Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.07.2006 07:48 - МЪЖЕТЕ БУКВАЛИСТИ
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2352 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 09.04.2015 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



                                                          
БУКВАЛИСТИ


Понякога мъжете или не ни чуват какво говорим, или се правят на ударени нарочно за да ни дразнят.

 

 


Може
обвиняваш   всички биологията,историята,възпитанието,телевизията - само недей да обвиняваш мъжете.

 


Просто те са устроени така. " Силната " половинка от човечеството говори на езика на логиката и действията, докато " нежната " половинка следва емоциите си и това може да доведе да най-различни неразбории.

Общуването с мъжа до теб може да стане непринудено и забавно, ако сме наясно с неговия характер и мъжката комуникационна система. Колкото повече знаем за  начина му на мислене, толкова по- лесно  ще разговаряме с него.

Ако попиташ жена, която мълчи: " какво става ? " и тя промърмори " нищо"-значи не е съвсем искрена . В повечето случаи това означава: " Ядосана съм ти, идиот такъв! Не разбираш ли?". Но, ако същият въпрос отправиш към мъжът и той ти отговори " Нищо" , това означава - нищо, кръгла нула, дупка в ефира, никаква мисъл не му минава през главата.Мъжете използват думите само като информация, да кажат нещо, кратко и точно.Просто мъжът предпочита да свали картите на масата, да каже какво иска и да действа.

Когато мъжът надушва неприятност  той веднага обръща темата и пуска в действие своето чувство за хумор. Те използват чувството си за хумор за да разсеят собствените си притеснения.За добро или лошо в мъжките глави е запечатано още от детските години -какво "могат" и какво "не могат" да правят.Мъжете трябва да са силни, това им го набиват техните родители още докато са малки, те свикват с това и много мразят да ги наричат"мамини синчета". Мъжете не се страхуват да спорят с мъже, но когато са в спор с жена, конфликта е неминуем.


Мъжете излагат аргументите си по-бързо от колкото жените. Някои от жените се впускат в подробности, които могат да ти скъсат нервите, докато разбереш какво искат всъщност да кажат, докато мъжете са по-кратки,сякаш си пестят думите, да не би да се скапят, докато говорят.


Мъжете реагират по-бързо,когато жените им дават точни аргументи,доказателства, така че жените трябва да са по-точни в изразяването за да постигнат добър резултат при разговорът с мъжът до себе си.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. audiox - "Просто мъжът предпочита да ...
10.09.2006 22:20
"Просто мъжът предпочита да свали картите на масата, да каже какво иска и да действа."
Една от причините, поради които все още си падам по мъже. ;)
цитирай
2. abadonka - "" Ядосана съм ти, идиот такъв! "...
15.04.2012 20:30
...правят се на ударени нарочно, за да ни дразнят. Когато е виновен, с точни аргументи го накарай да разбере и ще видиш, че пак се прави на ударен, те просто мразят да се извинявават и се правят на идиоти, не че не разбират.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6201857
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29483
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930