Блогрол
Постинг
24.09.2006 11:31 -
ИСТОРИЯ ЗА ХРАНЕНЕТО
Автор: dalida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1628 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.07.2015 21:25
Прочетен: 1628 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 21.07.2015 21:25
ДИЕТИТЕ
Всички познаваме това чувство - неделя е и коремите ни са претъпкани с храна през празничните дни. Обещаваме си - край, от утре минавам на диета. Не е лесно да пригот вим такава, при това бедна на мазнини. Сега, извадете личните си тетрадки и запишете няколко идеи - вкусни и леки, затова и обичани/от мен/. Калории-72 в порция. Време за приготвяне - час и половина и една нощ. Продукти за 10 порции. - 2 ч ориз, тенджера със солена вода, 1 кг моркови, 1 глава накълцан лук, 1 с.л. олио, 1 с.л. сол, 1 л. вода, малко черен пипер, мускатово орехче или бял пипер на вкус. Накисваме ориза в студена вода една нощ, сваряваме ориза до частично омекване, изцеждаме го и измиваме, избелваме и настъргваме морковите, запържваме лука и добавяме сол и пипер на вкус, ако има нужда добавяме и малко вода- да не загори. Добавяме морковите докато омекнат, разбъркваме всички продукти и добре ги задушаваме на слаб огън около един час. Внимавайте да не загори.
Вкусно е.
Добър апетит!
(dalida)
Всички познаваме това чувство - неделя е и коремите ни са претъпкани с храна през празничните дни. Обещаваме си - край, от утре минавам на диета. Не е лесно да пригот вим такава, при това бедна на мазнини. Сега, извадете личните си тетрадки и запишете няколко идеи - вкусни и леки, затова и обичани/от мен/. Калории-72 в порция. Време за приготвяне - час и половина и една нощ. Продукти за 10 порции. - 2 ч ориз, тенджера със солена вода, 1 кг моркови, 1 глава накълцан лук, 1 с.л. олио, 1 с.л. сол, 1 л. вода, малко черен пипер, мускатово орехче или бял пипер на вкус. Накисваме ориза в студена вода една нощ, сваряваме ориза до частично омекване, изцеждаме го и измиваме, избелваме и настъргваме морковите, запържваме лука и добавяме сол и пипер на вкус, ако има нужда добавяме и малко вода- да не загори. Добавяме морковите докато омекнат, разбъркваме всички продукти и добре ги задушаваме на слаб огън около един час. Внимавайте да не загори.
Вкусно е.
Добър апетит!
(dalida)
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela