Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.08.2011 11:53 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ (част 17)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 29768 Коментари: 46 Гласове:
20

Последна промяна: 25.09.2011 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  СВЕТИЯТ ГРААЛ - СКРИТОТО ПОТОМСТВО НА ИСУС


"Кръвната линия на Светия граал" е забележително постижение в областта на генеалогията. Историкът рядко може да се натъкне на такива неопровержими факти като събраните в настоящото изследване. Откровенията са поразителни и несъмнено мнозина ще ги оценят по достойнство като истински съкровища на просветлението.


В продължение на почти две хиляди години съдбите на милиони хора са били манипулирани от забележителни, макар и често ексцентрични личности, успели да опорочат духовните стремежи на човешката цивилизация. С възхитителна пунктуалност и детайли авторът премахва ограниченията върху монопола на това тайно знание и излага множеството потулвани сведения за нашето наследство. Същевременно той възражда политически заглушената история на една силна владетелска династия, която Църквата открай време се е опитвала да унищожи, за да гарантира собственото си съществуване. Нека сега, в тази нова епоха на разкрепостяване, истината най-сетне победи! Нека Фениксът се възроди отново!


На кого служи Граалът

Смята се, че след еврейското въстание в Йерусалим през I в. римските военачалници унищожили всички писания, свързани с Давидовото потекло на семейството на месията Исус. Това унищожение далеч не било пълно и някои свързани с Исус документи били запазени от наследниците му, които пренесли месианското послание от Близкия изток в Европа.

Според "Църковна история"
на епископа на Цезарея (Кесария) от IV в. Евсебий І, тези наследници били наречени Desposyni ІІ, - титла, запазена изключително за кръвните роднини на Исус. Тяхно било свещеното завещание на царския род на Юда - династична линия, продължаваща да съществува и до наши дни.

През вековете срещу месианското наследство непрестанно е в ход конспирация от страна на Църквата и властите. Тя се засилила, когато имперски Рим изопачил християнството по начин, който да послужи на един алтернативен идеал. Именно този вид християнство продължава да съществува и до наши дни.


Множество на пръв поглед несвързани помежду си събития са всъщност глави от историята на едно и също несекващо потискане на кръвната линия. От Юдейските войни през I в. до Американската революция от ХVIII в. и събитията след нея, машинациите били продължени от страна на английското и европейските правителства в сътрудничество с английската и Римокатолическата църква.

В опитите си да ограничат наследственото кралско право на Юдея, висшите християнски движения установили различни фигурантски режими, сред които и самата Хановерска династия на Британия - Сакс-Кобург-Гота.

Подобни администрации били заставяни да се придържат към специфични религиозни доктрини, докато други били сваляни заради проповядване на религиозна търпимост.

Днес, в началото на новото хилядолетие, настъпи време за размисъл и реформиране на цивилизования свят, а за изпълнението на подобна задача е необходимо да бъдат разгледани грешките и успехите на миналото.

Едва ли за тази цел могат да се намерят по-добри сведения от хрониките на Sangreal.

Идеята за Светия граал се появила за първи път през Средните векове като литературна концепция, основаваща се на серия погрешни тълкувания и преводи на Светото писание. Тя произлиза като пряк превод на по-ранните форми San Graal и Sangreal.

Старият орден на Сангреала, династичен орден на шотландската династия на Стюартите, е бил пряко свързан с Европейския орден на Царството на Сион и рицарите на двата ордена били последователи на Сангреала, което означава истинската кралска кръв (Sang Real) на Юдея
- кръвната линия на Светия Граал.

Светият граал има и свое духовно измерение, напълно отделно от неговия династичен материален аспект. Бил е символизиран от най-различни неща, но като материален предмет най-често се представя като бокал и по-точно бокалът, който съдържа - или някога е съдържал - кръвта на Исус. Освен това Граалът се изобразявал и като лоза, виеща се през аналите на времето. Плодът на лозата е гроздето, а от него се получава вино. В този аспект символичните елементи на бокала и лозата се обединяват, тъй като виното открай време се е приравнявало с кръвта на Исус.

Всъщност тази традиция се открива в самото сърце на тайнството евхаристия или светото причастие, а вечната кръв в бокала Граал символизира не друго, а продължаващата месианска кръвна линия.

"Аз служа!".
Това мото е пряк продукт на Кодекса на Граала през рицарската епоха.
Като придобиват кралската власт по наследство, вместо да бъдат избирани, за бъдещите наследници е било изключително важно да подкрепят идеала за служенето.


Но служат ли в действителност самите монарси? И по-конкретно на кого служат?

Като цяло (и несъмнено през феодалния и имперския период) те "управлявали" в тясно сътрудничество със своите министри и Църквата. Управлението не е служба и не било част от справедливостта, равенството и толерантността на демократичния идеал.

Ето защо тя е напълно несъвместима с максимата на Светия граал.
Да служиш, в никакъв случай не означава - да управляваш.
Управлението е начин, да принудиш другите да ти служат и да те обслужват(слугите)


Съответно "Кръвната линия на Светия Граал"
не се ограничава само с генеалогиите и политическите интриги. Изследването съдържа в себе си ключа към същността на Кодекса на Граала - ключ не само към една историческа загадка, но и към определен начин на живот.

В съвременната епоха на компютърни технологии, сателитни телекомуникации и международни космически програми научните постижения следват едно след друго с тревожно висока скорост. Всеки следващ етап в развитието настъпва все по-бързо и по-бързо, и функционално компетентните ще бъдат "оцелели", докато всички останали ще се окажат в позицията на "негодни" за целеустремената система, служеща на собствените си амбиции, но не и на субектите си.


Какво общо има всичко това с Граала?


Граалът има множество лица и атрибути.

Граала се управлява от висшия стремеж към честни постижения. Той е пътят, по който всеки може да оцелее сред приспособените, тъй като е ключът към хармонията и единството във всяка обществена или естествена среда. Кодексът на Граала признава напредъка заради заслугите и зачита структурата на обществото, но най-важната му черта е, че е изцяло демократичен.

Независимо дали се схваща като материално или духовно измерение, Граалът принадлежи както на водачите, така и на последователите, и налага всички да бъдат като един в общата обединена служба.

За да бъде сред приспособените, човек трябва да бъде напълно информиран.

Подготовките за бъдещето може да се прави единствено чрез осъзнаване.

Диктаторското управление не е път към информацията, а ограничение, предназначено да попречи на свободния достъп до истината
.

На кого в такъв случай служи Граалът?

На онези, които търсят въпреки всичко - защото те са борците за просветление.

Езически идоли на християнството.

Когато историята се връща в началната си точка - повечето от нас са привикнали към определени интерпретации на събитията и ги приемат като безусловни факти.

До голяма степен всички ние сме учили история като един вид стратегическа пропаганда, без значение дали е мотивирана от Църквата или от политиците. Всичко това е част от процеса на контролиране. То разделя господарите от слугите и годните от негодните. Разбира се, политическата история е била отдавна написана от господарите - малцинството, решаващо съдбата и участта на мнозинството.

Религиозната история не е по-различна, тъй като е предназначена да упражнява контрол чрез страха от неизвестното. По този начин религиозните господари запазвали върховенството си за сметка на вярващите, които искрено търсят просветление и спасение
.

По отношение на политическата история или на историята на религията е очевидно, че установените доктрини често граничат с фантастиката, но въпреки това рядко стават обект на съмнения. И същевременно, когато не са чак толкова фантастични, те често са доста смътни и на практика нямат никакъв смисъл, когато се разгледат достатъчно задълбочено.


От библейска гледна точка, нашето търсене на Граала започва със Сътворението, както е описано в Битие.


Преди почти 230 г., през 1779 г.,
консорциум лондонски издателства публикували чудовищната "Всеобща история" в 42 тома. Превърнало се в огромен авторитет, в това произведение с голяма увереност се заявява, че Бог започнал Сътворението на 21 август 4004 г. пр. Хр.По времето на публикацията Британия била в хватката на Индустриалната революция.Появила се нова порода победители, докато мнозинството затъвало в непознатата обстановка, която нямала отношение към обичаите и стандартите на тяхното възпитание,а принципът, издигнат от английския натуралист Чарлс Дарвин - "оцеляването на най-приспособените", но условията за оцеляване на хората, често се свеждат почти до нула, тъй като се игнорират или експлоатират от техните господари - онези същите, които проправили пътя на прогреса, съдействайки (ако не и гарантирайки) за собственото си оцеляване.

Днес не е трудно да се съгласим, че "Всеобщата история" от 1779 г. греши. Знаем, че светът не е бил създаден през 4004 г. пр. Хр. Знаем също, че Адам не е бил първият човек на Земята. Подобни архаични идеи вече са отживелица, но за хората от втората половина на ХVIII в. тази внушителна история била дело на най-образованите представители на своето време и съвсем естествено се смятала за вярна. Ето защо си струва да си зададем въпроса - колко от смятаните днес за факти постулати на науките и историята ще се окажат също отживелица в светлината на бъдещите открития?

Еволюционната теория на Чарлс Дарвин в "Произход на човека" от 1871 г. не нанесла лична обида на Адам, но естествено всяка мисъл за него като за първо човешко същество била дискредитирана. Подобно на всички форми на живот на планетата, хората са се развивали чрез генетични мутации и по силата на естествения подбор в продължение на стотици хиляди години.

Оповестяването на този факт хвърлило в ужас религиозно настроеното общество. Някои просто отказали да приемат новата доктрина, докато мнозина други изпаднали в отчаяние.


Ако Адам и Ева не са нашите общи прародители, то Първороден грях не съществува и самата идея за изкуплението става безсмислена!


Повечето хора разбрали концепцията за естествения подбор напълно погрешно.

Те решили, че щом оцеляването е привилегия единствено на най-приспособените, то успехът зависи от това да превъзхождаш ближния си!

Така на бял свят се появило едно ново, скептично и безмилостно поколение.

Егоистичният национализъм достигнал невиждан дотогава разцвет и местните божества били почитани като езическите богове от миналото. Символите на националната идентичност се превърнали в новите идоли на християнския свят.


В тази нездравословна среда се появила  империалистическата болест.


По-силните и развити култури си приписали правото да експлоатират по-неразвитите народи. Новата епоха на строителство на империи започнала с непристойно боричкане за териториално надмощие.

Германският райх бил основан през 1871 г. след сливането на разделените дотогава държавици. Други държави се обединили, за да образуват Австро-Унгария.
Руската империя се разширила значително, а през 90-те години на ХIХ в. Британската империя заемала една пета от сушата на планетата.

Това била пламенна епоха на решителни християнски мисионери, много от които поели от викторианска Англия. Сериозно изгубила позиции в собствения си дом, Църквата търсела нова опора в чужбина. Мисионерите имали особено много работа на места като Индия и Африка, където хората имали свои вярвания и никога не били чували за Адам. Дори нещо по-важно - никога не били чували за Чарлс Дарвин!

Съвсем ненадейно Църквата и хората осъзнали, че религията не е и никога не е била свързана единствено с патриарси и чудеса, а с вярата в добросъседския живот, прилагането на морални стандарти и етически ценности, с вяра и милосърдие, както и с постоянно търсене на свобода и избавление. Най-сетне непрестанните общи спорове относно произхода на човека като плод на еволюцията били загърбени. Това било от компетенцията на учените и мнозинството изпитало облекчение при приемането на този факт.

От всички тези премеждия Църквата излязла като далеч не толкова страховит враг на науката. Новите условия били по-благоприятни за всички. За мнозина текстът на Библията вече не представлявал неприкосновена догма, която трябва да се почита заради самата нея. Религията се съдържала в поученията и принципите, а не в хартията, върху които били отпечатани те.

Тази нова гледна точка дала път на безкрайни умозрителни разсъждения.
1./ Ако Ева наистина е била единствената съществуваща жена и потомството й се свеждало само до трима синове, тогава с кого се е съчетал сина й Сит, за да стане баща на племената на Израел?
2./ Ако Адам не е бил първият човек на Земята, какво всъщност е значението му?
3./ Кой или какво са ангелите?
4./ Новият завет също имал своите загадки.
5./ Кои са били апостолите?
6./ Наистина ли е имало чудеса?
7./ И най-важното, непорочното зачатие и възкресението наистина ли са се случили точно така, както са описани?
8./ Какво всъщност е Светия граал?


http://www.bard.bg/
Лорънс Гарднър - "Кръвната линия на Светия граал или Скритото потомство на Исус".




Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rouzy - Хиляди мисионери, монаси и днес обикалят островите
05.08.2011 13:41
и приобщават населението към католическата ( християнска) вяра.
откриват малки параклиси, раздават религиозни брошури, основават училища за неграмотните - ето така мисията обикаля света и просветлява населението на малките и бедни държави и острови.
цитирай
2. анонимен - борбата за наследството продъл...
05.08.2011 14:24
борбата за наследството продължава и до днес, а ние сме само прости очевидци
цитирай
3. alexs - Истина или измислица е СВЕТИЯТ Г...
05.08.2011 18:12
Истина или измислица е СВЕТИЯТ ГРААЛ не е ясно !
цитирай
4. dolsineq - Ето и следващото чудо: http://v...
05.08.2011 18:26
Ето и следващото чудо: http://video.yandex.ru/users/newfresh2000/view/859
цитирай
5. watchtowerman - Историческата истина е,
05.08.2011 22:00
че за Свещения граал не се споменава хиляда години. А легендите започват със завоюването на земята Израел от кръстоносците и създаването на Ордена на тамллиерите - 11-12 век. По това време висшето ръководство на Ордена вече е било натрупало много пари и богатства, имали са и добре въоръжена армия, оставало само да завземат Властта в Европа. Легендата за Светия граал е разработка за да облече претенциите им за Властта с ореола на божествеността - един вид те са божиите пратеници на земята, не ДРУГИ...
цитирай
6. minchomin - "СВЕТИЯТ ГРААЛ" Е ЧИСТОТАТА НА ЧОВЕШКАТА ДУША!!!
05.08.2011 23:04
Много е написано по този въпрос, но нищо конкретно не се казва! И е нормално да е така след като заблудите и изкривяванията на истинските учения дадени от Ийсус вървят и се насаждат до ден днешен с пълна сила от всевъзможни тълкуватели и общества. Големите заблуди водят до това, че Свещения граал се смята за всичко друго, от кристална сфера или кристална чаша до скритото потомство на Ийсус, но никога не се казва истинското тълкувание за него, че става въпрос за човешката душа.
Ето тълкуванието прието чрез акад. Маслов /следва да се прочете цялата тема/
21. Кристалната чистота на вашата Душа е достойният път на човека в новото хилядолетие. А пречистването на Душата, на този тънък кристален съд (Граала) е задължение на човека на Земята и е неговият „входен билет” в Бъдещето, в Новата Ера! http://www.otkrovenia.spiralata.net/articles.php?lng=bg&pg=579

В същност "Свещения граал" /чист кристален съд/ не е нищо друго, освен синоним на ЧОВЕШКАТА ДУША, голяма част от знанията са давани не с истинските имена и това се е правило умишлено, т.е. ДУШАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕЧИСТЕНА преди Квантовия преход очакван през 2012 год. като КРИСТАЛЕН СЪД /ГРААЛ/ от всички кармични натрупвания през многото инкарнации в човешки личности.
цитирай
7. dalida - Наследството
05.08.2011 23:05
анонимен написа:
борбата за наследството продължава и до днес, а ние сме само прости очевидци

------------------------------------
Знаем, че наследството се изразява чрез ДНК. ако допуснем, че светия граал е ДНК на Исус, значи сме открили истината за наследствата.
цитирай
8. dalida - Наследството на Светия граал
05.08.2011 23:13
watchtowerman написа:
че за Свещения граал не се споменава хиляда години. А легендите започват със завоюването на земята Израел от кръстоносците и създаването на Ордена на тамллиерите - 11-12 век. По това време висшето ръководство на Ордена вече е било натрупало много пари и богатства, имали са и добре въоръжена армия, оставало само да завземат Властта в Европа. Легендата за Светия граал е разработка за да облече претенциите им за Властта с ореола на божествеността - един вид те са божиите пратеници на земята, не ДРУГИ...

---------------------------
Интересна гледна точка. Знаем, че божествата и църквата са творение на човека.
Знаем и че сътворението не е от 4004 година, както пише в библията.
знаем, че света ( Земята) се върти и всичко се променя. Знаем, че теорията на Дарвин не издържа на научните разработки.
Какво е Светия граал - ако се замислим, какво е изразявал графичния граал и какво е съдържал, според библията граала е пълен с вино, според Исус - виното е кръв, според учените кръвта е генът, който е продължението на човешкия род - символично представен като Светия граал.
цитирай
9. dalida - Светия граал = кръвта изразена чрез ДНК.
05.08.2011 23:18
dolsineq написа:
Ето и следващото чудо: http://video.yandex.ru/users/newfresh2000/view/859

---------------------------------
Чудото е станало още в зародиша на първото човешко същество, чрез ДНК - мутациите, колкото и да се отричат от учените мутирали същества има и днес по света. Раждат се недъгави деца, това са съвремените мутации, породени от отровите с които се храним и от отровите които дишаме.
цитирай
10. dalida - Всички сме виждали картината - Светия граал, на Леонардо д,Винчи
05.08.2011 23:23
В центъра на Слънцето е изобразен златен граал. Предполага се че е пълен с кръвта на Исус. Според тълкуването:
Слънцето е символа на Живота.
Златото е символа на богатството.
Кръвта е символа на потомството.
цитирай
11. dalida - И още по темата:
06.08.2011 00:31
http://dalida.blog.bg/history/2011/08/06/.488295


" Свещенния Граал " е легенда, която говори за Христовата кръв в женската утроба на Магдалина. Това е, най - голямата тайна пазена през вековете в човешката история, че Иисус бил не само женен, но и че ще става баща.
цитирай
12. penchoan - http://dalida. blog. bg/histo...
06.08.2011 01:24
dalida написа:
http://dalida.blog.bg/history/2011/08/06/.488295


" Свещенния Граал " е легенда, която говори за Христовата кръв в женската утроба на Магдалина. Това е, най - голямата тайна пазена през вековете в човешката история, че Иисус бил не само женен, но и че ще става баща.


Тази лъжа е разпространявана от тамплиерите и враговете на християнството, но няма никаква реална основа и доказателства. И днес има подобни опити за компрометиране на Исус Христос - че имал три деца и бил погребан в Япония или във Франция и всякакви подобни измислици. Напротив, има известни окултни закони, които твърдят, че пророците не могат да оставят потомство. А Исус е признат за пророк не само от християнската религия, но и от исляма.
цитирай
13. allvin - Малко логика
06.08.2011 03:09
Първо - Исус е бил Бог(макар и в човешко тяло),а не човек!!! За какво му е на един Бог да се жени?

Второ - Той е дошъл тук на Земята със спасителна мисия,а не да се жени. Все едно аз ако съм спасител на плажа и да ме повикат да спасявам някой удавник и аз да кажа на хората - моля изчакайте ме,първо трябва да отида да се оженя!(?!?!?)
цитирай
14. taidzi - "Религиозната история не е ...
06.08.2011 08:35
"Религиозната история не е по-различна, тъй като е предназначена да упражнява контрол чрез страха от неизвестното. По този начин религиозните господари запазвали върховенството си за сметка на вярващите, които искрено търсят просветление и спасение." - истина, която боде в очите !
цитирай
15. анонимен - Наистина. Изключително малко логика. Почти никаква
06.08.2011 08:40
allvin написа:
Първо - Исус е бил Бог(макар и в човешко тяло),а не човек!!! За какво му е на един Бог да се жени?

Второ - Той е дошъл тук на Земята със спасителна мисия,а не да се жени. Все едно аз ако съм спасител на плажа и да ме повикат да спасявам някой удавник и аз да кажа на хората - моля изчакайте ме,първо трябва да отида да се оженя!(?!?!?)

цитирай
16. dalida - Хората тълкуват граалът по различен начин
06.08.2011 09:12
Има една картина на Данте Габриел Росети " Свещения граал " на него е изобразена Мария Магдалена която държи Потира. Зад нея е разперил криле бял гълъб. Както знаем гълъбът е символ на Светия дух. Обаче от друга страна Мария е била родена в Магдала - " село на гълъбите"- оттам е и името и. Всичко това ме кара да се замисля дали пък самата Мария не е Граал- впредвид версиите че може би тя е носила семето на Иисус.
Можеби, чашата е символът на поколението,потомството, тъй като знаем че на Тайната вечеря всички са пили от виното в потира, следва че това вино всъщност е символът на кръвта. Обикновенно виното е сравнявано с кръвта и от там са изводите.
Вярно е че, няма никакви доказателства за съществуването на граала, но в религиозната история всичко се подпира на вярата, в какво вярва човекът.

Има скептици, които не вярват в съществуването на другите планети във Вселената,тези хора отчаяно се противят на всичко написано в научните среди.
Можем ли да им се сърдим? Бих казала - не.
цитирай
17. dalida - Тамплиерите....защитниците на християнството,
06.08.2011 09:52
penchoan написа:
dalida написа:
http://dalida.blog.bg/history/2011/08/06/.488295


" Свещенния Граал " е легенда, която говори за Христовата кръв в женската утроба на Магдалина. Това е, най - голямата тайна пазена през вековете в човешката история, че Иисус бил не само женен, но и че ще става баща.


Тази лъжа е разпространявана от тамплиерите и враговете на християнството, но няма никаква реална основа и доказателства. И днес има подобни опити за компрометиране на Исус Христос - че имал три деца и бил погребан в Япония или във Франция и всякакви подобни измислици. Напротив, има известни окултни закони, които твърдят, че пророците не могат да оставят потомство. А Исус е признат за пророк не само от християнската религия, но и от исляма.

------------------------------------------

Тамплиери ("рицарите на храма или Бедните рицари на Исус Христос") е названието на един от християнските военни ордени, възникнали вследствие на Първия кръстоносен поход.

Целите на новосъздадения орден били да поддържат новото кралство Ерусалим, срещу враждебните мюсюлмански съседи, както и безопасността на християнските поклонници, посещаващи Светите места. Кралят на Йерусалим Балдуин Втори дал на рицарите помещение, намиращо се под неговия дворец, който според легендите бил построен на мястото на древноюдейския храм на Соломон. Рицарите се обединили в орден под името "Бедните рицари на Иисус от Соломоновия храм.
цитирай
18. baimomchil - Добави още един въпрос
06.08.2011 10:19
9. Защо хората до Ной са живели по 900 години, после продължителността е намаляла на 400, след това около 150, а сега е към 70 ?
цитирай
19. анонимен - Далида, знаеш ли колко поколения са минали за 2000 години?
06.08.2011 10:38
dalida написа:
http://dalida.blog.bg/history/2011/08/06/.488295


" Свещенния Граал " е легенда, която говори за Христовата кръв в женската утроба на Магдалина. Това е, най - голямата тайна пазена през вековете в човешката история, че Иисус бил не само женен, но и че ще става баща.

Ако приемеш 25 години на поколение/средното време, в което едно поколение се възпроизвежда/ -това са около 80 поколения. А знаеш ли колко малко число е едно върху 2 на степен 80? Та песента "всички хора са братя" не е далеч от истината. Едно върху две на степен 80 е нищожната частица кръв, която биха носили хипотетичните наследници.
цитирай
20. анонимен - Бре, малоумници прости, няма ли ...
06.08.2011 10:49
Бре, малоумници прости, няма ли най-после да вденете, че "Исус Христос" във вида, в който ви го описват юдео-християните, не е съществувал?!!! Не е живял такъв човек, не и по онова време, не е и на онова място!
цитирай
21. baimomchil - Бре, малоумници прости, няма ли ...
06.08.2011 11:25
анонимен написа:
Бре, малоумници прости, няма ли най-после да вденете, че "Исус Христос" във вида, в който ви го описват юдео-християните, не е съществувал?!!! Не е живял такъв човек, не и по онова време, не е и на онова място!


Картунчо, вдянах една игла с която ще ти зашия задника, че нещо много се е разсмърдяло от него.
цитирай
22. watchtowerman - dalida.
06.08.2011 21:37
След като си публикувала статията можеш ли да отговориш на следния въпрос: след като Исус следва да има кръвни роднини, по линия на връзката му с Мария, то тази "връзка", необходима за създаване на това потомство от каква тип ще да е била - делене, опрашване, съешаване, чифтосване, съвокупляване, ин витро, панспермия и т.н. ?
По същество статията отстоява човешката същност на Исус и за чрез тази същност градят претенциите си "граалистите" да са родствени наследници на Исус. Тогава не виждам защо е обвинявана Християнската Църква, претендираща за същия Исус, само че в същността му на Бог и Човек? Това се две съвършено различни същности по съдържание, смисъл, тълкувание, които нямат и не могат да имат допирни точки. Едните искат Исус да е човек, даващ земна династия, Христовата Църква вижда в Исус Господа, които отвежда земляните християни в Небесната династия.
цитирай
23. dalida - Вие малоумници....
06.08.2011 21:51
анонимен написа:
Бре, малоумници прости, няма ли най-после да вденете, че "Исус Христос" във вида, в който ви го описват юдео-християните, не е съществувал?!!! Не е живял такъв човек, не и по онова време, не е и на онова място!

----------------------------------
Не се гневи,човече!
Хора различни - мнения - разнообразни.
Едните приемат Исус за бог, други - за човек.
Работата е там, че няма доказателства, че Исус е съществувал някога и някъде.
Археолозите са в невидение, учените - незнаят и не могат да докажат нищо съществено.
цитирай
24. dalida - За кръвните роднини писаха в едно френско списание миналата година.
06.08.2011 22:03
watchtowerman написа:
След като си публикувала статията можеш ли да отговориш на следния въпрос: след като Исус следва да има кръвни роднини, по линия на връзката му с Мария, то тази "връзка", необходима за създаване на това потомство от каква тип ще да е била - делене, опрашване, съешаване, чифтосване, съвокупляване, ин витро, панспермия и т.н. ?
По същество статията отстоява човешката същност на Исус и за чрез тази същност градят претенциите си "граалистите" да са родствени наследници на Исус. Тогава не виждам защо е обвинявана Християнската Църква, претендираща за същия Исус, само че в същността му на Бог и Човек? Това се две съвършено различни същности по съдържание, смисъл, тълкувание, които нямат и не могат да имат допирни точки. Едните искат Исус да е човек, даващ земна династия, Христовата Църква вижда в Исус Господа, които отвежда земляните християни в Небесната династия.

----------------------------
В което списание пишеше че роднините на Исус Христос искат признание от църквата за някакво наследство.

Според Библията Исус Христос никога не е бил женен. Силвия Браун обаче твърди че той е бил официално задомен за Мария Магдалена и
след фалшивото разпъване на Христос, двамата заедно с децата си бягат към земите на днешна Франция.

"След като прекарва повече от 40 години там, Исус умира на 86 години. Мария Магдалена е живяла още 20 години след него. Един от синовете им се преселват в Гърция, вторият в Рим, а дъщерите им Сара и Естер остават във Франция", разказва медиумът Браун.

Освен Браун, National Geographic съобщава всяка година на Коледа, че Исус е бил женен за Мария от Магдала. А в Ерусалим - мъже навършили 30 години е трябвало непременно да са женени, ако искат да останат в родината. Всички мъже които били навършили 30 години и не били задомени ( женени) били прокудени от родината в чужбина.
цитирай
25. dalida - И още нещо, което не е много известно, една връзка от чужбина казва:
06.08.2011 22:21
През 2008 година излезе още един документален филм - Bloodline. Той дори и не стигна масово до публиката, беше прожектиран само в няколко града на Щатите. "Кръвна връзка" разследва отново популярната вече версия, че Исус е бил женен за Мария Магдалена, която избягва във Франция с тяхното дете. В едно приключение, достойно за Индиана Джоунс, авторите отново ни разкриват тайната на Братсвото от Сион. Тяхното разследване отново е свързано с църквата в Рен льо Шато във Франция, но този път има и невероятни открития и доказателства: съндъче от Йерусалим датиращо от първото хилядолетие и скрита погребална пещера пълна със съкровища и мумифицирано тяло, покрити с плащ, на който е избродиран специфичен червен кръст.

Повечето от хората занимаващи се с този въпрос имат право на собствено мнение. Би трябвало като възпитани хора да им дадем това право - нека си кажат мнението. Без да ги апастрафираме или да ги обиждаме.
Нали за това са свободните мнения? Правото на глас!
цитирай
26. watchtowerman - Правото на глас
06.08.2011 22:44
изисква да има и право на отговор. Но не го получих. Принцип в манипулативните практики е, че лесно се плетат(фабрикуват), но и лесно се разплитат. Трябва само да знаеш къде нишката не е хваната добре за да я дръпнеш и разплетеш цялата плетка, с която се оплитат някои.
Пустата плетка,
две хиляди години
все излиза редка..
цитирай
27. dalida - watchtowerman пита:
06.08.2011 23:29
След като си публикувала статията можеш ли да отговориш на следния въпрос: след като Исус следва да има кръвни роднини, по линия на връзката му с Мария, то тази "връзка", необходима за създаване на това потомство от каква тип ще да е била - делене, опрашване, съешаване, чифтосване, съвокупляване, ин витро, панспермия и т.н. ?
dalida отговаря с въпрос: как мислиш - каква може да бъде една връзка между мъж и жена, от която да се роди дете? Чрез : опрашване, съешаване, чифтосване, съвокупляване, ин витро, или нещо друго? Как се ражда дете от двама родители?
цитирай
28. dalida - Светият граал може да отговори на watchtowerman
06.08.2011 23:42
Да видим какво имаме в наличност -
Исус е син на цар Давид,следва че е потомък и наследник - претендент за престола.
Но, някой от семейството не е съгласен и решава да елиминира Исус - как обаче да направи така, че да не предизвика ответен удар.

Един писател има своя версия, тя е -

“Загадката на Граала” е първата книга, която отговаря на тези въпроси с удивителни подробности. Лорънс Гарднър разкрива, че месианските потомци са исторически личности и имената им са Тамар, Йошуа и Йосиф. Той използва новите открития относно генеалогичните връзки и проследява потомствените им линии за период от 600 години до Артур Пендрагон.

Уникалният достъп на Гарднър до Ватиканския архив му дава възможност да представи християнски ръкописи още от II-ри век, в които Мария Магдалена е записана като “невеста на Христос”, а потомството им като “наследниците на Повелителя”. Те обясняват защо през годините след Разпятието месианското семейство и потомство са били преследвани. Четири века по-късно Евангелията от Новия завет са редактирани, като са отстранени всички данни за месианския брак и Кръвната линия, но в по-древните евангелия тяхното наследство остава документирано.
цитирай
29. dalida - Правото на глас
06.08.2011 23:44
watchtowerman написа:
изисква да има и право на отговор. Но не го получих. Принцип в манипулативните практики е, че лесно се плетат(фабрикуват), но и лесно се разплитат. Трябва само да знаеш къде нишката не е хваната добре за да я дръпнеш и разплетеш цялата плетка, с която се оплитат някои.
Пустата плетка,
две хиляди години
все излиза редка..

-----------------------------------------
Отговорих ти.
цитирай
30. ramus - нищо общо няма с истината нищо от написаното...
07.08.2011 11:42
по НАПИСАНО имам и предвид всички коментари. Нито текста, нито вярванията на който и да било. Спорите си както винаги за напълно измислени неща, и натъкмени тълкования и наследства от заучени доктринални постановки. И според тия постановки едни са приели една линия, други - друга. Нито една гледан точка тук не е самостоятелна и внимателно изведена. За всяка от тях винаги се извеждат "подходящите" за нея "доказателства", които пак "някой" и Отнякъде бил намерил или открил... И нищо от това всъщност никога не може да е каквото и ДОКАЗАТЕЛСТВО.
Всички тия прости явления се основават на психичния процес. наречен ВЯРВАНЕ. Той представлява присвояване на идентичност спрямо идеология, постановка или описания на нещо. Тия описания, постановки или идеологии се предоставят свободно в матричното опитомяване, наречено ВЪЗПИТАНИЕ и УЧЕНЕ. Оставя се свободата просто новите матрични членове да си "подберат" спрямо тяхната вътрешна нагласа подходящата и да се "закрепят" към нея. Така тя става тяхна идентичност. идеята им за АЗ и почват задължително да я защитават винаги когато е налице някаква форма на "друга" постановка, която се явява форма на "опасност". И се почва "оцеляването".
САМО ЗА ВЯВАЩИТЕ идеите идващи от миналото биха имали някакво значение. Замо за вярващите в описанията на някой си за нещо си и някого си би имало значение да "доказват". Това, което е направила църквата няма нищо общо с идеите на онова, което тя... или пък други описания, нарекли "ХРИСТОС". И няма нито едно независимо чисто историческо споменаване в онова време и на онова място че въобще е съществувала такава личност. Каквито и да са тези, всъщност са породени именно от хилядолетното насаждане на елементарни описания и внушения кое, какво и откъде и защо било. И то според писания, дето хитро са наречени "свещени". А иначе, за безпристрастния изследовател, са напълно маловажни предвид, че важността е винаги за всеки в настоящия момент, наречен общо "СЕГА". Именно когато го няма "СЕГА"-то, няма идентичност, адекватна на времето и мястото, се появява сякаш вечната потребност от идентифициране с нещо - някого, някъде ... да се формира някаква принадлежност към нещо вече съществуващо. По същество това са "детски" психични потребности. И въпреки това са налице хилядолетия, навсякъде по планетата, по всички култури... Въобще цялата човешка цивилизация е основана на няколко основни опорни пункта, от която описаната потребност от ИДЕНТИЧНОСТ спрямо или към нещо, някого или някъде, описания или идеологии създадени и идващи наготово в матричния стаден живот.

Навремето е нямало национални доктрини, защото нямало националности, а идеологиите и описанията са били прости форми на "родови" и племенни истории и легенди - за да бъдат винаги с племето в странстванията му за оцеляване, войни, глад, опустошения... А общата вяра винаги е била формата за сплотяване на племето и родовете в него. Онова, с което да се "обясни" трудностите, смъртта, страховете и нищетата в суровите условия на живота. Именно заради това масовите религии се разпространяват именно сред "робите" и въобще ниските социални слоеве именно заради тяхната масовост. За масовостта има и значение формирането на ИМПЕРИИТЕ. И за уеднаквяването на разнородното население в тях. И за да бъдат лесно манипулирани да се уеднаквят.

Въпросът не е в МАНИПУЛАТОРИТЕ, а в потребността на робите да бъдат УПРАВЛЯВАНИ - да им се казва и посочва кое е вярно,. истинско, стойностно или силно. Измислениса и съответните думи - велико, свещено, божествено... Все идеи почиващи на психическия "детски" атавизъм - с потребността от авторитет, от готови истини, от водачи, от светии, от "мъдреци", учители, от книги, от теории - това са видоизменени форми на психичните детско-родителски отношения и процеси. Просто едни и същи процеси текат, и се пораждат първо вътре в самия човек - във вътрешния му свят.
Много е лесна и привлекателна идеята за величието на МАНИПУЛАТОРИТЕ, за тяхната подлост или сметки, интереси. Обаче манипулирането е една игра. И както във всяка игра, тя винаги има най-малко "ДВЕ" страни. Всъщност никога нямаше да я има играта на манипулация, ако нямаше потребността от нея. И в тоя смисъл - МАНИПУЛИРАЩИТЕ са именно робите. Манипулаторите всъщност са роби - само че приели "другата", по-исфинена роля в играта. Истинската игра се играе именно от масата хора. От тия дето пълнят на всеки църковен празник площада "св петър", катедралите, църквите, храмовете, мека, йерусалим...
Един загубен народ, като еврейския, ако го нямаше натъкмените им постановки за "свещеността" кой щеше да ги знае сега за поколенията им. Ако не се внушаваше навсякъде идеите за църквата, за греха, за невинността и още куп напълно лишени от някакъв друг смисъл, освен от предварителните внушения... ТА тия неща са били измислени за да се регулира социалния живот на конкретни места, в конкретна историческа, политическа и културна действителност. И будизма и библейското християнство и исляма са създадени за да решат конкретни исторически и политически противоречия.

Тайните на света започват от самия човек - от неговото ВЪТРЕ. От вътрешния му свят, вътрешния му двор и от факта, дали тоя ВЪРЕШЕН СВЯТ СИ ИМА НЕГОВ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН СОБСТВЕНИК. Докато липва такъв, винаги ще са налице социалните матрично насадени и приети за "Вярно" и Правилно, за Добро и Зло, за Свещено или Насилствено.

И накрая една лека вметка по самата тема - никой от особените хора, наречени от мен най-общо "ИНДИВИДУАЛИСТИ", не му е трябвало да прави "СЕМЕЙСТВО", да има род, кръвни линии и да се предава НАСЛЕДСТВО. Това са хитри заемки от типично атавистично мислене и представи. Всички тия легенди идват от мисленето и процесите на самите "последователи" които не разбирайки нищо от същността и битието на тия хора, нагаждат всичко до което те са се докоснали към техния собствен усреднен мироглед. Правейки велик и идеал, от един образ, всъщнос "кланяйки му се" последователите привнасят към самите себе си идеята на "ВЕЛИЧИЕТО" - и като съпреживяване и като съпричастност. Все неща, които са важни и стойностни само в матричния групов живот.
А индивидуалистите са специални, напълно изкопчени от матричните сънища хора, живели в свят и мироглед който никой никога няма да проумее и проникне чрез матричните си насадени идеи за света и човека, дадени му наготово. Дори и научните - които сега са модерни. Така, че в новите информационни условия в ход е създаването на поредните егрегори за социално вярване. Но това са само нови маски, нови образи, нови идоли, нови авторитети... пак вярващите и последователите са налице, пак са едни и същи процесите и потребностите. СЯКАШ ВЕЧНО...

И накрая - един елементарен пример за адекватността на горните условно изведени идеи:
НИКОЙ ОТ тук четящите или пишещите, не е способен да направи собствен независим и безпристрастен самоанализ на личните си убеждения - онова, което всъщност го идентифицира. С въпроси като "кога ги приех, аз ли съм ги открил, какво от тях е лично мое, защо съм го приел наготово, каква нужда запълвам с това"... Това са само формални и условни насочващи примери.
А тия, дето ще се упражняват да си "предокажат" вярванията си, всъщност доказват самите себе си... Там е работата, че всичко това е невидимо за тях, защото тече в несъзнателното. И вратата към него е ясна, проста... само дето се иска КУРАЖ...
СТРАХА е велика сила... и заедно с инерцията прави вас - масите да сте едно обикновено стадо с претенциите че сте велики. Но една овца, или овен... или пастир са такива именно само докато е налице СТАДНИЯ ЖИВОТ - мислене, представи, сънища и битие. Не ви стиска дори и да си го признаете, да си го видите... Защото то самото "виждане" означава "овцата" във вас да спре да се сънува и да се събуди за един свят, далеч отвъд които и да са сънища. Най-общо това, означава преди всичко тя да "умре" като овца. Ето затова е страха - да предпази измислицата от едно "умиране"
цитирай
31. rouzy - А, вие, ramus - от коментар № 30 - как бихте отговорили на тези си въпроси?
07.08.2011 20:35
"кога ги приех, аз ли съм ги открил, какво от тях е лично мое, защо съм го приел наготово, каква нужда запълвам с това"... Това са само формални и условни насочващи примери.

Искате отговори от тези, написали и коментирали темата?
Дайте пример със себе си - как бихте отговорили на всички тези въпроси?
цитирай
32. atil - Интересно четиво, но не видях да е ...
07.08.2011 21:26
Интересно четиво, но не видях да е споменал някой за филма "Шифъра на Леонардо",много добре направен,обаче дали е вярно също не е доказано.А за Исус има свидетелства и евангелия.Има и писана римска история.Най-доброто според мен е "Евангелието от Йоана" и най-достоверно и подробно.Когато се говори за нещо първо е по-добре поне повърхностно да се запознае човек с него.Много хора философстват и се изказват за християнството без да имат никакво понятие от него...Нямам предвид Далида в случая.Точно Йоан е любимия ученик и той остава с майка му докрая.Колкото до Исус той си има нетленна съпруга се е възнесъла в другия свят,пак има свидетелства и църковна история, че и писани икони по този повод...Ако действителното християнство не е истина шаманския род Дуло нямаше да се кръсти, нямаше да имат такава злостна и многовековна борба срещу монархиите и християнството по света.От 8 век има едно съзнателно преобръщане и изкривяване на християнството,тогава и Светия Граал "изчезва"...!Освен символ той е и предмет - чаша.Посветените знаят значението на кръвта и костите...Защо мощите(костите) вършат чудеса!Защото духът се връща при тях.При кръвта още повече.Има едно триединство - кръв-земя и дух и то е свързано и с Христос и Светия Граал.С изтичането на първата кръв от тялото на Христос се променя аурата на планетата.Новият завет става факт.А Свещенния Граал ще се появи пак когато му дойде времето!А нечестивците,безбожниците и вероотстъпниците може плюят,да храчат,да дрискат ,да пишат ,да правят секти,да правят"история" и каквото им дойде на ум от рогатите...Само че от това нищо няма да се промени,само дето ще завлекат подире си още мъртви души!
цитирай
33. анонимен - Разгадаването на "Шифърът на Леонардо
08.08.2011 00:34
Един от най старите методи за кодиране на послания в картини се нарича „Гематрия”. Този метод приписва числа на буквите. „Мона Лиза” ще бъде представена с това уравнение.

MONA LISA = (13 + 15 + 14 +1) + (12 + 9 + 19 + 1) = 84

Другото име на „Мона Лиза” е „Джоконда”

LA GIOCCONDA = (12 + 1) + (7 + 9 + 15 + 3 +3 + 15 + 14 +4 +1) = 84

Обиколката на картината е 84. И ако съберем числата от името на Леонардо отново се получава 84.
LEONARDO = (12 + 5 + 15 + 14 + 1 + 18 + 4 +15) = 84

Дали загадъчната дама е самият гении?
цитирай
34. allvin - Заради деградацията
08.08.2011 01:06
baimomchil написа:
9. Защо хората до Ной са живели по 900 години, после продължителността е намаляла на 400, след това около 150, а сега е към 70 ?


Първите поколения хора са били гиганти - и не само по ръст и физическа сила,а и по интелект!!! Справка : книгата на Елена Вайт ,,Патриарси и Пророци"-продължение - ,,Пророци и Царе" и ,,Великата Борба". Ето ви и линк за тези и други книги на Елена Вайт : http://www.amigosbg.com/forum/viewforum.php?f=54

Препоръчвам ви и книгата на Христо Гешанов ,,Християнска апологетика" (лекционен курс)
цитирай
35. ramus - Ами дааа, разбира се...
08.08.2011 11:13
Истината е някъде там - в Дан Браун - нищо че той е само писател и неговото написано е най-обикновен роман. И в него просто си е поиграл с една компилация от хипотези. А някои популисти, след като събират истините за света от романи, ще им трябва да се опират на тях като "доказателства" и да стават смешни с това.
Същото е и с цитираните имена, като ЕЛЕНА ВАЙТ - и какво като поредната писателка е написала нещо си... Кое прави така, че нейното да е "истина"?
Ами кое прави пророците и писанията им да са "истини"? Кое прави евангелията в новия завет да са "исторически документи" на които някой да се позовава. А това е смешно - никое евангелие не може да се използва за набор от "исторически факти". Особено пък от новия завет, които отдавна им намериха толкова исторически и политически грешки, несъотвествия. Щото има една наука, наречена библеистика - там множество безпристрастни анализатори се заели да я гледат "под лупа"... и там, под лупата се пръкнали хиляди недомислици. Щото идеята им въобще не е била някой да ги анализира внимателно и съпоставя с множество събрани други данни, а да вършат работа на малките душици, на които планетата е като инкубатор и "детски ясли". Заради тях е и библията и църквата - от тях, за тях. Културата, битието, отношенията... всичко е направено от тях - за тях. От тях и за тях са и войните, използването на страха, алчността, идеите, посланията... всичко от тях се генерира и за тях отива. Нарича се с простичкото понятие ЕГРЕГОР - нещо като "колективна душа". И в нея постановките са налице, въпроса е че тях ги има, защото има "потребители". Има и такива, които са генератори - щом потребители има, веднага ще има и такива, дето ще се изиграят да им "подадат" исканото, желаното, потребното. Това е израз на очевидни елементарни наблюдения, въпрос на мащаб, който обаче само безпристрастен изследовател може да си позволи и да навлезе надълбокото, в анализ на множествените и комплексни процеси.

Всъщност си играете да си пишете всеки своите си убеждения. Но най-интересното е, че наричате това "мнения" или пък "гледна точка". А няма нито сериозност, нито дълбочина. Всеки бърза да се изяви като "знаещ" къде дочул, къде прочел, къде схванал или не - ама вече има мнение. Също така, че за масата това е достатъчно - да намира привърженици, да намира съверници, да търси съпричастности и да съпреживяват нещо си - все на групи, все на тълпи. Този сайт, с множеството блогове, с драканията, със засечките, с "погалванията" си един на друг... е просто една проекция на цялата социална картина и ниво в нея. Защото "малкото е като голямото". И всеки от вас "МАЛЪК" е като "ГОЛЕМИЯ" в театъра, който се разиграва между вас. В матрицата затова е лесно да се изследва, защото понятието матрица е синоним на ШАБЛОН, описателна схема.
Всеки някой в някаква група чака да чуе че е значим, че е важен, че е стойностен... но според членовете на групата. Именно защото всеки очаква от "другите", а не от себе си. По-малките в която и да е група очакват други да се изиграят на "по-големи" и да им казват кое, какво, защо и как - да им пишат книги, да им говорят за "отвъдното", да им свеждат послания от други "велики", да са налице авторитети, идоли, закони, правила, да им измислят думички като ЗЛО и Добро, да прикриват... Всичко това е заради груповия живот и това, че в него "ДЕЦАТА" са ЦЕНТЪРА МУ. Много е лесно да се познаят - по повъхносттностните писания, по липсата на дълбочина, на личен път, на независимо търсене, мнение... на идеята въобще за безпристрастността и липсата на каквото и да е "лично отношение". И няма как да си го позволите всичкото това... То е за "други възрасти", там - след като се израстне "детската" - някъде отвъд...някъде отвътре...
----
Колкото до леката закачка за "отговорите на въпросите ми":
Самата идея че някой реагира като ми обърне въпросите към мен - да питам само условно - " и какво като отговоря на тия въпроси писмено?" Да речем че го направя - вие, Питащата, какво ще ви донесе това? Направил съм го писмено вече на няколко места - оставям следите си по тоя път. Например защо не прочетете в блога ми някои от тия "следи". Аз не съм цитирал нищо и никого, не се позовавам. Не ми е потребно - написал съм защо, как. Обаче това не е изгодно за децата, дето го четат...
Колкото до въпроса ви - тия неща се правят само от САМ ЧОВЕК. Когато е САМ СЪС СЕБЕ СИ. Когато е настанал момента на едната безпощадна откровеност, в състояние което е популярно с думичките изповед, откровение... ама като за последно, сам пред себе си, пред живота си, пред смъртта си, в моменти на които човек просто няма как да шикалкави, в които не вървят никакви игри, в които ЦАРЯ Е ГОЛ - толкова че дори самия ЦАР дори не е предполагал какво е това.
Та, на миговете на БЕЗПОЩАДНАТА ОТКРОВЕНОСТ вие самата ще можете ли да издържите? Това се разбира лесно. От тия, които са минали ТЕСТА "ПРЕЗ СЕБЕ СИ". И са разбрали няколко толкова прости и явни "тайни". Мога да видя с лекота кой е преминал...
Но това е за съвсем други теми...
за други "пишещи",
за други "светове"
цитирай
36. анонимен - Евангелие
08.08.2011 20:20
Библейско тълкуване: Думата евангелие значи благовестие; то е откровението, което Бог е благоволил да изяви чрез Спасителя Исус Христос, на грешното човечество. И какво му е грешното на човечеството?
Нали именно човекът създаде боговете, поради своя страх от природните феномени - давайки им името бог на дъжда, бог на ветровете, бог на слънцето и т.н. Нали именно човека създаде тези богове, за да има кого да опреква за своите неправди? Или кой създаде църквата? Тоз който създаде църквата и църковните канони - той създаде и Богът. Той - човека създаде всичко това и стана така че за да несе моли сам на себе си измисли той боговете на природните катаклизми и ги спомена в своите откровения, а после църковните лицимери нарекоха "евангелие" и т.н.
цитирай
37. анонимен - do anonimen 36
08.08.2011 23:40
Po glupavo ne6to ne bqh 4ela ot predi 20 godini,kogato nasila ni karaha da u4im marksisko -stalinskite im gluposti,drug pat ne 4eti ne6ta koito bezmoza4niqt i debilen svqt ne moje da si gi obqsni !
цитирай
38. анонимен - grewka
08.08.2011 23:43
godinite da se 4etat 30
цитирай
39. allvin - Вярно по-тъпо нещо и аз не бях чувал отдавна,но и ,,Шифърът на Леонардо" си е баш тъпотия!!!
09.08.2011 14:01
анонимен написа:
Po glupavo ne6to ne bqh 4ela ot predi 20 godini,kogato nasila ni karaha da u4im marksisko -stalinskite im gluposti,drug pat ne 4eti ne6ta koito bezmoza4niqt i debilen svqt ne moje da si gi obqsni !

цитирай
40. ramus - там е работата, че в коментар 36 са изписани
10.08.2011 09:21
... прости и обикновени изводи, които са толкова естествени. А даже някои вече имат оценки, били "тъпи". Разбира се - не са популярни. Те навеждат на отговорността за всичко на всеки един от вас. НА ВСЕКИ ЕДИН - а не на бог. Вие с тая оценка просто им давате на думите в коментар 36 доказателство за адекватноста им.

Това, че бог е изведен от човешките потребности да се проектира един идеален и универсален образ, на който да се свеждат липсите на молещи, кланящи, треперещи, на виновни или невинни. Че бог е образ с който лесно и универсално се представят множество готови отговори за тия, дето така или иначе са духовни мързеливци. Религиите са системи от готови прости описания, въпроси и отговори на общи явления именно за ония, дето им трябва някакво подобия на автентичност. Дори думата е ПРАВДО-ПОДОБНОСТ.

Ето затова тия неща никога няма да станат популярни... и винаги са неудобни за масата мързеливи използвачи наготово, дето се наричат ПОСЛЕДОВАТЕЛИ... Щото просто е лесно да се храниш с готова смляна кашичка, дето е вкусна когато си именно най-гладния за нея. Нищо че иначе може да е помия. Тя и помията е храна за някои... животни.
И как да се "откаже"? Как някой да се замисли, да осмисли, да проникне, да изследва, да върви... и защо ли - важното е да си сънува неговото си... дето иначе спящите деца наричат ЖИВОТ.

Няма тайна, дето да не е явна. Въпрос само на "ОЧИ" с които да се гледа. А пък "ОЧИТЕ" - те виждат, четат, мислят, творят само онова, дето е съответно на "ОНЯ, ДЕТО ГЛЕДА". Гледащия вижда само онова, което той самия Е. Просто е - нарича се СЪОТВЕТСТВИЕ. Затова и най-старата наивна приказка е смешката на въпроса ИМА ЛИ БОГ или няма. Ма как да го няма - като е нужен на мравките. И смешното е че ви трябват доказателства. Именно - на неверниците - за всеки случай защо и да не се докаже ЧЕ БОГ ГО ИМА... Най-старата приказка на света - тя е историята на света на децата, дето сега се нарича ЧОВЕЧЕСТВО...
цитирай
41. watchtowerman - ramus,
10.08.2011 19:55
както логически би трябвало, че гледаш на света, виждаш, че има много богове, а не е един. Иначе нямаше да има "религиозни" войни, нали? Следователно, твърдението ти че "бог е изведен от човешките потребности" не е вярно. Оттук и цялата ти смислова и логическа постановка се срутва. На Изток има 2 хиляди богове на които се кланят, Кетцакоатъл иска ежедневни човешки жертви, езврейският и Християнски Бог е против човешки жертви. Същият е постановил човекът да има един ден почивка от труд, след шест дни работа, дори и роба и работния добитък. Такова нещо никой друг бог не го е изисквал. Ако не беше еврейският и Християнският Бог щеше и ти да работиш без почивка, ако разбира се, имаш ористта да си роб, а господар. Но именно еврейският и Християнският Бог е Постановил, че господарят не може да третира подчинените си, дори и робите си, различно от отношението към себе си. Така се появило понятието "Равни права" за всички човеци - от роба до владетеля . Всеки човек има право на уважение и право на ДОСТОЕН ЖИВОТ, и Свободата да го постига. . Човешкото Законодателство и "Правата" на индивида са следствие на Изискванията на Този еврейски и Християнски Бог, което ти сега ползваш НАГОТОВО, че имаш право на СОБСТВЕНО мнение,, а не ти махат глават за другомислие.
И т.н.
След като ползваш нещо, което не си придобил, а го ползваш наготово, Не-Морално е да го оплюваш или отричаш, защото режеш клона на който си седнал...Тегобата е, че като режеш този клон, няма да паднеш да си строшиш само твоята глава, ами ще паднат всички останали, седящи на клона. И понеже ние, от същия клон,на който си и те, виждаме тази твоя разрушителна и спрямо нас дейност, затова и реагираме. След като не ти харесва НАШИЯ клон не го ползвай. Бъди така добър да си намериш СОБСТВЕН КЛОН, пък си го рендосвай колкото си искаш. И когато намериш по-добър клон от нашия ела да ни кажеш, къде от съпричастност, къде от злорадство, че си уредил по-добре...
цитирай
42. ramus - това е най-обикновено лицемерие
11.08.2011 08:14
... в чист вид. Поне си достатъчно откровен(а), за да напишеш поне едно лицемерие в чист вид. А е смешното, че всичко това започва с опит за логика и извеждане на аргументи. Толкова плитко, колкото всеки един пристрастен "мислител" може в опита си да натъкми каквато и да е теза, с която да се противопостави някак си - поне в собствените си очи - от името на застрашените на "тоя клон". Между другото последователите на бога, наречен НАУКА, не правят никаква разлика. Защото са последователи - имат си кауза, имат си идоли, имат си величия, имат си свещени истини,... и канони. Това са мравките от другия клон, дето се величаят като АТЕИСТИ. Това е клона, дето е направен за тия мравки, дето не им изнася БОЖЕСТВЕНОТО. Едно странно дърво, на което има няколко големи клона и са непрекъснато във войни - заради ИСТИНАТА НА малките им каузи.

Та - лицемерието на всички последователи е именно това. Защото всичкото е за едничкия клон на който наготово да се качат ( дори не са се качили сами ) и да правят онова, дето те наричат живот. Но там - на клона. Щото на него всички били заедно, заедно си създавали, заедно си откривали, договорките, с които съществуват заедно на клона си те нарекли закони, сънищата си че са някъде в безграничен свят, нарекли "изживявания". Най-важното е да не се клати клона, да не се разпука и някой да не вземе да "реже" клона. Това са опорни и базови принципи на всеки егрегор... За едничкия клон е всичко, нали?...

За тия на клоните, само да напиша кратко, че именно затова не им харесва пръкналата се идея ( от друг клон ) от преди два века, че човека бил произлязъл от маймуната. Е как да им хареса, като те всъщност още са по КЛОНИТЕ. Разликата е само че за маймуните е лесно да се разхождат от едно дърво до друго... от клон на клон. И дори слизат на земята - поне от време на време... С лекота може да се каже че може и да е обратното... и маймуните да са еволюирали хора-мравки ... :-)

А всъщност докато човека Оцелява, създавайки си живот на клон, е малък. Защото това е пример и аналогия за МАЛЪК ЧОВЕК - в малък свят, с малък живот. Дете, което най-големите му грижи е именно - ДА ГО ИМА, на всяка цена. Още някои хора не могат да се примирят, че във всеки исторически момент е имало хора, които сякаш "дразнят" маймунския свят на клона, с разни шантави и опасни идеи, ЧЕ ИМАЛО ДРУГ ЖИВОТ. Че света е голям, широк, необятен. Че освен други клони и по дърветата има напълно други светове... Светове на ДРУГИ ХОРА - ДРУГИ ЖИВЕЕЩИ, не просто на друг клон. От време на време до клоните ви са се чували ехо от тия други светове...
Обаче това е част от живота на клона - че той е най-важното нещо, защото живеещите на него се изживяват на обикновени мравки. И за мравките е най-важно да ги има, като го има мравуняка. За едничкия мравешки живот е всичкото това наддумване - за защита, за предоказване, за логики... А една мравка всичко й е мравешко - от живота, до защитата и логиката. НА МАЛКИЯ ЧОВЕК ВСИЧКО МУ Е МАЛКО. Това е "царя като е гол", защото никой малък човек не му изнася да е такъв и едничкото което остава е да си говорите взаимно колко е велик мравуняка и живота в него. Ето това е лицемерието на добре прикритите истини. И затова разни хора през годините, през вековете и земята оставяли следи, че са прогледнали отвъд клона. И са слизали от него - като цена, че са узрели да пораснат. И оставяли думи, идеи - на вас, от клоните. Обаче мравките после с тия думи си ги направили по мравешки. Щото какво друго може да се направи с едни "чужди" думи.

А лицемерието е, че някой говори за ИСТИНА. Твърди че някой си търсил ИСТИНАТА - в тая ТЕМА всъщност някой е с претенции, че горните идеи всъщност са ИСТИНСКИ, че истината не била библейската, а била "друга". Само дето и "другата" е "истинска" като нея. Под прикритието че СЕ ТЪРСИ ИСТИНАТА всъщност вие си търсите КОНСЕНСУСНАТА ИСТИНА. И тя непрекъснато да се предоказва, защото никоя магия не може да е жива, ако непрекъснато не се поддържа с енергията на говоренето, на лицемерието. Всяка лъжа може да се докара за реална и истинска така. Единственото условие е именно - ДА СЛУЖИ НА МРАВУНЯКА.
Лицемерието е именно за думички като ИСТИНА, СВОБОДА, СЪВЪРШЕНСТВО, които просто си дъвчите, защото ви трябва дъвка, с която да се убива времето... Но в мравешкия живот.

За едничкия клон и мравуняк е всичко - на каквато и да е цена. За едното оцеляване е цялата работа. А иначе - големи приказки, щото на приказки може всичко... и е безопасно - поне за вас. Обаче има и приказки, дето хич не са безопасни. Щото отзад избива веднага прикриваното лицемерие в името на оцеляването. Всичко е в името на това. И всеки клон си е направил именно образ на НЕГОВИЯ СИ БОГ. или БОГОВЕ. Но всички са мравешки - от мравките, за мравките. Това е историята на мравешкия свят. на мравките в които в малкия им свят никога няма да проникнат отзад завесата на скритото в тях. ТО затова е скрито - щото явното е мъничко, а скритото е огромно. Скритото нарекли НЕСЪЗНАТЕЛНО. А мъничкото явно, светло, нарекли СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ.
Кое му е съзнателното на тоя живот, дето съзнателното е толкова мъничко. Дори като сравнение със скритото.
А живота тече и на двете места ( и на всички други), но не и за всяка мравка - тя така си знае, така си "мери" живота".

Един обикновен атавизъм е всичко - още от зората на мравките. Просто живота върви, а сякаш мравките нямат край, нищо че на вратата чукат нови времена, но са за нови хора. Затова толкова мравки сега трептят от страх... защото се чува че можело да дойде "вятъра на промяната"... И да се разклатят всички мравешки клони. Току-виж че се и счупят... И мравките наричат тия думи - краят на света. Да - на техния свят. Вашия свят е обречен с времето. На всеки е дадена възможността да порасне. Въпроса е само в едното шубе. В изживяването за оцеляване. А живота е толкова очевиден. И в него дори мравешките деца е очевидно че от много неща се страхуват, но порастването е именно процес на надмогване на страховете. Не на обожествяването на границите, а на надмогването им. Масовия човек, още живее за оцеляване - както и вероятно преди милиони години. В тоя смисъл е много по-популярна идеята, че имало БОГ, дето направил всичко - и тях, разбира се. И като ги направил, значи такива трябва да са. Такъв трябва да е света - щом е божествен. А то толкова прозира мравешкото в тая приказка - то е толкова просто да се погледне през всяка приказка, за тия, дето са я направили и за тия, дето е направена.

По приказките и по вярата ви в тях ще се познаете.
Ако имате кураж... Защото дори и във вашата книга, сте направени да сте богове, а не да сте само "образи и подобия". Вие всеки миг творите собствения си свят. Това ви прави БОГОВЕ, само дето не е изгодно да се "ВИДИ" - защото веднага излиза въпроса за отговорността. НЕ НА БОГ - той затова е измислен - за да се свежда всичко онова, дето вие не смеете "да понесете". ВАШАТА СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ - не и на тая на мравуняка, зад който мравките винаги им е изгодно да се скрият - пак заради същата отговорност.

И сега в тия времена идват послания - че всеки прави избори, че не е достатъчно само да говориш, а да правиш, че има и друг живот и той не е да оцелееш на всяка цена...
НО не и за малката мравка в големия мравуняк.
Нямате дори куража да се "познаете" през всичкото това. Толкова ли е трудно. Малко безпощадна честност е всичко. Може и да не е много малко... Но как може да се говори за честност, откровеност и истина... и свобода, ако поне малко не се прогледне отвъд постановеното и договореното - все в името ДА ТЕ ИМА КАТО МРАВКА. Пък мравката - тя не е просто МАЛКОТО В НАС. Идеята че във всяка мравка се крие и БОГ. Тя се разделя именно защото за мравката не е изгодно да е и БОГ - как ще е мравка тогава. Как ще е малка, как ще се крие, как ще живее на КЛОН?

Именно това е въпроса - че ОТКРИТИЕТО ЧЕ Е НАЛИЦЕ БОГ - в самите нас. И не е образ, нито подобие. Не му трябва библия, нито коран, нито трипитака... Ето това е откритие, заради което мравката в нас всъщност УМИРА... Поне за нея - поне за мравешкия й свят. Едничкия страх и малката й лъжа за нея, света и истината, са границата между двете.
цитирай
43. watchtowerman - Е, хубаво е ramus, че се отмести на крачка встрани...
11.08.2011 21:10
И призна, че измисленият от човеците бог всъщност станаха богове...Да, ramus, всички хора се кланят на богове, пък ако щеш и да си си ги измислили. И ти не си по-различен - имаш си своя бог - взет отнейде, а пък може и да е плод на личното ти творчество. С какво парадираш тогава?! Че твоят бог е по- или най-, не като другите?! Ами докажи го!
цитирай
44. ramus - отговарям само на интелигентни въпроси
12.08.2011 08:35
... и водя само интелигентни разговори. Такива се водят само с интелигентни и задълбочени хора. Другото просто не го забелязвам.
Ако в горния въпрос плиткоумието можеше да лети, то въпроса би хвърчал като супермен. Автора на тоя въпрос не е в състояние нито да чете нито да мисли по думите, които чете. И е ясно, че не е за него това. Но е пример, как мисленето наготово е само за мравешкия живот.

Щастие е за мравката да открие своето си място, роля и значение. Въпроса е всяка мравка иска да се изживее сякаш на бръмбар рогач. Да раздуе малкия си балон, или пък да го направи шарения, с идеята шареното да скрие че вътре всъщност няма нищо - че е една празнота, направена от критите от поколения прости лични истини. Замазвани непрекъснато с величието на една или друга идеология които са единственото, което се е променяло през вековете.
Проблема не е в това че мравките са днешното човечество. А че през годините просто живеят в една лъжа, която величаят и крият дори от себе си. А там - в себе си много неща стоят истински. И истините там за да се покрият, крещят хилядите хипнотични гласове на възпитанието и ученето... Докато израсне подходящия нов мравешки член и заеме отреденото му готово място в мравешката машинка. ГОтов живот, готови истини, готови и въпросите и отговорите, готови описания, готови идеали, цели, стремежи, желания... готови БОГОВЕ.
Анализите по тия прости житейски положения може и да не са лесна работа, и осмислянето им да струва висока цена. Защото цената винаги е да се осъзнае една сравнително проста заблуда на която толкова хора пишат и плямпат с думичката ИЛЮЗИЯ.
Едно просто откритие, една житейска фундаментална еврика, дето става когато човека е само сам със себе си. Защото това е ЕВРИКА, дето се прави само ВЪТРЕ в него си. Всичко в нея е очевидно - и няма никаква тайна в това, че в човека ги има и мравката и великана. Но въпроса е, че мравката иска тя да се изживее на великан. Но само да се изживее - не повече. Това е най-дълбоката и едновременно явна тайна на понятието ИДЕНТИЧНОСТ, скрита в простичките думи
КОЙ СЪМ АЗ.
При мравките множествения им инстинкт и несъзнателност блокират тия въпроси - защото отговорите винаги се очакват от групата. И никоя мравка не може да е сама. Това е разликата от ВЕЛИКАНА в човека -онова, което аз наричам обобщено с думата ГОЛЕМИЯ В НАС. ВЕЛИКАНА ВИНАГИ Е САМ. Защото е открил че смисъла, целите, света и той... са вътре - там някъде в оная, Вътрешната вселена. И той открива всичко това, като поглежда натам - навътре и потегля, за да стане МАГЕЛАН на един нов свят, една нова вселена, наречена простично ВЪТРЕШНА., възхитен от непрекъснатото преоткриване всеки миг, че там вътре... е ЦЕЛИЯ СВЯТ.
От света на ВЕЛИКАНИТЕ идват ехото на думички които се превръщат в натъкмени детски приказки в мравешкия свят. Защото малките не могат да чуят "големи" думи. Въпрос на съответствие е и няма как. Печалните, но очевидни примери за това са именно такива като Буда или Исус. Защото мравешките последователи на въпросните примерни двама, дотолкова се възползваха, че превърнаха великанските им думи в смешни детски приказки - мравешки приказки, за мравешките въжделения и за целите на груповия им мравуняк.
Именно заради това е толкова несъответствено основните положения в горната статия в тоя блог, защото хора като ВЕЛИКАНИТЕ не им трябват семейства, нито деца, нито че да си великан не се предава генетично, или пък това става по ген, или родственост. Съвсем ясен пример за това е сина на Сидхарта, съпругата му... или пък родословието. Там всичко е известно и изведено и са исторически фигури всички.
За разлика от Исус, за който Йсиф Флавий - летописеца по това време и място се оказа че писанията му са фалшифицирани по-късно от пръкналите се църковни дейци. И всъщност ИСУС не е отбелязан никъде в никои исторически и политически летописи. Заради това множество изследователи допускат хипотетично, че е сборна личност, за която са използвани елементи от няколко реални човека (които по това време и място са били стотици), юдейски, египетски, вавилонски легенди и народни притчи. За произхода също се знае доста, и за братята и сестра му, от които между големия ЯКОВ и ПАВЕЛ е проведена битка за властта, за наследството. Павел е типичния пример за една твърда мравка - един малък човек, който в правилното място, в правилното време е успял да се сети за властта на една ЦЪРКВА, да я организира, сплоти и подтикне да съществува. Не Исус, а ПАВЕЛ И ПЕТЪР са родоначалниците на църквата. А е и логично че именно тия двамата всъщност са най-ограничените и от тия, дето му се водят "апостоли". И че тия двамата всъщност дори не са разбрали нищичко от думите на един ВЕЛИКАН. И създадената ЦЪРКВА е наследник на едно плиткоумие, което в мравешкия свят обаче води до раздуване...
цитирай
45. watchtowerman - ramus,
12.08.2011 12:04
Прекалил си с Нитче. и с четеноето му, и с преписването му. И аз му бях фен на млади години, но от фиаското нитчово разбрах, че да се самообожествяваш е психическо заболяване. Да се изживяваш като бог, и да слововлудстваш за да го изявяваш и доказваш, а в същото време всекидневно да клечиш в клозета, говори че не си бог, а най-обикновен посерко, като всички останали. Трудно е да възприемеш, че си посерко, но е необходимо, не само за психичното ти здраве, но и за логическото ти осмисляне на заобикалящия те свят, което е път към помъдряване. Иначе приятел, другият път, пътят на Нитче, само ще те заведе като клиент на психиатричната клиника, и не дай си да е за постоянно. Там е пълно с посерковци, изживяващи се като Наполеонци, Цезаровци и прочия обожествявали се в миналото най-обикновени посерковци. Но когото осъзнаеш великата истина и мъдрост на Живата, че си само едни най-обикновен посерко - че нали още от деня на раждането си започваш с тази дейност, и по-същият начин протича и всеки твой ден от живота ти, тогава ще си разбрал, че това което могат да създадат посерковците изтича не само в клозетния отходен канал, но и в отходходния канал на историята, бабарабар с самовеличаенето им, и със сътворените от самите тях човешки богове. Макар Библейският и Християнският Бог да е още от зората на съществувавнието на човека, и дори величави посерковци да са водили войни за ликвидирането и изкореняването Му от света, в края се получава все един и същи резултат - величаво посиране, или по-точно е да се каже посиране на величията. Защото, както виждаш Този Бог продължава Съществувавнието Си. Така че моят съвет нитчеанецу е, не си пропилявай живота да водиш всеизвестните безсмислени войни на великите посерковци, чиито единствен път е в отходния канал на историята, ами се опитай да осъзнаеш къде е другия Път, Който води към Разумните Цивилизации във Всемира.
цитирай
46. dalida - Много задушевни коментари, благодаря ви приятели на науката и историята!
14.08.2011 11:25
В спора се ражда истината, макар че не всички й се радваме особено.
Благодаря на всички взели участие в тази дискусия.
Пожелавам ВИ спокоен ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155927
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031