Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.08.2013 13:43 - ФАЛШИВИ ИНТЕРНЕТ ПРИЯТЕЛИ
Автор: dalida Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6255 Коментари: 1 Гласове:
32

Последна промяна: 09.04.2015 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                       Здравейте! Някой да ми е говорил за Вас?

                Невероятно, но факт! В  интернет страници ни дебнат измамници



                    image


Може би сте чували за филма Catfish, който описва реалната история на Нев Шулман, който в продължение на месеци си мислел, че си пише във Facebook с младата и красива Меган. Когато, обаче, той решил да я посети, видял, че Меган всъщност е 40-годишната омъжена майка на две деца, Анджела.

 Със сигурност поне един от приятелите ни във Facebook и не само там, не е реален. Някои хора си правят фалшиви профили само за забавление, но други отиват доста по-далеч, като въпросната Анджела, например. Ето няколко съвета от сайта ABCNews.go.com за това как да разпознаваме фалшивите профили в Интернет.

 -  Ако описанието на характера на този човек изглежда прекалено близко до описанието на вашия собствен характер, бъдете внимателни. Често хората с фалшиви профили пробват този трик, за да използват общите ви интереси като начало на разговор.
 -  Попитайте някого от общите си приятели дали случайно са виждали въпросния човек наживо.
 -  Използвайте някоя търсачка, за да намерите основна информация за този човек. Ако в профила му пише, че е посещавал някой университет или, че работи на главна позиция в някоя компания, това трябва да се съхранява като информация някъде в някой сайт.
 -  Някои хора прибягват дори до там, че започват да си пишат и с ваши роднини и приятели като по този начин се опитват да ви накарат да повярвате напълно в тяхното съществуване.




    Всеки може да открадне самоличност в интернет / тъмната страна  на човека


Фалшив профил на президента във Facebook разбуни духовете сред журналисти и политици. От админстрацията на президента Първанов обявиха, че това не е официалната страница на държавния глава в социалната мрежа. Оказва се, че в интернет всеки може да открадне самоличност.



Реално или нереално е приятелството в интернет

БУМ - право в десятката!


Венета Райкова с фалшив профил във Фейсбук - Блондинката си е направила фалшив профил и зорко дебне кои потребители харесват мненията на Кулагин в неговата Фейсбук страница. Ако същите хора са фенове и на нейната страница, журналистката от Поповo с грандиозния рейтинг ги блокира от своя профил, пише hotarena.net.
„Представяте ли си какви комплекси избива тази жена”, коментират потребители.97% от фалшивите профили са създадени с имената на жени  от мъже и обратното; ...а и повечето от измамниците са на 15 или16 години; Фалшивите профили имат средно 726 приятели и приятелки от виртуалния свят ...



Експеримент: свалки в интернет

И най-интересната връзка може да започне с тъпа свалка. Как мъжете свалят жените – с клиширани изрази, без да напрягат много-много мисълта си или пък залагат на силата на първото впечатление - духовита и остроумна фраза? За да открия верния отговор на въпроса и за да бъде информацията ми абсолютно достоверна, решавам да направя екперимент,разказва Зоя Илиева:
  - Регистрирам се в сайт за запознанства и ще проверя как мъжете заговарят една жена, какво й предлагат, как се опитват да я впечатлят, разчитат ли на стари лаври, фалшиви снимки, оригинални ли са, скучни, или пък интересни...
Избирам един от големите сайтове за запознанства. От ник Госпожица Лаленце минавам на Smile_Like_Sun (Силвия) - кирилицата не е позволена (защо ли пък да е, да не сме в България?!?). В следващата стъпка трябва да се опиша - височина, килограми, цвят на очите, косата...  Стой! Ще трябва да прикача и снимка, която отговаря на този вид. Да потърся в банката със снимки какви зеленооки жени има. Винаги съм искала да имам зелени очи. Дори съм готова да се закълна, че в гимназията освен кафявото имах и малко зелено в ириса. Сещам се за един стар имейл, който ще използвам, за да получа потвърждение на регистрацията си. Отварям го - 1818 нечетени писма! Наистина е стар, чак се чудя как помня паролата за влизане. Важното е, че сега ще свърши работа. ......след това.....Само цъкнах на линка за потвърждение и съобщенията заваляха. На следващия ден имах 33 съобщения от мъже и 1 от жена с ник А *....а някои ник-имена бяха само от цифри (2538) или от звездички (***).....една мадама -
 ми пишеше следното: Много внимавай! В този сайт е пълно с помияри.....които са се маскирали като интелигентни, остроумни и добри!.......И приключението започна..

 ПЪРВИЯТ случай -  Бързо и Право в целта


Ж: Здравей Силвия.
Адмирации за смазващо секси визията ти!!!
Впечатлен и силно заинтригуван съм!
Да те поканя на по питие, да се запознаем?
скaйп-**** /макар и да е строго служебен/!
Хареса ми какво видях в твоя профил... И ако ти харесваш каквото виждаш (реални снимки) ще се радвам да си пишеме... Ако ли не - просто ме подмини като малка гара... Да не си губим взаимно времето... :)

Аз -
Не се обаждам и той ме блокира!


* * *

ВТОРИЯТ  - К: Добър вечер. Когато те видях се сетих за една песен на Морфин и по-специално за следното: I can tell you taste like the sky "cause you look like rain. Не се наемам да кажа друго, освен горното, защото още не те познавам. Но ако желаеш да промениш това - ще се радвам да ми пишеш. Ако пък не - поздравявам те с песента http://www.youtube.com/watch?v=WkSzV6jAkhQ

Все такива предложения валяха като дъжд, напълниха пощата ми с вдъхновени стихове и признания че съм умна жена и красива при това.....

* * *
Имаше и от този сорт:
Ю: Здравей! Ще ми е приятно да се запознаем:)

* * *

На третия ден от експеримента вече всички са ми писнали до болка, до пръсване, до повръщане.

Само един човек ми е направил впечатление. Заговори ме простичко, но интересно – „Вихрушка си, но кой вятър те довя?” А това означава поне две неща – обърнал е внимание на описанието ми, има асоциативно мислене, има и чувство за хумор. 3 причини – достатъчни разговорът да продължи 3 дни. Тогава ми става гузно за лъжите и за това, че ще изгубя връзка с него след експеримента.....но знае ли човек, може и той да е фалшив,въпреки простичкото му представяне.


Изводите:

    Виртуалните свалки не са това, което бяха. Ако преди около 10 години почти всички се правеха на Г-н Най-Готин, криейки се зад анонимноста на интернет, днес са много по-откровени. Използват истински снимки, пишат нормални описания на себе си с нормални правописни грешки. Бързо дават/искат и друг контакт – skype, facebook, мобилен телефон, блог.

    Да бъдат оригинални, когато свалят една жена, не е най-силната страна на мъжете. Залагат повече на скучни, заучени, чути фрази,шаблони дори и да са кич.

    Вместо Здравей, аз съм..., не се свенят да ти предложат питие или кафе при среща.

    Има и такива, на които дребни женски хитристи и флиртчета не им минават. Ако ти не си това, което той иска и търси, няма да си хаби думите и силите, за да те сваля. Разбира го бързо и атакува следващата.

И един съвет към самотникът,  мъжът,готов да сваля някое маце от интернет:
 Рискувай  да,  измисли нещо по-интересно и оригинално. То със сигурност ще изпъкне сред тоновете еднотипни фрази и изрази, които са като хора, облечени в сиви дрехи. Ако само наметнеш едно цветно сако, т.е. облечеш мисълта си в нестандартни думи, със сигурност ще бъдеш забелязан.
* * *

Политици трупат онлайн рейтинг с помощта на фалшиви фейсбук профили

Обществена тайна е, че голям процент от лайковете на политиците във Фейсбук се трупат чрез фалшиви профили в социалната мрежа. В тази статия ще ви разкажем накратко един от тези случаи.

Габриела си прави профил във фейсбук на 14 ноември 2007 година. Оттогава по нейни думи, има създадени десетки профили с нейни снимки. До ден днешен повечето жертви на фейк профили недоумяват защо му е на някого да прави неистински профил с техни снимки. Възможните причини са две:

    1. Някой познат на жертвата решава да се изгаври с нея/него и прави профил, който използва, за да я/го злепостави.
    2. Някой пиар плаща на хора да правят профили, които да изглеждат реални и с тях харесват, хвалят и защитават определени (в случая политически) фигури, мнения и фейсбук страници.

Няма да се впускаме в обяснения, вместо това прилагаме скрийншот от един от фейк профилите на Габриела*, в който ясно се вижда, че въпросният профил е бил използван за харесване на определени страници на политици, главно по време на кампанията за президентските избори през есента на 2011-та година. Колко такива профили се подвизават в социалните мрежи, можем само да гадаем.....

http://saprotiva.org/polititsi-trupat-onlajn-rejting-s-pomoshtta-na-falshivi-fejsbuk-profili/

ladyzone.bg/article/intimno/eksperiment-svalki-v-internet.html







Гласувай:
32


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - такава тишина:))
01.10.2013 19:43
Чак ме е страхх ,да си отворя устата .Поздрави за "болната " тема:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157264
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031