Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.04.2011 11:42 - ИЗМАМИТЕ НА ХХ ВЕК ( част 6 )
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 15869 Коментари: 18 Гласове:
32

Последна промяна: 30.03.2015 08:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                           СЛУЧАЙНОСТ  ИЛИ  ЗАКОНОМЕРНОСТ

             
кризите, банките, парите и войните



Контролирането на икономиката и непрекъснатото ограбване на имуществото е само едната страна на Рубик кубчето, което банкерите държат в ръцете си. Следващият инструмент за контрол и изгода е войната. От основаването на Федералния Резерв през 1913 година са станали многобройни малки и големи войни. Представяме три от тях: Първата световна, Втората световна и войната във Виетнам.
ПЪРВА СВЕТОВНА ВОЙНА
През 1914 г. избухва война в Европа, в центъра на която са Англия и Германия. Американското общество не искало да има нищо общо с това. В отговор на което президентът Удроу Уилсън публично обявява неутралитет. Обаче американската администрация тайно търси каквато и да е причина да влезе във войната.
От друга страна, държавния секретар Уилям Дженингс заявява: "Големи финансови интереси в банкерските среди стоят зад Световната война, заради възможноста за големи печалби".
Важно е да се разбере, че за международното банкерство войната е най-доходоносния бизнес. Защото държавите във война са принудени да взимат повече пари с лихва от банката на Федералния Резерв.

image

Главният съветник и ментор на Удроу Уилсън, полковник Едуард Хаус, човек в роднинска връзка с интернационалните банкери, който искал да влезе във войната, в документиран разговор между полковник Хаус, съветник на Удроу Уилсън и сър Ендрю Грей, секретар по външните работи на Англия за това как да вкарат Америка във войната: Грей пита: "Как биха реагирали американците, ако германците потопят океански лайнер с американски пасажери на борда?" Хаус отговаря: "Вярвам, че вълна от гняв ще залее Съединените Щати и това само по себе си ще е достатъчно да ни вкара във войната." И така, на 7-ми май 1915 г., практически по предложение на сър Едуард Грей, кораб "Луситения" умишлено е пратен в немски води, където се е знаело, че немската армия има кораби. И както се очаквало, немските подводници го торпилирали, предизвиквайки експлозия на складираните на борда муниции, убивайки 1200 души.
За да се разбере по-добре преднамереноста на тази постановка: посолството на Германия пуска предупреждение в "Ню Йорк Таймс", с което предупреждава хората, че ако се качат на "Луситения", ще бъде изцяло на техен риск, тъй като всеки кораб, пътуващ от Америка до Англия минава през воюваща зона и подлежи на унищожение. В резултат на това, както се е очаквало, потапянето на"Луситения" предизвиква вълна от гняв в американския народ. И малко след това Америка влиза във войната. Първата Световна война е струвала 323 000 загинали американци. Рокфелер прави повече от 200 милиона долара. Според днешните стандарти това са 1.9 милиарда долара. Да не споменаваме, че войната е струвала на Америка 30 милиарда долара. Повечето от които взети назаем с лихва от банката на Федералния Резерв, с бъдещи ползи за международните банкери.

image

ВТОРА СВЕТОВНА ВОЙНА
На 7-ми декември 1941 г. Япония напада американския флот в Пърл Харбър, което е повод за въвличането нa САЩ във войната. Президентът Франклин Рузвелт обявява, че атаката била "ден, с чийто позор ще живеем". Наистина ден на позор, но не заради твърдението за изненадваща атака в Пърл Харбър. След 60 години предлагана ни информация днес става ясно, че не само се е знаело седмица преди нападението в Пърл Харбър, а е било открито търсено и провокирано.
Рузвелт, в чието семейство има нюйоркски банкери от 18-ти век, чийто чичо Фредерик е в борда на първата банка на Федералния Резерв, симпатизирал на интересите на интернационалните банкери, и на интереса от влизането във войната, защото, както видяхме, няма по-голяма изгода за интернационалните банкери от войната. В своя дневник съветникът по военните операции на Рузвелт, Хенри Стимсън, с дата документира разговора си с Рузвелт: "Въпросът беше как да ги накараме те първи да стрелят... Беше желателно да сме сигурни, че японците ще го направят първи, така че да няма никакво съмнение кои са агресорите."

В месеците, предхождали атаката над Пърл Харбър, Рузвелт направил всичко възможно в неговата власт за да ядоса японците, показвайки агресивно отношение: той блокира целия износ на американски петрол за Япония. Замразява всички японски фондове в САЩ.

Публично дава заеми на китайските националисти и подпомага с военни доставки англичаните, и двете страни са врагове на Япония във войната, което между другото е пълно нарушаване на международните военни правила. И на 4-ти декември, три дни преди атаката, австралийското разузнаване съобщава на Рузвелт, че японски военни части се прехвърлят към Пърл Харбър. Рузвелт ги игнорира. И както се надявали и очаквали, на 7-ми декември 1941г. Япония напада Пърл Харбър, избивайки 2345 войника.

Преди Пърл Харбър 83% от американците не искали да имат нищо общо с войната. След Пърл Харбър се записват един милион доброволци.
Важно е да се знае, че военните успехи на нацистка Германия се дължат на всеобхватната подкрепа на две организации: една от които се нарича "Ай Джи Фарбен". "Ай Джи Фарбен" произвежда 84% от немските експлозиви, включително и "Циклон Б".

Един от негласните партньори на "Ай Джи Фарбен" е компанията на Рокфелер "Стандарт Ойл" в Америка. Фактически, германската авиация не би могла да функционира без една специална добавка, патент на компанията на Рокфелер "Стандарт Ойл". Драстичните бомбардировки над Лондон от нацистка Германия не са били възможни без продажбата на гориво за 20 милиона долара на "Ай Джи Фарбен" от компанията на Рокфелер "Стандарт Ойл".

Това е само един факт как американския бизнес печели и от двете страни във Втората Световна война.

Трябва да се спомене още една предателска организация - корпорацията "Юниън Бенкинк" от Ню Йорк. Не само финансирала в много аспекти издигането на Хитлер във власта, а и много материали по време на войната, и служила за пране на пари на нацистите, което се разбира, когато откриват в сейфовете им милиони долари нацистки пари в наличност. Корпорацията "Юниън Бенкинк" от Ню Йорк накрая е затворена за нарушаване на декрета за търговия с врага. Познайте кой бил директор и вицепрезидент на "Юниън Бенкинк"? Прескот Буш, дядото на сегашния президент и разбира се баща на предишния президент. Имайте това на ум, когато преценявате морала и политическите позиции на фамилия Буш.
ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ
САЩ  oфициално обявява война на Виетнам през 1964 г., след съмнителен инцидент, в който два американски разрушителя са били нападнати от торпедни лодки на Северен Виетнам в залива Тонкин. Това става познато като инцидента в залива Тонкин. Тази ситуация сама по себе си послужила като претекст за масирано струпване на войски и война.
Но съществувал един проблем. Нападение на виетнамски торпедни лодки над американски разрушители никога не се е случвало. Събитието е било напълно инсценирано като оправдание за водене на война. Бившият министър на отбраната Робърт Макнамара години по-късно заявява, че инцидента в залива Тонкин бил грешка, докато много други вътрешни длъжностни лица изтъкват, че този изфабрикуван фарс е пълна лъжа.
Веднъж влезли във войната, бизнесът върви обичайно. През октомври 1966 година президентът Линдън Джонсън прекъсва търговски отношения със Съветския Блок, знаейки много добре, че 80% от военните доставки на Северен Виетнам идват от Съветите. Следователно, интересите на Рокфелер са: финансиране на заводите в СССР, в които Съветите произвеждат военно оборудване, изпращано за Северен Виетнам.
Междувременно финансирането на двете воюващи държави е само едната страна на монетата. През 1985 г. е разсекретен "Виетнамски правила и задължения". Този правилник съдържа всички права и задължения на американските войски по време на войната. Той съдържа някои абсурдни неща: "Установките за противовъздушна отбрана на Северен Виетнам не трябва да се бомбардират, защото знаем, че не функционират. Не се преследва враг, преминал границата с Лаос и Камбоджа." И най-показателното от всичко: "Най-критичните стратегически цели не трябва да се нападат, освен ако не са набелязани от висши военни представители." Не само че тези ограничения били идиотски, но Северен Виетнам бил информиран за тях и следователно можел да базира цялата си стратегия според ограниченията на американските сили. Ето защо войната се проточва прекалено дълго.
Крайното заключение е: Войната във Виетнам не е трябвало да бъде спечелена, а просто протакана. Резултатът от нея е и 3 милиона загинали виетнамци.
И така, докъде бяхме стигнали? За това, което става сега, а именно - ускорено изпълняване целите на безкрупулния елит. Беше инсцениран претекст, не по-различен от потопяването на "Луситения", провокацията в Пърл Харбър и лъжата в залива Тонкин. Фактически, ако 9/11 не е планиран претекст за война, би бил изключение от правилото. Използван за провокиране на две нелегални войни -  една против Ирак и една против Афганистан.
Както и да е, 9/11 е претекст и за още една война. Войната против вас. Декрет за патриотизма, Безопасност на родината, декрети на военния трибунал и други законови предписания, създадени с една единствена цел - да отнемат вашите граждански права и да ограничат възможностите ви за борба срещу това, което предстои.

В момента в САЩ необявено пред американците с промити мозъци се извършват обиски на домове без предупреждение, без дори да сте си у дома, може да бъдете арестуван без да ви се представи заповед от съда, арести без право на адвокати, легални мъчения, и всичко това заради съмнението, че може би сте терорист.

Ако искате по-добра илюстрация на това, което става в тази страна, нека видим как се повтаря историята. През февруари 1933 година Хитлер инсценира лъжливо нападение, запалвайки сградата на германския парламент "Райхстаг" и обвинявайки за това комунистическите терористи. В следващите няколко седмици е въведен "закон за защита на държавата", който унищожава германската конституция и отнема гражданските свободи. Следват няколко превантивни войни, и всичките оправдани от германския народ като необходими, с цел озапазване на "държавната сигурност".
"Съществува зло, което пречи на всеки мъж, жена и дете от тази велика нация. Трябва да предприемем стъпки с цел осигуряване държавната сигурност и защита на нашата Родина." Кой, мислите, е автор на тези думи? Джордж Буш? Не! Адолф Хитлер, когато анонсира Гестапо пред народа си.


източник:
http://analizi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=54:federalreserve&catid=35:bank&Itemid=54




Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andri - Джордж Буш - предшественика на Б.Обама - в класацията
30.04.2011 15:09
Предшественикът на сегашния президент Барак Обама - Джордж Буш младши, се нарежда едва на 36-о място. Демократът Бил Клинтън се изкачва от 21-а позиция преди девет години на 15-а.

Роналд Рейгън минава с едно място напред до 10-о, Джордж Буш старши се изкачва от 20-а на 18-а позиция, докато Джими Картър отстъпва от 22-ра на 25-а.
цитирай
2. bven - Отлична информация, Далида!
30.04.2011 20:59
Булото на интригантите на света пада бавно и сигурно! Дано се разбере ясно и кой е кукловодът!
Хубава вечер!
цитирай
3. vahisht - Много неща за размисъл....
01.05.2011 01:19
Да, има и нещо друго малко преди Първата Световна - а то е заключено в ей тази фраза "Помнете Мейн " - та като, че ли от там води началото си тази история...Сигурен съм, че знаете какво означава....
Сполучлив удар по "камбаната" кой ли ще го чуе....
цитирай
4. dalida - Интересно и любопитно
01.05.2011 13:14
http://www.dakey2eternity.com/DA_CRASH_OF_CASH.html
Продължение по темата.
цитирай
5. dalida - Определението " Федерален резерв"
01.05.2011 19:35
***********
Не трябва да си много умен,за да прозреш изматата. Всеки един долар, напечатан от Централната Банка, е заем с лихва.

Това значи, че всеки печатан долар е всъщност долар плюс сигурен процент лихва към дълга, базиран на този долар. Откакто Централната Банка притежава монопола над печатането на пари в цялата страна, тя ни заема всеки един долар, като автоматично получава лихва за него.

Откъде идват парите от лихвите?

Те трябва да идват отново от Централната Банка. Което значи, че Централната Банка трябва вечно да повишава паричните си средства, така че временно да покрива неплатения дълг.

Което на свой ред, от момента на заемането на тези нови пари с лихва, прави нов дълг. Крайният резултат от тази система е сигурно робство.

Затова е невъзможно правителството, а по този начин и обществото, да се отърват някога от генериращия се дълг.
цитирай
6. dalida - Частна корпорация ли е Ф. резерв?
01.05.2011 19:40

***Важно е ясно да се разбере, че Федералният Резерв е частна корпорация. В тях има толкова "федерален", колкото при "Федерален експрес" /фирма за доставки/.

Гради собствена политика и фактически не подлежи на контрол от правителството на САЩ.

Това е частна банка, която владее пускането на парите в обръщение с лихва, изцяло в съответствие с мошеническия модел на Централната Банка, от която е искала да избяга страната когато обявява независимост с Американската революция.
цитирай
7. dalida - Защото...
01.05.2011 20:14
golden написа:

1. Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?
2. Не беше ли 11 септември 2001 г. акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света?

Да се опитаме да си отговорим на тези и други подобни въпроси.

-------------------------------------
Нямаше добра информация.
цитирай
8. dalida - Булото пада, информират ни отвсякъде но
01.05.2011 20:17
bven написа:
Булото на интригантите на света пада бавно и сигурно! Дано се разбере ясно и кой е кукловодът!
Хубава вечер!

.....................................
се иска търпение и разбиране. Не всяка информация е за всеки.
Благодаря и приятна вечер и на теб!
цитирай
9. dalida - кой ли ще го чуе....
01.05.2011 20:18
vahisht написа:
Да, има и нещо друго малко преди Първата Световна - а то е заключено в ей тази фраза "Помнете Мейн " - та като, че ли от там води началото си тази история...Сигурен съм, че знаете какво означава....
Сполучлив удар по "камбаната" кой ли ще го чуе....

--------------------------------------
Ние.
Приятна вечер!
цитирай
10. alexs - Според мен не случайност
02.05.2011 06:28
а закономерност
Приятен ден Тони
цитирай
11. dalida - Здравей, Алекс! - Може би е закономерност, защото
02.05.2011 14:10
alexs написа:
а закономерност
Приятен ден Тони

-------------------------------------
ето какво е положението тук у нас свързано с увеличението на мин.раб.заплата -
ТОВА КОЕТО БЪЛ. РАБОТНИК на държавна работа в държавните предприятия НЕ РАЗБИРА -
***Като цяло бизнес средата у нас е влошена. Българският бизнес е задлъжнял, има банкови кредити, увеличени са лихви по тези кредити, увеличени са размерите на данък сгради и такса смет за предприятията, има над 20% лихви върху неплатените социални осигуровки. Увеличението на работната заплата ще бъде капката, която ще накара чашата да прелее. Тя ще причини фалити за бизнеса, който едва оцелява на ръба на обстоятелствата.
И разбира се за това БСП се правят на ударени и вместо да обяснят на хората истината, те всяват раздори и паники - вдигат стачки и правят митинги - точно на "празника на труда" останал от соца в България.
цитирай
12. dalida - Искам правилно да ме разберат, тези които нищо не разбират от бизнес и пари
02.05.2011 15:18
Как фалират средните и малки фирми?
За да не фалира една фирма, производител на продукция за българско потребление,трябва продажбите носещи приходите да са в повече от разходите.
При положение, че приходите са ниски, няма начин - разходите да се увеличават.
В това време смудно, всеки допълнителен разход за една среднопечеливша фирма е пагубно за фирмата. Незнам в държавните предприятия как са организирани финансовите им пера, но в днешния частен бизнес, където повече от 50% са заангажирани работни места, частните фирми са с големи кредити и трудно покриват разходите си. Едно драстично увеличение на заплатата с 30 -40 лева, допълнително ще усложни и без това трудното положение във фирмата.
За да увеличи нечии заплати, фирменото управление ще трябва или да увеличи производството т.е да направи норма - продукция без брак, или да съкрати персонал.
Преди при социализма в БГ имаше много предприятия които работиха на норма.
Изпълняваш си нормата - взимаш заплата, при неизпълнена норма - режат процент от заплатата. Невярвам работодателите да преминат на нормено заплащане на труда, защото от последните години никой до сега не го е прилагал.
Но, ако се приложи, тогава заплащането ще е справедливо. Т.е. - който си изпълни нормата без бракуване на продукция, ще си вземе договореното възнаграждение изцяло.
цитирай
13. alexs - A защо бизнес средата е влошена у нас
03.05.2011 10:29
dalida написа:
alexs написа:
а закономерност
Приятен ден Тони

-------------------------------------
ето какво е положението тук у нас свързано с увеличението на мин.раб.заплата -
ТОВА КОЕТО БЪЛ. РАБОТНИК на държавна работа в държавните предприятия НЕ РАЗБИРА -



***Като цяло бизнес средата у нас е влошена. Българският бизнес е задлъжнял, има банкови кредити, увеличени са лихви по тези кредити, увеличени са размерите на данък сгради и такса смет за предприятията, има над 20% лихви върху неплатените социални осигуровки. Увеличението на работната заплата ще бъде капката, която ще накара чашата да прелее. Тя ще причини фалити за бизнеса, който едва оцелява на ръба на обстоятелствата.
И разбира се за това БСП се правят на ударени и вместо да обяснят на хората истината, те всяват раздори и паники - вдигат стачки и правят митинги - точно на "празника на труда" останал от соца в България.

Отговор; от ВИСОКИТЕ ЛИХВИ, КОИТО ПОДДЪРЖА БАНКОВИЯ КАРТЕЛ У НАС
И ОТТАМ ИДВАТ ПОВЕЧЕТО БЕДИ
описал съм го това http://alexs.blog.bg/politika/2011/02/07/dori-i-bankite-biha-imali-interes-ot-namaliavane-na-lihvite.681788
Напоследък все по-голям недостиг на пари в реалния сектор защото са засмукани от банките и живеем във валутен борд .
цитирай
14. dalida - Защо бизнес средата е влошена у нас?
08.05.2011 22:25
Защо по времето на Костов теглените кредити не се върнаха, защо тези кредитни милионери не останаха в България за да въртят търговия? Защо се смениха няколко правителства, които спомогнаха за така наречените необезпечени заеми, да не бъдат върнати? И тогава банките за да не са на загуба вдигнаха драстично лихвите и забатачиха тежкото положение на бизнеса и тези, които се нагърбиха да плащат двойни лихви при неконкурентни пазари. Хората изтеглили заеми за бизнес и търговия, веднага върнаха всичко обратно за да не плащат тези ужасно високи лихви. Земеделците също се надяваха на европейските помощи, но какво се случи - бедни социалисти се замогнаха изключително бързо изведнъж и от къде са им парите за хотелите по брега на Черно море? Отклонени били парите по програмите Сапард? В кои джобчета се отклониха тези пари и кой управляваше тогава? Има ли днес осъдени за тези далавери "кражби"?
В България от близо 20 години няма средна класа, няма интелигенция, няма я така наречената дребна буржоазия, каквато е имало през 50-те години. Тази дребна буржоазия - средната класа богати българи, те иманно подкрепяха здраво икономическото положение в Бг. Защото те държаха фабриките, осигуряваха хиляди работни места, плащаха данъци и осигуряваха пенсионерите си. От както държавата лапна всички фондове за осигуровка на гражданите изведнъж няма пари за пенсии, пари за здраве и пари за лекарства - безплатни- за онкоболните и парализираните. Държавните институти прилапаха всички фондове носещи пари.
Българският държавен апарат е толкова алчен, че погубва и търговията на дребния стопанин и бизнеса на дребния търговец. Българската държавна бюрокрация задуши българският бизнес и го прати на дъното. Затова в западните държави държат бизнеса да е самостоятелен, без никакво участие на държавни институции. Защото единстевите които държат държавата да не фалира отново е - бизнесът на големите корпорации, а те са много малко.
цитирай
15. boristodorov56 - 15. dalida
10.05.2011 12:45
Това разсъждение за влошената бизнес среда у нас и слагането на Костов в основата на причината ми се струва малко, не само наивно, но и с нищо необосновано твърдение. Това е всъщност едно от внушенията, зад което се крият описаните по-надолу причини.
Нека не забравяме, че Костов остави фискален резерв от 4 млд. лв., ако ще се намесват някакви кредити(неизяснени какви по-точно).
Казвам това в името на истината, а не в защита на Костов.

Нека първо да си отговорим каква е добрата среда за бизнеса и тогава отговорим на въпроса - „защо е влошена бизнес средата у нас?" и кой я предизвиква?
цитирай
16. dalida - 16. boristodorov56
10.05.2011 19:00
За правителството на Костов и мафията имам книга в която подробно е описано положението на народа и тайните задкулисни действия на мафията зад гърба на Костов. Но обикновенния човек май не се интересува от това кой дава и кой крие парите на работника. Работническа класа в БГ няма. Но има огромно недоволство и си изливат яда върху политиците. Дали наистина не са прави?
Не съм в главите на тези хора които са недоволни. Незнам какво си мислят, но ми се иска поне мъничко да разбират от финансовата криза - защо се получава така и после да протестират с / у работодателите си, с които са подписали договор, защото именно те - бизнесмените не ЖЕЛАЯТ заплатите да се УВЕЛИЧАВАТ - така им се бъркат печалбите ....
цитирай
17. merlin68 - "Не питай как ще придобия, ...
14.05.2011 23:59
"Не питай как ще придобия,
мисли какво ще взема аз.
Война, пиратство, търговия -
света владея с тройна власт"
Гьоте "Фауст"
Това са думи на Мефистофел (дявола) от класиката на Гьоте "Фауст", днес са съвсем актуални, може би с една съвсем лека корекция:
Не питай как ще придобия,
мисли какво ще взема аз.
Война, ЛИХВАРСТВО, търговия -
света владея с тройна власт.
цитирай
18. dalida - 18. Мерлин68 - точно на място
15.05.2011 00:04
И в точното време.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155823
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031