Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.11.2011 15:32 - ЕГИПЕТ, СПИН, ФАРАОНИ
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15548 Коментари: 18 Гласове:
42

Последна промяна: 09.04.2015 10:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     ЧОВЕКЪТ И  НЕГАТИВНОТО МУ МИСЛЕНЕ

       обидите, недоволството и злобата са отрова за тялото

Ако човек си позволява постоянно да мисли негативно, да осъжда обкръжаващите, безкрайно да се разочарова от хората, които не съответствуват на неговите представи и очаквания - това е ментално самоубийство. Когато е прието да се говори, хората са по-често склонни да виждат (чашата наполовина празна, а не на половината пълна). Ако човек не се научи да владее себе си, всякакво осъждане отстрани може да влезе в неговото енергично поле и да го отрови.

 ПРОКЛЯТИЕТО НА ФАРАОНА  или ХИЛЯДОЛЕТНАТА ИСТОРИЯ НА СПИН - а

Източник: chudesa.net


През 1922 г. английският археолог Хауърд Картър открил гробницата на египетския фараон Тутанкамон, в която се намирали несметни богатства. Скоро след това почти всички, които нарушили покоя на египетския владетел, умрели в страшни мъки. Тогава се родила и легендата за „проклятието на фараона“. Тайнствената болест, от която измрели археолозите и техните помощници, и до днес остава неизвестна. През 80-те години на миналия век френската лекарка Каролина Филип поставила своя диагноза: хората, умрели от „изключително силна алергия“, след като вдишали в гробницата „спори от плесен, образувала се върху зеленчуците и плодовете, оставени там преди три хиляди и четиристотин години“.
И днес екскурзоводите в зловещата гробница разказват на развълнуваните туристи легендата за това как деветнадесетгодишният фараон Тутанкамон умрял от вселилия се в него зъл дух. И нещо повече, този зъл дух, охранявайки гробницата, проклинал всеки: „Проклятието рано или късно ще настигне всички осквернители, светотатствено нахлули в гробницата на фараона!“ И, както е известно, това предупреждение не останало само празна заплаха…


Смъртта на повече от двадесет души, които били в погребалните покои на Тутанкамон, и на тези, които докосвали заболелите, сякаш потвърдила справедливостта на зловещата легенда.

А след това започнали да се раждат версии и хипотези.


 Едно от първите научно обосновани изследвания е дело на африканския лекар Джофри Дин. В неговата болница в Порт Елизабет бил докаран в тежко състояние геологът Джон Уилз, изследващ екскрементите на летящите мишки в пещерите на Централна Африка. Той имал висока температура, съпроводена със силни болки в мускулите. За щастие, на доктор Дин били известни подобни случаи на заболявания сред изследователи на пещерите на инките в Южна Америка. В тях тогава бил открит възбудителят на болестта – вирусът хистоплазмозис, съдържащ се в изпражненията на прилепите. Тогава недъгът получил названието „пещерна болест“. И доктор Дин излекувал Уилз.

Изучавайки историята на болестите
на умрелите членове на експедицията и провеждайки бактериологично изследване на гробницата на Тутанкамон, Дин  открил в екскрементите на летящите мишки вируса хистоплазмозис. Така през 1956 г. той поставил научно обоснована диагноза на тайнственото заболяване – „пещерна болест“, и по този начин развенчал мита за „проклятието на фараона“.
С изследвания на вирусите и отровните плесени, открити в гробниците и съдържащи се в мумиите, се занимавали и френски учени. В парижка лаборатория били доставени от музея балсамираната мумия на фараон Рамзес II, която с течение на времето започнала да се разлага. По време на нейната реставрация изследователите открили по ушите, тялото и вътре в мумията плесенни гъбички от групата на аспергилусите, при това най-активните и отровни. Тези и други изследвания показали, че плесенните спори дори след хилядолетия не само не изгубват своята жизнеспособност, но обратното – техният патологичен потенциал се усилва!

Именно на тази лаборатория в Париж била сътрудник и доктор Каролина Филип. Занимавайки се с проблемите на белодробните заболявания, тя установила, че вдишването на плесен винаги предизвиква белодробни заболявания с алергичен характер. Тя поставила диагноза на загиналите членове на експедицията на Картър – „силна алергия“, за което навремето съобщила френската преса. Трудно е обаче човек да се съгласи с тази диагноза. Алергията, както е известно, не е заразна. Въпреки това фактът на заразяване на болногледачката и брата на лорд Карнарвън, участник в експедицията, приятел и финансов покровител на Картър, е неопровержим. Тогава каква е била тази тайнствена болест?

Според древната легенда младият фараон Тутанкамон е бил погубен от злия дух. Но легенда ли е това?


Известно е, че медицината в Египет от онова време е била на високо равнище и била прочута в целия Изток. При египетските лекари се лекували дори персийските царе. И освен това древноегипетските медици добре се възползвали от „услугите“ на злия дух: ако болният не се поддавал на лечение, то лекарите поставяли диагноза, че той е станал жертва на вселилия се в него зъл дух. Такава диагноза не предизвиквала съмнение в никого и се възприемала като нещо, което се разбира от само себе си, а на медиците гарантирала запазване на „честта“. Именно такава диагноза очевидно била поставена на починалия Тутанкамон. Но придворните лекари прекрасно разбирали, че Тутанкамон е станал жертва на неизвестна смъртоносна болест, която се разпространила като жестока епидемия в Египет. За това свидетелстват атрибутите на погребалния ритуал – тройни саркофази. В тях погребвали умрелите от тази инфекциозна болест представители на знатните египетски семейства и членовете на царствените династии. Саркофазите се издълбавали от ценни породи дърво и представлявали комплект от три „калъфа“, влизащи един в друг,на принципа - матрьошка. В най-малкия слагали инфектирания труп на мъртвия или неговата мумия, а капакът на саркофага щателно се залепвал по цялата дължина с насмолена лента. След това най-малкият саркофаг се поставял в средния, той също щателно бил запечатван и накрая тези два саркофага се слагали в третия, след което трите „калъфа“ се поставяли, на свой ред, в ковчег – и всичко това се зазиждало в дълбока подземна гробница.

Обаче - съществува ли опасност от заразяване на човек от инфекциозна болест при контакт с инфектиран труп?

Утвърдителен отговор дават публикуваните в специализираната медицинска преса снимки на трупа на човек, починал от СПИН, завит в специално обработена тъкан, за да се предпазят медиците от заразяване. Интересна аналогия! Не се ли крие в нея ключът към разгадаването на „проклятието на фараона“?! Може би именно СПИН е бил този зъл дух, който умъртвил Тутанкамон и след много векове причинил смъртта на хората, които влезли в неговата гробница?

Съществуващите научни данни за изключително тежката белодробна форма на СПИН дават основания да се смята, че лорд Карнарвън е починал от двустранна пневмоцистна пневмония или, казано другояче, от белодробна форма на СПИН. А ако това е така, то по-нататък възникват редица въпроси, на които дава отговор настоящата хипотеза.

*  Къде би могъл лорд Карнарвън да се зарази от СПИН?
-  Несъмнено в гробницата на Тутанкамон, където той участвал в отварянето на саркофазите, вдишвайки вдигналата се вирусна прах.

*  Откъде се е взел вирусът на СПИН в гробницата на Тутанкамон?
-  Възможно е преди 34 века в Египет, по време на царуването на Тутанкамон, да е свирепствала епидемия от СПИН, сред чиито жертви се оказал и младият фараон. Както предписвал царският погребален ритуал, тялото на фараона било мумифицирано и поставено в троен ковчег, вътрешностите – в специални съдове, и всичко било зазидано в дълбоко подземие заедно с имуществото, необходимо за отвъдния живот, и принадлежащите му съкровища.
науката доказва че:
Но, както е известно, след смъртта на човек клетките в неговия организъм продължават да живеят още известно време докато месото и костите се разпаднат,това трае 12 -15 години след смъртта,ако тялото не е балсамирано,ако е - тогава времето е много повече.  И вирусът на СПИН е продължавал да се размножава в тях. При това условията за неговото размножаване са били наистина като в инкубатор: постоянна благоприятна температура, отсъствие на влага и светлина, пълна херметизация. В такива идеални условия насищането с вируси на останките на фараона несъмнено е достигнало висока концентрация. А след това, в продължение на векове, вирусът е бил подложен на естествено изсушаване и се е превърнал заедно с плесента върху останките на фараона в прах, която се вдигала във въздуха при отварянето и изследването на гробницата от археолозите.

Следователно, вдишвайки тази вирусна прах, първооткривателите се заразили със СПИН от самия Тутанкамон! Лорд Карнарвън боледувал в течение на три седмици и починал. Извиканият от Европа негов роден брат и медицинската сестра, които дежурили до леглото му, също се заразили от него и скоро починали. А може би това е случайност? Стечение на обстоятелствата?
*  Представлява ли опасност вирусът на СПИН във вид на суха прах, консервирана в гробницата?
-  На подобен въпрос относно спорите на плесените вече бил даден положителен отговор от френската лаборатория, която изследвала мумията на фараона Рамзес II. Това се отнася също и за вирусите. Известно е, че за експериментално изследване на вирусния материал широко се прилага неговото изсушаване и консервация.

Бактериологичните изследвания, проведени на мумията на фараон Рамзес II, открили само гъбични разраствания, поразяващи организма на човек. Но такова поражение е дълготрайно и обикновено не води да смърт. Но фактът си остава факт: повече от двадесет човека, спуснали се в гробницата на Тутанкамон, един след друг починали в течение на пет години от неизвестна болест.

Това дава основание да се предполага, че там е имало не само гъбички, но и смъртоносен вирус. Впрочем, отровните вируси, попадайки върху плесени, активно се размножават и не само съхраняват своята жизнеспособност хиляди години, но и усилват своя патологичен потенциал! Не е изключено в гробницата на Тутанкамон да се е намирал вирус на СПИН, доколкото картината на протичане на неизвестната болест при всички умрели е напълно идентична с картината на развитието на белодробната форма на СПИН-а с летален изход.

Заплашени ли са днешните археолози от вируса на СПИН,ровейки се в древните гробници и могили? Учените дават уклончиви отговори и се осланят на подробните изследвания както на ДНК, така и на обикновенната кръвна проба.

Епидемията от СПИН в Африка не би могла да възникне изведнъж, от нищото. По всяка вероятност СПИН, излизайки от гробниците на древните фараони, дълго време се е натрупвал локално в Африка, докато не настъпило своето рода изригване на инфекцията в околната среда, за което допринесли както сексуалната революция от XX век в целия свят, така и техническият прогрес, осигуряващ бързина и лекота на попадането на вируса на другите континенти. На агресията на инфекцията на първо място била подложена Америка, станала лесно достъпна за мигриращото африканско население.


http://koziroga.blogspot.com/2010.....



Гласувай:
42




1. dalida - Египет в древността
18.11.2011 15:42
Египет е страна на древна цивилизация с история от над 5000 години. Най-известни са трите пирамиди в Гиза, Сфинкса, гробниците в Долината на царете, храмовете в Карнак и Луксор, статуите в Абу Симбел.

Нивото на развитие, постигнато в областта на медицината в Древен Египет, е доста изумително. Откритията, направени по време на разкопките, изумили както археолозите, така и историците, тъй като нито един историк не очаквал една толкова силно развита технология у цивилизация, живяла 3,000 години преди новата ера.

Било разкрито, посредством рентгенови анализи върху мумиите, че в Древен Египет е била практикувана мозъчна хирургия. При това тези операции са били провеждани с помощта на високопрофесионални техники. Когато били изследвани черепите на мумиите, които са били подложени на операция, можело да се види, че оперираните страни са били разрязани много правилно. Били открити дори зараснали черепни кости, което доказва, че тези хора са живели след мозъчната операция.

По време на разкопките били разкрити също така и множество медицински техники и инструменти, използвани от древните египтяни преди 5,000 години, освен тези за мумифициране.



цитирай
2. dalida - И още....
18.11.2011 15:43
1. Жреците, заангажирани с медицина в Древен Египет, лекували всички видове болести в своите храмове. Точно както днес, египетските доктори са се били специализирали в различни сфери на медицината. Всеки един доктор притежавал свой собствен клон. От очни лекари до зъболекари, множество специализирани лекари оказвали услуги на народа.

2.Лекарите в Древен Египет били ръководени от държавата. Ако пациент не успеел да се възстанови или умре, то държавата разследвала причините и определяла дали методът на лечение, който бил използван от доктора, противоречал на правилата или не. Ако по време на лечението бил допуснат някакъв пропуск, това се установявало и докторите били наказвани в рамките на закона.

3.Всеки един храм притежавал добре оборудвана лаборатория, в която били приготвяни и съхранявани лекарства.

4. Първите стъпки на фармакологията и примери за употреба на превръзки и компреси датират от времето на Древен Египет. Папирусът на Смит описва как лепкави ленти, направени от лен, са били използвани за лечението на рани. Ленът също така бил и идеален материал за извършването на превръзки.

5. Археологическите открития са разкрили подробна картина на медицинската практика. Освен това били открити и имената и титлите на повече от 100 лекари, специализирали се в собствените си сфери.
цитирай
3. mobbidik - Лекарите в Египет
18.11.2011 15:57
Лекарите-магове натрупвали знания в т. нар “школи на живота” – едновременно храмове, болници и университети. Там те научавали всичко, което им било необходимо, за да пазят човешкото здраве. Лечението в Древен Египет било смесица между медицина и богослужение.
цитирай
4. tutankhamon661 - dalida
18.11.2011 16:00
Легендите около Тутанкамон нямат край. Хората сега вярват, какво остава за тогава.
Не че няма истина, де. Например Злият дух още витае ....
Страхотен материал - отново си на ниво.
цитирай
5. kozme - Egipt
18.11.2011 16:03
Нивото на развитие, постигнато в областта на медицината в Древен Египет, е доста изумително. Откритията, направени по време на разкопките, изумили както археолозите, така и историците, тъй като нито един историк не очаквал една толкова силно развита технология у цивилизация, живяла през 3 000-те години преди новата ера.

Било разкрито, посредством рентгенови анализи върху мумиите, че в Древен Египет е била практикувана мозъчна хирургия.39 При това тези операции са били провеждани с помощта на високопрофесионални техники. Когато били изследвани черепите на мумиите, които са били подложени на операция, можело да се види, че оперираните страни са били разрязани много правилно. Били открити дори зараснали черепни кости, което доказва, че тези хора са живели след мозъчната операция.......и въпреки всичките им открития, тази смъртоносна болест наречена по-късно спин, отнемала животи и лек за нея нямало.
цитирай
6. atil - Злото убива колкото може, после се ...
18.11.2011 17:01
Злото убива колкото може ,после се самоизяжда. Ако човека "еволюционно"деградира до състоянието на лъжец,крадец и убиец то Земята ще се освободи от подобен паразит.Защото ще се наруши равновесието. Основната задача на Тангра е да пази равновесието. А за тия които останат хора ще има "Нов свят и нов живот"!
цитирай
7. dalida - Спин
18.11.2011 18:49
или имунна недостатъчност. В древните времена е имало много повече болести, отколкото през 20 век, учените са си свършили работата добре. Например през първата и втората св.войни хора са умирали от разлагане на месото тази болест по-късно бе наречена сифилис; хора са умирали и от чума, не знам какво точно преставлява тази болест, но съм чувала че в Африка на места и през този век умират хора от тази страшна болест. Дали древната чума не е прародител на спина, учените все още нямат отговор на тази хипотеза. Съвременните болести дали защото хората се ваксинират, или са по-устойчиви, жертвите са много по-малко, отколкото преди векове.
цитирай
8. dalida - Легендите....
19.11.2011 08:36
tutankhamon661 написа:
Легендите около Тутанкамон нямат край. Хората сега вярват, какво остава за тогава.
Не че няма истина, де. Например Злият дух още витае ....
Страхотен материал - отново си на ниво.


---------------------------------------------------
Съвременните учени се заеха сериозно да проучат тези легенди. Най-скептични в това отношение си остават историците.
Но, това което намират археолозите е впечатляващо.Някои от тях търсят сензации, други търсят научното, а трети просто са иманяри.
цитирай
9. dalida - Злото.....
19.11.2011 08:42
atil написа:
Злото убива колкото може ,после се самоизяжда. Ако човека "еволюционно"деградира до състоянието на лъжец,крадец и убиец то Земята ще се освободи от подобен паразит.Защото ще се наруши равновесието. Основната задача на Тангра е да пази равновесието. А за тия които останат хора ще има "Нов свят и нов живот"!


--------------------------------------------
Злото е загнездено най-често при саможивите хора, те не живеят за другите, те не приемат другите, те просто си жвеят в своя си свят и умират пак там самоизяждайки единствено собственото си вътрешно АЗ. Дали тези хора притежават "ангел хранител" и ако да - защо този ангел хранител не ги "предпазва" от самите тях, е все още подложено на разискване. Учените знаят за този "проблем" и може би след години ще успеят да го изяснят.
цитирай
10. liliyanaandreeva - ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
19.11.2011 15:51
Човек трябва да се научи да владее страстите си и да отхвърли пороците тотално и доброволно!Поздравявам Ви за тази позиция!В противен случай каквото и да е благоденствие или технически прогрес ще се използват за злодеяния!
цитирай
11. alexs - Възникване на СПИН Първите ...
20.11.2011 12:11
Възникване на СПИН

Първите случаи на СПИН са регистрирани в САЩ през 1979 година сред 11 млади мъже – хомосексуалисти, които са заболели едновременно от злокачествено протичащ сарком на Капоши и пневмоцистна пневмония. Първите съобщения за заболяването се появяват две години по-късно от различни райони на САЩ. Болестта засяга най-активната възраст между 20 и 49 години. Боледуват предимно мъжете, които в САЩ са около 93% от всички болни.
Вирусът на заболяването е открит през 1983 година от два екипа едновременно във Франция и САЩ. През 1986 година е възприето вирусът на СПИН да се нарича ХИВ. Предполага се, че той е произлязъл от маймунския имунодефицитен вирус СИВ.
Проследяването на болестта в Западна Европа започва от 1982 г. Първоначално е регистриран неголям брой болни, който след това ускорително нараства.
Третата обширна зона обхваща Централна Африка. Първите случаи на СПИН са съобщени през 1983 г. в Заир и Руанда. Сега е ясно, че има значителен брой болни и в Уганда, Централната африканска република, Кения, Замбия, Мозамбик и др. Истинският им брой не се знае. Има данни, които показват, че първите заболявания от СПИН в Африка са се появили още от края на 70-те години. Онова което отличава СПИН в ред африкански страни от заболяването в САЩ и Европа, е фактът, че броят на болните мъже и жени е почти еднакъв. По- често боледуват мъже над 40 и жени под 30 годишна възраст. Главният път за предаване на инфекцията там е хетеросексуалният. Значителна роля играе и парентералният път - кръвопреливане и нестерилизирани игли.
http://www.aids-news.eu/?action=news&id=12

теории за произхода на SPIN
*
конспиративни теории - поради различни причини, различни източници създават теорията, че ХИВ е продукт на разработки за биологично оръжие;
*

“зелени маймуни”- поради наличието на вирус, разпространен сред маймуните, близък до ХИВ, се предполага, че вирусът на човешкия имунодефицит произхожда от него;
*
хаитянският произход – това е теория, обус
цитирай
12. atil - Далида, първо да ти благодаря тук за ...
20.11.2011 13:23
Далида,първо да ти благодаря тук за коментара за маймуните и циганите...циганията и злото сигурно имат нещо общо ,но те определено не са само при циганите.Така ми се струва.Чувал съм ,че ангел-хранител има всеки кръстен, но в един момент когато злото победи ангел-хранителя се отдръпва встрани разплакан и човека и душата остават във властта на другите духовни йерархии. А ето как шаманистиката определя злото: " Умишленно използване на енергията за лични цели, противоречащи на силата на Любовта(тук явно се визира и Христос, който символизира тази сила), както и на материалната и духовна еволюция на човека."
Дойде ми идея за нов постинг тази сутрин.
Поздрави и успехи!
цитирай
13. dalida - Спин-ът,учените са длъжни да намерят първопричината,затова са и тези пътешествия.
21.11.2011 08:10
alexs написа:
Възникване на СПИН

Първите случаи на СПИН са регистрирани в САЩ през 1979 година сред 11 млади мъже – хомосексуалисти, които са заболели едновременно от злокачествено протичащ сарком на Капоши и пневмоцистна пневмония. Първите съобщения за заболяването се появяват две години по-късно от различни райони на САЩ. Болестта засяга най-активната възраст между 20 и 49 години. Боледуват предимно мъжете, които в САЩ са около 93% от всички болни.
Вирусът на заболяването е открит през 1983 година от два екипа едновременно във Франция и САЩ. През 1986 година е възприето вирусът на СПИН да се нарича ХИВ. Предполага се, че той е произлязъл от маймунския имунодефицитен вирус СИВ.
Проследяването на болестта в Западна Европа започва от 1982 г. Първоначално е регистриран неголям брой болни, който след това ускорително нараства.
Третата обширна зона обхваща Централна Африка. Първите случаи на СПИН са съобщени през 1983 г. в Заир и Руанда. Сега е ясно, че има значителен брой болни и в Уганда, Централната африканска република, Кения, Замбия, Мозамбик и др. Истинският им брой не се знае. Има данни, които показват, че първите заболявания от СПИН в Африка са се появили още от края на 70-те години. Онова което отличава СПИН в ред африкански страни от заболяването в САЩ и Европа, е фактът, че броят на болните мъже и жени е почти еднакъв. По- често боледуват мъже над 40 и жени под 30 годишна възраст. Главният път за предаване на инфекцията там е хетеросексуалният. Значителна роля играе и парентералният път - кръвопреливане и нестерилизирани игли.
http://www.aids-news.eu/?action=news&id=12

теории за произхода на SPIN
*
конспиративни теории - поради различни причини, различни източници създават теорията, че ХИВ е продукт на разработки за биологично оръжие;
*

“зелени маймуни”- поради наличието на вирус, разпространен сред маймуните, близък до ХИВ, се предполага, че вирусът на човешкия имунодефицит произхожда от него;
*
хаитянският произход – това е теория, обус

цитирай
14. dalida - Първо да....
21.11.2011 08:17
atil написа:
Далида,първо да ти благодаря тук за коментара за маймуните и циганите...циганията и злото сигурно имат нещо общо ,но те определено не са само при циганите.Така ми се струва.Чувал съм ,че ангел-хранител има всеки кръстен, но в един момент когато злото победи ангел-хранителя се отдръпва встрани разплакан и човека и душата остават във властта на другите духовни йерархии. А ето как шаманистиката определя злото: " Умишленно използване на енергията за лични цели, противоречащи на силата на Любовта(тук явно се визира и Христос, който символизира тази сила), както и на материалната и духовна еволюция на човека."
Дойде ми идея за нов постинг тази сутрин.
Поздрави и успехи!

------------------------------------------
винаги злото се използва умишлено и с корист, нали затова знахарите забраняват намесата на менте лечителите да закачат чакрите. Човекът все още не е изследван напълно,има гени които не са още опознати напълно. Учените малко по малко се опитват да ни научат, че при хората и животните,особено свенята, има общи зависимости. ДНК-то при човека не е еднакво,мутациите са резултат на смесване на ДНК кръвните клетки са различни и т.н. И, химиците и биолозите го доказаха. Остава само скептиците дарвенисти да го приемат.
цитирай
15. dalida - СПИН
28.11.2011 08:57
Първите случаи на СПИН са регистрирани в САЩ през 1979 година сред 11 млади мъже – хомосексуалисти, които са заболели едновременно от злокачествено протичащ сарком на Капоши и пневмоцистна пневмония. Първите съобщения за заболяването се появяват две години по-късно от различни райони на САЩ. Болестта засяга най-активната възраст между 20 и 49 години. Боледуват предимно мъжете, които в САЩ са около 93% от всички болни.
Вирусът на заболяването е открит през 1983 година от два екипа едновременно във Франция и САЩ. През 1986 година е възприето вирусът на СПИН да се нарича ХИВ. Предполага се, че той е произлязъл от маймунския имунодефицитен вирус СИВ.
Проследяването на болестта в Западна Европа започва от 1982 г. Първоначално е регистриран неголям брой болни, който след това ускорително нараства.
Третата обширна зона обхваща Централна Африка. Първите случаи на СПИН са съобщени през 1983 г. в Заир и Руанда. Сега е ясно, че има значителен брой болни и в Уганда, Централната африканска република, Кения, Замбия, Мозамбик и др. Истинският им брой не се знае. Има данни, които показват, че първите заболявания от СПИН в Африка са се появили още от края на 70-те години. Онова което отличава СПИН в ред африкански страни от заболяването в САЩ и Европа, е фактът, че броят на болните мъже и жени е почти еднакъв. По- често боледуват мъже над 40 и жени под 30 годишна възраст. Главният път за предаване на инфекцията там е хетеросексуалният. Значителна роля играе и парентералният път - кръвопреливане и нестерилизирани игли.
цитирай
16. dalida - И още една страшна болест - спина бифида
28.11.2011 09:00
Спина бифида (на латински Spina bifida - буквално „раздвоен гръбначен стълб“) е вроден дефект, който се състои в непълно изграждане на гръбнака (по точно на невралната тръба) по време на бременността. Като резултат детето се ражда инвалид (с парализа на долните крайници) или умира от инфекция скоро след раждането — в зависимост от това доколко е засегнат гръбначният стълб.

За да се намали от вродени дефекти на невралната тръба, на жените в детеродна възраст се препоръчва да приемат редовно витамин B9 (фолиева киселина), особено в най-ранните етапи на бременността. При непланирана бременност обаче майката не знае за състоянието си и не приема витамин B9, което затруднява превенцията на спина бифида.
цитирай
17. dalida - Разпостранение на СПИНА БИФИДА
28.11.2011 09:03
Спина бифида е сред най-често срещаните вродени дефекти при новородените, водещ до перманентна инвалидизация или смърт. Всички жени, способни да забременеят, рискуват да имат дете, родено със спина бифида. Няма доказани данни, заболяването спина бифида да е генетично обусловено.

Спина бифида засяга приблизително 2 от всеки 1 000 новородени в Съединените щати (за България все още няма обобщени такива данни). Фолиевата киселина, консумирана ежедневно, може да предотврати между 50% и 75% от случаите на спина бифида. За нещастие, голям процент от българските жени не знаят, че фолиевата киселина може да предотвратява много от тези вродени дефекти, и 70 процента от жените не приемат всекидневно препоръчаното (и в някои случаи – предписаното им) ниво на фолиева киселина.

Според Световната здравна организация, 70 000 новородени и 200 000 бремености са засегнати всяка година от спина бифида. В България се диагностицира по национална програма, утвърдена с решение 735 на МС от 10.10.2000 г. и финансирана от бюджета. Доказано засегнатите бременности се прекъсват. При допуснати раждания със спина бифида се правят консилиуми от специалисти в областта, които преценяват тежестта на малформацията и има ли смисъл да бъде оперирана. Леките случаи подлежат на (често успешни) неврологични операции. При тежките случаи обикновено се стига до летален изход вследствие на тежка вторична инфекция на откритата част на гръбначния мозък. Оцелелите с тежка форма на малформацията спина бифида водят труден живот с множество усложнения — за тях и за семействата им. Обикновено тези случаи остават завинаги в някой от домовете за деца с тежки увреждания.
цитирай
18. анонимен - СПИН
09.06.2012 18:39
По - вероятно е лордът да е бил болен от СПИН, а инфекция от гроба да го е отнесла. По принцип СПИН не убива толкова бълзо, а и никой друг не ке е заразил, вали? Някой се беше сетил да нанесе едно връз друго огнищата на СПИН и центровете на имунизация п/в едра шарка на СЗО в Африка. Така че СПИН възниква от трансмутации от ваксина и маймунският еквивалент /СИВ/ от содомията, практикувана там.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156360
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031