Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.03.2008 09:31 - ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.07.2015 21:31


                               ФАКТИ  И ИСТОРИИ

    Може да прозвучи като приказка. Ако искате вярвайте, ако не - ваша си работа.
 Един собственик  на цех за месо и  преработка  разказва:
 Кайма, месни изделия, салами, кремверши и други:
    -  Вземат се,  кожи,  сухожилия  и  прочие  субпродукти  от  съответното  животно,  накисват  се  за срок от  48 часа  в  специални  разтвари,  в  които  набъбват,  удвояват и утрояват обема си,  след това се смилат,  към тях се добавя малко мляно месо и  сланина, боя  за  цвят  и  аромати - вместо  подправки,  опушва се, за да се  удължи  срокът му  на годност - и  ето  ти го   колбасът  готов.  Опаковат го и  - на щанда.
В   колбасът - не слагат  соя, защото соята е скъпа .

   - Пушените  меса  се правят  от :  върнато, бракувано  месо, минава някаква освежителна  обработка, слагат му  боя, опушват го, опаковат го в нова затъмнена  или непрозрачна опаковка  и  хоп - на пазара, съответно в магазина, на щанда  при другите  продукти.
 



Тагове:   новини,   медии,   факти,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6200202
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930