Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.06.2006 07:29 - ВТАЛЯВАНЕ
Автор: dalida Категория: Изкуство   
Прочетен: 1840 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 09.04.2015 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                            
 ВТАЛЯВАНЕ

Ако сте решили, ама наистина сте решили да ослабвате постепенно и да свалите някой и друг килограм от себе си , ето ви част от процедурите, които трябва да приложите, за да има ефект.

А ./ Научете се да преценявате порциите на храната. 40 гр. сирене е равно на 4 кубчета с размера на зарче.
 
Б./ 60-70 гр. зеленчуци , макарони или друго са точно колкото е колода карти.

В./ Разпределете калориите през целия ден, ако поглъщате например 2000 калории на ден, разпределете ги така, че вечерта да са най-малко, защото вечер организма трябва да си почива и така ще спите по-леко.
 
Г./ Правете си запаси от продукти с ниско съдържание на калории, не бива хладилника ви да е празен, защото ако огладнеете през деня и няма какво да хапнете ще се изнервите не нужно, а знайте че човек пълнее най-много от нерви.

Д./ Никога не гладувайте повече от 3-4 часа, защото основната идея за отслабването е винаги да сте сити.

Трябва да ви кажа, че от 3 месеца прилагам тази мярка за отслабване и се чувствам мн. добре.

Значи, благодарение на тази диета свалих 1 кг. от себе си. Ако желаете повече да свалите, ще трябва да намалите количествата калории, които да поглъщате на ден, а и пиенето на много вода има значение, но внимавайте, защото водата при всеки организъм влияе различно.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. egoist - ...
23.06.2006 11:19
Според мен е по- добре да се гледа не енергийното съдържание на продуктите, а по- скоро хранителното. Искам да кажа - въглехидрати, мазнини, белтъчини. Ти можеш да си правиш сметката по калории, но това никак не е правилно, защото калориите от въглехидрати примерно са различни от тези на белтъчините или от тези на мазниите. По принцип сутрин е добре да се приемат въглехидрати, на обед примерно въглехидрати и белтъчини , а вечер - само белтъчини, никакви въглехидрати. Естествено мазнините фигурират във всяко ядене. Ако не се приемат мазнини с яденетата, организмът вижда, че не му се дават мазнини и започва сам да си складира такива. Създава си ги от неразградените въглехидрати. За това приемът на въглехидрати трябва да се преустанови след обяд. Важно е да се знае, че неразграденият въглехидрат веднага се натрупва, като мазнинен резерв. Има обаче различни видове въглехидрати. Тези от захарта примерно, са различни от тези в ориза. Въглехидратите от захарта са т.н. бързи въглехидрати и тяхното разграждане е почти невъзможно (освен ако не решиш да тичаш веднага след като изядеш нещо сладко). Ако не бъдат разградени до 10 мин. те се натрупват, като мазнинен резерв. Тези от ориза са бавни въглехидрати и енергията от тях наистина си е използваема - след 1,5-2 часа примерно можеш да я изразходиш. Та... мисълта ми беше, че не трябва като кон с капаци да спазваш дадена диета, защото някой я спазвал и отслабнал много. Трябва да вникнеш в хранителните стойности на продуктите и да разбереш защо от това отслабваш, а от друго - не. Иначе тази информация за това как да определяш на око грамажа на хр. продукти е много полезна- това за 40-те грама сирене примерно и т.н. Важно е да се знае и , че:
1г. белтъчини = 4 ккал
1г. въглехидрати = 4 ккал
1г. мазнини = 9 ккал
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6200979
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930