Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.07.2017 10:06 - ИЗМАМИТЕ НА 21 ВЕК - фалшивите новини
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 3912 Коментари: 6 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
           


ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ РАЗПОСТРАНЕНИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

контрабанда на фалшиви новинарски сесии развенчаха британски журналисти в измама на новини, целящи скандали, напрежение и суматоха сред четящите хора



Защо медии с висок лейтинг на доверие си служат с измама?

Скандал принуди шефа на BBC да вземе драстични мерки за разкриването на фалшивите новини. В момента по медиите включително и българските се разпостраняват ФАЛШИВИ НОВИНИ с цел: раздухване на несъществуващи истории и методите за пропаганда на фалшиви новини вече дават резултати - в България хората се питат - ще има ли война между САЩ и КОРЕЯ? Защото при всеки парад осъществен от корейците, западът го причислява към терора. Корейските лидери са озадачени защо европейските и британски журналисти фалшифицират, изопачават събитията на корейска територия? Какво печелят измамите на тези журналисти?

Фалшивите новини принудиха рубриката „Reality Check”, която съществува и в момента, да стане постоянна, а специален екип да търси истината зад истории, които генерират много споделяния в социалните мрежи вкл. и в българските медии. Ще се генерират новините, журналистите, които стоят с имената си зад тези новини и медиите,които отпечатват тези измамни новини. Цялата тази информация ще се записва на електронен списък и ще се водят дела срещу измамниците - разпостранители на фалшиви новини.

Проблемът с фалшивите новини стана по-обсъждан в последните месеци и най-вече след като стана ясно, че те са оказали немалко влияние върху резултатите от референдума за членство на Великобритания в ЕС и върху американските президентски избори.

Дали ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ - МЕДИИТЕ е измама? Защото се занимава изключително с измама и разпостранение на фалшиви новини? Питам се, дали е възможно новина която се разпостранява чрез мобилните телефони, таблети и смартфони, техниката която притежават 80% от журналистите ще може да се следи, кой от къде пуска фалшивите новини и в кои медии ги разпостранява? Защото е ясно, че не всички журналисти и репортери са собственици на компютри и лаптопи с които да разпостраняват тези измамни новини. Компютрите и лаптопите имат доставчик който носи отговорност за нанесени щети, но доставчиците и операторите на мобилните телефони - как ще бъдат проследени?

Корейците са заловили английски журналисти разпостраняващи неверни (фалшиви) новини и са ги хванали в "стъпка" именно когато са ги разпостранили в медиите - как са успели за толкова кратко време да ги изловят?



ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ
1.
Във фокуса на недотам коректните практики попада и световноизвестната BBC, която е еталон за журналистика. Големите примери в това отношение са от 2009 и 2011 година. В първия случай британската телевизия показва орязана снимка на митинг от Иран, за който беше съобщено, че е срещу президента Ахмадинеджад.
След това в Los Angeles Times се появи цялата снимка, на която се вижда, че това не е събитие за протест, а за подкрепа.

2.
Вторият случай беше от Либия – празник на „Зеления площад” в Триполи след падането от власт на Муамар Кадафи. Оказва се обаче, че кадрите са от Индия, а BBC се оправдава, че „случайно” е излъчила неточен материал,но не се извинява за "грешката" която умишлено е направила. Целта - целта е ясна - да се предизвика напрежение между хората, да се говори и да се всява СТРАХ който уж идва от ИЗТОК.

3.
По време на голямата истерия, подклаждана от националиста Найджъл Фарадж, във Великобритания започна истинска медийна кампания за идването на милиони българи и румънци, които щели да откраднат препитанието на британците. Последните официални статистически данни показаха, че след падането на бариерите пред трудовия пазар това не се случи.


Нашите медии се манипулират от западните, а западните медии - кой ги манипулира?

Британците толкова ли са зле че прибягват до измами, за да предизвикат медийни скандали? Или излизането им от ЕС ги принуждава да привличат все повече внимание върху себе си, като разпостраняват фалшиви новини....



*********************************
Знам едно нещо със сигурност - британското министерство по образованието не признава българските дипломи. Все пак Британия си има свои правила. Всеки, който иска да живее и работи в тази островна държава трябва да завърши британско образование, курсове или поне школа (2 години) по занаят от който да се препитава и който да му даде всички преимущества, които имат британците. (изравняват професиите които имат британците с тези които ще придобият на британска територия емигрантите).
Това трябва да се знае от всички онези млади и нетолкова млади хора, които искат да живеят и работят в
Британия.



Гласувай:
16


Вълнообразно


1. dalida - За фалшивите новини има и виц, доста популярен
29.07.2017 10:44

- Двама-трима младежи, които си човъркат нещо в работилница, могат да променят подредбата на света.
- как?
- Ами като разпостранят фалшиви новини във фейсбук!
-----------------------------------
ХОРАТА КОИТО ЧЕТАТ....НОВИНИТЕ:
Доверявайте се на доказани новинарски сайтове. Аз лично проверявам всичко в големите медии, които доказано не злоупотребяват. Ако нещо не е излязло в BBC, CNN, Guardian, EURONEWS, World news, си имам едно наум. От българските новинарски сайтове следя Оффнюз, Дневник и Капитал, Медиапул, България он еър. Те не са политически ангажирани и се борят за обективност. Има и други читави медии, разбира се, просто аз съм си харесала тези, човек не може да чете всичко.
цитирай
2. germantiger - ...
29.07.2017 13:51
Най-големите мерзавци фалшифицирали история, а вероятно и новини бяха руските/съветски и въобще кому онанистическите режими в източна Европа и по света, днес вероятно такива са силните на деня по целия свят.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Пропуснала сте в постинга да споменете императора на фалшивите новини, Путин.
30.07.2017 07:14
Неговите фалшиви новини и киберразработките на ФСБ станаха основата за победата на изборите на Тръм, на Радев и на Додон. А ето и класиическия пример за фалшива новина и последствията й:
Ще дойдат трактори, с тях ще орете земята, обещава Ленин на гладните руснаци през 1920 г. И те изклали и изяли конете за да не уумрат от град. И какво става после?
цитирай
4. dalida - Предпоследна измама идва от бг-медии като "дневник", дарикнюз, 24часа и др.
30.07.2017 09:55
Като направих проверка обаче, се разбра че балестичната ракета изстреляна от с.Корея е летяла 45 минути и е паднала във водите на Япония, а не както посочените медии декларират че ракетата е насочена срещу САЩ.
Странното в случая е това че, нито една медия не посочва източника на информацията на действието нито датата на действието.

Медиапул опроверга блиц-новината на нашите ежедневници, посочени по-горе, бълващи нелепи - лъжливи новини на главните си страници.

Ако това им действие не се стопира от органите за безопасност, кой ще им спре кранчето на фалшивите новини?
------------------
Тоспода и госпожи:
- винаги проверявайте т.н. новини и търсете източника (линк към официалния сайт).
цитирай
5. milady - най добре е , да не се четат новини/ 95% са манипулирани...
30.07.2017 11:25
ХОРАТА КОИТО ЧЕТАТ....НОВИНИТЕ:
Доверявайте се на доказани новинарски сайтове. Аз лично проверявам всичко в големите медии, които доказано не злоупотребяват. Ако нещо не е излязло в BBC, CNN, Guardian, EURONEWS, World news, си имам едно наум. От българските новинарски сайтове следя Оффнюз, Дневник и Капитал, Медиапул, България он еър. Те не са политически ангажирани и се борят за обективност. Има и други читави медии, разбира се, просто аз съм си харесала тези, човек не може да чете всичко.
цитирай
6. apostapostoloff - Дневник, Капитал и Медиапул
15.08.2017 15:46
са медии на Прокопиев. Това са доказани соросоиди, които разпространяват фалшиви новини срещу техния основен конкурент Пеевски. А Бългерия он Еър е една нищо и никаква мутренска кабеларка, финансирана от варненските мутри ТИМ. На нея изобщо не може да се вярва. Сори.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157141
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031