и медния ацетат са особено важни лечебни средства при бъбречни болести (Венера), свързани със спазматични явления. Медният арсенит може да помага при урологични болести. Препоръчителна доза: от D4 до D12.

МАРС
Способност за налагане, борба, личните страсти, мъжката сексуалност 
Елемент: Огън Янг
Качество: кардинален
Метал като лечебно средство: Желязо
Земен материал на Д-р. Хаушка: Силиций
Марс символизира движещата сила и енергия, която ни е нужна, за да се наложим в живота. Какво ни кара да действаме и в какви ситуации се чувстваме силни е показано от положението на Марс в хороскопа. По положението на Марс в дом и знак можем да съдим за оръжията, които са ни нужни, за да се борим и да се налагаме в живота. В митологията Марс е бог на войната. В хороскопа символизира естеството и начина на водене на борба, а също така и начинът, по който изживяваме своята агресивност. Марс символизира мъжкия полов орган и мъжката сексуалност.
Желязо - Марс
Народната медицина предлага следната рецепта за коригиране липсата на желязо при слаби и малокръвни хора: вечер се вземе един чист гвоздей и се забива в ябълка, а на следващата сутрин ябълката се изяжда. Смята се, че киселината на ябълката се смесва с желязото и по този начин съдейства за подобрение на тялото. 
Липсата на желязо при децата води до пречки в растежа, а при възрастните се проявява като липса на блясък и плътност на косата, суха кожа и чупливи нокти. Липсата на желязо играе съществена роля при инфекциозните болести във връзка с температурата. Лекарственият ефект от желязото се отразява на първо място върху съдържанието на хемоглобина, броя на еритроцитите, възбужда костния мозък и повишава циркулацията на кръвта. Желязото се използва при болки в мускулите и при ревматични оплаквания.
До ферум металикум са и сродните му Ферум колодиале, ферум ацетин, ферум карбоникум, ферум муриатикум, ферум арсеникум и други. 

ЮПИТЕР
Процес на намиране на смисъл, разширяване на хоризонта, щастие, развитие, оптимизъм, щедрост, мироглед, толерантност
Елемент: Огън Янг 
Качество: променлив
Метал като лечебно средство: Калай
Земен материал на Д-р. Хаушка: Магнезий
Юпитер символизира нашия процес на намиране на смисъл в живота, както и това, което ни радва. Тук отправяме погледа си към нови хоризонти, които могат да разширяват знанията ни и да ни донесат щастие в живота. Там, където стои Юпитер в рождения хороскоп имаме най-добрата предпоставка да постигнем щастие и успех. Юпитер дава информация за нашата вяра, жизнената ни философия, светогледа ни, както и с какви качества израстваме в живота си. От друга страна Юпитер символизира начинът, по който се храним и това, което ни засища. Тъй като Юпитер е планетата на растежа и пълнотата, неговото положение в хороскопа показва областите, в които имаме тенденция да растем духовно и телесно. 
Калай - Юпитер
Юпитер чрез метала калай има силна връзка с дихателните и храносмилателните органи, особено с белия и черния дроб. Като лекарствено средство калаят се приема при дрезгавост на гърлото, изтощение с празнота в гърдите, при слуз в трахеята, при жълти или зелени храчки.

САТУРН
Ограничение, задръжка, концентрация, задължения, структура, сигурност, обществени норми и права, морал, традиция 
Елемент: Земя Ин
Качество: Кардинално
Метал като лечебно средство: Олово
Земен материал на Д-р. Хаушка: Алуминий
Положението на Сатурн по дом символизира онази жизнена област, където въз основа на ограниченията в детството са се образували дефицити и задръжки. От друга страна, той показва структурата и опората, която ни е нужна в живота, за да градим и да се чувстваме сигурни. Сатурн показва как реагираме на правилата и законите, както и в кои области се чувстваме задължени и отговорни. С поемането на отговорността в посочената от Сатурн област, ние получаваме възможност да пораснем и да постигнем целите си. Ако не поемем тази отговорност, нерешените проблеми от миналото непрекъснато ще се повтарят. Положението на Сатурн по дом показва какво може да ни бъде отнето ако не поемем отговорността за отстояване на нашите права, той символизира и областите, в които ще се конфронтираме с трудности, за да пораснем и да станем по-компетентни в решаването на проблемите си. Единственият правилен подход за решаване на проблемите, свързани със Сатурн, е да поемем отговорност за своите действия в областта, символизирана от мястото му в рождения хороскоп.
Олово - Сатурн
Най-честото приложение металът олово намира при възпаление на артериите (Атеросклероза), при подуване на сънната артерия, бъбречни заболявания, последствия от мозъчен удар. Действието му е доказано и при спастичен запек, отслабване, бледа и мръсна кожа.
Тъй като веществото олово не се разпада в организма и трудно може да се отдели, трябва да се използват само високи разреждания.
Освен металът олово се употребяват и негови съединения, като оловен ацетат, оловен йодат и колоидно олово.

УРАН
Независимост, пречупване на нормите, непредвидимост, бунт, опозиция, 
дистанция, експеримент
Елемент: Въздух Янг
Качество: фиксирано
Метал като лечебно средство: Цинк
Земен материал на Д-р. Хаушка: Кислород 
Уран символизира жизнената област, в която търсим свобода и се опитваме да живеем като птици. Всичко, което ни прави бунтовници и ни кара да заставаме в опозиция, провокира в нас качествата на Уран. От друга страна, Уран показва ситуациите, в които действаме неконвенционално и непредвидимо, а също така и изненадите, които получаваме в живота. Уран символизира начинът, по който приемаме предоставените ни шансове, както и какво правим с тях. Там, където се намира Уран в рождената карта, винаги държим една отворена врата. Освен това, той описва къде ни е необходима дистанция и с какво експериментираме в живота. Всички форми на нетърпение, нервност и избухливост са качества на Уран. В допълнение, тази планета показва и как организираме свободното си време, отношението ни към хобитата ни и в кои области пречупваме нормите и идеалите. 
Цинк - Уран
Цинкът е още сравнително млад метал, чието добиване от цинковата руда започва в средата на 1800 година по време на откриването от Уран. Съдържанието на цинк в органите на човешкото тяло е голямо, той е свързан с растежа на клетките. Уран има пряка връзка с функцията на малкия мозък. Много лекари предписват цинка като лечебно средство за мозъчна стимулация, той има широко приложение при нервни спазми от различно естество. Действието му се простира главно върху централната нервна система, когато умората и слабостта се сменят с безпокойство и възбуда. Характерно за такива хора е също така, че в седнало положение не могат да държат краката си неподвижно и спокойно. В случай на безсъние през нощта също не е лесно крайниците да се държат спокойно. Заболяванията, свързани с Уран почти винаги имат нервен характер - например стомашни и чревни смущения. Цинкът се използва и като успокояващо средство при невралгия. Цинковият валериан е едно добро приспивателно средство, цинковият фосфат помага при нервно изтощение, цинковия сулфат при чревни катари и очни заболявания. 

НЕПТУН
Пристрастяване, помощник, надежди, желания, очаквания, мечти, страх, разложение, възможности, светец или крадец
Елемент: Вода Ин
Качество: променлив
Метал като лечебно средство: Алуминий
Земен материал на Д-р. Хаушка: Флуор, Хлор 
Нептун символизира всичко за което копнеем, когато сме пристрастени и всичко, което живее във фантазията ни и за което мечтаем тайно. Освен това всички средства и начини за бягане от задълженията и от реалността принадлежат на Нептун. Там, където стои Нептун в рождения хороскоп, е мястото, където се образува мъгла въз основа на неизразените ни очаквания. За да избегнем всякакви фалшиви разбирания и съмнения, е необходимо да се изразяват очакванията, както и да се поеме отговорност за осъществяването на мечтите. Положението на Нептун в дома показва също така в коя жизнена област имаме склонността да носим маска, както и да спасяваме другите или къде ние самите се нуждаем от помощ. 
Алуминий - Нептун
Алуминият принадлежи към металите, които са били открити през 1827, от когато датира и производството на чист Алуминий. Алуминият е необходим микроелемент, който в разтворима форма може да доведе до интензивни проявления на дразнения и отравяния (Нептун), които могат да доведат до парализа и спазми на мускулатурата. Като лечебно средство се употребява преди всичко при инфекции, при хронични носни и фаринкс катари, при слаби гласни струни, при пресипналост на гласа, при образуване на слузеста секреция, всеобща слабост на цялото тяло, несигурна походка, умора в краката.

ПЛУТОН
Способност за развиване на отношения, невидима мощ и насилие, потискане, фиксиране, загуба на контрол, смърт, мощ и безпомощност на подсъзнанието
„Мъките са сладострастни, понеже водят към процеса на промяната“ Dobrin M. Antonov
„Нищо не е живо като смъртта, и тя е основата на живота!“
Елемент: Вода Ин
Качество: фиксиран
Метал като лечебно средство: Барий
Земен материал на Д-р. Хаушка: Въглерод
Плутон символизира способността ни да развиваме дълбоки отношения, която е програмирана от връзката ни с родителите. Когато Плутон образува аспект с Луната, ние унаследяваме характерните черти и мнения на своята майка, а когато има аспект на Плутон със Слънцето - на своя баща. В коя жизнена област си осигуряваме мъчителни преживявания е показано от положението на Плутон в рождения хороскоп, както от мястото му по дом, така и от аспектите, които образува с други планети. Плутон често приема образа на „адвокат на дявола” в принудителните за нас отношения, а по-точно казано онези взаимоотношения, от които сме зависими. Плутон символизира начина, по който самите ние упражняваме мощ и власт, но често стигаме до безпомощност. Плутон дава информация за областта, в която в детството ни върху нас е упражняван натиск, и в същата област по-късно самите ние проявяваме склонност да упражняваме натиск върху другите - един вид отмъщение за изживяната в детството безпомощност. Към всичко, което по някакъв начин ни очарова, проявяваме склонност да манипулираме, което също е израз на качествата на Плутон. Обикновено се опитваме да контролираме онези негови прояви и качества, които често ни носят мъки до момента, в който загубим контрол и се променим. В Плутон лежи също така и цената на нашите възможни избори, които много често носят със себе си и някаква зависимост и ни примамват в капана. Накратко, Плутон символизира нашата сенчеста страна, която осъзнаваме чрез отношенията си с другите – там където образно казано ни препикават, а ние препикаваме другите в отговор, и това се повтаря докато не променим мнението си за съответната сфера. Там, където се намира Плутон в хороскопа ни, ще преживеем едновременно мощ и безпомощност, като целта на тези мъчителни преживявания е да успеем да вървим своя собствен път и да си изградим свое собствено мнение. 
Барий - Бариев карбонат - Плутон
Във всички познати ми астромедицински текстове липсва съответствие на метал към Плутон, който е открит през 1930 година. От опит съм установил, че Плутон отговаря за необичайни болести с повишени страдания, които водят до хронични заболявания, при които в повечето случаи болестта води до смърт. Барият изглежда не е необходим за строежа на човешкото тяло и се възприема като чуждо, отровно тяло. Барий се открива в онези деца, които имат неправилно телесно и духовно развитие, непохватни са, проговарят късно, остават дребни на ръст (като джуджета), не играят, имат нисък интелект и много страхове - така наречените „бавноразвиващи се деца“. Барият е средство, прилагано при заболявания на лимфата и жлезите с вътрешна секреция. От друга страна той е старо лечебно средство, срещу атеросклероза, придружена с високо кръвно налягане, както и за слабо сърце. При хронични заболявания Барий се предписва само веднъж дневно. При употребата на метала в хомеопатична форма като лечебно средство, трябва задължително да се търси съвет от лекар специалист.
Всички метални съответствия са от книгата „Sterne helfen heilen“
Райнхолд Ебертин

ХИРОН
Ключ и шанс за ново осъзнаване, ограничаване на свободата, напрежение, предизвикателство, необходими промени, неочаквани пречки, нужда от освобождаване, внезапна раздяла, мост между минало и бъдеще 
Планетоидът Хирон символизира ключови преживявания в жизнените области, символизирани от дома, в който се намира. Той е естествен бунтовник, в постоянна опозиция на всяко закостеняло разбиране и въплъщава голяма промяна. Хирон е ключът, който от една страна помага в получаването на достъп (към нещо или към някакво място), а от друга страна е средството, което възпрепятства достъпа. Той е малкото парче информация, без която даден проблем не може да бъде напълно разбран и разрешен. Най-важният ключ към Хирон е осъзнаване на неговото съществуване. Щом бъде открит ключа, човек може да предприеме първата стъпка за решаването на проблема. Тъй като този, който притежава ключа, притежава и контрола. Той може да отвори вратите на другите и с това да отстрани техния проблем. 
Оздравяването или лечението при Хирон се състоят във възстановяване на равновесието. Едно лечение може да бъде една книга, едно отношение, някакво вътрешно разцепване или преустройство на някаква организация. 
Хирон е задната вратичка, която ни дава възможност да избягваме задълженията. Той въплъщава временното обуздаване и контрола. От друга страна Хирон влиза в ролята и на съветник, когато човек се нуждае от насоки.

ЛИЛИТ
Потиснати емоции, сенчестата страна на душата, задвижващия механизъм в подсъзнанието, мощ и безпомощност на чувствата и нуждите 
„Лилит е духовната точка на сянката на душата. Зад нея са поставени скрити енергии, които не винаги можем да контролираме“ Ram Aleph
Лилит не е звездно тяло, а фиктивна, математически изчислена точка – тя е вторият фокус на елиптичната орбита на луната. В първия фокус на лунната орбита се намира земята. 
Лилит е свързана с несъзнателните стремежи на хората и символизира духовния принцип на Anima същността, на женската девственост. От една страна Лилит може да покаже потискане при жените (включително сексуално), но също така и пътя към освобождаването.


Планетата господар или главната орисница е планетата, която управлява асцендента. Нарича се още управител на хороскопа или управител на асцендента. Определя се по правилото, че всеки знак се управлява от точно определена планета. Така че ако вашият асцендент е Овен, вашата планета господар е Марс, ако асцендентът ви е Телец, господарят ви е Венера, за асцендент Близнаци управителят е Меркурий, за асцендент Рак управител е Луната, за асцендент Лъв управител е Слънцето, за асцендент Дева управител е Меркуриий, за асцендент Везни управител е Венера, за асцендент Скорпион управител е Плутон, за асцендент Стрелец управител е Юпитер, за асцендент Козирог управител е Сатурн, за асцендент Водолей управител е Уран, за асцендент Риби управител е Нептун. За да намерите вашата главна орисница е необходимо да изчислите асцендента си. В астрономичен план асцендентът е зодиакалния знак, който се издига на източния хоризонт в момента на раждането. За да намерите кой е вашият асцендент е необходимо да знаете вашия час на раждане.


Асцендент Овен (орисница-Марс). Вие ще се окажете в среда в която ще можете да изявявате вашата индивидуалност, лесно и естествено като ползвате методите на планетата Марс. Марс се свързва с борбата, независимостта, стремежът към самоотвърждаване, самоопределение, лидерството и др. Така, че е много вероятно да се налага непрекъснато да демонстрирате на другите вашата лична позиция. Това може да се постигне във всички области на живота, но най-подходящата среда е армията, управлението, новаторството, спорта и др. Главното за родените с асцендент Овен е че в живота им няма да липсва динамика, борба и съперничество. За да постигат все по-пълно осъзнаване, животът им ще протече под формата на борба с другите и в стремеж за утвърждаване като лидери или водещи фигури. Най-важното за този асцендент е да се доверите на вашите преценки за самите вас. Може да се счита че този асцендент дарява със сила и борбеност.

Асцендент Телец (орисница-Венера). Вие ще се окажете в среда в която ще можете да изявявате вашата индивидуалност лесно и естествено като ползвате методите на планетата Венера. Венера се свързва с парите, партньорствата, стремежът към комфорт и удоволствията. Така, че в живота ви от съществено значение ще се окажат притежанието, парите и партньорите. Вие ще имате финансова стабилност и възможности да доминирате над другите посредством доброто ви парично състояние. Така лесно ще можете да реализрате партньорствата и комфорта, които са ви необходими за да постигате осъзнаване на вашата индивидуалност. Най-важното е да се научите да дарявате пари и любов на другите. Може да се счита, че това е щастлив асцендент и усигурява финансови предимства.

Асцендент Близнаци (орисница Меркурий). Вие ще окажете в среда в която ще можете да изявявате вашата индивидуалност лесно и естествено, като ползвате методите на планетата Меркурий. Меркурий се свързва с комуникациите, разговорите, образованието, кратките пътувания, интелигентността, търговията и др. Така, че в живота ви от съществено значение ще се окаже общуването с другите, връзките с колегите, предаването на послания от една част на обществото към други негови слоеве, търговията, идеите и образованието. Вие ще сте предпочитани събеседници, физически красиви, общуването с вас ще е приятно за другите и ще имате търговски способности. Най-важното е да се научите да цените личните си идеи и мисли. Може да се счита, че този асцендент ви дарява с интелект, чар, гъвкаво поведение и шанс да сте близко до изявени лидери.

Асцендент Рак (орисница Луната). Вие ще се окажете в среда в която ще можете да изявите вашата индивидуалност лесно и естествено като ползвате методите на Луната. Луната се свързва с инстинктът за съхранение, майчинството, патриотизмът, интуицията, популярността и народът. Така, че в живота ви от съществено значение ще се окажат инуицията ви, стремежът ви за сигурност, способността ви да оцелявате, контактите ви с публика и връзката ви с дома и децата. Вие ще сте емоционални, контактни, интуитивни, чувствителни и ще се наложи да осигурите стабилността си. В стремежът си към сигурност непрекъснато ще имате възможности сами да достигате до осъзнаване на вашата индивидуалност. Най-важното е да се научите да давате сигурност и чувства. Може да се счита, че този асцендент ви дарява със силна интуиция и способности за оцеляване.

Асцендент Лъв (орицниса Слънцето). Вие ще се окажете в среда в която ще можете да изявите вашата индивидуалност лесно и естествено, независимо от другите. Сам по себе си този асцендент е предимство, защото именно Слънцето се счита за символ на осъзнаването. Без особено значение е в коя област от живота ще попаднете. Вие по-лесно от другите ще постигате осъзнаване, като изявявате слънчевия си знак. Също така, считам, че положението на Слънцето по дом ще покаже секторът от живота в който вие ще се изявите. Този асцендент ще ви дари с ясна мисъл и обстановка в която вие ще се чуваствате истински лидер. Също така е вероятно ако имате таланти да ги изявите бързо и по тази причина можете да имате успехи в изкуството и управлението. Най-важното е да се научите да цените собствените си творчески способности.

Асцендент Дева (орисница Меркурий). Вие ще се окажете в среда в която ще можете да се изявите лесно и естествено като ползвате методите на Меркурий. Меркурий се свързва с анализът, критиката, посредничеството, комуникациите и др. Докато при асцендент Близнаци същественото са връзките с другите тук от значение е аналитичността и ефективността в поведението. Така, че за да се постигне осъзнаване от индивида ще се наложи да се труди непрекъснато. Този асцендент дарява с интелигентност, чар, добро здраве, дълголетие и склоност към критика. Най-важното е да се научите да търсите съвършенството във вашата личност, а не в другите. Необходимостта от ефективност и рационалност в поведението са причина животът да премине в неуморен труд и стремеж към съвършенство.

Асцендент Везни: В този случай планетата предопределител е Венера. Може да се счита, че това е щастлив асцендент. Ще се окажете в среда, където с главно значение са парите, бизнеса, лукса, партньорите и брака. С този асцендент вие ще се стремите към лукс, ще оперирате с крупни суми, ще имате собствен бизнес или поне партньорът ви ще има такъв. Често мързелът ще ви съпътства, но все пак главното е не да се напрягате, а да сте справедливи, красиви, отговорни, да цените партньорите си и да можете да се забавлявате. Този асцендент ще ви дари с красота и само в редки случаи можете да имате недостиг на пари. Добре е, ако се научите как се управлява бизнес, как се работи с пари и колко важна е ролята на партньора ви, защото тогава ще си осигурите чудесна възможност да реализирате печеливша дейност в областта, посочена от слънчевия ви знак. Основният риск, който носи този асцендент, е да се окажете доминирани от партньорите си и затова от основно значение е изборът на брачен партньор.

Асцендент Скорпион: В този случай планетата предопределител е Плутон. Може да се счита, че това е най-трудният асцендент. Това е така, защото често ще ви се налага да забравяте миналото и да се трансформирате коренно. Ще се оказвате в среда на мафиоти, окултисти, ще сте свързани със сексуални афери или със сцени на ревност, ще се сблъсквате с краха и после ще се съвземате като птицата Феликс. Ще имате контрол над другите и ще се разделяте с притежанията си, докато разкриете метафизичните връзки в света. Този асцендент може да ви направи невъобразимо богати, но може да ви сблъска очи в очи със смърта. Добре е, ако се насочите към изследователска дейност, защото така неизчерпаемата енергия на Скорпиона ще ви дава сили да се възстановявате, а острият нюх, който ще получите в дар, ще ви помогне да видите това, което е скрито за другите. Този асцендент ще ви тласка към екстремни ситуации и едва ли лесно ще задоволявате амбициите си, които надхвърлят нормалното човешко въображение.

Асцендент Стрелец: В този случай планетата предопределител е Юпитер - символът на късмета и господарят на Боговете. Това е щастлив асцендент. Ще се окажете в среда, която допринася за разширяването на вашия мироглед. Ще се занимавате с висши науки или ще пътувате в далечни страни. Мащабните проекти и крупните размери са това, което ви интересува. Имоти и пари едва ли ще ви липсват, а оптимизмът и прекрасното ви чувство за хумор ще ви помагат да не изпадате в песимистични настроения. С този асцендент е необходимо да разширите мирогледа си, а това си е истински лукс, който на вас ви се дава. Често ще се оказвате в компания на чужденци, богати хора и управляващи. Пророческата дарба е една от наградите на този асцендент, а сили и енергия никога няма да ви липсват. За да сте сигурни, че ще успеете да изявите талантите, посочени в слънчевия ви знак, е необходимо да получите добро образование и да обиколите света. Съдбата ще ви помогне това да се случи. През целят си живот ще получавате шансове, но трябва да знаете, че справедливостта и вярата са качествата, които трябва да развиете, за да изявите оптимално характеристиките на слънчевия си знак.

Асцендент Козирог: В този случай планетата предопределител е Сатурн - символът на мъдростта, ограничението, забавянето, структурата и др. Това е труден асцендент, защото от вас ще се изисква да прекарвате в уединение по-голяма част от живота си отколкото останалите, ще се наложи сами да изградите стабилността си, да поемате отговорност за действията си, да се стремите към самостоятелна изява или към управление. Този асцендент ще ви лишава от всичко преходно и неустойчиво, но ще ви даде мъдрост. Ако успеете да организирате сами живота си, другите ще ви възприемат като учител и ще виждат във вас надежден и стабилен партньор. Едва тогава можете да постигнете изява на вашия слънчев потенциал. Трудността при този асцендент произтича от необходимостта да преминете през лишения, да се сблъскате с разрушаване на всички структури, в които участвате. Често ще изпитвате разочарование от вашите брачни партньори и няма да можете да постигате професионален напредък там, където други са построили структурите. Когато се разочаровате достатъчно, сами ще се заемете да построите стабилността си и ще тръгнете към професията, предположена в слънчевия ви знак. Едва тогава можете да очаквате, че ще изградите нещо, което ще управлявате. Защото пълна отговорност може да поема само този, който е изградил структурата.

Асцендент Водолей: В този случай планетата предопределител е Уран. Планетата на внезапните обрати, новото, политиката, неконвенционалното, приятелството и др. Вие ще се окажете свързани с проблемите на обществото и ще търсите начин да подобрите живота на хората. Често ще попадате в ситуации, в които ще се изявява вашето човеколюбие, ще демонстрирате независимия си характер или пък ще се занимавате с техника и новаторство. Сложността в този случай се дължи на характера на планетата Уран. Тъй като Уран действа неочаквано, непредсказуемо и разскъсва старите отношения, може да се счита, че главните промени в живота ви ще настъпват, без да сте ги планирали. Този елемент на внезапност ще ви пречи, но също така дава гаранция, че потенциалите, които са заложени в слънчевия ви знак, ще се изявят. Може да се счита, че всеки път, когато поемете по път, различен от оптималния, ще следват обрати, прекъсване на връзки и някои удари на съдбата, които ще ви лишават от връзките ви с околните. Така вие ще се оказвате в нови и непознати ситуации, в които ще се налага да разчитате единствено на себе си. Този асцендент по един непредсказуем начин ще ви тласка да изявявате качествата и талантите си в служба на обществото, а когато решите, че не можете да се справите, най-неочаквано ще получавате помощ и добри шансове.

Асцендент Риби: Вашата планета предопределител е Нептун. Тя се свързва с космическата хармония, божествената любов, илюзиите, артистичността, талантите, изолацията, опиянението и др. Счита се, че Риби е сложен асцендент поради заложената необходимост да се приема светът такъв, какъвто е. На практика с този асцендент вие ще се окажете с много таланти и артистична природа, с фин усет и изключителна интуиция, но възможността да се изявите зависи повече от другите. Този асцендент ще ви поставя в среда, при която изявата на слънчевите ви качества ще е в ръцете на другите. Като компенсация вие интуитивно ще разпознавате в каква среда да търсите призванието си, а какво е то, ще разберете от слънчевия си знак. Асцендентът Риби се свързва с изпитанията и дава сили да се приемат ограниченията, като по този начин се постига сливане на индивида с космическата хармония, а по-често - с обществените нужди. В доста случаи този асцендент може да ви тласне към заблуди и илюзии, затова се пазете от вашите най-опасни врагове - алкохол, наркотици и зависимости




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalifornia84
Категория: Други
Прочетен: 164230
Постинги: 35
Коментари: 84
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930