Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.08.2006 10:02 - ДИНОЗАВРИТЕ
Автор: dalida Категория: Хоби   
Прочетен: 2241 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 09.04.2015 14:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                 
 
ПОСЛЕДНИЯТ  ДИНОЗАВЪР

Нинки-Нанка се крие в блатата на Гамбия/ Африка/.
Всеки ,който го е зърнал е обречен на  смърт.
Стотици са загинали /така разказват някои от африканците / пред свирепия поглед на последния дракон на планетата.
Загадъчната  твар  всява  ужас  в  Африка  от  хилядолетия  насам.
Легендите за Нинки-нанка  могат да се сравнят  с тази на шотланското чудовище от Лох-Нес, с тази  разлика, че гамбийското чудовище- дракона  е кръвожадно.
Разказите за загадъчното животно  Нинки-нанка, което живее в блатата на  африканската република  Гамбия, привличат любопитството на туристите и на учените от дълго  време. Неотдавна обаче група експерти реше да проучи  легендите,защото внезапно бе открита  люспа от подобно животно  от ловци в гамбииските джунгли. Според местните  жители Нинки-нанка има  лице на кон, тяло на динозавър, кристални люспи и дълги  крака. 
Носят се приказки, че един африканец видял Нинки-нанка близо до неговото ранчо преди три години и го наблюдавал близо един час. Звярът според него бил по-дълъг от 50 метра  и приличал на огромен дракон. Учените се срещнали с него и му показали снимки на  различни влечуги и мистични животни и той го оприличил на  китайски дракон.
Това, което учените предполагат е, че можеби животното е последният оцелял по чудо динозавър.
Преди 25 години  15годишният  Оуен направил снимка на странен труп  намерен на плажа,когато е бил на почивка в Гамбия с родителите си, трупът бил дълъг 10 метра, имал глава на  кон, шия на жираф и приличал на голям крокодил.
Продавачите на амулети и бижута в Гамбия разказват , че преди 2-3 години видели ужасно страшно животно приличащо на огромен крокодил с дълга шия и грозна глава.Гледал кръвожадно и плюел огън. Те твърдят, че всеки, който го е зърнал, умирал в жестоки мъки от незнайна и неизличима болест.
Други африканци пък твърдяли, че недалеч от мястото,където е Нинки-нанки видяли странни неща в езерото Сенегал, нощем езерото светело странно, а през деня водата кипяла, сякаш някакво огромно животно плувало дълбоко в него. Местните жители се страхуват даже да произнасят името на дракона,заради лошата му слава и от това, че ще ги сполетят нещастия и неочаквана смърт. Според тях, драконът се раждал от яйце на огромен питон, живеел на сушата докато порастне и след това се гмуркал в езерата и реките.
Учените все още не са намерили досазателства, че такова животно съществева , но се надяват ,че  може би в близките години ще открият поне  труп или някоя негова част ,за да докажат на света, че това е наистина  праисторически дракон, който чака само да бъде открит.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Динозаврите не били...
15.11.2010 23:19

Тиранозаврите не са били хищници, както се считаше досега, а са се хранели с мърша. Това доказват следи от зъби по раменната кост на растителнояден динозавър, намерена в Монголия, информира списанието "Ню сайънтист". Хранителните предпочитания на Тиранозавър рекс представляват интерес на учените още от началото на 90-те години на миналия век. Някои от специалистите предполагат, че макар да са имали мощни челюсти, представители на този вид не са били ефективни хищници заради недоразвитите им предни крайници и твърде големи задни крайници. Следите показват, че огромен тиранозавър сръчно е отстранил месото от костта с дължина 90 сантиметра, докато по останалата част от скелета не е имало следи от нападение на хищник. Дейвид Хоун от Института по палеонтология и палеоантропология в Пекин, Китай, е категоричен, че това е сигурен признак за мършоядство. Следите, открити по костта на 70 милиона години, съвпадат с формата на зъбите на Тарбозавър. Това е азиатски динозавър, голям почти колкото тиранозаврите. Разпределението на следите им показва, че огромният динозавър старателно е късал
парчета месо. Това кара учените да смятат, че растителноядният динозавър вече е бил мъртъв, когато е бил нахапан от тиранозавъра, и заровен в речни наноси, откъдето се е подавал само предният му крайник. Голяма част от палеонтолозите, както и широката публика обаче вярват, че тиранозаврите са били страховити хищни динозаври.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6207000
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29488
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930