Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.03.2016 13:45 - ПОЛЕЗНО Е ЗА НАШЕТО ТЯЛО И ЗДРАВЕ
Автор: dalida Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2207 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                               Солената вода



Чували ли сте за водата Соле? Ако не сте, няма нищо, много хора вероятно не са чували за нея, но е вече време да научите за това невероятно 100 процента естествено питие.

Водата Соле не е чудодеен лек или нова модерна мания, а по-скоро поддържаща живота комбинация от богата на минерали нерафинирана сол и вода, която поддържа естествената способност на тялото да се саморегулира и самолекува. Терминът Соле идва от латинската дума „sol”, която означава слънце.

От години ни казват, че солта може да е вредна за здравето и идеята действително да пием солена вода може да звучи повече от само леко противоречаща на здравия разум Обаче, концентрираният солен разтвор, направен от 100% естествена сол е здравословен и полезен за тялото.

                                  Да, водата Соле е полезна за всички!

Истината е че нерафинираната сол е всъщност полезна за вас. Тя помага за балансирането на кръвната захар, поддържа костите здрави, регулира метаболизма, стимулира имунната система и какво ли още не.

Естествената сол осигурява редица хранителни вещества и минерали по начин, по който тялото ги разпознава и знае как да ги използва. Над 80-те микроелементи, съдържащи се в естествено филтрираната солена вода, използвана за направата на нерафинираната морска сол й придават бляскавия сивкав цвят и леката й влажност поддържа солта и минералите във форма, която тялото може да усвоява.

Какво става когато естествена сол се добавя към филтрирана вода?
Положителните йони в солта обгръщат отрицателните йони на водните молекули и обратното. Това създава нова структура с електрически заряд, който лесно се абсорбира от тялото. Водата вече не е вода и солта вече не е сол.

Погълнат, електрическият заряд в разтвора взаимодейства с тялото и изпраща електирчески сигнали между клетките и също така помага на бъбреците да поддържат баланса на течности в тялото.

Пиенето на комбинация от естествена сол и вода не е нещо ново; тя се използва като лек в целия свят от векове. Ненаучни и научни доказателства подкрепят употребата му в следните случаи:

Хидратиране: Да, казват ни да пием повече вода и макар че повечето хора наистина имат нужда да пият повече вода, пиенето на твърде много вода също е възможно. Според Мат Стоун, автор на книгата Eat for Heat: A Metabolic Approach to Food and Drink, консумирането на твърде много обикновена вода може всъщност да причини прекаленото разреждане на тялото.

Когато това се случи, то може да натовари тялото неимоверно и да забави метаболизма. Клетъчното здраве зависи от конкретна концентрация на минералите и електролитите.

Когато пием големи количества обикновена вода, извънклетъчната течност се разрежда, което създава стресова реакция и освобождаване на адреналин. Стоун казва, „няма друго създание така отклонено от закодираните си инстинкти до точка на препиване на вода по погрешка”. Консумирането на вода с естествена сол позволява на тялото да абсорбира и използва водата, която поглъщате.

Поливали ли сте растение когато то е изключително сухо
? Водата просто изтича в подложката. Пиенето на вода през цялото време е много подобно – ние просто не спираме да чишкаме и да пием течности. Малко естествена сол и вода забавят този процес и позволяват цялото богатство на водата да бъде усвоно и използвано.

Хранисмилане:
Солената вода задейства слюнчените жлези в устата, освобождавайки амилаза. Тази първа стъпка в храносмилателния процес е изключително важна. В стомаха натуралната сол стимулира пикочната киселина и храносмилащ протеините ензим, които заедно спомагат за разграждането на храната. Тя също стимулира секреции в чревния тракт и в черния дроб, които спомагат храносмилането. Редовното консумиране на Соле спомага редовното изхождане и също така повишава усвояването на хранителните вещества.

Сън: Микроелементите в нерафинираната сол успокояват нервната система. Солта се знае че намалява кортизола и адреналина, два опасни хормона на стреса. Това може да стимулира по-добър сън през нощта.

Детоксикация
: С богатото си съдържание на минерали водата Соле помага на тялото в естествения му процес на детоксикация. Соле е също така естествено антибактериална и следователно помага на тялото да се освободи от опасните бактерии.

Здраве на костите: Популярна теория относно остеопорозата и другите заболявания на костите е че тялото използва калций и други минерали от костите, за да оцелява и да неутрализира киселинността в кръвта. Тъй като водата Соле съдържа естествени, полезни за здравето минерали и има алкализиращ ефект, тя се счита че подобрява здравето на костите.

Кожа: Натуралната сол съдържа минерали, които помагат на кожата да изглежда и да се чувства най-добре. Хромът се бори с акнето и намалява кожните инфекции, сярата поддържа кожата чиста и гладка и помага при сух скалп, екзема и обриви, които често са резултат от недостига на сяра, цинкът съдейства за бързото оздравяване на раните, подсилва имунната система и регулира дейността на мастните жлези, а йодът помага за повишената консумация на кислород и за метаболизма на кожата.

Минерали: Според д-р Линъс Полинг, два пъти носител на Нобелова награда, „всяка болест, всяко заболяване, всяка болежка могат да се проследят до недостиг на минерали”. Минералите са основата за доброто хранене и здраве. Без тях нито една друга система в тялото не работи както трябва.

Витамините и другите хранителни вещества не се разграждат нито се абсорбират когато аминокиселините и ензимите не действат заради липсата на жизнено важни минерали. Заради обеднялата почва и високо рафинираната ни храна, недостигът на минерали е по-често срещан отвсякога. Водата Соле, направена от богата на минерали вода следователно е богат източник на жизненоважни минерали като барий, бисмут, хром, магнезий, селен, цинк, титаний и В2 микроелементи.

Други важни ползи от водата Соле

Подобрена енергия
Снижена кръвна захар
По-малко мускулни крампи
Снижено кръвно налягане
Здрави вени
Отслабване

Полезна ли ви беше статията?




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. hel - концентрираният солен разтвор, ...
21.03.2016 18:16
концентрираният солен разтвор, направен от 100% естествена сол е здравословен и полезен за тялото.
Статията е интересна. Не става обаче ясно как се прави този разтвор, каква е концентрацията, как се пие?
цитирай
2. dalida - Здравей Хел!
21.03.2016 18:47
Аз пия солена вода рано сутрин по една чаша - топла вода със сол (готварска).
Рецептата е: в 1 литър топла вода се сипва 1 ч.л. сол, разклаща се шишето и се остава да преседи 1-2 часа докато солта се разтвори. На ден се пие по 2-3 чаши рано сутрин на гладно (за пречистване на токсините), след това се правят упражнения за ставите (клякане няколко пъти или коремни преси), за раздвижване на кръвта и освобождаване от газовете, които са се образували по време на вечерята.
Моя приятелка вече цял месец пие солена вода, по същата рецепта и казва че се чувства добре. Отказа да пие хапчета за разхлабване. Но, не пие по 2-3 чаши, а само 1 чаша топла вода със сол рано сутрин на гладно. И аз така правя.

В бг-мама има всякакви мнения по същата тема. Там мамчетата пият и по повече чаши, зависи човек колко се е задръстил с токсини.

цитирай
3. zaw12929 - Колко много начини има да сме здрави ...
21.03.2016 22:34
Колко много начини има да сме здрави и солената вода също е начин...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157099
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031