Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.05.2010 08:33 - ЧОВЕКЪТ И ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 2130 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 25.03.2015 23:37


                        

          

 Това са:

  - Насилието, скуката, недоверието, ревността, жестокоста, лошото настроение, навика да упрекваме този, който е най-близо до нас, за всичките ни неприятности и лоши моменти,  лошият ни нрав, лошото ни възпитание.  Всичко, това се осъзнава едва тогава, когато, човекът се старае да вникне, да помисли, да осъзнае тази изява, да признае своята слабост, защото: всичките тези негативни  човешки качества, не са за "бял свят", те остават скрити дълбоко и само когато сме "на върха на черешата", тогава излизат на "бял свят".

 РЕЧТА
Говоренето.
  Умеем ли го?  Как разговаряме с другите?
  Когато говорим с непознат, трябва да го гледаме в очите. Такава е етикецията.  когато разгаворът се води пред много хора, тогава пак гледаме хората в очите, но при всеки силен момент в речта ни, по - отделно в очите на човека, следящ с интерес нашата реч, нашата лекция. Например в института, професорът, който говори пред студентите, когато лекцията е позната, всички студенти кимат с глава, съгласни са, разбират я.
  Но ,когато не разбират за какво става дума, те просто се разсейват, мислейки си за различни неща, извън лекцията, тя само минава  "край ушите им" без да се "засели" постоянно в паметта им.
   Инстиктивно, всеки човек е предразположен към отрицанието. Когато самият той не е " в час", когато нещо не му е ясно, когато нещо не му харесва или днес е с лошо настроение, попадайки на такава статия, като тази, хем трудна за разбиране, хем - дълга, в първия момент реакцията е отрицателна. " Я, па тая, кви ги говори", " Що, за глупости,само ми отнема от ценното време".  Никой, не е длъжен да прави или чете, нещо, което не му е по вкуса, " що, трябва да се замислям, кво ми пука, нали съм жив, ще си продължавам така, както си искам" и др. такива от този сорт.
Няма значение за някои хора, които нямат желание за саморазбиране, самоконтрол, но има значение за хората, които искат да се научат на полезните неща от живота.
  И все пак, какви са нашите шансове за контрол на нашия начин на живот?

 Да се излекуваме от "комплексите", "натрапчивите идеи", лошите мисли и да преминем школата на осъзнаването, да се "събудим  от летаргичния, дълбок сън".
  На изток, в Индия, Китай, Корея и др. страни самоконтролът е най - важното нещо за бизнесмените, за хората занимаващи се с изкуство, за всички ония, които искат да имат пълен контрол върху емоционалния си живот тези хора  правят всичко възможно да постигнат пълен синхрон между  мозъкът и двигателната  си система. 

  Когато искаме нашето "АЗ" да има висока стойност, просто трябва да водим борба с лошото ни настроение, с въображението ни и с лошотията ни въобще.  Но първото нещо е - да разберем, това, което искаме да направим.

    Какво е това РАЗБИРАНЕ?

   Когато всеки от нас си зададе този въпрос, не можем да си отговорим, защото: този въпрос няма отговор, няма дефиниция.
  За да се разбере нещо, то, трябва да се разгледа обстойно отвътре навън. Така, както децата разглобяват играчките си, за да видят - какво има вътре.
  Ако искаме да разберем човека до себе си, трябва често да разговаряме с него на " един език", за да се опознаем и да имаме спокойствието, че никой от двамата няма да предаде другия.  Ако всеки от нас разбере другия или другите до себе си, макар и виртуално, на далечно разтояние, да можем да разговаряме за нещата, които ни вълнуват, за нещото, което не разбираме, тогава ще имаме всичкото спокойствие на земята и всичко, между нас ще е наред.

 Но, ако в тези разговори възникнат спорове и различия, то тогава, шансът да се разберем е много малък. Тогава нямаме никаква възможност да се опознаем и да разговаряме на "един език", отново. 
  В миналото, в религиозните среди и общества, хората с лоши нрави и поведение, са се смятали за оригинални, но в днешно време, това е само една голяма заблуда, това е фалшификата на нашето съвремие. това е фалшивото, лицемерното общество на нашето време.
  Когато, разберем самите себе си, тогава ще разберем и околните, но все пак, ще останат части, от тези хора, които никога няма да можем да разберем.  Това, не трябва да ни притеснява, стига по-големият процент да е с нас и ние с него. Повече разбирателство между хората води до разбирателство и мир между държавите ни.




Гласувай:
4




Следващ постинг
Предишен постинг

1. galatceq - За съжаление имаш право за отриц...
18.05.2010 08:42
За съжаление имаш право за отрицанието, заложено у човека. Наскоро прочетох за едно изследване на психолози, според което хората възприемат негативната информация 11 (!) пъти по-лесно, отколкото позитивната .
цитирай
2. анонимен - Да ..
20.05.2010 13:23
Насилието е най-лошата човешка черта, тя ни приравнява с животните.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6198418
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29481
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930