Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.07.2016 10:53 - ВНИМАНИЕ НОТАРИУС!
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 205 Коментари: 0 Гласове:
0



 
    НАЧИСЛЯВАНЕ НА УБИЙСТВЕНИ НОТАРИАЛНИ ТАКСИ

     image



Причината нотариусите да крият ревностно цените е, че те си имат схеми да тълкуват привидно железния закон за нотариалните такси, по най-различни начини и няма да се посвенят при възможност да вземат в пъти по-горе изчислената нотариална такса. Тези възможности се оказват много, тъй като юридическото лоби в парламента и в Конституционния съд е практически безконтролно. Законите за нотариуси, противно на директиви на ЕС, Конституция и човешка логика, са направени така че практически на нотариус да не може да се търси отговорност. Наредбите, практиките и псевдо-контролът в Министерство на правосъдието са също така устроени, че данъкоплатецът да бъде изигран най-лесно, "законно" и в пъти.

Нашият съвет е поне ако сте в голям град, да напуснете съответния нотариус, веднага щом чуете, че не можел да отдели 2 минути да ви изчисли разноските, което той може да направи и насън. При това е добре да получите лист с неговия почерк и сметките му, защото ако не го направите, от този момент нататък той ще може да прави с вас каквото си поиска и да тълкува законите както си знае. Законът е направен и така, че нотариус може да предаде директно на съдия-изпълнител сметката, която казва, че му дължите без дори да ви съди.

Наши читатели се оплакват, че под предлог, че им правят услуга тъй като са много заети някои нотариуси ги викат за изповадване на сделка половин час преди работното си време. Това им дава право да вземат почти двойна такса, което хората осъзнават едва след като получат оргомната си сметка и потърсят начина по който е формирана. При такъв случай съвета ни е да вдигнете огромен скандал.

Нотариусите не обичат гласност и да се занимават дълго заради няколко хилядарки с един клиент, докато в същото време могат да одерат няколко повече от други, които няма да се заяждат с тях изобщо.

Нотариалната такса е огромна спрямо услугата предоставяна ви от нотариуса и има вид не на такса, а на частен "данък нотариус".

За прехвърляне на имот в САЩ бихте получили подписа на нотариус само срещу твърда цена от 10 долара!.

За намаляване на тази "такса" е небходимо само едно гласуване на събрание на Министерския съвет, но нито едно правителство не се сеща да го направи въпреки постоянните приказки за стимулиране на строителния бизнес, подобряване на жизнения стандарт на хората и справедливост в заплащането на труда.

Независимо, че получават огромно заплащане, някои нотариуси участват и в кражбите на имоти. В България системата от закони е такава, че ако организирана група хора си набележи ваш имот и желае силно да го открадне, нищо не може да ги спре. Някои нотариуси са дори назначени от подобни групировки.

Пред обществото се симулира "борба" срещу тези кражби, но нищо не се прави реално. Наскоро беше измислена система с някакви безсмислени СМС-и, които да източват само допълнитено джобовете на гражданите.



http://notary.bghot.com



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157875
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031