Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.07.2014 08:01 - ИЗМАМИТЕ НА ХХ1 ВЕК (1)
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4276 Коментари: 6 Гласове:
19

Последна промяна: 21.07.2015 20:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                             Пещерата на Аладин





      image



 Обир на века  на митницата в  София.



Като за последно, вътрешен човек (или няколко митничари) с протекция се е обогатил с  достатъчно количество конфискувани стоки за милиони.

Както винаги до сега при всички обири и престъпления - няма виновни!

Всички митничари, които са имали достъп до склада с конфискувани стоки на летище София, вчера са минали на детектор на лъжата.

Полиграфът трябвало да покаже дали и кой от тях е замесен в скандалния обир в неделя през нощта, когато изчезват 376 кг сребро, 16 кг златни накити и 1,8 кг платина.

И великото настъпление на Версиите започва:

* Основната версия е, че ударът е подготвен от вътрешни хора. Такива са съмненията на разследващите и на зам.-шефа на митница "Аерогара" в София Филип Александров

"В склада е като Пещерата на Аладин - има дрога и скъпа техника, мобилни телефони и други конфискувани стоки. Крадците обаче са взели само злато", разказват от разследването.

Според осведомени в агенцията имало сигнали, че през митницата на Аерогара София отдавна се правели подозрителни сделки с фиктивен износ на злато, сребро, и скъпи часовници. Дори вече имало заподозрени. Те били наблюдавани и се събирали сведения за това кога са на смяна, кой посещщава митницата по вечерно време и други детайли.

( ето една версия как златото се продава по няколко пъти: митничар продава няколко златни пръстени на познати "свои" хора; след това преди да напуснат границата митничаря подхвърля на началството че има сигнал за една група която ще пътува и трябва да се проверят по-обстойно; така златото веднъж продадено на добра цена, се прибира отново в пещерата на Аладин, след което отново е продадено и така до безкрай; една стока може да се препродаде няколко пъти, докато някой от митничарите не се издаде.)

              image


Версията за "вътрешен в играта" се подсилва и от факт, че през цялата нощ, когато се смята че е извършен обирът, полицейската СОТ, с която се пазело помещението, била изключена, без да е ясно защо.

А може и да е външен човек професионален крадец защото:
- вратата на склада е разбита
- има пробита дупка в стената на стаята със стоките
- касите отворени,  не са разбити (значи крадеца си е имал ключ?)


Странното в случая е това че:
Цялата територия на митниците на летище София се пазела от един-единствен охранител от фирма "Асо-Пирели", който стоял на бариерата на входа.(24часа)


И тук отново се появява "сценарият с чувалите"
Всички!?? конфискувани метали при операция "Леярите" са претеглени. Направени са експертизи и кражбата от митническия склад нямало да попречи на разследването.....
,което може да трае с години....




Как е парцелирана България


Автор: И. Бедров;
Редактор: Д. Попова-Витцел
http://www.dw.de


 Тези дни министерствата публикуваха справки за концентрацията на средства на техните фирми в определени банки. Бяха задължени да го направят заради приетите от служебното правителство нови правила за парите на държавните фирми, които забраняват концентрацията да надхвърля 25 процента.

 Парцелирането на България може и да не е новина за някои, но широката публика чак сега получи официални данни за това.

И така:
-  енергетиката е за Корпоративна търговска банка (КТБ),
-  транспортната инфраструктура е за ТИМ,
-  дърводобивът е за хората на Доган, малко има и за Цеко Минев,
- а парите на АЕЦ „Козлодуй“ съжителстват с пари, които участват в изненадващи медийни сделки.

 КТБ държи почти всички пари на държавните енергийни дружества:
- 96% от средствата на „Булгартрансгаз“,
-  90,85% от парите на „Булгаргаз“,
-  94,76% от сумите на Електроенергийния системен оператор
-  88,20% от наличното в сметките на Българския енергиен холдинг.

 Това е кръвоносната система на България - инфраструктурата за пренос на електроенергия и газ, както и фирмите, които осъществяват производството и доставката на тези ресурси.

Проблемите, произтичащи от подобна концентрация, са най-малко два:
  - Огромен финансов ресурс е в ръцете на един икономически играч, който става несъразмерно по-голям от останалите, навлиза мощно в други сектори, изкривява средата и става изключително агресивен, когато някой посегне към властта му.  
Агресията:  
Да си припомним как Цветан Василев атакува президента Плевнелиев в интервю за австрийския вестник „Дер Щандарт” точно в момента, когато служебното правителство обяви плановете си за нови правила за държавните пари.
Атаката на Василев си имаше и продължение - тя бе подхваната и от медийната империя около КТБ.

Проблем номер 2:
-  Държавата е тотално зависима от един човек.

Случайно забяване на няколко превода може да застраши цялата българска икономика и да остави без ток или газ хиляди потребители.

 И цялата тази власт е на едно място.

Лицемерно е политиците да говорят за диверсификация на енергийните доставки, а да не говорят за диверсификация на риска от управлението на парите на държавните фирми.

 Всичко по крайбрежието се е ориентирало към Централна кооперативна банка (ЦКБ) - от групата на „Химимпорт“, популярна вече не само във Варна като ТИМ. 100 % от парите на „Индустриална зона Варна Запад“ и „Индустриален и логистичен парк Бургас“ са във въпросната банка. На същото място са и повечето пари на ВиК-дружествата в двата града. Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ е поверило на ЦКБ 91,95% от средствата си, а „Летище София“ държи там „само“ 58,50% от парите си.

Всички държавни горски предприятия, които управляват дърводобива, имат предпочитания към турската Д-банк - и то още от времето, когато секторът беше в ръцете на ДПС.
Смолянското предприятие държи 61,05% от парите си в тази банка, приносът на Шуменското и Сливенското е по-скромен - едва 28,75% и 25,99% от парите им са на това място.

Има и едно изключение - Благоевградското предприятие е предпочело да повери 54,18% от парите си на Първа инвестиционна банка на Цеко Минев. Вероятно това няма нищо общо с факта, че на тази територия е концесионираната ски-зона над Банско.

Управляваната от депутат от ГЕРБ ядрена централа е поверила този процент от парите си на Инвестбанк. Втората новина около тази банка е, че тя пое от друга банка кредита на двата най-големи вестника - „Труд“ и „24 часа“. Те вече се радват на нов собственик, който е неизвестен на публиката.


Колкото и да вярваме в силата на демокрацията, тези данни натрапват извода, че зад фасадата от политически партии, които се явяват периодично на избори, България се управлява от група олигарси.

Служебното правителство направи крачка напред към нормализиране поне в една сфера. Правилата вече са приети, информацията вече е публична. Работа на следващото правителство е да прилага тези правила. И най-вече - да устои на натиска на олигарсите. Ако иска, разбира се.




Permalink http://dw.de/p/1CKtt







Гласувай:
19


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. tonistanchev - -
17.07.2014 08:29
За пещерата на аладин наистина е доста интересно, макар нищо конкретно да не се казва. Тоя материал на Бедров обаче си е писан по поръчка и няма голяма стойност, той е човек на Иво Прокопиев, един от най-ярките олигарси в българската история. За последния трудно ще намериш материали, обича да стои на сянка. :)
цитирай
2. dalida - № 1 - Благодаря за коментара!
17.07.2014 08:46
Понякога и мошениците изпитват чувство на отговорност. Да! Има и такива, които казват нещо важно, но ако не му обърнем внимание, това важното изчезва като дим. Много отдавна писах по въпроса - кой какво притежава от територията на България и този материал не е изключение. Просто е част от общото ми мнение, че БГ от 90-те години насам с измама и нарочни закони се разпределя и преразпределя между олигархически групировки облечени с партийни "пижами" и защитени от Конституция и Наказателни закони.

Нищо чудно че и сега БНБ се мъчи за узакони нелегалните и компрометирани (незащитени от закона над 196 000 lv.) депозити в банките.И ще успее ако ГЕРБ и Атака гласуват "За".
цитирай
3. mt46 - ...
17.07.2014 09:17
Концентрацията на пари и на власт е вредно за демокрацията...
цитирай
4. andri - Много пари, много депозити в тази банка цялата ни държавна политика си държи парите в компрометирана банка, да се чуди човек защо?
17.07.2014 11:50
Политиците не са наясно с банковото дело и говорят глупости пред медиите.
Лихви върху депозити се натрупват ако те са срочни, а данък се удържа - ако депозита се тегли частично или целия. При тегленето банката е длъжна да отдели този данък и след това да изплати депозита на собственика. Депозити които стоят в банката не се облагат предварително с 10% данък, но им се начислява лихвен процент определен от самата банка, тази лихва не се облага с данък предварително. Освен това всяка банка си има и такси обслужване на депозити - срочни и безсрочни. Новите такси влязоха в сила от предната седмица.

За по-сигурно вложителите на доходи трябва да се разпределят влоговете така че, да бъдат евентуално защитени от държавата в рамките на закона. Всички пари над 196 000 не са защитени и българските вложители знаят това, а и самите администратори в банките са длъжни да обяснят на гражданите това предимство. Човек трябва да е луд че да жертва незащитени пари в корумпирана банка. Кой от депозитарите е толкова луд? - виждаме от изнесената информация в постинга. Всичко над 25% депозити НЕ е защитено.
цитирай
5. dalida - Някои фирми и частни вложители просто ще пият "една студена"
17.07.2014 13:24
и втори път ще знаят как да процедират. Вече и децата знаят че:

Съществува широко-разпространена българска поговорка – „всички държави си имат мафия, но в България мафията си има държава".
цитирай
6. astrojozi19 - Нищо не ме учудва вече в тая държава.
18.07.2014 01:08
На какво ли не се нагледахме вече в тая наша държава на абсурдите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6159192
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031