Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.01.2008 08:22 - ПОЛИТИЧЕСКИ АМБИЦИИ
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 617 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.04.2011 01:09


                        АМБИЦИИТЕ НА ПЪРВАНОВ

Президентът ни иска промяна в конституцията- референдум за избирателната система. Правилно. Г-н Първанов явно се съмнява, че няма шанс за трети мандат, заради издънката с потролопровода -Бургас -Александруполис. Трябва ли да избираме чрез референдум както президента, така и премиерът на БГ? Досега беше чрез купуване на гласове, от догодина, ако НС приеме промяната, която президента иска, ще гласуваме  чрез референдум за личности - професионалисти, доказали своята  правдивост и уважение към нацията, народът ни, който ги избира на тези постове,   за да ни защитават пред чуждите народи, за да бъдат в помощ на народа си, а не както е сега, ние ги избираме като професионалисти, а те ни закопават, мислейки повече за собствените си облаги, отколкото за доброто на народа си, който им дава тази власт. Договорите, които подписват президентът и премиерът, през главата на народа ни, за мижави пари, които за нищо няма да ни послужат, сякаш, веднага щом седнат в своите кресла, забравят кой им е гласувал това доверие, за да са там- на тези кресла. Кой избра президента ? - българският народ или Путин?
Кой избра премиерът ? - българският народ или ДПС? И защо, след като ДПС живее в БГ, има претенции че е малцинство, пък се и бие в гърдите, че е ръководна бг партия? Това е конщунство, това е подигравка с българският народ, който им гласува доверие и членува в редиците им - за благото на БГ. Партиите са си партии, но малко са хората от тези партии, които са доказали своята правота и
прозрачно управление в държавата ни. Страхуват ли се тези партии от своите избиратели, от своя народ? Ако -ДА, значи те не заслужават нашето доверие. Референдумът е най-честният избор за ръководители, чрез референдумът излиза истината - какво мисли народа за своите ръководители. Нали сме република? Това означава - глас народен и всички проблеми и въпроси засягащи този народ, трябва да се решават заедно - точно, чрез референдум.
Искат ли българите да вземат активно участие в управлението на държавата си заедно с президента, премиера и НС ? Искат ли българите да учавстват във всички по-важни процеси, свързани с държавата си? И как искат това да стане? Ето - в Бургас на 17 февруари ще има референдум за тръбите - суров петрол, Б-с - Александруполис, жалкото е че след дъжд - качулка,  става референдумът, президентът реши, че сам има правото да решава националните ни интереси, без да се допита до нас. И не само Бургас е заинтересован, Черно море е на цяла България, това море е нашата източна граница, редно е целия народ да учавства в този референдум. Питам софиянци и гражданите от вътрешноста на страната ни - Искате ли чисто море и красиви плажове? Искате ли да ядете прясна риба? Искате ли да хвърчите с джетове по повърхноста на Черно море и да се кефите? Искате ли да си карате яхтите в чисти води? Направете нещо! Направете така, че нашето море да бъде чисто, без петролни петна, да си хапваме паламуд и хубава черноморска рибка и като застанем на брегът да гледаме чистият  хоризонт на нашето море. Освен това, Черно море е и източната граница на Европа. Аз не съм против новото, искам Бургас да е съвременен и модерен град, но не искам  да се къпя в мръсни води, не искам да лежа върху нефтени петна на пясъка, не искам да си тровя организма с болна риба. И сега нашето море, когато някой кораб изпусне вредни петна, нафта, петрол си има достатъчно, макар и мънички петънца по повърхноста и само благодарение на бургаските концесионери тези мръсотии не се виждат от всички българи. Трябва ли пак бургазлии да чистят, заради нехайството на нашите ръководители? Хотелиерите на курортните ни градчета искат руски туристи, като компенсация срещу петролът. Ясно е като бял ден, че искаме или не -тръбите ще бъдат прокарани, не можем да прекратим договорът, защото има неустойки, които пак ще плащаме ние, които не сме виновни. Ние бургазлии искаме повече информация и прозрачност за този проект. Искаме да знаем какви застраховки и презастраховки  срещу аварии и неочаквани проблеми свързани с тръбите са предвидени в договорът. Ще бъдат ли заделени средства от тези транзитни такси за бургаските фирми или кметството, които прочистват морето от замърсявания?

Хората се страхуват за децата си, за бъдещето на града и държавата си, и са прави.


Тагове:   новини,   история,   първанов,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157689
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031