Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.09.2010 12:21 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ (част 10)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 15765 Коментари: 23 Гласове:
17

Последна промяна: 09.04.2015 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                    
       
МИСТЕРИИ   ОТ  ДРЕВНОСТТА  --    АТЛАНТИДА

 

МАЛКО ФАКТИ:

По време на сондажите в Екваториалната част на Атлантическия океан шветският кораб "Албатрос" открива на дълбочина от 3219 метра следи от растения живеещи в сладки води. Началникът на експедицията проф. Ханс Петерсон изказал мнението, че на това място сигурно има потънал остров.


image

         ЕДНА ЛЕГЕНДА РАЗКАЗВА:
"Има архиви от преди хиляди години, в които става дума за континент оттатък Херкулесовите стълбове, погълнат от водите към 9560 година преди н. ера."

        ПЛАТОН РАЗКАЗВА:
" ......Имало е континент, който се намирал на запад и океан отвъд Гибралтарският проток. ....... В сърцето на Атлантида имало плодородна равнина, защитена с високи планини от северните ветрове. Там климатът бил топъл и жителите прибирали по две реколти на годината. Страната била богата на минерали, метали и растения. Животинският свят бил много различен от другите страни / континенти /. Тази страна имала кораби, които можели да пресекат океана много бързо. Високите планини на тази страна пазели централната равнина от силните северни ветрове.

        КРИТИЙ, споменава в своето съчинение за хора, наричащи себе си атланти, които строили къщите си от черен, бял и червен камък.

        УЧЕНИТЕ
се съмняват, че тези атланти са живяли на остров Атлантида, който днес се нарича Азорски острови. Там се намират най - високите върхове, останали от земетресението виновно за потъването на части от големия остров Атлантида.
       КАТЕРИН  Х. в своите разкази през 1955 година пише: " След като водите на Гълфстрийм не са стигнали до Световният  ледовит океан, преди 10 000 години, Атлантида би трябвало да е била бариерата, обърнала течението на юг.

      ПЛАТОН РАЗКАЗВА: " На този знаменит остров Атлантида е имало пирамиди и свинксове, такива каквито имало и в Египет и в Америка, имало ги и в Китай, имало ги и в Индия. Носили са се слухове между хората, че съществува една държава, която е на изток и от там цивилизацията разпостранявала знанията си навсякъде по света, като атлантите пътували със своите големи кораби и се заселвали спокойно в другите страни, раздавали знания и строили училища за младите учени. Така разпостранявали своите знания по целия свят.

        ЕДНА ЛЕГЕНДА РАЗКАЗВА:
" Великият цар на атлантите предусещал катастрофата и предупредил своите учени поданици - Идете, пресечете Земята докато още е суха със своите кораби идете на юг. Когато станало земетресението / катастрофата/ на островната държава нямало много хора. Учените били заминали към другите страни незасегнати от катастрофата. "

         ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ:
В Паленке, Мексико, могат да се видят стени нарисувани с най-различни моменти от живота на някакви неизвестни хора. Имало една рисунка  върху саркофаг, изваден от пирамида, открита от археолога Рю - Люире. Тази рисунка преставлявала - седнал човек с апарат подобен на ракета, която отзад имала пламъци излизащи. Човекът бил наведен напред и държал в ръцете си лостове. Върху корпусът на ракетата имало нарисувани други машини.
В дискусията провела се по време на тази експедиция, по повод рисунките, учените решават, че това е космически кораб и е нарисуван така както хората живеещи тук са го видяли. Те рисували Слънцето, Луната и Полярната звезда върху корпуса на ракетата, като машини.
Сред стенописите на  Талиси в Сахара, открити от проф. Анри Лот една рисунка изобразявала човек със скафандър на главата.

          ОЩЕ ФАКТИ:
Фрески  датирани от преди 45 хиляди години били открити в планините на Ханан.
Това са били гравюри върху гранит изобразяващи хора с широки хоботи и цилиндрични машини, подобни на космически кораби. От старите хроники учените открили документи, където се съобщавало за хора, живяли преди 50 хиляди години, които пътували с кораби и пристигали от небето. Корабите им заставали прави на земята, хората слизали направо от дъното на кораба. Заселвали се в планините и след година - две отново излитали в родината си.

С годините технологиите се сменят и все повече учени се ориентират към изучаването на миналото на хората, машините с които са си служили, проверяват хипотези и легенди за космическите кораби преди  хилядолетия обслужвали древните хора, изследват и се стараят да докажат тези документи с факти.
Ще минат още много години преди да разберем живота на нашите предци.

С помощта на технологиите, учението на астронавтите, сателитите в космоса , след време може би ще знаем повече данни за нашето минало.



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - по едно време ми беше хоби да събирам книги и филми за Атлантида. От всичко прочетено все пак смятам че става въпрос за остров Санторин,
07.09.2010 21:44
който потъва след гигинтсско изригване на вулкан.
цитирай
2. penchoan - Части от Атлантида скоро ще изплуват отново
08.09.2010 12:41
Атлантида е бил вулканичен континент, потънал на няколко етапа. Населението е достигало 2 милиарда души. Преди около 60 хиляди години Атлантида е била в златния си век. Технически цивилизацията е била в пъти по-развита от нашата, с пътувания до планетите от Слънчевата система. Потъва преди 14400 години. Една част остава - остров Посейдонис в Атлантически океан, който потъва преди 7200 години. Дотогава Черно море е било сладко езеро, Средиземно море - също и са били под морското равнище. По това време се разкъсва Гибралтар и Европа потъва в океана. Остават само острови. Излиза отново преди около 5500 години.
Следващият частичен потоп ще засегне Европа, а в Атлантика ще изплува част от Атлантида. Ще бъдем свидетели, като се открият останки от каменни сгради.
цитирай
3. spasunger - ?
08.09.2010 17:04
Това насън ли го научи, уважаеми penchoan? :-)
цитирай
4. penchoan - До spasunger
08.09.2010 19:01
spasunger написа:
Това насън ли го научи, уважаеми penchoan? :-)


Едно птиченце ми го каза. Ще видиш какво ще се случи догодина. Неща, които не си сънувал.
цитирай
5. spasunger - Добре,
08.09.2010 20:46
Записвам си този пост и ще ти го напомня догодина. Никога не отказвам още един източник на смях.

До догодина! :-)
цитирай
6. анонимен - Преди години
09.09.2010 08:53
Преди 2000 година имаше едни такива пророци, че ще се случат какви ли не катастрофи с настъпването на 2000-та година и какво? Нищо особенно не се случи, даже компютрите си работеха нормално. Цяла Америка се беше изправила на нокти.
И тези дето бяха разпостранили пророчеството си останаха ненаказани. И у нас има разни пророци, дето търсят сензации. Не им се хващайте! Така им правите реклама, а те точно това искат.
цитирай
7. dalida - Атлантида
12.09.2010 22:04
kushel написа:
който потъва след гигинтсско изригване на вулкан.

----------------------------------------
За Санторини знам, че според изследванията на морската археология, потъването на острова е вследствие на един от потопите, които били около седем в земите около -каспийско море, егейско море, черно море-което преди един от потопите е било сладководно езеро. Но, учените говорят за континента-Атлантида. Все още има много предположения и се правят експедиции, за откриването й.
цитирай
8. анонимен - Щ.Младши:
10.10.2010 14:35
Строго научни данни показват,че търсенето на Атлантида е напълно приключило,понеже тя вече е открита.Това определено е остров Санторин
/Тира/,и търсенето на други места е празно занимание за безделници,които никога няма да се откажат да търсят под вола теле и под магарето-камила.На този остров има останки от древен"минойски"/разбирай-Пеласгийски/ град,
унищожен при голямото изригване на вулкана Тира ок.1630 г.пр.Хр.Гърците не можели да имат свой спомен за това,понеже нахлуват на Балканите ок.
1100-1000г.пр.Хр. и унищожават Крито-Микенската Тракийска/Блъгийска/
цивилизация.Името на острова е Тира/Бела=Беланината,Планината/,а името на
града било Атлантида,което значи Ограндича/Оградича,Заградича,Оградите и пр./.Наречен е така,понеже бил в центъра на Тира,където имало втори голям
остров с площ от 100-200 кв.километра,представляващ централния вулканичен конус.Извън него като ограда бил разположен сегашният остров,тоест-стените на огромния вулканичен кратер.Изригването довело до катастрофално потъване на вулканичния конус,разположен над магмената камера,а върху него се намирала и по-голямата част от древния град.Последвала появата на огромни вълни-цунами,които помели Източното Средиземноморие и причинили потопи на много места,понеже височината им достигнала няколко десетки метра.Между централния остров и стените на кратера били прословутите канали,описани от Платон.Атлантида не била далеч от Атина,понеже воювала с нея по време,
когато там живеели същите Пеласги/Бълъзги,Бълъгчи=Бълъгичи/.Атлантите не били по-развити от Атиняните,понеже били победени от тях,а войната била за търговски интереси.Хронологията е объркана с тези хипотетични 9-10 000 год.,понеже е пречупена веднъж през египетското,после през древно-
гръцкото,накрая през съвременното летоброене.Хераклес е живял в XIV-XIII
в.пр.Хр.,затова било трудно да се определи къде са били Херкулесовите стълбове по времето на Атлантида.А представите на древните хора за Океана
били съвършено различни от днешните.
цитирай
9. dalida - Ами тя древната история се гради върху
07.11.2010 12:08
легенди и сказания. И, само при силното ни желание да узнаем каквото и да било, само и само да задоволим страстното си любопитство - какви се били преди христа, затова сме склонни да вярваме в написаното в книги, в мрежата, в уж древните исторически хроники и т.н. Съвремените учени доказаха, че писмената история съществува от І-ви век пр.Хр. Всички други " хроники и летописи" са изсмукани от пръстите и скалъпени в академичните кабинети от т.н. историци. Но, какво да се прави "" Изворите "" са Академичните хроники, създадени от """мнннно-оооооо - го у-у-ученици на историята!!!!"

И който иска - вярва! Който не иска - отрича!
цитирай
10. dalida - Ето и сега, новото начало на писмеността:
07.11.2010 12:15
Google не признава главните букви! Защото бил нагоден на малки букви - дрън, дрън. Така се обезличават имената на хората, на предприятията, на партиите, на всички учреждения - самите офис пакети са нагодени към малките букви. Какво уважение да има човек към важните неща и към науката с Главни букви? След като почти всеки втори човек комуникира със света чрез интернет, пишейки с малки букви всичко, някои пък на искат и не умеят да пишат с малки букви, пишат с главните, които се смятат за сряскане и все едно човекът пишещ с главни букви ти се кара и се има за нещо повече от другите. След време децата ни ще пишат - История на главните букви.
цитирай
11. penchoan - Атлантида е била континент между ...
07.11.2010 23:48
Атлантида е била континент между Африка и Америка. Тя е потънала на три етапа - при всемирния потоп преди 14400 години, при по-малкия потоп преди 7200 г и при последния потоп преди 3600 г. потъва последния остатък - о. Санторин. На дъното на Атлантически океан има потънали неоткрити градове, които ще излязат над океана през 2012 г.
цитирай
12. dalida - Учените я търсиха там и нищо не намериха
08.11.2010 00:16
penchoan написа:
Атлантида е била континент между Африка и Америка. Тя е потънала на три етапа - при всемирния потоп преди 14400 години, при по-малкия потоп преди 7200 г и при последния потоп преди 3600 г. потъва последния остатък - о. Санторин. На дъното на Атлантически океан има потънали неоткрити градове, които ще излязат над океана през 2012 г.

-------------------------------------------------------
До 12 000 година повечето от земната повърхност е била с ледена покривка, след което започва затоплянето на земята. Това твърдение е научно доказано,взети са всички проби и са изследвани. Учените доказаха, че не е възможно преди тази дата да съществува живот, където и да е по повърхността на Земята. Първите живи организми са се развили във водата.
И първият потоп според последните археологически разкопки и под водата и на повърхността, американските учени учени установиха, че първият потоп, отнема 3% от земната повърхност, потъват най-ниските части на континентите. Това наводнение идва следствие повишаването на водната маса, вследствие топенето на ледената покривка. Последното повгигане на океанското ниво се е случило през 5540 година - цели 150 метра вода идват от глобалното затопляне и бурното топене на ледовете. Още тогава започват миграциите на животните и на ледниците. А в Библията дават друга дата на последния потоп. Но, тъй като Библията е написана на основата на устни разкази, учените допускат че има допълнителни наслагвания и невинни измислици - нагаждания по време на преводите и преписванията. Освен това Библията няма историческа стойност.
цитирай
13. dalida - Платон пише,че...
08.11.2010 08:00
Платон пише, че преди 2500 години в Световния океан се е издигал остров с много високи планини,чийто върхове достигали небето. Учени от цял свят се заемат да изследват Атлантика, Средиземно,Черно, Егейско и Тиренско морета,но не откриват свидетелства за съществуването на такъв остров.
Въпреки фактите посочени от писатели и поети от древността,за съществуването на този остров,за който пише Платон, океанографи, археолози правили разкопки в земите на Мадагаскар и п-в Индустан, са на мнение,че там по тези места има свидетелства, останали от древна Атлантида. Учените намерили сходства между флората, описана от Платон.

Ледената броня на Антарктида е дебела 3000 метра. Учените предполагат, че преди 40 млн. години там е имало тучна растителност. Тогава нивото на Световния океан е било по-високо с 60 метра отколкото е сега. От тогава топенето на ледовете започва с буйна бързина, за да свърши преди 12 000 години, когато се предполага че е потънала Атлантида. От тогава нивото на Световния океан се повдига с 1 мм. на година. Но, тогава преди 12 000 години нивото на океаните и моретата се е повдигнало с цели 100 -150 метра.

Някога преди много,много време пустинята Юта е била дъно на океана.
Все още учените правят изследвания в каква епоха живеем - дали сме в епохата на затопляне и дали да очакваме още катаклизми. Защото според тях, земетресения са ставали и преди милиони години, само че тогава са били много по-мощни, отколкото са сега. Тогава когато океанското ниво на водата се е вдигнало с 100 метра, тогава се образувала днешната форма на континентите. По - късно нивото на океаните и моретата е продължило да се покачва до последното покачване преди 12 000 години,когато са потънали доста острови вкл. и Атлантида. Учените са склонни да вярват, за тези находки които са открити и са сходни с о.Мадагаскар, описани от Платон, но не са окончателни.
Има доста интересна информация в книгите: "Тайната на трите океана", "Адрес - Лемурия?", "Следи на шелфа", "Атлантика без Атлантида". Заслужава си да се прочетат.
цитирай
14. dalida - И още факти:
08.11.2010 09:37
Заледяването наречено Гондванско, което някога е обхващало континентите от южното полукълбо, а също Индостан и полуостров /п-в/ Арабия, преди настъпването на "Ерата на гиганските гущери", известна като мезозойска; и накрая последното голямо заледяване разпостранило ледовете си в много райони на северното полукълбо и "замразило" Антарктида,която до тогава е била континент с пищна тропична флора, обитаван от гигански гущери и земноводни.
Съвременната фауна и флора се оформя след последното заледяване,тогава се появява и хомосапиенс-разумния човек.След дълги спорове, учените най-после стигат до окончателното мнение по въпроса за последния етап на това заледяване и следите оставени от него, различни от следите на по-ранните етапи. В Западна Европа този етап е наречен ВЮРМСКИ, а в Северна Америка - ВИСКОНСИНСКИ. На него отговарят следи от заледяване, наречено зърянско,намерени са участъци в северна Азия, а също и следите от валдайското заледяване открити на територията на Русия.Затова, потопите са били много и на различни места е имало потъване на сушата - от 5 до 50 метра във океаните и моретата. Има и още много,много доказателства за тези заледявания по цялото земно кълбо.
цитирай
15. анонимен - Ще ви моля, да бъдете коректни в коментариите и достатъчно
09.11.2010 09:54
подплатени с доказателства, за това,което кометтирате тук.
Нека няма свободни съчинения, нека спазим добрият тон, нека бъдем уважителни един към друг!
Така всяко мнение ще остане на страницата. Няма да го трия, не мога да следя всеки от коментариите. За това Ви моля, бъдете справедливи спрямо другите участници в коментарите!
Благодаря!
цитирай
16. анонимен - ДУМАТА АТЛАНТ
08.01.2011 10:28
Думата атлант не е определението за хората живяли на този континент,според преводите АТЛАНТ преставлява човек извисен "НОСИТЕЛ НА ИДЕИ".
цитирай
17. анонимен - ДУМАТА АТЛАНТ
08.01.2011 10:34
Е ОТ ГРЪЦКИ ПРОИЗХОД. СЛЕД КАТО ПЛАТОН Е ПИСАЛ ЗА АТЛАНТИТЕ, ЗНАЧИ Е ПИСАЛ ЗА ГЪРЦИТЕ. АТЛАНТ И АТЛАС Е ЕДНО И СЪЩО НЕЩО.
АТЛАНТ Е БРАТ НА ПРОМЕТЕЙ И ЕПИМЕТЕЙ. СИН НА ЯПЕТ И КЛИМЕНА.
ПРИЯТЕЛИТЕ И СЪМИШЛЕНИЦИТЕ НА АТЛАНТ СЕ НАРИЧАЛИ А Т Л А Н Т И.
НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ДЪРЖАВА ИЛИ ОСТРОВ С ИМЕ АТЛАНТИДА. ИМА ТАКЪВ ГРАД С ТАКОВА ИМЕ В АМЕРИКА.
цитирай
18. penchoan - Е ОТ ГРЪЦКИ ПРОИЗХОД. СЛЕД КАТО П...
08.01.2011 17:43
анонимен написа:
Е ОТ ГРЪЦКИ ПРОИЗХОД. СЛЕД КАТО ПЛАТОН Е ПИСАЛ ЗА АТЛАНТИТЕ, ЗНАЧИ Е ПИСАЛ ЗА ГЪРЦИТЕ. АТЛАНТ И АТЛАС Е ЕДНО И СЪЩО НЕЩО.
АТЛАНТ Е БРАТ НА ПРОМЕТЕЙ И ЕПИМЕТЕЙ. СИН НА ЯПЕТ И КЛИМЕНА.
ПРИЯТЕЛИТЕ И СЪМИШЛЕНИЦИТЕ НА АТЛАНТ СЕ НАРИЧАЛИ А Т Л А Н Т И.
НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ДЪРЖАВА ИЛИ ОСТРОВ С ИМЕ АТЛАНТИДА. ИМА ТАКЪВ ГРАД С ТАКОВА ИМЕ В АМЕРИКА.


Атлантида не е била в Америка, а е обхващала област от Европа през целия Атлантически океан и част от Америка. Днешните китайци, американски индианци са атланти.
цитирай
19. анонимен - atlantida e bila kontinent mejdu..................
30.01.2011 15:35
na men mnogo mi xaresva.kogato go 4etem niq razbirame ne6ta koito ni intersuvat.
цитирай
20. penchoan - ---------------------------...
31.01.2011 12:11
-------------------------------------------------------
До 12 000 година повечето от земната повърхност е била с ледена покривка, след което започва затоплянето на земята. Това твърдение е научно доказано,взети са всички проби и са изследвани. Учените доказаха, че не е възможно преди тази дата да съществува живот, където и да е по повърхността на Земята. Първите живи организми са се развили във водата.
И първият потоп според последните археологически разкопки и под водата и на повърхността, американските учени учени установиха, че първият потоп, отнема 3% от земната повърхност, потъват най-ниските части на континентите. Това наводнение идва следствие повишаването на водната маса, вследствие топенето на ледената покривка. Последното повгигане на океанското ниво се е случило през 5540 година - цели 150 метра вода идват от глобалното затопляне и бурното топене на ледовете. Още тогава започват миграциите на животните и на ледниците. А в Библията дават друга дата на последния потоп. Но, тъй като Библията е написана на основата на устни разкази, учените допускат че има допълнителни наслагвания и невинни измислици - нагаждания по време на преводите и преписванията. Освен това Библията няма историческа стойност.[/quote]

Това твърдение не е вярно. На Земята през последните 50 хиляди години не е имало ледников период. Средната температура на Земята не се е променяла. Имало е заледяване на различни континети и размразяване на други. Например до преди 3600 години Европа е била замразена, защото се е намирала близо до северния полюс, а Антарктида е била пълна с реки, езера и живот, защото е била в умерените ширини.
При големия потоп преди 14400 години е била залята цялата земя, с изключение на някои планински върхове. При потопа преди 7200 години е била залята 2/3 от сушата и в потопа преди 3600 г. около половината от сушата.
И при трите потопа Балканският полуостров и Европа са били заляти. От нашите земи са останали над водата Родопите, част от Стара планина и Рила.
цитирай
21. dalida - Здравей,Пенчо!
01.02.2011 09:36
Отдавна не си минавал насам. Знам,че не си съгласен с това,което аз съм написала,но това са данните от книгите,които съм изчела. Всеки автор написал книга за Атлантида има своя гледна точка и я излага в книгата си. Всеки автор иска неговите изследвания да са актуални. Съвременните учени се базират на древните проучвания,а те са различни. Затова се получават разминавания в последните научни трудове.
Благодаря, за твоето мнение!
цитирай
22. penchoan - Здравей Тони, случайно попаднах ...
02.02.2011 09:47
Здравей Тони,
случайно попаднах отново на този постинг. Забелязах израза:
"До 12 000 година повечето от земната повърхност е била с ледена покривка, след което започва затоплянето на земята. Това твърдение е научно доказано,взети са всички проби и са изследвани. Учените доказаха, че не е възможно преди тази дата да съществува живот, където и да е по повърхността на Земята. "
Това твърдение е нелепо, затова се включих. Могат да се намерят много противоречиви писания. Може всеки да предполага, но няма такива доказателства. Историята на човечеството на Земята има 365 милиона години история от създаването на първия човек досега и никога животът не е прекъсвал. Преди нас са съществували много по-развити цивилизации и са загивали, но малко хора са оцелявали и животът продължава.
В близко време предстои да се разсеят много заблуди, ще се пренапише историята на света и на България, ще се създаде нова култура, нова физика, астрономия, астрофизика и някои други науки. Ще се докаже, че динозаврите са живели заедно с човека до преди потопа и т.н.
Така и при предстоящите катаклизми и преход ще бъде унищожена нашата цивилизация и ще загинат над 80% от хората, но ще дойде по-съвършено общество.
Поздрави
цитирай
23. dalida - ".......ще загинат...."
03.02.2011 18:54
Възможно е да загинат определени хора, впрочем с всяка година те,хората си загиват, едни заради болести, други - от катастрофи, трети - от отрови и ухапвания.
Всяка година умират хиляди човешки същества по света. Наскоро в ЕС правили изследване от което излиза, че повечето население е застаряло а раждаемостта е много по-малка от колкото преди 50 години. Населението на Европа намалява, затова Европа гледа на изток и скоро ще приеме нови членове. Китай ще е първи, след това Русия и после другите големи държави. Има вероятност Европа и Азия да се побратят. От 1995 година досега Европа е с 25% по-малко население.Една част от този процент са мигрирали в другите страни, а 7,5% - умират всяка година от катастрофи по пътищата.
Учените говорят за вероятността да дойде нова цивилизация,но те очакват това да стане след 3600 години, когато новата ще подмени тази която ще ги посрещне. Има много фантастични хипотези и нито една досега - не доказана.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156700
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031