Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.11.2011 14:21 - НАСЛЕДНИЦИТЕ НА МАРИЯ МАГДАЛЕНА
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 32257 Коментари: 28 Гласове:
33

Последна промяна: 09.04.2015 10:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                
                ПОТОМСТВОТО  НА  МАРИЯ  МАГДАЛИНА   И  ИСУС - ДАВИД / ХРИСТОС
                                                                         част  първа



              И нека не забравяме, че всички думи поверени на хартията са написани от човешки същества.И тъй като всяко човешко същество се ръководи от чувства, мнения и религиозни пристрастрия,следва че историята на човечеството се състои по-скоро от личните впечатления на авторите,отколкото описването на точни дати, факти и събития състояли се в ония моменти на човешкия живот. В много случаи,с цел постигане на лични амбиции на автора,някои от тези събития и истории са променени или фалшифицирани.Така ние приемаме историята така както са я написали нейните автори и не знаем дали тези описания някога са се случили в действителност.
В три стари гърнета залепени с восък били поставени три свитъка с посланията на Мария Магдалина; в едното от тях пише:
" - Аз съм Мария,наречена Магдалина, принцеса от царски род на Вениамин и дъщеря на назаряните. Аз съм законната съпруга на Исус, наречен Месията, месията на Пътя, който беше царски син от рода на Давид и потомък на свещеническата каста на Аарон.  Много са писали за нас и още ще бъде писано в бъдеще. Много от тези, които пишат за нас незнаят истината и не са живели във Великото време. Думите които ще сложа на тези страници, са истината пред Бог. Това е, което се случи през моя живот, през Великото време, през Времето на мрака,и всичко което стана след това. Оставям тези думи на децата от бъдещето, така че когато дойде времето, те да могат да ги намерят и да познаят истината за онези, които водеха по Пътя...това се случи през 26 г.сл.н.е. в Галилея и.....", така започва първия свитък, написан с гръцки  дребни и равни букви.Всяка страница била подпечатана с печатът - пръстен - личният печат на Мария Магдалина.


Но, през 80-те години Ватикана реши, че може да изнесе част от легендарните истини пред света, тогава се появиха писатели, които се заеха да отворят част от истината и да я покажат на другите.С това се заеха някои от тайните общества,писатели, художници и поети разкриха някои по-интересни истории от миналото на Исус и семейството му.

Разпятието на Исус Христос било инсценировка, твърди в книгата си "Мистичният живот на Исус" медиумът  на САЩ, Силвия Браун. Според авторката Пилат Понтийски убедил Христос двамата да инсценират пред тълпата фалшивото му разпъване....в същност се случва нещо по-различно в действителност; пак е имало уговорка между Исус и учениците му, но с цел заблуда на римските неверници. Не се знае дали тялото е откраднато или е "възкръснало", няма данни за това твърдение; за Исус е било важно, че има кой да продължи Пътя на светлината и неговото учение няма да умре и ще даде новите плодове които ще са в помощ на човечеството.


Катлин Макгауън написва книгата "Очакваната",където описва историята на една от потомките на Мария Магдалена, Морийн Паскал.
http://dalida.blog.bg/history/2011/08/05/drevni-civilizacii-chast-17.796612, в този пост съм описала истинския символ на Граала, а сега ще ви запозная с истинското потомство на  - Иса и Мария от Магдал, т.н. Исус-Давид  Христос и Мария Магдалина деца на високопоставени благородници от царско потекло в Йерусалим, според древните автори.

 "Очакваната"
Е една история,която  завладява и  отвежда към свободно мислене,отворено съзнание  но, с достатъчно здрав разум.
Когато тръгва да търси своето древно минало Морийн достига до убеждението че е една от Тях,близка потомка на Мария Магдалина,/по майчина страна/ и пълно нейно копие. Мария Мадгалина е носила пръстен на дясната си ръка с изображението на девет планети в кръг, а в средата слънцето.Този пръстен е изобразен на картината "Тайната вечеря", този пръстен Морийн намира в едно ерусалимско малко магазинче, собственика й го подарява, когато разбира че пръстена приляга идеално на един от пръстите й на дясната ръка. Това убеждава американката Морийн,че е част от нещо, което все още не може да си обясни. Приятелката на Морийн,Тами снима документален филм за алхимията на съкровището на Мария и Исус, двете приятелки обикалят местности и забележителности във Франция и се запознават с различни документи и музейни ценности от времето на древните християни.Те посещават градовете и  селищата свързани с предците им.Така се озовават в древния замък собственост на един от наследниците на Иса /Исус/,Беранже Синклер.В околностите на тези имоти явно има силно магнитно излъчване, защото часовниците на двете приятелки постоянно спират, а когато излязат от тази територия, отново се задействат. Сами
ят Синклер предполага, че по тези земи се намира съкровището на катарите - тайното общество от първите Сион, покровителите на Мария и Исус при напускането им на Йерусалим и преселването им във Франция.

Много от френските аристократи са свързани с Мария Магдалина - Мария от магдала - мигдал, което означава "Мария от кулата"- или по-точно, наставник на племето.За да запазят своята идентичност,много от оцелелите катари били принудени да сменят имената си,които били доста характерни.Обикновено избирали имена,свързани с предмети,като дьо ла тур и дьо Паскал,Синклер също принадлежи на катарското семейство.Една от най-знатните фамилии на катарите "Дьо Паскал", била избрана, за да се предпазят хората от преследванията във Франция.В Италия фамилията се наричала Ди Паскуале. Дьо ла Тур е потомък и  е велик майстор в организацията,посветила се за запазването на традициите на чистото християнство във вида, в който го е пренесла в Европа Мария Магдалина.Това общество се нарича "Обществото на сините ябълки".

Някои от най-големите съкровища на човечеството се намират на тези територии.На звездното небе те се намират между съзвездията Скорпион и Стрелец,  стенописите показващи посоката били изтрити,но малка част от тях били открити през 19 век и то съвсем случайно;предполага се че оригиналното евангелие на Мария Магдалина е заровено някъде около град Арк,в имота на Торнабуони който се намира между Стрелец и Скорпион.Според легендите, съкровището ще бъде открито,тогава когато духът на Мария вземе решение, че времето е дошло.В Лувъра има един стенопис на който,Венера и трите грации предават даровете на млада жена.Жената облечена в червено е Джована Албизи,тя носи огърлицата на Мария.Съкровището ще бъде намерено само от млада жена, посочена от Мария Магдалина,по време на сън или във видение.Морийн,като пряка наследница от рода на Мария Магдалина не е сигурна дали иска да намери това съкровище,защото е доста притеснена и уплашена от виденията и сънищата си,но досега не е сънувала такъв сън който да носи някакво послание къде е съкровището.

Родът Паскал, (потомци на Мария  Магдалина) бил верен на кралското семейство,но по време на Терора, членовете на семейството напуска Франция.Част от рода се заселва в Америка,предимно в Луизиана.Морийн е от Луизиана и има видения свързани с Мария Магдалина,много поколения свързани със семейството, имат такива видения и не само жените "виждат", но и мъжете, като Б.Синклер,свързването е повече духовно.Цялата история е запазена за онези, които са истински последователи на Пътя на светлината,така както е проповядвана от Мария Магдалина.Цветето на Мария от Магдал е лилия. Единствената дъщеря на Исус и Мария е Сара-Тамар.Тя слага основите на френската кралска династия,тя е и прабабата на Паскал и Синклер от преди 2000 години. Духът най-добре знае коя е истината и се устремява на там,където е тя.

Символът характерезиращ Мария Магдалина е лилията. Лилията има три листенца и Мария има три дечица; наследниците на най-големият й син са в Италия, централното листо е Сара-Тамар, а третото е  Исус-кръстен на баща си;  лилиите се срещат за първи път в английската хералдика,въвели го наследниците на Мария Магдалина,така искали да се помни,че децата й били три;някога това било много ревностна тайна като тайнствен символ - лилията.В картините където има нарисувана жена в червено с лилия в ръка означавало, че е свързана с потомството на Исус - Давид -  Христос и Мария Магдалина.

Червените хълмове  и катарите

Последната твърдина на катарите била територията на червените хълмове край Монсегюр; има такива места на земята, които излъчват атмосфера едновремено на загадъчност и трагедия; потопени в реки от кръв и вековна история,те преследват духа на посетителя, дълго след като ги е напуснал;по време на своите странствания Морийн бе посетила такива места,такива чувства я били обзели при посещението й в Ирландия, в историческия град Дрогеда, чието население е било избито от Оливър Кромуел, както и селата покосени от големият глад през 40-те години на 19 век; последната съпротива на катарите укрили се в планините от преследвачите на папата към края на 1243 година; цели градове били изтребени и улиците на Безие били потънали в кръв от тези убийства,оцелелите успели да се скрият в крепостта  на Монсегюр; докато войските на папата, както римляните някога заварили пътищата и водоизточниците,захранващи крепостта,за да изтощят до краен предел обсадените; след като не могли да се спасят от преследвачите,200 катари, облечени в прости туники напуснали стените на крепоста хванати за ръце и се отправили към кладите, които войниците запалили за тях,повтаряйки си на ум молитвата "Отче наш"; легендите свързани с този ден, са безброй; имало двама французи,които се присъединили към катарите защото видяли...."Светия дух" на планината,по време на един, от катарските ритуали, повярвали французите в религията на катарите и затова се присъединили към тях  само черитима от обсадените са се спасили, спуснали са се от стените на крепостта с въжета,носейки в ръцете си съкровището   на Мария Магдалина; някои смятат че тези четиримата са носили "Светият граал", а други, че са носили "книгата на любовта".Никой не знаел с точност, какво било това съкровище, едва по-късно се разбрало, че това е Евангелието на Мария Магдалина.

Посланията на Леонардо
Картините на Леонардо са показателни за онова време.Той като отявлен противник на папата е закодирал послания,които е сънувал и видения на яве в "опиянено" състояние;така нарисуваните картини носят заряда на Мария Магдалина, в "Тайната вечеря" Леонардо я рисува когато е била в петия месец бременна; дрехата е свободна и бременноста й не личи;на шият има златен ланец, а бюстът й е доста напред, тя седи от едната страна на Исус и сякаш му говори с поглед. А,един от учениците показва пръст, с който сочи към Исус казвайки му:" и на теб - това което и на Йоан", Леонардо никога не е бил директен в посланията си, изучавяйки   историята на Мария и Исус,той се постарал да остави на поколенията доста "истини" за тях;
картината "Мадоната на скалите" Леонардо получил поръчка да нарисува Девата с младенеца за празника на Непорочното зачатие; в центъра на сцената е Мадоната,обгърнала с едната си ръка едно дете, а лявата й е протегната над друго,което стои малко по-долу,а ангел наблюдава сцената отстрани; Мадоната - това е лицето на Елисавета - майката на Йоан Кръстител; но защо Леонардо рисува друго лице, а не на Мария; защото: Леонардо имал доста големи разправии с братството заради заплащането на картините,така си отмъстил на римските папи; портрета на Мона Лиза е автопортрет на Леонардо да Винчи, така си отмъщавал на тези, които го притискали да прави нещо, което сам не искал; на картината "Мадоната на скалите", Елисавета държи своя син Йоан-кръстител, а Исус,гали с лявата си ръка,но Исус стои по-ниско от нея и синът й, с това показва че нейния син Йоан Кръстител е на по-високо място от Исус, и Леонардо го показва по скандален начин;разбират го именно само посветените;папите естествено не са доволни,но се примиряват,за да не се изложат пред другите; Елисавета е получила името си от народа, който смятал, че ако жена роди син, ще е кралица, но ако роди дъщеря - ще е слугиня и на пълно подчинение на мъжете; тъй като майката на Йоан ражда син,дават й името Елисавета (владетелката), отрупват я със скъпоценности и много диаманти;но това разделение което е показано на картината, става причина да  се появяват съперниците между потомците на Исус и потомците на Йоан; тези съперници  са
причина за много жестокости и войни,а също така и кръвни приношения при  своите религиозни ритуали;историята доказва че и до днес е така. Синът на Йоан дава началото на голямо потомство, пръснато из Европа и Америка.
Тези "тайни" са публикувани в много книги, но малко се помни от тях; най-голямата загадка остава Евангелието на Йоан,който се различава от другите три описани в Новия завет;той  е написан от четирима монаси в един много дълъг период от време с цел да се погледне животът на Исус от малко по-различен ъгъл;въпреки това, всичко е въпрос на вяра,тя не се обсъжда,нито път има място в историята,където фактите са важни;
От потомците на Мария Магдалина е и Жана д"Арк / Арк е град във Франция/; в Лувъра има нейн портрет, на него тя е стиснала знаме с надпис "Исус - Мария" - те са нейни прадеди,потомството на Исус и Мария живее в Арк; истината за Жана е,че е изгорена на кладата защото е имала видения на прабаба си Мария Магдалина, църквата я отлъчва като я обвинява че е вещица,заради пророческите й умения и я осъжда на смърт;в древността келтите и катарите имали почти еднакви култури,част от тези култури са се слели  с помощта на Франция и Испания, те пазят своите традиции като не ги записват а ги предават от уста на уста на поколенията  си,така тези традиции ставали легендарни; друга потомка на Мария Магдалина е Света Жермен, дъщеря на Равноденствието и Възкресението, майка й била Мари дьо Негр в своето време,това е висок ранг подобен на кралицата,след раждането на момиченцето, я убиват докато спи;  в продължение на години е имало хора, готови да убиват, за да попречат на откриването на Евангелието на Мария Магдалина; и в наше време не липсват такива, готови на всичко, за да запазят тайната.





Гласувай:
34


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dalida - Картината "Тайната вечеря" има код, който вече е разгадан
28.11.2011 14:31
"Тайната вечеря" акцентира върху реакциите на всеки един от апостолите когато Исус им съобщава, че някой от тях ще го предаде. Фигурата на Христос е разположена в центъра на изображението. Перспективното решение е такова, че пресечна точка на всички линии се явява главата на Исус. Това допълнително усилва усещането за значимостта му. Някой изкуствоведи смятат, че идеята на Леонардо е да представи Бог като "първодвигател" (il primo motore)[1] на всичко във Вселената. Обръща се внимание на особеното движение сред учениците на Исус предизвикано от съобщението му. Ритъмът на позите им е сравняван с някои чертежи на машини от Леонардо.

Всичките дванадесет апостоли имат различна реакция при новината, с различна степен гняв и шок. Леонардо ги е разделил в четири групи. От ляво на дясно:

Вартоломей, Яков Зеведеев и Андрей Първозвани образуват композиция от три фигури; и тримата изглежда са изненадани. Двете ръце на Андрей Първозвани са сякаш за да спре невероятното съобщение.
Юда Искариотски, Петър и Йоан образуват друга тройна композиция. Юда е в сянка, изглежда уединен, изолиран от света, но изведнъж върнат в реалността от внезапното разкритие на плановете му. В ръцете си държи малка торбичка със сребро, която е получил като отплата за предателството. Петър изглежда ядосан. Той държи нож, който е насочен далеч от Исус. Най-младият апостол, Йоан, изглежда, че губи съзнание.
Тома, Яков Алфеев и Филип образуват следващата тройна група от персонажи. Ясно се вижда, че Тома е разтревожен; Яков Алфеев афектирано вдига ръце във въздуха; изглежда изумен. Филип сякаш иска допълнително обяснение.
Матей, Юда Яковов (Тадей) и Симон Зилот също са обединени като тройна композиция. И Тадей, и Матей са обърнати към Симон Зилот, вероятно за да разберат дали той няма отговор на въпросите им.

Всички имена са установени от историци изследващи изкуството. През 1800 г. e намерен ръкопис съдържащ имената на апостолите. Преди това идентифицирани са били само Юда, Петър, Йоан и Исус въз основа на подготвителните етюди на самия Леонардо.
цитирай
2. dalida - Доказателства, че Исус е бил женен има в описанието за чудесата
28.11.2011 14:40
Учениците му се обръщат към него с "равви", т. е. проповедник, равин. А е било рядко изключение по това време евреин равин да не е женен. Освен това еврейският закон повелява на Исус Христос като член на рода на Давид да се ожени и да има двама синове и дъщеря, до 40-годишната си възраст.

Косвеното доказателство за това, че Исус е бил женен

- може би наистина за Мария Магдалена, се намира в описанието на първото чудо, извършено от него на сватбата в Кана, разказана в Евангелието на Йоан. Мария, майката на Исус, казва на слугите, че трябва да направят, каквото той им каже - да донесат вино. А съгласно древноеврейската традиция единственият човек на сватбата, на когото било позволено да направи това, е самият младоженец...

Изследователите често забравят, че създателите на християнството са евреи от I век. Техният светоглед е много по-различен от този на римляните от IV век, които са езичници, почитащи основно Слънцето. А именно те са съставителите и редакторите на християнската Библия. И те взели решението как да се практикува християнството в Римската империя, а оттам и в средновековна Европа.

В древните култури помазването е имало сексуален контекст

Извършено от жена е било брачно право. Жената в действителност избирала своя партньор, помазвала го и те празнували своя съюз в брачната стая. По-късно цялото им обкръжение празнувало с тях.
Мария Магдалена е описана да помазва Исус Христос по два повода с масло, наречено "спайкнот", което било разрешено да се използва само от хора от рода на Давид. В три евангелия тя не е назована по име. Но в Евангелието на Йоан буквално се казва, че жената, която е помазала Исус и е избърсала краката му с косата си, е Мария, сестрата на Лазар.
В картината на Леонардо "Тайната вечеря" фигурата, определяна като Мария Магдалена, явно се наклонява в противоположна на Исус страна. И ръката на св. Петър, като че ли прерязва врата й, втренчен в нея или през нея по доста страховит начин.
цитирай
3. dalida - Петър е мразил Мария
28.11.2011 14:51
Петър е мразел Мария Магдалена

Защо хората биха измислили съперничеството между свети Петър и Мария Магдалена? Защо някой, който просто е писал история, ще предположи, че Исус може би е оставил своето учение и дело на Мария Магдалена? Важността на Мария Магдалена изобщо не е изненадваща. Дан Браун чрез "Шифърът на Леонардо" привлича вниманието към факти като този, че Мария Магдалена може би е била партньор в създаването на християнската вяра. И наистина може тя да е избраният последовател на Исус - "Апостолът на апостолите".
Тук идва ред и на тамплиерските митове. Легендата разказва, че Мария Магдалена и нейните спътници, пътувайки в лодката без храна, са донесли "кралската кръв" до бреговете на Франция, за да се смеси тя с тази на Меровингите - първата френска династия. Но кралската кръв не се носи в стъклена банка, тя тече във вените на дете. Какво се е случило с него не е споменато. Но то е символ на съюза на мъжката и женската енергия, залегнал в основата на християнската доктрина. И, разбира се, да легитимира божествения произход на френските крале.

Източникът е от: в.Стандарт. Архиви.
цитирай
4. vidirin - Интригуващо.
28.11.2011 15:14
Добре е човек да ги знае тези неща. Най-малкото от обща култура.
цитирай
5. andri - Мария от Магдал
28.11.2011 15:19
Мария Магдалена е една от най-тайнствените личности на Евангелието. Представата си за нея хората имат от картините на библейска тематика. На тях, като правило, тя е изобразена като полусъблечена, разкайваща се грешница с прекрасни дълги коси, с които тя, според Новия завет, изтрива краката на Исус. В богословските енциклопедии за нея пише: “Мария Магдалена е жена-мироносица, родом от град Магдала. Водела разпътен живот и Христос със своите проповеди я обърнал към нов живот и я направил най-предана своя последователка. След възкресението си Христос се явил първо на нея.Излиза, че Христос е предпочел бившата блудница, която в съответствие със строгите юдейски закони, трябвало да бъде осъдена на смърт. Това странно пристрастие на Спасителя към Мария Магдалена заставило много учени, изследователи на Библията, да се вгледат внимателно в нейния образ. Написани са много книги за Мария и в повечето от тях има доказателства за женитбата й с Исус и въпреки това, дори и да е бил жене това не го прави по-малко божествен или пък тази новина да промени вярващия в него. Напротив, тази новина е още "дете" и дори да е истина, религията на Христа си остава такава каквато е била и преди.
цитирай
6. marley - Още малко инфо
28.11.2011 15:30
А в евангелията на Марко и Матей Мария се явява със своето име сред учениците на Исус само в момента на неговото разпятие. При Лука тя се явява значително по-рано. Срещайки се с Него в Галилея, тя го съпровожда и в Иудея. А в тези времена за неомъжена жена е било просто немислимо да пътешества сама по пътищата на Палестина. Още по-малко вероятно би било нейното присъствие в обкръжението на равви. Следователно Мария Магдалена би трябвало да е омъжена за някой от учениците или за самия Исус.
цитирай
7. анонимен - Да допуснем че Мария е омъжена не за Исус, а за някой от учениците му
28.11.2011 16:56
но, не би било възможно въобще тя да е омъжена за друг, а да се движи заедно с Исус и близко до него. Всеки мъж от онова време бия заклеймил като пропаднала жена. От тук можем да сме сигурни, че Мария ходи близо до съпруга си като го придружава навсякъде.
цитирай
8. анонимен - В началото евангелията бяха девет
28.11.2011 17:23
но, преписвачите преписвали тези евангелиета решиха че девет е много и монасите решиха да напишат в книгата само четири. Тези четири евангелиета бяха преработени от свещениците на Ватикана и чак тогава публикувани в книгата на Пътя.
Знаем, че Ватикана като такава съществува едва от преди няколко века но като име Ватикана съществува от 18 век. Преработката на евангелиетата е поръчано от монасите и изпълнено от свещениците, а самата библия е писана цели четири века от различни свещеници - монаси. Думите били със ситни редки букви и се изговаряли разчленено. Евангелието на другите пет апастали не са записани в тази книга нито в Библията, заради несъответствия и неразбираемост на написаното,буквите били разкривени и тук-таме неразбираеми. От времето тези писания били унищожени,затова останалите по-млади във времето евангелета - 4 на брой само те били вмъкнати в Библията. Цензурата натиснала преписвачите да променят всичко, с което не били съгласни и те изпълнили мисията си,за което били "възнаградени" от католиците.
цитирай
9. анонимен - безнадеждност
28.11.2011 20:41
Един умен човек в миналото е казал че знае че нищо не знае.Ние съвременните хора би било добре да знаем поне това което не знаем.
цитирай
10. mt46 - Поздрав за постинга!
28.11.2011 21:33
Чел съм подобни версии... Трудно е да се докаже, че Мария Магдалена има наследници, но е напълно възможно да е имала връзка с Исус...
цитирай
11. atil - Май информацията не е най-силното ...
28.11.2011 23:06
Май информацията не е най-силното оръжие отскоро,както твърдят...Затова понякога ако няма достатъчно тайнственност и митологичност, някой поема грижата.Други пък поемат грижата за научността и сериозността на нещата, дет се вика да се създаде авторитетност значи!
Ако се има предвид специалното внимание отделено за ликвидирането на Френската монархия и последвалите в годините специални мерки, и че прогреса удря първо там, може и да се допусне,за потомството на Христос..Че е факт. То може да се допусне ,че и потомсвото на Атила е факт, макар,че неговото тяло също не е открито.А според шаманизма ,духът се връща при кръвта и земята.Значи който има потомство - той живее чрез него. Духът се въплащава във четири същности! Без едната не може.
Така, че Граала и телата на видни личности от историята ,съвсем правилно са в неизвестност.
Тъй както усилията пък на други да държат истината далеч от съзнанието на хората е непрестанна грижа. И ако ги питате защо, те веднага ще ви дадат умен и научен отговор. И дори ще ви докажат ,че е за ваше добро!
цитирай
12. анонимен - Съгласен с №11
28.11.2011 23:15
По-добре е да не знаем всичко,по-здравословно е.
цитирай
13. horos - Исус е имал четири деца.
29.11.2011 00:00
От Мария е имал само едно момиче. Четирите Евангелия са посветени на тези четири деца. Карл Луис, автор на "Хрониките на Нарния" ги нарича така: Сюзан (Йоан), Луси (Лука), Едмънд (Матфей) и Питър (Марко). Четирите деца на бог Хор в Древен Египет са същите тези деца. Знам и още...
цитирай
14. анонимен - Стига фантазии и интерпретации на тема Християнство - Танев
29.11.2011 08:08
Всеки има право на интерпретации. Леонардо да Винчи е виждал нещата по свой начин и ги е вложил в картините си. Френските крале са искали Божественост в тяхното кралско право. Сега пък някаква си американка, и тя се изкарва от Божествен произход. Нима голяма част от така наречените лечителки и ясновидки в България не ни плямпосват, че са били благословени от леля Ванга. Това е често срещано явление, да се опиташ да се изкараш нещо по--иначе. Всичко това интерпретиране неможе да бъде вярно, защото Иисус от 14 до 30 годишна възраст не е бил в Палестина, а е скитал, учил се е в Египет, в Хималаите. Обезкръвяването е прийом научен в Хималаите, това което той прилага при разпъването си на кръста. Силата на Духа, да се превръща в енергия е също прийом, който и сега се учи в Хималаите. Благодарение на него отмества камъка. Съветвам авторката да се запознае с тренировките и опитите на хора да станат безсмъртни. Това е много тежко изпитание, свеждащо се до начин да умреш при по-друг начин, да изведеш Духа си, не през устата, а през фонтанелата на главата си. Наученото Иисус го е прилагал след завръщането си в Палестина. В Северната част на Палестина са живеели всякакви други етноси, но не и евреи. Така че Иисус ( чието истинско име е ЕнДЗУ) няма нищо общо с евреите. Та и затова Йудеите са го ненавиждали. И престанете всичко най, най да свързвате с евреите, за добро или за лошо. Те са обикновен народ, като останалите. Така че с две думи, не вярвам, ама никак не вярвам на такива фантасмагории.
цитирай
15. ezitura - Всеки прави интерпретации,българските учени - също
29.11.2011 08:42
Историята на човечеството е някакси потайна, не че е страшна, а защото всяка власт е унищожавала по нещо доказателствата за съществуването на предходните. Както турците в България унищожиха българските християни,като ги превърнаха в мюсюлмани, сякаш религията е толкова важна колкото професията. Професията дава хляб на човека,но религията го прави ....роб.

Християнството в миналото е било коз за войнството, в името на Христа са се водили войни и са ставали убийства. Днес в името на Исляма стават убийства.

Човека в природата се държи като животно - който оцелее - той ще живее.
А, темата е повод всеки човек да се замисли върху собствения си живот и да си даде сметка какво е постигнал и какво иска още от живота. Всичко друго са ...подробности.
цитирай
16. анонимен - чисто човешки
29.11.2011 10:55
И днес мъж, нежен след 25 по селата го смятат за "стар ергенин". А какво ще се помисли за Иисус в онези времена ако не е задомен още ...... щом му е набола брадата? Той автоматично става "второ качество ". Та съвсем логично е да е имал половинка. А че някой отрича или омаловажава силата на жената ....... то и тогава и сега е така. Но всички знаем, че мъжа е главата, но жената е врата и ...... главата гледа на там, на където я завърти врата. А за децата, че то семейство без деца какво семейство е? Та нищо чудно и нормално е да са имали и деца, едно или повече ....... кой знае... И последно ...... след погребението на гробищата отиват най-близките ..... майка му и Мария Маградела /жена му/. На децата и до ден днешен им се спестява тази травма от посещението на тези места. Та това е .... моето мнение на прагматичен човек от 21 век без особено задълбочени познания по религия. Добра тема за рамисъл. Благодаря!
цитирай
17. анонимен - ase
29.11.2011 13:35
W W W . O R I G I N A L N I . BE - - -Ако си Фен на Футболната игра , влез и закупи своят любим футболен екип 2011/2012 !
цитирай
18. анонимен - Хей,приятел 17 - какъв футбол ти е в главата?
29.11.2011 14:37
Все бях виждал коментар, но като тоя - за първи път -някой да си прави сам реклама....ха...ха...ха
цитирай
19. podvodni - Тайните около Мелсихедек Давид ...
29.11.2011 14:39
Тайните около Мелсихедек Давид Арамейски са много. Не само бракът му с Мария - Магдалена, но и неговото обучение в различните „окултни“ школи в периода от 12-тата му годишнина до 33 - та.
цитирай
20. анонимен - Коя е Мария Магдалина, според евангелията
29.11.2011 16:19
Коя е Мария Магдалина според евангелията?

Има две жени, които наред с майката на Исус носят името Мария. Едната е Мария Магдалина от селището Мигдалил или Магдала в Галилея. И в четирите евангелия ролята на тази жена е крайно неясна и сякаш нарочно е размита. В разказите на Марко и Матей е споменатата по име едва към края и се появява чак в Юдея по времето, когато Исус е разпънат. Посочена е сред учениците му. В евангелието на Лука, обаче се говори значително по-рано, още когато Исус е проповядвал в Галилея. Т.е. го е съпътствала от Юдея до Галилея. И ако не е била омъжена за него, какво би правила сама жена – еврейка, сама през цялото това време? В Палестина е немислимо омъжена жена да пътува сама, пък още повече със религиозен учител.

Но това обстоятелство стои в много предания свързани с нея и стигнали до нас. За втори път едно НО – по- голямо и по-очебийно НИКЪДЕ В ЕВАНГЕЛИЯТА НЕ ПИШЕ, ЧЕ МАРИЯ МАГДАЛИНА Е ПРОСТИТУТКА. Когато името и се споменава за първи път в евангелието от Лука, тя е описана като жена „жена, от която бяха излезли седем бяса”. Това се схваща като пречистване от някаква нечиста сила, но е възможно да е въвеждане в някакъв вид тайнство, например култа към Ищар или Астарта, Богинята майка, има седем степени на посвещение. Може би преди да се присъедини към Исус, Магдалина е изповядвала този култ. В Магдала или Мигдалил – „селото на гълъбите” има доказателства, че там са се отглеждали гълъби за жертвоприношения. Гълъбът е свещен символ на Астарта.
цитирай
21. анонимен - Даже и да е била "грешница" Мария Магда....
29.11.2011 16:27
Дори и да е била „грешница” е била изключиелно заможна. Приятелките й, според Лука, били съпруги на високопоставени царедворци, някои от тях правят услуги на Исус с имотите си. Да не говорим, че притежанието на миро и елей е изключително скъпо удоволствие.

Редно е да отчетем един важен момент, на който евангелистите наблягат, а именно миропомазването. Това е добре подготвен ритуал. Ритуал, който е спазван само при царете, а също и на истинския Месия, което означава „помазан”. След този ритуал Исус вече е Месия. А жената, която го помазва едва ли е случайна?!
При всички положение към края на мисионерството на Исус Мария Магдалина вече има огромно значение. И в трите синоптични евангелия името й неизменно оглавява списъка на жените следващи Исус, точно както Петър е посочван пръв сред мъжете. И естествено първо Мария вижда, че гробът му е празен, тъкмо на нея той най-напред разкрива, че е възкръснал.
цитирай
22. анонимен - за хронологията
29.11.2011 21:20
.това се случи през 26 г.сл.н.е. в Галилея и.....", така започва първия свитък, написан с гръцки дребни и равни букви.Всяка страница била подпечатана с печатът - пръстен - личният печат на Мария Магдалина.
Мария не може да знае,че един ден ,след столетия, едва 16 век, християните ще сменят летоброенето.Така,че тя не би могла да напише ,,26г.след новата ера,,
И още - едва комунистите-атеисти измислиха това ,,нова ера,, в останалия свят и до днес се употребява ,,преди и след Рождество Христово,,
Така че това е фалшификат!Не го е писала Мария Магдалина!
цитирай
23. watchtowerman - Каквато боза приготвят за хората, такава и ще я пият.
30.11.2011 10:55
От "ОНИЯ", които приготвят бозата.
"В много случаи,с цел постигане на лични амбиции на автора,някои от тези събития и истории са променени или фалшифицирани.Така ние приемаме историята така както са я написали нейните автори и не знаем дали тези описания някога са се случили в действителност".
Пишещият статията сам попада в тази категория.
Както казва №22 летоброене в стил 26 г. се въвежда през 15 век по указание на папата в Рим. Изчисляването на години преди това се е извършвало на база от годината на митологичното създаване на град Рим, а това е 722 преди Христа. Понятието "нова ера" пък е комунистическа работа, както подчертава №22.
"така започва първия свитък, написан с гръцки дребни и равни букви.Всяка страница била подпечатана с печатът - пръстен - личният печат на Мария Магдалина."
Авторът би трябвало да даде препратки към оригиналния, писан на ГРЪЦКИ, документ, както и да покаже и да ДОКАЖЕ, че "личният печат на Мария Магдалина" е "личният печат на Мария Магдалина"...
То бива комунистическо-астеистични бози, ама напоследък много започнаха да ги произвеждат, изглежда на книжните пазари спряха да се котират, та ги предлагат вече и безплатно по Интеренета. "Лъжи, лъжи, лъжи, все нещо ще остане...", тази фраза се приписва да е на доста пропагандатори, но е вярна за всички измамници...

цитирай
24. dalida - "Свободна мисъл" и "Алтернативна наука" са нещо, което закостенелите мозъци не приемат.
30.11.2011 11:04
Няма начин как един кон с капаци да погледне малко в страни.
Но, въпреки отрицанието на някои коментатори, все пак Ви благодаря за това, че смело се изказахте по статията:)))
цитирай
25. ernest - Имал ли е Исус потомци?
22.12.2011 09:49
Е това няма как да се докаже. Всичко казано е или пълни фантазии или просто хипотези. Книгите от Новия завет, които са включени в Библията единствено са дооформяни според канона и ако можем да се съмняваме нещо да е добавено, то е единствено във връзка с римската власт, но не и друго. Ако слуайно вземете да почетете раннохристиянска литература християнските апологети в своите писания от II-III век цитират единствено познатите ни евангелия. Никой, никой не цитира фалшивите гностични писания, независимо как са наричани (дори и евангелия), но гностиците са изобличавани.
В раннохристиянската литература няма никакви намеци Исус да е бил женен или да е имал потомство.
Аз самият съм от меровингски произход, но това съвсем не ме кара да си мисля, че трябва да имам нещо общо по кръвна линия с Исус. За меровингския си произход споменавам в една тема в блога ми:

http://ernest.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/12/22/.490849
цитирай
26. анонимен - Моето мнение
27.04.2012 04:13
Само искам да ви кажа, че нашата страна е страната на розата, от там нататъка мислете и разсъждавайте... и който е чел и Умерто Еко ще знае, че тайните не са оставени в една страна само, а са разделени на частици в много, за да не не ги намерят тези, които не трябва. Мария Магдалена е била първият ученик, най- добрият и преди Петър, за това той я мрази. Те са казвали - защо Иса я целива по устата... Всички ученици са я ревнували, всички са имали против, че жена е до него и е повече от тях в учението. Пръв Петър се е отрекъл от Исус, а първо на Мария Магдалена той се е явил възкръснал и на майка си и двете до него са стояли и плакали на неговото разпятие, те никога него няма да го оставят - първо на жените се е явил и всички ученици са били учудени, защо не първо на тях... Тя най- добре знае тайната ... На Мария Магдалена - проститутката и светицата, мразена и окаляна, окайвана, най- верната на Исус, най... носителката на либовта, дето вече никой не помни дори ... , ама ще се върне тя и ще ги събере всичките пак за да дойде той, и тогава ще видим оня дето не иска той да се върне къде ще се дене ...
цитирай
27. анонимен - PS
27.04.2012 04:15
Трябва да се намерят много рицари, които да я пазят, нея и вярата ... да не я забравяме ... <3
цитирай
28. анонимен - Истината е многолика. Когато тъ...
13.05.2012 14:07
Истината е многолика.Когато търсим истината за отминали събития винаги се изправяме пред опасността от грешки и заблуждение.Безпорна,за мен остава само едно-християнството възниква като съпротива,а когато Константин го дарява с ранг на официална религия,то загубва същността си и става опора на властниците.Така наречените -евангелисти- са компилатори,приспособили нужните те им идеи и фрази в обявените от тях,божествени книги! Но нали и днес става същото,чрез ръката на цензурата?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6145541
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29435
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031