Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.01.2011 13:19 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ (част 14)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 19548 Коментари: 21 Гласове:
62

Последна промяна: 09.09.2011 10:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                            ИЗЧЕЗНАЛИЯТ   ОСТРОВ

       КЪДЕ СЕ Е НАМИРАЛА ОСТРОВНАТА ДЪРЖАВА МУ
                      И КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО С НЕЯ

image

Някои смятат, че в Тихия океан някога е имало островна държава с име МУ – един истински рай на Земята.
Може би там се е намирала градината Едем, за която се разказва в Библията.

       В съчиненията на Платон се споменава за потъналия континент Атлантида, обвит в легенди и митове.
Но изглежда той не е единственият, потънал по загадъчен начин. Много по-рано такава съдба е имала и  островната държава МУ. През 1926 година англичанинът Джеймс Чърчуърд, живял дълго време в Индия,  издал книгата “ Изчезналият континент”.“

        Градината Едем не се е намирала в Азия, а на потънал континент в Тихия океан.

Митът за седемте дни и седемте нощи не произлиза от земите на Нил или долината на Ефрат, а от потъналия във водата МУ – люлката на човечеството”.
      
По-нататък Чърчуърд пише, че открил множество текстове, от които може да се заключи, че преди 50 хиляди години тази изключителна страна с нейните около 64 милиона жители е създала цивилизация, изпреварила съвременната ни култура в много отношения. Ексцентричният Чърчуърд всъщност не бил първиятразпространител на легендата за МУ. През 1864 година френският учен Абе Чарлз Етиен Бразьо де Борбург случайно попаднал на изследване за културата на маите, както и на една рядка книга. Той твърди, че в нея става дума за страна,
разрушена от изригнал вулкан, а след това залята от океана.
По онова време съобщението на Бразьо предизвикало голям интерес. Днес е известно, че преводът му е фалшифициран текст.Изследването, което той открил в архивите на Мадрид,било написано от испанския свещеник Диего де Ланда - около 1560 година, проявил голям интерес към културата на маите.Той изследвал тяхната сложна писменост и съставил азбука,показана в книгата му “История на Юкатан”. С помощта на този текст и окрилян от фантазията си, Бразьо “превел и половината от "Тро Кортезианус”, съхранявана в Мадрид. От 750-те знака на маите до днес са разчетени самоозначенията за числата, данните за времето и имената на божествата и владетелите.


В ръкописите на маите, в превод на Бразьо, много често се появявали два знака, наподобяващи М и У.Той просто ги съединява и по този начин дава името на потъналия континент – МУ.

     Следващата глава от историята на МУ написва един сънародник на Бразьо, известният лекар и археолог Аугустус льо Плонжон.
Той е откривателят на руините на маите върху полуостров Юкатан, където живял дълги години със съпругата си Алис.
Дори направил собствен “ превод” на Коденс Троано,опирайки се върху текста на Бразьо и на собствено тълкуване  на
стенните изображения от руините на град Чичен Итца.  Льо Плонжон създава фантастична картина за живота на МУ.
Принцовете Кох и Аак съперничели за ръката на сестра си Моо, кралицата на МУ. Принц Кох излиза победител в борбата, но ревнивият му брат го убива. Когато семейната драма достига връхната си точка, островът започва да потъва. Кралица Моо, заедно с дворцовата си прислуга, избягала през морето и стигнала в Египет, където намерила нова родина и живяла под името Изис. В памет на принц Кох тя наредила да бъде изграден сфинкс
.

      Льо Плонжон смята, че мнозина от останалите живи обитатели стигнали до Южна Америка.
Там на полуостров Юкатан описали своята история и издигнали величествени  храмове на своите владетели. Археологът подкрепя тезата си с приликата между писмените знаци на маите и
египетските йероглифи. Това мнение обаче не се споделя безспорно от специалистите.

       В превода на льо Плонжон за континента МУ се казва:
"Два пъти разтърсен от изригващия вулкан, изведнъж той изчезна през нощта, заедно с 64-те си милиона обитатели, без да остави следи”.Както Бразьо, така и Льо Плонжон смятат, че МУ и АТЛАНТИДА са един и същ континент.

Тайни архиви:
        Най-голямо признание предизвикали теориите на Джеймз Чърчуърд. От различни източници и преди всичко от текстовете върху множество плочи той извежда легендата за МУ.
Първите текстове открил в индийски храм, в който първосвещеникът го учел да разчита надписите на стените в продължение  на две години. Първосвещеникът споделил, че в секретния архив на храма се съхранявали и други тестове.
Чърчуърд го убедил да му ги даде. Били съставени от същите знаци и в тях се разказвало за сътворението на света и човека в континента МУ. Чърчуърд   нарекъл текстовете: "Плочи от Накаал”. Още повече факти за съществуването на МУ представили около 2 500 каменни предмети, открити от американския инженер Уилям Найтън в Мексико. Те произхождат от ацтеките и от други стари мексикански народи.

Никой не успял да ги разчете. Според Чърчуърд съдържали символи,създадени на континента МУ, както и извадки от свещените   тайни текстове върху - "Плочите от Накаал”.
По тях Чърчуърд съставя подробна история на потъналия континент. На континента живеели десет племена, ръководени от крал Ра Му.

Земята била покрита със сочни ливади и плодородни полета, с реки и гористи хълмове, пълни с пеперуди, колибри, слонове.   Според Чърчуърд на МУ живеели човешки раси с жълта,кафява и черна кожа.Доминирала обаче белокожа раса“ твърде красива, с големи черни очи и права тъмна коса”.
По неговите описания, МУ представлявал идиличен рай. В тихите вечери празнично пременените мъже и жени се разхождали с увеселителни кораби и се радвали на щастлив   живот. Но в определен момент щастието отлита.


Южната част  на острова била разтърсена от земетресения и вулканични изригвания. Много селища били изравнени със земята
и мощни водни маси залели сушата. Най-сетне трусовете спрели, хората успели да възстановят жилищата и ежедневието на острова.
Но окончателната катастрофа предстояла.
Когато настъпила, почти всичко било унищожено.

Описанието на Чърчуърд за потъването на континента сякаш е  разказано от очевидец. "Цялата суша се повдигала и спускала в ритъма на морските вълни. След това нещастният  континент с гръм и трясък потънал в морето: все по-дълбоко в бездната на ада като в огромен горящ котел".
   

Но и тази катастрофа не довежда обвития в легенди    континент    до пълно изчезване.При по-раншни земетресения се образували планини от лавата, които и до днес се показват от морето – доказателство за съществуването на континента. Ако повярваме на Чърчуърд, тези някогашни планини са островите в Тихия океан, на които отделни жители на МУ  се спасили.Останали без покрив, храна и облекло, тези някогашни мирни хора се превърнали в канибали.

Около 1000 години по-късно подобна съдба сполетяла и Атлантида.Защо тази история се възприема от мнозина за достоверна?Може би защото тя предлага известно обяснение на необясними дотогава загадки.

Чърчуърд пише:

"Върху някои острови на южното море, по-специално на Великденските, Мангая, Тонгатап, Понапе,
Ладронските острови и Марианите  и днес се намират останки от съоръжения, които ни връщат  назад във времето, когато е съществувал континентът МУ.


В Юкатан има останки от храм с надпис, разказващ за    западните страни, от които сме дошли ние.
Също и великолепната пирамида, югоизточно от Мексико сити, според надписа е била построена в памет на унищожаването на тези страни на Запада”.

      Експедицията на Кон Тики от Тур Хайердал,както и по-късни изследвания на Великденските острови дават основание да се заключи, че между жителите на тези тихоокеански острови и Южна Америка би могло да има културни и търговски отношения.

Колкото и убедително да звучи легендата за континента МУ,никой не би могъл със сигурност да каже, че някога е съществувал.

Една от теориите за съществуването на потънал в Тихия  океан континент се намира в записките на нюйоркския лекар
имедиум д-р Нюброуг.През 1882 година под диктовка той издава книгата "О, ас пе" –  космогонична библия от думите на Йехова и неговите ангели”. В нея се казва, че хората се появили на земята преди 72 хиляди години. Една карта  показва как е изглеждала
нашата планета преди потопа. На нея се вижда триъгълен континент с име Пан, който потънал преди 24 хиляди години  във водите на Тихия океан. Нюброуг счита, че в началото на ХХІ век континентът ще изплува отново.


Ако на него се открият стари текстове, те вероятно могат да се разчетат чрез съставения от него речник.


Повече подробности:   http://www.brotherhoodoflife.com/MU.html




Гласувай:
63



1. dalida - Моля да бъда извинена за печатните грешки
29.01.2011 13:45
редакторът на блога е отвратителен. Време е някой от админите да обърне внимание, защото колкото и да се опитвам да редактирам текста, този редактор си прави каквото иска.
Някои думи излязоха сляти. Другите пък се разделиха.
Съжалявам, но нямам нерви да се занимавам с лош редактор.
цитирай
2. aqua2011 - :))
29.01.2011 21:18
http://kadebg.com/wp-content/uploads/2010/07/не-пипай-тази-книга-ян-ван-хелсинг.pdf

Ето тук намерих много материали по темата. Любопитна съм към всичко свързано с древните цивилизации.
цитирай
3. kleopatrasv - редакторът на блога е отвратите...
29.01.2011 21:43
dalida написа:
редакторът на блога е отвратителен. Време е някой от админите да обърне внимание, защото колкото и да се опитвам да редактирам текста, този редактор си прави каквото иска.
Някои думи излязоха сляти. Другите пък се разделиха.
Съжалявам, но нямам нерви да се занимавам с лош редактор.

Всички раздели са програмирани с грешно форматиране/ проза / и приемат стандартни текстове. Явно трябва да се доусъвършенстват.
Поздравления за поста, чудесен е!
цитирай
4. dalida - Благодаря ви, приятели!
29.01.2011 22:12
Благодаря ви за това, че учавствате в дискусията!
Благодаря ви и за положителните отгласи!
цитирай
5. tryn - Прочетох с подчетран интерес!
29.01.2011 23:44
Благодаря ти, Далида!
Сърдечен поздрав, с пожелание за нови хубави постинги !
Елица
цитирай
6. hristo27 - Много интересен постинг. Поздр...
30.01.2011 09:43
Много интересен постинг.
Поздрави!
цитирай
7. raders - Проблемът с този потъващ континент ...
30.01.2011 10:12
Проблемът с този потъващ континент е, че няма как цял континент да потъне ей така набързо. Всички събития от геологичен характер в по-големи мащаби са се случвали много бавно и в продължение на много милиони години. В по-малки мащаби има случаи, когато отделни острови са потъвали или издигали за по-кратко време поради вулканична дейност /остров Санторин - в Средиземно море/, о-в Исландия, Хаваите и пр. Така че е възможно да е било остров. Но за цял континент е абсурдно.
цитирай
8. анонимен - Уважаема Далида, през 2005 год., ...
30.01.2011 11:07
Уважаема Далида, през 2005 год., търсейки пра-пра родината на Българите, попаднах на тези текстове. Съществуването на такъв континент може да се обясни само с промяната на местоположението на Екватора. Вероятно Екватора е минавал през тези райони на Тихия океан, и вследсвие въртенето на Земята, издувайки се при Екватора, "изплувала" тази земя МУ. Например, преди 14000 години, Екваторът е минавал по линията Чукотско море, Берингов проток, Охотско море, Китайско море, южно от Виетнам, средата на Индийски океан, между Африка и Антарктида, залива Ла Плата, Мексикански залив, Аляска, Чукотскио море. Тези хипотези не се възприемат от съвременните учени, държащи за статуквото на Земния релеф. Според тях, тези процеси са протичали преди милиони години. Но има нещо, което понякога се оказва дълбоко недостоверно. Това е датирането с Въглерод 14.
цитирай
9. анонимен - Доказателства за съществуването на континента Му
30.01.2011 18:44
* Откритите в Индия, Китай, Бирма, Тибет и Камбоджа глинени.плочки с надписи, книги, документи, надписи и легенди;
* Древните книги, надписи, символи и легенди на маите, открити на полуостров Юкатан и в Централна Америка;
* Остатъците от постройки, надписи, символи и легенди, които все още съществуват на островите в Тихия океан;
* Каменните плочи, открити в Мексико, недалеч от столицата;
* Писмените знаци на обитателите на скалните пещери в западните части на Северна Америка;
* Съчиненията на древногръцките философи;
* Съчиненията и надписите на древните египтяни;
* Легендите на народите от цял свят.

цитирай
10. анонимен - И още - тези доказателства са описани в кн."Изчезналият континент МУ
30.01.2011 18:46
# Някога в Тихи океан е съществувал огромен континент, назоваван Земята Му;
# Преди около двеста хиляди години на този континент се е появил човекът;
# Земята Му и библейската градина Едем са едно и също място;
# Глинените и мексиканските плочки еднозначно свидетелстват, че човекът е бил създаден с определена цел. Те също така показват с какво точно се отличава той от всички останали твари. И едните, и другите разказват за сътворението на света по начин, твърде сходен с библейския;
# Към времето на гибелта на Му народът му достига най-високото ниво на развитие; що се отнася до науката, тя е била доста напреднала в сравнение със сегашната. (Нищо чудно! Континентът Му е имал двеста хиляди години развитие, а нашата история може да претендира най-много за пет хиляди години);
# Великите древни цивилизации от Изтока (Индия, Египет, Вавилон) представляват само тлееща жарава от великата цивилизация на Му.
цитирай
11. анонимен - Оригиналът и автобиографията на автора Чърдуърд.
30.01.2011 18:51
това е от мен ( далида) - оригинала на английски: http://www.brotherhoodoflife.com/MU.html
цитирай
12. raders - # Някога в Тихи океан е съществувал ...
30.01.2011 19:46
анонимен написа:
# Някога в Тихи океан е съществувал огромен континент, назоваван Земята Му;
# Преди около двеста хиляди години на този континент се е появил човекът;
# Земята Му и библейската градина Едем са едно и също място;
# Глинените и мексиканските плочки еднозначно свидетелстват, че човекът е бил създаден с определена цел. Те също така показват с какво точно се отличава той от всички останали твари. И едните, и другите разказват за сътворението на света по начин, твърде сходен с библейския;
# Към времето на гибелта на Му народът му достига най-високото ниво на развитие; що се отнася до науката, тя е била доста напреднала в сравнение със сегашната. (Нищо чудно! Континентът Му е имал двеста хиляди години развитие, а нашата история може да претендира най-много за пет хиляди години);
# Великите древни цивилизации от Изтока (Индия, Египет, Вавилон) представляват само тлееща жарава от великата цивилизация на Му.


E този път малко се обърка, но нищо. И от фантастика има полза:)
цитирай
13. анонимен - Български символ - в основата на ....
30.01.2011 22:00

Между другото символът на шестолъчата звезда е взаимстван от древните българи - има го на монети от Волжка България и на други археологически находки. Също е популярен в Тибет, Непал и Индия. Този езотеричен символ според някои изследователи е на възраст над 35 000 години и идва от потъналия континент Му (съществувал в Тихия океан), когато не са съществували никакви евреи. Юдеите и масоните просто са присвоили този символ и са го обявили за тяхна "запазена марка", като изменят първоначалната му същност и влагат друг смисъл в него.
цитирай
14. анонимен - и за да няма недоразумения ви...
30.01.2011 22:04
И за да няма недоразумения : за шестолъчата звезда (хексаграм) вижте по монетите на Волжките българи ( 15-16 в.).
цитирай
15. dalida - Ето нещо интересно:
19.02.2011 10:07

Имало ли е наистина Велик потоп?


Учените се съмняват дали е имало потоп.

Преди около 5000 до 9000 години в северната турска провинция Синоп се случило събитие от колосално историческо значение. Толкова грандиозно, че според някои то е доказателство, че „Великият потоп”, за който се говори в Библията, може и да е бил действително представяне на реални събития (макар и донякъде преувеличено).

През септември 2004 г. експедиция в Черно море, проведена от екип учени от различни институции (включително National Geographic Society) стига до извода, че Черно море невинаги е било такова, каквото го познаваме днес.

Те заключават, че то е произлязло от огромно езеро с черна вода, което в определен момент е започнало да се уголемява необичайно бързо. Всъщност промяната била толкова голяма, че обитателите на заобикалящата го околност били незабавно принудени да търсят по-сигурна земя, бързо изоставяйки домове, сечива и други следи от тогавашния си живот.

Това накарало подводната експедиция, ръководена от океанографа Робърт Балад (Robert Ballad) да заяви, че там са съществували някога човешки селища, които днес се намират над 90м под водата. Изумителното откритие в Черно море не само допринася към едно старателно обогатявано историческо разбиране за сериозните промени в нивото на водата, които е преживял древният Близък Изток, но също така повдига въпроси за първоначалната причина за тази промяна.
цитирай
16. dalida - ако е имало потоп в миналото..
19.02.2011 10:15
На първо място, според скептичните геолози ако е имало подобен потоп, ние бихме открили подобен геоложки пласт по света, съставен от камъчета, утайки, големи речни камъни и други елементи. Любопитно е, че такъв слой не може да бъде открит, още повече, че потопът, цитиран в Библията, се е случил 3000 г. пр. Хр.
От това следва че всичко живо преди 3000 г. пр.хр. е погинало.
ЗНАЧИ че хора и животни са се заселили на земята след 3000 - та година.
От тук следва че нито египтяни, нито шумери, нито траки, нито индийци, българи и китайци са оцеляли от потопа. И........светът се е зародил след 3000-та година пр.хр.
цитирай
17. dalida - Дали "находките" открити от бълг.археолози
19.02.2011 10:19
на българска земя са датирани от преди 4/5 хиляди години?

Дали всичките тези "находки" не са манипулация на "старчетата" от БАН, за да направят БГ популярна за света?

Ако в действителност е имало потоп и той се е развихрил през 3000 - та година пр. хр. ЗНАЧИ бълг. историци ЛЪЖАТ.
цитирай
18. анонимен - Нашата група има обяснение.
19.02.2011 10:23
1.
Според теорията за залятата от вода Земя, по времето на Ной по-високите слоеве на атмосферата са съдържали значително количество вода, която днес съставлява океаните. Тази атмосферна вода е била това, което е покривало цялата планета и което по-късно се е върнало в океанските падини чрез бурни вертикални тектонични движения. Според подкрепящите тази идея учени това може да даде обяснение на израза „небесните водопади”, които са могли да се кондензират благодарение на праха, произведен от едновременните вулканични изригвания.

цитирай
19. анонимен - и още-
19.02.2011 10:24
2.
По отношение на небиблейските митове за съществуването на пречистващ потоп – те могат да бъдат намерени в културите на индуси, шумери, гърци, акади, китайци, мапуче, маи, ацтеки и пасхи (населението на Великденския остров), както и в други. Някои от тези истории изглежда притежават учудващо сходни общи фактори. Сред най-повтарящите се теми са тези за небесни известия, пренебрегнати от хората, за самия Велик потоп, за построяването на ковчега с цел да се предпази живота от потопа, както и по-късното възстановяване на живота на планетата.

цитирай
20. анонимен - Кивотът...
19.02.2011 10:26
В търсене на изгубения кивот
Друг аргумент в полза на библейската дискусия, е фотографското и физическо доказателство за голям обект, врязан в планината Арарат, където според Християнските текстове накрая е спрял кивотът на Ной.

В началото на 2006 г. проф. Порчър Тейлър (Porcher Taylor), преподавател в Университета на Ричмънд, обяви, че съгласно извършено в продължение на много години изчерпателно изследване на сателитни фотографии, в североизточната част на планината има врязан чужд обект, чиято дължина съвпада перфектно с тази на описания в Библията кивот.

цитирай
21. анонимен - Независимо...
19.02.2011 10:27
Независимо от многобройните текстове на различни култури, разказващи историята за огромен древен потоп, мащабите и продължението на подобно събитие изглежда са предмет на спор, дори и сред тези, които вярват, че такова събитие действително се е случило. Затова броят на изследователите, приемащи, че е имало потоп, залял Земята с огромни количества вода, е малък, като повечето геолози смятат, че подобен сценарий е невъзможен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156746
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031