Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 19:34 - Относно независимостта и България
Автор: zavinagiobichana92 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2919 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 10.12.2018 19:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Денят на независимостта при евреите е Пасха, или това е денят, в който Бог ги извежда от египетско робство. Това, което имат като предание още от тогава е една много интересна традиция, която е един вид преобраз на предстоящата жертва на Христос. Традицията се изразява в жертва на едногодишно агне или яре без недостатък. Жертва се по едно във всеки дом и се яде печено с безквасни хлябове и горчиви треви. Историята преди тази традиция е такава: Бог призовава човека Мойсей, който да изведе чрез знамения и чудеса израилтяните от Египет, но това изобщо не било лесно начинание, защото фараонът по онова време им налагал много тежък труд, и цялата икономика на страната зависела от работата на еврейските роби. Той отива и говори на фараона да пусне народа да служи на Господа, но той не склонява, и след това Бог поразява със страшни язви египтяните, за да разберат, че наистина това е Божия глас. Последната язва, при която вече наистина фараон склонява да ги пусне, дори ги изгонва е смъртта на всяко първородно в египетската земя. Понеже Бог желая да изяви това, че наистина е Бог на евреите, Той им дава напътствия как да защитят своите домове от идещият мор. Всяко едно семейство трябва да пожертва по едно едногодишно агне или яре, и с кръвта му да помаже горния праг и двете колони на вратата си, и така ангелът на смъртта ще отмине тези домове, когато види кръвта на вратите им.
 Това е една старозаветна история, която лично на мен ми дава много дълбоко обяснение на идеята и целта на Христовата жертва на кръста, а също и как това е свързано със свободата изобщо на всеки отделен човек и на всяка нация.
 Днес денят на независимостта се чества в много държави, но има един универсален ден на независимостта, който се чества по всяко време и във всяка една държава, от онези, които са получили независимост - от християните, които са по лицето на цялата земя. Денят на независимостта за всеки един християнин е денят, в който Христос е станал жертвата за свободата му, разпънат на дървото, Неговата кръв е тази, която щом приемем върху живота си, няма да бъдем погубени от смърт. Той е тази Пасха за целия свят, не само за евреите.
 За да бъде освободен един народ, поне според това, което виждам като принципи в Божието Слово, задължително изискване е да има кръвна жертва, или да бъде платено за това.
 Аз лично виждам това и в историята на България. Малцина осъзнават колко скъпа цена сме платили и продължаваме да плащаме за това освобождение. Платили сме с късове от земята си, от собственото си наследство, от земята, която бащите ни са придобили с бой. Дали сме много жертви, и много деца тогава са израснали без бащи. Единствено Бог не оставя щети и не ограбва онези, които е решил да освободи, а напротив - извежда ги със злато и скъпоценности (защото е писано, че така си излизат евреите - Изход12:35,36).
 Според мен, Бог се е опитал да ни се открие и да ни освободи чрез делото на В.Левски, който аз лично виждам като преобраз на Иисус Христос - Лъвът от Юда.
 Но, уви и при него се намериха предатели, които го предадоха и той стана жертва и беше убит на възраст, близка до Христовата - убит от собствения си народ, както се беше случило и с Христос, но Христос Възкръсна, а Левски винаги ще бъде запомнен в България.
 Ние решихме да разчитаме на светски сили и управници, на които платихме скъпо, а след това ни въвлякоха в робство на самите тях и завзеха земите ни. Наложиха ни да се отречем от Христос, прегръщайки комунизма, както османците ни бяха заставили да се отречем от Христос, приемайки исляма. Като се замислите, не е ли битката по-скоро за това в какво ще вярваме, а не само въпрос на територии и власт. Смятаме, че вярата няма нищо общо, но не се ли оказва, че всъщност тя е в основата на всичките борби, които се случват по земята? Не защото християните искаме много привилегии на тази земя, а защото сме мразени и има някаква невидима с очите опозиция срещу нас, която иска да ни унищожи. Защо например никой не говори слещу йогата или други окултични учения като астрологията или срещу Бялото братство? 
 В настоящия момент, ние като държава и нация също очакваме Месия, имаме нужда от Спасител. Точно сега е от огромно значение, дали ще се обърнем към Бог за помощ, защото на кого можем да имаме доверие? На управляващите ни ли? Имаме нужда да приемем Неговото спасение в лицето на Христос, Който умря за нас, за да ни изкупи като народ за Свое притежание и да ни заведе в благословение и преуспяване.
 В този момент, през тази 2018 год., светските управници на България правят опити да вкарат църквата Христова под робство - да бъде зависима от тях. Те желаят да използват като инструмент на властта си закона за вероизповеданията, и променяйки го в своя полза да наложат забрани, които да ограничат свободите на църквата, а тези забрани противоречат на конституцията на България, която е най-върховният закон. По конституцията на България, всеки човек е свободен да изповядва това, в което вярва, без да се ограничават свободите му. Не само това, но и България е в Европейски съюз, който никога не е приветствал такъв тип дискриминация.
 Около преди 29 години след комунизма, който целеше да опустоши църквата  и да обезвери народа независимо от уж хуманните си идеи за равенство; който се опита да задуши делото на Христос в България, този същият дух се стреми да въвлече в това духовно робство и моето поколение, което не е израснало в лапите му. Желае да обрече на робство и подрастващите поколение, но вярвам, че няма да успее, защото ще се обединим против него. Ние, младите хора не желаем това робство в пределите на България. И аз като християнка казвам: Нека бъде смъмрен този дух на комунизъм и Бог да не му позволи да извърши подлите си намерения. Бог вече ни е дал Цар Освободител, и Той е Иисус Христос!
 Дано тази нация познае, че никой плътски управител не ще може да защити и освободи България, а ключът към истинската независимост на този народ е това - да се обърнат всички с покаяние и молитва към Господа и да повярват в благовестието на Царството; Божието Слово - Библията да стане настолна книга във всеки дом, и децата от малки да се обучават в благочестие и да бъдат запознати истински с личността на Иисус Христос.
 Повечето хора, вероятно биха се изсмяли и трудно биха повярвали на тези неща, но Царството на Христос набира сила и се разпространява, то е реално и за него е писано, че дори и портите на ада няма да могат да му надделеят и да го спрат да расте, колко повече някакъв си закон. Да, това царство е невидимо за очите, но съществува и е сред вярващите в Бога хора.
 Ще дойдат освежителни и благодатни времена за България, ако приветства Божието Царство в своите предели, ако наистина  този народ се покае за беззаконието и коравосърдечието си, както и за поклонението на идолите и езическите ритуали, които се спазват тук.
 Дано всички българи познаят, че единствената ни надежда е в Христос!



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. germantiger - ...
10.12.2018 20:30
Как аз "виждам нещата"

- Българската църква и народ не се покаяха за 45 години руски комунизъм

- БПЦ не се изичсти от червени досиета, 11 от 15 митрополити бяха такива

- БПЦ няма - има слугинаж на Москва

- българина слага редом и живее заедно с Християнство, Ванга и Дънов

- а Ванга и Дънов са боклуци с извинение за квалификацията
цитирай
2. barin - Здравей, zavinagiobichana92. ...
16.12.2018 18:24
Здравей, zavinagiobichana92. Според мен независимостта на България е на няколко пъти. Били сме зависими от Византия, Османската империя, "лепнати" за Германия, особено за Русия, сега за САЩ. Не сме сполучили да сме на печелившата позиция( страна). Независимата църква е друго нещо, макар и да върви с държавата. Ако държавата е силна и стабилна може да поставя въпроса за независимата църква. Иначе за мен националния празник трябва да бъде 6 септември. Съображенията ми са описани в темата:
barin.blog/history/2016/09/12/koga-da-byde-nacionalniia-praznik-na-bylgariia.1476077
Най-накратко казано: постигнали сме нещо без чужда помощ и съобразяване с другите. Дори сме били изоставени сами да се оправяме. Ако се намери по-подходяща дата, като подписване на мирния договор с Византийската империя през 681 г. съм за. Принудили сме със сила една Велика сила да ни признае( а дали е имало други такива по него време?).
Поздрави!
цитирай
3. zavinagiobichana92 - Как аз "виждам нещата&quo...
16.12.2018 20:38
germantiger написа:
Как аз "виждам нещата"

- Българската църква и народ не се покаяха за 45 години руски комунизъм

- БПЦ не се изичсти от червени досиета, 11 от 15 митрополити бяха такива

Благодаря ви за мнението. Съгласна съм с вас, че има нужда от покаяние, както и че не е нормално да се смесва християнство с учението на Дънов и с Ванга.

- БПЦ няма - има слугинаж на Москва

- българина слага редом и живее заедно с Християнство, Ванга и Дънов

- а Ванга и Дънов са боклуци с извинение за квалификацията

цитирай
4. zavinagiobichana92 - Здравей, zavinagiobichana92. ...
16.12.2018 20:40
barin написа:
Здравей, zavinagiobichana92. Според мен независимостта на България е на няколко пъти. Били сме зависими от Византия, Османската империя, "лепнати" за Германия, особено за Русия, сега за САЩ. Не сме сполучили да сме на печелившата позиция( страна). Независимата църква е друго нещо, макар и да върви с държавата. Ако държавата е силна и стабилна може да поставя въпроса за независимата църква. Иначе за мен националния празник трябва да бъде 6 септември. Съображенията ми са описани в темата:
barin/history/2016/09/12/koga-da-byde-nacionalniia-praznik-na-bylgariia.1476077
Най-накратко казано: постигнали сме нещо без чужда помощ и съобразяване с другите. Дори сме били изоставени сами да се оправяме. Ако се намери по-подходяща дата, като подписване на мирния договор с Византийската империя през 681 г. съм за. Принудили сме със сила една Велика сила да ни признае( а дали е имало други такива по него време?).
Поздрави!


Благодаря ви много за коментара, barin. :)
цитирай
5. shtaparov - Здравей, zavinagiobichana92. ...
22.01.2019 02:57
barin написа:
Здравей, zavinagiobichana92. Според мен независимостта на България е на няколко пъти. Били сме зависими от Византия, Османската империя, "лепнати" за Германия, особено за Русия, сега за САЩ. Не сме сполучили да сме на печелившата позиция( страна). Независимата църква е друго нещо, макар и да върви с държавата. Ако държавата е силна и стабилна може да поставя въпроса за независимата църква. Иначе за мен националния празник трябва да бъде 6 септември. Съображенията ми са описани в темата:
barin/history/2016/09/12/koga-da-byde-nacionalniia-praznik-na-bylgariia.1476077
Най-накратко казано: постигнали сме нещо без чужда помощ и съобразяване с другите. Дори сме били изоставени сами да се оправяме. Ако се намери по-подходяща дата, като подписване на мирния договор с Византийската империя през 681 г. съм за. Принудили сме със сила една Велика сила да ни признае( а дали е имало други такива по него време?).
Поздрави!

По осъвременени данни България е била под чужда зависимост реално 247 години (1018-1073г., 1397-1402 г., 1404-1515 г., 1878-1908 г., 1944-1990 г.) а под "пълноценна" чужда власт- 474 години (1073-1185 г., 1515-1878 г. с прекъсване от около 1 година в периода 1686-1690 г.,когато отделни нейни части на моменти са били независими). Това на фона на нашата над 5 хиляди годишна история е нищо (максимум 9% от цялото ни съществуване)- народи като гърци и евреи са робували ефикасно на чужденците 1300 г. (42% от цялото им съществуване) и 2500 г. (~72%),като цялата им история е съответно 3100 и 3500 години!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zavinagiobichana92
Категория: Други
Прочетен: 27787
Постинги: 12
Коментари: 19
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031