Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.11.2015 09:21 - МАГИЯТА НА МИСЪЛТА
Автор: dalida Категория: Музика   
Прочетен: 1609 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                              МАГИЯТА НА МИСЪЛТТА НИ




Какво е танцът и въобще музиката?
Какво е поезията и романтичната любов?

Тя е личното чувство, емоция и дълбочина, с което автора й насища нотите или поезията. Когато някой свири отегчено (уличен акордеонист в подлез например) казваме, че в тази музика няма чувство, че тя не ни докосва... Някой може да изсвири Лунната соната перфектно от техническа гледна точка, но да не влага нищо от себе си в изпълнението и ние ще усетим това, защото все още не сме роботи. Друг може да не я изсвири толкова блестящо, но да вложи душата си вътре и това ще проличи. Това е като с децата-генийчета китаристи или пианисти, които можете да гледате на всеки сантиметър от лентата (клипчетата) в YouTube. Това, което правят за възрастта си е впечатляващо като изпълнение, но те не могат да направят музиката си жива. Защото музиката обикновено е свързана със самия живот. Трябва да си го преживял, да са ти се случили неща, които да разкажеш чрез музиката си. Така както в блога пишат много хора, но единици састези, които пишат със сърцето си и душата си. Тогава написаното от тях привлича нашата душа и ние даваме своята оценка за тези творби. Иначе, ако няма вложени чувства в написаното, имаме само мъртви ноти,мъртва поезия, мъртва литература, мъртва история и т.н. Изпълненията на тези талантливи хора и малки деца не са пренаситени от живота,по някога особено малките таланти. Те са просто изсвирени,написани и публикувани. Не можеш да пееш фа - до,или да напишеш нещо вълнуващо, без да си преживял живота. Не можеш да разплачеш публиката, ако всяка твоя фибра на тялото ти не показва, че ти наистина изживяваш историята, която разказваш с песен. Няма да можеш да накараш хората да настръхнат (космите по кожата настръхват). Няма да е същото. Това не може да се имитира, не може да се обърка. Не можеш да свириш даден композитор Бах или Моцарт, без да разбираш това, което той е вложил с душата си в композициите си. По-добре го пусни на уредбата, не се опитвай, ако не можеш да го изживееш докато го свириш.

Музикалните хора с опит имат вътрешен ритъм. С музиката си те омагьосват хората със собствената си емоция, което има съответния ефект върху човека с душа и отворено сърце. Imprint-ът е следствие на self-imprint, който музиканта вече е направил със себе си преди това. Той преживява емоцията, изживява я.
Един класически танцьор на аржентинско танго излъчва автентична страст и болка от себе си. Всяко негово движение е наситено с тях, можете да пипнете драмата, тя е почти физически осезаема. И защото го прави, той се превръща в архитект на пространството около себе си. С едно обикновено движение, той може да манипулира емоционалния поток в цялата аудитория. Езикът на тялото му става разпознаваем за публиката, тя реагира в отговор, защото няма как да бъде друго. Това е един двустранен процес на обмяна, като в химическа колба.

Шаманът има подобна функция в племенните общества. С танца си той импрегнира земята под себе си и околните хора със своята вибрация. Това предизвиква дъжд. Не е голяма философия, нали...просто е. Танцувайки той говори с въздуха който отразява казаното и го изпраща при всевишния....и след часове желанието се сбъдва.
Освен това той рисува геометрични форми по тялото си или образи на животни или някакви абстрактни форми. Рисунките по кожата му са 2D-репрезентация на дадени идеи, в определен ред, което взаимодейства с определени архетипи. Движейки се, тези рисунки придобиват триизмерна форма (точно както ако движите пръста си бързо наляво-надясно ще получите мъглява картина, в която не можете да различите пръста си от задния фон), което пък насища пространството с тях (не мога да го обясня по-просто – който зацепил – зацепил). Това създава даден резултат.
Когато знаете принципа можете да си обясните целия външен свят чрез процеса на imprint-а и self-imprint-а. Всичко е Ин (self-imprint) и Ян (imprint). Което разбира се ги прави и взаимозаменяеми на много нива, каквито са самите Ин и Ян. Сега станали ви ясно, че магия има навсякъде около нас?

Когато благодариш, ти винаги си в настоящия момент. Ти благодариш сега. Можеш да благодариш на някого за нещо, което той е направил вчера, но ти не му благодариш вчера, не му благодариш утре, благодариш му С-Е-Г-А и това те фиксира в настоящия момент, а настоящият момент е единственият в който живота се СЛУЧВА. Ти си центриран в настоящето. Ти имаш дзен. Ти имаш цел,която започваш сега! Да затвърдиш своето виждане или да го утвърдиш е едно и също. Фактът, че ДНК е компресирана материя изградена от мисловни модели, може да ви подскаже, че с утвържденията е възможно да се работи директно на ДНК-равнище (с уговорки – хаха). Най-добре е вие сами да създавате своите утвърждения. Например: уговаряте се със своето "Аз" да правите само добри неща:)))), но в определен момент изтървате края, т.е. прескачате едно от обещанията и тогава...съдбата се намесва и ви връща лошотията,която сте наплавили на другите - тъпкано.
Когато се самооценявате вие си казвате: "Обичам и приемам себе си безрезервно"
Но, когато сте в отчаяние, добре ще е да се съвземете с думите:"Ентусиазиран/а съм и съм пълен/а с енергия".
Никой не е казал, че след като ползвате тези утвърждения вие ще имате безопасен мисловен модел. Казвам обаче, че така ще започнете да градите такъв, да градите себе си. По този начин ние използваме външния свят като пощенска кутия на желанията си.И ако, нещо се обърка в плановете ни, тогава е добре да си имаме поне 3 алтернативни такива (план Б, план С, ...), които да ни свършат работа.
Храната с която се храните. Благодарете за нея. Това ще ви центрира в сега-то. Самият процес на хранене е процес на заземяване. Отделно от това има силно заземяващи храни (като чесъна и лютивото). Яжте бавно и се наслаждавайте на процеса (от известно време се опитвам да го правя и има невероятен ефект за мен). Присъствайте в процеса, разбирайте какво се случва, не мислете за друго и не бъдете някъде другаде, просто се хранете и толкова.
Можете да се възползвате от особеностите на различните сезони. Например, зимно време, докато вали сняг, можете да заставате под снега и да си представяте как всяка една снежинка, която пада върху вас ви носи благоденствие и изобилие, които се попиват във вас и ви изпълват.

Някога чудили ли сте се как всички събития от жизнения ви път ви формират като личност и се сливат в една обща права, която наричаме свой живот? Много рядко живота ни се стича по начина по който сме го планували.Изглежда в даден момент животът взима контрол над нас вместо ние да взимаме контрол над живота. Тогава единственият ви шанс е да направите всичко по силите си, за да оцелеете. Въпреки това си задавате въпроса „как се стигна дотук?“ и започвате да мислите как да излезете от дупката.Променете мисловния си модел, променете вътрешната си реалност, което да измени външната ви такава.Променете навиците си. Накратко - просто направете кръгом и започнете живота си отначало или от там, където смятате че сте сгрешили. Ако сте млади имате възможност да се промените изцяло. ако сте вече на възраст, и ви остават още 20-на години живот, направете това което е нужно за да излезете от капана в който сте попаднал по ваша вина.





Гласувай:
8



1. golden - Да, танцът е магия!
21.11.2015 06:47
Магия, която вдъхновява, впечатлява и дава импулс за живот!
цитирай
2. cecobob - И танцът е магия
23.11.2015 16:40
и музиката и картините и поезията и любовта.
цитирай
3. zaw12929 - Тази тема: "МАГИЯТА НА МИС...
26.11.2015 15:25
Тази тема: "МАГИЯТА НА МИСЪЛТА НИ" не съответства на изложението, което е интересно разсъждение за магията на таланта от Пиазола.
Магията на мисълта е нещо друго- защото мястото, където се раждат мислите ни е единствената, абсолютна свобода, пространството, в което никой не наднича, не може да прочете какво мислим.
Мисълта е онзи Божи дар, който ни прави "направен" по подобие на Господа.
Бог няма тяло и човешки образ. Нали в никой храм не сме виждали портрет на Бога, а само на сина Божи, майка му, светиите.
Мисълта прави човека творец, създател на интелектуалната собственост- богатството на човечеството. Това е магията на мисълта, която създава дом, удобства, музика, култура. Всичко, което наричаме цивилизация е създадено от мисълта.
Приятен ден! Успехи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6201966
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29483
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930