Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2019 12:07 - Дори от затвора сексуалният насилник манипулира системата. Жертвите му бяха държани в тъмното
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1976 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.03.2019 12:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Дори от затвора сексуалният насилник манипулира системата. Жертвите му бяха държани в тъмното

ОТ ДЖУЛИ К. БРАУН 28 НОЕМВРИ 2018 Г.

Десетилетие преди #MeToo, мултимилионерски сексуален престъпник от Флорида получи крайната почивка.     

https://www.miamiherald.com/news/local/article219494920.html?fbclid=IwAR2wtzPsHBhit_hZMVgKfIoQ3i5e4YJSW77FLbpwP85osUmRYmgm51tnv5I

Съдебна палата на окръг Палм Бийч

30 юни 2008 г.

Джефри Едуард Епщайн се появяваше при осъждането си, облечен удобно в синя риза, синя риза, дънки и сиви маратонки. Неговият адвокат, Джак Голдбергер, беше на негова страна.

В края на 68-минутното изслушване, 55-годишният сребристокос финансист, обвинен в сексуално насилие над десетки непълнолетни момичета, беше с пръстови отпечатъци и белезници, както всеки друг престъпник, осъден във Флорида.

Но затворникът № W35755 няма да бъде третиран като други осъдени сексуални престъпници в щата Флорида, който има някои от най-строгите закони за сексуален престъпник в страната.

Десет години преди движението #MeToo да повиши осведомеността за малката ръкавица с мощни мъже, обвинени в сексуална злоупотреба, снизходителната присъда на Епщайн и извънредното му лечение, докато са в ареста, все още са източник на ужас за жертвите, които са обвинени в злоупотреба, когато са били малолетни и непълнолетни лица.

Започвайки още през 2001 г., Епщайн привличал постоянен поток от непълнолетни момичета в имението си в Палм Бийч, за да се занимава с голи масажи, мастурбация, орален секс и полов акт, съдилища и полицейски архиви. Момичетата - предимно от семейства в неравностойно положение, семейства в неравностойно положение - бяха набирани от средни и средни училища около окръг Палм Бийч. Епщайн ще плати на момичетата за масажи и ще им предложи още пари, за да му донесат нови момичета всеки път, когато той е бил в дома си в Палм Бийч, според полицейски доклади.

Момичетата, които сега са в края на 20-те и началото на 30-те, твърдят в поредица от федерални граждански дела, заведени през последното десетилетие, че Епщайн сексуално насилвал стотици момичета, не само в Палм Бийч, но и в домовете си в Манхатън, Ню Мексико и в Карибите.

През 2007 г. ФБР е подготвило 53-странично федерално обвинение, в което Епщайн е обвинен в сексуални престъпления, които биха могли да го поставят във федерален затвор за цял живот. Но тогава американският прокурор от Маями Александър Акоста подписа споразумение за непрокуратура , което беше договорено, подписано и подпечатано, така че никой няма да знае пълния обхват на престъпленията на Епщайн. Обвинителният акт беше отложен, никога повече да не се вижда.

Вместо това Епщайн се е признал за виновен за по-малко обвинения в държавния съд и е трябвало да се регистрира като сексуален престъпник. Той е осъден на 18 месеца лишаване от свобода.

Но Епщайн - който имаше дълъг списък от силни, политически свързани приятели - не отиде в държавния затвор като повечето сексуални престъпници във Флорида. Вместо това мултимилионерът бе назначен за частно крило на окръг Палм Бийч, където успя да наеме собствената си охрана. Дори и тогава не прекарваше много време в килия. Беше му било позволено да отиде в офиса си в центъра на Уест Палм Бийч за освобождаване на работа, до 12 часа на ден, шест дни в седмицата, показват записи.

 

ПРОЧЕТЕТЕ NEXT МЕСТЕН Сексуалният насилник Джефри Епщайн беше заобиколен от мощни хора. Ето един пример 28 НОЕМВРИ, 2018 Г. 8:00 Ч

Беше му разрешено да наеме своя частен психолог за необходимото консултиране на сексуални нарушители, а след освобождаването му от затвора, следващата му година на изпитание под домашен арест беше изпълнена с пътувания по корпоративния му самолет до Манхатън и до дома му в американската Дева. Острови - всички одобрени от съдилищата без възражения от държавата.

На сутринта, когато беше осъден през 2008 г., нито една от жертвите на Епщайн не беше в съдебната зала, за да протестира срещу меката му затворническа присъда или необичайните условия за неговото лишаване от свобода и пробация - и това беше по дизайн. 

 

Пусни видео   Продължителност 12:19   Историята, която стои зад забележителната сделка на престъпника в Палм Бийч

Мултимилионерът на Palm Beach Джефри Епщайн е свободен човек, въпреки сексуалната злоупотреба с десетки непълнолетни момичета според полицията и прокуратурата. До този момент жертвите му никога не са имали глас.

ОТ ЕМИЛИ МИХОТ| ДЖУЛИ К. БРАУН

 

Имейлите и писмата, съдържащи се в съдебните документи, разкриват уютните задкулисни отношения между федералните прокурори и непоколебимия правен екип на Епщайн по време на подготовката за федералната сделка, тъй като те обсъждат начини за свеждане до минимум на обвиненията му и за избягване на информиране на момичетата за подробностите по сделката до решаването на случая.

Това споразумение благоприятства Епщайн по няколко начина. За разлика от други случаи на сексуални престъпления с висок ранг, федералните прокурори се съгласиха да запазят присъдата си тихо, като по този начин ограничи медийното отразяване. Неговите непълнолетни жертви - идентифицирани в документите на ФБР - не са били уведомени за сделката, така че те не са били в съда, където биха могли да изкажат своите възражения и евентуално да накарат съдията да даде на Епщайн по-строга присъда или да отхвърли споразумението.

Най-важното е, че престъпленията на Епщайн ще бъдат сведени до обвинения в проституция, което ще му позволи да твърди, че момичетата изобщо не са жертви - те са проститутки.

Четирима съучастници, посочени в споразумението за непрокуратурата на Епщайн- Надя Марчинкова, Сара Келлен, Адриана Рос и Лесли Гроф - също получиха имунитет от федералната прокуратура. Марчинкова беше младо момиче, когато Епщайн я доведе от Югославия, за да живее с него. Няколко жертви казаха на полицията, че е участвала в оргии с Епщайн и непълнолетни момичета. Рос, Гроф и Келън, които сега са известни с името й, Викърс, са планиращи, които организират неговите непълнолетни секс сесии, според ФБР и полицията.

Marcinkova и Kellen, чрез техните адвокати, отказаха да коментират тази история. Вестителят не успя да достигне Рос и Гроф.

Акоста, който сега е секретар по труда на президента Доналд Тръмп, каза пред депутатите миналата година, когато не го уведоми, че не знае, че Епщайн ще получи такова либерално отношение, докато е в затвора. Съдебните протоколи обаче показват, че федералните прокурори под негово ръководство се съгласяват с много от исканията на Епщайн, включително и че не отиват в федерален или държавен затвор.

"Не мога да си спомня как разбрах, че той се е оплакал", казва Къртни Уайлд, идентифицирана от ФБР като една от повече от трима души непълнолетни момичета - някои от тях на 13 години - които са били тормозени от Епщайн в своето крайбрежно имение между 2001 и 2005 година.

"Целенасочено бяхме заблудени да вярваме, че осъждането му [в държавния съд] няма нищо общо с федералните престъпления, които е извършил срещу мен или другите момичета."

Епщайн, сега 65-годишен, бе освободен през 2009 г. след 13 месеца.

Уайлд, който е на 14 години, когато се запознава с Епщайн, съди федералното правителство, твърдейки, че прокурорите са държали нея и други жертви в тъмното като част от заговор, за да даде на Епщайн - описан в делото като „силен, политически свързан, мултимилионер“ - една от най-снизходителните сделки за сериен престъпник от детски секс в историята.

image Къртни Уайлд съди федералното правителство, твърдейки, че прокурорите умишлено са държали нейните и други жертви на Джефри Епщайн в тъмнината за състоянието на неговото дело. Службата на прокуратурата на САЩ подписа споразумение за неосъждане с мултимилионера. EMILY MICHOT EMICHOT@MIAMIHERALD.COM

Сега 31, Wild е Джейн Доу № 1 в "Jane Doe 1 и Jane Doe 2 срещу Съединените щати", която се стреми да отмени споразумението за признаване на изявлението на Епщайн на основание, че то е извършено в нарушение на закона за правата на жертвите на престъпления. , Мярката предоставя на жертвите на престъпления редица права, включително да се консултират с прокурорите и да бъдат уведомявани за преговорите за признаване на вината и осъждането.

Този процес - и съдебно дело, несвързано с държавния съд, насрочено за съдебен процес на 4 декември - може да разкрие повече за престъпленията на Епщайн, както и кой друг е замесен и дали има някакво неправомерно влияние, което оскърби федералното дело.

 

Подкрепа на разследващата журналистика

„Маями Хералд“ получи хиляди записки от ФБР и съдилища, съдебни дела и свидетелски показания и отиде до федералния съд в Ню Йорк, за да получи достъп до запечатаните документи в доклада „Извращение на правосъдието“. Хералд също проследи повече от 60 жени, които казаха, че са жертви, някои от които никога не са говорили за злоупотреба преди това.

Вашият цифров абонамент, започващ от $ 0.99 за първия месец, подкрепя подобна журналистика.

Някои от жертвите на Епщайн най-накрая ще имат възможност да свидетелстват за първи път като част от делото от 4 декември в щатския съд в окръг Палм Бийч. Той отрежда адвоката на Форт Лодърдейл Брадли Едуардс срещу Епщайн, който обвини Едуардс в злоупотреби в представянето на няколко жертви.

Джак Скарола, адвокатът на Едуардс, казва, че Епщайн трябва да бъде държан отговорен за неумолимите си атаки срещу Едуардс - както и за други, които са участвали в неговия случай.

„Ще демонстрираме чрез този случай, че никой, независимо колко пари имат, може да злоупотребява с деца и след това да се опитва да тормози онези, които идват в защита на децата“, казва Скерола, бивш държавен прокурор.

ФЛОРИДА И ОТВЪД НЕЯ

Малцина са имали толкова добра представа за начина на живот на Епщайн - и неговия международен обхват - като Вирджиния Робъртс. На 16-годишна възраст Робъртс е живял живот, който е по -голям от този на повечето гимназисти. 

В 11, казва тя, тя е била сексуално насилена от приятел на семейството. На 12 години тя пушеше пот и прескачаше училище. На 13 години тя е била в и извън приемните домове, а в 14 - на улицата.

В Маями, беглецът стана пленник на 65-годишния секс-трафикант, Рон Еппингър. От месеци тя казва, че е била сексуално малтретирана, съхранявана в апартамент и раздавана на педофили. След обвинението си през 2000 г. по обвинения в трафик, Робъртс се завръща в Уест Палм Бийч и се опитва да се излекува.

image Вирджиния Робъртс, която сега е Джуфре, казва, че е на 16 години и работи като сътрудник на съблекалнята в курорта Доналд Тръмп Мар-а-Лаго. С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ВИРДЖИНИЯ РОБЪРТС

Това лято, когато Робъртс е на 16 години, тя казва, че баща й е помогнал на нея да си намери работа като съблекалня в спа центъра в курорта Доналд Тръмп Мар-а-Лаго в Палм Бийч. Баща й работеше в курорта като поддържащ човек.

Там тя каза, че се е запознала с Ghislaine Maxwell, приятел на Епщайн и социалистическа дъщеря на покойния британски издателски магнат Робърт Максуел. Тя предложи на Робъртс да стане масажист, работещ за Епщайн.

В заклето съдебно изявление и в неотдавнашно интервю с „Хералд“ Робъртс описва как Епщайн и Максуел са започнали да го оформят - не само за да извършват масажи, но и за сексуално удоволствие от тях и други.

- Започна с едно и то проникна в две и така нататък - каза Робъртс пред „Хералд“. - И преди да го разбереш, аз съм отпуснат на политици, академици и роялти.

На Робъртс също беше наредено да намери момичетата от Епщайн - по-младите, толкова по-добре - чрез тролене на райони, където се събират тийнейджъри, като търговски центрове, за да примамват момичетата в каквото и да е жилище на Епщайн.

Тя започнала да пътува с Епщайн и Максуел до другите домове на Епщайн, в Ню Йорк, Ню Мексико и Американските Вирджински острови, а пътуванията й са документирани в полетните дневници, които често изброяват името или инициалите й като пътник, показват съдебните записи.

- Неговият апетит беше ненаситен. Всеки ден искаше нови момичета, пресни, млади лица - това беше само болестта, която имаше - каза Робъртс.

Нито Епщайн, нито водещият му адвокат, Голдбергер, отговориха на искания за коментар.

Робъртс твърди, че Епщайн е имал камери в домовете си и е казал, че я харесва да му разкаже за сексуалните нещастия на различни важни мъже, с които е имала секс.

- Епщайн и Максуел също имаха момичета за приятелите и познатите на Епщайн. Епщайн специално ми каза, че причината за това е, че те ще му „дължат“, те ще бъдат „в джоба му“, а той ще има „нещо в тях“ - каза Робъртс в съдебен акт. - Разбрах го, че когато някой е в джоба си, му дължат услуги. T

Робъртс разработи в интервюто си за „Хералд“, че Епщайн има достъп до момичета чрез агенция за моделиране, която ги набира от чужбина.

Епщайн, който беше близо до Les Wexner, собственик на Victoria"s Secret, често говореше за връзките си с хората в моделиращата, модната и актьорската индустрия, каза Робъртс.

„Той [Епщайн] ще каже на момичетата:„ Хей, ще ти дам договор за моделиране, ако отидеш да правиш секс с този мъж (който познат Епщайн) ”, каза тя.

Историята на Робъртс за агенцията за моделиране до известна степен е подкрепена от клетвата на една жена от Маями, Марица Васкес, която по-късно бе интервюирана в Ню Йорк от агент от ФБР от Маями. Работил е като счетоводител на Mc2, собственост на сътрудника на Епщайн Жан-Люк Брунел. Той наемал скаути в Южна Америка, Европа и бившия Съветски съюз, за ​​да открие модели, които да донесат в Съединените щати.

Vasquez заяви в твърдението, че от 2003 до 2006 г. тя обработва всички финанси и заплати за агенцията, включително банкова сделка, включваща Epstein. Тя каза, че Епщайн е инвестирал 1 млн. Долара в Mc2.

Моделите често са били много млади - 13, 14 и 15 - и някои от тях са били настанени в апартаменти на 301 Е 66-та улица в Ню Йорк, сграда, за която се предполага, че е собственост на Епщайн.

Епщайн не е начислил таксите на момичетата, каза Васкес, но Брунел им е наложил по 1000 долара на месец, като четирима от тях по едно и също време споделяха един апартамент. Момичетата, които бяха най-млади и красиви, останаха в апартаментите на 66-та улица, които бяха по-луксозни от останалите апартаменти, които бяха използвани за модели, които не бяха толкова млади и желани, каза тя.

Веднъж Vasquez позволи на един от моделите, който е на 14 години, да остане за една нощ с нея, след като момичето се сблъска с проблеми с полицията, че се опитва да влезе в нощен клуб в Манхатън. Васкес също така свидетелства, че е помогнала на адвокат да получи визи за чуждестранните модели и е съдействала за транспортирането им до и от моделирането и партиите.

Vasquez каза, че макар агенцията да е наемала от 200 до 300 модела, компанията не е печелила никакви пари и Brunel винаги е бил счупен. По-късно Брунел щеше да съди Епщайн, твърдейки, че сексът на финансиста е довел до неуспех на бизнеса му, но в крайна сметка костюмът е бил отхвърлен.

Васкес показа, че не е необичайно агенцията да изпраща момичета на работа с богат клиент за 100 000 долара или повече, но момичето няма да получи цялата сума - или изобщо - ако откаже да бъде „насилена“. ""

Васкес се смяташе за майка и често тренираше най-младите момичета да се придържат към задачите за моделиране от 9 до 5, защото не смяташе, че е подходящо да правят секс.

Тя каза, че е срещала Епщайн само веднъж, но често й помагала да организира за момичета - много от тях непълнолетни - да бъдат изпращани до дома му в Ню Йорк, Палм Бийч и неговия остров в Карибите за партита. Чуваше неприлични слухове за партиите на Епщайн, но свидетелстваше, че не знае от първа ръка дали става дума за секс.

Васкес каза, че е разпитана от ФБР и тя се опита да каже на агентите къде да търсят доказателства.

В крайна сметка Васкес е бил пуснат от агенцията, след като е била обвинена, че е откраднала пари - пари, които тя твърди, че й е дадена от Брюнел. Васкес каза, че е била поставена на пробация за кражбата. Отново не чуваше от ФБР за Епщайн.

Вестителят не успя да достигне Брунел през бившия си адвокат.

В писмено изявление, публикувано през 2015 г., Брунел отрече всякакво участие в трафик на непълнолетни модели.

"Силно отричам, че участвах, нито пряко, нито косвено, в действията, за които се обвинява Джефри Епщайн," каза той. "Силно отричам, че съм извършил някакъв незаконен акт или злоупотреба в хода на работата си като мениджър на scouter или модел агенции."

ПРЕКАЛЕНО СТАР НА 19

През 2003 г., когато Робъртс навърши 19 години, стана ясно, че Епщайн е загубил интерес, защото е твърде стара за него, каза тя. Тя го убедила да плати за нея, за да се превърне в истинска професионална масажистка, за да може да продължи.

В интервю тя обясни, че Епщайн е уредила да вземе клас в Тайланд, но тя дойде с пречка: каза, че е била инструктирана да вземе едно тайландско момиче, което е уредил да дойде в Щатите.

Робъртс, който показа писмените инструкции на „Хералд“ за срещата, никога не бе взел момичето, защото Робъртс срещнал мъж на път, който щеше да стане неин съпруг. Двойката се жени и се премества в Австралия, където живеят.

През 2007 г. - по същото време, когато ФБР разследва Епщайн - Робъртс, бременна с второто си дете, заяви, че неочаквано е получила телефонни обаждания от Максуел и Епщайн. Тя каза, че се притесняват, че е казала на полицията за тях. Тя ги увери, че не е говорила с никого, каза тя.

Скоро след това, каза Робъртс, тя се е свързала с някой, който твърди, че е във ФБР. Но се страхуваше да каже на този човек подробности, страхувайки се, че това е сътрудник на Епщайн, който се представя за агент на ФБР.

Този агент, идентифициран в съдебните документи като Тимъти Слейтър, потвърди, че той и другият агент по делото, Несбит Куйркендал, се обадили на Робъртс през януари или февруари 2007 година. на Епщайн.

Агентът каза, че Робъртс е отговорил на основни въпроси, но е станал неприятно и „е поискал да не я притеснявам отново“.

Робъртс каза, че агентът не се опитва да я убеди да говори, и се изненада, когато затвори, след като й зададе няколко графични въпроса за сексуалния й живот. Каза, че е подозрителна, но щеше да си сътрудничи, ако ФБР лично бе разговаряла с нея и обяснила защо питат за Епщайн.

- Все още бях уплашен до смърт - каза Робъртс. - Джефри ми казваше, че притежава цялото полицейско управление в Палм Бийч. Просто не исках семейството ми да бъде наранено.

Въпреки това, федералните прокурори са включени в списъка на жертвите на Палм Бийч от Епщайн.

Тъй като годините минаваха и Робъртс имаше дъщеря, тя ще бъде преследвана от страх, че Епщайн все още се възползва от младите момичета. През 2011 г. тя излезе публично в платено интервю с британски таблоид, Daily Mail, твърдейки, че е имала секс с принц Андрю, един от приятелите на Епщайн, няколко пъти, когато е била тийнейджърка.

В своята декларация от 2015 г. тя подробно обсъжда някои от предполагаемите си секс срещи с принца и другите приятели на Епщайн, включително адвокат Алън Дершовиц. Едуардс включи клетвената декларация в съдебното дело като част от делото за правата на жертвите на престъпления, извършено от Джейн, когато то стана публично.

image Вирджиния Робъртс казва, че е дадена под наем от Джефри Епщайн на своя приятел принц Андрю, показан тук. Той отрича да са правили секс. С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ВИРДЖИНИЯ РОБЪРТС

В писмената декларация Робъртс твърди, че Епщайн и Максуел я насочват да прави секс с Андрю и Дершовиц и други. Тя е правила секс с Андрю три пъти, твърди тя - веднъж в Лондон, когато е била на 17, отново в Ню Йорк, когато е била на 17 и трети път, като част от оргия на остров Епщайн, когато е на 18 години. Законът е на 17 години, че тя би била над възрастта на съгласие в Ню Йорк и Англия, но не във Флорида, където възрастта на съгласие е 18 години.

Като част от декларацията, Робъртс й представи снимка с принца и Максуел, която според нея била взета в Лондон.

Дершовиц, който е бил част от екипа на Епщайн за наказателни отбрани, често е бил гост в домовете на Епщайн, каза тя.

„Имах сексуален контакт с Дершовиц най-малко шест пъти“, пише Робъртс в писмената декларация на съда от 2015 година. „Първият път, когато бях на 16 години, в началото на моето подчинение на Епщайн, продължих до 19-годишна възраст. на остров Епщайн.

Един от домакините на Епщайн, Хуан Алеси, свидетелства, че през 2009 г. Дершовиц е посетил дома на Епщайн в Палм Бийч четири или пет пъти годишно. Каза, че и Робъртс е чест посетител, но никога не е поставял Дершовиц и Робъртс в къщата едновременно.

Алеси, който свидетелства, че е работил за Епщайн от 1999 до 2002 г., казва, че често има млади момичета, които дават масажи в къщата, дори и в средата на нощта. Но той каза, че никога не е проверявал възрастта им и е познавал само едно момиче, което е непълнолетно, защото я е взел от гимназията. Това момиче, което сега е актриса, не е било едно от масажистите на Епщайн, каза Алеси.

Той също така каза, че е шофьорът на Максуел и си спомня, че е чакал извън Марс-Лаго в деня, когато Максуел срещнал Робъртс. Той свидетелства, че е видял Максуел да говори с Робъртс и си спомня, че Робъртс идва в имението на Епщайн по-късно същия ден. Една от длъжностите на Алеси беше да закара Максуел до различни минерални извори в Палм Бийч, където напусна визитни картички, за да „наеме“ повече масажисти, каза той в клетвата.

Дершовиц, принц Андрю и Максуел отдавна отричат ​​твърденията на Робъртс.

В интервю за „Хералд“ Дершовиц повтори, че никога не е срещал Робъртс и никога не е виждал Епщайн с непълнолетни момичета.

"Историята е 100% категорично категорично измислена", каза той, добавяйки, че Робъртс и нейните адвокати са изфабрикували твърдението, за да получат пари от други мощни, богати хора, с които твърди, че е имала секс.

"Единствената възможна причина да ме обвиняват публично и [в частни случаи] е, че тя може да получи пари", каза Дершовиц.

Едуардс и неговият съдружник по делото за жертвите на престъпления, професор по право от Университета в Юта Пол Касел, заведоха дело срещу Дершовиц за клевета и Дершовиц през 2015 г. Случаят бе решен извън съда, а Дершовиц каза, че е бил оправдан.

Дершовиц каза, че е получил масаж в Палм Бийч в Епщайн само веднъж - но това е просто редовен, терапевтичен масаж от масажист - не от Робъртс или непълнолетни. Жената на Дершовиц е била там в къщата на Епщайн по това време.

- Никога не съм знаел, че Джефри Епщайн е имал някакъв контакт с непълнолетни жени - каза Дершовиц пред „Хералд“.

Едуардс и Касел признаха, че са направили „тактическа грешка“, когато са подали обвиненията срещу Дершовиц като част от съдебно дело, което не го засяга. Но те подчертаха, че споразумението няма отношение към верността на твърденията на Робъртс.

Съдията по делото за Закон за правата на жертвите на престъпления се съгласи, че клетвената декларация не е поставена в този случай и тя е отхвърлена.

Говорителят на принц Андрю в Бъкингамския дворец не отговори на имейл с искане за коментар.

Робъртс, който сега е на 35 години, каза, че й е отнело много време да се изправи срещу Епщайн. Тя и още 20 жертви получиха селища от Епщайн, вариращи от 50 000 до над 1 милион долара. Точните суми са запазени като поверителни.

- Отнема толкова време, докато не можеш да говориш за това. Отне ми да имам дъщеря и да гледам на това младо и красиво невинно бебе да кажа, че искам да говоря за това сега. Надявам се, че това ще извади повече момичета, така че те да кажат: „Аз също“.

СЪДЕБНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ДЪРЖАВАТА

Съдията по присъдата на Епщайн в съда на окръг Палм Бийч знаеше много малко за престъпленията на Епщайн. Документацията за осъждане е ограничена до специфичните обвинения на Епщайн: един брой за привличане на проституция и един брой за снабдяване на лице под 18-годишна възраст за проституция.

„Има ли повече от една жертва?“, Съдия Деборах Дейл Пусило от окръжния съд попита прокурора в присъдата на Епщайн на 30 юни 2008 г.

- Има няколко - отвърна помощник-прокурорът Лана Белохелвак.

- Всички жертви ли са в съответствие с условията на това правно основание? - попита по-късно Пусило.

- Да - отвърна Белохлавек и съобщи на съдията, че е говорила с „няколко“ от жертвите на Епщайн.

Имейлите показват, че федералните прокурори не искат съдията да знае колко жертви и съучастници има.

Федералният прокурор А. Мари Вилафаня - в писмо от септември 2007 г. до адвоката на Епщайн Джей Лефковиц - каза: „Ще спомена съучастници, но бих предпочел да не подчертавам за съдията всички други престъпления и всички други лица, които можем да повдигнем обвинение. . ""

Адвокат Спенсър Кувин се оказа в съда този ден, защото бе чул да се появи Епщайн, но Кувин не знаеше защо. Реши, че ще го използва като възможност да служи на Епщайн с граждански съдебни документи, свързани с една от няколко жертви, които представлява. Вместо това той слушаше случилото се и не можеше да повярва, че никой не се е свързал с него или неговите клиенти.

- Бях шокирана, когато разбрах, че процедурата е свързана със случая на моя клиент и не можех да направя нищо, освен да гледам, докато се отърваха от случая й, без никога да й казвам - каза Кувин.

По време на съдебното заседание, адвокатът на Белохлавек и Епщайн, Goldberger, са синхронизирани, показва съдебният протокол. Епщайн ще трябва да се регистрира като сексуален престъпник, но изпитанието му няма да бъде подчинено на строгите изисквания на пробацията за сексуални престъпници.

image Джефри Епщайн е регистриран секс престъпник в щата Ню Йорк и Флорида. EMILY MICHOT EMICHOT@MIAMIHERALD.COM

Съдията не постави под въпрос тези разпоредби, но тя попита защо Епщайн ще изтърпи присъдата си в окръга на окръг Палм Бийч, вместо в държавен затвор във Флорида, както повечето сексуални престъпници.

image След като се призна за виновен в държавния съд, Джефри Епщайн бе назначен за частна част от окръга Палм Бийч. Скоро обаче му е било позволено да напусне състава шест дни в седмицата, 12 часа на ден, за това, което се нарича освобождаване от работа. EMILY MICHOT EMICHOT@MIAMIHERALD.COM

"Току-що решихме, че това е най-добрият начин да постигнем това, което трябва да се направи тук, и страните се съгласиха, че това изречение удовлетворява изискванията на всички", отговори Голдбергер.

Съдията Pucillo каза: "Данъкоплатците на окръг Палм Бийч ще плащат 18 месеца, за да настанят този човек вместо DOC [Министерството на корекциите]?"

Belohlavek: "Точно така."

Pucillo не отговори на искане за коментар по случая.

Вилафаня, водещият федерален прокурор в делото на Епщайн, беше в съдебната зала, но няма никакви признаци, че е възразила срещу уютните помещения за настаняване в Епщайн.

Когато влезе в затвора през юли 2008 г., Епщайн е бил най-известният затворник там. Записите показват също, че Епщайн е назначил депутати от шерифа на Палм Бийч за детайлите по сигурността, като им е платил за часовете, които са прекарали да го наблюдават при освобождаването му в офиса му в Уест Палм Бийч, където често остава до 22:00, показват заложници.

„Хералд“ преглеждаше техните листи, показвайки, че депутатите са записвали посетители, идващи и отиващи от офиса му през целия ден. Дневникът на посетителите му се пазеше в сейф, но дневникът вече не съществува, според говорителка на офиса на шерифа на окръг Палм Бийч.

Един заместник, който често работеше в подробности на Епщайн, казва, че задачата му е да остане в приемната на кабинета на Епщайн. Епщайн беше в отделен кабинет - вратата беше затворена - през по-голямата част от деня той приемаше посетители, както мъже, така и жени, показват депутатските трупи.

image Джефри Епщайн бе разрешен да прекара половината от деня си в офис сградата на Уест Палм Бийч, докато официално се намираше в графство Палм Бийч. Тя се нарича работа освобождаване, въпреки че Палм Бийч Шериф на Службата на правилата забранява статут на освобождаване от работа на сексуални нарушители. EMILY MICHOT EMICHOT@MIAMIHERALD.COM

- Не беше наша работа да наблюдаваме какво прави в този офис - каза заместникът, сега пенсионер, на „Хералд“.

В първите си доклади през юли 2008 г. депутатите посочиха Епщайн като „затворник“, но в рамките на няколко седмици езикът се промени и той се нарича „клиент“. Парк, архивите показват, и те също му дадоха разрешение да разузнаят за нов офис. Докато беше на работа, той трябваше да носи гривна за глезена, за да наблюдава местонахождението му.

Освобождаването от работа е одобрено от офиса на шерифа на окръг Палм Бийч, заяви говорителката Тереза ​​Барбера.

„Джефри Епщайн, докато е в ареста, отговаря на критериите за програмата за освобождаване от работа“, пише Барбера в имейл. „Няма фактическа основа, която да отрече на г-н Епщайн същата наличност на тази програма, която се предлага на други затворници при подобни обстоятелства. Г-н Епщайн бе наблюдаван отблизо и нямаше проблеми, срещани по време на програмата му.

Но политиката на шерифа за освобождаване на работното място - копие от което Барбера предостави на Хералд - конкретно отбелязва, че извършителите на сексуални престъпления нямат право на работа.

Първоначално Барбера се съмнява дали Епщайн изобщо не е бил сексуален престъпник, отбелязвайки, че не е трябвало да се регистрира официално до излизането му от затвора през 2009 г. Но в съдебните документи той го изброи като сексуален престъпник. Всъщност документите, подписани от Епщайн - получени от Herald - включват всички закони, уреждащи регистрираните сексуални престъпници във Флорида.

Барбера отказа да обясни защо на Епщайн е било позволено да се отклонява от политиката на агенцията. Тя също не би отговорила на исканията за отчитане на сумата, която Епщайн е платил на офиса на шерифа за личните му данни.

Палм Бийч Шериф Рич Брадшоу, който е на служба от 2004 г. и се смята за един от най-мощните хора в окръга, не отговори на исканията за коментар.

image Говорителка на шерифа на окръг Палм Бийч Рич Брадшоу отказа да каже защо на Джефри Епщайн е било разрешено да освободи работа, въпреки че правилата забраняват освобождаването на работници за сексуални престъпници. ТЕЙЛЪР ДЖОУНС ПАЛМ БИЙЧ ПОСТ

Изискванията за регистрация на Епщайн са донякъде объркващи дори за тези, които са отговорни за запазването на регистрацията му. Министерството на правосъдието във Флорида, което поддържа онлайн регистъра, и офисът на шерифа на окръг Палм Бийч, където Епщайн трябва да се регистрира лично два пъти годишно, дава противоречиви обяснения през последните шест месеца за това кой е отговорен за това със закона.

На 14 ноември „Хералд” попита офиса на шерифа за пълно осчетоводяване на регистрациите на Епщайн за 2018 година. Но РБСО също така необяснимо го е регистрирал на 14 ноември - същия ден, когато Хералд поиска записите от офиса на шерифа.

На въпроса за тази внезапна регистрация Барбера отговори: „Информацията, която ви предоставихме, е моментна снимка от уебсайта на FDLE. Може би някой от FDLE може да ви даде причина.

Говорителката на FDLE Грел Плесингер заяви в имейл: „Снимката на екрана не е в публичния регистър. Това е информация, въведена от местната агенция, когато извършителят на престъплението влезе в офиса на местния шериф, за да се регистрира.

Плесингер каза, че Епщайн не е обхванат от новото тридневно правило на държавата, което изисква престъпниците от секса да се регистрират отново, когато дойдат да пребивават във Флорида за три или повече дни. Неговият град Палм Бийч вече е заведен като временно пребиваване, каза тя.

Така че не е ясно защо той внезапно щеше да се регистрира за трети път на 14 ноември.

Държавният сенатор Лорън Книга, преживял сексуално насилие над деца и вокалист за строг мониторинг на извършителите на сексуални престъпления, нарече случая ужасяващ пример за това как тези в съдебната система позволяват на богатите хора да покрият закона и да изкривят правилата.

„Тези прокурори, съдии и шерифи, които взимат тези решения и позволяват на нещата да летят - ние трябва да държим тези хора отговорни. Предполага се, че те трябва да спазват закона - независимо от това кой е човек и колко пари имат в банката или които са имали на самолета си.

ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ

През годините Къртни Уайлд, Вирджиния Робъртс и повече от дузина други жени, които твърдят, че са жертви на Епщайн, тихо оспорват традиционните правни норми, които не успяха да накажат Епщайн и други мъже на властови позиции за сексуално насилие.

Епщайн е платил милиони долари на гражданско обезщетение, което в по-голямата си част е запазило детайлите за неговата работа извън очите на обществеността. В резултат на това много - но не всички - на свидетелските показания и доказателствата, събрани като част от обширния съдебен процес, са запечатани или редактирани от публичните съдебни документи.

 

Пусни видео   Времетраене 05:40   Къде са те сега? Най-големите играчи в случая с Джефри Епщайн

Момичетата, които са били малтретирани от Джефри Епщайн и ченгетата, които подкрепяха каузата си, остават ядосани от това, което те смятат за груба несправедливост, докато служителите на Епщайн и онези, които са създали неговото споразумение за преследване, не са успели.

ОТ МАРТА ОЛИВЪР КРАЙООТТО| ЕМИЛИ МИХОТ| ДЖУЛИ К. БРАУН

 

Вземане на страница от юридическия екип на Епщайн, адвокатите, представляващи жертвите на Епщайн, наеха частни детективи и бивши полицейски детективи, за да копаят в живота на Епщайн. През последното десетилетие те проследиха стотици хора, включително десетки други потенциални жертви; интервюирали са рекрутерите на Епщайн, букмейкъри, домакини, иконом, пилоти и шофьори. Пътуваха из страната и света, взеха изявления и се заклеха, принуждавайки хората да говорят, които преди това са били прекалено сдържани, за да излязат напред.

Накратко, те направиха това, което криминалните прокурори не направиха.

Част от информацията, която са научили, е дадена на федералните власти в Ню Йорк. Едуардс заяви, че тези власти не са проявили интерес да започнат ново разследване, фокусирано върху престъпленията, за които се твърди, че са извършили в тази държава, където той е включен в категория 3 за сексуален престъпник, най-опасната категория, считана за изложена на риск от престъпление, записите показват. В Ню Йорк той трябва да се регистрира на всеки 90 дни.

image Вирджиния Робъртс държи снимка на 16-годишна възраст, когато казва, че мултимилионерът на Palm Beach Джефри Епщайн е започнал да я насилва сексуално. EMILY MICHOT EMICHOT@MIAMIHERALD.COM ОТГОВОРНОСТ НА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИТЕ

През 2015 г. Робъртс съди Максуел за клевета в Ню Йорк, след като Максуел я нарече лъжец в интервю за новини. Гражданското дело е било усилие на Робъртс не само да изчисти името си, но и опит да докаже, че Епщайн и Максуел са управлявали международна операция за сексуален трафик на непълнолетни. Делото бе уредено извън съда през 2017 г. и почти всички доказателства, представени по делото, бяха запечатани.

Адвокатът на Робъртс, Сигрид Маккоуи, твърди, че Робъртс е получил значително споразумение, въпреки че сумата е поверителна.

„Тя искаше да държи отговорността на насилниците си и ние бяхме в състояние да го направим, като заведохме този случай… който в крайна сметка се утвърдихме много успешно за нея“, казва Маккоули, сътрудник на известния адвокат Буш-Гор, Дейвид Бойс, който също преследва дела срещу Епщайн във федерален съд в Ню Йорк.

Адвокатът на Максуел Лаура Меннингър отказа да коментира, като препраща вестника към историята на съда.

"[Робъртс] измисли история на злоупотреба от страна на г-жа Максуел в замяна на стотици хиляди долари от британски таблоиди с мотив за продажба на вестници и реклами и без да се зачита истината, достоверността или обосновката" отговор за 2016 г., заведен по делото.

През февруари „Маями Хералд“ подаде искане за федерален съд в южния окръг Ню Йорк, търсейки достъп до документи, запечатани в делото на Максуел. Предложението, на което Робъртс не се противопостави, би могло да хвърли светлина върху пълния обхват на евентуалната операция за трафик на хора в Епщайн , кой е участвал и дали е бил покрит. Максуел се противопостави на предложението на Хералд, което бе отказано през август.

Вестникът е привлекателен.

Днес Епщайн има нов частен самолет, който го отвежда по целия свят. Полетните записи показват, че той прекарва по-голямата част от времето си на частния си остров, Little St. James в американските Вирджински острови, който сега изброява като постоянно местожителство. Той е регистриран в Ню Йорк и Американските Вирджински острови като сексуален престъпник. Ню Мексико, където притежава разрастващо се ранчо, не го посочва като осъден секс престъпник.

Като част от разследването си, Хералд научил, че през 2013 г. федералното правителство призна, че е дало на Епщайн това, което тя нарича „ценно разглеждане“ за информация, която е предоставил на ФБР като част от сделката за признаване на обвинението. Документите не се уточняват, но Епщайн - мениджър на хедж фондове, който някога е работил за инвестиционния посредник Bear Stearns - бе включен като ключов инвеститор, който загуби пари във финансовия срив от 2008 г.

Francey Hakes, бивш федерален прокурор по въпросите на детските сексуални престъпления, заяви, че всякакви съображения, които правителството е дало на Епщайн, трябва да бъдат оповестени публично.

- Обществеността има право да знае защо е получил шамар по китката и какъв беше интересът, който беше толкова голям, че му позволи да не бъде преследван?

image Надя Марсинкова, която сега е професионален пилот, работи за Джефри Епщайн, когато е тормозил младите жени. Жертвите казаха на полицията, че Марчинкова ще участва в сексуални актове, често когато Епщайн хореографира всеки ход. ДЖЕРОД ХАРИС

През последните години Епщайн пътува по света в новия си самолет Gulfstream V. Той е бил активен в различни благотворителни каузи и научноизследователски проекти. Фондацията Джефри Епщайн VI, базирана в американските Вирджински острови, е спомогнала за финансирането на NeuroTV , онлайн мрежа, която включва интервюта с учени и учени.

ТОГАВА И СЕГА

И двете Надя Марчинкова и Сара Келън сменят имената си след скандала.

Марчинкова, на 32 г., за кратко става Марчинко. Тя посещава Епщайн повече от 70 пъти, когато е бил в затвора в Палм Бийч. Тя продължи кариерата си в недвижими имоти. Сега тя е сертифициран от FAA търговски пилот и инструктор на полет, който носи името „Global Girl“ в социалните медии. (Www.facebook.com/GlobalGirlAviation/)

Сара Келлен, която използва името Кенсингтън за известно време, сега е омъжена за водача на НАСКАР Брайън Викерс. Двойката разделя времето си между домовете в Северна Каролина, Ню Йорк и Маями Бийч.

image Шофьорът на НАСКАР Брайън Викърс и съпругата му Сара участват в церемонии преди състезанието в Спарта, Ky., На 28 юни 2014 г. Тя е известна като Сара Келън, когато е била помощник на Джефри Епщайн. Според полицията тя планира посещения на непълнолетни момичета в имението на Епщайн в Палм Бийч за масажи, които станаха сексуални. Не е обвинена в престъпление. ЩЕ SCHNEEKLOTH GETTY IMAGES

56-годишният Максуел се трансформира в международно известен природозащитник. През 2012 г. тя основава TerraMar Project, нестопанска екологична група, която работи за защита на световните океани. През 2013 г. тя разговаря с TED за опазването на океана, обсъждайки своите гмуркателни експедиции по целия свят.

image Гислайн Максуел, дъщеря на британския медиен магнат и близкият му сътрудник Джефри Епщайн, когато той кани непълнолетни момичета в спалнята си, води разговор с TED за екологичните проблеми.

80-годишният Дершовиц продължава да изнася лекции в страната. Почетен професор в Юридическия факултет на Харвард, Дершовиц е често коментирал програми за кабелна телевизия, често защитавайки президента Тръмп.

Принц Андрю, херцогът на Йорк, на 58 г., остава приятел с Епщайн, а през 2010 г. е направена снимка на двамата, които се разхождат в Манхатън. По-късно беше разкрито, че Епщайн е наел на бившата съпруга на принца Сара Фъргюсън 24 000 долара, за да изплати някои дългове. По-късно Фъргюсън нарече кредита „гигантска грешка в преценката“.

ОБИКНОВЕНИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА

Защитниците на правата на жертвите на престъпления са използвали случая "Епщайн" за укрепване на федералния закон през последните години, като са добавили по-точен език, който задължава прокурорите да уведомяват жертвите за сделката и да позволяват на жертвите да бъдат изслушани при осъждането.

Тъй като някои закони за ограничаване на статута определят крайни срокове за подаване на граждански и наказателни случаи на сексуални престъпления, трудно им е да ги представите години по-късно, казва Марси Хамилтън, професор от Университета на Пенсилвания, който работи за облекчаване на тези ограничения в цялата страна.

Но тя изтъква, че от 2002 г. насам не съществуват ограничения за федерални престъпления, свързани с пола, свързани с деца.

Децата, които са сексуално насилвани, често отнемат десетилетия, за да разкрият какво се е случило с тях, отчасти защото мозъкът им не е свързан с ранна възраст, за да разберат травмата, която са преживели, казва Кенет Ланинг, пенсиониран агент на ФБР, който разследва и изследва престъпленията по отношение на сексуалното въздействие на деца за 40 години

„Искаме да държим децата на някакъв свръхчовешки стандарт, защото те се държат по този начин. В действителност полицията, прокурорите и съдиите трябва да разберат, че децата не са всички ангели от небето. Те са просто човешки същества, които са емоционално незрели, така че трябва да ги защитаваме от собствените им решения.

Уайлд, която продължава да се бори с федералното си дело от името на всички жертви на Епщайн, заяви, че се надява, че федералният съдия, който ще разгледа случая с правата на жертвите на престъпления, скоро ще се произнесе, който ще изпрати съобщение до прокурорите, които не разгледат въпроса за правата на жертвите на престъпления.

"Наистина, ако мислите за това твърде трудно, това е страшно, защото това е нашето правителство, което трябва да ни защитава, но е направило всичко, за да защити педофил", каза тя.

 

Подкрепа на разследващата журналистика

„Маями Хералд“ получи хиляди записки от ФБР и съдилища, съдебни дела и свидетелски показания и отиде до федералния съд в Ню Йорк, за да получи достъп до запечатаните документи в доклада „Извращение на правосъдието“. Хералд също проследи повече от 60 жени, които казаха, че са жертви, някои от които никога не са говорили за злоупотреба преди това.

Вашият цифров абонамент, започващ от $ 0.99 за първия месец, подкрепя подобна журналистика.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39922202
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930