Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.03.2015 22:38 - И само Българите, водени от Челбир, успяха да победят Чингиз Хан.
Автор: dalida Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2266 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 09.04.2015 08:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                              
              Истината за първите българи и защо сме първи?




Наслушахме се и се нагледахме на хиляди и хиляди пишман историци. Видяхме и техните лъжеистории. Тяхната нова интерпретация на историята бе в съответствие с техните идеологии - комунизъм, демокрация, анархизъм... Видяхме колко пагубно бе бутната историята ни в дупката на един долен и пошъл опит за иронизиране на българщината, чрез серия от публикации, уж "доказващи" и винаги и всякога "новаторски и автентични", че видите ли братя българи, ние сме първите европеици, първите славяни, първите православни и въобще с една дума... "първите"!

Да. Първи сме - първите който не бяха победени от Александър Македонски. И само Българите, водени от Челбир, успяха да победят Чингиз Хан. И да - отново българи разгромиха арабите по времето на Тервел и спасиха Eвропа от агресивния примитивизъм през 8 век. И българи създадоха много други неща, бяха най-отличени в битките, най-трудолюбиви, а данъците им бяха най справедливи.

Първо бяхме наследници на неуките траки. После бяхме наследници на готите. Наистина ли сме наследници  на готите? Защо и кой ни будалка?

В първите години след освобождението на България, из историческите кръгове се оформят редица теории за нашият произход. Всички те са неверни и спорни, търсещи чуждото за основа на техните идеи, и пренебрагвайки здравата логика.  Заветите на Раковски, биват забравени и отхвърлени, като за сметка на това опиянени псевдоисторици се хвърлят в търсене на идентичност. Някъде там, се появяват на пиедистала на нашата наука и готите, употребени за пошлите цели на една невярна теория, създадена и употребена за сриването на националното ни самочувствие. "Великият идеолог", на идеята че Готи = Гети(тракииско племе), и един титан на мисълта възкликва:"Както вече беше доказано?!, легендата за преселването на готите от Скандинавия е само една легенда". Естествено, такова нещо не е било доказвано. Готите се били изселили от Скандинавия, пише Йордан, но кой ли го чете.


Кои са тези готи?
Не са ли те именно народът който идва, подлага на огън и меч местното население, след което се изселва към Италия, подмамен от обещания за плячка. Готите, след като преминали Дунав, първоначално завзели Панония, а сетне с позволението на Императора, се заселили в земите на Тракия. Там те прекарали немного време и след това завладели западните области.(Прокопий)

"Като присъединил към себе си гепидите на Ардарик, готите на Валамир, както и различни други народи с техните царе, хунският цар Атила опустошил целия Илирик, Тракия, двете Дакии, Мизия и Скития". (Йорданес)

"Тракия почувствала жестокоста на готите. Тук именно при полите на планината Хемус те предприели нападение към близкия до морето град Анхиало и скоро се приближили до него". (Йорданес)

Страшно зло племе са били готите през онова време,щом заради плячката са убивали и затривали цели селища населени с траки. Ето защо преминавайки Дунава със своята 20 000 войска Аспарух не открил дори малко селище с траки в областта Мизия. Голямо клане е ставало преди българите да преминат Дунава...." Варварски пълчища начело с Аларих, опустошили всичко до Елада, и земите около Илирик. .." /Йоан Антиохииски/

Ако това е било така, тогава готите имат голям приност за прочистването на балканите от месното население.В тази връзка, готите се явяват авангард на онази вихрушка наречена "велико преселение на народите", и извършват огромна услуга на българите, като разчистват терена за тях.

Приск Тракийски пише: Тракиец в случая е прозвище - всъщност означава елин.

Това обаче го твърди само той. По късно гърците оповавайки се на неговата теория, категорично се обябяват за траки. Може и да е истина,заради това че част от Тракия днес е провинция на Гърция (Беломорска Тракия). Има сведение за това тук:


http://dalida.blog.bg/history/2010/11/27/drevnata-istoriia-belomorska-trakiia.641403




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. pvdaskalov - Защо споделям мнението на авторката за претопяването и изтребването на траките...
01.04.2015 13:30
Асимилацията на Мизия и Тракия протича по време най-вече на Рим. Имало е почти непрекъснато движение на армии, а тези легиони, които са отсядали по за няколко века по Дунавския лимес, са имали семейства в сателитни на крепостите селища. Това го казвам най-общо, тъй като не съм историк, както най-общо се запазват някои тракийски традиции в култовото строителство - гробниците край с.Бабово, Русенско, край Поморие и други.
Наистина, белите полета могат да бъдат дозапълнени от изворите, а това неминуемо ще доведе и до корекция на старите изводи и внушения.
Поздрави, Далида!
П и е р
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156736
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031