Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.10.2010 12:08 - Забравени досиета
Автор: dalida Категория: Хоби   
Прочетен: 6969 Коментари: 11 Гласове:
10

Последна промяна: 09.04.2015 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                        
Българите

image


image

                            




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - Поздрави!
17.10.2010 13:01
Поздрави!
цитирай
2. hristo27 - Прави ти чест, че си избрала такава ...
17.10.2010 14:10
Прави ти чест, че си избрала такава тема за дипломна работа!
цитирай
3. анонимен - България е вечна
19.10.2010 11:00
Поздравления за темата на дипломната работа!Така е както е показано.
Всяка материя без Дух е мъртва!Затова се казва ,че има жива вода и мъртва вода!Ключовите думи са -Духовната енергия!Енергията има памет,шаманите казват ,че най-дълга памет има камъка,който също съдържа информация и има енергия,той също е жив,както е живо и всичко в природата!
А като символ на българската вечност може да ползваме-седмолъчката със знака на Царския род Дуло.Числата 3 и 7 са били магически и със сакрално значение за предците ни.Седмолъчката символизира зараждането,появата на българите на този свят и тяхното единство и духовна връзка на Земята във вечността!
На идващите поколения им предстои да се освободят от паразитите тук сред нас и да си оправят държавата...,а знанието и разкриването на тайните ще дойде с времето,когато и хората ще са готови да ги приемат и разберат.
цитирай
4. анонимен - За вълците и конете,които ни липсват за да сме истински хора
19.10.2010 13:14
Пак във връзка със вечността искам да добавя нещо,което скоро едва ли ще се чуе от друго място...А тук наистина хората могат да се забавляват и заедно с това да научават неща,които са малко известни,засега.Самото име на древната арийска държава/първата в историята на човечеството/ е показвало произхода на народа от седемте рода-племена Идел-Арья!Иде означава седем,а ел-род,племе.Интересно е ,че имаме и седем континента и седем планети в Слънчевата система.А числото три,символизирало трите свята на Мирозданието-Горния/небесния/,Средния/земния/ и Долния/подземния/.Затова кагато строели стъпаловидни пирамиди,те ги правели три и седемстепенни.Тук на Балканите строели земни пирамиди/могили/,които ги наричали -балкан и курган.Духовната им култура изисквала да живеят в хармония с природата,да почитат духовете на предците и на тотемите/покровителите/ на народа.Главен тотем бил вълка,по-късно лъва-когото отначало наричали Голям вълк и тигъра-Баръс.Други по-известни тотеми били Конят,Дракона/змея/,Бика , Елена и Петела.
Когато се върнали в Европа нашите предци нарекли река Волга и степите около нея-Атил.Което буквално означава Конска земя.То е равнозначна на Ангъл/Онгъл/,както пък нарекли земята между реките Дунав и Днепър.Но второто е със старо значение за този участък,определено от един наш Владетел ,като място за паша на Царските коне.А с името Атил са нарекли новата си стара Родина в Европа.В наше време хората се откъснаха от природата,от традициите,забравиха смисъла и значението на много важни неща,приучиха ги само да вземат без да дават и полагат грижи...Това се прехвърли и в отношенията помежду им,така обаче всички вървим по пътя на самоликвидацията-всички,бедни,богати,умни ,прости,големи и малки държави,християнски и мюсюлмански,бели и черни и т.н.
Така ,че връщането към корените ще ни спаси ако осмислим и духовния си свят и се вземем поука.Историята може да помогне.
http://www.youtube.com/watch?v=p8C8AVWLhwI&feature=related
http://idi.bg/blogs/view/blog/633
от Атил
цитирай
5. dalida - Така е, връщането к...
19.10.2010 22:49
Връщането към историята ни и корените ни ще ни спаси от забвение, ще спаси нашия Дух и ще ни извиси над всичко и всички!
Не се съмнявайте в това!
Заедно със забавлението нека и да научим нещо полезно.
цитирай
6. анонимен - Щ.Младши:
24.10.2010 08:51
Радвам се,че виждам между днешните Български жени същото родолюбие,с каквото
са били изпълнени амазонките Сирма войвода,Румена войвода,Боряна войвода и други.
цитирай
7. rouzy - Боже,боже,
04.11.2010 09:46
та нали,ако не беше жената, вие мъжете нямаше да сте родени. Как иначе, ще си вирите носовете,че сте по-велики от жените.
Жената - майка, дала живот на всички хора по света.
Жената трябва да се уважава винаги, а не само по празниците.
цитирай
8. анонимен - Българите
09.11.2010 20:50
Старата Велика България на Кан Кубрат. Около средата на VІІ век след смъртта на кан Кубрат се разпада и петимата му сина поемат в различни посоки и основават Куберова България (6), Аспарухова България (3) Котрагова България (4) и България на Алциок (5). Най-големият син Батбаян остава в Кубратова България, но е подчинен от хазарите след жестока война.
цитирай
9. анонимен - Фактите говорят:
09.11.2010 20:57


Учудващо е, че българите не знаят този факт,

българските учени са големи длъжници на своя народ

царството на българския владетел Детебал е обхващало земите на днешна Румъния и България.

Детебал изпитва на гърба си римската злоба, арогантност и кръвожадност

Великата Българска държава на Детебал е унищожена от Траян

"Бог да бие цар Троян..." Народна песен.

Но дали със смъртта на Детебал пада и Велика България ?

Оказва се, че Именника ни дава отговора - НЕ, Велика България не пада

В Именника ясно пише - "Тези петима князе /Авитохол, Ирник, Гостун, Курт, Безмер/ държаха князуването от другата страна на Дунав 515 години с остригани/те/ глави. После дойде на страната на Дунава Исперих княз, както досега."

Ако извадим от 681-та година /приемайки, че тогава Аспарух мести столицата си отсам Дунав, което разбира се е спорно/ 515 години получаваме 166-та година - само 60 години след падането на Сармизегетуза и самоубийството на Детебал.

Ясно е, че българите са отвоювали земите си насевер от Дунава от римляните, започват отвоюване на земите си на юг от Дунава, след 515 години дори преместват столицата в родните си свещени земи.

Аспарух възстановява старите български градове - Дръстър, Плиска, Преслав

чия строителна традиция ползва Аспарух ?

Същата като тази на българския владетел Детебал.
цитирай
10. анонимен - България до 12 век пр.Хр.
09.11.2010 21:07
Предистория (до 12 век пр.н.е.)

През ранната енеолитна епоха се развиват металургията на медта и златото, благодарение на тяхното наличие по повърхността (много реки в България са златоносни). Предполага се, че през енеолита тук е създадена технология за леене на метали.

Има голям брой артефакти на различни места, които показват наличие на развита ранна енеолитна цивилизация - в комплекса Караново VI, Хотница, Варненският некропол. Предполага се, че тази цивилизация е най-старата в Европа. Предполага се и развита търговия със Средиземноморието още в началото на енеолитната или халколитна епоха, доказвана с вносни предмети (средиземноморската мида Spondylus).
цитирай
11. анонимен - Траките след българите - от 12 в.пр.н.е. до 1 в. сл.Хр.
09.11.2010 21:09
Траки (12 век пр.н.е. - 1 век сл.н.е.)



Предполага се, че прото-траките се заселват в източната половина на Балканския полуостров, включително на днешната територия на България, през около 3500 г. пр.н.е. През 12 век пр.н.е. те вече са обособени в различни групи и населяват Балканския полуостров. Древногръцкият историк Херодот дава описание на траките в своята "История" (5-3), и казва че : „Тракийската народност е най-многобройна след индийската. Във всяка отделна област траките носят отделно име, но нравите и обичаите на цялата народност са навред едни и същи.“

В средата на 4 век пр.н.е. траките са подчинени от Филип Македонски и Александър Македонски и са включени в Древна Македония, но в края на века възвръщат самостоятелността си. През 3 век пр.н.е. групи келти се установяват в Тракия, но създадената от тях държава не просъществува дълго. В средата на 1 век пр.н.е. днешната територия на България е подчинена от Римската република, с което се слага край на самостоятелността на тракийските племена.

В Древна Гърция траките са смятани за войнствени, известни с нехарактерната за Гърция конница. Дори в римската епоха Тракия е важен източник на войници и гладиатори. Предводителят на най-голямото робско въстание срещу Рим - гладиаторът Спартак е тракиец от племето меди. Днес основен източник на сведения за траките са археологическите разкопки на големи тракийски гробници и селищни центрове, също така - откритите храмове и светилища. Знатните траки са погребвани в гробници с много имущество, при някои от тях с принесените в жертва жени, със съдове и други предмети, за които може би се смятало, че ще са им необходими в задгробния живот.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158217
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031