Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.01.2011 12:11 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ (част 12)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 25538 Коментари: 29 Гласове:
25

Последна промяна: 09.09.2011 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                      ИЗЧЕЗНАЛИ ЦИВИЛИЗАЦИИ


                  

В списание "Знание и сила" проф. Вирджински посочва че древните скити, живеели край Черно море,вярвали че боговете хвърлили от небесата на първия земен човек различни предмети необходими и други сечива за неговото съществуване - ралото,брадвата,колата, за да помогнат по пътя на цивилизацията.
  
В "По суша и вода" Владимир Рубцов говори за необикновенната цивилизация на Шамбала и за безсмъртните,които летели в космоса на борда на виманас. В същото списание Вячеслав Зайцев уведоми западния свят за откритите от китайски археолози в планината Байан Карам Улаа странни каменни дискове, в които се споменава за падането на космически кораб върху земята преди 12-ет хиляди години,чийто екипаж от дребни жълти човечета останали там и дали началото на родословното дърво на племето дропас.Авторът смята,че минаретата и куполите на джамиите са "домове на боговете", т.е. космически кораби.
 
Известният учен Александър Казанцев твърди,че марсианци са посещавали многократно земята,дори през нашата епоха.   
  
image
 
Проф.Агрест пише,че Содом и Гомор били разрушени от ядрен зрив и че циклопската тераса в Баалбек,Ливан,била писта за приземяване. Според неговата хипотеза откритите в либийската пустиня тектити били резултат от разтопяването на някои скали при излитането на космическите кораби.
   
Йосиф Шклофски,известен с теориите си за земни същества, счита както и Карл Саган от Харварския университет, че шумерите дължат културата си на Оаните  и Акпалусите, "демони" - пришълци от космоса.
    
Румънците също проявяват интерес към космическата археология. В сп. "Друм ноу" (Нов път), от 29 юли 1969 г. е публикувана интересна статия, доказваща съществуването на астронавти в праисторическо време ("Астронавти в изчезналите цивилизации"). Поместени са цитати от книгата "Загадки от най-древната история", в която Александър Горборовски, разкрива,че някои предмети, намерени в гробницата на китайския генерал Чао Ши,датирани от ІІІ век от нашата ера,
съдържали 85% алуминий, метал добиван чрез електролиза, считан от съвременниците за непознат в онази епоха. Същият автор подчертава противоречието на маите, които използвали коли без колела, макар че намерените играчки са с колела.
     
Списание "Друм ноу" припомня и широките астрономически знания на древните египтяни, "летящата колесница" на индуския герой Рама, била тласкана от " специален огън" от разлагането на живака.  В "Самаранга Сутра" дори е описан ядрен реактор.

   
Руснаците Казанцев и Щатски откриха скални рисунки преставляващи астронавти във Фергана - Туркестан, които приличат на подобни рисунки, открити в Австралия, Сахара и Япония.  НАСА  е признала съществуването на странно сходство между японски статуетки Йомон Догу и космическото облекло на
американските астронавти.
   
Италианският писател Ренато Веско застъпва
оспорваната теория, според която астронавти пришълци от загиваща планета с разредена атмосфера, имали синкава кожа поради липсата на кислород в кръвта.  Народните предания свързват синята кръв с
благородническото потекло, внушавайки по този начин че първите крале на народите на земята са имали действително синя кръв, тъй като са дошли от друга планета.
   
Откъслечни знания идващи от изчезнали цивилизации, били съхранени от посветените. Астрологията би била продължение на някаква универсална наука, занимаваща се със звездните излъчвания и влиянието им върху човешкия дух, влияние което днес всички психолози признават.  Кабала, тайните писания, книгите за магии и алхимията са свързвали металургията с теософията.  Чрез химически опити алхимиците са постигали трансформиране на материята подобно на съвременните ядрени преобразувания.  Китайците са изолирали хормони преди хилядолетия, а лечението с акупунктура и неограничените възможности на знахарите, все още обърква западната медицина.
Оттогава китайците пазят книгите с билки и дроги.

   
Фактът, че голямата  египетска пирамида е разположена точно в центъра на земята, открояващи се върху земното кълбо, показва познания за разпределението на континентите, което не може да се постигне без поглед от небето.  Странните аналогии между стария и новия свят  свидетелстват за общ културен източник.  Инките и египтяните са били управлявани от цар - жрец и по нормите на една и съща теокрация.Използвали са еднаква технология в металургията, земеделието и мумифицирането на мъртвите.

  
В знанието си по астрономия, маите не са отстъпвали по нищо на халдейските гадатели. Точността на техните наблюдения е изумителна с научните си понятия.   Стоунхендж  е изключително сложна обсерватория за изучаване на лунните и слънчеви затъмнения. Как са били издигнати  трилитите е все още нерешен проблем.  Друидите, етруските и много други народи по цялата земя, са наблюдавали небето през вековете със зоркост, която днес се сравнява със съвременните телескопи.
А, дали не са имали такива по тяхно време, не е известно, или ако са имали, те са били унищожени, както много други древни постижения, от войните, катаклизмите и суеверията на народите.
Може би са се страхували от нови нашествия от космоса или са очаквали завръщането на небесните богове?
  
Учените признават, че нямат преки свидетелства за древността, документите са унищожени от времето и катаклизмите и при разпиляването на големите библиотеки в Александрия, Пергам, Теночтитлан и много други места, и да е имало някакви важни списъци и документи, те вече са изчезнали - унищожени или изгорени.
   
Някои от учените смятат, че данните за изчезналите цивилизации са били записани върху магнитофонни ленти или печатни дискове, съхранявани
в " хронокапсули ", подобни на капсулата, закопана много тържествено в Ню Йорк на Международното изложение през 1939 г. 


Окулистите говорят за  "акашикски мемоари" - вид архиви, запазени в своеобразно пето измерение, в което е записано цялото минало на земята.  Създадена беше и теорията за  "универсален дух", от която ясновидци и екстрасенси, черпили идеи и образи.

  
В целият свят легендите говорят за богове, дошли от небето. Китайските царе яздили "огнени дракони", Хорус се носил в небесата на Египет в слънчева лодка, а Шамеш кацнал във Вавилон на борда на крилат диск ( слънчевият диск), американските индианци говорят за великият дух летял върху гърмяща птица. Хавайците си спомнят за летящи ангели. Някои африкански племена отдават почит на белите хора, долетели на големи птици ( можеби динозаврите).
 
image

Летящите машини са изчезнали преди много векове, но съществуват очевидни и смущаващи доказателства за тяхното присъствие ( фреските и рисунките в пещерите и пирамидите).Летящите машини приличат на ракети. Върху глинените вази са изрисувани машини бълващи огън и много други доказателства, че древните са дошли от космоса.

    
Сателитите "Експлорър"  откриха около магнитният пояс Ван Алън, минаващ през полюсите, неутрален коридор, по който вероятно прелитат НЛО.  С това се обясняват честите посещения на боговете, споменати от червенокожите, ацтеките и кечуа, както и многобройните появи на летящи чинии днес.  
   
Съществуват предсказания, за Америка, по-голямата част от материка е трябвало да потъне под водата, а  Атлантида да се появи отново.  В Калифорния и Перу се разразиха унищожителни земетресения.  На Разпети петък 1966 г. земетресение разруши Аншораж в Аляска и цялата земя отекна като камбана.
 
По-голямата част от източното крайбрежие на Америка се издигна с 5 см. а след време се върна в старото си положение.
 
Сеизмолозите се опасяват, че внезапни земетресения по протежение на пукнатината Св. Андрея могат да предизвикат потъване на целия континент Америка, както в миналото са потънали Атлантида и Лемурия. 
  
Съдбата на Америка може би ще зависи от същите астронавти посетили земята в древността.

(мистерии)

                                    





Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Големи страхотии.
16.01.2011 15:24
Но през следващите две години ще се начетем на такава литература.
цитирай
2. bven - Исус в ракета – един мит за църквата „Свети свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат”
16.01.2011 15:32
В църквата в село Добърско също има изображение на ИИсус Христос в ракета ( приземяваща или излитаща). Ето и други публикации по въпроса:
http://bartol.blog.bg/turizam/2011/01/03/isus-v-raketa-edin-mit-za-cyrkvata-sveti-sveti-teodor-tiron-.661142
http://eventteam.blog.bg/turizam/2009/10/17/selo-dobyrsko-si-ima-vodopad-ikona-s-raketa-lekovito-izvorch.417666
http://novini.bansko.net/n-815-%D0%98%D1%81%D1%83%D1%81_%D0%BE%D1%82_%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0_%D1%81_%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0
http://www.naselo.net/component/content/article/3-selavrila/72-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE
Поздрави за постинга - много увлекателно е написан!:)
цитирай
3. yotovava - Пак ми беше интересно,
16.01.2011 17:12
чудесен постинг.
Валя :)
цитирай
4. анонимен - Цивилизации
16.01.2011 20:19
През последните няколко години, на пет различни континента са намерени еднакви петроглифи и всички те датират от приблизително един и същи период.
В края на 20 век археолозите откриха в пустинята Негев, в Израел, издълбани в камък символи, които се оказха че са писменост. Датирането на тези символи показва, че се отнасят към период от време започващ около 1700 години преди новата ера. Странните символи били изследвани от Д-р Джеймс Харис, специалист по петроглифи и археолог към Университета Brigham Young. Той идентифицирал азбуката като пра-канаанска система, която после успешно била преведена използвайки древен еврит и фонетични знаци от Талмуда. Преди това Уилям Мак Глоун, аматьор археолог и пенсиониран космически инжинер, открил същите символи издълбани на силно ерозирали скали около град Ла Хунта в Колорадо. Датирането на ерозията се отнася към същата ера, от която е и писмеността намерена в Израел. Петроглифите в Колорадо били фотографирани и поставени на сайта на Viewzone.cом. Само за няколко години подобни изображения на петроглифи били изпратени от археолози и историци от целия свят. В това число и огромна колекция от надписи в Йемен, от мястото, където е бил палатът на царица Шеба.
Странното е, че надписите и в Йемен и в Колорадо разказват за едно и също събитие, вероятно свързано със слънцето, и пророкуват, че това събитие ще промени човешката цивилизация. Допълнителни преводи от други места в Оклахома, Австралия и Южна Америка добавят повече подробности към това бъдещо събитие.
По-голямата част от петроглифите вече са доказани, че са от древен произход, което е доста озадачаващо за експертите. Как така всички те са имали един и същи език и са разказвали една и съща история в противоположни краища на Земята. Вероятно нашите предци са пътували много повече отколкото се предполага че е било възможно.
В момента се провежда допълнителни разследвания за автентичността и общите белези на надписите.
цитирай
5. анонимен - Дракони
16.01.2011 20:25
Снимка на два обекта с форма на дракони, която бе заснета от самолет летящ над Хималаите в Тибет, предизвика огромен интерес, след като беше публикувана в китайски уебсайт. Човекът ,направил снимката е любител фотограф. На 22 юни 2004 г. той отишъл в района Амдо в Тибет, за да участва в церемонията във връзка с изграждане на железопътни линии от Чинхай до Шизан. След това взел самолет от Лхаса обратно към вътрешността на страната. Докато летял над Хималаите, случайно заснел тези два "дракона". Нарекъл обектите "тибетските дракони".
цитирай
6. анонимен - Изчезнали цивилизации
16.01.2011 20:32
Планета Бета-Изис - Изчезналата цивилизация обитавала някога планетата е била високотехнологична и съществуват две теории за нейният произход. Едната от тях гласи, че съществата имат другоизмерен произход, т.е. дошли са от паралелна вселена чрез портали, за които само се предполага, че съществуват. Другата теория казва, че това вероятно са представители на другия галактически ръкав, които са открили начин да пътуват между звездите без да използват Червейните дупки. Създанията са били нехуманоидни по своите морфологически белези. Достигали са до височина 3,5 м. с рибоподобен череп, дълго тънко тяло и четири крайника - пипала. Цивилизацията е била високоразвита имаща възможност да пътува между звездите и използваща като източник на енергия чиста, но рафинирана плазма от неоформилите се още звездни системи, които за съжаление можем да изследваме само чрез оптическите прибори тъй като до тях няма отворена звездна врата. Загадъчна си остава и гибелта на тази раса. Единствените останки са открити на отдалечен от сушата остров с диаметър 120 км. където съществата са построили своята колония. Сега този град представлява руини, разрушен вероятно при военен конфликт, но с кого и защо си остава неразрешена задача пред археолозите. Открити са останки в радиус от 200 км. и от летателни машини, вероятно на защитниците на града. Дори и сега макар и рядко в джунглите на планетата могат да се намерят метални части на свалените машини. С какъв загадъчен противник са се сблъскали първите разумни обитатели на тази планета? Дали пък не са бягали за да намерят утеха и подслон на този красив свят, който се е превърнал и в тяхна гибел ... Тайната безмълвно чака своят откривател.
цитирай
7. dalida - Цивилизации
17.01.2011 09:32
Благодаря на всички, взели участие в коментариите!
Искам да ви кажа,че статията не е копи/пейс. Написах я защото ми стана интересно, заради това,направих сбор на повечето факти взети от една популярна книжка на французите Жак Бержие и Жорж Гале,екип на "Джорнале деу Мистери".
Книгата е от моята библиотека и не е единствена с такива факти. Написана е на базата представена от американските учени,заради скептиците, които според авторите са прагматици и изпълнени с предразсъдъци.
Записана е като класика в "Светът изпълнен със загадки".
Има и още мистериозни случаи, които може би ще опиша в следващата си статия.
цитирай
8. dalida - Едно интересно мнение
17.01.2011 11:42
Най-значителните структури, построени в Древен Египет, които посетителите днес все още разглеждат с удивление, са мистериозните пирамиди. Най-великолепната сред тях – „Великата Пирамида” (Хеопсовата пирамида), е приемана за най-голямата каменна сграда, построена в света до днес. Историци и археолози от времето на Херодот до днес са представили множество теории за това как тази пирамида е била построена. Някои хора твърдят, че в строежа на пирамидата са използвани роби и са прилагани няколко различни техники: от техника с наклонена пътека без стъпала (рампа) до стъпаловидна пирамида. Картината, която се появява от тези методи, е следната:

„Ако пирамидата е била построена от роби, то броят на робите, които са работили на нея, би трябвало да е необикновено висок – в рамките на 240 000 души.

Ако е била построена рампа за строежа на пирамидата, то тогава им е трябвало около осем години за демонтиране на рампата след завършване на пирамидата. Това според датския строителен инженер Гарде-Хансон е абсурдна теория, защото веднъж след като рампата бъде разглобена, трябва да са останали огромни груби блокове, които ние щяхме да виждаме навсякъде. Никъде обаче не може да бъде забелязано такова доказателство.
цитирай
9. dalida - Още нещо интересно,доказващо,че египтяните нямат нищо общо с пирамидите.
17.01.2011 11:49
Отбелязвайки, че Гарде-Хансон е разгледал аспекти, подценени от останалите теоретици, Мустафа Гадалла продължава така в своята книга „Историческа Заблуда: Неразказаната история на Древен Египет” (Historical Deception: The Untold Story of Ancient Egypt):

„Когато посетите пирамидата, опитайте се да си представите зашеметяващите образи: Преди около 4 000 години всеки един каменар е изработвал по 330 каменни блока на ден. По време на сезон с обилни валежи били транспортирани около 4 000 блока на ден до река Нил, пренасяни на другия бряг, теглени нагоре по рампата към платото Гиза и поставяни на мястото им в пирамидата и всичко това трябва да е извършвано със скорост от 6.67 блока на минута! Представете си, по 6.67 блока на всеки 60 секунди!
Тиорията и практиката са две различни неща. Много са учените и археолозите,които доказват че египтяните не са истинските строители на пирамидите, поне на тези трите -големите. Те изказват мнение,че малките пирамидки са строени от древните египтяни, тези които днес са почти руини.
Днешните египтяни даже незнаят по каква технология са построени и нямят такъв материал с който да ги поддържат в изряден вид.
цитирай
10. kapito - мен пък ме навяха едни мисли като ...
17.01.2011 12:14
мен пък ме навяха едни мисли като четох - кой знае как върви времето за всеки от нас... и не може ли например за маите ние да сме древната цивилизация както те за нас са и дали не си взаимодействаме всички в различно време. това с времето е една страшна загадка.
цитирай
11. анонимен - PISMO OT IRLANDIA
17.01.2011 23:36
В своята книга "Атлантис" (1882) Донели прави за първи път опит да съедини в общ модел всички тези сведения, като заключава, че "...някога е съществувала


древна човешка раса, отличаваща се с полегнали назад чела


(продълговати черепи със споменатата преди деформация - б.м.) и че практиката на изкуствената деформация на черепите е била вероятно опит да се наподоби формата на главите на тези древни цивилизовани и господстващи хора." В тези хора той вижда древните жители на Атлантис, или Атлантида - създателите на висока човешка цивилизация, унищожена от потопа. Интересно е да се отбележи, че днес, повече от 100 години след неговата книга, до подобни заключения идват голям брой изследователи, автори през последните няколко години на разграбващи се бестселъри на тази тема.
Оцелели атлантиняни или не, хората с продълговати черепи независимо дали по рождение или чрез изкуствена деформация, очевидно са били белязани с изключителен статут - вероятно религиозно-динасически. Хипократ съобщава, че изкуствената деформация е била белег за "аристократически произход" при скитите. Амадее Тиери в неговата "история на хуните" твърди, че хуните са използвали тази практика за същата цел.
sledovatelno bylgarite kato naslednicina pelgarite ( belgarite ) trakite .... zna4i sa potomci na atlantite a te sled kato sa bili polu-bogove .. dali bog ne e naistina bylgarin
цитирай
12. dalida - Още интересни новини от в. Атака
18.01.2011 18:19
ДРЕВНА човешка раса, отличаваща се с полегнали назад чела,описани от археолога Джон Праг.

"ПРОДЪЛГОВАТИ черепи със споменатата преди деформация, и че практиката на изкуствената деформация на черепите е била вероятно опит да се наподоби формата на главите на тези древни цивилизовани и господстващи хора." В тези хора той вижда древните жители на Атлантис, или Атлантида - създателите на висока човешка цивилизация, унищожена от потопа. Интересно е да се отбележи, че днес, повече от 100 години след неговата книга, до подобни заключения идват голям брой изследователи, автори през последните няколко години на разграбващи се бестселъри на тази тема.
Оцелели атлантиняни или не, хората с продълговати черепи независимо дали по рождение или чрез изкуствена деформация, очевидно са били белязани с изключителен статут - вероятно религиозно-динасически. Хипократ съобщава, че изкуствената деформация е била белег за "аристократически произход" при скитите. Амадее Тиери в неговата "история на хуните" твърди, че хуните са използвали тази практика за същата цел. Донели посочва същата причина и при индианците от Орегон и няма съмнение, че и в случая с цар Мидас причината е била същата и под високата си "фригийска" (тракийска) шапка той не е криел магарешки уши, а е подчертавал с нея своя полубожествен статут.
Реставрацията на главата на цар Мидас обръща с главата надолу досегашната теория за източния произход на черепната деформация и посочва обратната посока - от запад на изток, като се явява естествена хронологична и географска връзка между египетските и евразийските примери за нея.
Нека обърнем внимание и на нещо съвсем конкретно, свързано с ранната средновековна история на българите. До голяма степен необяснен си остава въпросът как през VI век един съвсем малък военен контингент на т.нар. авари (обикновено посочван между 5 и 10 хиляди). И още....
цитирай
13. dalida - продължение: И още...
18.01.2011 18:22
........успява да подчини всички хуно-българско-сарматски народи и племена
между Каспийско море и Панония, възстановявайки по този начин империята на Атила.
Всички посочени народи са практикували изкуствената деформация на черепа, и то при владетелския им елит, и ако това издава единен произход на този елит, не е ли принадлежал той към най-славния династически род на Евразия - Дуло, което веднага би обяснило бързия успех на "аварите", тяхното "изчезване" от историята след поражението от франките, както и възстановяването на династията Дуло от Крум, произхождащ именно от панонски клон на този род.
И още едно сведение: в един от репортите на Смитсоновия институт във Вашингтон от 1859 г. антропологът проф. Андерс Ретзиус съобщава, че "тази практика (изкуствената деформация на черепа - б.м.) все още съществува в Южна Франция и в части от Турция". Няма да се учудя, ако под тези "части от Турция" се има предвид балканските й територии (т.е. България). Колкото до Южна Франция, полезно е да си припомним за заселването на богомилите (или част от тях) там, наречени бугри, катари и албигойци.
И така, изкуствената деформация е била признак за благородническа или жреческа принадлежност и е правена при жреците с цел повишаване умствените способности или спомагане за постигане на по-високо състояние на съзнанието, необходимо при ритуалните практики.
Изкуствената деформация на главата е била практикувана от бригите, които за около 500 години са владеели големи части от Балканите (Тракия и Македония) и от Мала Азия, т.е. в непосредствено съседство и дори съжителство с древните българи, за които знаем от археологията, че те също са практикували такава деформация на черепа, чрез пристягащи превръзки-ленти върху главата на детето.
цитирай
14. анонимен - moko
25.01.2011 19:23
Здпавете пак , полезно ще е според мен тази информация която , се трупа по този и множество подобни форуми в интернет да се класифицира и да се създаде нещо , като национална , а защо не и международна организация която подпомагана от заинтересованите по тези теми ( а те не са никак малко) да я изследва и анализира , за да може да се отдели това което наистина се е случвало от цялата бълвоч която се излива непрекъснато . Готов съм веднага да се включа
цитирай
15. dalida - 10 от тези древни цивилизации са:
19.02.2011 20:58
защото днес попаднах на още по-интересни данни за древните цивилизации,които притежавали високи технологии вкл. електричество и познавали начин за придобиване на инертни материали. Дали някоя от тези цивилизации не е предизвикала изкуственото преобръщане на полюсите или т.н промяна в скоростта на въртене на планетата,все още съм в стадии - проверка на данните.

Ето и най-известните цивилизации,способни да предизвикат катаклизъм:
1. Цивилизацията на държавата Люмерия ( МЮ) - живяла преди 78 хиляди години.
2. Древна Атлантида - живяла по времето на цивилизацията на МЮ.
3. Индийската империя - РАМА, живяла по времето на Атлантида.
4. / Озирийската цивилизация - живяла по времето на Атлантида и Рама.
5./ Цивилизацията Уигер - живяла по времето на Атлантида и Рама. Заемала територията на дн. пустиня Гоби,построила най-безшумните асансьори за времето си.
6./ Цивилизацията Тиахуанако - Ю.Америка. Живяла по времето на Рама и атлантида. Притежавала най-бързите подводници.
7./ Цивилизацията на Маите - Ц.Америка, строителка на стъпаловидните пирамиди, познавали астрономията и математиката, притежавали технологии за извличане на диаманти.
8./ Цивилизацията на древен Китай, известни със своите небесни златни колесници, гадателство и притежавали технологията чрез която можели да запазват данни на кварцови кристали.
9. / Цивилизацията на древен Израел,строили своите храмове чрез високотехнологични конструкции.
10./ Цивилизацията на Аройското кралство - кралството на Слънцето в Тихи океан. Тази цивилизация живяла по времето на Атлантида заемала днешните острови Полинезия, Меланезия и Микронезия. В Полинезийските легенди се разказва,че тази цивилизация притежавала високи технологии, познавала желязото и можела да добива злато и диаманти без проблем. Притежавала подводници и дирижабли.
Всичките тези цивилизации поради катаклизъм или ядрена война изгубили част от земите си, а оцелялото население се е преселвало в другите части на земното кълбо по въздух и по вода.
цитирай
16. dalida - Освен тези и още -
19.02.2011 21:06
- цивилизацията на инките живяли в Америка
- цивилизацията на ацтеките, предшественици на маите
- цивилизацията на аргонавтите, предшественици на гърците
- цивилизацията на траките / за тях единствено в литературата се споменава.
- цивилизацията на шумерите,живяли по времето на маите
- цивилизацията на Вавилон.
цитирай
17. golden - От птичи поглед...
20.02.2011 10:13
анонимен написа:
Снимка на два обекта с форма на дракони, която бе заснета от самолет летящ над Хималаите в Тибет, предизвика огромен интерес, след като беше публикувана в китайски уебсайт. Човекът ,направил снимката е любител фотограф. На 22 юни 2004 г. той отишъл в района Амдо в Тибет, за да участва в церемонията във връзка с изграждане на железопътни линии от Чинхай до Шизан. След това взел самолет от Лхаса обратно към вътрешността на страната. Докато летял над Хималаите, случайно заснел тези два "дракона". Нарекъл обектите "тибетските дракони".

----------------------------------------
Напоследък все по-често срещам статии с находки открити от пилоти. Над пустинята Сахара някой си открил огромна глава на жираф,която стои върху пясъка като нарисувана. Може да е игра на вятъра - напластени пясъчни частици,но пилотът видял очертанията и се обадил веднага на властите. Така находката станала известна по цял свят.
цитирай
18. golden - За маите пише,че..
20.02.2011 10:15
Разкрития твърдят, че маите са притежавали парапсихични способности. Според изследователи някои от постройките на маите са били места за спане, където боговете търсели духове от сънищата си.
цитирай
19. golden - Следи от преди 345 000 години.
20.02.2011 10:17
Най-древните човешки следи са на около 345 хиляди години. Това се потвърди в подножието на вулкана Рокафонфина до Падуа. Следи от първите древни човешки цивилизации. /от "съновник" /
цитирай
20. golden - Информацията е от "съновник"
20.02.2011 10:18
Индианска цивилизация преди ацтеките е използвала човешки кости, за да изработват копчета, гребени, украшения, игли и други предмети за всекидневна употреба, дори инструменти.
-----------------------
тук в този сайт /съновник/ има доста интересни открития.
цитирай
21. golden - Маорите са...
20.02.2011 10:20
Древната цивилизация на маорите е първата, която вкарва в употреба татуировката, като рисунка по кожата на човек. Маорите са древно племене, което до скоро практикувало и канибализъм.
цитирай
22. golden - И още една цивилизация...
20.02.2011 10:23
Една от най-древните цивилизации - хопите, обладавали странни лечителски способности и ритуали. Според тях болестите се причинявали от злите духове и сили и засягали енергийните центрове. Сигурна съм че има още, но ми излиза надпис че
коментариите били доста начесто и явно някой ги спира.
Кой от админите има изгода от това, коментариите тук да са ограничени.
Защо в другите блогове мога да оставям по 20 - 30 коментара, а тук повече от 5 -6 не може??????
цитирай
23. golden - Толтеките
20.02.2011 10:24
Древните цивилизации на толтеките, които са смятани за основоположници на съвременни науки като астрономията и метафизиката, са смятали, че черен орел краде съзнанието на хората след смъртта им.
цитирай
24. golden - Догоните.............
20.02.2011 10:25
Догоните са племе, живеещо в централно Мали. Според преданията догоните са произлезли от извънземни, приличаши на риби.

Легенди за догоните - една древна цивилизация.
цитирай
25. golden - В Украйна...
20.02.2011 10:27
Пирамиди на територията на Украйна са строени от древни цивилизации в чест на египетския бог на слънцето Ра. Луганските пирамиди са идентични с египетските, но не са гробници, а светилища.
цитирай
26. golden - Линиите на НАСКА..
20.02.2011 10:29
Векове назад, пустини, хълмове и планини по Тихоокеанското крайбрежие на Южна Америка са били покрити от обширна мрежа от рисунки - т. н. линиите на Назка.
Има снимки изнесени в интернет.
цитирай
27. rouzy - В митологията има много данни
20.02.2011 13:50
които привличат вниманието на хиляди хора. Но, до колко са истински не се знае. Все пак това е митология и в нея се описват народи или герои,които може и да не са съществували. Митологията е като приказките. Който иска вярва, който не иска - не вярва.
Цивилизациите според мен са били
1. цивилизацията на белите хора
2. цивилизацията на червенокожите
3. цивилизацията на чернокожите
4. цивилизацията на жълтокожите.
Четири цивилизации представени от четири народа, които дали началото на всички днешни поколения.
цитирай
28. анонимен - Interesting, thanks
09.10.2011 22:21
I really like your weblog.. really great shades & theme. Did you create this web site yourself? Plz reply again as I’m looking to create my own weblog and would like to know wheere u obtained this from. many thanks
цитирай
29. анонимен - Здравейте всички днес за първи път ...
29.09.2012 22:40
Здравейте всички днес за първи път разглеждам този блог и мога да споделя и аз нещичко с вас не знам дали знаете за човешките следи до динозавърски намерени някъде из САЩ мисля беше и много малко известният факт че някои от тези следи са били с шити обувки тези неща мисля ги срещнах в някоя ит книгите на датския писател и изследовател Ерих фон Деникен даже ако не се лъжа имаше и снимков материал в друга книга наречена "100 загадки на човечеството" пък имаше факти от типа на зъбни колела от неизвестен метал в пластове на милиони години доста материали се намират нооо има нещо наречено ограниичен мозък и скрупули и тези неща обикновено се потулват а авторите на тези книги биват заклеймявани като фантазьори хайде със здраве на всички :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156713
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031