Постинг
24.09.2006 11:31 -
ИСТОРИЯ ЗА ХРАНЕНЕТО
Автор: dalida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1423 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.07.2015 21:25

Прочетен: 1423 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 21.07.2015 21:25
ДИЕТИТЕ
Всички познаваме това чувство - неделя е и коремите ни са претъпкани с храна през празничните дни. Обещаваме си - край, от утре минавам на диета. Не е лесно да пригот вим такава, при това бедна на мазнини. Сега, извадете личните си тетрадки и запишете няколко идеи - вкусни и леки, затова и обичани/от мен/. Калории-72 в порция. Време за приготвяне - час и половина и една нощ. Продукти за 10 порции. - 2 ч ориз, тенджера със солена вода, 1 кг моркови, 1 глава накълцан лук, 1 с.л. олио, 1 с.л. сол, 1 л. вода, малко черен пипер, мускатово орехче или бял пипер на вкус. Накисваме ориза в студена вода една нощ, сваряваме ориза до частично омекване, изцеждаме го и измиваме, избелваме и настъргваме морковите, запържваме лука и добавяме сол и пипер на вкус, ако има нужда добавяме и малко вода- да не загори. Добавяме морковите докато омекнат, разбъркваме всички продукти и добре ги задушаваме на слаб огън около един час. Внимавайте да не загори.
Вкусно е.
Добър апетит!
(dalida)
Всички познаваме това чувство - неделя е и коремите ни са претъпкани с храна през празничните дни. Обещаваме си - край, от утре минавам на диета. Не е лесно да пригот вим такава, при това бедна на мазнини. Сега, извадете личните си тетрадки и запишете няколко идеи - вкусни и леки, затова и обичани/от мен/. Калории-72 в порция. Време за приготвяне - час и половина и една нощ. Продукти за 10 порции. - 2 ч ориз, тенджера със солена вода, 1 кг моркови, 1 глава накълцан лук, 1 с.л. олио, 1 с.л. сол, 1 л. вода, малко черен пипер, мускатово орехче или бял пипер на вкус. Накисваме ориза в студена вода една нощ, сваряваме ориза до частично омекване, изцеждаме го и измиваме, избелваме и настъргваме морковите, запържваме лука и добавяме сол и пипер на вкус, ако има нужда добавяме и малко вода- да не загори. Добавяме морковите докато омекнат, разбъркваме всички продукти и добре ги задушаваме на слаб огън около един час. Внимавайте да не загори.
Вкусно е.
Добър апетит!
(dalida)
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Земята - уникален феномен във Вселената
2. Наследниците на Мария Магдалена
3. Стефан Цанев -"Балгарски хроники"
4. ТАНГРА - богът на древните Българи
5. Дунавска България
6. Езикът на българите/сп. Авитохол
7. блогът на atil
8. МИСТЕРИЯТА КОРНЕЛИЯ НИНОВА
9. СЛАВИ ТРИФОНОВ И МУТРИТЕ
10. Музиката, която обичам
11. БЪЛГАРСКА аристокрация избита от османците
12. ЛОНДОН
13. блогa на wonder
14. блогът на Барин.
15. Блогът на Щапаров.
16. Блогът на Амброзия.
17. Блогът на Ерато.
18. Блогът на Стефан Асенов / къде да вложим парите си.
19. Блогът на Катан.
20. в-к капитал - разкрития за измамите на бг-медии
21. БНТ - новините в крачка
22. ПРИВАТИЗАЦИИ довели до фалит България
23. Корнелия Нинова и нейните 100 000 долара на сейф
24. ПРОЧЕТИ И ПОМИСЛИ!
2. Наследниците на Мария Магдалена
3. Стефан Цанев -"Балгарски хроники"
4. ТАНГРА - богът на древните Българи
5. Дунавска България
6. Езикът на българите/сп. Авитохол
7. блогът на atil
8. МИСТЕРИЯТА КОРНЕЛИЯ НИНОВА
9. СЛАВИ ТРИФОНОВ И МУТРИТЕ
10. Музиката, която обичам
11. БЪЛГАРСКА аристокрация избита от османците
12. ЛОНДОН
13. блогa на wonder
14. блогът на Барин.
15. Блогът на Щапаров.
16. Блогът на Амброзия.
17. Блогът на Ерато.
18. Блогът на Стефан Асенов / къде да вложим парите си.
19. Блогът на Катан.
20. в-к капитал - разкрития за измамите на бг-медии
21. БНТ - новините в крачка
22. ПРИВАТИЗАЦИИ довели до фалит България
23. Корнелия Нинова и нейните 100 000 долара на сейф
24. ПРОЧЕТИ И ПОМИСЛИ!