Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.04.2014 21:49 - ЗЕМЯТА Е УНИКАЛЕН ФЕНОМЕН ВЪВ ВСЕЛЕНАТА
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 13590 Коментари: 12 Гласове:
52

Последна промяна: 09.04.2015 09:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                               Боже,колко красота има на този свят,Боже!

И с каква убийствена жестокост,ние,човеците,унищожаваме всяко кътче,подарено ни от природата!

Земята така погледната повече прилича на неоформен картоф.
image

Всъщност, Земята не е кръгла. Нейната форма е класифицирана като "сплескан сфероид”, което означава, че тя е леко плоска в двата полюса.


скални образувания и гейзери
image

буря
image

облак над земята
image


image

горна и долна земя
image



Полярни сияния

Полярното сияние е оптичен феномен, наблюдаван в небето над полярните райони на Земята, образуващо се в следствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.Полярните сияния възникват на височина 90-130 км. над повърхността на Земята, но през 1959 г. в Северното полукълбо е засечено сияние на височина 160 км. и ширина на фронта 4 800 км.



image


image

вертикално сияние
image

открит рудник Етрополе
image


спираловидно северно сияние
image

облаци се стелят ниско над земята
image


image

Ето ви и няколко научни феномена:

-  Много пластове на атмосферата покриват планетата ни, включително мезосферата, йоносферата, екзосферата и термосферата, но тропосферата е най-близко до земята. Тя поддържа живота ни и е само на 16 км височина.


-  Най-голямото вътрешно море, (понякога наричано езеро), е Каспийско море, което се намира на границите между Иран и Русия. Общата му площ възлиза на 371 000 кв. км. В северната си част дълбочината достига до 22 м, а в южната до 1025 м.

- Най-дълбокото езеро в света (и най-голям природен резервоар на прясна вода) е на територията на бившия СССР. Това е езерото Байкал, което има максимална дълбочина 1642 м.

- Повечето хора вярват, че Мъртвата Долина в Калифорния, САЩ е най-горещото място на Земята. Е, от време на време е. Но най-високата температура е регистрирана в АФрика, Либия. Температурата на 13 септември 1922 г. е достигнала до 57,8°C. Горещичко, нали?

- Според американски експерти по геологическите изследвания всяка година, посредством дъждове, на земята падат грубо 1000 тона космически прах и боклуци.


                            ВЕДИТЕ, ДРЕВНИТЕ КАРТИ И ВСЕЛЕНАТА


В свещените писания намираме различни, но съвместими едно с друго описания на Земята. В някои от тях тя е представена като сфера, а в други е описан двуизмерен геоцентричен модел на Слънчевата система, съобразен с особеното място и предназначение на нашата планета. По този начин, тя е поставена в центъра, а орбитите на останалите планети описват около нея сложни циклоидни криви.

Тази концепция само на пръв поглед противоречи на съвременното разбиране. Плоската форма на Земята, която изобразяват древните ведически карти, представлява описание на проекциите на космическите обекти. Един от класическите шедьоври на Древна Индия, „Шримад Бхагаватам” описва проекциите на Земята, както и орбитите на Слънцето, Луната, останалите планети и важните звезди като поредица паралелни на нея равнини, с форма на дискове – разгънат двуизмерен модел на пространствената им форма. Това схващане разкрива съвместимостта на ведическото разбиране с изводите на съвременната наука, различаващи се единствено в подхода към изследвания обект. „Бхагаватам” описва една много по-сложна космология на Земята и Слънчевата система, която в никакъв случай не е просто наивната „плоска Земя” в разбирането на необразовани племена от миналото.

Пураните не просто използват модела на еклиптиката, но показват, че диска на Бху Мандала кореспондира в детайли със Слънчевата система, която на практиката е почти плоска – Слънцето, Луната и петте традиционно познати планети от Меркурий до Сатурн имат орбити близки до равнината на еклиптиката. В пета песен на „Бхагавата Пурана” намираме информация за отделните типове планети, обединени в обособени нива и техните многобройни обитатели – 8 400 000 различни форми на живот, от които 400 000 вида имат характеристики на човешки същества. Част от Бху Мандала – Джамбудвипа – се описва като райска обител, чиито разнообразни групи жители живеят 10 000 години без да страдат. Самата Джамбудвипа се разделя на девет региона или варши. Най-южната от тях се нарича Бхарата-варша. Тя представлява Земята, а останалите осем – райската обител.

„Бхагаватам” описва и идеята за паралелните светове. Според древните писания, жителите на райската обител притежават мистични съвършенства (сиддхи), които им позволяват да съкращават пространството, премествайки се мигновено от едно място на друго. Освен това съвършенство в обикновеното пространство, те притежават мистичните сили да пътуват и във всепроникващия етер или да влизат в други измерения. Санскритската литература изобилства с истории за паралелни светове. Вечната духовна обител на Бог Кришна се описва като безкрайно разширяваща се и паралелно съществуваща на Земята като Вриндавана в Индия. „Махабхарата” разказва как принцесата на нагите (змиеподобни райски жители) Улупи издърпала надолу известния войн принц Арджуна, от реката в която се къпел, чак до царството на нагите, съществуващо в друго измерение.

Според ведическата философия, Вселената представлява поразителното проявление на Бога, което той показва на Арджуна на бойното поле Курукшетра, описано в „Бхагавад-гита”, част от „Махабхарата”. Богът дарява приятеля Си с трансцедентална визия, за да може да осъзнае Неговото безгранично вселенско тяло. Космологията на „Бхагавата Пурана” е сложна система на мислене с множество физични и метафизични значения. За да избегне недовършената картина на Вселената, получаваща се при използване на буквалния подход, „Бхагаватам” комбинира практическото разбиране на астрономията с духовни принципи и концепции, поднасяйки ни една смислена и завършена картина. Според ведическите писания Вселената се намира в една по-висшата реалност на многообразие в необятното божествено творение.

За разлика от съвременното разбиране, залегнало в основата на Юдео-християнската традиция, ведическите произведения се придържат към концепцията за безкрайния, цикличен характер на времето.

Според изчисленията в Пураните, в момента се намираме в двадесет и осмия юга цикъл на седмия манвантара период от настоящия ден на Брахма. Това показва, че Земята е на възраст от 2,3 милиарда години от последното унищожение през последната нощ на Брахма. Общо 453 юга цикъла са минали до началото на този ден на Брахма. Всеки юга цикъл включва прогресия от златна епоха на мир и духовен напредък до крайна епоха на насилие и духовна деградация. В края на всяка Кали-юга Земята практически остава без население, за да бъде отново населена с духовно издигнати човешки същества през следващата Сатя-юга.

Според Аюрведа, дневният режим е изключително важен за доброто състояние на материалното тяло. Ако човек не спи достатъчно през нощта, той се изтощава психически и физически. Когато това продължава достатъчно дълго, може да доведе до дисбаланс на три-доша, а в последствие – и до различни сериозни здравословни проблеми. Нощта е предназначена за почивка и възстановяване. Ако не се използва правилно, тялото губи имунитета си и се излага на многократно по-голям риск от различни заболявания. Най-доброто време за бодърстване е от изгрева до залеза на Слънцето. Когато човек става от сън преди изгрева, ще усети благоприятното влияние на най-подходящото време за духовен напредък и дълголетие – брахма-мухурта. Ранната утрин е тиха, изпълнена със спокойствие и притежава характеристиките на доброто (саттва-гуна). Тя е подходящо начало за успешен ден, изпълнен с удовлетворяващи преживявания. Ако човек редовно пропуска това благоприятно време и става от сън след изгрева на Слънцето, за него съществува реална опасност от нисък физически и психически тонус, главоболие, наднормено тегло, липса на ентусиазъм, депресии и други сериозни заболявания. Същият ефект се получава при липса на достатъчно време за ефективно възстановяване и неправилно редуване на труд и почивка.

Обилното хранене вечер, както и приемането на сладкиши или тежки храни преди лягане, увеличава токсините в тялото и може да предизвика проблеми с храносмилането, затлъстяване, кошмари и накъсан сън, както и чувство на перманентна умора. Аюрведа препоръчва да се храним по-леко на вечеря и то преди залеза на Слънцето. Така по-лесно ще си осигурим ранно ставане от сън и успешен старт на деня.

Препоръчва се, основното хранене за деня да бъде около обяд, когато стомашният огън джатарагни е най-силен и храносмилането – най-добро. Храната трябва да бъде съобразена с индивидуалната конституция, сезона и личните ни предпочитания. Тя трябва да се приема спокойно, в приятна обстановка и седнало положение. Бързото хранене на крак е една от основните причини за стомашни проблеми, раздразнителност, наднормено тегло и главоболие. Употребата на опияняващи и възбуждащи средства, спиртни напитки и кафе, тютюнопушенето, яденето на месо, бяла захар и шоколад водят до пристрастяване. Тези трайно намерили място в живота ни съставки са непрепоръчителни според Аюрведа и могат да предизвикат дисбаланс на три-доша, а от там – всякакви видове тежки заболявания.


Според Аюрведа, материалният свят, който ни заобикаля, както и нашите тела, са съставени от пет груби и три фини елемента: земя, вода, огън, въздух, етер, ум, интелигентност и лъжливо его.


Васту е древна ведическа наука за подредба на заобикалящия ни свят в хармония с реда във вселената.
Космосът, според Васту, е проявление на вселенската форма на Бога, а храмът – Негов дом и място за обожание и общуване с Него. От друга страна, всички останали места за обитаване (Земята, селищата, жилищата и телата на живите същества), при определени условия, също могат да бъдат храмове на Бога. Тази идея за вселенския организъм обединява усилията на човека и обществото за постигане на божественото им предназначение чрез реализиране на концепцията за единство в многообразието и многообразие в единството.


От дълбока древност ведическите астрономи познавали концепцията за изначалния естествен ред във Вселената и мястото на човека в него. Това знание, базиращо се на обширните ведически текстове, давало възможност за сериозен научен подход при обяснение на заобикалящата ни действителност. Учените на древна Индия не само познавали законите, описващи движението на небесните тела, но и следвали моралните и духовни принципи, произтичащи от описания във ведическите произведения божествен ред. Ведическата астрология е наричана също и „лунна астрология”, поради специалното място на Луната в нея.


СЛЪНЦЕТО е газова звезда (не е планета, както пишат учените, защото не се състои от твърда повърхност, уточнение което е прието за планета. Слънцето -неговата маса е съставена от водород, хелий, кислород, неон и др. Диаметърът му е около 1 392 000 km,
ЗЕМЯТА - съставена от скали, вода, въздух - атмосфера,която граничи с космоса.
диаметърът на планетата е 12 600 км., разстоянието между Слънцето и Земята е 150 млн. км.,а между Земята и Луната е 384 000 км. (никой учен - астронавт или космонавт не е посмял досега да се доближи до Слънцето и въпреки това науката твърди че разстоянието между Слънцето и Земята е точно 150 000 км.)

Как да почнем да мислим и реално да преценяваме нещата, преди да повтаряме като папагали т.н. "научни" теории и изчисления.

Ако изчисленията на учените са верни, то слънцето в диаметър е 110 пъти по-голямо от земята. От това следва че застанали двете планети на права линия, земята не може да го закрие Слънцето и да предизвика слънчево затъмнение. Все едно да сравним плажна топка (слънцето)с диаметър 100 см и върха на карфица с диаметър 1 см (земята), даже и при изкривяването на изображенията във Вселената, пак покриването е невъзможно.



image


сп. Наука





Гласувай:
52


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rouzy - Земята
28.04.2014 23:10
Знаем че, историята и географията от времето на Колумб вече я няма. Има една изопачена и манипулирана наука, която цели единствено ползата да е за научните работници,които чрез своите книги, реферати, лекции и зл.литература да печелят титли - носители на печалби и материални облаги. За никого вече не е тайна, че получената информация е с помощта на компютърните технологии и заложените програми в тях ни "показват" как изглежда" света и вселената.

Днес обаче се намират учени, които не отричат че земята може да е плоска, като диск, със сферична форма или форма на несиметричен картоф или яйце. Да предположем че, планетата ни е сфера на която едната от страните й е вдлъбната, другата е сплескана, а третата е издута(този образ има на снимката).



Планетата Земя преставлява 7 големи острова-континенти, заобиколени от вода.Който е пътувал с кораб - знае това.
А, в античността си тя е преставлявала един огромен континент - остров (наричал се е МУ, преди 450 000 г), който се разделя, под влияние на климатичните изменения и сблъсъка на тектоничните плочи.Така едното цяло се разделя на по-малки острови, като към тях се доближават всички други твърди земи дошли от дъното на океана или морето след изригването на подводните вулкани. И все още такива новообразувани земи-острови, се виждат на повърхността на планета Земя. Това е доказателство че, нашата планета е живо същество, тя диша и живее, ражда нови земи, но и взима ... (които потъват безследно в дълбините й).

Вселената е диск но е и спирала, според учените. Защо Земята да не е също диск? Луната е диск, вижда се. Марс - сателита го вижда като диск,макар че с просто око не се вижда. Венера се вижда като звезда.(вечерницата).
цитирай
2. furiika - "Боже,колко красота има на този свят,Боже! "
29.04.2014 01:17
Така е, повече от мъката е даже. :) Прекрасни снимки! Поздравления!
цитирай
3. saadi - Хубави снимки :-))
29.04.2014 09:22
Детинските расъждения накрая на постинга няма да коментирам . Все пак не е лошо авторката да прочете /примерно в уикипедия/ как се получават слънчевите затъмнения , а също и как се измерват разстоянията между обекти в Космоса .
Може при желание да се качи на покрива на блока си и да помисли по въпроса , защо след като колите долу на улицата са 1000 пъти по-големи от една топка , като си сложи топката пред очите и спира да вижда споменатите коли :-))
цитирай
4. melina26 - Божичко!
29.04.2014 10:30
Чудесни са тези снимки:)
цитирай
5. stela50 - Невероятна красота... снимките са великолепни...
29.04.2014 11:25
Безумство е, че ние човеците,унищожаваме всяко кътче,
подарено ни от природата...
Поздрави, Далида !
цитирай
6. freeoldmen - Ох, и вие ли почнахте със странните теории...
29.04.2014 14:37
Да не сключихте договор с Rozzata, та веднага изкласихте до първа с тази нелепица.
Между другото, снимката със слоновете не ще да е от Земята, а че Слънцето било планета може да го пише в нечий хороскоп, но едва ли е писано от учен...
Няма нищо, дерзайте, само внимателно да не паднете от края на Земята...:-)
цитирай
7. dekost - freeoldmen,
29.04.2014 15:40
сигурно е някаква грешка. Hе вярвам учен да е написал, че слънцето е планета.
цитирай
8. buenogan - Прекрасно :)))
29.04.2014 21:00
Прекрасно :)))
цитирай
9. rozatta - Много хубав пост Браво на авторката ...
29.04.2014 21:37
Много хубав пост Браво на авторката за снимките:)
цитирай
10. djem - Re: saadi, Сигурно си правите майтап,
30.04.2014 07:42
saadi написа:
Детинските расъждения накрая на постинга няма да коментирам . Все пак не е лошо авторката да прочете /примерно в уикипедия/ как се получават слънчевите затъмнения , а също и как се измерват разстоянията между обекти в Космоса .
Може при желание да се качи на покрива на блока си и да помисли по въпроса , защо след като колите долу на улицата са 1000 пъти по-големи от една топка , като си сложи топката пред очите и спира да вижда споменатите коли :-))

-------------------------
помислете си само, слънцето и земята са разделени с 150 милиона километра...
как ги виждате в една линия застанали по орбитата да се закриват? Та, това не са 150 километра, а цели 150 000 000 км. Просто е невъзможно,логически погледнато. оставете на страна "учените" какво казват - те получават пари...професионалисти са на заплати....освен това, погледнете в Гугъл - едно и също "научно" становище се "коментира и повтаря като папагал" от 1500 учени.....
цитирай
11. djem - Само ако човек,можеше да мисли реално, за да търси истината,защото и учените,лъжат.
30.04.2014 07:54
Слънчево затъмнение

Средното разстояние между Слънцето и Земята е около 150 милиона километра, а средното разстояние между Земята и Луната - около 384 хиляди километра, т. е. Луната е около 400 пъти по-близо.

Луната е 400 пъти по-близо до земята, отколкото до Слънцето. освен това формата на Земята е продълговат неоформен картоф - не е кръг.

Незнам какво, сателит или нещо друго прави тези затъмнения, но Не и Луната (400 пъти по-малка) или Земята отдалечена на 150 000 000 километра от Слънцето. И по какъв начин "учените" определят тези разстояния? В Уикито пишат добре подплатени научни работници. Не им вярвам. Помислете! Възможно ли е тези твърдения за затъмненията, повтаряни вече почти 50 години (едно и също), без някой учен да се постарае да вникне в твърдението, да помисли и реално да докаже че хипотезите са истина? Няма точно доказателства за всички теории, а просто учените си измиват ръцете, като казват, че те са просто предположения.
цитирай
12. rouzy - ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА ЗЕМЯТА
02.05.2014 19:45

Разбира се, че Земята не е кръгла.
Отдавна се знае, че е плоска, а твърденията, че била кръгла са просто конспирации, засега с неизвестна цел.

Земята не е кръгла…А откъде идва името на нашата планета?
Макар че всеки има свой собствен дом, всички ние живеем на една планета – планетата Земя.
Планетите от слънчевата система носят имената на гръцки или римски божества. Това обаче не важи за нашата планета. Името ѝ „Erda“ означава „земя“, „почва“. За съжаление, все още няма признат отговор на въпроса – откъде точно идва името на планетата ни. Затова пък, има доста други известни и интересни факти за нея.
Учените предполагат, че в миналото Земята е имала планета близнак - Тея.
Тектонските плочи на Земята се движат непрекъснато. В резултата на това, след 250 млн. години ще се образува супер континент - свободно плаващ остров.
Тектонските плочи се движат с различна скорост.

Земята е единствената планета, която има тектонски плочи.

Често пъти наричат Земята – синята планета. Това се дължи на факта, че от Космоса тя изглежда синя, заради това че над 70% от нея е заета от вода.
На планетата ни има над 500 вулкана; тяхната лава осигурява тучни ливади, лавата е като тор за почвата.
Земята има един естествен спътник – Луната.
Земята не е кръгла. Формата на земята се нарича геоид.

Слънцето е 330 330 пъти по-голямо от Земята.
Около 500 малки метеорити падат на Земята всяка година, но повечето попадат в морето и в ненаселените райони.

.......................
ЛЮБОПИТНИ ОТГОВОРИ и ВЪПРОСИ
Ако Земята се върти, защо не падаме от нея?

* Върти се само Земята, асфалтът не се върти. (6 г.)
* Земята е кръгла, но ние не падаме от нея, защото улиците са прави. (8 г.)
* Земята има кръгла форма. Ние не падаме, защото не ходим там, където е кръгла. (7 г.)

Как се е образувала Земята?

* Земята се е родила от подводните вулкани. Те изригвали всяка година и заливали морето с лава. След това лавата изсъхвала и можело да се сее върху нея. (8 г.)



цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6146036
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29436
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031