Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2018 15:08 - ЛИЧНО МНЕНИЕ
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 3738 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако някой ми зададе въпроса "Що за народ сме ние?" - веднага мога да отговоря. "Народ, който не знае точно  какво иска."
Едни искат едно, други противоположното, а трети даже не могат да отговорят. Всички вече се изредихме да протестираме и да искаме. И то от държавата. Сякаш държавата е нещо като склад от който може всичко да се измъкне. Мислим, че държавата не сме ние, а нещо, което можем да принуждаваме, да притискаме, да унищожаваме, да замърсяваме, да крадем и да мислим, че благата в нея може да се възстановяват с магическа пръчка.
Искаме да няма корупция, но когато полицията задържи някой, почваме да умуваме защо сега е задържан,  показно ли е задържан, пък кога са преброени парите които е получил, какви са условията на Иванчева в затвора?... А известен водещ от Нова телевизия се произнесе, че може всеки да се озове в това състояние. Е хубаво пожелание от малкия екран. Сякаш сме я изпратили Иванчева на курорт и трябва да е в лукс категория. И с какво се отличава тя от другите обвиняеми?!....
И на мен ми се иска всички да е наред. - да съм богата, красива и умна!!....Иска ми се. Само че с протести не се постига. И колкото и да крещя, няма да стане ако сама не си го направя - с учене, труд и постоянство. За да искаш, трябва и да даваш. Преди време се оплаквахме, че няма работа. Ами сега?... Чудим се от къде да внасяме работна сила.
Всяка сутрин около 9-10 часа наблюдавам тълпи от млади хора, добре облечени и изглежда добре нахранени да посещават известно кафене в часовете, когато е време или да се работи или да се учи. Какво е заключението ми?.... Тези хора бездействат. А някои от тях получават и помощи. Кой им плаща висенето по кафенетата?... Оставам да си отговорите сами.
За бензина да не говорим. По улиците не можеш да се разминеш от коли. Като е толкова скъп бензинът, кой го плаща на недоволните протестиращи?
Хем искаме да се развива туризма, хем протестираме за строежите на пистите, хем искаме чист въздух, хем плачем за рудниците и мините. А на майките с болните деца (на които искрено съчувствам) искам да кажа, че всяко нещо си има граници, за да има съпричастност. Не можем да искаме всичко наведнъж и сега. Помислихте ли как живеят пенсионерите с 200-300 лв пенсия?!.... Нима те не заслужават спокойни старини, след като са се трудили и са изкарвали блага цял живот?!....
Ако искаме да успеем и да сме добре, трябва преди всичко да имаме морал - всички, навсякъде и по всяко време.


Тагове:   позиция,   протести,   мнания,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. sekirata - ИЗОБЩО НЕ Е ЛИЧНО
11.08.2020 02:16
А СИ ПЛАТЕНО ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 851030
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. hobi