Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2014 23:54 - Големите българи - Фаргат Нурутдинов!
Автор: didanov Категория: История   
Прочетен: 3904 Коментари: 2 Гласове:
2



Фаргат Нурутдинов: Кубратова България или Велика България често се свързва с не особено голяма територия на Черноморието и в Приазовието. В енциклопедиите днес пише същото – това не е така, това е лъжа. Кубрат е управлявал теротория от средния Дунав – от Виена, до Охотско море в Тихия океан. Но за това не говорят.

На цялата тази територия се намират десетки реки с имена Болгар, стотици населени места с име Болгар, най-източното име е левият приток на река Амур.

Друга река Болгарка се свлива в река Леня. Златото българите са добивали в Якутия. Затова българите са се славили като народ, който има голямо количество злато и сребро.

Всички смятат, че българите в Приазовието са добивали кожи, но там няма нито една гора. Как са отглеждали животни там? Къде са ги добивали тогава кожите? От славяните ли?

Името славянин се е появило в 6 век от новата ера.

До тогава това име не е съществувало.

Кого са наричали славяни – това е превод на българин – БУЛ – славен, АР – човек.

Това е превод и гърците затова са писали нееднократно. Цялата гръцка литература е писала за това. Че Българите са славяни.

Учените не приемат това. Те ги разделят.

Славянските племена това са българските племена – от Дунав до Тихия океан – Охотско море. Якутци, немци, чуваши, башкири, балканци, руски, украинци, литовци, латвийци, поляци, финландци, унгарци – всички те са българи.

Такава е историята. Няма нито славянски, нито тюркски, нито финно-угарски народи. Всички те са български племена, говорещи на своите български езици.

В България е имало седем езика – винаги. От 30-тото хилядолетие до нашата ера – българите са считали тези езици за свои.

Това са – агилски (древнославянски), трьокбулгарски (наричан  неправилно тюркски). Турок на арабски означава разбойник, а при нас е трьок - това е тракийски. Волжките българи винаги са се наричали трьокбулгар – траки, защото  ние винаги сме помнили своята Родин Тракия. Тракия е общата родина на всички българи по света. Там под разни имена са били – пеласги, беси, фригийци, но всичко това са българи. На Балканите, в Гърция и Турция – всичко е българска земя. Преди 30 хиляди години на Балканите идват азиатски племена – Лакърско ? преселение, смесили са се с част от тракийските племена и се е образувал  българският народ.

Считам, че всички езици – славянски, фински, унгарски, тюркски – са се формирали на Балканите, и са се пръснали по света с българските племена.

Сега някои учени в Дунавска България се опитват да докажат че някъде отдалеч българите са дошли на Дунава. И отнасят това при Кубрат, че чак тогава те стигат до Балканите. Не! Балканите винаги са били населявани само от българи.

Освен това – българите идват по една линия от Берберите. Северна Африка  - те също са българи по произход. И Бер съдържа това название Булгар – волжките българи до 20 век са се наричали Бер, Бъргар. Футболистът Зидан е алжирски бербер, българин. Огромен ръст, богатир, европеиден, типичен булгар.

Българите винаги са били красиви и снажни хора.

Но при разселенията на изток българската култура е подчинила културата на другите народи. Хора от различни раси започнали да се наричат българи. Монголоидите - част от тях също започнали да се наричат българи. Ето якутите – българи ли са? Те така се наричат.

Самоназванието им е сак. Аз – Сак, сакалабър. Това е славянин на арабски. Сак – това е старото название на българин.

На арабски – това е славянин. И когато тук дошли арабите – те не наричали Волжка България, а Сакалаб.

Думата славянин е превод на българин. Сакалиб също е българин.

И чехите, и  поляците са помнили, че са българи до 18 век. Идеологията се е променила в 18-19 век, при изменяне на политическата ситуация.

Сега са Кубрат – не е първият цар на Велика България. Той не е основател. Велика България от Дунав до Тихия океан е била Скития. Това е старо българска държава. Възниква 33 хиляди години преди нас. Тук те са живеели, но прародината остава Балканите.

 

Оттук се разселват в Украина, Кавказ, Азия. Сега има българи в Пакистан, Индия. Ибщо българите по света са 500 милиона, а 400 милиона от тях са в Индия. Милион афганци се наричат българи. Знаем защото учени пътували там са гоорили с тези хора, докато бяха живи. После ги унищожиха. Талибаните – това са ЦРУ. Политиката има вина за това. Ние се борим винаги срещу сионистите – те субсидират унищожението на българите. Самото име българин означава славянин – какво значи това: Да Славиш Бога. Само Бог е славен. Само него можем да прослвавяме. По българския обичай е забранено да се кланяш на хората, само на Бог се прекланяш. В знак на уважение можеш само пред цар да сваляш шапка. Но не се кланяш.

Кубрат не е основал Велика България. Името Стара Велика България както пишат гърците – те наричат само една държава така уважително, нито една друга така не наричат. И стара, и велика.

Срещаме при гърците отрицателна характеристика на българите, но нямат уважение към друга държава освен България.

Какво е това стара по гръцки – за историята на българите това никак не е древна история. Кубрат е млад български цар, защото преди него нд 30 хиляди години е имало български царе, за които гърците са знаели.

Авторът: Според някои нови теории не е имало Рим, Древна Гърция? Те се появята след 12-15 век (времето след падането на България под турско иго)?

Фаргат Нурутдинов:  Тези теории се появиха когато на бял свят излезнаха скритите забранени ранни български източници. И ционистите, които управляват всички проекти, цялата култура, които плащат на руското правителство да забранява името Булгар, защото руското правителство само няма да се занимава с това. А кой се интересува от това име Булгар, не са руските. Това ги вълнува ционистите – защо? Думата Булгар значи – Избран от Бога. Тази дума има около сто превода, един от тях е Богоизбран народ. А кой ни иска да сме Богоизбран народ – ционистите. Те искат да са Богоизбрани и да няма други избрани от Бога. И от 18 век те воюват срещу българите.

https://www.youtube.com/watch?v=giKqJ-48qRQ&list=PL659072240A3769CB&index=17
 




Гласувай:
3



1. starkmaster - Аре бегай с фалшификатите
24.09.2016 23:49
"Джагфар тарихи" е абсолютен и нескопосан татарски фалшификат, сътворен от шизофреника-пантюркист Фархат Нурутдинов!
цитирай
2. atil - Тоя скaпaния идиот и aнтибългaрин ...
23.08.2017 09:24
Тоя скaпaния идиот и aнтибългaрин Вaнко - Startupak, вече и ционист ли стaнa...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2907953
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5866
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?