Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.12.2010 18:13 - КАМЕННАТА ЕРА - ЕДНА ИСТОРИЧЕСКА ЛЪЖА.
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 70276 Коментари: 118 Гласове:
38

Последна промяна: 09.09.2011 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КАМЕННАТА ЕРА ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ХОРАТА ПРЕДИ 80 000 ГОДИНИ
СА ПРИТЕЖАВАЛИ УМЕНИЯ И РАЗБИРАНИЯ
КОЛКОТО ТЕЗИ ДНЕС?

(справка:http://www.evolutsionataizmama.com/chapter3.php)
(и пак справка: http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=55494)
Знаете ли,че неандерталците, живяли преди 80 000
години,които еволюционистите рисували като
хора-полумаймуни, са изработвали музикални инструменти  и са свирили на тях?

Всички ние съвременните хора изучавахме
тази добре префасонирана измислена кабинетна история
за каменната ера и за първобитните хора, за еволюцията
на Дарвин и самочувствието ни като човеци беше смачкано,беше изравнено с земята от тези наши "учени - еволюционисти",които с настървение все още твърдят не потвърдени теории за произхода на човешката цивилизация и животинският свят.

Все още тези поддръжници на дарвиновата теория не искат  да признаят,че теорията за еволюцията на видовете банкрутира.
Причината за това тяхно непризнание е:
- материализмът като основа на теорията.
- и неверниците, езичниците и еретиците,
които не вярват в божественото начало на човека
и изобщо на живите организми.

НАМЕРИХА СЕ УЧЕНИ, КОИТО ОТХВЪРЛИХА
ТАЗИ ТЕОРИЯ И СТАНАХА ТРЪН В ОЧИТЕ НА
ЕВОЛЮЦИОНИСТИТЕ.


Днес учените: археолози, биолози, химици, математици,
доказват с неопровержими факти и артефакти, че
животът се е зародил преди милиони години, такъв какъвто е и днес.В храмовете, в манастирите и музеите се пазят и съхраняват древни документи, факти, статуетки, летописи, хроники от дълбоката древност, от как свят светува.

Хората, които вярвали в Господ - великият творец на всичко живо, тези хора знаят че и в миналото и сега човекът винаги  си е бил - човек! А, другите, които са вярвали в идоли,кланяли са се на идоли, обричали са живи хора в приношения
за тези идоли, тези хора и днес са такива,каквито са били преди хиляди години. Тогава е имало и атеисти и сега си ги има.

Учените еволюционисти казват, че когато маймуната се е изправила на задните си крайници и предните и "ръце" били свободни, тогава е започнала да кове желязо и да прави каменни сечива.Така живяли маймуно -човешките същества хиляди години
преди да се научат да ходят като истински човек.

Археологическите доказателства, тези останки, които виждаме по музеите са доказателство, че са направени от високоцивилизован човек. Тези накити с пробити дупки за ланецът, тези красиви обици,тези красиви гривни, тези художествени амфори и златни съдове са изработка на човешко същество с творчески умения и способно
да разсъждава и фантазира. Тези човешки качества, не са приоритет на човекоподобно същество.

Множество учени от различни страни провели изпитания, за да проверят дали толкова древни артефакти биха могли да бъдат изобретени в условията, които еволюционистите предлагат
в своите теории в условията на първобитния човек преди  8 000 години.

Изследванията доказали, че не може камена игла да пробие твърд предмет, без намесата на железен чук или шило.Каменоделството и каменорезбата са специални профили, които се изработват със специални инструменти и технологии.
Големите каменни блокове не могат да се отрежат с каменни длета. Нужна е техника, която да ги изреже, да ги превози, да ги шлифова, и да ги подреди в правелен ред,така че каменните блокове да не стърчат от реда.

НЕ Е ИМАЛО КАМЕННА ЕРА.
Днес учените, археолози не подкрепят теорията на Дарвин.Преди 80 000 години човекът е ходил на два крака обути в красиво оформени сандали, за да го предпазват от горещите пясъци.

Историята познава какви ли не тълкуватели на древността еволюционисти, нагаждащи към своите недоказани теории открития намерени от съвременните учени.

Според еволюционистите в миналото се е произвиждал бронз при тогавашните условия на труд - през "Бронзовата ера".

НО,
Ако се е произвеждал бронз би трябвало това общество да познава и други минерали освен бронза, като например - оловото, калай, арсен, антимон, цинк и мед.Медната руда се намира на доста дълбоко място, тя не е  самородна, няма и самородна мед, медта се намира под формата
на прахови частици и се извлича чрез висока температура в пещи. Би трябвало неандерталците живяли по времето на бронзовата епоха да имат рудници, от които да придобиват металите, а за да ги обработват, би трябвало да имат пещи,
за да ги оформят в предмети - би трябвало да имат и необходимите инструменти и подходящи съоръжения за да им придават художествен вид. За да ги украсяват би трябвало да имат и необходимите  материали - бои с които рисували фреските по стените на пещерите.
Би трябвало да познават огъня, за да изливат медтта и да изработват от нея посуда за хранене и художествени предмети за украса в храмовете и домовете си.

Изобщо, това си е цяла техническа апаратура, уреди чрез които да се оформи във вида, в който да търгуват, да го предложат като подарък и т. н.

А, как ви се струва хипотезата за оборудването на
100 000 кавалерия. Тези коне как са ходили без подкови?За изработването на 100 000 подкови са били нужни доста  килограми зелязо. Този метал не се намира по пътя,той не е самороден. Този метал се добива от желязна руда,която се намира дълбоко в земята и са необходими съоръжения
за да се добие, да се обработи, да се оформи за да се използва.

ЗАТОВА, Каменната епоха, Бронзовата епоха и Желязната епоха са НЕЛЕПИ приказчици за мънички дечица, а не за големи хора, които имат желание да се запознаят с миналото на своите деди.

ВСИЧКИ БЛАГА които имаме днес, сме си ги придобили ние самите.

ЧОВЕКЪТ сътвори оръдията, оръжията, благата, за да му е приятно и удобно да живее и да се радва на живота.
Затова днес ние летим със самолети, планери и въртолети.

Затова днес обработваме метали, придобиваме злато, то
също не е самородно, а се добива с труд.
Декоративни предмети и сурови материали за рисуване са били открити при археологически разкопки от времето, през което  еволюционистите казват, че хората все още не са познавали  изкуството.

Но, как тогава да си обясним находките доказващи високата култура на шумерите, една цивилизация живяла преди 6 000 години пр.н.е., ами културата на ацтеките;културата на маите; културата на египтяните; как да си обясним появата на  пирамидите;стъпаловидните пирамидални строежи; сфинксовете; в целия свят, има ги и в Америка, и в Азия, освен в Африка, крепостните стени и дворцовите сгради. Човекоподобни маймуни не могат да мислят и да вземат рационални решения.
Въпреки множеството
от доказателства, потвърждавали и показвали че в древността само разумен човек може да строи величествени постройки, само разумен човек може да обработи с  помощта на инструменти необходимите му съдове и накити. Само разумен човек би се справил с обработката на златото и среброто, с медта и диамантените украшения с които са се фукали принцовете и принцесите, вождовете и шаманите.
Качества като ум, разум, разсъдък, художествени умения, музикални умения, строителни умения, медицински умения,астрологическите календари измайсторени от древнитенароди не са паднали от небето. Човекът ги е създал.

Хората живяли в миналото не са били първобитни!
Нито са били полумаймуни!
Нито са били диваци!
БИЛИ СА цивилизовани хора, ходещи на двата си крака
винаги обути със сандали, използвали са природните
богатства за лична употреба и за търговия. Днес,
човечеството живее по същият начин използвайки
природните богатства по същият начин.

16 500- годишни  астрономически схеми в ЛАСКО.

В резултат на дълги изследвания на д-р Майкъл Рапенглък-изследовател от Мюнхенския университет, разкрил, че рисунките по стените на известната пещера в Ласко в Централна Франция имат астрономическо значение.Той пресъздал на компютъра си рисунките, използвайки фотограметрична техника, която показва, че геометричните фигури правят линии, които имат специално значение за движението на звездите, Луната и Слънцето. След това подреждане станало  ясно, че тези линии се отнасят към различните съзвездия и движението им спрямо Луната.

ВВС съобщи преди известно време, че:
"Праисторическата карта на нощното небе бе открита на стените на прочутите пещери в Ласко /Централна Франция/, датирани преди 16 500 години и представя три ярки звезди, известни днес под името "Летен триъгълник". Открити през 1940 г., стенописите
разкриват таланта на далечните ни предшественици и техните научни знания".
От тези открития еволюционистите са шашнати.
Те нямат отговор и не могат да си обяснят откритието.
То няма аналог с тяхната теория за еволюцията.

7 000- годишни рисунки на жирафи, създадени с всички
подробни детайли, сякаш стадото се движи. Показани на
снимков материал учените - еволюционисти останали учудени.Тези 7 000- годишни релефи представлявали рисунка на човек,който свири на музикален инструмент с три струни. Такъв инструмент бил забелязан днес при едно от племената в Африка. Африканец свирил на същият инструмент, но с повече струни.
Човекът бил от племето Дзу от Ботсвана.

През 1995 година, немският археолог Хартмут Тим, открил няколко дървени останки в Шонинген,Германия, това били копия за лов на диви животни.
Копията били датирани от преди 400 000 години.
Робин Денел, един от археолозите на Шефилдския университет,чийто доклад бе публикуван в сп."Nature", казва, че било невъзможно да се поправи времето и да бъдат интерпретирани по погрешен начин.
"Тези изображения - казва той - могат да бъдат направени само от разумни хора с много добри умения. Използването на осъвършен- ствувани копия още през средния плеистоцен, може да означава,
че множество настоящи теории, относно ранното човешко поведение и култура трябва да бъдат преразгледани".Това поредно доказателство, подкопава основите на теорията за еволюцията.

Още едно доказателство, че ЧОВЕКЪТ и преди 11 000 години си е бил ЧОВЕК.
Преди 11 000 години шамани са построили огромен кръг от Т- образни каменни блокове в колони по-високи от човешки ръст, този кръг е бил с диаметър 20 метра.
Този строеж бил открит от археолози в местността
Гьобекли Тепе/Турция/ близо до Урфа. Мономента е датиран отпреди 11 000 години. Ръководителят на археологическите разкопки проф. Клаус Шмид изказва мнението, че тази постройка може да бъде издигната само от човек, запознат с технологията на изграждане на монолитни строежи, човек с разум и инжинерни
способности.



ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИКА НА 8 000 ГОДИНИ.


Археологическите разкопки направени в Пакистан, разкрили че преди повече от 8 000 години, зъболекарите са пробивали
зъбите на пациентите си с подходящ инструмент, за да премахнат изгнилата част. По време на разкопките проф. Андрея Кусина,
от университета в Мисури - Колумбия, забелязала малки  дупчици в зъбите с големина около 2,5 мм в диаметър.
После подлагайки ги под микроскопа, Кусина вижда, че дупчиците били с идеална гладкост стига до убеждението,че само с точен
инструмент може да се достигне такава гладкост.

В своята книга " Скритата история на човешката раса" от авторите археолози - Майкъл А. Кремо и Ричард Л. Томпсън преобръщат  картината на човешката еволюция с главата надолу.
Тази книга излага пред обществото всички доказателства за първите хора, които са се родили като абсолютни човешки същества и ние днес - съвременните хора не се различаваме
по нищо от тях.

Антрополози и археолози от Канада откриват останки на хора,сечива, оръдия, накити в местността Шегайанда в Северната част на езерото Гурон през 50-те години на миналия век. тези сечива и накити били датирани от преди 125 000 години,но поради факта че учените са на мнение, че човечеството не е по-възрастно от 120 000 години, разкопките били скрити  и никой не ги изнесъл в пресата. учените не посмяли да се противопоставят на официалната научна дата за възрастта на човечеството.

В своята книга "Древни следи" британския изследовател и писател Майкъл Бейджънт описва как през 1891 г била  златна верижка на 320 милиона години. Верижката била
намерена във въглен съвсем случайно, когато учените търсили фосили от древно селище. Верижката показвала проба 8-каратово злато, но най-вероятно това е златно покритие на метала.

ЕВОЛЮЦИОННАТА ИЗМАМА

Еволюционната теория се е появила с цел отричане
на истината за сътворението, духовността и вярата
на човека в божественото начало.
през последните 30- години учените се осмелиха и отрекоха еволюцията като доказаха, че човешкото общество се е родило заедно със сътворението на Света.
Доказвайки, че Еволюцията е една голяма ЛЪЖА в
историята на науката, учените, институтите в САЩ
и Европейската комисия отхвърлиха еволюцията
като защитиха чрез доказателства и архиологични
находки, че човечеството не е преминало през
еволюцията на Дарвин. А учените от цял свят
доказаха, че теорията на Дарвин за еволюцията,
не отговаря на истината и е една голяма фалшификация.

Животът се поражда от живот!
Не може от мъртва клетка да се роди живот.
Условията, при които се развиват живите клетки
са различни, за да се обяснят със случайност.
По-късно във времето, когато учените открили
ДНК - молекулата, учените-еволюционисти били
изненадани - как така,една клетка създава живот?
"Изчислено е, че ако трябва да изпишем кодираната в ДНК информация, то трябва да съставим една огромна
библиотека от 900-томни издания с по 500 страници.
И..........ето дилемата:
"ДНК, може да бъде копирана единствено с помощта
на някои съдържащи се в нея ензими. Синтезирането
на тези ензими може да се извърши единствено
в рамките на информацията в ДНК, тъй като те зависят
една от друга. За да стане копирането трябва и двете да
съществуват едновременно"- казват биолозите.
Много рядко, но все пак се случват мутации при
някои клетки, подложени на химическа обработка.
Така както при инцидента с Чернобил и изхвърлената
в атмосферата радиация, която години след случая
не можа да изчезне. Нито въздуха да се пречисти
тогава се родиха много недъгави деца. Тогава умряха
много хора. Тази радиация повлия на бременните майки,
тези които бяха с по-слаби организми родиха деца
с увредени органи, както вътрешни, така и външни.
Имаше родени с две грави и едно тяло, имаше родени с
малки недъгави телца, които си останаха такива и след
като порастнаха.
Затова учените казваха и доказваха, че мутациите са ВРЕДНИ.
Други метации и днес се забелязват, мутират хора
хранещи се с отровна храна, хората които пият некачествени лекарства тровят организма си, а тези които пият отравна  вода, тровят кръвта си. Химичните реакции и химическите частици в храната, водата и медикаментите след време променят структурата на ДНК молекулата, които поражда мутации в организма на човека.

ЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ОБЯСНЯТ
СТРУКТУРАТА НА ОКОТО И УХОТО.

Как ние виждаме?

Човешкото око.
Светлинните лъчи идващи от даден предмет идват във обърнат  вид върху ретината, после тези светлинни лъчи се превръщат в електронни сигнали и достигат до едно малко петно в задната
част на мозъка, което се нарича визуален център. После тези  сигнали се приемат в центъра на мозъка като картина.
 След серия неусещани от човека процеси.
Ние знаем, че мозъкът е изолиран и там където е, е пълен мрак.

Но, учените доказват, че
там се намира най-прекрасната място на света.
Картината, която се формира в окото е ясна и отчетлива, при здравото око. ако окото боледува, човек вижда предметите
като през перде. изучавайки основно сътворението на окото,
учените създадоха изкуствено такова.

Как ние чуваме? Как чува мозъкът?

Дразненията, вибрациите, които са толкова мънички, че човекът нито ги вижда, нито ги усеща, когато те достигат до мозъка, под формата на електрохимични нервни импулси. В учебниците по биология, физиология, биохимия можем да  видим много примери за тези процеси. В мозъка съществува
едно съзнание, което възприема всичко - образ, звук, аромати и вкусове,без да се нуждае от органите, които ние човешките същества имаме. Това съзнание не принадлежи на нервите, нито на  мастните слоеве, нито на неутроните. Това съзнание принадлежи  единствено на ДУШАТА. Тя не се нуждае от нос, уши, очи, уста.
Тя не е материя.


КАКВО ОТХВЪРЛЯ СЪВРЕМЕННАТА НАУКА?

1. Твърдението, че Земята е център на Вселената.
2. Евалюционното развитие.
3. Никога не е съществувала каменната епоха.
4. Никога не е същесвувала желязната епоха.
5. Никога не е съществувал австралопитекът.
6. Никога не е съществувал хомо хабилис.
7.Никога не е съществувал хомо еректус.
8. Пирамидите са построени само, чрез необходимата техника и в строежите са учавствали строители инжинери, а не роби, както пропагандират древните историци.

Откритията на находките преживели хилядолетия,
за да ги намерим ние днес, са доказателството, че
преди много хилядолетия на Земята са живяли
висококултурни цивилизации, устройвали си живота
според техните разбирания и природните ресурси.
Съобразявайки се с тези изисквания тези цивилизации
са ни оставили достатъчно доказателства за тяхното
съществуване, за да не си губим времето с разни
измислени и недоказани теории на древните материалисти.
Защото, както някои казват: "В основата на еволюционната теория стои - материализмът".
А, духовното начало няма нищо общо с материалната еволюция.

(малкият принц каза,че от тук може да си сверим часовниците: - ето го любопитният компроментиращ сайт на невероятностите:

http://www.kamennataepoha.com/


автор на сайта е Харун Яхя. Страстен опровержител на привържениците на каменната,бронзовата и желязната епохи или както там го наричат учените.)
б.а.


И още нещо свързано с прочутият Дарвин -
наградите Дарвин се дават на хората - посмъртно
тези, които са умряли по особенно тъп начин.

Категория: Награди Дарвин
Смърт в леглото
Наградите Дарвин се раздават ежегодно на хора, които са направили огромна услуга на генетичния фонд на човечеството, умирайки по особено тъп начин.

http://bgjokes.com/gotini-istorii/nagradi-darvin/
 



Гласувай:
41


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dalida - Към КОМЕНТАТОРИТЕ - СПАЗВАЙТЕ КУЛТУРНИЯТ ТОН, ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО!
08.12.2010 19:05
! Културният тон е задължителен!!!
Писането на български език също е задължително!
МОЛЯ, коментиращите тук, да не изместват темата.
Обидните коментарии,на лична основа, ще бъдат изтривани!!
цитирай
2. анонимен - Далида моето уважение, но тая ти статия е пълна глупост.
08.12.2010 19:35
Дарвиновата теория никога няма да бъде отхвърлена. Преди милиони години човекоподобните са били примитивни, нямали са компютри и интернет. Заклевам се!
цитирай
3. marley - Дарвин.
08.12.2010 19:35
Еволюцията на Дарвин е отхвърлена официално още през 2006 година от ЕС, от съюза на световните учени, полякът Гирич, също представи достатъчно доказателства срещу тази нелепа теория.
Време е историята на народите да бъде окончателно променена и да се напише истината!
Какво толкова страшно има в божественото начало на Вселената и човечеството?
Защо официалните учени се страхуват да напишат истината в учебниците?
цитирай
4. kleotemida - Далида моето уважение, но тая ти ...
08.12.2010 22:58
kushel написа:
Далида моето уважение, но тая ти статия е пълна глупост.
Дарвиновата теория никога няма да бъде отхвърлена. Преди милиони години човекоподобните са били примитивни, нямали са компютри и интернет. Заклевам се!


Не мисля, че Далида заслужава твоята квалификация! :

http://www.kamennataepoha.com/yazar_hakkinda.php
цитирай
5. анонимен - Чудесна статия.
08.12.2010 23:04
Чудесна статия! Ще я разпостраня в Интернет и чрез моят сай ще я популяризирам.
С ваше позволение,разбира се.
Макар, че не сте достатъчно строга спрямо недоказаната теория за еволюцията, сте се постаряли да намерите доста доказателства срещу еволюционерите.
предполагам, че тук в този сайт те са доста, като чета коментарите на някои от тук пишещите блогъри и си правя извод, че са доста захлюпени и ограничени, хора с ниско самочуствие, но наперени и нахални, претендиращи че много знаят.
Но, какво да се прави. интернет е свободно място за кадърни и некадърни хора, интернет дава възможността човек да се изложи достатъчно лесно и това му преимущество, го поставя на най-ниското стъпало в класацията на умните и кадърни блогери и форумци.
Напоследък срещтам толкова надути пуяци, с големи претенции, че ми става смешно, но нейсе, тук е място за развлечение и отмора. Всеки и на всеки му се дава право да си изкаже "борката" и болното му самочувствие да бъде оценено от същите като него - некадърници.
Успехи в начинанието - отричане и отхвърляне на некадърни учени и статии!
Поздрави за чудесния постинг!
Ангелий Е. Видинов.
цитирай
6. dalida - Куш, моите уважения но,
08.12.2010 23:17
kushel написа:
Дарвиновата теория никога няма да бъде отхвърлена. Преди милиони години човекоподобните са били примитивни, нямали са компютри и интернет. Заклевам се!

.....................................
ти много обичаш да се заяждаш с хората, но уви, аз не си падам по заяждането.
Когато отричаш нещо,трябва да си имаш аргументи и доказателство че си прав.
Не обичам да се дърля за нещо, което съм сигурна, че съм права.
На който не му харесва статията, просто може въобще да не чете и да не влиза в моя блог. Негова си работа. Това, което съм написала тук съм го обмислила много добре. Щом съм решила да го поместя, значи съм наясно с възможностите си. В интернет има толкова много статии като моята тук, че съм почти сигурна, че ще се намери някой с доста голямо влияние и ще опровергае солено дарвинистите еволюционери. аз съм едната брънка в цялата верига от блогери и форумци, които са на същата вълна като мен.
Успех, Куш, и не се заяждай с мен!
цитирай
7. анонимен - Ето Ви едно четиво и дано ви отвори очите
08.12.2010 23:52
http://www.zillmer.com/b_index2.html

Твърдоглавието и непросветлението водят до РОБСТВО. Четете светлите и истинските книги! Не се заблуждавайте и не си мислете че вие сте центърна вниманието! Когато човек си постави за цел да научи истината, той успява, независимо че отгоре му се сипят горещи или ледени погледи и обиди.
Научете се да бъдете ЧОВЕЧНИ! А НЕ - ГОВЕДА И РОБИ НА ГЛУРОСТА, господа ДЪРВЕНИ ГЛАВИ! / дървенисти/
цитирай
8. анонимен - Това са думите на един автор, който много уважавам и далида е цитирала, пасаж от неговата книга.
08.12.2010 23:58
Знаете ли, че неандерталците, които са живели преди 80 000 години и които еволюционистите изобразяват като „хора-маймуни”, са изработвали музикални инструменти, изпитвали са наслада от облеклото и аксесоарите и са ходели по нетърпимо горещите пясъци с добре оформени сандали?

По всяка вероятност вие никога не сте чували за никой от тези факти. А напротив, най-вероятно сте останали с погрешното впечатление, че те са били полумаймуни-полухора, неспособни да стоят напълно изправени, които не са можели да изговарят думи и са издавали само странни звуци. Това е така, тъй като цялата тази голяма лъжа е налагана на хората като вас в продължение на последните 150 години.
--------------------------
Това е интелектуалецът с псевдоним ХАРУН ЯХЯ /Одман Октар/, човекът който през целият си живот се опитва да налее малко мозък в изкуфелите празни дървени глави на неуките и фанатиците, на еретиците и безбожните атеисти.
Човекът, който се старае да направи светът по-хубав и по-приемлив за всички хора на тази Земя.
цитирай
9. анонимен - И още малко от същата книга на същият автор - Харун Яхя.
09.12.2010 00:05
За да могат да обяснят предполагаемия еволюционен процес, който твърдят, че продължава от едноклетъчни до многоклетъчни организми и след това от маймуни до хора, учените-еволюционисти са пренаписали човешката история. В резултат на това те измислили въображаеми епохи като „Пещерната епоха” и „Каменната епоха”, за да изобразят начина на живот на „примитивния човек”. Еволюционистите, за да подкрепят своята лъжа, че човешките същества и маймуните произхождат от един общ прародител, се захванали с ново търсене. Сега те тълкуват всеки камък, парче стрела или съд, разкрити по време на археологическите разкопки, в тази светлина. Изображенията и диорамите на същества полумаймуни-полухора, които седят в тъмна пещера, облечени в кожи и неумеещи да говорят, са плод на въображението. Първобитният човек никога не е съществувал и никога не е имало Каменна ера. Това не са нищо друго освен измамливи сценарии, измислени от еволюционистите с помощта на една част от медиите.
-----------------------------
И понеже се чудите, защо помествам всичко това именно тук, ще ви кажа-
Докато се държите като неандерталци, или като маймуняци, ще се намират мошенници и некадърници, които да ви управляват и водят за носа, не защото сте прости, а защото сте много прости и безбожни. Ще ви тъпчат и ще ви се подиграват разни "висшисти с купени дипломи", а вие ще им се кланяте като на идоли. Това заслужавате господа ДЪРВЕНИСТИ! ДЪРВЕНИ ГЛАВИ!
цитирай
10. balkanec - Един от многото митове на днешната наука
09.12.2010 02:20
Разбира се, че каменната ера е измислица.
Както и милионите години възраст на земята.
И Дарвиновата теория - отхвърлена и отречена от самия Дарвин преживе.

"Науката" е религията на днешната епоха. За тези, които вярват.

Темата за митологията и шарлатанството на днешната наука е обширна. Който се опита да вдигне завесата на шарлатанството, ще се сблъска с много предрасъдъци...
Поздрави!
цитирай
11. dalida - Съгласна съм.
09.12.2010 08:45
balkanec написа:
Разбира се, че каменната ера е измислица.
Както и милионите години възраст на земята.
И Дарвиновата теория - отхвърлена и отречена от самия Дарвин преживе.

"Науката" е религията на днешната епоха. За тези, които вярват.

Темата за митологията и шарлатанството на днешната наука е обширна. Който се опита да вдигне завесата на шарлатанството, ще се сблъска с много предрасъдъци...
Поздрави!

---------------------------------
И на мен ми се струва, че Земята не е толкова дърта, колкото я изкарват учените. Знам, че древните науки са се базирали на митове, знам че митовете са приказки, а приказките са измислици. Всечки големи хора знаем прекрасно това,че българската история е една голяма лъжа. Но, ако продължаваме да си крием главата в пясъка, нищо няма да променим. Затова е нужно да сме поне малко по-различни от тези, които печелят овации и спекулират с нашето доверие.
Защо българите се срамуват от българското си потекло? Защо се пишат траки?
Ние българите никога не сме били траки и това го знаят честните хора, тези които не се срамуват да кажат,че са българи. Древните българи са били горди с името българин, а днешните българи са си заровили главите в пясъка и се правят на траки, гърци и са готови да продадът най-святото си нещо, за да спечелят слава и пари. Е, някои хора сме по-различни и не сме лицемери.
Привет, за добрия коментар, хареса ми!
цитирай
12. hristo27 - Благодаря ти за интересната ста...
09.12.2010 08:51
Благодаря ти за интересната статия!
цитирай
13. dalida - Благодаря, че се отби!
09.12.2010 08:54
hristo27 написа:
Благодаря ти за интересната статия!

цитирай
14. jones - Шумерите...
09.12.2010 10:07
... разказват, че човекът е създаден от извънземна раса за робски труд в мините. Няма такива неща като дух, божествен устрем, ала бала. Роби сме си по природа и произход. Но такава теза не е удобна на мнозинството и се отхвърля.
цитирай
15. panazea - Далида , може би някои са произлезли от маймуните !
09.12.2010 10:29
Като гледам толкова моймуни около себе си !
Но аз не съм от тях !
Според мен древните са имали много повече способностти от нас , защото при нас те не се развити : телепатия , телепортиране и всичко каквото се сетиш започващо с теле .
И досега черпим от тяхните знание и се възхищаваме на тяхната ЕТИКА и МОРАЛ и се опитваме да им подражаваме . Ама нямаме техните способности ,за съжаление ! При нас те са закърняли , поради многото преяждане и доближаване до животните !
Поздрав!
цитирай
16. panazea - И понеже ЛЪЖИТЕ в Световната история са Световни ,
09.12.2010 10:32
Истинската ИСТОРИЯ трябва да се пренапише , от честни хора , верни само на своя закодиран стремеж към ИСТИНАТА .
цитирай
17. demar - Тук било интересно!
09.12.2010 13:13
Хубав ден , dalida !
А въпросите, на които човек се чуди какво да отговори -далиДА , далиНЕ ,
не са никак малко.
цитирай
18. andrei - Поздрав за статията Далида!
09.12.2010 13:26
Безсмислено е да налееш разум в бетонни глави.Подминавай ги с презрение.Бъди здрава и продължавай със същия хъс!
цитирай
19. анонимен - Kushel, ти си еретик.
09.12.2010 15:59
Какви са тия глупости дето си ги писал?
Ти не си вярващ. Затова защитаваш мошеници като еволюционистите.
Кushel, знаеш ли че преди да умре, самият ДАрвин се е ОТРЕКЪЛ от своята измислица? Никой май не знае или всички се правят на ударени, защото както срещам на път и под път думата ЕВОЛЮЦИЯ се употребява и за разтежа и сортовете на доматите и сраставиците.
Такава пошлост и некомпетентност заслужава РАЗКРИТИКУВАНЕ!
Такаче, простотията на еволюционерите не спира до тук, те се намесиха и в живота на обикновенния човек, намесиха се в икономиката на държавите, намесиха се и в културата на гражданите. Еволюционистите са НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО - САТАНАТА НА СВЕТА!
цитирай
20. анонимен - е*а си глупостите!
09.12.2010 16:01
умопомрачителни дивотии! никой не отрича например уменията на древните египтяни, нито пък - например - постиженията на Шумер и Акад. но, мила екзалтирана "откривателке", разликата между въпросните култури и каменната епоха е .... ами около няколко милиона години, например.... виж, ако ни покажеш например метално украшение или оръжие - изковани и гравирани от неандерталците преди 2 000 000 години - тогава с готовност ще ти повярвам. но сега не виждам никаква логика в твърдението, че понеже преди 6 000 г. хората били умели занаятчии и творци, то значи и преди 2- 3 000 000 г са били същите....
цитирай
21. анонимен - вечен динозавър
09.12.2010 18:32
Утре започва от мен !
цитирай
22. dalida - Вярно е!
09.12.2010 22:29
andrei написа:
Безсмислено е да налееш разум в бетонни глави.Подминавай ги с презрение.Бъди здрава и продължавай със същия хъс!

-----------------------------
Благодаря за коментара!
цитирай
23. dalida - История
09.12.2010 22:32
анонимен написа:
умопомрачителни дивотии! никой не отрича например уменията на древните египтяни, нито пък - например - постиженията на Шумер и Акад. но, мила екзалтирана "откривателке", разликата между въпросните култури и каменната епоха е .... ами около няколко милиона години, например.... виж, ако ни покажеш например метално украшение или оръжие - изковани и гравирани от неандерталците преди 2 000 000 години - тогава с готовност ще ти повярвам. но сега не виждам никаква логика в твърдението, че понеже преди 6 000 г. хората били умели занаятчии и творци, то значи и преди 2- 3 000 000 г са били същите....

-----------------------------
Отговори си на въпроса:"Защо официалните историци поддържат един мит и го лансират като факт ?" Кой според теб е построил пирамидите?
цитирай
24. dalida - Невярвящи има много
09.12.2010 22:44
анонимен написа:
Какви са тия глупости дето си ги писал?
Ти не си вярващ. Затова защитаваш мошеници като еволюционистите.
Кushel, знаеш ли че преди да умре, самият ДАрвин се е ОТРЕКЪЛ от своята измислица? Никой май не знае или всички се правят на ударени, защото както срещам на път и под път думата ЕВОЛЮЦИЯ се употребява и за разтежа и сортовете на доматите и сраставиците.
Такава пошлост и некомпетентност заслужава РАЗКРИТИКУВАНЕ!
Такаче, простотията на еволюционерите не спира до тук, те се намесиха и в живота на обикновенния човек, намесиха се в икономиката на държавите, намесиха се и в културата на гражданите. Еволюционистите са НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО - САТАНАТА НА СВЕТА!

-----------------------------
Много хора не вярват в бог, но не вярват и в мошенници.
За Куш - незнам, но хора като него с такива разбирания има доста.
Това не ги прави врагове. Все пак помислете върху дилемата и може би ще налучкате отговора. Успех!
цитирай
25. анонимен - Глупости, глупости, глупости!
09.12.2010 23:20
По- голяма глупост не бях чел. Честно!
цитирай
26. marley - Динозаври.
09.12.2010 23:35
Имало ли е динозаври? Митологията разказва за тези животни, но някак си странично не се засягат най - важните въпроси - къде са живяли тези животни, на кой континент? С какво са се хранили? Как са отглеждали поколенията си? Учените мислят, че потопът ги е унищожил, но потопът се е случил в дълъг период от време,според археолозите. Не е възможно всички динозаври едновременно да загинат. Дали няма да се окаже въпросът за динозаврите да е поредната лъжа?
цитирай
27. marley - Аз съм на това мнение.
10.12.2010 00:32
Разбира се, през цялата история винаги е имало такива, които живеят в по-прости, по-примитивни условия, както и общества, които водят цивилизован живот. Но това в никакъв случай не представлява доказателство за така наречената еволюция на историята, защото, докато една част от света изстрелва космически совалки в космоса, хора, населяващи други земи, все още са лишени от електричество. Това обаче не означава, че тези, които строят космически кораби, са умствено или физически по-развити, т.е. са напреднали повече по предполагаемия еволюционен път и са станали по-културно развити, нито пък, че другите са по-близко до въображаемия човек-маймуна. Това само показва разлика в културите и цивилизациите.
цитирай
28. marley - И още доказателства,
10.12.2010 00:37
археологическите открития показват, че еволюционните твърдения, че металът е бил непознат и не е бил използван от много древните общества, не са верни. Доказателството включва открития като останки от метален съд на 100 000 години, метални сфери на 2,8 милиарда години, желязна тенджера, която се предполага, че е на 300 милиона години, 27 000-годишни парчета плат, намерени върху глина, и следи отпреди хиляди години от метали като магнезий и платина, които бяха разтопени успешно в Европа едва преди няколкостотин години. Тези разхвърляни останки напълно унищожават класификациите Ранна (Груба) Каменна епоха, Късна (Полирана) Каменна епоха, Бронзова и Желязна епоха. Но голяма част от тези открития, след появата им в множество научни издания, също са били пренебрегнати от учените-еволюционисти и скрити в мазетата на музеите. Вместо истинските факти като история на човечеството са представяни тези въображаеми еволюционни приказки.

цитирай
29. анонимен - хм....
10.12.2010 00:55
кой е построил пирамидите ли???? ами как кой - неандерталците, разбира се! по-точно - глупавите неандерталци. по-хитрите са седели отстрани, и свирели на ръчноизработените си музикални инструменти, за да спори работата....
цитирай
30. анонимен - evala na dalida
10.12.2010 08:37
kato e vqrna taq evoliyziq q nqkoi da mi dokaje jivotinski vid koito e evolyiral prez poslednite 2000god....
цитирай
31. dalida - голяма
10.12.2010 09:02
анонимен написа:
По- голяма глупост не бях чел. Честно!

----------------------------------
А как по-точно разбрахте,че е голяма?
цитирай
32. dalida - кой?
10.12.2010 09:03
анонимен написа:
кой е построил пирамидите ли???? ами как кой - неандерталците, разбира се! по-точно - глупавите неандерталци. по-хитрите са седели отстрани, и свирели на ръчноизработените си музикални инструменти, за да спори работата....

--------------------------------
Може би сте прав, а може и да грешите. Сигурен/а ли сте в това, което твърдите?
цитирай
33. dalida - Историята е ......история.
10.12.2010 09:05
marley написа:
Разбира се, през цялата история винаги е имало такива, които живеят в по-прости, по-примитивни условия, както и общества, които водят цивилизован живот. Но това в никакъв случай не представлява доказателство за така наречената еволюция на историята, защото, докато една част от света изстрелва космически совалки в космоса, хора, населяващи други земи, все още са лишени от електричество. Това обаче не означава, че тези, които строят космически кораби, са умствено или физически по-развити, т.е. са напреднали повече по предполагаемия еволюционен път и са станали по-културно развити, нито пък, че другите са по-близко до въображаемия човек-маймуна. Това само показва разлика в културите и цивилизациите.

цитирай
34. dalida - И на мен ще ми е интересно да прочета или да видя..
10.12.2010 09:08
анонимен написа:
kato e vqrna taq evoliyziq q nqkoi da mi dokaje jivotinski vid koito e evolyiral prez poslednite 2000god....

---------------------------------
И на мен ще ми е интересно, да прочета или да видя някое животно еволюирало през годините, да го видя с очите си и освен това да съпоставя двете животни - това преди еволюцията и това след еволюцията.
Благодаря,че ме подсети! Ще потърся в книгите и в интернет дали съществува такова доказателство, за еволюирало животно или човек.
цитирай
35. анонимен - . . . разказват, че човекът е създ...
10.12.2010 14:57
jones написа:
... разказват, че човекът е създаден от извънземна раса за робски труд в мините. Няма такива неща като дух, божествен устрем, ала бала. Роби сме си по природа и произход. Но такава теза не е удобна на мнозинството и се отхвърля.

Хубаво, ама тях кой ги е създал ? А останалите същества на земята ?
цитирай
36. анонимен - В началото се родиха гигантите....
10.12.2010 17:36
Тези гиганти бяха първите хора на планетата Земя. Най-ниският от тях е бил висок около 3 метра,а най-високият 5 метра.....живееха гигантите и се любеха. от този любов се раждаха близнаци и тризнаци със същите размери.Стоителите - гиганти строяли своите къщи високи и със здрави стени/2м дебели/, и високи кули 15/20м.
Живяли гигантите хилядолетия,докато не дошли лоши природни бедствия, които променили растителността и хората започнали да се променят. Раждали се децата с по-нисък ръст и по-слаби мускули. Кожата им по телата започнала да се променя и пигментира по различен начин. Някои от тях добили жълтеникава кожа, а другите които живеели в по-топлите местности станали с по-тъмна кожа.
Народите които живеели по краищата на земята станали войнствени,търсейки по-плодородни места за живеене,те избивали населението и се настанявали на тяхното място. И.....така животът си вървял до днешни времена.
цитирай
37. dalida - ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ЧЕТАТ, НО КОМЕНТИРАТ.
10.12.2010 19:34
Източниците свързани с постинга са посочени в самата статия.
Който чете и вижда, ще ги види.
Благодаря, че коментирате!
Но, ще помоля, тези които искат да предизвикат спорове, първо да прочетат,после да помеслят и най - накрая да коментират.
цитирай
38. dalida - В статията съм допуснала няколко правописни грешки
10.12.2010 20:06
Грешките са печатни,/ по време на печатането/. Тук този редактор работи лошо.
Затова:
камена - да се чете "каменна"
произвиждал - да се чете произвеждал
свинкс - да се чете сфинкс
архиологичен - да се чете археологичен
грави - да се чете глави
метации - да се чете мутации
---------------
Благодаря ви , че ми ги посочихте
цитирай
39. анонимен - истината
10.12.2010 22:29
Простите истини са трудни за асимилиране от простите хора , затова за тях пирамидите в Египет са построени от извънземните , а книги със заглавието ,, Тайната история на човечеството ,, и тн.. са четивото , което умират да цитират.
цитирай
40. анонимен - Не мога да повярвам
11.12.2010 00:48
Не мога да повярвам ,че през 2010 може да има писачи на нещо подобно и други ,които да му вярват и превазнасят тази смешна статия .Неандерталците сигурно са били по-умни , но от вас "божествено осенените".
цитирай
41. анонимен - ДЪРВИНИСТИТЕ ТВЪРДЯТ:
11.12.2010 09:23
Дарвинистите твърдят, че човекът и следователно културата, която притежава, напредва от първични, примитивни, племенни нива към цивилизация. Археологическите открития обаче показват, че от самото начало на човешката история са съществували периоди с общества, които са притежавали много напреднала култура, както и други, чиято култура е била по-изостанала. Всъщност през по-голямата част от времето много богати цивилизации са съществували едновременно с по-изостанали. В течение на историята по-голямата част от обществата от един и същи период са притежавали много различни нива на технология и цивилизация с огромни социални и културни различия, както е и днес. Вземете например северноамериканския континент, който днес е много напреднал от гледна точка на медицината, науката, архитектурата и технологията, и някои общества в Южна Америка, които са доста изостанали в технологията, без никакви връзки с външния свят. Болестите в много части на света се установяват посредством използване на най-развитите фототехники и анализи и се лекуват в изключително модерни болници. В други части на света обаче се смята, че болестите се развиват под влиянието на така наречените зли духове и опитите за лекуване на болния се състоят от церемонии за прогонване на тези духове. Общества като индусите, древните египтяни и шумерите, всички те съществували около 3000 г. пр.Хр., са притежавали култури, несравнимо по-богати от всяка една гледна точка от тези на гореспоменатите съвременни племена, а дори и от по-напредналите общества. Това означава, че във всички периоди на историята обществата с високо напреднала цивилизация са били способни да живеят съвместно с по-изостаналите такива. Едно общество, което е съществувало преди хиляди години, преспокойно може да е напреднало повече от такова, живеещо в 20-и век. Това показва, че не е съществувало развитие в рамките на еволюционен процес или, с други думи казано – от примитивност към цивилизованост.
цитирай
42. dalida - Може би да, може би не!
11.12.2010 09:27
анонимен написа:
Не мога да повярвам ,че през 2010 може да има писачи на нещо подобно и други ,които да му вярват и превазнасят тази смешна статия .Неандерталците сигурно са били по-умни , но от вас "божествено осенените".

цитирай
43. dalida - Дървинистите.
11.12.2010 09:28
анонимен написа:
Дарвинистите твърдят, че човекът и следователно културата, която притежава, напредва от първични, примитивни, племенни нива към цивилизация. Археологическите открития обаче показват, че от самото начало на човешката история са съществували периоди с общества, които са притежавали много напреднала култура, както и други, чиято култура е била по-изостанала. Всъщност през по-голямата част от времето много богати цивилизации са съществували едновременно с по-изостанали. В течение на историята по-голямата част от обществата от един и същи период са притежавали много различни нива на технология и цивилизация с огромни социални и културни различия, както е и днес. Вземете например северноамериканския континент, който днес е много напреднал от гледна точка на медицината, науката, архитектурата и технологията, и някои общества в Южна Америка, които са доста изостанали в технологията, без никакви връзки с външния свят. Болестите в много части на света се установяват посредством използване на най-развитите фототехники и анализи и се лекуват в изключително модерни болници. В други части на света обаче се смята, че болестите се развиват под влиянието на така наречените зли духове и опитите за лекуване на болния се състоят от церемонии за прогонване на тези духове. Общества като индусите, древните египтяни и шумерите, всички те съществували около 3000 г. пр.Хр., са притежавали култури, несравнимо по-богати от всяка една гледна точка от тези на гореспоменатите съвременни племена, а дори и от по-напредналите общества. Това означава, че във всички периоди на историята обществата с високо напреднала цивилизация са били способни да живеят съвместно с по-изостаналите такива. Едно общество, което е съществувало преди хиляди години, преспокойно може да е напреднало повече от такова, живеещо в 20-и век. Това показва, че не е съществувало развитие в рамките на еволюционен процес или, с други думи казано – от примитивност към цивилизованост.

---------------
може би.
цитирай
44. dalida - Гигантите
11.12.2010 09:29
анонимен написа:
Тези гиганти бяха първите хора на планетата Земя. Най-ниският от тях е бил висок около 3 метра,а най-високият 5 метра.....живееха гигантите и се любеха. от този любов се раждаха близнаци и тризнаци със същите размери.Стоителите - гиганти строяли своите къщи високи и със здрави стени/2м дебели/, и високи кули 15/20м.
Живяли гигантите хилядолетия,докато не дошли лоши природни бедствия, които променили растителността и хората започнали да се променят. Раждали се децата с по-нисък ръст и по-слаби мускули. Кожата им по телата започнала да се променя и пигментира по различен начин. Някои от тях добили жълтеникава кожа, а другите които живеели в по-топлите местности станали с по-тъмна кожа.
Народите които живеели по краищата на земята станали войнствени,търсейки по-плодородни места за живеене,те избивали населението и се настанявали на тяхното място. И.....така животът си вървял до днешни времена.

----------------------------------
Звучи приемливо.
цитирай
45. анонимен - Дарвин
11.12.2010 10:31
А Вие, dalida, чела ли сте "Произход на видовете", за да коментирате теорията на "Дарвин"?
цитирай
46. dalida - Дарвин - теорията му издиша.
11.12.2010 10:37
анонимен написа:
А Вие, dalida, чела ли сте "Произход на видовете", за да коментирате теорията на "Дарвин"?

-------------------------------------
Дайте примери,които да потвърдят теорията на Дарвин.
Нека всички тук читатели се уверят във вашите твърдения. Опишете примери, които чрез еволюция са се изменили за да продължат живота си като изменен вид. Нямам пред вид мутациите.
цитирай
47. анонимен - Дарвин
11.12.2010 10:56
dalida написа:
анонимен написа:
А Вие, dalida, чела ли сте "Произход на видовете", за да коментирате теорията на "Дарвин"?

-------------------------------------
Дайте примери,които да потвърдят теорията на Дарвин.
Нека всички тук читатели се уверят във вашите твърдения. Опишете примери, които чрез еволюция са се изменили за да продължат живота си като изменен вид. Нямам пред вид мутациите.

Не ми отговорихте на въпроса дали сте чела "Произход на видовете", затова предполагам че не сте (аз лично я прочетох преди време). При еволюционното развитие се говори за образуване на нови видове (а не за "примери, които чрез еволюция са се изменили за да продължат живота си като изменен вид"). Причината за видообразуването във всички случаи са мутационни събития, а това дали новият вид ще оцелее при конкретните условия на средата, зависи от неговата приспособимост. В книгата си Дарвин никъде не споменава, че човека произлиза от маймуните. Освен това никъде не спопменава, че живота не е създаден от Бог. А между това да създадеш живота и да създадеш човека има огромна разлика, поне според мен. Поздрави!
цитирай
48. dalida - Дарвин
11.12.2010 11:00
през 1836 г, когато в главата на Дарвин се заражда идеята за еволюиране на видовете, той не е наясно със самото значение на определението. Защо мисля така - защото, при изследването си на вид костенурка, при своите наблюдения, Дарвин решава че при различни условия на живот костенурката се приспособява, като изменя само цвета и дебелината на черупката си. Но тя остава вид костенурка, не преминава в друг вид животно, каквото е определението за еволюция. И, когато представя тази първа статия пред "Лондонското геоложко дружество" през 1837 година ,тогавашните учени са изумени от трудът на Дарвин и го приемат да стане член на това дружество, за да се домогнат до неговите изследвания. Дарвин изтъква в статията си промяната на човката при птиците, които среща на някакъв остров. Там вижда една и съща птица / според него птиците си приличат/, но с различни човки и това му дава повод да си мисли,че тези промени се дължат на мутации. ГРЕШКА, огромна грешка, но за онова време когато науката още е правила първите си стъпки, е до някъде простимо. И днес когато науката вече е доста напреднала, това полуграмотно учение на Дарвин е недопустимо, за нашите среди - 21 век.
цитирай
49. анонимен - Дарвин
11.12.2010 11:11
Птиците които споменавате са различни видове чинки обитаващи островите Галапагос. Защо мислите, че различната форма на клюна при тях НЕ се дължи на мутации, закрепени в последствие от естествения отбор, защото им дават предимство в различни екологични ниши??? Думата evolutio значи развитие (ако не греша). Освен това имате грешна представа за еволюцията - не става замяна на един вид с друг. В началото се появява промяна в някоя от популациите на даден вид и ако тя е географски изолирана постепенно се превръща в нов вид (това е доста опростено обяснение, разбира се). Двата вида живеят паралелно и новият ще измести стария, ако е по-добре приспособен и ако заемат една и съща екологична ниша (пак най-опростено казано). Поздрави!
цитирай
50. dalida - Освен това,
11.12.2010 11:15
в 1837г, когато кралица Виктория се качва на престола, Дарвин решава,че трябва да промени някои от твърденията си спрямо изменението на видовете. Заедно с ЧАРЛЗ
ЛАЙЪЛ / не случайно съвпадение на имената/, при някои от изследванията си Дарвин се разболява и,както пишат другите за него, започнал да губи разсъдък и да говори объркани неща. Бълнувал зловещи имена и в последствие се страхувал от всичко заобикалящо го. Затова си мисля, че тази теория е повече на неговите последователи, отколкото на Дарвин.
цитирай
51. dalida - Откъс от книгата:
11.12.2010 11:19
"Дарвин и Гулд се срещат, за да обсъдят находките. Гулд му съобщава, че птиците-присмехулници от Галапагоските острови са отделни видове, а не вариетети на един вид. Дарвин не си е отбелязал от кой точно остров е взет всеки отделен екземпляр, но успява да възстанови тази информация по записките на другите участници в експедицията. Двете нандута също се оказват различни видове. На 14 март Дарвин оповестява разпространението на птиците от север на юг. По същото време разсъждава в своята Червена тетрадка, че е възможно „един вид да се превръща в друг“, с която може да се обясни географското разпространение на съвременни видове като нандуто или изчезнали видове като макрокенията (която оприличава на гигантско гуанако). Разсъжденията си относно продължителността на живота, безполовото и половото размножаване развива в тетрадка „Б“, където споменава към средата на юли, че вариацията в поколението с цел „приспособяване и промяна на вида към променящия се свят“ обяснява наблюденията върху костенурките от Галапагос, птиците-присмехулници и нандутата. Дарвин скицира произхода на един вид под формата на еволюционно дърво, в което „е абсурдно да се говори, че един вид е по-висшестоящ от друг“, с което отхвърля идеята на Ламарк за независими поредици от произлезли един от друг видове до висши форми".
цитирай
52. dalida - Всъщност,
11.12.2010 12:01
Цялата информация,която прави Дарвин за видовете е от периода - 1837 г,месец юни, до месец март на 1838 година, когато се разболява и е на легло, през юли се възтановява за неопределено време той прави определения за изследванията на Томас Малтус, тези изследвания не са на Дарвин както той ги представя, и в теорията за естествения отбор:
"Дарвин вече има рамката на теорията си за естествения отбор „над която да работи“ „като основно хоби“ Изследванията му включват скотовъдството и дългосрочни опити с растения, които доказват, че видовете не са постоянни. Дарвин обръща внимание на различни детайли, за да усъвършенства и подплати с доказателства теорията си. В продължение на повече от едно десетилетие тази работа остава на заден план на фона на основните занимания на Дарвин - публикуването на научните резултати от пътешествието на Бийгъл. Книгата на Дарвин за кораловите рифове бива публикувана през май 1842 г., след повече от три години работа върху нея. После написва „план“ на своята теория. За да избягат от стреса в Лондон, семейство Дарвин се местят в къщата в село Дауни. На 11 януари 1844 г. Дарвин споделя в писмо до ботаника Джоузеф Далтон Хукър своята теория, като добавя в типичен мелодраматичен стил „чувството е като да признаеш, че си извършил убийство“ Хукър отговаря „възможно е това, което описвате, да се случва на много места, както и да съществува постепенна промяна на видовете. Ще съм очарован да чуя как според вас се случва тази промяна, понеже нито едно от досега изказаните мнения не ме удовлетворява“.
Повечето "изследвания" на "ученият Дарвин", се базират на други учени, а той им копира знанията и ги представя за свои. Ето тук му е грешката. В желанието си да стане известен учен, Дарвин сам унищожава себе си.
цитирай
53. анонимен - Дарвин през 1831г.
11.12.2010 12:40
През 1831 г, Дарвин изучава "Естествена теология" на ПЕЙЛИ, където основната теза е "Бог създава природата,посредством природните закони" - един божествен дизайн, който Пейли представя в своя труд. Освен тази теза в същата теология са застъпени и изследванията на Джон Хершел и Александър фон Хумболт. Дарвин
посещава курсовете по естествена история на Адам Седжуик - един от основателите на съвременната геология, и успява да се включи в експедицията като компаньон на капитана на кораба Бийгъл. учените на този кораб се занимават и изучават хидрографските карти на местностите, докато те правят това, Дарвин събира бръмбъри, насекоми и морски безгръбначни -мекотели, и прави своите колекции, които по-късно на сушата, съпоставяйки ги с другите изследвания,"пообработвайки" ги, представя за свои. .......Тъжно, нали - да копира от другите, техните научни трудове, за Дарвин било нещо нормално. Тогава е нямало "авторско право", за да го съдят истинските автори на тези трудове.
цитирай
54. анонимен - Защо хората не могат да разберат времето и да видят истината?
11.12.2010 12:49
Едно от първите неща, относно които трябва да размислят, е истинското естество на понятието за време, защото материалистите смятат, че времето, наред с материята, е безусловно. Тази заблуда пречи на много от тях да видят истината. Съвременната наука е доказала, че времето е производно на материята и както самата материя, така и времето е сътворено от небитието. Т.е. времето има начало. Също така през последното столетие стана ясно, че времето е относително понятие, че то е вид променливо възприятие и не е нещо устойчиво и непроменливо, както материалистите са вярвали в продължение на векове.
цитирай
55. анонимен - Грешна заблуда.
11.12.2010 12:53
Друга грешка на тези, които популяризират заблудата, че историята и обществото са еволюирали, е твърдението, че религията, най-високата ценност на обществото, също е еволюирала. Това твърдение е било изложено през 19-и век и пламенно защитавано от материалисти и атеисти. Не съществуват обаче археологически открития, които да докажат правотата му, и то остана в сферата на спекулацията.
цитирай
56. анонимен - Една извадка от научен труд.
11.12.2010 12:57
"Преди около един и половина века, още по времето на първото издание на „Произходът на видовете” на Дарвин, представата за еволюцията спечелила подкрепата на материалистите и атеистите. Някои мислители от онова време смятали, че всяко едно събитие в човешката история можело да се обясни посредством еволюцията, като казвали, че всичко започнало от така нар. основен, примитивен стадий и напреднало към по-голямо съвършенство.

Бе направен опит тази грешка да бъде приложена в множество области. В света на икономиката например марксизмът твърди, че един такъв напредък е бил неизбежен и че рано или късно всеки щял да усвои комунизма. Натрупаният опит в течение на годините обаче показа, че това е само една фантазия и че твърденията на марксизма не отразяват действителността".
цитирай
57. анонимен - Като чета подобни писания и в мене ...
11.12.2010 13:07
Като чета подобни писания и в мене заговаря животинският гняв, който като един горд потомък на хомо еректус ми внушава да хвана едно древно дървено оръдие на труда и да започна да се трудя върху още неоформените или по-скоро закърнели и дегенерирали мозъчни кутии на пишещите в този блог.
цитирай
58. dalida - Ето какво открих в кн. "Древни цивилизации"
11.12.2010 13:09
"Писатели и мислители като Адам Фъргюсън, Джон Милър и Адам Смит твърдят, че обществата са еволюирали, минавайки през четири основни стадия: лов и събиране, отглеждане на добитък, селско стопанство и накрая търговия. Според твърденията на еволюционистите първобитният човек, който току-що се бил отделил от маймуните, единствено ловувал и събирал растения и плодове посредством възможно най-простите сечива. С постепенното нарастване на разума и уменията им хората започнали да опитомяват животни като овце и едър рогат добитък. След това техният разум и умения се развили до равнище, при което да са способни да се занимават със селско стопанство, и най-накрая - да могат да се ангажират в занаятчийство и търговия. Напредъкът и последните открития в археологията, антропологията и останалите клонове на науката обаче лишават от сила понятието „културна и социална еволюция”. Това не са нищо друго освен материалистически опити за изобразяване на човека, все едно че е еволюирал от безразсъдните животни, и за включване в науката на този мит, в който вярват поради философски причини".
цитирай
59. dalida - По същата логика,
11.12.2010 13:16
след 10 000 години или само след 1000 години, бъдещите учени сигурно ще си мислят за нас, хората от 21 век, същото както и древните учени и за нас ще говорят, че сме живяли в каменната епоха:)))))
цитирай
60. анонимен - Теорията на Дарвин - отхвърлена
11.12.2010 14:47


сп. "Знание"
Теорията на Дарвин за сексуалния подбор се отхвърля


На пръв поглед хипотезата за "сексуалните синове" е изключително разумна. Съгласно това правило на еволюционната биология самката, която избира доминиращия самец, ще има синове, които ще наследят харизматичността на бащата. След време те на свой ред ще бъдат избрани и така майката ще бъде вече баба.

Теорията на Дарвин за сексуалния подбор, според която жените избират мъжете с по-добри гени, се използва за обяснението и на това, защо например паунът има пера в стил "рококо", а еленът - такива големи рога. Нито един от тези атрибути не е важен за оцеляването, но според схващането на Дарвин самките избират тези индивиди, които ги притежават, като демонстрират по този начин сексуалния подбор в действие. Поне така пише в повечето учебници по света и във всички у нас.

Също както дарвиновата теория за естествения подбор е подложена на нападки от страна на десните религиозни групи, неговата по-малко известна теория за сексуалния подбор се сблъсква с възраженията на някои биолози.

Биологът Джон Роугартън от Станфордския университет твърди, че самките избират този самец, благодарение на когото ще имат най-голямо по брой потомство. Самките -щурци например, твърди проф. Роугартън, се съешават практически с всеки желаещ. За сметка на промискуитета, а не за сметка на избора на "най-добрия" самец, те увеличават генетичното разнообразие на своето потомство, като увеличават шансовете някои от него да оцелеят, дори останалите да загинат по различни причини.
цитирай
61. анонимен - партньорът.
11.12.2010 14:49
Някои учени все още не са готови напълно да се откажат от теорията за сексуалния подбор, считайки я за силна и като цяло за правилна. Други оспорват това. Търсенето на партньор може наистина да се окаже състезание. Обаче, много признаци, привлекателни за жените, нямат нищо общо привлекателната сила на добрите гени. Просто те се харесват на жените по някакви необясними засега от науката причини.
цитирай
62. анонимен - Има и трета теория за създаването на вселената
11.12.2010 15:12
Как са създадени звездите?
Как са възникнали планетите?
Какво изучава алхимията и химията?
Не е ли възможно, човекът да е произлязъл от взаимодействието на молекулата с околната среда?
Защо трябва да се придържаме към хипотези, все още недоказани?
Нито сме произлязли от маймуните, нито сме от пръст/пясък.
Най-вече сме от взаимодействието на химичните частици. Защото целият ни организъм е съставен от химични атоми, молекули, тялото ни е един вид химически завод за производство на желязо, кислород, сяра, вода, водород, калций, калий, емулгатори,витамини, много химия има в тялото ни.
А, мозъкът ни от какъв материял е създаден? Защо ние хората можем да мислим - разсъждаваме, а животните - не могат да ръзсъждават?
Има и още много въпроси и съмнения по темата - развитие и сътворение на света.
цитирай
63. анонимен - Още една нова мисъл
11.12.2010 15:27
Джоун Рафгардън мисли, че Чарлс Дарвин е допуснал ужасна грешка. Не става въпрос за естествения подбор – тя не креационист, който да цитира Библията – а за онази велика негова теория за еволюция: сексуалния отбор. Според Рафгардън сексуалният отбор не може да разясни хомосексуалността, документирана в над 450 различни вида гръбначни животни. Това означава, че еднополовият секс – дълго пренебрежително смятан за скимване на човешката култура – е нормална, а вероятно и необходима, част от живота. Пренебрегвайки всички онези гей животни, казва тя, Дарвин погрешно е разбрал естеството на хетеросексуалността.
цитирай
64. анонимен - промяната е наложителна.
11.12.2010 15:29
Джоун Рафгардън, професор по биология в Станфордския университет, иска да промени това разбиране. След като каталогизира богатството на хомосексуалното поведение в животинския свят в книгата си "Evolution's Rainbow" [бел. прев. – дъгата на еволюцията], тя казва, че е устояла на критиката, която се кореняла основно във факта, че е трансполова. Сега има за цел да замени Дарвиновият сексуален отбор с ново обяснение за секса. Твърде дълго, споделя тя, биологията е недоглеждала доказателствата, че чифтосването не е само с цел размножаване. Понякога, както е с всички случаи на гей овце, делфини и примати, животните правят секс просто за забавление или за да укрепнат социалните си връзки. Хомосексуалността е неизменна част от биологията и не може повече да бъде оставяна встрани. Използвайки този чудат подход да разкрие фактическите данни*, Рафгардъновите теории имат потенциала да оповестят научна сексуална революция.[* тук авторката отново се заиграва с думите, queer означава чудат, но е и жаргонна дума за хомосексуален, някога използвана негативно – педераст, straight (facts) приемаме за фактически данни, но думата straight означава и хетеросексуален]
цитирай
65. анонимен - ФАКТИ КОИТО ПРОТИВОРЕЧАТ НА дАРВИНОВАТА ТЕОРИЯ.
11.12.2010 15:41
Ето само някои от тях.

ПЪРВО. Според теорията на Дарвин човекът е произлязъл от маймуната. Но учените и досега не са открили преходното звено, което свързва двата вида, за което уверено говорел Дарвин. Останки от маймуни се намират, останки от homo sapiens – също. А човекомаймуни, уви, сред тях няма.

ВТОРО. Според теорията за еволюцията неандерталецът се смята за предтеча на кроманьонеца – нашия непосредствен прародител. При това неандерталецът се явява по-ранно стъпало на развитието. Но в резултат на последните археологически разкопки стана ясно, че неандерталците и кроманьонците са живели едновременно, заселвайки се отначало в различни области. Впоследствие по-развитите и способни да се приспособяват към променящите се климатични условия кроманьонци изместили неандерталците, а ледниковият период окончателно унищожил последнитЕ.

ТРЕТО. На теорията на еволюцията на видовете откровено противоречи фактът, че някои видове животни абсолютно не са се променили в продължение на милиони години. От позицията на дарвинистите те, както и другите видове, са били задължени да се развиват. Но това не се е случило, а защо -теорията на еволюцията не е в състояние да обясни.

ЧЕТВЪРТО. Теорията за произхода на човека от маймуната окончателно се разпада при сблъсъка си с генетиката. Последната – рожба на монаха Мендел, разбива в корена идеята на Дарвин. Съгласно генетичния анализ човекът и маймуната са абсолютно неродствени биологични видове. Нещо повече, сред всички видове животни най-близки до човека по генетичен код са… свинете. С това се обяснява отглеждането в организма на трансгенни свине-донори на органи за присаждане на човек, в това число бъбреци, черен дроб и дори сърце. Организмът на маймуната не е подходящ за износването на донорските органи. Изхождайки от това, по-логично би било да наречем предтеча на човека свинята, а не маймуната. Но не бива: независимо от голямото сходство на генетичния код, между тези два вида се наблюдават и съществени различия.
цитирай
66. анонимен - ИНТЕРЕСНА ТЕОРИЯ.
11.12.2010 15:44
ТЕОРИЯТА НА МУЛДАШОВ

Хирург-офталмолог, талантлив специалист в своята област, преди няколко години Ернст Мулдашов се заел с област, доста далечна от науката за очите. Той решил да изучи въпроса за появата и развитието на хората на Земята. След множество експедиции по целия свят той формулирал своята гледна точка относно нашето съществуване.

Според неговата теория преди нас са съществували по-разумни и развити цивилизации. По-разумни били поне що се касае до отношението им към Земята като към живо същество: пазели я, стараели се да не й навредят. В един момент те престанали да бъдат така грижовни и станали такива, каквито сме ние днес, като използвали ресурсите й безогледно.

Земята, като живо същество, се обидила и… се обърнала в буквалния смисъл на 180 градуса. Не много рязко, бавно, надявайки се, че живеещите на нея същества ще се вразумят. В един момент стигнала до критичната точка, когато се изместил центърът на тежестта й, което довело до Всемирния потоп. Живи останали само тези, които в наше време наричаме атланти. Те се спасили в планинските пещери, където влезли в състояние на дълбок сън, за да продължат човешкия род. Именно те са предците на съвременните хора. Мулдашов не разглежда подробно въпроса за това, как и кога са се появили тези по-древни раси, отделяйки внимание само на развитието на нашата раса.
цитирай
67. анонимен - вечен динозавър
11.12.2010 17:59
И , откога се знае със сигурност ,че земята е кръгла? По времето на Дарвин дали е имало музеи , пълни със скелети на изкопаеми животни ? И още нещо , в библията няма никакви динозаври , това не е ли обидно ?
цитирай
68. esen - Много интересна статия. Благодаря ти!
11.12.2010 20:00
Не успях да прочета всички коментари, но ще се върна за тях и следващите.
Дарвиновата теория винаги е предизвиквала въпроси в мен и ме е карала да се бунтувам вътрешно, защото зная, че е невъзможно да въздействам, но ето, че тук намирам аргументирано и обосновано мнение.
Поздрави!
цитирай
69. urilozev - Сходство
12.12.2010 07:49
Импонира ми тази теория.Най вече заради това ,че интуитивно всеки от нас е усетил небивалиците в официалните хуманитарни науки.Само като си представим,как ни набиват в главите ,колко скоро е било изнамерено колелото.
цитирай
70. dalida - Науката.
12.12.2010 10:02
Едно време науката е била на равнище, което е задоволявало елита /обществото.
Днес науката е с много нови предложения, но консервативните догми не се променят лесно. Трудно ще се наложат, новите научни постижения. И все пак - ще се наложат. Което ми напомня на това: " И, все пак, Земята се върти!"
цитирай
71. анонимен - НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА КАМЕННАТА ЕРА
12.12.2010 11:52

НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА КАМЕННА ЕРА
През предполагаемия период, описван от еволюционистите като каменна
епоха, хората извършвали богослужение, слушали посланието,
проповядвано от изпратените им пратеници, строели сгради, готвели
храна в кухните си, разговаряли със семействата си, посещавали
съседите си, имали са шивачи, които да им шият дрехи, били са лекувани
от доктори, проявявали са интерес към музиката, изобразителното
изкуство, изработвали са статуи и, с една дума, са водели един напълно
нормален живот. Както показват археологическите открития, с течение на
историята са настъпили промени в технологията и натрупаното знание, но
човешките същества винаги са живели като човешки същества.
цитирай
72. анонимен - ЕДНА ЛЪЖА КОЯТО ПОГУБВА ЧОВЕКА - ВСЕ ЕДНО ГО УБИВА БАВНО.
12.12.2010 11:53
Съдове, модел на маса и лъжица, които датират между 7 000 и 11 000 г.
пр.н.е., осигуряват важна информация за жизнените стандарти на хората
от онова време. Според еволюционистите хората от онази ера наскоро са
били усвоили заседнал начин на живот и току-що са започнали да стават
цивилизовани. Тези изделия обаче показват, че не съществува нищо
липсващо от културата на тези хора и че те са водели напълно
цивилизовано съществувание. Както ние правим днес, така и те са седели
на маса, хранили са се, използвайки чинии, ножове, лъжици и вилици,
приемали са гости, предлагали им закуски, т.е. водели са нормален
живот. Когато откритията бъдат разгледани като цяло, ние виждаме, че с
техния художествен усет, медицинско знание, технически средства и
всекидневие хората от неолита са водели напълно човешки живот, точно
както тези преди и след тях.
цитирай
73. анонимен - Удивен
12.12.2010 12:02
Боже, колко глупост има по този свят!!
цитирай
74. анонимен - ПИРАМИДИТЕ СА ПОСТРОЕНИ ПРЕДИ 25 000 ГОДИНИ.
12.12.2010 12:06
ИЗМАМАТА ОТНОСНО ,,ПОЛИРАНИЯ КАМЪК"
От запазилите се до днес археологически останки най-впечатляващите са
от каменоделството. За да може на камъка да бъде придадена една
толкова детайлна и правилна форма, в повечето случаи е необходимо
използването на здрави стоманени инструменти. Човек не може да
изработва правилни форми и шарки чрез моделиране и триене на един
камък с друг. За прецизното рязане на твърди камъни като гранит и
изработването на шарки върху тях е от изключително значение наличието
на техническа инфраструктура.
ПРЕДИ 25 000 ГОДИНИ, УМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ Е ПОСТРОИЛА:
ПИРАМИДИТЕ
СТОУНХЕНДЖ
МЕГАЛИТИ В АМЕРИКА
МЕГАЛИТИ В ИНДИЯ
МЕГАЛИТИ В КИТАЙ
МЕГАЛИТИ В ЮТАКАН
МЕГАЛИТИ В ГОЛАНСКАТА РАВНИНА
ГИГАНСКИ КРЪГОВЕ БЛИЗО ДО АВЕБУРИ
ИЗКУСТВЕН ХЪЛМ С ВИС.45 м. В СИЛБЪРИ ХИЛ.
И още много такива изкуствени мегалитни строежи останали от преди
80 000 години и нито земетресенията са ги съборили, нито войните.
А, новите пирамиди построени от египтяните днес вече са руини,
заради скапаният строителен материал използван от "великите" египтяни.
цитирай
75. анонимен - Колко много изхабени байтове и словоблудство
12.12.2010 13:47
Отдавна не бях срещал толкова много изхабени байтове и словоблудство.
Защо си губите времето и пишете за неща от които и понятие си нямате. Чули, недочули, чели, недочели от тук - от там, и решили че могат и статии да пишат, и коментари да дават. Заприличахте ми на едновремешните доценти и професори в АОНСУ, които вадеха вода през девет кладенци да докажат че може да се ашладиса домат с череша...
цитирай
76. анонимен - 8 000 или 80 000 години? Има ги и двете ...
12.12.2010 14:22
8 000 или 80 000 години? Има ги и двете цифри.
цитирай
77. анонимен - тази статия е писана очевидно без никаква научна обосновка
12.12.2010 14:54
Скъпа далида,

Изказали сте наистина хубави аргументи (изключвайки религиозната простотия), но видимо нямате научни познания, особено от последните десет-петнадесет години. Теорията на Дарвин е наистина отхвърлена. В момента еволюционната теория НЯМА НИЩО ОБЩО с Дарвин. Дарвин е първият в исторически план който отбелязва и започва да изучава вазимовръзките между видовете и да задава въпроси и да предлага отговори, и то не лоши (прочетете "Произход на видовете", след това някой учебник по генетеика и ще видите както разликите, така и гения на Дарвин ). Естествено, неговата представа е доста елементарна (все едно да се сравнява идеята на Птолемей със съвременния строеж на Слънчевата система). Но това е началото на нашето опознаване на логиката на природата.

Факт е, както твърдите, че е силно вероятно разумния човек да се появява някъде в периода 100 -80 000 години пр. Хр. В науката датирането е процес с значителн грешка в оценката на точние дати. Но една грешна оценка, не прави идеята на еволюционната теория безсмислена. Помислете, няма друг свързан, логичен и с такава предсказателна сила метод за обяснение на обикалящото ни биоразнообразие, освен еволюционната теория. А тя е довела до доста полезни неща и важни разбирания за нас самите, както и до доста полезни технологии и методики (например в медицината). Така че - четете и мислете.
цитирай
78. анонимен - изказването ми е изцялоиронично,
12.12.2010 15:36
dalida написа:
анонимен написа:
кой е построил пирамидите ли???? ами как кой - неандерталците, разбира се! по-точно - глупавите неандерталци. по-хитрите са седели отстрани, и свирели на ръчноизработените си музикални инструменти, за да спори работата....

--------------------------------
Може би сте прав, а може и да грешите. Сигурен/а ли сте в това, което твърдите?

а вие сигурна ли сте в това, което твърдите? аз все така не виждам логика в твърдението, че щом древните хора са били всестранно развити, то Дарвин греши. Шумер, Акад, Египет.... - култури отпреди 6 000 г. а неандерталците са живели преди 400 000 г. е, къде видяхте база за теориите си? с какво дарвинизмът противоречи на постиженията на хората отпреди 6 000 г? и какво толкова са постигнали неандерталците преди стотици хиляди години? в теорията Ви няма и капка логика
цитирай
79. анонимен - Науката си е наука!
13.12.2010 00:04
Изявление за пресата

Теория на еволюцията в изказвания
отхвърлена от Европейския Парламент

Tom Magnuson




(11.10.2006)


Полският евродепутат проф. Мацией Ц. Гирич организира в средата на октомври семинар за слабите места в теорията на еволюцията. Гирич е известен професор по генетика и е бил председател на този факултет при полската Академия на науките. Синът му е настоящият полски министър на възпитанието. Професор Гирич категорично отхвърли научни изследвания на които служи за база теорията на еволюцията и постави под въпрос преподаването на една недоказана, но прогресивно фалшифицирана хипотеза – тази на макро еволюцията.

Професор Гирич разказа как са се върнали децата му от училище след като им е преподавана теорията на еволюцията. На тях им било обяснено, че с научни изследвания е доказана еднозначно и без съмнение макро еволюцията в рамките на генетиката, т.е. развитието респ. произхода на живота. Това бе нещо ново за проф. Гирич, който е прекарал живота си с генетични изследвания на най-високо ниво. Той поясни на участниците в семинара в Европейския парламент, че в рамките на всичките му научни изследвания не е намерено нито едно доказателство за макро еволюцията, а напротив само оборващи доказателства.

Професор Гирич получи подкрепа от други пристигнали специалисти. Професор Йозеф Мастропаоло дойде специално от САЩ, за да обясни на евродепутатите, че не съществуват доказателства за често постулираната макро еволюция. Под макро еволюция се разбира мнимото създаване на нови, до сега несъществуващи биологични структури чрез еволюция - както например образуването на крило, на дроб или на птича човка при влечуго. Той поясни на публиката, на базата на ръководени от него изследвания, че на пропагандираната в училищата и представяна за доказана макро еволюция след повече от 150 години й лисва всякакво емпирично доказателство. Промяната на налични структури, например селекционирането на особено дълги или малки и дебели човки се счита за микро еволюция.

От Германия дойде др. Ханс-Йоахим Цилмер експерт по въпросите на еволюцията и член на Академията на науките в Ню Йорк, който е автор на няколко книги за палеонтологията, преведени на до десет езика, който поясни на заседанието с много примри, че съществуват изключително геологични находки, които опровергават еднозначно теорията на еволюцията. Документите н вкаменелостите не съдържат доказателства за макро еволюция. Вместо незабележимо бавно развитие на видовете от един вид към друг, както се твърди в училищата, може да се наблюдава само стабилност на формите на живот като се взима под внимание варирането и нагаждането в рамките на микро еволюцията, т.е. предаване на вече съществуваща наследствена информация съгласно законите на Мендел.

Френският геолог др. Гъй Бертхаулт представи много факти, доказващи че геологичните слоеве не са се образували за милиони година, а в много по-кратки периоди. Същите процеси се наблюдават и днес при седиментация, която е предизвикана от водни приливи. Тези процеси са възпроизведени в сътрудничество с руски научни работници в лабораторни условия. Изобщо за да има макро еволюция, би трябвало, противно на бързо образуващите се геологични слоеве, да се постулират много продължителни, почти безкрайни периоди за почти безкрайно бавните процеси на седиментация.









цитирай
80. анонимен - ))
13.12.2010 12:33
"...Медната руда се намира на доста дълбоко място, тя не е
самородна, няма и самородна мед, медта се намира под формата
на прахови частици и се извлича чрез висока температура в
пещи. Би трябвало неандерталците живяли по времето на бронзовата епоха да имат рудници, от които да придобиват металите, а за да ги обработват, би трябвало да имат пещи,>>>"


Рудното тяло в аи-бунарския рудник е на повърхността, от типа „жилно находище”. То се простира от изток на запад в продължение на 1,5 км, като ширината му варира от 0,5 до 5 км. В някои участъци паралелните жили се сливат и достигат ширина 10-15 км. Рудата е полиметална – съдържа мед, олово, цинк и др. На много места рудата е на повърхността във вид на окислени медни минерали – малахит и по-рядко азурит. Някои изследователи смятат, че рудното находище е експлоатирано през халщата (II хил. пр. н. е.).
цитирай
81. анонимен - Простотии
13.12.2010 13:42
Съжалявам за загубеното време да прочета тази статия. Някои от коментарите са по разумни.
цитирай
82. анонимен - дарвин или не....
13.12.2010 14:03
Без значение на коя теория съм привърженик очевидно е, че в тази статия има изключително сериозен проблем с хронологията! За да повярвам на М.Кремо първо трябва да видя колко археологически обекта е проучил! От статията оставам с впечатлението, че Бог е създал Човека със сандали, което само по себе си е чудесно! Аз също съм на мнението, че човешката цивилизация се развива само технологично, не и духовно. Но да прочетеш "Забранената археология" и да решиш, че можеш да пренапишеш историята на Света ми се вижда малко нескромно!
цитирай
83. анонимен - Трагедия
13.12.2010 14:26
Емпирично доказателство, че Земята е кръгла (факт, известен на учените от хиляди години), получихме чак през 3 Март 1960-та година, когато първият космонавт направи обиколка около планетата и видя с очите си, че наистина е кръгла.

Необразоваността на българина е трагична. Не можах да повярвам, че от близо 80-те коментари по темата се намериха едва 2-3ма, които да посочат явните несъответсвия, липса на обосновка и откровени глупости в тази псевдо-научна блог "публикация".
цитирай
84. iliada - Една тема която винаги вълнува
14.12.2010 08:15
и която не е доразвита .Навявам се ще има и нови открития и всички догатки ще бъдат изчистени с времето.Дано го доживеем........
Поздравления!
цитирай
85. dalida - Всеки има правото да каже своето мнение.Вие също.
14.12.2010 11:29
анонимен написа:
По- голяма глупост не бях чел. Честно!

цитирай
86. dalida - Благодаря, че се отби!
14.12.2010 11:30
iliada написа:
и която не е доразвита .Навявам се ще има и нови открития и всички догатки ще бъдат изчистени с времето.Дано го доживеем........
Поздравления!

цитирай
87. dalida - Глупости
14.12.2010 11:34
анонимен написа:
Съжалявам за загубеното време да прочета тази статия. Някои от коментарите са по разумни.

-------------------------------
Учените са на друго мнение, много по-различно от вашето.
Благодаря, все пак, че се отбихте!
цитирай
88. dalida - Трагедия
14.12.2010 11:35
анонимен написа:
Емпирично доказателство, че Земята е кръгла (факт, известен на учените от хиляди години), получихме чак през 3 Март 1960-та година, когато първият космонавт направи обиколка около планетата и видя с очите си, че наистина е кръгла.

Необразоваността на българина е трагична. Не можах да повярвам, че от близо 80-те коментари по темата се намериха едва 2-3ма, които да посочат явните несъответсвия, липса на обосновка и откровени глупости в тази псевдо-научна блог "публикация".

------------------------
Трагедията ни е в учебниците.
цитирай
89. анонимен - Хората са лицемери!
14.12.2010 11:52
50% от тук коментиращите сигурно са вярващи в бога. Ходят на църква, молят се за здраве на богородица, но, не вярват в божественото начало на човека. ЗАЩО?
Сигурно, заради това, че са материалисти. Сигурно затова, че са дарвинисти и през целия си живат са се развивали като маймуни.
Мислейки, че само от маймуна може да са произлезли и така са се развили, че до тук могат да мислят - ограничени и комплексирани, пълни с противоречия -
ходят на църква, вярват в Исус, но не вярват в бога. Тези хора според мен са
ЛИЦЕМЕРИ ! Лицемерието им няма граници, плупост след глупост, глупавите маймуни не могат да мислят. Мислят само разумните човешки същества и извънземните такива.

СТАТИЯТА ИЗЛАГА ЧУЖДО МНЕНИЕ, АВТОРКАТА САМО ВИ ПОКАЗВА КАКВО Е НАПРАВЕНО И КАКВО НЕ Е.
А,вие не разбирате - вие сте разбивачи на легенди или по точно пропагандатори на такива, лицемерни богопомазани маймуно - човеци.
цитирай
90. marley - Каменната ера.
14.12.2010 12:05
Дарвин може и да е грешал в изследванията си, но до колкото знам, тези изследвания не са само негови, а и на неговите сътрудници и последователи, които са работили заедно с Дарвин,т.е. еволюционерите и заклети дарвенисти.
Че, дарвиновата теория за еволюцията е отхвърлена официално от ЕП вече е факт № 1 още през 2006 г., ако някои от вас не са го разбрали, то си е за ваша сметка.
Проблема не идва от това дали теорията е отхвърлена, а от това, че
всички тук изказващи се хора предполагам че са вярващи и ходят на църква, да се молят за своето здраве и бъдеще. Молят се и на Богородица, молят се и на Исус, а твърдят, че са произлязли от маймуните, защитават една абсурдна теория за произхода на видовете, за тези, които не мислят с мозъка си, защитават теория която не ги защитава а унижава, тези хора са лицемери, и се чудя, как с какво сърце и лице влизат в църквата да се молят на Господ, а на практика - не вярват в БОГа. Това са ЛИЦЕМЕРИТЕ на нашия век! Което е много, много, жалко и тъжно!
цитирай
91. marley - Теориите.
14.12.2010 12:32
Дойде Новия глобален ред и всички глупости, казани от поети и философи, ще се сбъднат.
Всички са слуги на западния капитал и утре ще ги срещне същата съдба, затова трябва да се сещат за приказката за стълбата.
цитирай
92. анонимен - и какво следва
14.12.2010 13:59
нищо...приемаме ,че еволюция няма ..че сме създадени ( защото все някой е трябвало да постави началото) и естествено Създателя е който ни е дал в ръцете всичко необходимо и на нас е останало единствено какво ... да дочакаме края и да се върнем при Създателя.....
В крайна сметка дори това да е така с какво се променя утрешния ден... просто спираме да мислим за едно ,а започваме да "вярваме " в нещо друго ..че преди 400 хиляди години е имало хора като нас .... голяма работа. Безплоден спор... дали е имало или не.
цитирай
93. анонимен - нищо не следва
14.12.2010 16:50
Разбира се, че за разумни хора няма никакво значение. Разумния човек няма потребност да се инициира с идеите си и по тях да конструира реалностите си. Разумния човек вече е познал че условността на всяка картина и схема на живота, света и човека е естествена и че по нея не може да се съди за онова, което се нарича ИСТИНА.
Разумния човек е познал, че вярването не е религиозно понятие, а е типичен психичен човешки феномен с много по-широко значение. Вярващите в нещо хора се основават на приети предварително постулати, които се проявяват чрез онова, което се нарича УБЕЖДЕНИЯ. Убедените хора вечно търсят истината, тя е именно тяхно понятие. Но те могат да видят света единствено през призмата на убежденията си. Това се нарича и ПРЕД-РАЗСЪДЪК - думата толкова точно представя същността. Хората разсъждават само върху предварително приети постулати, които те приемат за ВЯРНО.
Навсякъде - в живота и интернет - хората се групират най-вече според приетите постулати, в които вярват. Понеже вярването не е достатъчно и им е потребно да презатвърждават непрекъснато, от античността насам става "модерно" да се защитават и доказват тези, чрез т.н. аргументи. Но елементарния анализ на цялата картина показва че описанатана картина от елементи и взаимовръзките им, се държи само на общоприетото - т.е. на социалното ръкостискане "кое е правилно, вярно, истинно", всичко това водено от това "ДАЛИ НЯКОМУ Е ПОЛЕЗНО дали има социална полза"
НЯМА НИТО ЕДНА ХИПОТЕЗА, която да е абсолютно вярна или правилна. Никога не е съществувала такава. В познанието се борави само с относителности и условности. Затова Дарвиновата теория се нарича именно така - ТЕОРИЯ. Това, че някои хора избират да вярват в нея и да я издигнат като истина е вече вид отношение и няма нищо общо с Познанието. Религиозните канони, наречени истини, също нямат нищо общо с ИСТИНАТА. Те просто отразяват потребностите на "малките хора" да се инициират с "висша" сила. И в науката е същото - "малките хора" имат нужда от убеждения
цитирай
94. анонимен - продължение -
14.12.2010 17:08
...И затова им трябват и доводи, доказателства, спорове.
В учебниците и образованието има куп глупости, но те са за да се подготви всеки нов социален член за социалната си роля, която сам е приел. Истини никъде няма написани. Самото понятие ИСТИНА е смешно и напълно наивно и още в първите уроци по физика е написано за "отправната точка" и че каквото и да е не може да се "мери" ако няма нещо "спрямо което да се мери". И всичко измерено е също условно - друг е въпроса "че то можело и да върши работа - за нещо, за някого, за някои.
Вечната потребност от истини е именно на "малките хора" които силно се нуждаят от такива. И се хващат за разсейваните навсякъде в социалната матрица готови идейни нагласени картини - въпроса е само дали им импонират, дали привиждат нещо в себе си от тях - и ги приемат. И се почва защитаването - вие вярвате в лъжа, пък аз да ви докажа че вярвам в истина. Когато една личност приеме една такава схематично-идейна схема, тя основава идентичността си на нея и задължително започва да я защитава като "СВОЯ". Хората които говорят не само тук а и в цитираните по-горе сайтове и имена, просто копирате опита на други хора. Това никога няма да стане ваш ЛИЧЕН ОПИТ, ВАША ЛИЧНА ЕВРИКА. И там е елементарността в груповия живот - просто се заимстват готови образно-идейни схеми и на който му допаднат и почва да ги защитава като свои...
НИТО ЕДИН ОТ ВАС НЕ Е ДАРВИН... и няма никога да е. Факта, че не сте направили нещо САМИ, че никога няма да направите "САМО"-своите си ЕВРИКИ. Това че е станал "автор" на Еволюционизма не е заслуга на ДАРВИН, а на социалните тежнения, потребности и порядки, които са имали по онова време нужда да се зароди ново течение в познанието, което да се отдели от библейския образ и канон на ТВОРЕЦА на всичко живо. Въпрос на социални процеси и етапи и възникващите от тях социални потребности. Но социума поражда и отглежда само невежество... и само той го издига в култ. ВЯРВАНЕТО в социално-приетите "истини" е просто симптом и показател
цитирай
95. estirbg - Каквото и да говорим и да спорим, пак стигаме до ТВОРЕЦА, ТОВА Е ИСТИНАТА!
17.12.2010 09:30
Човешката история е на около шест хиляди години...ще разкажа и аз в някой свой следващ пост...
Поздравления за статията, Далида!
цитирай
96. dalida - Това е истината!
17.12.2010 22:18
estirbg написа:
Човешката история е на около шест хиляди години...ще разкажа и аз в някой свой следващ пост...
Поздравления за статията, Далида!

-----------------------
Благодаря !
цитирай
97. gidmastar - Хората все още не са готови да при...
17.12.2010 22:43
Хората все още не са готови да приемат истината. Но тя не може вечно да остане скрита.
цитирай
98. анонимен - Хората сме Творците на "твореца"!
18.12.2010 12:52
Във флоренция още през 14 век някои напредничави за времето си умове, са задвижили идеята "че е време за друг основен идеал, друга посока за социалните вярвания. Съвсем е естествено че социалните вярвания сплотяват чрез астралните си взаимодействия всяка "група" и е немислим социалния живот без тях. Но обектите на тия вярвания са изиграли значението си - както е за всяка епоха. И се започва работа по разпространяване и социализиране на нов етап в познанието - да се изведе то от библейския му ограничител и да се насочи евентуално към самия човек, а не към "неговия творец". Идеята за твореца е изначална и типична за малките деца, които са в плен на чистата си психична потребност да проектират вътрешните си психични процеси "навън". Типични явления са търсенето на авторитети, търсене на "правилното", вярното и истината... но не коя да е - онази в която те са с идеята че е "ИСТИНА". Потребността от "написано" слово, което да се обожестви и с това абсолютизира като единствено вярно и истинно, е само част от тяхната житейска постановка. И после идва доказването, месианството и типичното за фанатика убеденост, която той изявява като "убедителност" насочена към "другите". Обаче тия времена отдавна вече не са като в 15 век.

По-горе беше написано че проблема на вярващия си е само неговото отношение към определена условна хипотеза. А не самата хипотеза или теория. Никой малък човек не може да преглътне задължителните за познанието два основни критерия - условността и относителността. Въз основа на тях е възможно да има развитие и разширение. И всеки същностен изследовател е запознат с това и го е осмислил.

Няма същностна разлика между еволюционистите и религиозните фанатици. Няма такава между които и да са групи, формирани според обектите си на вярване и приказните описания за тях. Дали ще са расисти, националисти, дарвинисти, или материалисти, атеисти или християни, мюсюлмани, юдеи или будисти... всички те са хора, които не са преоткрили че ние даваме живот на БОГовете ни
цитирай
99. анонимен - E ,E ,E ,EЕЕЕЕЕЕЕ.........
18.12.2010 23:51
"Емпирично доказателство, че Земята е кръгла (факт, известен на учените от хиляди години), получихме чак през 3 Март 1960-та година, когато първият космонавт направи обиколка около планетата и видя с очите си, че наистина е кръгла."................

Това не се ли отнася за правия ъгъл ?
цитирай
100. анонимен - Еволюцията на Дарвин е отхвърлена ...
20.12.2010 22:50
marley написа:
Еволюцията на Дарвин е отхвърлена официално още през 2006 година от ЕС, от съюза на световните учени, полякът Гирич, също представи достатъчно доказателства срещу тази нелепа теория.
Време е историята на народите да бъде окончателно променена и да се напише истината!
Какво толкова страшно има в божественото начало на Вселената и човечеството?
Защо официалните учени се страхуват да напишат истината в учебниците?

цитирай
101. dalida - Благодаря на всички,които...
24.12.2010 11:06
Благодаря на всички, които дадохте своя глас за популярността на този постинг!
Благодаря и на тези, които не се съгласиха с моята гледна точка!
Благодаря и Честитя на всинца ВИ Коледа и Новата 2011 година!
Бъдете живи и здрави, плодотворни и весели през новата година!
цитирай
102. marley - ГЕНОФОНД НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
28.12.2010 11:20
Чували ли сте за Генофонда на човечеството?
Той включва представители на различните цивилизации живяли много години преди нашата цивилизация. Този Генофонд има задачата да запази живота на планетата, да запази човечеството вечно живо, независимо колко войни ще се водят, независимо колко милиони човешки жертви ще загинат. Генофондът ще ги подмини и ще има отново хора на планетата. Това е задачата на този ГЕНОФОНД - ГЕННАТА БАНКА НА НАШАТА ПЛАНЕТА. ТЯ СЪХРАНЯВА ГЕНИТЕ НА
МИНАЛОТО И ДНЕШНОТО ПОКОЛЕНИЕ ХОРА.
Затова теорията на Дарвин вече се смята за отживелица, хората не вярват в теории на старите учени, смятат ги за допотопни, остаряли във времето.
ГЕНОФОНДЪТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО съществува от както свят светува. И, само знанията запазени в дълбоките бездни, дълбоко под земята масто, където се пазат тези гени, отвреме на време се появяват много умни хора, които помагат на другите да се развива технологията и човечеството да прогресира, да няма застой. Всяка цивилизация се е зараждала в недрата на предишната. Така, по този начин човечеството е оцелявало във времето и така ще оцелява за вбъдеще.
цитирай
103. анонимен - мн е яко
01.01.2011 17:39
мн е яко :D:D
цитирай
104. анонимен - Поздрави Далида
01.01.2011 19:07
Поздрави за статията Далида. Едва ли има разумен и здравомислещ човек който да вярва че чехълчета и попови лъжички изпълзели от океана, пораснали им крака и опашки и създали растителния, пернатия и животинския свят. Тези който казват че са произлезли от маймуни требва да обяснат как от едно стадо маймуни са се пръкнали черната,белата жълтата и т.н. раси. Ами червената раса? А езиците? Всички племена и народи говорят на различни езици? Защо?
цитирай
105. анонимен - канара
03.01.2011 11:47
Прочетох статията на Далида. Напълно съм съгласен с изложеното в нея. Там се
твърди,че човекът и преди 80000 години е бил човек. В коментарите прочетох,че
дори и преди 400000 години човекът е съществувал като човек. По аналогия на
това трябва да приемем,че човекът е съществувал и преди - примерно преди
2000000,10000000, и т н години. Но аз не намерих отговори на следните въпроси:
1.Ако човекът не е произлязъл от маймуната, откъде се е появил на Земята
като такъв?
2.Как хората в онези древни,а и в по-древни времена, са построили Египетските
пирамиди, и редица други известни световни обекти, за които е бил приложен
сложен технологически процес, с каква техника, като се има предви обемът,
тежината,майсторството на употребените елементи.
3.Изобщо живота на Земята в животинския и растителния свят наистина ли
е възникнал тук, или е пренесен от Космоса.
Бих бил много удовлетворен, ако Далида би могла да даде отговори на тези
въпроси. Само чрез научни доказателства може да се открива истината !
цитирай
106. dalida - Сътворението и човечеството.
03.01.2011 13:36
Не съм кой-знае колко набожна, но съм склонна да повярвам в теорията за Анунаките и в Библията се споменава за тях и планетата Нибиру.
НАСА все още прави своите изследвания, Европейската космическа агенция също прави своите изследвания, световните учени- математиците, биолозите, историците, астрономите, са склонни да повярват в тази теория, не само защото изхвърлиха от употреба теорията на Дарвин,като остаряла и допотопна, а и защото напоследък се налагат модерните изследвания чрез ДНК - клетката, наследсвените гени които заставиха науката да си каже думата.
Още една теория има и тя е пред изучаване. Теорията твърди, че човечеството е съществувало на друга планета. Едно от предположенията е,че човека идва от планетата Марс, а второто е, че човека идва от звездата Сириус. НАСА е пред нови разкрития и може би ще ги научим в най-скоро време. Макар,че има съмнение че учените запазват част от откритията скрити, за да не предизвикват паника в населението на планетата, много от последните изследвания са разпостранени вече свободно чрез научните списания,книги и телевизионни филми. Хубавите неща стават бавно, нужно е търпение.
цитирай
107. анонимен - До канара - №105
03.01.2011 23:05


"История на човечеството" е солидна книга, която в обем от близо 500 страници разказва историята на света. Авторът Сирил Ейдън си е поставил нелеката задача между тези 500 страници да събере 150 хиляди години история на човешкия род.

Ако това звучи прекалено амбициозно – има защо. Самият Сирил Ейдън споделя, че през цялото време докато пише, се бори със същите съмнения. В крайна сметка се справя с този обем и с така поставената задача, а книгата не изглежда като тежък академичен труд, към който читателите биха посегнали с известен респект.

Освен това "История на човечеството" има голямото предимство, че е написана на разбираем език – с много бекграунд и с много повече емоции, отколкото сме свикнали да очакваме от една историческа книга.

"Всъщност това е един от възможните разкази, който не претендира да е единствено верният, защото всеки разказвач на подобни варианти вижда нещата по различен начин. Една безпристрастна и строго обективна история на човечеството би била най-скучното нещо, което можем да си представим: изброяване на лични и местни имена, както и дати, което би било доста безполезно. Единствената история, претендираща да бъде полезна с нещо на читателя, е тази, която разказва не само какво се е случило, но и се опитва да обясни защо това се е случило по този начин", пише Сирил Ейдън.

Неговата история със сигурност не е скучна. В нея той проследява човешките успехите и трагедии от времето, когато хората са направили първите си опити да напуснат Африка, до деня, когато човешки същества стъпват на Луната; от времето на строежа на пирамиди до създаването на интернета.

Тук намират място не само последните научни теории, но и последни проучвания и открития. В същото време няма нито един учебник, който да разказва историята по този необикновен начин. Защото докато пише за Древен Китай, между другото Ейдън обяснява, че към 5000 г. пр. Хр. кокошките и прасетата вече били в дворовете на земеделците, а пилешките бутчета и свинските ребърца вече заемали ос
цитирай
108. анонимен - Видовете.
03.01.2011 23:59
Да разгледаме и преминаването на едни видове в други. Възможно ли е например маймуната да се превърне в човек? Съвременната генетика, развила се като стройна експериментална наука доказа стабилността на видовете. С това блестящо се потвърди библейският постулат от първата страница на Библията: Бог създаде всяко нещо "според вида си". (Бит. 1:11,12,21,25).
Изследванията на науката също показаха, че нови видове не могат да се създадат нито по естествен, нито по изкуствен път. Биологът Томас Морган, носител на Нобелова награда за 1933 г. пише: "В целия период на човешката история ние не познаваме един единствен случай на трансформация на един основен вид в друг".
Творецът е създал организмите с чудното свойство за приспособяване към нови условия, за да оцелеят, но вариациите са винаги вътре в границите на вида. Има например 200-300 сорта домати, около 5000 сорта круши, 200 породи кучета, 150 породи коне, но видът е винаги същият, крушата си е круша, конят - кон, маймуната - маймуна.
Ако в природата съществуваше закон за преминаване от един вид в друг, трябваше във всеки момент да наблюдаваме хиляди междинни видове. Но дългогодишните палеонтологични изследвания на земните пластове също показаха прекъснатостта (границите) на видовете през цялата земна история. Както пише Дж. Симпсън, един от големите капацитети на палеонтологията, "фактите показват, че много видове (организми) се появяват внезапно в палеонтологичната летопис, различавайки се рязко... от която и да е ранна група".
цитирай
109. анонимен - Създаването на човека
04.01.2011 00:04
Чудото в кръвта и сърцето


Всеки един човек, включително и вие, преди да се появи на белия свят прекарва един дълъг период от девет месеца в майчиния корем. В началото на тази фаза човекът представлява само една малка съвкупност от клетки, започващи да се развиват в майчината утроба... на 22рия ден е по-малък и от бобено зърно. Един ден точно в средата на тази съвкупност една малка бучка получава заповед и изведнъж започва да тупти. Всички останали клетки в тялото са спокойни, тя обаче постоянно се движи и никога не спира. Тя никога не изпитва “нуждата малко да спре и да си почине”. И това продължава дълги години, докато един ден не дойде моментът да получи заповедта “спри”. Изминалият период пък определя живота на човек. Кой дава заповедта “започни” и “спри” на тази малка бучка?

цитирай
110. dalida - Как е създаден човека?
04.01.2011 01:00
Човекът - най - великият архитект на Вселената!
* Човекът създаде "Божието слово".
* Човекът създаде илюзията - Бог.
* Човекът създаде кръстоската между видовете на животните
* Човекът създаде кръстоската между растенията
* Човекът създаде овцата "Доли"
* Човекът създаде подобието на себе си чрез семенната течност - ДНК - сперматозоидите - оплодителната женска клетка - бебе - човек. Горе долу в този ред е създаден човекът.
* Човекът направи Бог велик, за да не му е скучно през свободното време, да ходи на църква и да има с кого да си говори там.
* Човекът създаде машината на времето, за да разбере какво има отвъд неговото съзнание.
* Човекът и водата са свързани. Водата може без човека, но човека не може без водата.
* Човекът и въздухът са свързани. Въздухът може без човека, но човека не може без въздуха.
* Човекът и природата са свързани. Природата може без човека, но човека без природата не може.
* Човекът и Слънцето са свързани. Слънцето без човека може, но човекът без слънчевата топлина и светлина не може.
Природата, слънцето, въздуха и водата са създали човека. Станало е чудо - природно чудо. Станало е някога преди хиляди или преди милион години в природата на нашата планета или на някоя друга планета или звезда е станало чудо, тези четири природни сили са се обединили и създали най - зловещото и най-чудесното нещо на света - човека.
Човекът е властен и може да гради с лекота, но може и да руши с лекота.
Човекът колкото и да е добър и благороден, толкова е и злокобен.
цитирай
111. анонимен - По повод сътворението
04.01.2011 16:15
Много точно е разбрал статията господинът от № 108. Природата се справя чудесно. Дърветата в горите природата е посадила. Тревичката в горите - природата е посадила, цветята в горите - природата е посадила, гъбите в гората - никнат след дъжд, от природата създадени. Лисицата, чакала, кучето, хиената - това са разновидностите на Вълкът, всички те са от едно семейство.
Семейство маймуни има много разновидности, но при всички смешения си остават - маймуни. Както при копитните животни има разновидности, както при морските животни - има също много разнообразие, както при птиците, както при насекомите, изобщо при всеки вид, подвид, от едно семейство и един корен има много разнообразие, но си остава - един вид. Междинни видове се срещат единствено при смесването на гените по изкуствен начин, и този начин може да го направи само човекът - техникът и генното модифициране - под зоркият поглед на ЧОВЕКЪТ. Примери - сфинксът - генномодифициран вид. Може би в действителност никога да не е съществувал, но като скулптура е възможно, по този начин авторът изразява своята фантазия.
Статията на Далида засяга много яки въпроси. Може да не е написана в академичен стил, но приятели - този блог никой не е казал, че е научен или трябва да следва академичните догми и норми. Така, че оставете високомерието си в къщи, и се дръжте с уважение към тези хора, които ви разнообразяват, и попълват знанията Ви.
цитирай
112. yotovava - Ще те навестявам по-често.
16.01.2011 07:09
Интересно ми е тук.
Валя
цитирай
113. penchoan - Каменната ера, както е описана от ...
17.02.2011 03:23
Каменната ера, както е описана от историята, наистина е лъжа.
Защото човекът досега не е еволюирал от по-низше същество към по-висше, а обратно. Слизал е от по-висши светове и Божествено съзнание към по-низше съзнание. Каменна епоха е имало в областта на архитектурата, когато камъкът е бил основен материал.
Имало е нещо като каменна ера след потопа преди 7200 години. Тогава климатът в Европа става арктически, потоп залива градовете и оцелелите са се криели в пещери. Освен това са оцелели главно неграмотни овчари по планините и настъпва вторично подивяване на населението.
Но преди тези събития е имало много по-развити цивилизации от нашата.
цитирай
114. анонимен - Къде мога да заку&am
05.12.2011 22:51
Добър ден!
Къде мога да закупя евтин евтин патрон brother tn 2235
&#1058;&#1086;&#1074;&#1072; &#1077; &#1085;&#1072;&#1084;&#1077;&#1088;&#1077;&#1085;&#1072; &#1074; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1090;&#1077; : <a href=http://www.filpan.ru> &#1089;&#1098;&#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1084;&#1072; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1072; brother tn 2235 </a>

&#1048;&#1089;&#1082;&#1072;&#1084; &#1076;&#1072; &#1089;&#1090;&#1080;&#1075;&#1085;&#1072; &#1076;&#1086; &#1090;&#1091;&#1082; <a href=http://www.filpan.ru> &#1087;&#1098;&#1083;&#1085;&#1077;&#1078; brother tn 2235 </a>
цитирай
115. анонимен - Где недорого купить картридж?
08.12.2011 05:21
Где купить картридж Canon 710?
Лазерные картриджи Xerox .
У нас Вы всегда можете купить дешевый лазерный картридж Canon 710.

<a href=http://www.filpan.ru> Недорогие лазерные картриджи Canon 710 </a> для лазерных принтеров и копиров.
Всегда в наличии : заправка картриджей hp, лазерные картриджи Canon.
У нас Вы всегда найдете заправка картриджей xerox и дешевые лазерные картриджи Canon 710.
<a href=http://www.filpan.ru>Заправка картриджа аппарата Samsung SCX 4623 , Samsung SCX 4824 , Xerox WC 220 , Samsung SCX 4824 , Xerox WC 3500 , HP C7115A , HP C8061X , Samsung SCX 4200 , Картридж MLT-D105 , Samsung MLT-D105. </a>
цитирай
116. анонимен - za6to
15.12.2011 15:57
za6to ni dyrjat v nevedeni za horata giganti i nito edna televiziq ne e napravila film za tqh
цитирай
117. zaw12929 - Научавайки установеното НАСОЧВАМ ...
08.09.2015 18:47
Научавайки установеното НАСОЧВАМ КЪМ ВАШИЯ МАТЕРИАЛ
07.09 23:36 - ШОКИРАЩИ ФАКТИ ЗА ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА- ЗАЧЕРКНЕТЕ ДАРВИН ЗАВИНАГИ
http://zaw12929.blog/politika/2015/09/07/shokirashti-fakti-za-jivota-na-zemiata-zacherknete-darvin-za.1389918
цитирай
118. krumbelosvet - Дарвин няма противоречия с Бога.
26.01.2016 18:34
Който го е чел, трябва да го знае. Естествения подбор и основаната на него еволюция, са доказани от разкопките, а изкуствения отбор в наши дни го потвърждава допълнително. Възникването на първите форми на живот е извън Дарвинизма. Както, може би, и някои кластери от високо-организирани органи, които трудно биха възникнали един по един. Например у паяка - вещество за паяжина, бързо съхнещо на въздуха, дюза за изтегляне на нишката, умение да се плете паяжина, и всичко това е безполезно, ако няма летящи насекоми, годни за храна. Любопитно е, че паякът е паяк от най-ранните ембрионални етапи, няма преминаване през предходните етапи на еволюцията. Които ембрионални етапи също са блестящо потвърждение на еволюцията.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156681
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031