Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.05.2012 11:04 - ЗАГАДКИТЕ НА ДРЕВНОСТТА (част 8)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 12602 Коментари: 11 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                        ЗАГАДКИ И МИСТЕРИИ  


Най-точният  астрономически часовник е на повече от 2 000 години

image

Според група изследователи преди много години Земята е била посещавана от извънземни и те са спомогнали за еволюцията на човешката раса. Като доказателство за това твърдение Деникен и неговите съмишленици прилагат открити древни артефакти на Земята, за които спокойно може да се твърди, че са прекалено сложни за техническата мисъл на нашите предци за времето, по което са били създадени.Механизмът от Антикитера е открит през 1902 г. в Егейско море, близо до остров Антикитера, разположен между Крит и Пелопонес. В момента устройството се съхранява в Националния археологически музей в Атина и е на възраст около 2150 (+/-/100 )години. Първият учен, който повдига завесата на мистерията около странния апарат, е английският историк Дерек де Сола Прайс, който през 1955 г. пръв изказва предположението, че античният механизъм има точно и ясно предназначение – той е изчислително устройство, подобно на механичните калкулатори от ХХ век или астрономически часовник. Оттогава Механизмът от Антикитера се превръща в любим предмет за изследване на много учени  и веднага попада в списъка от доказателства на защитниците на теорията за палеоконтакта. Проучванията на уреда, които се правят и до ден днешен, пък все повече озадачават специалистите.

Как е направен?


Въпросът как е бил изобретен толкова прецизен астрономически уред преди повече от 20 века още разпалва любопитството на научния свят. Доказано е, че за направата на Механизма от Антикитера са използвани диференциална предавка (за която се смята, че е изобретена не по-рано от ХVІ век), 32 бронзови механизма и циферблати със стрелки. При това нивото на механична обработка на детайлите е сравнимо с това на производството на механични часовници от ХVІІ век. През 1959 г. артефактът е изучен с помощта на рентгенови лъчи, но пълна схема на устройството е съставена едва през 1971 г. През лятото на 2005 година чрез нов рентгенов метод са прочетени около 2000 символа, нанесени върху отделните детайли от механизма. Всички тези странни открития карат учените да създадат международна изследователска група, която да даде окончателно становище за произхода и предназначението на уреда. Екипът на Майк Едмъндс потвърждава, че Антикитерският механизъм представлява прецизен механичен компютър, предназначен за изчисляване на движенията на небесните тела с точност, която трудно би могла да се постигне и в днешно време – своеобразен изключително точен астрономичен календар. Мнението на самия Едмъндс е повече от категорично: “Този уред е просто невероятен, единствен от вида си. Дизайнът му е много красив, а астрономическите изчисления абсолютно точни. Начинът, по който са направени вътрешните механизми, буквално ни накара да зяпаме с отворени уста. Този, който е направил уреда, е бил невероятно прецизен.

Според последните проучвания, публикувани в списание “Nature” от 30 юли 2008 г., корените на Механизма от Антикитера трябва да се търсят в колонията на Коринт на остров Сицилия - който пък е оцелялата част от древната Атлантида, което директно препраща към безспорно най-големия ум на древността – Архимед,не че архимед е потомък на атланти, но все пак...... Да се твърди, че той е архитект на изобретението, обаче е доста трудно, тъй като Архимед умира повече от 100 години преди най-ранната предполагаема дата на създаването на механизма. Въпреки това не е изключено великият учен да е участвал, макар и косвено, в създаването на тази загадка и мистерия едновременно.

В статията, публикувана в броя на списание “Nature”
, учените правят допълнителни разкрития около начина, по който е работил механизмът. Според тях той е изчислявал времето по Метоническия календар (кръстен на името на древния гръцки учен Метон, който разделя годината на 365 дни, като всяка четвърта има по-един ден повече – 366, и създава теорията за хелиоцентричната система), предсказвал е  с  абсолютна точност след колко време ще има слънчево затъмнение и е служил като календар за организирането на древните олимпийски игри. Макар че, тези "открития" вече били открити от прабългарите още преди новата ера, научния свят не признава това пред обществото. От  XIII   до  XIX век, научния свят почти унищожава древните артефакти, като остава само трудовете и артефактите, които не вредят на политиката.

Затова днес, когато някой позабравен факт или изобретение неочаквано ни смути, търсим причина да го заобиколим или не го приемаме сериозно, само защото "Научния" световен  свят  не го  е приел и признал.

Мнението на Деникен за списъка с древните  находки / артефакти:


За Деникен и много негови последователи, изброените досега факти говорят директно, че в направата на Механизма от Антикитера са участвали същества с далеч по-развит интелект от хората, живели през II и I век пр. Хр. Затова този уникален изчислителен апарат, който нерядко е наричан и първия механичен компютър, попада в интересния списък на т. нар. артефакти не на мястото си.


---------------------------------------------------------------------------------

Освен него в този списък се включват и Аеропланът от Сакара, Артефактите от Косо, Дорчестър, планината Байгонг, Багдадските батерии, Вкаменената човешка ръка от Богота на 100-130 млн. години, Дисковете от планината Баян Кара Ула (Дропа дискове), Железният стълб в Индия, Каменният блок от Баалбек, Камъните от Ика, Картата на Буаше, Картата Пири Рейс, Картата на Създателя, Кристалните лещи от Хелуан, Кристалните черепи, Кубовидният метален къс от Австрия, Купата и чукчето от планината Тейбъл, Микроскопичните обекти от Нарада, Незавършеният обелиск от Асуан, Пирамидата Гимпи в Австралия, Рисунките на машини в древен Египет, Лампите от Дендара, Статуята от пещерите Лултун, Сферите от Клерксдорп, Фигурките на аероплани от предколумбова Америка, Фигурките от Акампаро, Черната пагода от Конарк и Чукът от Киндуги. За тези интересни артефакти, тяхната история - като мистерия и догадките на учените ще ви разкажем в следващите части на нашата поредица “Загадките на древността”.

източник:
"Загадки и мистерии"






Гласувай:
28


Вълнообразно


1. alexs - Казваш че в миналото земята е пос...
23.05.2012 14:54
Казваш че в миналото земята е посещавама от извънземна цивилизация! И има доказателства! Не знам защо, но по тези въпроси официалната наука мълчи!
ПоздравИ!
цитирай
2. antivlaks - Статията е интересна ,но.....
23.05.2012 19:36
И теб те е пипнал "Македонският вирус" !
Оставете нещо и на горките гърци ! :))))
цитирай
3. rouzy - палеонтоло̀гия
23.05.2012 21:02
Наука за вкаменелите изкопаеми животни и растения и за развитието на живата природа през различните епохи.
цитирай
4. rouzy - И още нещо интересно
23.05.2012 21:10
Теорията за „Младата земя” приема, че Вселената, Земята и животът на нея са създадени от Бога на Аврам така, както е описано в „Генезис”. Според теорията всичко се е случило за 6 дни, а самото събитие е станало преди между 5700 г. и 10 000 г. Това вярване е разпространено най-вече сред евреите и християните в САЩ, като според различните социологически проучвания процентът американци, убедени в теорията за „Младата земя”, варира между 10 и цели 45 на сто от населението.

Учените, които поддържат теорията за „Младата земя”, вярват, че са намерили доказателства, които да подкрепят тази вяра. Според тях научните доказателства, които поддържат еволюцията и другите теории за човешкия произход, са грешни и манипулативни.

Палеонтолозите всячески се стараят да ни уверят,че дарвиновата теория за еволюцията на видовете е истина,но доказателствата за това все още са на път да бъдат записани в световната енциклопедия..

цитирай
5. djem - Добре дошли в изумителния свят на извънземната археология!
23.05.2012 21:30
Защо "извънземна"? Защото е посветена на неща, които се намират не на Земята, а на другите планети и небесни тела около нас. И "археология", защото се занимава с артефакти. При това с артефакти толкова стари и до такава степен не на мястото си, че самото им съществуване заплашва всяка религиозна и научна догма, прегърната от съвременния човек.


Готов ли е светът за пирамидите, обелиските, "стартовите площадки", огромните стени, гигантските статуи и блестящите НЛО, фотографирани от НАСА и руските космически сонди през последните три десетилетия? Биха ли имали нашите правителства някаква причина да пазят в тайна тези открития, ако са наистина автентични?

Има ли шанс за палеонтологията в нашия свят и как ще приемат тези доказателства младите хора израстнали с компютърните насилия / войни/ и деспотизъм?
цитирай
6. djem - и по темата....
23.05.2012 21:38
Хората преди милиони години са били мн.по-умни и рационални отколкото сме ние - съвремието/ заедно със всичките си недостатъци вкл. мързела и неграмотността особено при младото поколение/ и когато някоя наука вземе връх, веднага се намират десиденти,които да отричат всички доказателства да древното ни минало.

Човекът като индивид винаги си е бил човек. Не е възможно от маймуна да се развие човек,защото организма на маймуните е много по-различен отколкото при човека. Сигурна съм че има учени които са сигурни в тези доказателства, но не смеят да ги защитят публично заради догмите и статуквото.Тези двете /догмата и статуквото/ са убийците на мозъчните клетки при човека. Без мисъл и развитие - няма прогрес.
цитирай
7. kostadin - За да се ползва от ватериалните о...
24.05.2012 10:54
За да се ползва от материалните облаги , всеки учен е длъжен да не излиза от канона на официалната историческа наука Но така е и с останалите ни научни дисциплини .
цитирай
8. анонимен - нибелунга
24.05.2012 16:48
Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е фактът, че досега никой не се е опитал да се свърже с нас.
цитирай
9. анонимен - ох
24.05.2012 16:49
как може да се твърди, че сме произлезли от маймуните, като генетично те са толкова далече от нас ! ДНК, това е
цитирай
10. анонимен - как може да се твърди, че сме прои...
25.05.2012 17:00
анонимен написа:
как може да се твърди, че сме произлезли от маймуните, като генетично те са толкова далече от нас ! ДНК, това е


Дарвин твърди, че е възможно да имаме общ прародител с човекоподобните маймуни, а не че сме произлезли от тях.
цитирай
11. blm - Остава и за гърците - краденето
25.05.2012 22:30
antivlaks написа:
И теб те е пипнал "Македонският вирус" !
Оставете нещо и на горките гърци ! :))))

Архимед, Питагор и много други известни гърци са прекарали дълго време в Александрийската библиотека. Намерили са туй-онуй и "Еврика".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156314
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031