Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.08.2015 06:53 - ДА ПОГЛЕДНЕМ ПРЕЗ "ДИОПТЪРА" НА ИЗМАМИТЕ
Автор: dalida Категория: Музика   
Прочетен: 2872 Коментари: 4 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                       ЖИВЕЕМ  СРЕД ИЗМАМНИЦИ

На последък се появиха много очила с дупки, много очи, много комисии, много ментета, а живота е такъв  - какъвто си го направим самите ние, нали?
Като почнем от лекарите оптици, знаете ли , че мъкнат (купуват) чували с евтини очила  от битака на цена от 1 или 1.50лв/бр., а ги продават на клиентите по 35лв,40лв и 50 лв.Почти всеки очен лекар има собствена оптика.Представете си какви печалби са натрупали очните ни лекари. А, доверчивият болен се подчинява на лекаря и си плаща хем за прегледа - 30 лв, хем за новите си очила - 35лв(от битака за 1.50лв), и на всичко отгоре лекарят те кара да се консултираш с него на всеки месец, да му даваш отчет - добри ли са очилата и как виждаш с тях и т.н....
В последните месеци излезе една мода с кръглите очила с дупки. Става въпрос за ето тези очила:

                         image


Рекламите казват, че били много "полезни" за очите, защото уравнявали погледа и карали мускулите на очните ябълки да се развиват. И другата реклама е, че те "свалят диоптри" , дали ? ето ви още една хубава реклама дадена в интернет - "Това са очила с плаки, изработени от матов лист от пластмаса, на които са перфорирани множество малки дупки.Тези дупчици блокират косвените лъчи, постъпващи в окото чрез периферното зрение. Въпреки, че това на практика не подобрява способността на окото да фокусира, то води до намаляване размера на неясните образи, така че може да се постигне сравнително ясен образ.


Ако се опитате да гледате през такива очила, може да забележите леко подобрение в зрението. Въпреки това носенето на такива очила, възпрепятства в известна степен виждането, поради черните пространства около точките. Също така следва да се отбележи, че pinhole очила намаляват яркостта и периферното зрение и следователно не бива да се носят по време на шофиране или работа с машини."

Цената на която се продават тези очила варира м/у 12 и 32 лв. Истинската цена е едва  $ 1.50.


Не се знае колко ще "помогнат" тези очила и дали няма да  предизвикват разширяването на зеницата поради по-малкия светлинен поток.Все още няма окончателни клинични наблюдения и медицински изследвания на тези широко разпостранени навсякъде по магазините ни за 1 левче, очила.
А разширената зеница или лещата дали се увреждат много повече от UV лъчите и от ултравиолетовите облъчвания изпускани от различните ел.уреди,закупени от потребителите,незнаейки какви грешки правят, като се доверяват на рекламите.
При хората носещи очила постоянно, по-късно се появяват - катаракти,категорични са очните лекари. Като според един оч. лекар, това се дължи , на   УВ филтъра на очилата, който уж предпазва вътрешноочната леща,но....след време предизвиква т.н. катаракта или перде на очите, дълготрайна увреда, която се лекува с операция, а след операцията доживотно носене на очила с голям диоптър.
А, и рекламите само задълбочават кризата с "излекуването за 2 месеца"
Ето и какви реклами - обяви вървят по интернет, медии и преса - "Очила свалят трайно диоптъра. Специални очила, премахват до 3-4 диоптъра за два месеца." Обяви като тези от известно време заливат интернет пространството.
Те обещават срещу малко над 30 лв., да забравим проблемите с очите и убеждават, че много хора вече са се излекували. Според лекарите, обаче, освен от парите си, няма да се лишим от нищо друго – най-малко от диоптрите.


Специалистите в бранша твърдят, че рекламата на тези очила с медицинска цел в САЩ е забранена.


За грешките, при коректните оптики, обикновено са от грешни рецепти. над 50% от лекарите не могат да измерят очила, особено с по-сложни несиметрични диоптри. Особено ако са с апаратура от преди 30 години. 95% от лекарите не могат да ви измерят комбинирани очила - тип прогресив, а също така и повече от 10-15% от работещите в оптика. Много лекари имат собствени оптики, като там качеството на оптическата услуга е ниско до умерено ниво. Има някоя друга на високо, но там са разбрали, че качеството си има цена (добра заплата за добри работници). Тези лекари с оптиките от Илиенци, просто гледат бърза печалба и не им пука за клиента.

В щатите има съдебно решение за забрана всякаква реклама на тези очила поради липса на клинични изследвания или каквито и да е други КОМПЕТЕНТНИ научно обосновани доказателства. Производителите са заставени да открият escrow сметка за обезщетение на измамените клиенти в размер на 313 000 долара.


Изобщо фабриката на "Илюзиите" работи с пълни обороти - евтина работна ръка произвежда евтини стоки. Фабрики (гаражи) за очила, фабрики (гаражи) за алкохол, фабрики (гаражи) за синтетични наркотици, фабрики (гаражи) за лекарства и препарати....колкото и да ги изброявам, няма да ми стигне страницата, колкото и да ги хващат и съдят оторизираните органи, тези разпостранители пак се множат.


Втори в категорията "чрез измама, но с печалба на всяка цена!" са строителните фирми - пълнят чувалите с "цимент",гипсово лепило, теракол, теразит и т.н., материал който е предимно прах и пръст,примесен с малко боя на прах, материали, които при разбъркване с вода вдигат толкова прахоляк, че  около вас става тъмно и голяма пушилка.


Трети са производителите на бои. И  за такива бои, които нито изсъхват по разписанието им, нито са толкова качествени, нищо че на пакетите пише какво ли не, та човек да хване вяра.


После идват майсторите, които ремонтират покриви. Те пък работят с долнокачествени материали, но във фактурата (ако изобщо ви издадът такава) записват материалите високо качество, измислени лукс качества и съответно за тях плащате високи цени и като ви вземат парите,обещаят гаранции, но само след месеци "новия ви дом - отремонтирания" става отново за ремонт, защото боите шупват, мазилката се напуква, а плочките в банята щтръкват при наводнение и това се случва, благодарение на хубавите ни лепила за плочки.


И така списъкът с некачествени стоки на пазара разсте:
-  идва ред на плодовете и зеленчуците, които незная защо, но само след като съм ги купила "свежи" след ден, буквално умират, мухлясват или се сбръчкват. Дините тежат като оловни  бомби, пълни са сигурно с вода, която ги кара да омекват от топлото време, а нали знаете, че меката диня е доста блудкава. Какво да кажем за наранените праскови,сливи, ами ябълките с "язви" по кората, пъпеша от който те хваща разстройство, краставиците - които след ден на рафта стават като гъби(за баня),като я стиснеш, краставицата пуща течност някаква.


Списъкът е голям. Лошото в случая е че и да се оплачеш в някакви си там "комисии" все тая. Някой ще си плати глобата (100лв) и нищо няма да се оправи, защото в БЪЛГАРИЯ НЯМА КОНТРОЛ над качеството на стоките за широко потребление! Обикновено "комисиите" си забучват главата в пясъка и през оная им работа, нали знаете "на чужд гръб 100 тояги са малко" та се получава нещо такова -

                           Това преставляват нашите "комисии по проверките"
                             image


Няма закон, който да принуди частните фирми да се съобразяват с БДС / БКС (български държавен стандарт,или, български качествен стандарт). Или изобщо някакъв СТАНДАРТ.


СТАНДАРТ, който повечето западни държави имат и на който се подчиняват всички производители, които държат на имиджа си.


А,когато видя емблемата СЕ или ЕС, направо настръхвам, защото в тази категория стоки влизат и китайските, тайландските,корейските, турските, японските.....Особено, когато в сайтовете продаващи он-лайн стоки на мястото на производител пише - Други. Европа приобщи Азия към себе си, като внесе азиатските стоки под името "Други"(за производители) и така наводни пазарите на бедните си членки - държави от бившия соц.лагер с евтини боклуци. На българския пазар в момента по МОЛ-овете вървят най-много китайските  и корейските климатици, домакински уреди, генератори с китайски произход за хиляди лева, електроника с японски имена независимо от това,че са произведени в Китай, тези стоки са доста скъпи.


Поредните реклами на боклуци, като наколенките на д.р Ливайн, хапчета от хрущял на акула, които ти правят ставите като на акула, ама тя няма стави :)))



Какво прави българинът обаче, купува си китайски "Панасоник", плаща луди пари за него и само след половин година започва да се оплаква по форумите за климатици и електротехника, че климатика давал такива и такива дефекти, а уж бил оригинален японски (щото дистанционното било написано на японски), затова климатика бил японски. Българите купуват, какво да правят хората, след като на "шибаният" ни пазар за стоки има само ментета - китайско производство. Но, и, политиката на ЕС е същата като балканските политики - няма защита и от тях.


А...Китай настъпва яко. Настъпва и не се бои, защото китайските милионери и милиардери не си броят парите, те са силни и добре защитени от комунистическата им система. Бизнесът им е силен, защото работната им ръка е евтина, частите (резевните) им са евтини, копия от крадени системи и техники на напреднали западни производства, вкл. и американски такива. Разпръснаха си производствата из целия свят. ТЕ са нашето наказание, че си занимарихме собственото си производство и изпродадохме класически заводи за производство на техника на мутрички и "бели якички", които обърнаха заводите в хотели за проституция и наркотици. Икономиката ни куца, на патерици е. И докато ЕС и ЕК не направи така,че да спре нашествието на Китай на пазара и борсите, нещата няма да се оправят.


Или просто ще трябва да престанем да купуваме китайските стоки и да се ориентираме към собственото си българско производство. Така както правят турци, македонци, реснаци, сърби, гърци - те се произвеждат доста стоки с добро качество и първо задоволяват вътрешния си пазар. Имат производство за вътрешен пазар имат и за износ. Напоследък забелязвам че българи - производители на домакински уреди, електроника и мебели добре настъпват на пазарите, липсата обаче на добра реклама ги поставя на последните места.


Трябва им добър мениджмънт, реклама и добри дистрибутори на пазара и само след година ще избутат китайските ментета на буклука. Май взеха да се осъзнават нашите производители, че само с добро качество на продукцията си, ще завладеят пазарите ни. Освен добрият външен вид на стоките, е нужно тези стоки да са конкурентно способни на пазара в ЕС. Тогава ще запушем нахалната уста на Европа,а Китай ще сложим в "малкото си джобче".


И за край на съмненията ни спрямо измамите, нещо разтоварващо като:
Scorpions..........






Гласувай:
15


Вълнообразно


1. milady - многоо добър анализ ...за жалост ...
19.08.2015 13:52
Държавата на ментетата ....
а ,обувки за ...“умрели“ предлагат ли ви ?
по 30 € чифта!!
цитирай
2. djem - Браво!
19.08.2015 15:46
Снимката кърти мивки :))))

цитирай
3. dalida - Колкото до дилемата - какво предлагат магазинерите от стоката се уверих,
21.08.2015 09:55
че предимно се предлагат стоки от ЕС и Китай, и никой не предлага българската стока с предимство пред чуждия внос. Освен това когато на продавача се зададе въпроса - какво ви е мнението за българските радиатори и конвектори Елдом, физиономията му се разваля и става скептичен, клати глава за отрицание и ми препоръчва да си взема отоплителен уред но, не и българско производство. а на въпроса - защо?, отговора беше - ами те много пращат и цапат стените, поне така се говори из форумите, от там се знае, че българските стоки не са качествени, за съжаление.
Дали обаче в действителност е така? Бих отговорила - Не! Просто собственика на магазина е внесъл малко повече боклуци, които при всички положения трябва да продаде с голяма печалба. Докато за стока от българските производители получава само комисионна, която не е много висока и не отчита печалби.

Това е истината! Затова българското производство не се котира на пазара.
а имаме толкова добри артикули в текстилното производство, електротехниката, отоплителната система, механизацията, медикаментите с ниски цени, които аптекарите крият под щанда, а предлагат скъпи лекарства заради същата причина - комисионните са с високи стойности. Тези постъпки говорят зле за българските рекламодатели и дистрибутори.
цитирай
4. djem - Да, фабриката на "Илюзиите" работи с пълни обороти
21.08.2015 12:41
Kaтo цялo нaблюдaвaм дocтa интepeceн мaркeтинг нa "нopвeжкитe" пpoдкти (нали съм професионално в технологиите). Oкaзвa ce, чe гoлямaтa чacт oт тези НОРВЕЖКИ уреди за отопление, климатици, конвектори - Адакс и подобни, в тoвa чиcлo кaмини и гopивни кaмepи вcъщнocт caмo ca минaли пoкpaй Cкaндинaвия, a ce пpoизвeждaт пpeдимнo в близки cтpaни кaтo Литвa и Ecтoния.. а, ел. програматори се правят в Шанхай...нали се сещаш,че там работната ръка е евтина и съответно и продукцията им е евтина. За китаеца климатика струва колкото една седмична заплата, докато у нас...цените са в пъти повече, не проценти, а в пъти повече.
Знам че нещата не са толкова прости, както изглеждат, но ако уредите за измерване на консумирания ток (произведени в Германия) показват правилно, нещата изглеждат така:
Mинaлa гoдинa cи Кyпиx ypeдчe зa измepвaнe нa Кoнcyмaция нa тoк нa дaдeн ypeд и ycтaнoвявaм cлeднoтo пpи -15*С, КлимaтиКa /ocaка/ paбoтейки изгълта зa 1 чac 1500W пpи зaдaдeни 23 гpaдyca, вКлючих КoнвeКтopa - финлaндcКи - 2000W и тoй paбoти зa 1 чac -изгълта 1400W, значи, няма значение какъв уред за отопление ще използваш при -10/ -15*С всеки с мощност по-голяма от 2000 вата, консумира около1.5kw ток за единица час. Разликата между климатика и конвектора е само в това, че климатика при -15*С не топли, а конвектора - топли и никакви минуси Т*С, не му влияят, когато стаята е добре изолирана от студа.

И за мое най-голямо разочарование открих, че има в редакторите на интерен ГРЕШКА - която се отбелязва по следния начин -

ĸ - се записва от интернет редакторите вместо буквата К. Ако копирате, макар и собствения си отговор от някъде, вместо буквата К ще се появи този знак с диеза &#312.

Тъпо и много грозно!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156527
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031