Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.04.2012 07:01 - ЗАГАДКИТЕ НА ДРЕВНОСТТА (част 3)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 11715 Коментари: 20 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                              ЗАГАДКИТЕ НА ДРЕВНОСТТА
                                                    


                                                    image
                       

                   Картата  на  Създателя е на  120  милиона  години.


И, представлява огромна, изсечена върху камък, релефна картина на каньоните по реките Белия, Уфимка и Сутолка, разположени около днешния град Уфа (Южен Урал, Башкирска автономна република). Триизмерното изображение на региона е с внушителни габарити – 148 см височина, 106 см широчина, 16 см дебелина, с общо тегло над 1 тон и мащаб 1:1,1 км. Освен каньоните на картата е изобразена и допълнителна система от канали, дълга над 12 000 км, с бентове и язовирни стени. В близост до тези канали пък има нарисувани терени във формата на диамант, чието предназначение все още не е ясно. Надписите по картата, за които учените първоначално мислели, че са на китайски, все още не са разчетени. След множество проучвания изследователите доказали, че възрастта на този камък е над 120 милиона години. Откривателят на картата – професор Александър Чувиров, скромно заявява: “Колкото повече научавам, толкова повече разбирам, че нищо не знам”.

През 1995 г. проф. Александър Чувиров заедно със свои студенти от китайския университет "Хуан Хун" решава да изследва теорията за миграцията на китайски племена в Урал преди векове. Само за няколко седмици екипът открива много стари плочки с надписи на китайски, които затвърждават тезата му. По време на изследванията си Чувиров научава, че в региона на село Чандар, Нуримановска област, са открити над 200 камъка с изсечени послания на език, непонятен за местните. Запленен от идеята, че ще може да доразвие теорията си за китайската миграция, ученият завежда екипа си в сърцето на Башкирската република.Съвсем случайно ученият намира и камъкът на който е нарисувана( издълбана) карта.Когато го изравят след една седмица, Чувиров и екипът му не могат да повярват на очите си – камъкът е висок почти 1,5 метра, широк 1 м и дебел 16 сантиметра. Това е истинска карта в триизмерно изображение.

Първата задача, с която се заемат Чувиров и новият екип от учени от Държавния университет на Башкирия, е да се опитат да определят кой е регионът, изобразен върху камъка. Тази задача се оказва доста лесна, тъй като тази част на света е една от най-старите и в последните няколко милиона години не се е променила геологически. След като установяват с точност, че на картата са изобразени каньоните и височините около град Уфа, учените се опитват да разчетат текстовете върху плочата. “Първоначално мислехме, че става дума за древен китайски език - споделя Чувиров. – Въпреки че ме допуснаха до китайската национална библиотека и прегледах много от най-старите книги, се убедих, че картата не е била дело на китайците и написаното не е на техния език”. Последвалите разкрития категорично затвърждават тази теория.


Геологическата структура на камъка озадачава учените. Оказва се, че картата е съставена от 3 пласта. Първият е с дебелина 14 сантиметра и е от твърд доломит. Вторият и най-интересен пласт е направен от диопсидно стъкло (диопсид – вид магнезиево-калциев силикат), като технологията на полагането му все още не е известна на човечеството. Най-интересното е, че цялата информация и релефността на картата се дължат именно на този пласт. Най-отгоре камъкът е покрит с порцелан, обогатен с калций, с дебелина 2 милиметра, който предпазва от нараняване стъкления пласт, носещ цялата информация. И все пак най-голямата мистерия все още предстои да бъде разкрита.
Само предположенията на колко години е картата е хвърляла в жестоки спорове учените. Преди 3 години екипът все пак открива две миниатюрни раковини по повърхността на камъка. Едната от тях се оказва наВсе пак какво е написано на небето? Разбира се, отговор все още няма. Съществуват само предположения, че "горещите" и "студените" точки на реликтовото излъчване, различими на картата, представляват двоичен код, с който е шифровано "Посланието". А самите символи са групирани в някаква матрица-таблица. Все още е рано да се заемем с разшифроването. Първо трябва да разберем кои точки на какво съответстват. Тоест да измерим и регистрираме по-малки от установените сега разлики в мощността на реликтовото излъчване. Именно в тази насока ще бъдат извършени и по-нататъшните изследвания, които от година на година стават по-точни. Но още отсега е ясно, че "Послание" има, поне Хсу и Зий не се съмняват в това. Просто е замъглено, сякаш го гледа късоглед човек. Буквите се размиват. Трябва да се сложат очила, за да се види то в най-ясния му и добър вид.

Удивително е, че научният свят не обяви колегите си за малоумни. Учените само започнаха да спорят по някои детайли. Според едни "Посланието" се съдържа в 10 000 знака, според други в по-малко. Размишляват и за неговия смисъл. Хсу и Зий предполагат, че Създателят ни е съобщил за главните физични закони, на чиято основа е създадена Вселената. Опонентите не са чак толкова оптимистично настроени. Според тях в него няма нищо особено: по-скоро е оставен своеобразен печат, подобен на тези, които поставят бижутерите върху изделията си. И е написано: "Това направи Създателя....". възраст 500 млн. години, а втората – на 120 млн. години, като именно тя се приема за “работна версия” от учените.



                                    Предположение за космическа  намеса.

Кой е авторът на тази забележителна карта?

Камъкът е бил изследван и от учените от Центъра за историческа картография в Уисконсин, САЩ, но и американците нямат отговор. Според тях творението наистина е на милиони години, но, от друга страна, подобна релефна карта може да бъде създадена единствено въз основа на дълго и сложно космическо наблюдение.
 Учените са убедени, че камъкът от Башкирската република не е единствен по рода си, а е част от огромна релефна карта на нашата планета, като освен намереното парче има още 348 подобни фрагмента,някои от тях са  намерини  на различни места на планетата. Ако някога успеят да открият непокътнати останалите части на пъзела, то глобалната релефна карта ще има впечатляващите размери 340/340 метра. Александър Чувиров е убеден, че е открил местоположението на още четири парчета, но те не са изследвани щателно.


Мнението на Чувиров

“Картата, която имаме, е отвъд познанията на човечеството и ще ни трябва време, за да я разберем и да свикнем с нея. Тя е едно чудо, с което постепенно се запознаваме. Първоначално мислехме, че камъкът е на 3000 години, но възрастта му се увеличаваше, докато най-накрая не открихме тези черупки и имахме по-конкретни данни. А кой може да докаже, че камъкът не е по-стар от фосилите, които намерихме по него? И аз не знам кой е направил картата, не обичам теориите за НЛО и извънземните. Нека дадем простичко име на автора на картата – Създателя”.


Предположението, че посланието на Създателя е нарисувано в пространството на Небето ни кара да се надяваме, че двете послания (на Небето и на камъка)  са  еднакви.


Все пак какво е написано на небето  или  върху  камъка?

Разбира се, отговор все още няма. Съществуват само предположения, че "горещите" и "студените" точки на реликтовото излъчване, различими на картата, представляват двоичен код, с който е шифровано "Посланието". А самите символи са групирани в някаква матрица-таблица. Все още е рано да се заемем с разшифроването. Първо трябва да разберем кои точки на какво съответстват. Тоест да измерим и регистрираме по-малки от установените сега разлики в мощността на реликтовото излъчване. Именно в тази насока ще бъдат извършени и по-нататъшните изследвания, които от година на година стават по-точни. Но още отсега е ясно, че "Послание" има, поне Хсу и Зий не се съмняват в това. Просто е замъглено, сякаш го гледа късоглед човек. Буквите се размиват. Трябва да се сложат очила, за да се види то в най-ясния му и добър вид.

Удивително е, че научният свят не обяви колегите си за малоумни. Учените само започнаха да спорят по някои детайли. Според едни "Посланието" се съдържа в 10 000 знака, според други в по-малко. Размишляват и за неговия смисъл. Хсу и Зий предполагат, че Създателят ни е съобщил за главните физични закони, на чиято основа е създадена Вселената. Опонентите не са чак толкова оптимистично настроени. Според тях в него няма нищо особено: по-скоро е оставен своеобразен печат, подобен на тези, които поставят бижутерите върху изделията си. И е написано: "Това направи ........".


източник:

"Загадките на древността"




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. анонимен - Страховито
24.04.2012 11:49
звучи! Благодаря, не бях чувала за това откритие. Текста ви прекъсва там, където се говори за откритите черупки в камъка. Моля добавете го! И продължавайте с поредицата - супер е!
А какво ще кажете за Таримските мумии, материалите на техните дрехи и обувки, свастиката на съда положен до едната?
цитирай
2. atil - Точно за там се говори в древнобу...
24.04.2012 14:11
Точно за там се говори в древнобулгарската митология ,че от Небето дошла алп-бика Уран(Туран) и се опитала да създаде идеалната държава - като образец за човечеството. Но злите духове докарали по река Кама една красавица ,за която петте братя - принцове се изпокарали.Те поставили началото на петте древни династии ,които дълго враждували помежду си.Именно за да умилостивят духовете и да спрат междуособиците хората почнали да принасят човешки жертви - седем девойки и седем младежа - всяка година. Едва около 300 г.пр.н.е. междуособиците стихнали и тогавашния цар (от Сарматската династия ),забранил човешките жертвоприношения.
За камъка ,шаманистите казват ,че има най-дълга енергийна памет т.е. той "помни" най - много и най-дълго. Освен че е едната от петте стихии в източната традиция,ние имаме и каменна летопис,която не е възникнала случайно.
За тази каменна карта за пръв път чувам и е много загадъчно наистина.
А Таримските мумии са хунобългарски,както и всичко останало свързано с тях. В постинга си "Духовният ръст на българите" съм дал малко информация .
цитирай
3. sherif - Mного интригуващо.
24.04.2012 19:55
Поздрави!
цитирай
4. dalida - По принцип
24.04.2012 21:34
aries70 написа:
Камъните в природата са много по-стари от надписите по тях. Но явно тепърва ще чакаме още новини за "релефната карта".


------------------------------------------------

Картата на Създателя представлява огромна, изсечена върху камък, релефна картина на каньоните по реките Белия, Уфимка и Сутолка, разположени около днешния град Уфа (Южен Урал, Башкирска автономна република). Триизмерното изображение на региона е с внушителни габарити – 148 см височина, 106 см широчина, 16 см дебелина, с общо тегло над 1 тон и мащаб 1:1,1 км. Освен каньоните на картата е изобразена и допълнителна система от канали, дълга над 12 000 км, с бентове и язовирни стени. В близост до тези канали пък има нарисувани терени във формата на диамант, чието предназначение все още не е ясно. И...има още много от тези загадъчни и мистериозни открития. Малко по малко ще разкривам тези тайни.
цитирай
5. dalida - Много интересно...
24.04.2012 21:35
sherif написа:
Поздрави!

---------------------------------------------
Благодаря!
цитирай
6. dalida - За таримските мумии...
24.04.2012 21:39
анонимен написа:
звучи! Благодаря, не бях чувала за това откритие. Текста ви прекъсва там, където се говори за откритите черупки в камъка. Моля добавете го! И продължавайте с поредицата - супер е!
А какво ще кажете за Таримските мумии, материалите на техните дрехи и обувки, свастиката на съда положен до едната?

----------------------------------------------

Един от най-големите пясъчни региони в света разкрива гореща тайна. В сърцето на пустинята Такламакан, разположена в Северозападен Китай, е изровена необичайна гробница на повече от 2000 години.

Телата на погребаните в нея се оказват удивително добре запазени благодарение на сухия въздух в местността. От пръв поглед проличава, че тези хора не са азиатци. Погребаните в китайската пустиня имат издължени тела, дълга руса, кафява или червена коса, големи носове, тънки устни и дълбоко разположени очи.

Мъжете сред тях са облечени с вълнени карирани панталони, жените – с плетени поли. Повечето носят кожени ботуши и дебели наметала, украсени с пискюли и пера. На главите си имат шапки от текстилния материал филц, съставен от необработена, прана вълна – или плъстени, както биха ги нарекли у нас преди 20-30 години. Всички тези хора очевидно приличат на европейци.

Името и произходът им са неизвестни. Стотиците мумии в гробницата са единственото, което те са оставили след себе си. Затова животът и обичаите им са изненада, която провокира любопитството на западните археолози и скандализира представите за историята на Китай.

Още за загадъчните мумии може да научите от “Обекти”, бр. 6, юни 2010 г.

цитирай
7. estirbg - Абсурд,че "възрастта на този камък е над 120 милиона години!"
24.04.2012 22:20
Щом от създаването на първите хора са минали само шест хиляди години, тогава сами може да прецените горе-долу, че тази "карта " е много "по-млада"! Въглеводородните методи за датиране на възрастта на древни предмети, и архаични изкопаеми никога не е бил точен. Тъй като Библията е Божието писание и там Сам Бог е свидетелствал и подпечатал с авторитета Си всяка дума, фраза или закон, то на нея трябва да се вярва на 100%(но не и вече на новите съвременни издания, които тенденциозно са манипулирани и изменени злонамерено). Мерната еденица е "един Божий ден=на хиляда години". Като четем Словото може напълно да се ориентираме във времевата историческа обстановка,а тя напълно отговаря и е идентична с всички пророчества, вече осъществени и дори преминали в архива на земните цивилизации.
Създателят сам лично е написал Десетте си Божии заповеди на камък, издълбани със самия си пръст и едва ли би привлякал вниманието на хората с едно описателно проеткиране на някаква си неизвестна местност - това не е в характера Му, за да прави такива маловажни каменни "снимания" и то далеч от неговия народ - евреите.
По-скоро бих посочила, че автор на тази "карта" е коварният имитатор на Всевишния, който още преди нашето създаване на човешкото ни естество, е пожелал да се възвиси и измести Твореца от престола Му. Няма как да не се досетите, че това е самият Луцифер и армията му от изгонени от небесата паднали ангели. Никакви извънземни, а зли духове са бродили (и сега също бродят и подготят най-великата измама с ново фалшиво пришествие на Псевдоисуса!) в ранната история на човечеството и винаги са били неизменни скрити и потайни спътници на човечеството през вековете. Това всеки трябва да проумее и да не се подмамва с никакви извънземни. Съвсем скоро ще бъдем свидетели на невероятното небесно шоу, което са ни подготвили "пришълците", след което ще настъпят най-кошмарните моменти в историята на човечеството, описани в "Откровение на Йоана". Четете, защото много се забързаха събитията..
цитирай
8. анонимен - Все повече доказателства за други ...
25.04.2012 09:25
Все повече доказателства за други човешки цивилизации съществували преди нас.
Ако имахме техните знания....
цитирай
9. анонимен - 8. estirbg - не приемайте Библията за истинската история на човека,
25.04.2012 10:21
защото Дарвин развива една теория, която опровергава всичко което гласи: човекът е създаден от Бог. Ако приемем че човека е потомък на маймуните, тогава през 6000 -та година не е имало никакви цивилизации, камо ли човешко същество. Биологично не е възможно. Освен това в Библията има толкова войни и жестокости наречени с името пророчества, че бих казала че Библията е ИНКВИЗИЦИЯТА на съвременното общество. В нея има толкова много злоба и нещастия. Как можете млади хора да вярвате в написаното в тази книга. Църковните свещеници никога не са били милозливи, те са тези които раздават правосъдие - а нямат право на това. Никой не им е дал тези правомощия - да наказват и да заплашват виновните миряни.Тези им действия се равняват на ТЕРОРИЗЪМ към обществото.

Явно тероризмът е в основата на мозъка, защото всичките тези протести - заплахи - стачки и синдикални заплахи са ТЕРОРИЗЪМ.

ЗАПЛАХАТА Е ТЕРОРИЗЪМ и подлежи на съдебно разискване и да се определи като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
цитирай
10. dalida - Щом от създаването на първите хора ...
25.04.2012 10:49
[quote=estirbg] Щом от създаването на първите хора са минали само шест хиляди години, тогава сами може да прецените горе-долу, че тази "карта " е много "по-млада"! Въглеводородните методи за датиране на възрастта на древни предмети, и архаични изкопаеми никога не е бил точен.
---------------------------------------------------------
Никъде в статията не става дума за Бог. Става дума за предположението че това дело е на Създателя - не е доказано кой е той.

Науката и църквата(инквизицията) никога не са имали общ език. Не се разбират,макар да говорят един език.

Освен това ако Вселената е създадена преди 6 000 години, тогава теорията на Дарвин отива в кошчето за боклук и трябва да не се изучава в училищата.

Науката и НАСА доказват непрекъснато че човешката цивилизация е създадена много преди тези 6 000 години.
цитирай
11. анонимен - ama ima li oste hora koito NAISTINA ...
25.04.2012 20:39
ama ima li oste hora koito NAISTINA varvat 4e 4oveka se e poiavil predi 6 000 ?!?!?!?!
цитирай
12. estirbg - до анонимен №10
25.04.2012 21:44
"Има само две възможности за това как животът е възникнал. Според еволюционната теория единият от тях е спонтанното самозараждане, а другият е посредством свръхестествен творчески акт от Бога. Няма трета възможност. Спонтанното самозараждане, според което животът е възникнал от неживата материя беше научно опроверган преди 120 години от Луи Пастьор, Спаланцани, Реди и др. Така ни оставя едно единствено възможно научно заключение, че животът е произлязъл като свръхестествен творчески акт на Бога. Аз не мога философски да приема това, защото не искам да вярвам в Бог. Ето защо, аз избирам да вярвам в това което знам, че е научно НЕВЪЗМОЖНО, спонтанното самозараждане посредстовм еволюция "(Валд, Георге," професор по Биология в Харвардския университет и Нобелов лауреат по медицина 1967 в Иновации и биология ", Scientific American, том 199, септември 1958, стр. 100.)
цитирай
13. estirbg - "Създателя - не е доказано кой е той."??? - dalida, и глухия и слепия знаят кой е Той, нека да не се излагаме!
25.04.2012 22:23
Второзаконие 5:6
"Аз съм Иеова твоят Бог,
Да нямаш други богове освен Мене."

Левит 18:4
"А Моите съдби да правите, и Моите повеления да пазите, да ходите в тях. Аз съм Иеова вашият Бог. "

Второзаконие 32:39
"Вижте сега, че Аз съм Аз, И освен Мене няма Бог; Аз убивам и Аз съживявам, Аз наранявам и Аз изцелявам; И няма кой да избавя от ръката Ми. "

Толкова ясно се е легитимирал!

"24 Колко са многовидни Твоите дела, Господи! С мъдрост си направил всичките; Земята е пълна с Твоите творения."Псалом 104:24

"24 Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове,
25 нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко;
26 направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им;
27 за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас;
28 защото в Него живеем, движим се и съществуваме; както и някои от вашите поети са рекли: "Защото дори Негов род сме". Дяния 17:24-28
цитирай
14. estirbg - "Науката и църквата(инквизицията)", какви ги говориш, скъпа Далида?
25.04.2012 22:29
църквата(инквизицията)!!!
Никога, никога не прави такова умопомрачително обобщение!
Човечеството само от негроидната раса ли е???
Защото изказването ти така звучи.
Обидно ми е повече да коментирам...освен и аз да река:
"Безумният рече в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се; сториха развалени дела; Няма кой да прави добро.
2 Господ надникна от небесата над човешките чада За да види, има ли някой разумен, Който да търси Бога.
3 Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един. " Псалом 14:1
цитирай
15. анонимен - Баце
26.04.2012 10:30
Я, каква полемика и младежки устрем за доизясняване на взаимоотношенията си открих тук.

С доброто намерение да сподели нещо ново и непознато, Далида е направила необходимото за до го публикува на блога си. За всички мераклии да го прочетат и споделят мнението си. Не е необходимо да сме съгласни или безрезервно да приемаме нейната гледна точка. Имаме глави, нека ги използваме по предназначение. Едва ли Създателят има нужда някой от негово име да ни наковава с тематично подбрани текстове от Житията, по-познати на широката публика като Евангелия. Това Църквата успешно го прави още от 1-ия Никейски събор.
Да не говорим, че Бог и идеята за Бога е човешко понятие, а самият човек представлява нещо безкрайно малко и незначително от цялата картинка.

Най-тъжното и страшното е, че вторачени в собственото си его и ежедневие, ние пропускаме същественото. Историята не Света определено не започва през 4004 г. преди Христа, независимо от сметките на епископ Джеймс Ашър. Независимо кой ка иска да го приема. На сайта "Православие.бг" е казано: "За съжаление Православната църква все още няма съборно решение по въпроса за Сътворението, затова тук ще изкажем само лично мнение, като се стараем да се съобразим с Библията, тълкуванията на светите отци и разкритията на съвременната наука." Мисля, че този коментар казва достатъчно. Останалото е превратното и лично тълкуване, и ... извъртане на фактите.

Нека бъдем обективни и погледнем безпристрастно, така като са изложени в блога - на камък от "странна" скала, с възраст определена между 120 и 500 млн. години има релефна картина, изработена по непозната за днешния човек технология. Странно, интересно и даващо основание за много догадки и размисли. Ако ни мисленето ни влече!

Нека не забравяме, че светът около нас е пълен със скали и камъни, чиято възраст може да се окаже и над 3.5 млрд години. Това не значи, че ако аз напиша нещо отгоре им, то ще е толкова старо. Както и че се установява с врадиовъглеродно датиране.
цитирай
16. antoninus - Далида
26.04.2012 13:46
dalida написа:
[Науката и НАСА доказват непрекъснато че човешката цивилизация е създадена много преди тези 6 000 години.


Вероятно не си се задълбочавала в темата за възрастта на земята. Нека да кажа, че има повече от 10 метода на датиране и разликите са потресаващи - при 1 метод земята е на 6000 хил. години (+- 2000), при друг е 109 млрд години. Има много доказателства за млада земя: http://creation.com/evidence-for-a-young-world и http://creation.com/age-of-the-earth
Изгледай и http://www.youtube.com/watch?v=rkAjcJLjc3E
Незнам дали знаеш, но в земните недра е открит радиоактивен елементм който минава през 7-те фази на полуразпад за по-малко от 1 секунда. Това означава, че ако земната кора се е образувала за повече от 1 сек, този елемент нямаше да бъде открит - повече инфо тук: http://antoninus.blog.bg/history/2012/04/10/symphony-of-creation.937957

Моля разгледай следната книга: http://evoliucia-ili-satvorenie.hit.bg/EvolSatv.htm#%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5

цитирай
17. antoninus - Evidence for a Young World
26.04.2012 13:48
The total energy stored in the Earth’s magnetic field has steadily decreased by a factor of 2.7 over the past 1000 years.11 Evolutionary theories explaining this rapid decrease, as well as how the Earth could have maintained its magnetic field for billions of years, are very complex and inadequate.

A much better creationist theory exists. It is straightforward, based on sound physics, and explains many features of the field: its creation, rapid reversals during the Genesis flood, surface intensity decreases and increases until the time of Christ, and a steady decay since then.12 This theory matches paleomagnetic, historic, and present data.13 The main result is that the field’s total energy (not surface intensity) has always decayed at least as fast as now. At that rate the field could not be more than 10,000 years old

Evolutionary anthropologists say that the stone age lasted for at least 100,000 years, during which time the world population of Neanderthal and Cro-magnon men was roughly constant, between 1 and 10 million. All that time they were burying their dead with artefacts.23 By this scenario, they would have buried at least 4 billion bodies.24 If the evolutionary time scale is correct, buried bones should be able to last for much longer than 100,000 years, so many of the supposed 4 billion stone age skeletons should still be around (and certainly the buried artefacts). Yet only a few thousand have been found. This implies that the stone age was much shorter than evolutionists think, a few hundred years in many areas.

According to evolutionists, stone age man existed for 100,000 years before beginning to make written records about 4000 to 5000 years ago. Prehistoric man built megalithic monuments, made beautiful cave paintings, and kept records of lunar phases.25 Why would he wait a thousand centuries before using the same skills to record history?
цитирай
18. antoninus - Да приключа
26.04.2012 14:43
51.Carbon-14 in coal suggests ages of thousands of years and clearly contradict ages of millions of years.
52.Carbon-14 in oil again suggests ages of thousands, not millions, of years.
53.Carbon-14 in fossil wood also indicates ages of thousands, not millions, of years.
54.Carbon-14 in diamonds suggests ages of thousands, not billions, of years. Note that attempts to explain away carbon-14 in diamonds, coal, etc., such as by neutrons from uranium decay converting nitrogen to C-14 do not work.

http://creation.com/age-of-the-earth

Земята е превивяла потоп, не мисля, че някой от методите зяа датиране е подходящ - може да се позлват само до 4 000 г. назад, за които имама писмени сведения; 2. след потопа (по време на потопа са се случили бързи изменения и се е натрупал в дърветата уран - много показателен е филма http://www.youtube.com/watch?v=rkAjcJLjc3E). До сега, близо 40 г. от изнесените данни, никой не е опровергал твърденията.
Иска ми се да приключа с 1 мисъл:
"Повечето професори продължават да преподават еволюцията поради страх: страх да не получат постоянно място, страх да не получат субсидии за изследователска работа, страх да не загубят възможността да публикуват своите трудове. Поради това те избират да следват "партийната линия", т.е. еволюцията. Такъв е животът в света на академиците!"
д-р Филип Е. Джонсон, професор по право в Калифорнийския университет в Бъркли

Това включва не само вярата им, че сме произлезли от маймуните, но и това, че сме на милиони години.
цитирай
19. анонимен - драги ми antonius
26.04.2012 17:20
а к'во праим с възможността за 4001 години или други бързи заключения?

И с възможността Светът да си е на толкова, на колкото си е, просто ние да сме се домъкнали отнякъде по някое време.

Когато имаш време, ще ти предложа едно досат по-здравосоловно (и достоверно) занимание от зяпането в Ю-тюб. Близо 1/4 от България е карст. В страната има райони, като: клифовия бряг на север от Варна; суходолията на Добруджа и особено край границата с Румъния; Врачанския Балкан; Понор; хълмовете между реките Скът, Искър, Вит и Осъм; и т.н. където фосилите са в изобилие. Какво значи фосил, как се изследва, определя и датира, най-вероятно от Ю-тюб няма да научиш. Но освен приятната разходка, ще може и на място да видиш и почустваш какво значи "mass extinction" и да се опиташ да намериш самичък отговорите на нароилите се от гледката въпроси. Бъди сигурен, че правото в Бъркли със сигурност е повече от престижно, но не помага кой знае колко, когато стане дума за геология, физика и математика. Сещам се и за един друг пример илюстриращ, натрупването на радиоактивни изотопи не само в дърветата, днешният ден е повод да си го припомним.... А е едва от 26 години!

Колкото до вземането на решения, това е въпрос на личен избор. Без значение дали си клошар, професор или юпи.
цитирай
20. анонимен - РАДИОДАТИРАНЕ
26.04.2012 20:45
РАДИОДАТИРАНЕ

ГЛАВНИ МЕТОДИ ЗА ДАТИРАНЕ – Днес се използват няколко вида методи за датиране. Главните сред тях са:(1) Уран-торий-олово, основан върху разпадане на уран и торий в радий, хелий и т.н., и в края на краищата в олово.(2) Рубидий-стронций, основан върху разпадане на рубидий в стронций.(3) Калий-аргон, основан върху разпадане на калий в аргон и калций.
Един доста различен метод за радиоактивно датиране се нарича датиране с С-14 или радиовъглеродно датиране. Той е основан върху формирането на радиоактивен въглерод в атмосферата от космическа радиация, и неговото последващо разпадане до стабилния изотоп на въглерода.Скоростта на разпад на даден радиоактивен минерал може да се промени, [1] ако минералът бъде бомбардиран с високоенергийни частици от космоса (като неутрино, космически лъчи, и т.н.); [2] ако за известно време в близост има радиоактивен материал излъчващ радиация; [3] ако върху радиоактивния минерал се упражни физически натиск; или [4] ако има контакт с определени химикали.
Един изследовател, *Джон Джоли от Тринити Колидж в Дъблин, е прекарал години в изследване на плеохроничните ореоли предизвикани от радиоактивни вещества. В своето изследване той открива свидетелства, че минералите с дълъг период на полуразпад са имали различна скорост на разпад в миналото!

Знаете ли че: В нашата атмосфера постоянно навлизат космически лъчи, високоенергийни мезони, неутрони, електрони, протони и фотони. Това са атомни частици движещи се със скорости близки до тази на светлината. Някои от тези лъчи проникват на десетки метри в скалите и до 1400 метра в океанските дълбини. Въздушната обвивка покриваща нашия свят е еквивалентна на 10 метра вода, или на олово с дебелина 1 метър. Ако в някаква по-ранна епоха тази въздушна обвивка е била по-наситена с вода, това би произвело значителна промяна – в сравнение с настоящите темпове – в атомните часовници в радиоактивните минерали. Преди времето на Потопа е имало много по-голямо количество вода във въздуха.
Една основна презумпция на всички методи за радиоактивно датиране е, че часовникът трябва да е започнал от самото начало; тоест не е имало никакви производни продукти, а са съществували само онези елементи, които са на върха на радиоактивната верига. Например, целият уран-238 в света първоначално не е съдържал в себе си никакво олово-206. Но ако е имало или Сътворение, или голяма световна катастрофа (като Потопа или атомна война), всичко ще е започнало с това, което учените наричат “привидна възраст.”т.е. Светът би изглеждал напълно стар в мига след Сътворението. Пред нас би имало картина на напълно пораснали растения и цветя. Повечето дървета биха били в зряла възраст. Няма да виждаме гол пейзаж със семена пръснати по земята. Ще виждаме напълно пораснали птици, а не неизлюпени яйца. Радиоактивните минерали биха се намирали по средата на процеса на полуразпад още през първия ден. Този фактор на първоначална привидна възраст би засегнал силно нашето настоящо тълкуване на радиоактивните часовници в урана, тория и т.н. Еволюционните теоретици ни казват, че първоначално е имало единствено уран, а всички негови производни продукти (радиоактивни изотопи надолу по веригата на разпад) са се появили по-късно. Но “привидната зрялост” при Сътворението би означавала, че много от елементите определяни сега от еволюционистите като “производни продукти,” всъщност са съществували още от началото – а не са производни – и са били там заедно урана, а не са били произведени от него.
ПРОБЛЕМИ С ВСИЧКИ МЕТОДИ ЗА РАДИОДАТИРАНЕ – Скалите донесени от Луната дадоха възможност за забележителен тест за различните методи за датиране – тъй като всички тези техники бяха използвани върху тях. Последствията бяха бедствени.

Разликата в получените дати за определени лунни скали беше от 2 милиона до 28 милиарда години! Сега учените спорят относно резултатите. Някои казват, че Луната е на два милиона години, докато други казват, че е на 28 милиарда години. Тук имаме сериозен научен проблем. (За повече по този въпрос виж *Proceedings of the Second, Third and Fourth Lunar Conferences; Earth and Planetary Science Letters, Volumes 14 and 17.)
(http://bojidarmarinov.com/bgrecon/Ferrell/vfec/chap06.htm)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156746
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031