Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.04.2010 09:17 - Бръчките - това от което жените настръхват
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 746 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.02.2013 10:25


                                       БРЪЧКИТЕ


Бръчките са гънки по кожата, които са най-ясно изразени в областта на лицето и шията, но ги има и на други места по тялото като ръцете и краката, например. Основната причина за появата им е загубата на еластичност, отпускането на мускулите и дехидратацията на кожата с напредване на възрастта. Но едно лице на 40 години може да изглежда съвсем гладко, а друго – силно набраздено. Това е така, защото състоянието на кожата зависи още от генетичните заложби, от грижите, които се полагат за нея и от живота, който водиш.

Друга причина за появата на бръчки са агресивните фактори на околната среда – слънцето, студът, вятърът, лошото хранене, безсънието, работата, грижите и т.н. Вследствие на тяхното действие кожата става по-тънка, стареейки се обезводнява, еластичните й влакна стават чупливи, мускулите стават жилести. И така се появяват бръчките. Но трябва да си наясно с едно: възрастта и времето не са толкова важни, колкото агресивните фактори, профилактиката и предприетите мерки да се забави процеса на стареене.

Повечето жени се обръщат към козметиката, за да прикрият знаците на напредващата възраст. Използвайки всевъзможни кремове, хидратанти, гримове и козметични иновации, те се надяват ако не да върнат времето, то поне да го спрат. И въпреки че харчат безумни средства за тях, вярват, че всяка стотинка си заслужава.

в домашни условия всеки човек усетил чувството на стареене може да прилага следните грижи за кожата си - направете си лекарство от някой крем като му добавите сок от лимон, ягоди, диня или мандарина. Тез плодове стимулират кръвните телца и свиват порите на кожата,правят я еластична и приятна на вид. освен това през лятото е добре кожата да се масажира с подходящи хидратантни кремове, а след басейн,обливайте тялото си с хладка вода,за стимул на кожните клетки.

С множество действия - против отпускане, кафяви петна, суха кожа и повяхнал тен,можете да използвате  комплекс Multi-Action.  Неговата силно хидратантна формула едновременно намалява появата на бръчки и тъмни петна, стяга отпуснатата кожа, придава моментален блясък и помага на кожата в борбата й с фотостареенето. Съдържа копринени перли, витамини (А, С, Е), масло от ший, глицерин и бизаболол. Съобрази честотата на употреба с чувствителността на кожата си. Нанасяй всеки ден на лицето и шията.

Трябва да запомните, че добавянето на етерични масла в готови купени кремове
и други козметични средства не е препоръчително.
Точно защото тези масла попиват бързо и до най-дълбоките слоеве в кожата, могат да „увлекат“ натам със себе си всякаква друга „химия“ от състава на купения козметичен продукт.
► Не допускайте етерично масло да попадне в окото ви, но ако все пак се случи, веднага промийте окото с топла вода.  Не се стряскайте, ако след използването на етерично масло кожата ви леко се зачерви. Това е напълно нормална реакция. Но ако освен зачервяването се появи сърбеж или друг дискомфорт, значи използваното от вас масло не е било подходящо за вашата кожа. Или пък сте превишили дозировката му.
► Когато за първи път опитвате някакво етерично масло, обърнете внимание как ви действа неговият аромат.

Маска за мазна и проблемна кожа
Смесете около 2 ч. л. бяла, сива или зелена козметична хума с 2 ч. л. овесени ядки. Получената смес разредете с малко прясно мляко до образуване на гъста каша. Добавете 2 капки масло от чаено дърво. Разбъркайте до хомогенност, нанесете маската на лицето и след 10–15 мин я отмийте с хладка вода.

. Масло от лимон То действа благотворно на всеки тип кожа. Притежава подмладяващи свойства и забавя процеса на стареене. При мазна кожа нормализира производството на себум, свива и почиства порите в дълбочина. Можете да го използвате и в качеството му на избелващо средство за лице.

За подмладяване на сухата кожа
Смесете 1 с. л. зехтин с 1 ч. л. мед, 1 с. л. сметана и с 1 ч. л. овесено брашно. В получената смес добавете 3 капки масло от иланг-иланг. Разбъркайте, нанесете на дебел слой върху лицето и шията. Изчакайте 20 мин, след което измийте маската само с топла вода. Бръчките са изчезнали като с магическа пръчка.

Р.Петрова.
31.01.2013г.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6191617
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930