Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.11.2011 19:28 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ - РАМА
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 13108 Коментари: 15 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                            ДРЕВНИ   ЦИВИЛИЗАЦИИ

                                 Индийската империя Рама

                                                                     

За щастие, древните книги от Индийската империя Рама са запазени, за разлика от тези за Китай, Египет, Централна Америка и Перу. Много от тези древни нации сега са изоставени пустеещи земи, погълнати от гъстата джунгла, или са буквално на дъното на някой океан. Но Индия, въпреки опустошенията от войни и нашествия, успява да съхрани голяма част от своята древна история.  

Дълго време се смяташе, че Индийската цивилизация датира не по-рано от 500-та г. пр.н.е., само около 200 години преди нашествието на Александър Велики на субконтинента. Но миналият век бяха открити извънредно сложните градове на Мохеньо Даро („Могилата на мъртвите”) и Харапа, намиращи се в Индуската долина на днешен Пакистан.

Откриването на тези градове принуди археолозите да изместят датата на началото на Индийската цивилизация с хиляди години назад. За почуда на съвременните изследователи, градовете са високо развити и карат водещите археолози да смятат, че преди да бъдат изградени, те са били замислени като цяло: забележително ранен пример за градоустройство. Дори още по-забележителен е фактът, че канализационната система на голям град от това време превъзхожда тези на Пакистан, Индия и повечето от азиатските страни днес.



                                        ХЕРКУЛЕСОВИТЕ  СТЪЛБОВЕ
                                                 
Казва се, че по времето на Атлантида и Рама, Средиземноморието е било голяма и плодородна долина. Тази предшестваща Египетската династия древна цивилизация е била известна като Озирийската цивилизация. Както и днес, река Нил извирала от Африка, но се наричала Стикс. Като вместо да се влива в Средиземно море в Северен Египет, реката завивала на запад, минавайки през най-ниската част на Средиземноморската долина, където формирала голямо езеро, излизала между Малта и Сицилия на юг от Сардиния, и се вливала в Атлантически океан при Гибралтар (Херкулесовите стълбове).

След като Атлантида била унищожена от преломен катаклизъм, при тези катастрофални промени Атлантическия океан започнал да наводнява бавно Средиземноморския басейн, унищожавайки големите градове на Озирийската цивилизация, които се оказали под водата, принуждавайки техните жители да се преселят на по-високи места. Тази теория обяснява странните мегалитни останки по цялото Средиземноморие. Потопени структури с мегалитни пропорции са открити и покрай бреговете на Мароко и Кадис в Испания.

Археологически факт е, че в Средиземноморието има повече от 200 известни в древността градове, които се намират днес под водата. Според теорията, останки от тази велика древна култура са Египетската цивилизация, Минойската на остров Крит и Микенската в Крит и Гърция. Цивилизацията е градила огромни и устойчиви на земетресения мегалитни постройки, и е имала електричество и други удобства, присъщи за времето на Атлантида. Както Атлантида и Рама, те са имали дирижабли и други форми на транспорт, често електрически по своята природа. Загадъчните следи от вагонни колела в Малта, които минават през канари и под водата, може да са част от древна озирийска ж.п. линия, използвана за транспортиране на разбити камъни до градове, които са под водата сега.

Може би най-добрият пример за високите технологии на озирийците е удивителната платформа, намерена при Баалбек, Ливан. Главната платформа е съставна от най-големите в света сечени камъни, прочутите дялани камъни на Баалбек. Някои от тези камъни са дълги 25 м и дебели над 4.5 м, и се смята, че тежат между 1 200 и 1 500 тона всеки!


                                           ТРИНАДЕСЕТАТА ШКОЛА
                                                   

Много древни градове са съществували при цивилизацията Уигер на пустинята Гоби, по време на Атлантида и Рама. Въпреки, че сега Гоби е пустиня, тези градове са били някога океански пристанища.
Вимани -  древните  летателни апарати били използвани в областта Уигер.
Показателно е твърдението, че Старейшините на Лемюрия, известни като Тринадесетата Школа, са изместили седалището си преди катаклизма в ненаселено плато на Централна Азия, което сега наричаме Тибет. Предполага се, че тук те изграждат библиотека и школа, известна като Великото Бяло Братство.

Например, великият китайски философ Лао Дзъ, роден през 604 г.пр.н.е., говори често за Древни Учители и тяхната дълбока мъдрост. Той написва прочутата книга „Тао Те Чинг”, може би най-популярната книга някога писана на китайски,по-късно преведена на руски. Когато към края на своя много дълъг живот напуска Китай, той пътува на запад към легендарната земя на Хси Уанг Мю. Според древните китайци, това е било седалището на Древните старейшини.



                                     
   МЕГАЛИТНА КУЛТУРА
                                               Tиахуанако
                                                                                 
Както в Mю и Атлантида, строителството в Южна Америка е било в мегалитни мащаби с многоъгълна конструкционна технология, дизайнирана да направи масивните стени устойчиви на земетресения. Тези стени са били от значителна важност в района на Огнения Пръстен, древната Mю.

Домове и обществени здания са били изградени от мегалитни каменни блокове. Заради голямото значение, което са придавали на културата за благополучието на бъдещите поколения, и високото ценене на постепенният, продължителен растеж на обществото, сградите са били ствоени за да съществуват с хилядолетия. Къщи, направени от цимент, дърво и мазилка, ще издържат около сто години, ако биват поддържани. Но погледнете мегалитните конструкции на Египет, Малта и Перу. Тези здания стоят и днес. Кузко, древната столица на Перу, която по всяка вероятност е била изградена преди инките, е все още обитавана и днес, след хиляди години. Действително, повечето от зданията на централен Кузко днес имат стари стени, които са на много стотици години.
Изглежда, че континентът Южна Америка е бил неочаквано и бурно изблъскан нагоре по време на някакъв катаклизъм. Бивш канал, намиращ се на морското равнище, сега може да бъде видян на около 4000 метра височина в Андите. Възможно свидетелство за този сценарий са многото океански вкаменелости, които могат да бъдат открити близо до езерото Титикака. Езерото дори се обитава от сладководни морски кончета, които се срещат единствено там.



              НЕБЕСНИТЕ КОЛЕСНИЦИ НА ДРЕВЕН КИТАЙ

                                                             

Древен Китай, известен като Хан Китай, се казва че като всички цивилизации идва от огромния Тихоокеански континент Мю. Древните китайци са известни със своите небесни колесници, с гадателството си и с производството на нефрити в сътрудничество с маите. Действително, древните истории на китайците и маите изглеждат неразделно свързани.

Според антрополозите, Таоисткото влияние е стигнало до Централна Америка с въвеждането на символи и мотиви от династията Шанг (Ин-Янг е най-известният, но има и много други), които ги свързват с известното художествено изкуство и скулптури на маите. Нефритът е бил от особена важност за китайците Шанг. До сега източникът на китайския нефрит не е установен. Много от него може да идва от Централна Америка. Дори източникът на централно-американския нефрит е загадка; смята се, че много древни мини за нефрит все още не са открити.

Често се казва, че древните китайци са били инициаторите на всяко изобретение - от тоалетната хартия, детекторите за земетресения, банкнотите, каноните, ракетната технология, методите за печатне и хиляди други изкусни и високотехнологични артикули. През 1959 г. археолози откриха в Китай токи на колани, направени от алуминий преди хиляди години. Алуминият обикновено се произвежда от боксит с помощта на електричество!



                   ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА ДРЕВЕН ИЗРАЕЛ
  

Ковчежето със Заветите.    

                                                
От такива древни текстове като Библията и етиопската книга Кебра Негаст, се описват истории за високи технологии от древните  Етиопия и Израел. Казва се, че храмът в Йерусалим е бил основан на три гигантски блока дялан камък, подобни на тези при Баалбек, Ливан. Днес почитаният Храм на Соломон и кубето на мюсюлманската Джамия на Скалата се намират на място, чиито основи стигат до Озирийската цивилизация.
Като много от по-късните финикийски конструкции, сградата на храма, съхраняващ Ковчежето със Заветите, както и храмовете в Етиопия, са последните от мегалитните конструкции от камък. Масивният храм Монт, изграден от Цар Соломон върху руините на по-ранен мегалитен храм, е бил построен за да подслони древната реликва, известна като Ковчежето със Заветите.


    
            ПРЕДИ 10 0000 ГОДИНИ ЦИМЕНТЪТ ВЕЧЕ  БИЛ  ОТКРИТ

                                      
                        Аройското кралство на слънцето в Тихи океан
                                          
                            Една неизвестна и най-древна е културата на Аройското кралство на слънцето в Тихи океан. Така нареченият изгубен континент Mю е потънал преди повече от 24 000 години при смяна на полюсите, като Тихоокеанският район е бил заселен отново от расова смесица на всички цивилизации, идващи от Рама, Китай, Африка и Америките.
                               Напреднала островна нация със земни площи по-големи от тези на Тихоокеанието в момента се е разраснала около Полинезия, Mеланезия и Mикронезия. Древни полинезийски легенди отдават забележителността на тази цивилизация на Кралството Aрой, което съществувало много хиляди години преди европейците да преоткрият Тихи океан. Според преданията, аройците са строителите на много от мегалитните пирамиди, платформи, арки, пътища и статуи, намиращи се в централната част на Тихоокеанието днес.

                                  Когато някои от над 400-те чакълени хълма в Нова Каледония са били разкопавани през 60-те години, намерените там циментени колони с вар и черупки са били датирани от 10 950-та и 5 120 г.пр.н.е. Тези странни циментени колони може да се видят в южната част на Нова Каледония и на Острова на боровете.

                               Според жителите на Великденските острови, статуите от островите ходили или се издигали във въздуха за да се въртят по посока на часовниковата посока. А микронезийците твърдят, че на остров Понпей камъните на осемнадесет-квадратни-километров град са били левитирани за да се поставят на съответното им място.



                АРХИПЕЛАГА  ПОСЕЙДОН - т.н. АТЛАНТИДА

                                                         

                      Съобщава се, че когато континентът Мю потъва, нивото на океаните в света се понижава драстично, тъй като водата се отправя към току-що формирания басейн на Тихи океан. Относително малките острови, съществували в Атлантически океан по време на Лемюрската цивилизация, остават високо и на сухо при отдръпването на океана. Новопоявилата се земя се присъединява към архипелага Посейдон в Атлантически океан и формира малък континент. Днешните историци наричат този континент „Атлантида”, въпреки че неговото истинско име е било Посейдон.

                     Вярва се, че Атлантида е развила технологиите си до доста високо ниво, далеч отвъд това, което съществува днес на нашата планета. В книгата „Обитател на две планети”, продиктувана за пръв път на млад калифорниец на име Фредерик Спенсер Оливър през 1884 г. от Филос от Тибет, а също и в последвалото го през 1940 г. продължение „Завръщане на обитателя за земята”, се споменава за такива изобретения и устройства като климатици - за неутрализиране на смъртоносни и вредни изпарения; безвъздушни цилиндрични лампи - тръби от кристал, светещи през нощта; електрически пушки - оръжие, използващо електричеството като задвижваща сила (днес има подобни пистолети, но са сравнително ново изобретение); монорелсов транспорт; водни генератори – съоръжения за кондензиране на вода от атмосферата; и вайликси - въздушни кораби, управлявани от силата на левитацията и отблъскването.

                     Спящият ясновидец Едгар Кейси говори за употребата на самолети и кристали или огнеупорни камъни, използувани за енергия и други подобни приложения. Той говори също така и за злоупотреби с властта и за предупредителни сигнали за наближаващо унищожение.

                       Полинезийци от Нова Зеландия, Великденските острови, Хаваите и Таити вярват, че техните предшественици са имали способността да летят и са пътували по въздуха от един остров до друг.


"Древните цивилизации"2002





Гласувай:
40


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. andri - цивилизации
16.11.2011 20:12
Обикновено, когато се говори за развитието на астрономията в древността, си представяме Вавилон и Асирия, Египет и Елада, Имхопел, Аристотел, Хипарп и Птоломей. В същото време обаче, когато белобрадите вавилонски жреци-астрономи следят движението на планетите от върховете на своите обсерватории, далеч на запад астрономите на толтеки, маи и ацтеки им съперничат с размаха на научните си открития и точността на своите пресмятания.

Маите и ацтеките са две мексикански племена, чиято загадъчна култура, въплътена в многобройните стели и стъпалообразно-пирамидални храмове и днес е предмет на спорове и загадки сред учените.
цитирай
2. andri - общи черти
16.11.2011 20:13
Между културите на маите и ацтеките има много общи черти. Човек не може да не си зададе въпроса, кой от кого е взаимствал или може би те имат един и същ произход. Историческите изследвания показват, че в началото на новата ера централната част на Мексико вече се населява от една голяма племенна група, носеща името толтеки, а по на север от тях - друга родствена група - олмеки. Първата строи градове в страната, полага основите на столицата си с името Теотипуакан. Около ІV в. от н. е. се поставят първите пирамиди, които според много учени са едновременно храмове и астрономически обсерватории. Толтеките - обединяват племената от почти цяла Централна Америка в единна държава, чийто разцвет е около VІ-VІІ в. от н. е. По това време маите са имали вече добре обособена държава.
цитирай
3. andri - военни бази
16.11.2011 20:14
-
Много изследователи, занимаващи се с древните ръкописи изказват мнение, че вимани и вайликси може би се пазят от тайни братства в пещерите на Тибет или съседни райони. Пустинята Лонбор в западен Китай е известна зона на .често появяващи се НЛО. Възможно именно тук се пазят въздушните кораби от миналото, скрити в древни подземия - нещо като консервирани военни бази...
цитирай
4. marley - Учените са убедени че виманите са били използвани за военни цели.Ето какво пише в една книга:
16.11.2011 20:24
За съжаление виманите са се използвали за военни цели. Съдейки от древно индийските източници, жителите на Атлантида са притежавали собствени космически кораби наречени вайликси. Те били с продълговата форма и притежавали способността да маневрират под водата, във въздуха и космоса.
цитирай
5. marley - Освен това има и друго мнение
16.11.2011 20:25
Сблъсък на древни цивилизации върнал света в каменната ера
Преди десетки хиляди години хората владеели технология, позволяваща да се преодолява Земното притегляне. В древно индийски летописи постоянно се споменава за "летящи машини".
цитирай
6. golden - Една легенда разказва
16.11.2011 20:30
Една легенда разказва за император Ашока /III век преди нашата ера/, който основал тайният научен орден "Девет неизвестни". Предполага се, че научна разработка на ордена наречена "Тайните на гравитацията" се пази в недостъпни манастири на Индия и Тибет.

В средата на миналия век в един от градовете на Рама Мохенджо Даро археолозите открили множество скелети носещи информация, че смъртта на хората настъпила за броени секунди. Скелетите излъчвали ниво на радиоактивност съответстващо на регистрираното в Хирошима и Нагасаки.
цитирай
7. tania89tania - !!!!
16.11.2011 21:33
Колко отдавна е било това. Днес звучи някак нереално.
цитирай
8. dalida - Древните цивилизации,
16.11.2011 23:24
някога, някъде, нещо се е случило.
цитирай
9. dalida - !!!!
16.11.2011 23:25
tania89tania написа:
Колко отдавна е било това. Днес звучи някак нереално.

--------------------------------
Звучи нереално и загадъчно.
цитирай
10. dalida - Стоунхендж - една мистерия
16.11.2011 23:31
Наричат го осмото чудо на света. Руините на това уникално съоръжение се намират на 130 км. югозападно от Лондон – в равнината Солсбъри. Стоунхендж се отнася към времената на каменния и бронзовия векове, няколко столетия преди падането на Троя. Строежa му съвпада по време с разцвета на минойската цивилизация на остров Крит. Преди още Стоунхендж да стане стар, еврейският народ бил в плен на Египет и изведен от там от Моисей.

Още не били построени Лъвските порти в Микена и Ехнатон не бил извършил своите реформи. А тук, в друг свят и в друго измерение, великолепната каменна цивилизация на Западна Европа вече давала своите резултати.
Стоунхендж е изследван от десетки учени. Съвместните усилия на историци, археолози, геолози, антрополози, химици, строителни инженери не довели до отговор как, кога и от кой бил построен каменният исполин в равнината Солсбъри. Без отговор останал и въпросът ЗАЩО? Всеки, попаднал в Стоунхендж, се замисля над това какво е било неговото предназначение. Върху древните камъни няма никакви надписи, строителни бележки и отметки … нищо, което би могло да разкаже за техния произход или поне да даде някаква насока за последващи проучвания. Стоунхендж е толкова стар, че още в античната епоха неговата истинска история вече е била забравена. Гръцките и римските автори почти не го споменават. Когато Римляните се появили в Британия, Стоунхендж изобщо не ги впечатлил. Рим имал своите красиви храмове, а Египет – величествените пирамиди, намиращи се в добро състояние за разлика от тази група “дялани камъни”.
цитирай
11. анонимен - "Дяланите камъни"
16.11.2011 23:55
какво в действителност представлява Стоунхендж? Той се състои от четири каменни кръга. Външният, е от вертикално поставени стълбове, на всеки от които лежи плоска каменна плоча, съединена с останалите плочи в окръжност. Всеки стълб тежи средно около 25 тона, а плочите са по 700 кг. Вторият кръг се състои от сравнително по-малки единични камъни (менгири). В третият и четвъртият незатворени окръжности, напомнящи подкова, има група камъни. Всяка група представлява две вертикални плочи, тежащи до 40 тона, върху които е поставена по една хоризонтална плоча. От гигантските каменни блокове далечните ни предци, изградили каменна аркада, затворена в кръг. Цялото съоръжение е затворено в огромен земен вал, обграден от ров, който се е запазил и до днес. И всичко това внимателно, съразмерно и геометрически точно вписано в пространството на спокойния ландшафт. Учените установили, че тези каменни блокове били доставени до Солсбъри от 380 км разстояние, където е най-близката каменна кариера (в южен Уелс). Дори и днес ще са ни нужни специална техника, здрави тегличи, свръхтоварни камиони и платформи, гигантски кранове и пътища за да придвижим подобни тежести, а преди три хилядолетия подобни неща не е имало.

цитирай
12. анонимен - Мегалитните структури
16.11.2011 23:58
. Професорът по астрономия Герард Хопкинс смята, че Стоунхендж, е астрономическа обсерватория на древните хора. Един вид астрокомпютър, който способства разчитането на положението на Луната, Слънцето и звездите през годината. Професор Дж. Митчел, настоява, че това е каменен модел на вселената, а друг археолог твърди, че това е фиксирано място за връзка и контакти между древните хора и космическите пришълци.
цитирай
13. penchoan - Цивилизацията на Рама и войните се ...
17.11.2011 11:25
Цивилизацията на Рама и войните се водят преди около 10800 г. Тогава Земята е поразена с огън от небето и последните останки от културата на Атлантида са изгорени и унищожени.
Средиземно море три пъти е било наводнявано и два пъти пресъхвало до сега, от времето на Атлантида. За да стабилизират нивото му, египтяните преместват коритото на Нил, така че да се влива в Средиземно море. Това довежда до екологична катастрофа и Сахара става пустиня.
Съобщава се, че когато континентът Мю потъва, нивото на океаните в света се понижава драстично, тъй като водата се отправя към току-що формирания басейн на Тихи океан. Относително малките острови, съществували в Атлантически океан по време на Лемюрската цивилизация, остават високо и на сухо при отдръпването на океана. Новопоявилата се земя се присъединява към архипелага Посейдон в Атлантически океан и формира малък континент. Днешните историци наричат този континент „Атлантида”, въпреки че неговото истинско име е било Посейдон.

Това е погрешно заключение. Когато Атлантида потъва, океанското равнище се повдига с около 400-500 метра по целия свят. Смята се, че първият етап на потъване е бил преди около 50 хиляди години, според Едгар Кейси. Последните останки от Атлантида - остров Посейдонис е потънал преди 7200 години. Тогава се издигат Перуанските Анди с няколко хиляди метра, образуват се Хималаите и потъва Посейдонис за една нощ. Европа също е пототпена под вода, а повечето от българите малко преди този потоп мигрират в Азия и намират спасение в Памир.
цитирай
14. анонимен - Твърде много може да се разказва. Благодаря на авторката - Танев
17.11.2011 20:00
Причината Средиземно море да е без вода е в Гибралтарския проток. Преди 14 хиляди години, центърът на Северния полюс е бил в низината в Тунис и Алжир. Това означава, че Гибралтар е бил затворен отогромен леден блок. Почти цяла Европа е преставлявала леден блок, нещо като съвременна Антарктида. По време на Великия потоп в средата на 10-то хилядолетие, Гибралтар се отпушва и Океана нахлува в Средиземно морската долина. До средата на Осмо хилядолетие се запълва Западния басейн ( западно от Сицилия), до средата на 6-то хилядолетие се запълва и Източния Средиземноморски басейн, Мраморно море и водата нахлува в Черноморското езеро. Поради по-бързото разтопяване на старите полюси и сравнително по-бавното заледяване на новите полюси, първоначално нивото на Световния океан е било по-високо. Като доказателство са остатъците от корабни вериги в Белославското езеро, Азовско море е било също по дълбоко - това се вижда по неговите Северни брегове. Постепенно със заледяването на новите полюси, водата се отдръпва от предишните си брегове за да дойде до настоящето положение. Освен това, Европа, респективно Черноморския басейн е бил хлътнал спрямо разстоянието до Земния център.
цитирай
15. penchoan - - Танев
18.11.2011 18:23
анонимен написа:
Причината Средиземно море да е без вода е в Гибралтарския проток. Преди 14 хиляди години, центърът на Северния полюс е бил в низината в Тунис и Алжир. Това означава, че Гибралтар е бил затворен отогромен леден блок. Почти цяла Европа е преставлявала леден блок, нещо като съвременна Антарктида. По време на Великия потоп в средата на 10-то хилядолетие, Гибралтар се отпушва и Океана нахлува в Средиземно морската долина. До средата на Осмо хилядолетие се запълва Западния басейн ( западно от Сицилия), до средата на 6-то хилядолетие се запълва и Източния Средиземноморски басейн, Мраморно море и водата нахлува в Черноморското езеро. Поради по-бързото разтопяване на старите полюси и сравнително по-бавното заледяване на новите полюси, първоначално нивото на Световния океан е било по-високо. Като доказателство са остатъците от корабни вериги в Белославското езеро, Азовско море е било също по дълбоко - това се вижда по неговите Северни брегове. Постепенно със заледяването на новите полюси, водата се отдръпва от предишните си брегове за да дойде до настоящето положение. Освен това, Европа, респективно Черноморския басейн е бил хлътнал спрямо разстоянието до Земния център.


Преди повече от 14,4 хиляди години севрният полюс е бил на мястото на южния полюс, а южният полюс - на мястото на северния. И Слънцето е изгрявало от запад, а залязвало на изток. Европа е била на екватора, не е имало лед. Океанското ниво е било под нивото на Гибралтарския проток, затова Средиземно море не е съществувало. Преди 14400 става Великия потоп, океанските падини се изправят, нивото на водите се вдига и залива почти целия свят. За да спадне до подобно на днешно ниво са били нужни около 2000 години, когато Средиземнно море става малко езеро. Следващият потоп е преди 7200 г. и тогава северният полюс отива на екватора, невъзможно е да бил в низината на Тунис и Алжир, по-скоро може да е бил в Централна Африка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155992
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031