Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.06.2010 10:06 - СЛОВОТО
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 2953 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 09.09.2011 08:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       
                      
  СЛОВОТО   КАТО  ОРЪЖИЕ

image



Още от времето на Тодор Живков, когато в медиите имаше жестока цензура и тогава никой нямаше смелостта да им опонира. Тези медии наричаха ъплоудърите "пирати". Политиците им пригласяха или беше обратното, първо политиците обиждаха, а след това мазните медии им пригласяха и едните и другите пееха една и съща песен, години наред. Народът беше оглушал, не чуваше и невиждаше, че отвсякъде се опитват да му отнемат свободата на мислене и да му отнемат правото да дава мнения.

И сега почти никой не дава мнението си по даден казус, въпрос или в анкетите отговорите са уклончиви. Вече ще е по-добре да използваме начина "прошепни на приятел".


Страхът от преследвания ще ни принуди да се крием зад анонимни потребители, този страх ще ни принуди да оглушеем отново, за да оцелеем. Защото на всякъде в мрежата са плъзнали "вампири", чудовища, които ни провокират с отрицателното си поведение, това са поставени лица от самите собственици на сайтове, форуми и блогове, за да могат по този начин да разберат, кои потребители - какви мисли имат в главите си и какво им е отнашението към даден казус.

Затова и в повечето форуми и блогове един потребител има по няколко акаунта, използвайки различните си пощенски имейли и дори използват доверчивите си приятели за користни цели. Това са провокаторите на днешната политика.

Това са подмазвачите, това са всички, които се стремят да ни провокират със статиите си, с отношението си, измисляйки си някакви умишлени провокации, че уж някой си им е изтрил или накърнил чувствата и ето - изнася този провокатор своето мнение по въпроса в интернет пространството и другите, които не усещат накъде духа вятъра, се хващат в капана, като пригласят в един тон заедно със провокатора.

Ще трябва да се замислим, дали да оставяме коментарии под статиите и дали като се регистрираме някъде да слагаме оригиналните си снимки. Това - с рисуваните аватари май ще е най-доброто което мажем да направим, пак да сме си анонимни. Така поне за собственото ни спокойствие, ще се изравним с всичси останали анонимни потребители.

И какво ще остане от нашето достойнство занапред??
Имали истинска свобода на мисленето в България или всичко е само измама, за да задържим младежите в страната си, за да им създадем измислена държава, в която в действителност върлуват мошеници - ненаказани, провокатори - неосъдени, крадци - свободно практикуващи и още много други отрицателни действия, които младите попиват като тоялетна мека хартия, без да се осъзнаят, защото мозъците им са промити.

Затова, може би тези които са си взели дипломите в ръце напускат пределите на родината си за да живеят по-добре в чужбина. Но, на запад живота никак не е лек. Там, ако не работиш, нямаш препитание, ставаш клошар.  Ако не учиш, все пак ще трябва да правиш нещо полезно иначе, ченгетата ще те дебнот заради клюкарите, които ще се радват на твоето нещастие.

Днес словото е оръжие. Чрез това оръжие журналисти, репортери, водещи, блогери, писатели, поети и други смели хора, умеещи да се възползват от знанието се опитват да помогнат и да " отворят "  очите на заспалите българи по света, за събитията и отношението на политиците към нас - обикновените хора.

Днес, перото е нашето оръжие, чрез него ние ще се борим за да бъдем щастливи и задоволени.




Гласувай:
5



1. smani - Права си
24.06.2010 10:35
за провокациите. Започнах да се замислям, особено като чета в категория политика - хората, които се представят за ултра сини, не са ли всъщност тъмно червени. Давам го като пример. Плюенето по един или друг било то политик или общественик или пък блогър, не е изключено да е чиста проба провокация. Но няма да се откажа от позицийте си, нито да сменя снимката си с фалшива!!!
цитирай
2. hristo27 - Публикацията и новата ти снимка са ...
24.06.2010 20:20
Публикацията и новата ти снимка са на ниво!:))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6159311
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031