Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.04.2011 09:33 - ИЗМАМИТЕ НА ХХ век ( част 5 )
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11583 Коментари: 22 Гласове:
34

Последна промяна: 09.04.2015 11:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                           
МИТЪТ ЛЕДЕНА ЕПОХА


Днес най-студената област на планетата е Сибир. Там е по-студено отколкото в Гренландия или Антарктида. Но Гренландия и Антарктида са покрити с лед, а Сибир не е. Студът не води до заледяване сам по себе. След като това бъде осъзнато, няма да се учудим, когато открием, че първата предпоставка за настъпването на Ледникова епоха не е понижаването на температурата, а повишаването й. За да се образува лед е нужна вода. В природата тази вода се доставя от валежите. Дъждът пък е последица от изпарението на океаните. Изчислено е, че за да се образува такава ледена покривка, каквато се преполага, че е съществувала през Ледниковата епоха от плейстоцена, нивото на Световния океан трябва на места да е спаднало поне с 300 метра. Което би следвало да е станало преди образуването на леда, а не след него - нещо, за което е необходимо драстично покачване на световната температура. За да се образуват пък ледени покривки, трябва да последва внезапен и продължителен период на застудяване. Комбинацията от условия е меко казано необичайна. Теоретиците на Ледниковата епоха нямат и най-малка представа как те са възникнали накуп.

Колкото и често да бива потвърждавана идеята, че учените грешат, тя не е по вкуса на научната общност.
Всяка епоха има собствена парадигма, собствен мироглед и общоприетото схващане за това какви са нещата или какви са били. През целия двадесети век и през една значителна част от деветнадесети господстващата парадигма за Ледникова епоха през плейстоцена бива защитавана ревностно, като доказателствата за противното биват системно отхвърляни, осмивани или пренебрегвани. Този подход е толкова резултатен, че самото предположение хипотезата за Ледникова епоха да е изцяло погрешна, звучи едва ли не еретично. Но доказателствата за обратното се трупат с тревожна бързина и от разкопките става ясно, че в теорията за Ледникова епоха има огромни пукнатини. Тази теория твърди, че глетчерите и ледените покривки са се формирали в мразовития север и са се придвижили на юг. За жалост в замръзналия север има области, в които не се намират следи от никакви глетчери. Както е отбелязано по-горе, най-студеното място на Земята, Сибир, днес няма ледена покривка. Очевидно е, че там не е имало такава покривка и през Ледниковата епоха.

МИТЪТ Е РАЗБИТ ОТ:
Спорът се разрешава от изобретението на британския археолог Чарлз Лайьл. ЛЕДНИКОВАТА ЕПОХА

Лайъл е един от най-известните учени от своето време. Репутацията си дължи на обстойното тълкувание на геологичната история, озаглавена „ Принципи на геологията”, чиято първа част е публикувана през 1830 г. С тази своя работа Лайъл предизвика практически цялото геоложко братство. Дотогава съществува стабилен консенсус, че независимо дали е било наводнение, плаващ лед или божията ръка, промяната е била рязка, внезапна и катастрофална. Лайъл твърди, че не е имало нищо подобно.

Той смята, че причините за едно геологично изменение винаги са постепенни. Онова, което се случва днес – незабележимата промяна на климата благодарение на ветровете и валежите, бавните движения на земните пластове, лекото издигане на планините – е същото, което се е случвало в миналото. Възможни са локални отклонения вследствие на вулканична дейност, земетресения или наводнения, но ако нещата се разглеждат цялостно, никога не е имало резки и радикални промени.




ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ЧРЕЗ ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА NASA

Обръщането на ротацията на Земята е абсолютно невъзможно.
Има бавни движения на континентите (Антарктида е била близо до Екватора преди милиарди години), но това няма никакво отношения към твърденията за обръщането на географските полюси. Що се касае за магнитните полюси, наистина те се променят понякога, като магнитните смени стават средно на всеки 400 000 години. Доколкото е известно на учените, подобни магнитни обръщания не причиняват никакви вреди на живота на Земята. Освен това подобно обръщане не се очаква за следващите няколко хилядолетия.

Възможно ли е да се случи нещо на Земята при подреждането на планетите по начин, който влияе на нашата планета?
Няма да има подреждане на планетите през следващите няколко десетилетия.
Земята няма да прекоси галактичната плоскост през 2012 година.

Но дори и да настъпят подобни подреждания, ефектите върху Земята биха били пренебрежими.
Всеки декември Земята и Слънцето се подреждат заедно с приблизителния център на Млечния път, но това събитие се случва всяка година без последствия.

Знаете ли, защо нашата планета се нарича Земя?

Малко хора знаят защо планетата ни се нарича Земя.
Произходът на думата се намира в древният град Ериду, където археолозите откриха доказателства за шумерската цивилизация. Ериду е бил не само първият град на шумерите, но и първото селище на боговете. Неговото име Е.РИ.ДУ е ехо на по-ранната му история, защото буквално означава "дом в далечна сграда", най-подходящото име за посетителите от планетата Нибиру


ДОКАЗАТЕЛСТВАТА

През 1976. се появиха първите потвърждения на шумерските твърдения, че техните градове били построени според "личния земен план" на боговете. Анализът доказва, че местоположението на древните шумерски градове наистина следва внимателен географски план. Те са били разположени на равни разстояния върху три линии, които се пресичали в Сипар. Ериду е бил най-южният град, разположен до предната част на Персийския залив.

Линията през Бад, Тириба, Шурепак, Нипур и Ларак до Сипар разделя точно на 45 градуса меридиан от планината Арарат, ориентир, който е на около 500 мили на север.
В центъра е бил Нипур, градът на Енлил, шефът на боговете. Неговото шумерско име всъщност е било НИБРУ.КИ, означаващо "Земното място на Нибиру". Шумерите са го определяли като мястото на ДУР.АН.КИ - връзка небе-земя. Следващият град на северозапад от Нипур е бил ЛА.РА.АК. Въпреки, че още не е намерен от археолозите той се споменава в текстовете заедно с другите открити градове като името му означава "Разпръскващ ярко сияние".


Теориите за кухата Земя - отхвърлени!

Колко е далеч центъра на Земята?
Разстоянието от повърхността на Земята до центъра и е около 3700 мили (5955 км). По-голямата част от Земята е течна. Твърдата покривка на планетата е с дебелина само 41 мили (66 км).

Нека видим какво са фантазирали писателите преди нашето време:

Теорията, както много други такива през онова време бързо завзема умовете на много хора по света и през 1864г. един от най – големите фантасти на всички времена – Жул Верн написва книгата “Пътешествие до Центъра на Земята”, която очевидно е инспирирана именно от тази теория. Наскоро тази книга дори беше филмирана, което само по себе си говори, че конспирациите относно тази теория са все още доста живи така да се каже.

През 1926г Адмирал Ричард Бърд от войската на САЩ лети до Северния полюс, а през 1929г. прави полет до Южния. В своите дневници от тези дни той пише как след продължително пътуване из ледената пустош някак изведнъж, без каквото и да било предупреждение или сигнал за такова пред него са се разкрили безкрайни полета със северни гори, в които той можел да види животни отдавна смятани за изчезнали да ходят съвсем необезпокоявани. Такива животни били примерно Мамутите. Смята се също така, че може би е видял и някои от тамошните градове, за които се споменава в теорията.

През 1956г. Адмирал Бърд води експедиция до Южния Полюс, където той и екипажът му стигнали малко над 3700 километра надолу в земята. Той предположил, че северния и южния полюс са само два от много отвори към вътрешната земя, той също така пише в дневниците си от онова време, че е видял вътрешното слънце.


Какво преставлява - от какъв материал се състои Земята?
 - Земята се състои от твърдо ядро - желязо и течна маса - вода.

1. Заливът на Мъртво море в Близкия изток е на около 1300 фута (400 метра) под морското равнище.
2. Далеч назад е Бед уотър (Лошата вода) в Дед вали (Долината на смъртта) в Калифорния, заемаща второто място със своите едва 282 фута (86 метра) под морското равнище.
3. През 1999 г. учените откриха, че разтопеният материал в земното ядро и около него се движи със вихрообразни движения, чиято динамика е подобна на торнадо и урагани.
4. Около 97 процента е световната вода. Океаните заемат около две трети от земната повърхност, което означава, че ако астероид удари Земята има доста голям шанс да цопне във водата
5. Тъй като планетата се върти и е по-гъвкава отколкото може да си представим, тя е изпъкнала около екватора и формата и наподобява тиква. Изпъкналостта е намалявала с вековете, но неотдавнашни проучвания сочат, че внезапно е започнала да се увеличава. За причина за увеличаването на размерите при екватора се сочи ускореното топене на ледниците.
6. Близо 70% от прясната вода на Земята е в ледените шапки в Антарктика и Гренландия. Прясната вода в атмосферата, потоците, езерата и подпочвените води е едва 1 % ( процент).

Знаем, че анунаките са се разбирали помежду си чрез телепатия. Не са редки случаите и днешните хора, да се разбират телепатично от разстояния, без да употребяват телефони за свръзка. Телепатично са били предавани данни за живота на древните или за всичко необходимо на хората през вековете на тяхното съществуване на планетата. Не можем да бъдем сигурни, дали древните ни прадеди не са пътували в космоса, така както го правят днешните астронавти. Макар, че има доказателства ( релефните картини и фрески върху скалите и моноблокове), оставени в пещерите и пирамидите,построени преди повече от 25 000 години, както на планетата Земя, така и на планетата Марс.


НИКОГА   НЕ  Е  ИМАЛО  ПОТОП

Изследователите, които през 1805 г. слизат на Новосибирските острови, откриват, че почвата е „претъпкана” с кости на слонове и носорози. Ловецът Ляков, дал името си на острова, който изследвал на север от Сибир ( и на 1000 километра навътре от полярния кръг ), открива толкова много останки от мамути, че започва да се чуди дали островът всъщност не е изграден от костите им, споени с лед и камъни.

Подобна е картината и в местата с по-топъл климат. През първите шест месеца от разкопките в Сан Сиро близо до Палерно( Сицилия ) бяха изкопани 20 тона кости на хипопотами. Това не са вкаменелости на възраст милиони години. Костите били толкова скорошни, че ставали за гориво в захарните фабрики на Марсилия. Тези хипопотамски кости, с които са пълни пещерите и скалните разломи в Сицилия, са археологически модел, въпреки, че хипопотамът никога не е обитавал този регион. Там има и кости на лъвове, хиени, мечки и слонове и всички тези животни сякаш са били запокитени в пещерите, за да умрат заедно. Колкото и да е странно, в много от сицилианските обекти се откриват два животински вида – Hippopotamus pentlandi и Palaeoloxodon minadriensis, за които със сигурност се знае, че не са обитавали острова.

Но щом не са били местни и щом са оставили костите си там, където са открити, тези животни е трябвало да бъдат пренесени от Малта, Крит, Кипър, Гърция или северна Италия. На самата Малта при разкопки през деветнадесети век бяха открити кости на слонове, големи гущери, гигантски птици, костенурки и големи съсли, които след това изчезнали като вид. Тези скелети са затрупани от огромни каменни блокове и скитници. Счупените и разчленени кости са очевиден признак, че смъртта не е настъпила по естествен път. На друго място в Малта бе открита скална пукнатина, пълна с останки на слонове, птици и колкото да е странно, акули.


Във Вселената такова понятие "време" не съществува!

Илюзия е да се твърди, че през цялата си земна история времето е протичало гладко, равномерно, без сътресения и смущения и със същата скорост, каквато наблюдаваме днес.Факт е, че във Вселената такова понятие "време" не съществува.

Въртенето на Земята обаче поражда илюзия, че времето е нещо реално.По тази причина манипулацията с времето е често практикувана сред научните среди чрез мъчителни напъни да се обяснят някои аномалии в развитието на Земята, "жонглирайки" с големи цифри, изкуствено разтеглени геоложки епохи и несигурни методи. Факт е обаче и това, че един мощен метеоритен импакт или голямо небесно тяло като Луната, могат сериозно да влияят върху земното въртене и траектория около Слънцето, както и магнитното поле, което да доведе до внезапно изместване на магнитните и географски полюси, причинявайки невъобразим хаос на планетата ни.

Като изключим преданията на древните народи за преживени катастрофални събития, земната геоложка летопис го доказва по най-категоричен начин. При такъв хаос как изобщо може да се говори за "време", камо ли за геоложки ери и епохи?

Ако е имало всемирен потоп, как тогава е оставен този ръкопис за Библията, в която е описан уж потопът?
Значи, все пак е имало оцелели хора, които си "спомняли" потопа. Този потоп не е бил "всемирен" и не е унищожил всичко и тогава идва въпроса:
" Защо в библията пише, че светът е създаден след потопа за седем дни?
 - Ако е създаден тогава, никакви кости не са останали, нито на хората нито на животните.
- Водата е отнесла и заровила надълбоко всичко което е било на повърхността.
- Нито е имало кой да запише тези събития.
Трезво мислещият човек си задава въпроса:
"Кой има изгода от тази фалшификация на събитията от минало време??

За съжаление геолозите и палеонтолозите не обръщат нужното внимание на този важен проблем. Затова техните научни резултати са често погрешни.
Това е така, защото те се опитват да вкарват тези резултати в догмата, вместо с помощта на резултатите да разработват нови мисловни модели.


Както признава г-н Николай Спасов, в своята книга, методът по който са датирани костите (чрез електронен резонанс) е несигурен ( неточен).

Този метод е приложен в една физическа лаборатория във Франция, както и в Института по палеонтология в Мадрид и Американския музей по естествена история в Ню Йорк. Но г-н Спасов твърди също така, че е стигнал до заключението за " плиоценския" характер на костите на базата на фаунистичния комплекс, известен от други находища в Европа и служещи за репер в това отношение.

Плиоценът е последната епоха от Терциера продължила "само" 3-милиона години.
През Плиоцена Азия и Индия са се сблъскали и от това са се оформили Хималаите.

Същото твърди и проф. Тома в едно интервю във в. "Родопска твърдина" от 4.11.1985 г. Доколко това е вярно, трябва да се признае, че научни центрове като Института за изследване на предисторическата епоха и геология при университета в Бордо и Колеж дьо Франс в Париж (където са изследвани костите) днес са част от последните бастиони на най-примитивния дарвинизъм от вида, какъвто той е имал още в средата на XIX век.

Второ, сравняването на фосилни находки от България с тези в Европа и света е лишено от всякакъв смисъл. Това е все едно да се сравнят кости на африкански слон от Кения с тези на африкански слон от Нигерия, след като този вид обитава един и същ континент, по едно и също време и почти при едни същи условия.

Друг е въпросът дали седиментите в които са погребани праисторическите мастодонти (Anancus arvernensis) в Дорково са плиоценски, след като в други части на Европа подобни кости са открити и в плейстоценски пластове. Има и една друга малка подробност - до неотдавна археолози са открили в Перу, в древния град Тиахуанако изображения на южноамерикански слон Cuverionius и подобно на хипопотам бозайник Toxodon, изсечени върху така наречената " Порта на Слънцето".




Тези бозайници са смятани от палеонтолозите за плиоценски, но самите изображения сочат, че те са изчезнали преди 12 000 г.! За съжаление палеонтолозите отново пренебрегват този факт, само защото той не пасва на общоприетия научен светоглед.

Затова въпросът е - възможно ли е фосилното находище край Дорково да е от същия период, като се има предвид проблемът с факторът "време", който разгледах по - горе?

На 24 март 2005г. посетих Дорково, споделя ученият, със цел да проверя хипотезата на българо-френските специалисти.Бях приет много топло от г-н Дузов, който бе така любезен да ми предостави ценна информация за резултатите от разкопките на българо-френската експедиция.
--------------------------------------------------------------
ДОКАЗАТЕЛСТВАТА:
потоп не е имало, защото ако е имало потоп, нямаше да се намерят нито фосили от умрели вековни животни, нито кости от траки, нито части от съдове и оръжия, просто - НИЩО. От това доказателство следва че, потоп не е имало.(б.а.)



ПРИРОДНИ ФЕНОМЕНИ - боговете НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ТЯХ

Природата е висшият разум, който набожните и маняците на митове не приемат.
Учените казват: " Бъди реалист, мисли и разсъждавай!"


ГРЪМ И МЪЛНИЯ
Гръмотевицата се предизвиква от бързото разширяване на въздуха около пътя на светкавицата.
От облаците до дърво или покрив, на светкавицата и отнема само няколко хилядни от секундата за да достигне. Силният гръм, който следва след светкавицата често се казва, че идва от самата светкавица. Въпреки това, тътена който чуваме в гръмотевичните бури всъщност идва от бързото разрастване на въздуха около мълнията.

Когато мълнията се свърже от облаците със земята, втори удар от мълния ще се върне от земята до облаците, следвайки същия канал, като първия удар. Топлината от електроенергията на това завръщане повишава температурата на въздуха до около 27000 ° C (48632 ° F). Тъй като на мълнията и отнема толкова малко време, за да отиде от точка А до точка Б, че нагретия въздух няма време да се разшири отново. Нагретият въздух се сгъстява, и повишава налягането на въздуха от 10 до 100 пъти над нормалното атмосферно налягане.
--------------------------------------------------------------------------------------

България е страна с висока гръмотевична активност. Мълнията е високочестотно явление, което предизвиква пикове в напрежението по всички проводими елементи и особено по електрически товари и проводници.
------------------------------------------------------------------------------------
Електричеството в приридата

1. Мълниите
Мълниите и светкавиците сами по себе си са загатка за учените.

Но как се образуват никак не е тайна. Най-често това се случва при дъждовните облаци. Когато един облак с положителен заряд се доближи до облак с отрицателен заряд се получава мълния. Те се привличат от по-високи места, като хълмове, дървета и жилищни блокове. Ето защо е по-добре ако си навън по време на буря да стоиш далеч от тях. Ако си вкъщи няма нужда да излизаш, но по-добре да не се къпеш в този момент, защото водата е добър проводник на електричен ток. Има и доста интересни случаи, при които мълнии се предизвикват от изригвания на вулкани, урагани или пясъчна буря. Познати са два вида мълнии-линейните са тези, които добре познаваме от всяка гръмотевична буря.

Кълбовидните обаче рядко се виждат. Те представляват огнено кълбо, голямо минимум колкото портокал, което виси на едва няколко метра от земята или се движи бавно над нея. Времето за живот на кълбовидната мълния най-често е от няколко секунди до няколко минути и почти винаги съществуването й завършва със немалък взрив, който при по-голяма мълния предизвиква големи разрушения. Феноменът възниква най-вече по време на гръмотевичните бури и особено след падането на обикновенни мълнии, но има и много случаи, в които се появява преди самата буря или известно време след нея. Кълбовидната мълния може да бъде много опасна, тя не се привлича от високите места като обикновенната линейна мълния. Най-силна може да бъде, ако се появи на обширно, плоско място. Възможно е да се появи дори в дома ви, но тогава със сигурност няма да бъде опасна. На закрити пространства тя се ограничава до сила от едва 10 джаула, докато на открито може да достигне дори и до 10 000 000 000 джаула. Затова кълбовидната мълния е изключително опасна.

2. Северното сияние
Полярното сияние, по известно като северно, е природен феномен, известен с голямата си красота. Представлява светлинни ивици в горните слоеве на атмосверата. Получава се по сложен начин, в резултат от сблъсъка на високоенергийни частици, носени от слънчевия вятър с неутралните атоми на силно разредени газове, от което се получава светлинно действие. Това става в горните слоеве на земната атмосфера. Зависи от наистина много фактори, но въпреки това явлението може да се появява повече от 50 пъти годишно.

Много хора си мислят, че северното сияние представлява някакви цветни газове, осветени от слънчевите лъчи или от луната, но това не е вярно.

По-вероятните теории за получаването му показват, че то е резултат от светлинното действие на електричния ток.



Какво не трябва да правим по време на буря?

- не бива да се крием под единично дърво в полето
- не бива да стоим в края на гората
- не бива да стоим в подножието на хълм или около върха на хълма
- ако сме група не бива да стоим близо един до друг
- не бива да тичаме
- не бива да лягаме на земята
- не бива да се допираме до метални предмети
- не бива да стоим до стълбове, електропроводи и антени
- не дива да стоим до метални огради
- не бива да стоим на място, където най-високата точка сме ние.

Как да се предпазим от мълния?

- да затворим и оставим на земята чадъра, който обикновено използваме при буря и съпровождащия я силен валеж
- да се укрием на защитено място: постройка с мълниезащита, автомобил, каравана
- ако сме на открито да клекнем с прибрани крака и ръце
- ако сме на излет в планината да се скрием под голяма група от дървета, но отдалечени на поне 3м. от ствола на дървото
- ако шофираме да спрем автомобила или да намалим скоростта и да не излизаме от превозното средство.
- ако караме велосипед или мотоциклет трябва да го оставим на земята и да се отдалечим достатъчно.



източник:
1. http://www.atlantisquest.com/prehistcity.html
2. http://bg.clearharmony.net/articles/200909/4184.html
3. http://www.royalbox.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=35&Itemid=44
4.http://bg.wiktionary.org/wiki
5.http://www.sedianka.info/Invision/index.php?showtopic=67785
23.04.2011 г.



Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Много интересно четиво! Позд...
26.04.2011 09:56
Много интересно четиво!
Поздрави за успешна седмица!
цитирай
2. atil - Подрави за статията
26.04.2011 14:48
Това което може да ни се случи е изместването на остта на въртене...И оттам катаклизмите.Вече се е случвало.Или среща с метеорит,което пак се е случвало.но това е Божа работа дето се вика,досадното е въздействието на съвременния човек върху природната среда - само взема и нищо не дава?!Това едва ли може да продължи вечно а може и на Господ да му свърши търпението...
цитирай
3. beckslover - Забавна си
26.04.2011 17:07
Ледената епоха, по-скоро ледени / гюнц, миндел, рис и вюрм/ са си явления в развитието на Земята, подкрепени със съответните геоложки „артефакти”. Чарлз Лайел в случаят е непричом. Негов е приносът, за утвърждаване на униформизмът в геологията.
Карам накратко. За потопа, като за потоп. :) За Земята. Не само твърдо. Няма да ти напомням за „твърдата” магма. Па-скоро за един съществен факт. Земният магнетизъм. Тоя, дето прави и северните сияния. Той не се смуче от пръстите. Земята е „динамо”, което го поражда и това не става от твърдото ядро и многото вода...:)
Темата е твърде обширна, за да се вмести в коментар, но искам да ти обърна внимание на най-важното нещо.
Без земният магнетизъм, животът е немислим. Оттам и фосилите в седиментите. Неотмитите от потопа.:))



цитирай
4. beckslover - оууу,
26.04.2011 17:10
и одобряваш, хееее....
по-реално е други да одобряват....

Като намеря време след време, ще публикувам постинг, посветен на теб и модерацията ти...
цитирай
5. razkazvachka - Интересно и
26.04.2011 17:23
кара на размисли!

Хубави следпразнични дни!
цитирай
6. zaw12929 - Интересно!
26.04.2011 18:36
Интересно!
цитирай
7. dalida - Ауууу
26.04.2011 19:22
beckslover написа:
и одобряваш, хееее....
по-реално е други да одобряват....

Като намеря време след време, ще публикувам постинг, посветен на теб и модерацията ти...

-----------------------------------
И одобрявам, но пак не се знае, дали модераторите няма да ти изтрият коментара.
Поздрави и до нови срещи!
цитирай
8. dalida - Съгласна съм с теб
26.04.2011 19:28
atil написа:
Това което може да ни се случи е изместването на остта на въртене...И оттам катаклизмите.Вече се е случвало.Или среща с метеорит,което пак се е случвало.но това е Божа работа дето се вика,досадното е въздействието на съвременния човек върху природната среда - само взема и нищо не дава?!Това едва ли може да продължи вечно а може и на Господ да му свърши търпението...

-------------------------------------------
Но все пак има и нещо друго, което ме занимава: Учените са категорични, че човек неможе да направи толкова бели, колкото например един вулкан. Когато изригне, вулкана изхвърля в атмосферата хиляди тонове отровни газове, които са вредни не само за човечеството и животинският свят но и за растенията.
Вреда носи и атомната енергия, но въпреки това се произвежда. Вреда носи и електрическият заряд, но - се използва. Вреда носи и химическата индустрия, но хората доброволно се тровят като използват газта за отопление и готвене.
Вредни са и пластмасите и всичко, което е излязло от промишлеността.
цитирай
9. dalida - Добре, че има и други гледни точки
26.04.2011 19:32
beckslover написа:
Ледената епоха, по-скоро ледени / гюнц, миндел, рис и вюрм/ са си явления в развитието на Земята, подкрепени със съответните геоложки „артефакти”. Чарлз Лайел в случаят е непричом. Негов е приносът, за утвърждаване на униформизмът в геологията.
Карам накратко. За потопа, като за потоп. :) За Земята. Не само твърдо. Няма да ти напомням за „твърдата” магма. Па-скоро за един съществен факт. Земният магнетизъм. Тоя, дето прави и северните сияния. Той не се смуче от пръстите. Земята е „динамо”, което го поражда и това не става от твърдото ядро и многото вода...:)
Темата е твърде обширна, за да се вмести в коментар, но искам да ти обърна внимание на най-важното нещо.
Без земният магнетизъм, животът е немислим. Оттам и фосилите в седиментите. Неотмитите от потопа.:))




----------------------------------------
Иначе няма да е интересно. Опорната точка е - учебният материал погледнат под различен ъгъл.
цитирай
10. dalida - Интересно четиво
26.04.2011 19:34
hristo27 написа:
Много интересно четиво!
Поздрави за успешна седмица!

--------------------------------
Именно. Интересно и забавно. Един учебен материал погледнат под различен ъгъл.
Поздрави и на теб!
цитирай
11. dalida - Сетих се за кълбовидните мълнии
26.04.2011 19:46
Казват че не само са много опасни, но са и унищожителни. Те "раждат" пожарите които с дни не загасват в горите. Такава мълния може да запали голяма сграда без проблем. Там където има торнадо, кълбовидната мълния е чест гост.
цитирай
12. atil - Торнадото май ще стане чест гост и по тези краища
26.04.2011 21:37
Тук имаше,аз бях свидетел...,значи и пожари ще има повече...А "Потопа" не е мит,но се е случил в Месопотамия(Сувар по булгарски,гърците го превели на техен език),днешен Ирак.Водата е стигнала до планината Арарат.Пише го в булгарскиге летописи,в Библията има описани доста действителни исторически събития.А каквото е било то значи,че е възможно пак да се случи.А това за магнетизма явно ни пази от разпадане...И в човека има магнетизъм.
цитирай
13. dalida - В човека, по точно май в човешкия
26.04.2011 21:50
организъм има доста минерали които спомагат за развитието му. Затова, когато човешкия (и животински) организъм се разболее, лекарите му правят цялостно изследване - кръвна картина която показва, кой минерал е в повече и кой е с ниско равнище. Един пример само ще ви дам:
При липса на достатъчно желязо в организма, човека страда, езикът му се нацепва, ноктите се цепят, кожичките около нокътя се люпят.
при липса на витамин С организма си показва "ноктенцата" като някой пророк. Желязото, магнезия, сяра, никел, калций, калий,бром и още доста минерали без които човешкия организъм се разболява.
А магнетизма ни държи прави върху земната повърхност. Ако го нямаше магнитното претегляне сигурно щяхме да подскачаме или да хвърчим във въздуха като балончета.
цитирай
14. dalida - Колкото до потопа
26.04.2011 22:01
Имало е май доста наводнения, наричани от древните потопи. Днес в 21 век все още не са почнали поройните летни дъждове. Големите горещини водят до потопните дъждове. Миналото лято например от многото дъжд морето се беше вдигнало нивото с 30 см, над това което беше през пролетта. Тази година ако има пак поройни дъждове, реките ще прелеят и нивото на морето ще се покачи отново.
Колкото до Библията не ми харесват пасажите, където се описват жестокостите и много заплахи има в нея. Хората които са я писали и превеждали сигурно са били много жестоки и злобни.
цитирай
15. beckslover - ;P
26.04.2011 23:00
Eй, не магнетизма, гравитацията ни пречи да летиме.:)
цитирай
16. golden - За потопа, май не е бил съвсем като потоп
27.04.2011 01:01
ама така са го разбирали древните, както и ти пишеш.
Днес младите сме по-учени и сме наясно, че не е бил съвсем потоп, но е имало доста наводнени селища и някои от тях дори са потънали в дълбоките води на морета и океани, заради корозията. И днес такива катаклизми се случват в определени райони на планетата. Не трябва да забравяме, че планетата Земя е жив организъм, тя живее, движи се и диша като...същество - природа - феномен.
цитирай
17. dalida - Как може човек да живее до 106 години?
27.04.2011 09:17
beckslover написа:
Ледената епоха, по-скоро ледени / гюнц, миндел, рис и вюрм/ са си явления в развитието на Земята, подкрепени със съответните геоложки „артефакти”. Чарлз Лайел в случаят е непричом. Негов е приносът, за утвърждаване на униформизмът в геологията.
Карам накратко. За потопа, като за потоп. :) За Земята. Не само твърдо. Няма да ти напомням за „твърдата” магма. Па-скоро за един съществен факт. Земният магнетизъм. Тоя, дето прави и северните сияния. Той не се смуче от пръстите. Земята е „динамо”, което го поражда и това не става от твърдото ядро и многото вода...:)
Темата е твърде обширна, за да се вмести в коментар, но искам да ти обърна внимание на най-важното нещо.
Без земният магнетизъм, животът е немислим. Оттам и фосилите в седиментите. Неотмитите от потопа.:))




--------------------------------------
Питали Ереван и той отговорил:
- " Човек може да живее до 106 години само ако мозъкът му е замръзнал в едно положение или е в течно състояние до определен момент и след падане на температурата стане на лед!"
Ти, как си достигнал до 106 годишна възраст?
цитирай
18. dalida - Ей!
27.04.2011 09:18
beckslover написа:
Eй, не магнетизма, гравитацията ни пречи да летиме.:)

-----------------------------
Как така гравитацията?
цитирай
19. dalida - за потопа
27.04.2011 09:20
golden написа:
ама така са го разбирали древните, както и ти пишеш.
Днес младите сме по-учени и сме наясно, че не е бил съвсем потоп, но е имало доста наводнени селища и някои от тях дори са потънали в дълбоките води на морета и океани, заради корозията. И днес такива катаклизми се случват в определени райони на планетата. Не трябва да забравяме, че планетата Земя е жив организъм, тя живее, движи се и диша като...същество - природа - феномен.

---------------------------------------------
Ами да, потоп или нещо подобно е имало в Месопотамия - потънали два града и това е описано освен в библията и в други хроники.
цитирай
20. dalida - Изчезват ми коментари
27.04.2011 10:14
Кой ми краде коментариите?
Вече ще си ги номерирам предварително и така:
№ 1 - hristo27
№ 2 - atil
№ 3 - beckslover
№ 4 - beckslover
№ 5 - razkazvachka
№ 6 -zaw12929
№ 7 - 8, 9,10, 11 - dalida
№ 12 - atil
№ 13 - dalida
№ 14 - dalida
№ 15 - beckslover
№ 16 - .golden
№ 17 - 18, 19 - dalida
-----------
Не ми трийте коментариите, ако име нещо нередно, мога и сама да си ги трия!!!
цитирай
21. dalida - Мисля че 22 коментара за тази тема са достатъчни
18.05.2011 20:36
за което благодаря на всички ви!
цитирай
22. анонимен - AroundOfTheWorld.ru - Тайны планеты, необычные вещи, интересные события, мир вокруг нас, интересные факты
05.12.2011 16:35
<img>http://aroundoftheworld.ru/wp-content/uploads/2011/12/ibiza3.jpg</img>

Земля – это планета невероятной красоты, где каждый уголок по-своему прекрасен и таинственен, будь то созданное природой место или построенный человеком мегаполис. Места, которые непременно стоит увидеть, можно перечислять очень долго. Но кроме мест есть в мире и множество интересных событий, традиций и просто фактов, благодаря которым хочется посетить именно эту страну, город, поселение или местность.
Блог «С миру по нитке» посвящен именно таким удивительным местам.


<a href=http://aroundoftheworld.ru/china/velikaya-kitajjskaya-stena.html>великая китайская стена</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/yuzhnye-strany/pustynya-atakama-v-drugom-izmerenii.html>атакама</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/dela-serdechnye.html>lebedi</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/italy/shopping-v-italii.html>шоппинг в италии</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156732
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031