Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.09.2016 21:27 - Трагично положение с делата в БРС.
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 1611 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 

               БУРГАСКИ РАЙОНЕН СЪД
                          ГУБИ ВАЖНИ СЪДЕБНИ ДЕЛА


(корупция, немарливост и безотговорност на съдии и пазители на закона за личните данни на гражданите)


                                     image


                          Пресен случай.

Вчера имах малко работа в БРС и какво видяха очите ми?
Един служител, явно работещ към съда, качваше количка пълна със съдебни дела, по външните стъпала пред съда, някои от папките паднаха на земята и документите се разсипаха. Случайно минаващи хора се притекоха на помощ да събират разхвърчалите се листи. Позор!


Как е възможно в 21 век на технологиите, Бургаски районен съд да съхранява папките със съдебни дела извън съда. Не се знае къде се държат тези дела и кой се грижи за тях? Често служителите се мъчат да качат тези колички до мястото на Деловодството, което е на 3-ти етаж(добре че асансьора поне работи), от където се разпределят по съдиите за производства. пред сградата на БРС няма подходяща платформа(рампа) за изкачване на колички на инвалиди, а също и на металната количка,която се използва за превоз на съдебни дела и документи идващи от някъде си. (количката беше подобна на тези, в супермаркетите).
Чудя се, дали БРС има вътрешен ред и правилник за съхранение на важни документи и съдебни дела, които са в производство и по които се работи, и ако има, защо не ги спазва? Не е допустимо пазенето на съдебните дела(папките) да се съхраняват ИЗВЪН съдебната сграда!



Ето причината, заради която част от документите и делата (папките) се губят!!

Днес ми се наложи да си извадя документ от съда, който е важен за имота ми, но ми беше казано с ядлив тон, че папката с делото се е изгубила някъде и деловодителката не знае къде е. А, таксата за услугата (която никак не е малко) вече е платена. Така че, и аз не знам, някога ще си получа ли този документ.

Явно че, законите за страната (за запазване на личните данни) имат значение само за гражданите, особено когато не ги спазват, но не и за съдии и съдебни изпълнители, които Уж спазват закона и се "грижат" за гражданите и "работят" в тяхна услуга.


Дали това положение на безотговорност на съда спрямо опазването и съхранението на документи и дела, не е поредната подигравка с влязлите в сила държавни закони, конекси и правилници, дали бюрокрацията така ги е оплела в паяжината на Мафията с недвижимите имоти, че забравят задълженията си като държавна институция, която да защитава гражданите на България?
Кога най-сетне БРС ще заработи нормално, без дела да се губят и без съдиите и техните секретари, да правят фактически грешки (чл.247 ГПК) и правописни разбира се по издадените и влезли в сила Решения, Определения и Протоколи?

             image





Гласувай:
7


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
28.09.2016 21:48
Страшно лоши спомени имам от БОС Смятам ,че БРС едва ли му отстъпва
При това става дума за наследствени дела, не за нещо друго
Четири дела се обърнаха там На Поморийския районен съд Правилно решени! Излезе ,че там не работят хора ,завършили право
И ной- куриозното е, че четирите се паднаха на една съдийка, широко известна с подкупите си от пресата
Така решил компютърът Първи път- да, втори -съмнителен, трети и четвърти- да ги разправят на шапката ми!
Не се ориентирах към математиката, но в гимназията и в института ме определяха за гений!

Отврат е съдът в града ни!

Хубава вечер!
цитирай
2. djem - Или държавата ни е мафия, от най - висок ранг или Мафията си има държава!!
28.09.2016 22:15
Знаете ли колко броя от делата срещу извършени престъпления, завършват с резолюцията на съответния съд..." поради липса на доказателства" делото се прекратява.... и къде бяха тези доказателства преди да липсват и ..кой се погрижи тези доказателства да липсват, за да се прекрати делото срещу някой престъпник с дебел портфейл? И как да не се чуди човек, дали държавата ни е мафия или мафията си има държава?

Лошото в случая е че, се знае и не е тайна че БРС е една какофония - лабиринт на "глупостта" още от времето, когато се премести в тази сграда (бивш свободен университет), а и не е тайна, че някои от съдиите се обзаведоха луксозно и си построиха мезонети за милиони от такива дела, които се приключваха с " поради липса на доказателства, делото се прекратява".....
цитирай
3. djem - Лео, наследствените дела са най-тежки, водят се с години именно заради тази корупция
28.09.2016 22:27
има приказка една: един адвокат се пенсионирал само с воденето на едно дело. Делото било за имотна делба между наследници на имота. Така, се водат и делата в БРС за делба. Нищо че държавата (парламента) приема разни закони за бърза процедура. Съдът не работи - той се прави че работи.
Съдиите "работят" (седят на креслото и сричат написаното от адвокатите отговори по делата) едва по 3 часа на ден в съдебната зала. Едно дело( производство) трае максимум 30 минути, а по регламент е 15 мин. През другото време съдиите са по...магазините или някъде на кафе. Няма ги в съда. И кой ги знае къде са? А...преди две години им повишиха заплатите с цел, да работят по-качествено и да отстояват държавата и законите. Но, те нито работят качествено нито спазват законите на страната. Имат си свои "правила и тълкувания" с които си решават делата...продължаващи години на ред.
...." скапана държава" имаме ние, затова и ЕС не ни смятат за качествени хора.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Джем!
28.09.2016 23:18
Схемата я проумях бавно Не, защото е нещо сложно, а заради това ,че недопустимо мръсна
Да, чакането е ,за да се даде време някой да плати и делото да приключи
Спечелилият делото плаща преди това на съдия и компания, а загубилият възстановява парите на платилият по решението на съда
Елементарно, просто човек да се пукне от яд ,че се е хванал на въдицата, да влезе в съда...

Хубава вечер
цитирай
5. dalida - Здравей, Лео!
30.09.2016 11:32
Обикновено наследствените дела се гледат от един и същи съдия, на първа инстанция. Знаеш, че делото има две фази. Първата е за да се признае иска за делба, а втората е с цел - присъдено нещо. Ако има решение, което е окончателно, оспорвания и жалби - няма. Често такива дела свършват със спогодба между страните и съда е длъжен да ободри споразумението в рамките на следващото заседание в присъствието на всички съделители. Но, ако само един от тях отцъства и няма кой с пълномощно да го представлява, съдът отлага делото и насрочва още заседания докато не присъди нещо и делото не приключи в полза на Ищеца. Никога делата не се прекратяват по желание на ответниците, а само ако има спогодба между всички съделители (ответниците) Ако адвокатът водещ делото на ответника е печен (има поне 10 спечелени дела по делби на имоти) ответниците ще се отърват от излишни съдебни заседания, могат и да не загубят делото. Обжалванията се правят с цел - плащане на такси,които са излишни, защото 90% от жалбите са неодобрени от съда и делото продължава с години. И така адвокатите хем печелят време за да оспорват отново и отново, хем хонорара им върви. просто губят времето на ответника, който губи и излишни пари. Затова съдебните дела за подялба на наследства се точат с години. Всяка жалба от по-горен съд (по-горен от районен) е просто загуба на нерви и пари. За съда има значение - какво иска Ищеца и с какви средства го иска. Съдът е задължен да помага на Ищеца, за да осъди ответника.
Съжалявам, че с теб така са процедирали.
Приятен ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6200867
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930