Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.06.2010 10:57 - БЪЛГАРИТЕ (част 10)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 8540 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 09.09.2011 08:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           ОТКРИТИЯТА  ПРЕЗ   1985 ГОДИНА

През 2005 година Боно Шкодров представя резюме пред
Първи общобългарски интердисциплинарен конгрес   "История  на  древните  българи  от  стария  свят". 
               /Публикувано на 31.10 - 2.11.2005 година./

В периода 1962 - 1998 година са проведени океаноложки изследвания на Черноморския басейн. В тях учавстват  американски,  български, руски и турски изследователи и специалисти.

В резултат на изследванията е установен КАТАСТРОФАЛЕН  ПОТОП,  датиран от  време в 5600 г. пр. н. е.  Има основание да се предполага,  че  този  п о т о п  е нанесъл  поражение на високоразвита цивилизация,  обитаваща  старите  брегове  на
значително  по-малко  по  акватория  сладководно  езеро.
     Българският участник  в тези  изследвания - проф. Петко  Димитров   от Института по  океанология към БАН,  е  открил през 1985  година,  подводен археологически обект, условно наречен от нега "Чинията на Ной".  Обектът има форма  на  пресечен  конус  с размери  D1 = 35см,  D2 = 21см, H = 9 см  и  има издълбана  вътрешна част, която наподобява  чиния.........

Знаците, нанесени върху обекта имат характер и еднакви по форма знаци, които се повтарят..........
От направеният сравнителен анализ на формата на знаците с други  такива,  намерени  на  територията на България, а  именно:  плочки със знаци от Градешница и печат от Караново, датирани от  около V- то  хилядолетие, както  и от най - ранния  слой  знаци  от  пещерите  "Магурата" и "Байлово"
..................
линк:http://www.mesogaia-sarmatia.narod.ru/bono-delirium.htm

imageТова е печатът от Караново.

Решавайки проблема с плочките, учените правят съпоставка с:

1. "История на пластичните изкуства" от Николай Райнов.
2. "Царски папирус" съставен около 1500 години пр.н.е., в него се съобщава, че през V-то  хилядолетие пр.н.е.  от Север са дошли  "полубогове-- наследници на Бог Хор".........
  Има предположения,  че между древните  цивилизации - Египет,   Шумер   и  Черноморската цивилизация  има  връзка.
 
Въз основа  на  представените  графични  материали учените  правят следните  изводи:
1. Знаците върху подводния археологически обект от неолита с условно наименование "Чинията на Ной" имат  линейно - геометричен характер.
2. Големият брой съвпадения на линейно - геометрични знаци в различните древни писмености предполага, че  египетската писменост е възникнала под влияние на шумерите.
Според проф. Йоргуз  Ерол в Таримската котловина е съществувало сладководно езеро с размерите на Черноморското.
Важен факт:  има съвпадения при  календарът  на българите и катастрофата/ п о т о п а / в Черно море. Съставена е таблица, която е публикувана в "Каменната книга на българите".

image  
   
   " Чинията на Ной"      открита на 95 м дълбочина в Черно море, и на  65 километра   навътре в морето  източно от Варна.

Преди 8 хиляди години Черно море е преставлявало сладководно езеро.
До 65 км. на вътре в морето е било  с у ш а.  Тези местности са преставлявали  заблатени  низини,  наноси, които облагородявали тези земи.

Проекта по който са работили изследователите е бил финансиран от  Националният фонд за научни изследвания и се нарича " Древни брегове на Черно море и условия за човешко присъствие".


В един от форумите има изказване на проф. П.Димитров:
http://silverunicorn.org/forum/index.php?topic=68.0


                                                                                                 net.bg



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. smani - Постингът е интересен, както и предишния.
29.06.2010 12:00
Но по принцип към различните източници за българската история се отнасям консервативно, защото напоследък се появиха много спекулации, манипулации и чисти измислици в тая насока.
Поздрави!
цитирай
2. анонимен - Летописи или хроники?
07.07.2010 10:48
Носят се в пространството на интернет какви ли не истории за древните народи, въобще. За българите има доста материал като се почне още от петото хилядолетие преди новата ера и се стигне до официалната дата на българската държавност. Явно в България след 10 ноември българските историци се сетиха че могат да спечелят някой - друг лев като нагласят бг. историята така, че да е изгодно за всеки. " И.......вълкът сит, и агнето - цяло". Някои казват, че българите са потомци на траките, други пък доказват, че траките са потомци на пелазгите, трети пък описват как на бълканите живял древен народ, преди идването на гръцките колонисти и този народ бил автохотонен и се наричал ПЕЛАСГИ. След известно (?) време този народ преминал към елините, сменил езика и писмеността си, защото били "варварски" и приел елинския език.
и от цялата тази какофония излиза, че първите жители на балканите са пеласките, следващите са траките и най - накрая българите.
цитирай
3. анонимен - Ние българите.
10.07.2010 01:39
Ние българите имаме от минали времена учени, историци, издадени са много исторически трудове, но написани научно, недостъпни за обикновенния човек, а учебниците ни са написани сухо и скучно, сякаш авторите им са искали да накарат българчетата да намразят историята на своите деди и май са постигнали желанието си. Учебниците по история са ужасни. Непознаването на своята история, се дължи и на многократното пренаписване на тази история, нагаждайки я според властимащите и съответната политическа сила, в такава история има много измислици, които просто отвръщават българина и го карат да се обърква, кое е истина и кое - лъжа.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158950
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031