Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.10.2012 08:45 - НАУКАТА ПРЕЗ ХХ ВЕК/ ЧУДОТО ЖИВОТ
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 2682 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 09.04.2015 10:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                           



                                    ЧУДОТО НА ЖИВОТА


      Изтъкнати учени ни казват, че животът не би могъл нито да се зароди, нито да продължи без намесата на разум.


 

автор: "Опровергаване на еволюцията" -   Ванс Феръл (журналист)
статията може да се разпостранява само, ако не е с комерсиална цел



Честен човек, въоръжен с цялото налично днес познание, може само да заяви, че в известен смисъл засега произходът на живота изглежда почти като чудо!


........Не са засечени никакви сигнали........
..........Не е намерен никакъв живот.


Учените на НАСА са отчаяни - никъде няма никакъв живот, освен на планетата Земя.


Опитите да открият живот някъде го доказват:

    Озма 1 – 1960 –  Сондиране с радиотелескопа Грийн Банк на две близки звезди (Епсилон от Еридан и Тау от Кит) за сигнали показващи разумен живот. Резултат: Не са засечени никакви сигнали.
    

    Аполо – 1969-1972 
– Изследване на Луната с надежда да бъдат намерени данни за живот. Резултат: Не е намерен никакъв живот.

    Пайъниър 10 – 1972 –  Тази междузвездна сонда беше изпратена отвъд Слънчевата система с надежда, че ще бъде намерена от разумни същества и те ще се свържат с нас. В нея има плака с информация. Резултат: Не е намерен никакъв живот и не са засечени никакви сигнали.

    

    Два космически кораба Вайкинг – 1977 – Тези два кораба бяха изпратени с надежда да намерят данни за живот на планетата Марс. Резултат: Не е намерен никакъв живот.

    Големият лъч – 1980  – В Ню Мексико са построени 27 радиоантени. Те търсят сведения за органични молекули в междузвездния газ. Резултат: Не е засечен никакъв живот.

    .....На Марс имало живот?

Хю Рос, астрофизик в Калтек, извършва някои проверки; и през 1989 достига до интересен извод - че слънчевият вятър може да поеме частици от органични вещества от високите нива в атмосферата и да ги издухва надалеч от Слънцето в космоса. Рос заявява, че някои от частиците, прихванати в гравитационното поле на Марс, може и да са паднали на повърхността на Марс.

 
                                                    
                                            ДНК и белтъци


     Защо ДНК и белтъците не могат да се появят по случайност


ГРЕГОР МЕНДЕЛ – (*Gregor Mendel’s Monumental Discovery*) Това, което полага основата за цялата съвременна изследователска работа в генетиката, е монументалният труд на Грегор Мендел. На нашия уебсайт ще намерите пълният разказ за това.


СТРОИТЕЛНИТЕ ПЛАНОВЕ ЗА ВАШЕТО ТЯЛО – (*The Story of DNA*) Всеки от нас започва като малко кълбо не по-голямо от точка на тази страница. Вътре в това микроскопично кълбо има над два метра ДНА (дезоксирибонуклеинова киселина) навита на кълбо. Вътре в тази ДНК е целият код за това какъв ще станете – всички ваши органи и всички ваши характеристики.


Самата ДНК е навита на дълги ивици. ДНК е носителят на кода на наследяване в живите същества. Тя е като микроскопичен компютър с вградена памет. ДНК съхранява фантастичен брой “строителни планове” и в правилното време и правилното място издава заповеди към далечните части на тялото да произвеждат свои клетки и структури

                    

Чували сте за “гени” и “хромозоми.”

 -  вътре във всяка клетка на вашето тяло има ядро.
Вътре в това ядро, заедно с други сложни неща, има хромозоми. Вътре в хромозомите има гени. Гените са свързани в хромозоми като мъниста на верижка. Вътре в гените е сложната химическа структура, която наричаме ДНК. Всеки ген съдържа хиляди такива ДНК единици. Във всяка клетка има десетки хиляди такива гени, подредени в 23 двойки хромозоми.


Спираловидните страни на стълбата на ДНК са направени от сложни захарни и фосфорни съединения, а стъпалата са азотни съединения. Именно подредбата на химическата последователност в ДНК е това, което съдържа необходимата информация.

Човешките клетки могат да се делят повече от 50 пъти преди да умрат. Когато умрат, незабавно биват заменени с нови. Всяка минута във вашето тяло умират 3 милиарда клетки и биват незабавно заменени с нови.

ОСНОВЕН КОД
– (*Coding in the Information*) Човешкото тяло съдържа около 100 трилиона клетки. В ядрото на всяка клетка има 46 хромозоми. В хромозомите на всяка клетка има около 10 милиарда от тези стълби на ДНК. Учените наричат всяка спираловидна стълба ДНК молекула; те също ги наричат основни двойки. Последователността от химикали вътре в тези основни двойки дава кодовите инструкции за вашето тяло. Тези кодови инструкции контролират цялата ви наследственост и много от вашите метаболични процеси.Биологичният свят е пълен със сложни взаимодействащи механизми, които зависят от кодирани и подробни инструкции за своето развитие и взаимодействие.


    ДНК и другите вещества като нея въобще не съществуват извън живите клетки. Удивително, те произвеждат клетки и са продукт от клетки; но не се намират извън клетките. ДНК е изключително продукт на клетката; не можем да я произведем.
    

    Кодът в гена (който е ДНК, разбира се) се използва за да произведе транспортна РНК молекула, в която е закодирана информацията необходима да определи конкретната последователност от аминокиселини в белтъка.
    ДНК и свързаните с нея органи си взаимодействат като сложен компютър.



 СЪЗДАДЕНИ ОТ РАЗУМ


В генетичния код намираме информация, която не е по случайност. Но такава информация е доказателство, че кодът е дошъл от интелигентен Ум.



край!






Гласувай:
4



1. анонимен - много забравяме
02.10.2012 09:21
Най - важното в подкрепа на горното е, че има фрагменти от ДНК, които не се срещат в други живи организми на земята и вероятно имат извънземен, или изкуствен произход. Фактът, че не откриваме в това измерение друг разум може да означава и че не търсим където трябва. Без да се отговори на въпроса за смисъла на човешкия живот, следователно, не може да се търси и подобен живот, или друг, разумен такъв.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6207334
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29488
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930